Jump to content
HS ted

Service Honda Supra 100cc

Recommended Posts

Καλησπερα Φιλοι μου...

Ειμαι νεο στη παρεα σας... και ζηταω τη βοηθεια σας!!

Εχω ενα Honda Supra του '97 100cc το εχω ξεσκισει το μηχανακι γενικοτερα..λογω δουλειας στο παρελθον (courier) για να σας δωσω εικονα τελικη παει 80klm :_boredom:

Εδω και 1 χρονο δεν το χρησιμοποιουσα καθολου το ειχα δεμενο στην πολ/κια. Αποφασισα να του κανω ενα service απο μονο μου (δηλαδη να αγορασω οτι χρειαζεται και να τα τοποθετησω εγω, συμφωνα με ενα manual που κατεβασα για παπακι μου) διοτι οι μαστορες κοστιζουν και δεν κανουν και τπτ. 1) Τι ειναι απαραιτητο να κανω κατα τη γνωμη σας????

Σημερα για αρχη πηγα και του πηρα λαδια και εβγαλα τα παλια και εριξα καινουρια. 2) Μηπως επρεπε πρωτα να αλλξω πρωτα το φιλτρο λαδιου??? Εκανα λαθος??? Επισεις διπλα στη βιδα που στραγγιζεις τα λαδια απο κατω απο το μοτερ εχει μια αλλη βιδα την ξιβιδωσα και αυτη και μου πεταξε ενα πυρρακι+ελατηριο το οποιο το ξαναεβαλα μεσα..τι ειναι αυτο??? Εκανα χαζομαρα?? Θα υπαρχει προβλημα???

Σας ευχαριστω πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λαδια, μπουζι και φιλτρα αλλαξε.

Πηγαινε το για ενα τσεκ απ στις βαλβιδες.

Αυτα για το μοτερ.

Φρενα κοιτα (υγρα στο δισκοφρενο και τακακια).

Αν θες να "φτιαξεις" το μηχανακι το συζηταμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα Φιλοι μου...

Ειμαι νεο στη παρεα σας... και ζηταω τη βοηθεια σας!!

Εχω ενα Honda Supra του '97 100cc το εχω ξεσκισει το μηχανακι γενικοτερα..λογω δουλειας στο παρελθον (courier) για να σας δωσω εικονα τελικη παει 80klm :_boredom:

Εδω και 1 χρονο δεν το χρησιμοποιουσα καθολου το ειχα δεμενο στην πολ/κια. Αποφασισα να του κανω ενα service απο μονο μου (δηλαδη να αγορασω οτι χρειαζεται και να τα τοποθετησω εγω, συμφωνα με ενα manual που κατεβασα για παπακι μου) διοτι οι μαστορες κοστιζουν και δεν κανουν και τπτ. 1) Τι ειναι απαραιτητο να κανω κατα τη γνωμη σας????

Σημερα για αρχη πηγα και του πηρα λαδια και εβγαλα τα παλια και εριξα καινουρια. 2) Μηπως επρεπε πρωτα να αλλξω πρωτα το φιλτρο λαδιου??? Εκανα λαθος??? Επισεις διπλα στη βιδα που στραγγιζεις τα λαδια απο κατω απο το μοτερ εχει μια αλλη βιδα την ξιβιδωσα και αυτη και μου πεταξε ενα πυρρακι+ελατηριο το οποιο το ξαναεβαλα μεσα..τι ειναι αυτο??? Εκανα χαζομαρα?? Θα υπαρχει προβλημα???

Σας ευχαριστω πολυ

μπορείς να μου πεις που βρήκες το manual ? το ψάχνω και εγώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς ήρθες HS ted στην παρέα μας.

Τα 80km δε ξέρω αν είναι λίγα για supra πάντως δε νομίζω ότι πηγαίνει πάνω από 85... Η κακή λειτουργία του κινητήρα μπορεί να οφείλετε σε χαμηλή συμπίεση (να εύχεσαι κάτι τέτοιο να μην συμβαίνει), φραγμένο καρμπυρατέρ (ή βουλωμένο φίλτρο βενζίνης, σωληνάκι βενζίνης, φραγμένη τάπα ρεζερβουάρ κτλ) ή λάθος διάκενα στις βαλβίδες.

Ένα καλό σέρβις που μπορείς να κάνεις -ακόμα και μόνος σου- αν έχει καιρό να γίνει είναι το εξής:

αλλαγή μπουζί

αλλαγή λάδι

αλλαγή ή καθαρισμός φίλτρο-σίτα λαδιού (λογικά είναι στη μεριά που βάζεις λάδι αν βγάλεις όλο το δεξί καπάκι, να μην έχεις λάδι μέσα!!)

αλλαγή φίλτρο αέρα

αλλαγή φίλτρο βενζίνης (αν δεν έχει βάλε)

ρύθμισμα στα διάκενα βαλβίδων

αλλαγή αλυσίδας κίνησης

αλλαγή μπροστά και πίσω γρανάζι κίνησης

αλλαγή τα λαστιχάκια που έχει ανάμεσα στο πίσω γρανάζι και τον τροχό

αλλαγή τα τακάκια του πίσω ταμπούρου

έλεγχος το μπροστά δισκόφρενο αν έχει φάει τα τακάκια

Επίσης αν τα λάστιχα σου είναι παλιά και επειδή έχουν μείνει ένα χρόνο αχρησιμοποίητα παίζει να έχουν πολυμεριστεί οπότε ίσως θέλουν άλλαγμα για ασφάλεια.

Η βίδα με το ελατήριο και το πυράκι πρέπει να είναι για να τεντώνει την καδένα χρονισμού :_unsure:

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω, αν μπορείς καθάρισε και το καρμπυρατέρ

Τροποποιήθηκε από τον jimaras85

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σ ευχαριστω παρα πολυ jimaras85 θα ξεσκιστω να τα κανω μεχρι το σαβ/κο πιστευω...ελπιζω να φτιαξω ξανα το παπακι μου διοτι μα αυτο ζω....!!! Επειδη χθες αλλαξα λαδια χωρις να αλλαξω το φιλτρακι-σιτα που εχει μεσα. Λετε να τα αδειασω ξανα τα λαδια σε ενα κουτακι να αλλαξω φιλτρακι και να τα ξαναβαλω τα ιδια λαδια??? Τι να κανω??? Παιζει πολυ σημαντικο ρολο αυτο το φιλτρακι για αλλαγη?? Πρεπει να ειναι καναν αιωνα μεσα υποθετω. "Ρύθμισμα στα διάκενα βαλβίδων" Δηλαδη??? Τι πρεπει να κανω/??? Για να "καθάρισω το καρμπυρατέρ" πρεπει να το ανοιξω ολο, κατι μου ειπαν για μια βιδα που εχει απο κατω να την ξεβιδωσω να τρεξει λιγο και μετα παλι τοποθετηση... Τι εννοουσανε??

Φιλε nxcbr το manual το κατεβασα χθες απο το internet, δεν θυμαμαι το site ομως αλλα αν μου πεις e-mail στο στελνω συννημενο. Απλα ειναι σε γλωσα ιδνονισιακα δεν υπηρχε σε English, το εβαλα στο Google translate και ετοιμοοοο!!!!!!!!! Παντων ειναι πολυ καλο σ λεει τα παντα και πως μπορεις να λυσεις ολο το μηχανακι βημα-βημα.

Φιλε BlackmanGR δεν θα ελεγα οχι σε μια βελτιωση τι προτεινεις?????

Α παιδες κατι ακομα η εξατμηση εχει πιασει σκουρια... Πως φευγει αυτο ξερει κανεις???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανε πρωτα αυτα που λει ο tzimaras85 και αμα συνεχισει και δεν παει βημα πας για αλλαγη ελατηρια πιστονιου τουλαχιστον (βλεπεις - μετρας σε μηχανουρφιο και κανεις ) η και πιστονι και τριψιμο βαλβιδες και αλλαγη στα τσιμουχακια τους

παντως κανε μερικα χιλιομετρα πρωτα να δεις μηπως καιει λαδια

αλλα δεν μας ειπες ?

ποσα χιλιομετρα εχει ?

ποσα χρονια το ειχες ?

γιατι παιζει με ενα απλο service να παρει τα πανω του και να μην χρειαζεται επεμβαση στον κινητηρα

επισης κανε και ενα ελεγχο σε ρουλεμαν ροδας και στα ελατηρια επαναφορας των φρενων μπορει να ειναι κολημενα

και καθαρισε καρμυρατερ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Να βαλεις ενα μεγαλυτερο σε διαμετρο κυλινδροπιστονο 53 χιλιοστων για να ανεβασεις τα cc του παπιου. 30€

2) Να αλαξεις τον εκκεντροφορο της κεφαλης με εναν αφτερ μαρκετ με τον F200 της Fuego (φτηνη και ποιοτικη επιλογη) 60€

3) Να βαλεις μια αφτερ μαρκετ εξατμιση, (αλλα οχι να περνας και να ξυπνας 2 οιδομικα τετραγωνα στο ποδι) και να αλαξεις τον παπα με μια φιλτροχοανη, για να κανεις πιο ελευθερη την ροη του αερα μεσα στο μοτερ. (αναλογος τι εξατμιση βαλεις απο 40 εως 120€ κυμαινονται οι τιμες, η φιλτροχοανη εχει 2-3€)

Με αυτες τις 3-4 μετατροπες πανω στο μοτερ το Supra απλα δεν πιανεται!!!

Ακομα λογο της πολυετης του χρησης, στο μοτερ σιγουρα θα εχεις φθηρει και τους δισκους συμπλεκτι, το κοστος αλαγης τους ειναι σχεδον μηδαμινό και αρκετα χρήσιμο αν θες επιδοσεις. Οι γνησιοι δισκοι συμπλεκτη της Honda εχουν 14€ νομιζω...

Οσο για την σκουρια της εξατμισης αν πας να την βγαλεις και εχει σκουριασει στον λαιμο τηςμολις θα πας να την βγαλεις μπορει να σου κοπει κ'ολας, (13 χρονων μηχανακι ειναι). Ευκαιρια να βαλεις και την αφτερ μαρκετ :P

Υ.Γ. Μην σκεφτεις να βαλεις μεγαλυτερο κυλινδροπιστονο απο τα 53χιλιοστα, γιατι μετα θα χρειαστει να κανεις πατεντες πανω στο μοτερ για να μπει... Το 53αρι κουμπωνει κανονικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το φιλτράκι του λαδιού καθάρισέ το την επόμενη φορά που θα αλλάξεις λάδια σε 2500km.

Αγόρασε από ένα μαγαζί με εργαλεία ένα filler (είναι σαν σουγιάς με ελάσματα που έχουν κάποιο συγκεκριμένο πάχος το καθένα) και ένα βουρτσάκι χαλκού (σαν οδοντόβουρτσα αλλά με χάλκινες τρίχες).

Για να ρυθμίσεις τα διάκενα στις βαλβίδες θα ανοίξεις από την αριστερή μεριά του κινητήρα μια τάπα που έχει πάνω, στη συνέχεια με τη μανιβέλα ή τον τροχό με ταχύτητα στο κιβώτιο θα φέρεις το βολάν στη θέση ρυθμησης (συνήθως βλέπεις ένα Τ). Μετά ανοίγεις τις δύο στρογγυλές τάπες που έχει η κεφαλή (πάνω εισαγωγής και κάτω εξαγωγής), μέσα βλέπεις τα κοκοράκια των βαλβίδων αυτά πρέπει να έχουν διάκενο όσο λέει στο manual σου (σε εμένα 0.05 εισ./εξ.), περνάς το filler π.χ. 0.05 και ρυθμίζεις ώστε να περνάει σφιχτά λίγο. Πρόσεξε είναι με βίδα ασφαλείας που πρέπει να ξεβιδώσεις πρώτα το παξιμάδι και μετά να ρυθμίσεις. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις βαλβίδες.

Όσο αναφορά το καρμπυρατέρ έχω δει παλιότερα αρκετά θέματα εδώ ένα. Γενικά θα βγάλεις το ποτηράκι απο κάτω και θα καθαρίσεις τα ζιγκλέρ με αέρα και αν χρειαστεί με το βουρτσάκι από χαλκό προσεκτικά(το τονίζω αυτό, αλλιώς θα γίνει ζημιά).

Την εξάτμιση άλλαξε την υπάρχουν καλές εξατμίσεις με 40 γιούρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σ ευχαριστω παρα πολυ jimaras85 θα ξεσκιστω να τα κανω μεχρι το σαβ/κο πιστευω...ελπιζω να φτιαξω ξανα το παπακι μου διοτι μα αυτο ζω....!!! Επειδη χθες αλλαξα λαδια χωρις να αλλαξω το φιλτρακι-σιτα που εχει μεσα. Λετε να τα αδειασω ξανα τα λαδια σε ενα κουτακι να αλλαξω φιλτρακι και να τα ξαναβαλω τα ιδια λαδια??? Τι να κανω??? Παιζει πολυ σημαντικο ρολο αυτο το φιλτρακι για αλλαγη?? Πρεπει να ειναι καναν αιωνα μεσα υποθετω. "Ρύθμισμα στα διάκενα βαλβίδων" Δηλαδη??? Τι πρεπει να κανω/??? Για να "καθάρισω το καρμπυρατέρ" πρεπει να το ανοιξω ολο, κατι μου ειπαν για μια βιδα που εχει απο κατω να την ξεβιδωσω να τρεξει λιγο και μετα παλι τοποθετηση... Τι εννοουσανε??

Φιλε nxcbr το manual το κατεβασα χθες απο το internet, δεν θυμαμαι το site ομως αλλα αν μου πεις e-mail στο στελνω συννημενο. Απλα ειναι σε γλωσα ιδνονισιακα δεν υπηρχε σε English, το εβαλα στο Google translate και ετοιμοοοο!!!!!!!!! Παντων ειναι πολυ καλο σ λεει τα παντα και πως μπορεις να λυσεις ολο το μηχανακι βημα-βημα.

Α παιδες κατι ακομα η εξατμηση εχει πιασει σκουρια... Πως φευγει αυτο ξερει κανεις???

Εχεις pm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου jimaras85 ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη βοηθεια σου, ηταν εξαιρετικα πολυτιμη!!! Θα προσπαθησω αυριο μπας και καταφερω να να ρυθμισω τα διάκενα στις βαλβίδες & το καθαρισμα του καρμπιρατερ.

Σ ολους οσους μου ζητησαν το manual για Honda παπι το εστειλα στα email τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου jimaras85 ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη βοηθεια σου, ηταν εξαιρετικα πολυτιμη!!! Θα προσπαθησω αυριο μπας και καταφερω να να ρυθμισω τα διάκενα στις βαλβίδες & το καθαρισμα του καρμπιρατερ.

Σ ολους οσους μου ζητησαν το manual για Honda παπι το εστειλα στα email τους.

δωσε κ δω μια το μανουαλ βρε αδερφε!

ετσι να υπαρχει για το γαμωτο.

γατι πλεον το φτιαχνω με την τεχνικη του κυρ μητσου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξερω πως να ανεβασω PDF αρχειο εδω στο forum... Πως γινεται να το ανεβασω????

ανεβασε το στο http://rapidshare.com/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αψογος ψηλε! :worshippy::thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον BlackmanGR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια χαρά και από μένα.

Πρόσφατα αγόρασα ένα supraki και το περιποιήθηκα μόνος μου με τη συνδρομή του manual που ανέβασε ο φίλος εδώ.

Έχω όμως το εξής πρόβλημα. Δεν μπορώ να ρυθμίσω το "μύλο" με τίποτα με αποτέλεσμα το μηχανάκι να μην συμπλεκτάρει. Δηλαδή πατώντας το λεβιέ πριν κουμπώσεις την ταχύτητα και κρατώντας τον πατημένο το μηχανάκι ρολάρει κανονικά. Έχει χαλάσει κάτι? Έχετε εσείς καμιά ιδέα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια χαρά και από μένα.

Πρόσφατα αγόρασα ένα supraki και το περιποιήθηκα μόνος μου με τη συνδρομή του manual που ανέβασε ο φίλος εδώ.

Έχω όμως το εξής πρόβλημα. Δεν μπορώ να ρυθμίσω το "μύλο" με τίποτα με αποτέλεσμα το μηχανάκι να μην συμπλεκτάρει. Δηλαδή πατώντας το λεβιέ πριν κουμπώσεις την ταχύτητα και κρατώντας τον πατημένο το μηχανάκι ρολάρει κανονικά. Έχει χαλάσει κάτι? Έχετε εσείς καμιά ιδέα?

Καμμιά ιδέα βρε παιδιά?????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Link to download

Manual_Honda_Supra

TA ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!! :scooter::mB_kalo_e:

ρε φιλε δεν μπορω να το κατεβασω....τι γινετε?? και το χρειαζομαι και πολλυ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι εννοείς δε μπορείς να ρυθμίσεις το μύλο με τίποτα? Ο συμπλέκτης του supra ρυθμίζεται απο το ψιλό βιδάκι με κόντρα παξιμάδι στη δεξιά μεριά του κιβωτίου(όπως κάθεσαι). Ανάμεσα στο τέρμα σφιχτό και στο τέρμα ξεβίδωτο θα πρέπει να υπάρχει μια περιοχή που να γίνεται ομαλά η συμπλεξη και να μην είναι σκληρός ο λεβιές κατά τις αλλαγές.

Αν εννοείς ότι αυτό έχεις πειράξει και πάλι δε γίνεται δουλειά κάτι δε πάει καλά φίλε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δηλαδή πατώντας το λεβιέ πριν κουμπώσεις την ταχύτητα και κρατώντας τον πατημένο το μηχανάκι ρολάρει κανονικά.

εννοεις οτι πηγαινει με την προηγουμενη ταχυτητα? δεν συμπλεκει δηλαδη ,την ωρα που παιρνει την ταχυτητα φευγει πριν αφησει το ποδι σου τον λεβιε,τις παιρνει καρφωτα ? το ειχες λυσει και το εδεσες ? αλλαξες δισκους?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΑΛΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ....ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΡΥΘΜΙΖΕΤΕ ΣΩΣΤΑ Ο ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ..ΞΕΒΙΔΩΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ 14 ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΙΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΒΙΔΩΣΕΙΣ ΓΥΡΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΤΕΡΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ(ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΞΙΑ 1/4 ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΡΥΘΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ..ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΑΠ 'ΕΞΩ....ΑΠΛΟΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΣΑ KG/M ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΦΗΞΙΜΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα