Jump to content
Sign in to follow this  
sTuNT

CBF 500 ABS ή κάτι άλλο;

Επιλογή μοτοσυκλέτας  

53 ψήφοι

1. 1. Τι να πάρω;

• CBF 500 ABS
      11
    • Άλλο
      27

Recommended Posts

Είχα το cb500 γιά 4 χρόνια και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος,το χρησιμοποιούσα κάθε μέρα έκανα 50χλμ κάθε μέρα και κάποια ταξιδάκια.Η κατανάλωση του στα 5,5 λιτρα γιά κάθε 100 χλμ ενώ το σερβις το έκανα μόνος μου τα χρόνια αυτά εκτός απο μια φορά που άλλαξα και αλυσίδα,όταν το πούλησα είχε 56000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα και εδώ και δύο χρόνια έχω το bandit 650sa που το πήρα καινούργιο το οποίο βρήκα ποιο άνετο με καλύτερα φρένα ποιό σταθερό ειδικά οταν είναι φορτωμένο και με την βαλίτσα πιο γρήγορο και έχει αρκετά ελαστικό κινητήρα χωρίς ξεσπάσματα το μόνο μεονέκτημα του είναι το βάρος του που όμως το καταλαβαίνεις μόνο στα επιτόπια.Η κατανάλωση του γύρω στα 6 λίτρα στα 100 χλμ για μικτή χρήση μένω εκτός πόλης Θεσ/νίκης.Θεωρώ όπως και οι περισσότεροι μεγάλο το ποσό για την αγορά του και αρνητικό η μη ύπαρξη προστασίας από τον αέρα που είναι αρκετά κουραστικό στα ταξίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γνώμη μου είναι να μην το πάρεις σε αυτά τα λεφτά.

Αφού διαθέτεις τόσα όμως μπορείς να χτυπήσεις άλλα μηχανάκια πιο μοντέρνα και που δεν θα τα βαρεθείς γρήγορα.

Γνώμη μου είναι να πάρεις κάτι πιο σύγχρονο πάντως, γιατί δεν πας να οδηγήσεις κανά fazer ή gsr . Στα λεφτά που διαθέτεις τα

βρίσκεις άνετα αυτά τα μηχανάκια και είναι πολύ ανώτερα και σύγχρονα.

Πρόσφατα πήρα το gsr και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, μου αρέσει πάρα πολύ ειδικά σε στροφιλίκι. Μέσα την πόλη δεν είναι και παπί αλλά μια χαρά πάει.

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί για την κατανάλωσή του να διευκρινίσω ότι αν δεν το ζορίζεις και πας χαλαρά είναι φυσιολογική.

Σε ταξίδι είναι και κάτω από 6 λίτρα/100 χλμ με 110-150 χλμ/ώρα , μέσα στην πόλη δεν μέτρησα ακριβώς αλλά είναι λίγο παραπάνω (7 λίτρα/100 χλμ με επιφύλαξη)

Εχοντας σπίτι και ένα er-6n ( αν σε ενδιαφέρει στείλε pm, αλλά ΔΕΝ έχει ABS ) και συγκρίνοντάς

- αν και έχω κάνει μόνο 250 χλμ στο er, και αυτά στρώσιμο) - μπορώ να σου πω ότι είναι πολύ ελαφρύ και περνάει πολύ εύκολα μέσα από τα αμάξια. Πρέπει να καίει και λιγότερο από το gsr. Χαμηλά είναι αρκετά δυνατό - ψηλά δεν το δοκίμασα :( - και γενικά είναι πολύ βολικό για καθημερινή χρήση.

Επαναλαμβάνω πως πιστεύω ότι 5300 δεν αξίζει σε καμία περίπτωση το CBF 500 με τις σημερινές τιμές. Οδήγησέ το και μετά πήγαινε και οδήγησε ένα er , ένα fazer, ένα badit, ένα versys, ένα gsr και θα ξέρεις μόνος σου τι θα πάρεις.

Υ.Γ.

Δεν σου έχει τύχει μια κοπέλα να μην σ αρέσει με την πρώτη ματιά και μόλις μιλήσετε να ερωτευτείς?

...Είδα ένα bandit συμφορουμίτη 4500 χιλιάδες μοντέλο 2009. Προτείνω να πας να το δεις να το κάνεις μια βόλτα...

Φιλικά,

Γιώργος

Τροποποιήθηκε από τον gosom

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως σας ήρθε να το "ξεθάψετε" το θέμα αυτό βρε παιδιά! :P Το εγχείρημα για το συγκεκριμένο CBF500 ABS το εγκατέλειψα όταν η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών του forum μου είπαν αυτό που ήδη έβλεπα, αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Πως τα €5300.00 είναι αμαρτία να τα δώσω για το συγκεκριμένο μηχανάκι! Καλό, χρυσό αλλά ΤΟΣΑ ευρά ΔΕΝ τα αξίζει...

Συν τοις άλλοις το Μάρτη που έγραφα ό,τι έγραφα ΔΕΝ είχε προκύψει ΤΟΣΟ έντονα το φαινόμενο "Οικονομική Κρίση" (εγώ τουλάχιστο, ήμουν πιο ανίδεος, τότε, σχετικά με τον οικονομικό, κυρίως, αντίκτυπο που πλέον δεν αφήνει ΚΑΝΕΝΑΝ ασυγκίνητο). Τώρα κοιτάω αλλού, με άλλα κριτήρια και άλλες απαιτήσεις, κυρίως όσον αφορά στην τιμή. Η αγορά του μεταχειρισμένου έχει αλλάξει ΤΡΑΓΙΚΑ πολύ από τότε. Υπάρχουν και σχετικά θέματα για το ότι "σκοτώνουν" μηχανάκια σε καλή κατάσταση. Εν ολίγοις δεν είμαι διατεθειμένος να αγοράσω "λιγότερη μοτοσυκλέτα" (όπως πολύ επιτυχημένα είπε κάποιος συν-forum-ίτης στη συζήτηση αυτή) απ' ότι μου επιτρέπει η τσέπη μου.

"For the record" να αναφέρω, μιας και αναρτήθηκε εκ νέου το θέμα αυτό, ότι πλέον κοιτάω προς YAMAHA MT-03 μεριά, με επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων μου, μιας και συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά (πέραν του ABS) που εξυπηρετούν τις ανάγκες μου. Δυνατό, όσο μια "κανονική" μοτοσυκλέτα, αλλά όχι τόσο ώστε να με ξενίσει/τρομάξει. Μονοκύλινδρος κινητήρας του XT660, που σημαίνει οικονομικό service, αξιοπιστία και χάρη στο injection, χαμηλή (κατά το δυνατόν) κατανάλωση. Επίσης ικανοποιεί τα αισθητικά μου κριτήρια (υποκειμενικό). Με καλή θέληση, βασταγερά οπίσθια και ίσως καμιά ζελατινούλα, θα κάνει και τα ταξιδάκια που έχω στο μυαλό μου. Και τέλος η τιμή του σε καινούριο είναι απτή για τις οικονομικές μου δυνατότητες.

Θα κοίταγα και για το ER6n (09' και μετά) ABS, αλλά η τιμή του είναι μάλλον απαγορευτική σε καινούριο. Αν βρεθεί κάποια πραγματική ευκαιρία το κοιτάω και αυτό...

Όπως και να 'χει, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και ελπίζω κατά Ιούλιο - Αύγουστο, που θα έχω τελειώσει με εξεταστικές και τα συναφή, να αναρτήσω θεματάκι στα ευχάριστα! Να είστε καλά.

Τροποποιήθηκε από τον sTuNT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To δικο μου το πηρα 3000...

τωρα εσυ που θελεις abs προτεινω bandit υγροψηκτο με abs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5747851838_be6f709bb1_z.jpg

Μετα απο 3 χρόνια....

Το οτι δεν εχει ιντσζεκξιον ποσο κακο ειναι ?

σε θεμα κατανάλωσης κ οπου αλλού

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα