Jump to content
βοσκος

ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ!

Recommended Posts

Συνήθως αφήνω την τηλεόραση ανοιχτή,να χαζοπαίζει κανένα ντοκυμαντέρ.σήμερα όμως και μάλιστα πριν απο λίγο,είχε ένα στον σκαι,που μιλούσε για τα άγρια ζώα της αφρικής και μερικά θαύματα της φύσης.η ιστορία ήταν για ένα μικρό λιοντάρι,που χάθηκε απο την αγέλη του και μιας μικρής αντιλόπης που επίσης ήταν μικρή και ΄χαθηκε και αυτή απο την μάνα της.

και τα δύο είχαν ανάγκη απο γάλα,αφού ακόμη δεν μπορούσαν να φανε τροφή.

τελικά αποφάσησαν να κάνουν παρέα και μάλιστα πήγαιναν το ένα κοντά στο άλλο!

το γεγονός ότι μια αντιλόπη και ένα λιοντάρι κάνουνε παρέα,προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός τηλεοπτικού συνεργείου και έτσι μαζεύτηκαν κάμποσοι παρατηρητέςκ.λ.π.

τα κινηματογραφούσαν για 14 μέρες συνεχόμενα μαζί με τον φύλακα του πάρκου,να πηγαίνουν απο θάμνο σε θάμνο,να μην ξέρουν τι να κάνουν,να προσπαθούν να πιούν νερό και κάθε μέρα όλο και περισότερο αδυνάτιζαν σε βαθμό που να μην μπορούν να περπατήσουν άλλο.

και όλες αυτές τις μέρες ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΧΡΕΙΣΤΟΣ δεν βρέθηκε να τους δώσει λίγο γάλα.

με την παπαρδολογία του ηλίθιου,θεώρησαν ότι για την ώρα (προσέξτε για την ώρα!!) δεν θα έπρεπε να μπούν ως ενδιάμεσοι στον κύκλο ζωής του πάρκου.

αρχίσαν τις παπαριές ντεμέκ οικολόγοι,και άκουγα κάτι ηλιθιότητες τι να λέμε...

δεν λύγησε ,κανενός η καρδιά όλες αυτές τις μέρες που τα ζώα υπέφεραν.

ουτε ένας ρε παιδιά!!! :wallbash:

μόνο εγώ λυπήθηκα που στην τελική δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα,μέχρι που ένα μεγάλο λιοντάρι,ήρθε και άρπαξε την μικρή αντιλόπη....

Ωραία λοιπόν!κάναμε ένα ωραίο ντοκυμαντέρ,που θα πουλήσει καλά!

όλα για το χρήμα.στον βωμό του χρήματος,θυσιάζουμε τα πάντα.έχει γίνει η καρδιά μας πέτρα και διψάμε για αίμα..βία..να τα ισοπεδώσουμε όλα!

ίσως για αυτό,στην δική μας κοινωνία,όταν πέσει και κανένας φουκαράς αναίσθητος στον δρόμο τον αγνοούν όλοι.

κανένας δεν ασχολείτε μαζί του ...όλοι απλά περνάνε απο πάνω του.

για αυτούς...

που είχαν την ιδέα να φτιαξουν αυτό το ντοκυμαντέρ,καρκίνος να τους πιάσει και μάλιστα τρώγοντας μεταλαγμένο ψάρι απο τα βαρέα μέταλα που κουβαλάει,απο την δική μας ρύπανση.

όσο για εμάς,

συχαρητήρια,που τους αφήσαμε να δημιουργήσουν μια τέτοια κοινωνία...μπράβο μας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τέτοια διλλήματα έχω συναντήσει πολλές φορές σε ντοκιμαντέρ. Κι έχω καταλήξει στη «θεωρία» ότι πίσω από αυτό το είδος κινηματογράφησης υπάρχει μία -ας το πούμε έτσι- «δεοντολογία»:

Ισως θεωρείται απαράδεκτη η οποιαδήποτε επέμβαση. Αφήνεις να εξελιχθούν οι νόμοι της φύσης. Δεν βοηθάς το αδύνατο άτομο να επιβιώσει. Υπάρχουν γι'αυτό οι φύλακες του πάρκου, οι βιολόγοι κλπ.

Δεν το επικροτώ, απλώς, επειδή το έχω συναντήσει αρκετές φορές, δίνω μία διάσταση στο θέμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μμμμ, ναί το'χα δεί πριν κάνα δίμηνο στο Animal planet, και είχα την ίδια ''περίπου'' αντίδραση, όπως και να το κάνεις είναι λυπηρό....

Απο την άλλη - είμαι 99% σίγουρος - ότι σαν ΠΑΓΙΑ τακτική, κανόνας σε τέτοιες κινηματογραφήσεις ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ουδεμία παρέμβαση, το΄λέγανε και οι ίδιοι σ άλλες δουλειές τους ότι είναι πολύ σκληρό, αλλά δεν παρεμβαίνουν καθόλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πραγματα δλδ να δωσουν λιγο γαλα και ενταξει...

στα φυσικά παρκα οι ανθρωποι-φυλακες-επιστημονες προσπαθουν να επεμβαινουν όσο λιγοτερο γινεται...

έτσι λειτουργει η αλυσιδα της ζωης εδω και εκατομμυρια χρόνια.

Είναι σκληρή σε κάποιες φασεις (οπως πχ. όταν καποια λιονταρια κατασπαραζουν ενα αθωο μικρο ελαφι ή κατι αλλο) αλλα έτσι είναι...

τουλαχιστον εκει ειναι ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ και αποκλειεται να εκλειψει καποιο ειδος.

συνεπως δεν νομιζω οτι το χρημα ηταν το ζητουμενο στο ντοκιμαντερ, αλλά η απεικονιση της πραγματικοτητας στην αγρια ζωη.

ίσως για αυτό,στην δική μας κοινωνία,όταν πέσει και κανένας φουκαράς αναίσθητος στον δρόμο τον αγνοούν όλοι.

Κι όμως αν ενα ζωο ειναι χτυπημενο, τα υπολοιπα (όμοιά του) συνηθως δεν το παρατανε αλλά μενουν κοντα του.

Άρα δεν είμαστε κοινωνια ζωων. Μακάρι να είμασταν!

φιλικά πάντα :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα αυτοι που τραβανε ενα ντοκιμαντερ τραβανε το πως εξελισεται η φυση δεν ειναι αυτοι που θα σωσουν τα ζωα εφοσον αυτο εγινε στην φυση και η δουλεια τους ειναι να το δειχνουν ...δεν ξερω αλλα δεν με συγκινει τοοοσο το θεμα μιας και εχω δει πολυ πιο χειροτερα και ας ακουγομαι ακαρδος αλλο να βοηθας ενα αδεσποτο γατακι και αλλο να παρεμβενεις σε τετοιες φυσικες επιλογες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να απαντήσω αν είναι σωστό ή όχι. Τι έκανε τη λέαινα να υιοθετησει το μωρό ορυξ;

Το έχω δει και πάντα μενω άφωνος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μμμμ, ναί το'χα δεί πριν κάνα δίμηνο στο Animal planet, και είχα την ίδια ''περίπου'' αντίδραση, όπως και να το κάνεις είναι λυπηρό....

Απο την άλλη - είμαι 99% σίγουρος - ότι σαν ΠΑΓΙΑ τακτική, κανόνας σε τέτοιες κινηματογραφήσεις ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ουδεμία παρέμβαση, το΄λέγανε και οι ίδιοι σ άλλες δουλειές τους ότι είναι πολύ σκληρό, αλλά δεν παρεμβαίνουν καθόλου.

Ακριβως ετσι!!!ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδηποτε παρεμβαση.Σκληρο αλλά ΑΛΗΘΙΝΟ!:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ το έχω ακούσει αλλά από ποιον απαγορεύεται η παρέμβαση;...

Υπάρχει καμία διεθνής συνθήκη;...

Όταν πάνε ομάδες "οικολόγων" και αμολάνε ανεξέλεγκτα 3500 βιζόν από εκτροφεία και τα αφήνουν να θερίζουν μια περιοχή στο όνομα της ελευθερίας των ζώων και της "οικολογίας", τι παίζεται; Εκεί επιτρέπεται η "παρέμβαση";... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για αυτό στο ποστ,μίλησα για οικολογικές παπαρδολογίες.λές και θα χαλούσε την αλυσίδα του πάρκου μια βοήθεια σε ένα ανήμπορο βρέφος,που στην τελική θα μπορούσε να μην είχε χάσει την μάνα του.

αφού είδαν τι παίζει,να το μαζέψουν,να το περιθάλψουν και να το ελευθέρωναν και ας το έπιανε το λιοντάρι μετά.

μας έπιασε η οικολογική ευαισθησία και ενδιαφερόμαστε για την διαταραχή της φύσης

την ώρα που δεν έχουμε αφήσει ρουθούνι για ρουθούνι σε στεριά,θάλλασα και ...αέρα

δεν μαμιόμαστε λέω εγώ..

όλα για το χρήμα ρε.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα αυτοι του ντοκιμαντερ δεν ειναι απαραιτητα οικολογοι...ειδαν κατι ενδιαφερον και ειπαν να το αποτυπωσουν...ντε και καλα το καναν για το χρημα??ποσο να βγαλαν επιτελους?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μας έπιασε η οικολογική ευαισθησία και ενδιαφερόμαστε για την διαταραχή της φύσης

την ώρα που δεν έχουμε αφήσει ρουθούνι για ρουθούνι σε στεριά,θάλλασα και ...αέρα

Γ@##$%ε τον πλανήτη με τις περεμβάσεις μας και για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ είμαστε ουδέτεροι.

Ρε αι σιχτίρ:ranting3:

Τροποποιήθηκε από τον Darko

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η φύση, με όλους τους νόμους της που μας φαίνονται απαράδεκτοι, τρομακτικοί και αηδιαστικοί πολλές φορές, κατάφερε να επιβιώσει και να εξελιχθεί για εκατομμύρια χρόνια... μέχρι που εμφανιστήκαμε εμείς, με τους δικούς μας "πολιτισμένους νόμους", για να διαταράξουμε αυτήν την ισορροπία της φύσης που τείνει τώρα να εξαφανιστεί...

Διάβασα κάπου για ένα νησί, πριν χρόνια, όπου ζούσε μια φυλή αγριοκάτσικων... Κάθε καλοκαίρι η ξηρασία στο νησί, έκανε τα κατσίκια να ψοφάνε, αλλά πάντα ο αριθμός τους έμενε σταθερός... Οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι είναι κρίμα να ψοφάνε τα κατσίκια κάθε καλοκαίρι και έφτιαξαν στέρνες με νερό για να έχουν τα κατσίκια να πίνουν και να μην ψοφάνε κάθε καλοκαίρι... Το κοπάδι μεγάλωσε και τα κατσίκια άρχισαν να ψοφάνε όλο το χρόνο γιατί δεν τους έφτανε το φαγητό...

Η φύση πάντα βρίσκει τον τρόπο για να επιβιώσει... Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις δε βοηθάνε πάντα...

Τροποποιήθηκε από τον vasdekiss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

vasdekiss πολύ ωραία τα λες και αλήθεια είναι για τις βραχονησίδες και τα αγριοκάτσικα.

αλλά

άντε και να συμφωνήσω ότι οι ανθρώπινες παρεμβάσεις δεν βοηθάνε.

πες μου,πέρα απο όλα αυτά,θα μπορούσες να έχεις απέναντί σου ένα ζωάκι που υποφέρει και να μην του απλώσεις το χέρι?σου πάει η καρδιά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

vasdekiss πολύ ωραία τα λες και αλήθεια είναι για τις βραχονησίδες και τα αγριοκάτσικα.

αλλά

πες μου,πέρα απο όλα αυτά,θα μπορούσες να έχεις απέναντί σου ένα ζωάκι που υποφέρει και να μην του απλώσεις το χέρι?σου πάει η καρδιά?

αχ, δεν σε πρόλαβα....

είναι εμφανές και απο τα γραφόμενα αλλά και απο την επαγγελματική σου ιδιότητα, ότι τα ΠΟΝΑΣ 1000 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΕΙΣ...

απο εκεί και πέρα όμως δυστυχώς η ευτυχώς αν ήσουν για εκεί κάτω να πάς για αποστολή δεν θα σε προσλαμβάνανε...

ούτε κι εμένα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλά

Έτσι όπως το θέτεις όχι δε μου πάει η καρδιά... Από την άλλη όμως μιλάμε για ζώα που ζούνε σε "άγρια" κατάσταση. Αν από μικρά τους αλλάξεις το περιβάλλον (τα φροντίσεις με τροφή, νερό κτλ), σταματούν να είναι άγρια και δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους... Νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσεις την αγάπη σου για τα ζώα από το τι είναι καλό για ένα ζώο. Στη φύση δεν ισχύουν οι ανθρώπινοι νόμοι, ούτε τα ανθρώπινα συναισθήματα και "ευαισθησίες"... Αυτή είναι και η δουλειά του ντοκιμαντέρ: σου δείχνει την πραγματικότητα της φύσης...

Τροποποιήθηκε από τον vasdekiss

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτή είναι και η δουλεία του ντοκιμαντέρ: σου δείχνει την πραγματικότητα της φύσης...

αυτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ετσι ειναι η φυση. ξερει να "επιβοιωνει" χωρις την βοηθεια του ανθρωπου :_thumbsup:

ο θανατος αυτων των δυο μικρων ζωων θα ειναι η ζωη για αλλα μικρα πλασματα.

η φυση δεν ειναι αδικη. ο ανθρωπος ειναι αδικος με την φυση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για δειτε ενα βιντεο που ειδα στο Σκαι καποτε....ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ.... :shock:

για οσους δεν κατεχουν πολυ το αγγλικο η περιγραφη εχει ως εξης...

ενα νεαρο ιμπαλα (κατι σαν αντιλοπη) δροσιζετε σε μια λιμνη πινοντας νερο..

Κακος και δολιος κροκοδειλακος το σταμπαρει για μεζε...

κροκοδειλακος μουντερνει το ιμπαλα..

@@ατος ιπποποταμος που δροσιζετε και αυτος, βλεπει την φαση του γυριζουν τα ματια αναποδα και μουντερνει τον κροκοδειλακο..

και το πιο εντυπωσιακο ακολουθει..

ιπποποταμος σπρωχνει με το μουσουδι του το ιμπαλα εξω..

και εκει που λες το θελει για δικο του μεζεκλικι...

κανει κατι σαν το φιλι της ζωης μπας και σωσει το νεαρο ιμπαλα..

πολυ αργα ομως για το νεαρο ιμπαλα...@@ρατος ιπποποταμος την κανει με σκυμενο κεφαλι

Κακος και δολιος κροκοδειλακος περιμενει σε μια γωνια τριβοντας χερια ποδια ως αλλος χλαπατσας..

κροκοδειλακος ανετα πια παιρνει μαζι του το νεκρο ιμπαλα..

απλα παρατηρηστε ποσο προσεκτικα και στοργικα βαζει το κεφαλι του ιμπαλα στο στομα του ο Ιπποποταμος σε μια υστατη προσπαθεια σωτηριας..

ολα τα :respekt: μου στον ιπποποταμακο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μία επέμβαση είναι αρκετή για να καταστρέψει όποια ελπίδα θα είχε το λιονταράκι, να επιβιώσει εκεί μέσα. Είναι προστατευόμενο πάρκο, όχι ζωολογικός κήπος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά βρε! Εδώ γίνεται χαμός κι εσείς μου λέτε για μικρές αντιλόπες και μικρά λιονταράκια; Τους ανθρώπους που ψοφάνε... ναι ψοφάνε γράφω γιατί σαν ζώα πεθαίνουν καθημερινά τους σκεφτήκατε ποτέ ή πρέπει να βγάλει κανένα ντοκυμαντέρ το σκάι για να δείτε ότι υπάρχουν; Σας έπιασε η ευαισθησία για μια αντιλόπη και ένα λιονταράκι;

Ένα ελαφάκι για τον Κωστάκι! ΜΟΥΧΑΧΑ!

Relax...

Στην ζούγκλα ζούμε και αυτοί είναι οι νόμοι της...

:_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το βίντεο με τον ιπποπόταμο ηταν απίστευτο!!!

όπως επίσης το γεγονός ότι ένα δυνατό ζώο μπορεί να δείξει συμπόνοια απέναντι σε ένα αδύναμο.

και φτάνουμε στο δια ταύτα ότι: εδώ ένα ζώο παρεμβαίνει στους ίδιους νόμους της φύσης χωρίς να έχει προσωπικό όφελος! ο άνθρωπος δεν μπορεί να το κάνει?

επίσης κάτι άσχετο αλλά έχει πολύ γέλιο το ακόλουθο διαφημιστικό σποτάκι. η ειρωνία της κατάστασης. απλά δείτε το!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνήθως αφήνω την τηλεόραση ανοιχτή,να χαζοπαίζει κανένα ντοκυμαντέρ.σήμερα όμως και μάλιστα πριν απο λίγο,είχε ένα στον σκαι,που μιλούσε για τα άγρια ζώα της αφρικής και μερικά θαύματα της φύσης.η ιστορία ήταν για ένα μικρό λιοντάρι,που χάθηκε απο την αγέλη του και μιας μικρής αντιλόπης που επίσης ήταν μικρή και ΄χαθηκε και αυτή απο την μάνα της.

και τα δύο είχαν ανάγκη απο γάλα,αφού ακόμη δεν μπορούσαν να φανε τροφή.

τελικά αποφάσησαν να κάνουν παρέα και μάλιστα πήγαιναν το ένα κοντά στο άλλο!

το γεγονός ότι μια αντιλόπη και ένα λιοντάρι κάνουνε παρέα,προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός τηλεοπτικού συνεργείου και έτσι μαζεύτηκαν κάμποσοι παρατηρητέςκ.λ.π.

τα κινηματογραφούσαν για 14 μέρες συνεχόμενα μαζί με τον φύλακα του πάρκου,να πηγαίνουν απο θάμνο σε θάμνο,να μην ξέρουν τι να κάνουν,να προσπαθούν να πιούν νερό και κάθε μέρα όλο και περισότερο αδυνάτιζαν σε βαθμό που να μην μπορούν να περπατήσουν άλλο.

και όλες αυτές τις μέρες ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΧΡΕΙΣΤΟΣ δεν βρέθηκε να τους δώσει λίγο γάλα.

με την παπαρδολογία του ηλίθιου,θεώρησαν ότι για την ώρα (προσέξτε για την ώρα!!) δεν θα έπρεπε να μπούν ως ενδιάμεσοι στον κύκλο ζωής του πάρκου.

αρχίσαν τις παπαριές ντεμέκ οικολόγοι,και άκουγα κάτι ηλιθιότητες τι να λέμε...

δεν λύγησε ,κανενός η καρδιά όλες αυτές τις μέρες που τα ζώα υπέφεραν.

ουτε ένας ρε παιδιά!!! :wallbash:

μόνο εγώ λυπήθηκα που στην τελική δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα,μέχρι που ένα μεγάλο λιοντάρι,ήρθε και άρπαξε την μικρή αντιλόπη....

Ωραία λοιπόν!κάναμε ένα ωραίο ντοκυμαντέρ,που θα πουλήσει καλά!

όλα για το χρήμα.στον βωμό του χρήματος,θυσιάζουμε τα πάντα.έχει γίνει η καρδιά μας πέτρα και διψάμε για αίμα..βία..να τα ισοπεδώσουμε όλα!

για αυτούς...

που είχαν την ιδέα να φτιαξουν αυτό το ντοκυμαντέρ,καρκίνος να τους πιάσει και μάλιστα τρώγοντας μεταλαγμένο ψάρι απο τα βαρέα μέταλα που κουβαλάει,απο την δική μας ρύπανση.

όσο για εμάς,

συχαρητήρια,που τους αφήσαμε να δημιουργήσουν μια τέτοια κοινωνία...μπράβο μας!

να ξέρεις φιλε μου πάντως οτι όχι μόνο η συμπόνια που προέρχεται απο χιλιάδες χλμ μακριά μέσω ενός πληκτρολογίου πόσο μάλλον η απαίτηση για να δωθεί ένα ποτήρι γάλα απο το κινηματογραφικό συνεργείο σε ένα ζωάκι ελεύθερο στην φύση, κάθε άλλο παρα ευαισθησία απέναντι στα ζώα της φύσης δείχνει.

Δηλαδή εμείς εδώ, που είδαμε τα ντοκυμαντερ απο τον καναπέ μας, έχουμε καλύτερη άποψη για το τι σημαίνει φύση απο κάποιους που ξημεροβραδιάζονται μεσα στις στέπες και την ζουγκλα για να καταγράψουν την μαγεία της πρίν την καταστρέψουμε εμείς.

:blink:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αλλά όταν μοιράζεσαι τη ζωή σου με μερικές δεκάδες από ζώα, γνωρίζοντας ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια για το κάθε ένα ξεχωριστά και μεγαλώνεις μαζί τους, τότε σίγουρα μιλάς από άλλη σκοπιά απ'ότι μιλάω εγώ που μεγάλωσα στην Αθήνα κ στο μπετό έτσι δεν είναι? ;)

Εμένα προσωπικά η καρδιά μου δε θα μου πήγαινε να το αφήσω αβοήθητο το ζωάκι, αλλά απ'την άλλη δε νομίζω να χ3στηκε και κανένας για μένα, η φύση από μόνη της τόσα χρόνια μια χαρά τα κατάφερνε μέχρι που ήρθαμε κ εμείς στο κόλπο! Μόνο κακά προκαλέσαμε. Οπότε το να βοηθήσει κάποιος ένα ζωάκι είναι κόκκος σκόνης στο διάστημα. Αλλά όχι, δε θα μπορούσα να το αφήσω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα