angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 Πολύ σωστός σχετικά με τον προορισμό του Wind Chill προφανώς δεν δημιουργήθηκε (μόνο) για να ποσοτικοποιούμε οι μοτοσυκλετιστές την επίδραση του ανέμου παρόλο που μπορούμε και εμείς να χρησιμοποιήσουμε τις σχετικές τιμές Είμαι επίσης εντελώς σίγουρος γι αυτό που αναφέρεις για χώμα και οδήγηση με αδιάβροχο. Δεν το έχω κάνει ο ίδιος αλλά το έχω δει ως αποτέλεσμα πρώτο χέρι .... ξαφνικά τον είχαν βρέξει από μέσα τον φίλο ..... :D :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2010 με το μπουσα που'χεις δεν ξερω στην 300σάρα τι θα κάνεις απο κρυο !!!!!!!!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2010 με το μπουσα που'χεις δεν ξερω στην 300σάρα τι θα κάνεις απο κρυο !!!!!!!!!!!!! Άμα κάνει πολύ κρύο και θες να πάς γρήγορα πας .... με αμάξι προφανώς Αλλιώς από κάποιες ταχύτητες και πάνω, δεν παίζεται με τπτ, ότι και να φοράς, ακόμα και αν χωρέσεις όλος πίσω από το fairing :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2010 (τροποποιήθηκε) καμμια σχεση,παιδιά... παλεύω να ανεβασω φωτό γενικά .... που θα πάει, θα το πετυχω !!! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 20 , 2010 από τον innova 04 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2010 (τροποποιήθηκε) καμμια σχεση,παιδιά... παλεύω να ανεβασω φωτό γενικά .... που θα πάει, θα το πετυχω !!! ----- Τροποποιήθηκε Μάρτιος 20 , 2010 από τον innova 04 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2010 (τροποποιήθηκε) ----- 00000000000 οκ. τερμα... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 20 , 2010 από τον innova 04 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2010 ωραιο μοτερ το αφρικα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2010 ωραιο μοτερ το αφρικα! κι ελεγα οτι τη γλύτωσα...δεν σχολίασε καποιος... αλλά που τετοια τυχη... ναι, ειναι φιλος 120 κιλά, ασε τον βγαλαμε με φτυαρια !!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2010 κι ελεγα οτι τη γλύτωσα...δεν σχολίασε καποιος... αλλά που τετοια τυχη... ναι, ειναι φιλος 120 κιλά, ασε τον βγαλαμε με φτυαρια !!! βασικα ειναι απο της μηχανες που μου αρεσουν το αφρικα! 120κιλα μονο? εγω νομιζα πως ηταν πολυ παραπανω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2010 ....up, λόγω ημερών ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GuRu 239 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2010 Πω ρε φίλε, εμείς όταν γυρίζαμε από Ιταλία και το θερμόμετρο έδειχνε -3 και πηγαίναμε με πάνω από 150χμ/ω τί νιώθαμε δηλ.? Για αυτό ψοφήσαμε όλοι τότε....μπρρρρρρρρρρρρρρρ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LeocMan 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2010 ...το κρυο το αισθανομαστε απο τα ποδια και το λαιμο. αν αυτα τα δυο μερη ειναι σωστα καλυμενα τοτε δεν αισθανομαστε τιποτα. ετσι ενα κασκολ και μποτακια (και απο μεσα μαλλινες καλτσες) θα περιορισουν σημαντικα την αισθηση του κρυου. τελος πρεπει να καλυψουμε τις παλαμες μας με γαντια, αφου ειναι τελειος γυμνες. :rolleyes: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GuRu 239 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2010 Καλά, δεν ισχύει αυτό. Εγώ είχα φορέσει τα πάντα όλα και πάλι κρύωνα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2010 Ωωωω τι λες τώρα....ωραίος πίνακας!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
e:scape 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2010 (τροποποιήθηκε) ....up, λόγω ημερών ! μάλιστα, σύμφωνα με τον πίνακα, οι -25 βαθμοί είναι απλά "moderate cold".... :yeahright: :rotfl: Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 20 , 2010 από τον e:scape Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2010 μάλιστα, σύμφωνα με τον πίνακα, οι -25 βαθμοί είναι απλά "moderate cold".... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2011 (τροποποιήθηκε) ....up, λόγω ημερών ! :thumbsup: μια απ' τα ίδια ! :crazy: 1 χρόνο μετα ! Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 22 , 2011 από τον innova 04 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
wolfering 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2011 Συνθήκες θύελλας! Οι αναβάτες μοτοσυκλετών βιώνουν κάθε χειμώνα συνθήκες θύελλας και μάλιστα χωρίς να κινούνται. Πρόκειται για περιβάλλον επιβίωσης σε αλπικές συνθήκες. Και εξηγούμε: Σε περίπτωση θύελλας οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητες πάνω από 40-50 χλμ την ώρα. Όσο δηλαδή, κινείται μια μηχανή μέσα στην πόλη και μάλιστα σχετικά αργά τότε ο αναβάτης βιώνει ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και περιβάλλοντος. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν φαίνεται γιατί ο χρόνος που μένει εκτεθειμένος είναι μικρός. Αν αυξηθεί και το ταξίδι-βόλτα μεγαλώσει οι συνθήκες αλλάζουν δραματικά. Έτσι έχουν τα πράγματα με δύο λόγια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostakis zx10 145 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2011 ξερω σιγουρα πως τα χερια πονανε οταν φτασουν τους μειων 10 και βαλε. πονανε σα να σου τα χτυπησε δικανο στις παλαμες τοσο πολυ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2013 Up again ! Προβλέπεται γερό κρύο αυτη την εβδομάδα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2013 Βάζω και έναν "εφεδρικό", άμα ξαναχαθεί το link να έχουμε ρεζέρβα. Βέβαια δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία των μετρήσεων , αλλά δίνεται μια καλή ιδέα του πόση ψύχρα αισθανόμαστε όσο τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2013 Ακομη μια παραμετρος ειναι ποση ωρα ταξιδευεις Αλλη αισθηση του κρυου εχεις οταν ταξιδευεις για 10 λεπτα και αλλη οταν ταξιδευεις μια ωρα. Μια φορα που ετυχε να ταξιδεψω με -4 στην πρωτη μιση ωρα ημουν αρκετα καλα αλλα οταν εφτασα μετα απο μια ωρα στο Αρτεμισιο μου κοπηκε η ανασα Ετρεμα σαν το ψαρι παρότι φορουσα πολυ καλη στολη.και αρκετα ρουχα απο μεσα.Το ιδιο και οι φιλοι μου. Νομιζω οτι κατω απο 0 βαθμους δεν πρεπει να ταξιδευουμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2013 Mέχρι +5 μπορείς να ταξιδεύεις. Από κει και κάτω πρέπει να κάνεις τακτικές στάσεις σε θερμαινόμενους χώρους για να παίρνεις τα πάνω σου. Για κάτω του μηδενός θα έλεγα όχι, γιατί εκεί παραμονεύει κι ο πάγος στο δρόμο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Maggellanos 1.549 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2013 Μια ημερα πριν τα Χριστουγεννα,αποφασισα και εκανα μια ΄΄καταδρομικη΄΄ με την μοτοσυκλετα μεχρι την Κατερινη.Ετσι για να βγει καλα η χρονια ...Σταματωντας μετα την Λαμια στο 230 χιλ για ανεφοδιασμο,μου λεει ο βενζινας:''Ρε φιλε εχει τοσο πολυ κρυο τωρα τελευταια,που εχω 11 ημερες να δω μοτοσυκλετα...''Του απαντησα πως οκ τον χειμωνα ο κοσμος ταξιδευει λιγοτερο με την μοτο λογω κρυου αλλα ετσι και αλλιως 11 ημερες μου φανηκαν πολλες...Η αληθεια ειναι οτι μεχρι και εκεινη την στιγμη,δεν ειχα δει καμμια μοτο στον δρομο,αλλα το θεωρουσα φυσιολογικο..Η θερμοκρασια μεχρι τοτε ηταν περιπου στους 8/9 βαθμους Κελσιου,και δεν ειχα κανενα θεμα. Συνεχιζοντας και πριν φτασω στον Βολο,βλεπω το θερμομετρο να αγγιζει τους 5 βαθμους,και καταλαβαινω οτι αρχιζω να νιωθω καπως...Στο επομενο παρκινγκ που συναντω,κανω δεξια και φοραω αλλο ενα φλισακι απο μεσα πριν προλαβει το σωμα μου να κρυωσει... Συνεχιζω λοιπον,και ντυμενος οσο καλυτερα μπορουσα,με τα θερμαινομενα γκριπς στο φουλ,και την ζελατινα απο το τερας οσο ψηλοτερα γινεται ωστε να κοβει τον πολυ αερα/κρυο,εχω μπει πλεον στα Τεμπη με το θερμομετρο να δειχνει 1 βαθμο...Παιδια,μιλαμε για την απολυτη παγωνια...Ηταν αυτο το κρυο που το νιωθεις βαθεια μεσα στα κοκκαλα σου...Οταν δε,περναγα ανηλιαγα κομματια...ενταξει,τι να λεμε...Νομιζω,πως πρεπει να ηταν η πρωτη φορα στην μοτοσυκλετιστικη μου ζωη,που ενιωσα τετοιου ειδους κρυο...Και πιστεψτε με οτι εχω περασει αρκετες φορες Δομοκο,Θεσσαλικο καμπο,και αλλα ''παγωμενα'' μερη στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη,ακομα και αργα την νυχτα με θερμοκρασιες αρκετα κατω απο το μηδεν...Ολα τα παραπανω τα εγραψα για να πω οτι πρωτον το θεμα κρυου επανω στην μηχανη αλλαζει απο αναβατη σε αναβατη τοσο απο θεμα αντοχης,οσο και απο θεμα ηλικιας,αλλα και οτι το κρυο σαν αισθηση αλλαζει απο τοπο σε τοπο...επισης σπουδαιο ρολο παιζει και η σωστη προετοιμασια που κανουμε οταν ξερουμε τι θα συναντησουμε... Ετσι για την ιστορια θα πω οτι στην επιστροφη την επομενη ημερα συναντησα το ιδιο κρυο,και εξω απο την Λαρισα,τοση πολλη ομιχλη,που ταξιδευα επι 40-45 λεπτα με ταχυτητες οχι πανω απο 50 χιλιομετρα,αφου πολυ απλα δεν εβλεπα απολυτως τιποτα εκτος απο ενα κοκκινο φωτακι,στο πανω μερος μιας νταλικας που ειχα μπροστα...Μηχανη παντως υστερα απο περιπου χιλια χιλιομετρα δρομου...δεν ειδα...Για να μην πω πως με κοιταζε ο κοσμος μεσα απο τα αυτοκινητα τους... Τεσπα τουλαχιστον καναμε σε δυο μερουλες τα τελευταια χιλια παρα κατι χιλιομετρα του 2012 και καταφεραμε να βγαλουμε απο μεσα μας ολα τα ασχημα και αρνητικα της εποχης,οποτε ολα τα αλλα εγιναν απλα μια αναμνηση 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tzitziloni 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2013 Όντως το κρύο που αισθανόμαστε εξαρτάταται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων η ενδυμασία, το αν έχουμε φάει, πιει ή αν είμαστε κουρασμένοι, αλλά το μεγαλύτερο ρόλο πιστεύω ότι παίζει η υγρασία! Ακόμη και πεζός στους 0 βαθμούς Κελσίου χωρίς υγρασία και με 0 βαθμούς με υγρασία καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά, πόσο μάλιστα όταν συμβαίνουν όλα αυτά που ανέφεραν οι προλαλήσαντες (κόντρα άνεμος κλπ)!!! Και φυσικά το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της υψηλής θερμοκρασίας!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες