Jump to content
HLIAS

ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ TDM 900

Recommended Posts

Λοιπον παιδες θελω βοηθεια απο κατοχους και μη .

λοιπον εχω βρει ενα tdm 05 και θα παω αυριο να το δω...

το παιδι φαινετε ενταξει σε οσα εχουμε πει ηδη αλλα προσεχτε μου ειπε πως εχε αλλαξει το τιμονι με ενα της rental τι λετε; αξιζει να το εχει ή να του πω να βαλει το μαμα και να μειωσω την τιμη;;

Αν το εχω θα κερδισω κατι στον τομεα οδηγησης;; εγω εχω ακουσει οτι ειναι καλυτερο απο το μαμα ,...ακουω γνωμες.

και κατι αλλο μου ειπε πως εχει αλλαξειι την σελα με αυτη του πιο καινουριου μοντελου που ειναι πιο ανετη ισχυει;; (γιατι με επιασε αδιαβαστο)

βοηθειστε γιατι αυριο το μεσημερι θα παω να το δω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοιπον παιδες θελω βοηθεια απο κατοχους και μη .

λοιπον εχω βρει ενα tdm 05 και θα παω αυριο να το δω...

το παιδι φαινετε ενταξει σε οσα εχουμε πει ηδη αλλα προσεχτε μου ειπε πως εχε αλλαξει το τιμονι με ενα της rental τι λετε; αξιζει να το εχει ή να του πω να βαλει το μαμα και να μειωσω την τιμη;;

Αν το εχω θα κερδισω κατι στον τομεα οδηγησης;; εγω εχω ακουσει οτι ειναι καλυτερο απο το μαμα ,...ακουω γνωμες.

και κατι αλλο μου ειπε πως εχει αλλαξειι την σελα με αυτη του πιο καινουριου μοντελου που ειναι πιο ανετη ισχυει;; (γιατι με επιασε αδιαβαστο)

βοηθειστε γιατι αυριο το μεσημερι θα παω να το δω

Αγαπητέ Ηλία: :D

Κατ' αρχήν κουλάρησε. Μην αγχώνεσαι για τέτοια πράγματα, δεν αξίζει.

Κατά δεύτερον, το θέμα τιμόνι νομίζω είναι αστείο. Ένας σωλήνας είναι. Τί παραπάνω να προσφέρει στην οδήγηση? Μήπως είναι τσάμπα λεφτά για κάτι τέτοια?

Όσο για τη σέλα, νομίζω πάλι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι πάνω στο μηχανάκι. Όλα ίδια μοιάζουν (οπτικά) να είναι εδώ και χρόνια.

Επειδή μπορεί να κάνω και λάθος, αύριο πρωί-πρωί πάρε τηλέφωνο 2-3 μαγαζιά yamaha και ρώτα τους. Θα σου πουν πιστεύω, δεν έχουν λόγο ν' αρνηθούν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Και να θυμάσαι: ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ, ΨΑΞΤΟ ΚΑΛΑ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ιδία γνώμη όσον αφορά αυτά τα 2 θέματα δεν έχω.

Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει κάποιους να έχουν αλλάξει το τιμόνι με Renthal ή και να έχουν ταιριάξει τιμόνι από άλλο μηχανάκι. Επίσης γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετά μοντέλα της Renthal τα οποία ταιριάζουν στο TDM, επομένως δεν είναι εύκολο να σου πεί κανείς αν πρόκειται για επιτυχημένη μετατροπή ή όχι. Πάντως νομίζω ότι το πιο κοινό μοντέλο της Renthal για το TDM είναι το 754 για το οποίο ακούγονται καλά σχόλια όσον αφορά την αλλαγή στη θέση οδήγησης. Όσον αφορά στη σέλα κι εμένα αδιάβαστο με πιάνεις, αλλά νομίζω ότι ...άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Υ.Γ. 1 Πάντως όσον αφορά το μαμά τιμόνι του TDM, δεν βλέπω τον λόγο να μπεί κανείς στη διαδικασία να αλλάξει τιμόνι, εκτός και αν είναι από εκείνους που δεν θέλουν να αφήνουν όυτε τις βίδες μαμά...

Υ.Γ. 2 Ας υποθέσουμε ότι τον έβαλες να σου αλλάξει παλι το τιμόνι με το μαμά ή την σέλα. Πόσο θεωρείς ότι μπορεί να σου κόψει όταν το Renthal κάνει κανένα 50ευρο??? (εγώ πάντως θα σου χρέωνα περισσότερο για το βάλε - βγάλε :tooth: )

Άντε, και καλές αγορές!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει κάποιους να έχουν αλλάξει το τιμόνι με Renthal ή και να έχουν ταιριάξει τιμόνι από άλλο μηχανάκι. Επίσης γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετά μοντέλα της Renthal τα οποία ταιριάζουν στο TDM, επομένως δεν είναι εύκολο να σου πεί κανείς αν πρόκειται για επιτυχημένη μετατροπή ή όχι. Πάντως νομίζω ότι το πιο κοινό μοντέλο της Renthal για το TDM είναι το 754 για το οποίο ακούγονται καλά σχόλια όσον αφορά την αλλαγή στη θέση οδήγησης. Όσον αφορά στη σέλα κι εμένα αδιάβαστο με πιάνεις, αλλά νομίζω ότι ...άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Υ.Γ. 1 Πάντως όσον αφορά το μαμά τιμόνι του TDM, δεν βλέπω τον λόγο να μπεί κανείς στη διαδικασία να αλλάξει τιμόνι, εκτός και αν είναι από εκείνους που δεν θέλουν να αφήνουν όυτε τις βίδες μαμά...

Υ.Γ. 2 Ας υποθέσουμε ότι τον έβαλες να σου αλλάξει παλι το τιμόνι με το μαμά ή την σέλα. Πόσο θεωρείς ότι μπορεί να σου κόψει όταν το Renthal κάνει κανένα 50ευρο??? (εγώ πάντως θα σου χρέωνα περισσότερο για το βάλε - βγάλε :tooth: )

Άντε, και καλές αγορές!

+5002

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βαση τα λεγομενα του εχει κοντα στα 10 χρονια tdm (850-και 900) και το αλλαξε για να βελτιωσει την θεση οδηγησης

Υ.Γ. 2 Ας υποθέσουμε ότι τον έβαλες να σου αλλάξει παλι το τιμόνι με το μαμά ή την σέλα. Πόσο θεωρείς ότι μπορεί να σου κόψει όταν το Renthal κάνει κανένα 50ευρο??? (εγώ πάντως θα σου χρέωνα περισσότερο για το βάλε - βγάλε tooth.gif )

Άντε, και καλές αγορές!

εχεις δικιο αλλα οταν μου λεει οτι εχει τιμονι και bagster kai tank bag ας τα βγαλει αφου ειναι ακριβα και να ριξει την τιμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγαπητέ μας Ηλία, :D επειδή χτες έλεγες στην ζωντανή συζήτηση ότι τα 30.000 χλμ που έχει το συγκεκριμένο δεν σου φαίνονται πολλά, έχω τη γνώμη (όχι και τη γνώση) ότι παίζει ρόλο κάθε φορά το μοτέρ και η χρήση του.

Δηλ. ένα TDM που σε τσιγκλάει να του τα χώσεις, στα 30.000 δεν θα έχει φαντάζομαι την ίδια μεταχείριση που έχει ένα soft-cool (πώς να το πω δεν ξέρω) εργαλείο δουλειάς που το έχει ο παππούκας και του φέρεται με το γάντι σαν να έχει δίπλα του ένα ανήλικο πιπινάκι. Δεν ξέρω αν με πιάνεις τί θέλω να πω. :shades:

Επίσης, άλλο είναι 30.000 χλμ σε μια 2κυλινδρη 900cc μηχανή επιδόσεων και άλλο σε μια 4κύλινδρη Touring ίδιων κυβικών. (Νομίζω πάντα. Αν λέω βλακείες, βαράτε με ελεύθερα). :bash::tooth:

Εξάλλου, να έχεις υπόψη σου ότι ΑΝ και ΌΠΟΤΕ βγάλει ζημιές λόγω ετών και χιλιομέτρων, αυτές θα είναι πολυέξοδες.

Και το σημαντικότερο όλων:

Όποιο κι αν δεις, να έχεις μαζί σου εκτυπωμένο τον "οδηγό αγοράς μεταχειρισμένης" του ALX ΕΔΩ και να τσεκάρεις με προσοχή όλα τα σημεία. Αν θες πάμε και μαζί (Σάββατο πρωί).

Εμένα μ' έσωσε πραγματικά, γιατί όχι και σένα και όλους εδώ μέσα?

Όταν τσεκάρισα ένα μεταχειρισμένο CBF-1000 που φαινόταν "χαρτί", του βρήκα πρόβλημα στα ρουλεμάν τιμονιού, επικίνδυνο πρόβλημα για την ασφάλειά μας (που ο μαγαζάτορας το έκρυβε επιμελώς) και συνάμα αδικαιολόγητο σε μια τέτοιου χαρακτήρα μηχανή με 28.000 χλμ μόνο. Υποψιάζομαι ότι ο τύπος που το είχε, το τρέλαινε στη σούζα και απ' το κοπάνημα της ρόδας κάτω έβγαλε το πρόβλημα.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σημερα μπορω να παω να το δω και θα παω κατα τις 4:20 οπως ειπα και εχθες θα του πω να πεσει αρκετα η τιμη

τι αλλο να πω θα δουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σημερα μπορω να παω να το δω και θα παω κατα τις 4:20 οπως ειπα και εχθες θα του πω να πεσει αρκετα η τιμη

τι αλλο να πω θα δουμε...

Σε ποιά περιοχή θα πας?

Τον έχεις τον οδηγό μαζί σου?

Θέλεις να προσπαθήσω να έρθω να το τσεκάρουμε μαζί?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλια με το θεμα του τιμονιου μην ασχοληθεις καν ,δεν αξιζει τον κοπο να μπει σε διαδικασιες αλλαγης του ,φυσικα και ενα renthal τιμονι θα ειναι καλυτερο απο το μαμα σε θεμα αντοχης σε χαζοπτωση και σε ομορφια ,τωρα αν βολευει στην θεση οδηγησης ειναι αναλογα τον οδηγο , παντως οπως ειπε και ο alxts θεμα διαφορας χρηματων με την αλλαγη του δεν υπαρχει

επισης για το bagster και το tank bag ,ποσο να σου ριξει την τιμη αμα τα παρει????100ευρω...δεν αξιζει ,αστα πανω καλυτερα θα πιασουν τοπο ετσι τα 100 ευρω ,σιγουρα θα σου φανει χρησιμο ενα tank bag που κουμπωνει πανω στο bagster.

επισης αν το μηχανακι εχει 30000 χλμ οντως ειναι πολυ λιγα για ενα μοτερ σαν και αυτο ,ενταξει δεν ειναι οπως σε ενα fjr1300 οπως ειπε και ο κωστας ας πουμε αλλα και παλι λιγα ειναι ,αυτα τα μοτερ ειναι σκυλια οπως και να το κανουμε.

οσο για την χρηση που θα εχει κανει προσπαθησε να το καταλαβεις απο τον ιδιοκτητη με κουβεντουλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorry για την επιμονή μου ΕΔΩ αλλά το θεωρώ το καλύτερο άρθρο-οδηγό που έχει ανέβει ποτέ στο mybike.

Κι αυτό γιατί περνάς από το επίπεδο του επιπόλαιου ελέγχου (μια πρόχειρη ματιά) σε άλλες καταστάσεις, όπου ακόμα κι ένας πρωτάρης μπορεί να "τσακώσει" σημαντικές λεπτομέρειες και δύσκολα θα την πατήσει την πεπονόφλουδα. :clapping:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ποιά περιοχή θα πας?

Τον έχεις τον οδηγό μαζί σου?

Θέλεις να προσπαθήσω να έρθω να το τσεκάρουμε μαζί?

αμα θες ελα ειναι εκει εξω απο την γαμαχα που λεγαμε τον εχω διαβασει τον οδηγο αλλα θα τον ξαναδιαβασω σε λιγο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αμα θες ελα ειναι εκει εξω απο την γαμαχα που λεγαμε τον εχω διαβασει τον οδηγο αλλα θα τον ξαναδιαβασω σε λιγο

ΟΚ. Θα προσπαθήσω.

Ρε συ, τον οδηγό δεν τον έχεις για να τον μάθεις απ' έξω. Ούτε θα σου βάλω διαγώνισμα. MSN-Emoticon-155.gif

Ένα στυλό χρειάζεσαι μόνο και σημείο-σημείο που θα τσεκάρεις, βάζεις πχ ένα "τικ" όταν είναι ΟΚ και ένα ! ή ? αν κάτι δεν πάει καλά για να επανέλθεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το τιμονι renthal εχω διαβασει στο tdm hellas οτι βελτιωνει την θεση οδηγησης

αλλά αυτο εξαρταται και απο τον οδηγο, συνεπως θα το δεις μολις το οδηγησεις

η σελα οντως εχει αλλαξει εξωτερικο υλικο απο το 07 και μετα σε σχεση με τα προηγουμενα μοντελα(εχει αντιολισθητικο καλυμμα)

συνεπως μαλλον γλυστραει λιγοτερο αλλα μην φανταστεις και τιποτα σοβαρο

δες παρακατω τί εννοω για το πως ειναι τωρα

2009-TDM900-A-detail-08_prv_tcm28-271227.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το τιμονι renthal εχω διαβασει στο tdm hellas οτι βελτιωνει την θεση οδηγησης

αλλά αυτο εξαρταται και απο τον οδηγο, συνεπως θα το δεις μολις το οδηγησεις

η σελα οντως εχει αλλαξει εξωτερικο υλικο απο το 07 και μετα σε σχεση με τα προηγουμενα μοντελα(εχει αντιολισθητικο καλυμμα)

συνεπως μαλλον γλυστραει λιγοτερο αλλα μην φανταστεις και τιποτα σοβαρο

δες παρακατω τί εννοω για το πως ειναι τωρα

2009-TDM900-A-detail-08_prv_tcm28-271227.jpg

ευχαριστω them και εγω πηρα την μοτοδυναμικη και μου το επιβεβαιωσαν αυτο που λες για την σελα..._thumbsup.gif

ωχ αγωνια...!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωχ αγωνια...!!!!!!!!!!!!

:sopase:

Και το παλιό να είχε, slow the very oil (σιγά τον πολυέλαιο). :beee::rotfl:

Με 20 ευρώ ο Σάκης στην έκανε τζιτζικωμένη και τουμπανιάρικη. :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικη μου αποψη ειναι να αφησεις επανω οτι εχει το μηχανακι που απ οτι καταλαβα ειναι τιμονι και bagster. Δεν μπορουν να σου μειωσουν σημαντικα την τιμη. Επισης ευχης εργον θα ηταν να το δει ενας μαστορας εμπιστοσυνης σου. Εφοσον δεν ειναι εφικτο αυτο δες το μοτερ για διαρροες ή περιεργους ηχους, τις αναρτησεις αν δουλευουν καλα και τις μπουκαλες για διαρροες και μια γενικη ματια σε ολο το μηχανακι (φρενα κυριως), και καλη επιτυχια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον πηγα να το δω μαλιστα ηρθε και kostasmotolover ολα καλα μας αφησε πολυ καλες εντυπωσεις η μηχανη προσεγμενη αρκετα το μονο μειον και εδωθελω τη βοηθεια σας ειναι οτι οταν το πηρε βολτα ο Κωστας αυτο που ειδε ειναι στα χαμηλα ενα ΄΄μπουκομα΄΄ του κινητηρα που ενω ανοιγει λιγο το γκαζι αυτο δε ακουει και μετα απο λιγο κανει ενα μικρο ξεσπασμα και μετα δινει κανονικα.. και εδω θελουμε βοηθεια .Στην αρχη λεγαμε μηπως φταει η γκαζιερα απο υγρασιες -σκουριες ειναι αυτο ήη μηπως φταει κατι στον ψεκασμο;;help.gifhelp.giftype.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον πηγα να το δω μαλιστα ηρθε και kostasmotolover ολα καλα μας αφησε πολυ καλες εντυπωσεις η μηχανη προσεγμενη αρκετα το μονο μειον και εδωθελω τη βοηθεια σας ειναι οτι οταν το πηρε βολτα ο Κωστας αυτο που ειδε ειναι στα χαμηλα ενα ΄΄μπουκομα΄΄ του κινητηρα που ενω ανοιγει λιγο το γκαζι αυτο δε ακουει και μετα απο λιγο κανει ενα μικρο ξεσπασμα και μετα δινει κανονικα.. και εδω θελουμε βοηθεια .Στην αρχη λεγαμε μηπως φταει η γκαζιερα απο υγρασιες -σκουριες ειναι αυτο ήη μηπως φταει κατι στον ψεκασμο;;help.gifhelp.giftype.gif

Για να βοηθήσω κι εγώ να καταλάβουν όσοι έχουν τις γνώσεις, στο πρώτο τακ ανοίγοντας το γκάζι δεν υπήρχε ανταπόκριση και κλάσματα μετά ερχόταν η δύναμη με κάποιο μικρό ξέσπασμα. Αρχικά σκέφτηκα ότι ίσως είναι από σκουριά εσωτερικά του γκαζιού (πχ στο σωλήνα), αλλά αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει και πιο πέρα στο άνοιγμα του γκαζιού. Όμως το γκάζι περιστρεφόταν ομαλά πιο ψηλά χωρίς σκαλώματα και περίεργες τριβές.

Ο περίεργος αυτός δισταγμός στο γκάζι συνέβαινε σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής και όχι μία φορά.

Δεν έχω τις γνώσεις να καταλάβω τί ακριβώς φταίει, ξέρω όμως ότι κλείνοντας το γκάζι και αφήνοντας την ταχύτητα να μειωθεί δραστικά, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ξαναφύγει μπροστά με κίνδυνο να σβήσει (λόγω χαμηλών στροφών) και να σε κρεμάσει καταμεσίς του δρόμου. Διευκρινίζω ότι πρόβλημα στο ρελαντί δεν υπήρχε. Το κράταγε πάντα και κανονικά. Επίσης, ούτε συμπτώματα μπουκώματος είχε. Το πρόβλημα ήταν κατά τη γνώμη μου μόνο στο γκάζι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να βοηθήσω κι εγώ να καταλάβουν όσοι έχουν τις γνώσεις, στο πρώτο τακ ανοίγοντας το γκάζι δεν υπήρχε ανταπόκριση και κλάσματα μετά ερχόταν η δύναμη με κάποιο μικρό ξέσπασμα. Αρχικά σκέφτηκα ότι ίσως είναι από σκουριά εσωτερικά του γκαζιού (πχ στο σωλήνα), αλλά αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει και πιο πέρα στο άνοιγμα του γκαζιού. Όμως το γκάζι περιστρεφόταν ομαλά πιο ψηλά χωρίς σκαλώματα και περίεργες τριβές.

Ο περίεργος αυτός δισταγμός στο γκάζι συνέβαινε σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής και όχι μία φορά.

Δεν έχω τις γνώσεις να καταλάβω τί ακριβώς φταίει, ξέρω όμως ότι κλείνοντας το γκάζι και αφήνοντας την ταχύτητα να μειωθεί δραστικά, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ξαναφύγει μπροστά με κίνδυνο να σβήσει (λόγω χαμηλών στροφών) και να σε κρεμάσει καταμεσίς του δρόμου. Διευκρινίζω ότι πρόβλημα στο ρελαντί δεν υπήρχε. Το κράταγε πάντα και κανονικά. Επίσης, ούτε συμπτώματα μπουκώματος είχε. Το πρόβλημα ήταν κατά τη γνώμη μου μόνο στο γκάζι.

σωστος εσυ το θυμασε καλυτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σωστος εσυ το θυμασε καλυτερα

Μια χαρά τα έγραψες. Απλά διευκρινίζω προσπαθώντας να δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Άντε να δούμε ποιός θα ξέρει να μας πεί. Έρχεται και ΣΚ ρε γαμώτο και η συμμετοχή στο φόρουμ μειώνεται δραστικά.sad.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια μιλησα μαζι του στο τηλ και μου ειπε οτι το εχει αλλαξει το tps και οταν εχει προβλημα αυτο τοτε το μηχανακι μπερδευει σε ολες τις στροφες οχι στο ρελαντι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι το πιο συχνό (ίσως και το μοναδικό) πρόβλημα που βγάζουν τα TDM: το TPS. Όσοι είχαν το συγκεκριμένο πρόβλημα το περιγράφουν ακριβώς έτσι όπως συνέβη και με αυτό που δοκιμάσατε: κόμπιασμα στο άνοιγμα του γκαζιού κυρίως στις χαμηλές (2-3.000). Βέβαια για μεγαλύτερη σιγουριά ρωτήστε και έναν μάστορα - γνώστη του συγκεκριμένου μοντέλου.

Δεν ξέρω πως διορθώνεται το πρόβλημα (αν όντως είναι αυτό) - κάποιοι λένε ότι καλυτερεύει με power commander - αλλά νομίζω ότι θέλει αντικατάσταση (δυστυχώς δεν ξέρω το κόστος). Τέλος, να σου πώ ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου κάποιος άλλαξε το TPS (γίνανε και ανακλήσεις) και του το ξαναπαρουσίασε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα