Jump to content
GUZZISTAS

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ SHOEI

Recommended Posts

τουμπανο αλλα εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι αν πας εκει να το παρεις στο δινουν με 50 Ε ευκολα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το πιο δύσκολο μέρος το έχουν εκείνοι που πρέπει να δουλέψουν με το πινελάκι :worshippy::respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραίο το βίντεακιον..........αλλά μου κατέριψε ένα μύθο.............πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλης μας για τι είπαμε πάλι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραίο το βίντεακιον..........αλλά μου κατέριψε ένα μύθο.............πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλης μας για τι είπαμε πάλι;

για την κεφαλη κατω απο τα μαλλια... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιμενα αισθητα πιο αυτοματοποιημενη την κατασκευη τους.. πω εμεινα αναυδος απ' το πως μπαινουν τα αυτοκολλητα και εχουν τοσο ηψηλη λεπτομερεια και ποιοτητα.. παντως τωρα μου φαινεται πιο "λογικο" το κοστος ενος κρανους, θεωρουσα την κατασκευη του αισθητα πιο απλη και με πολυ λιγοτερα εργατικα κοστη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν περίμενα ποτέ ότι έχει τόση χειρωνακτική δουλειά!! Αυτό μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση γι'αυτό και έβαλα τα βίντεο να τα δούμε! Περίμενα μεγαλύτερη αυτοματοποίηση που όμως δεν υπάρχει... ο ανθρώπινος παράγοντας συνεχίζει (τουλάχιστον στα κράνη) να παίζει μεγάλο ρόλο.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά γι' αυτούς που γκρινιάζουν ότι τα κράνη είναι ακριβά.

Ενώ για φώτα ψευτο-ξένον δίνουνε άνετα ένα σωρό λεφτουδάκια. Και να πεις ότι κάνανε και δουλειά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά ουτε και εγώ περίμενα ότι έχει τόσο χειρονακτική δουλειά! Πολυ ωραίο θεματάκι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επιστημη και τεχνη μαζι. ευγε

το καλουπι στην αρχη που βγαινει η μητρα (fiberglass) ειναι απο μονο του επιστημη...

μου κανει ομως εντυπωση το hand lay up που χρησιμοποιουν..ο ασιατης με το χερι ριχνει ρητινη και μετα αναλαμβανει το καλουπι,η θερμοκρασια και η πιεση τα υπολοιπα...ειχα φανταστει οτι θα ψεκαζε αυτοματα καποια μηχανη..εντυπωση μου κανει...

ΔΕΝ μας δειχνουν τπτ για το τι υλικα βαζουν στο κελυφος και πως το φτιαχνουν...ισα ισα μας κοροιδεψαν δειχνοντας ενα ασιατη να λουζει με ρητινη της ινες(δεν χρησιμοποιουν pre-pregs(προεμποτισμενα φυλλα ρητινης-ινων)???) μεσα σε ενα καλουπι...και μαλιστα το περασαν γρηγορα γρηγορα το σταδιο αυτο,το οποιο ειναι το ποιο σημαντικο,για την αντοχη ενος κρανους...

προφανως καταλαβαινουμε ολοι, οτι η επιστημη ειναι στο κελυφος..αληθεια κρανη kevlar-fiberglass δεν εχει η shoei?? δεν μας εδειξαν που τα φτιαχνουν...

οκ,κατανοω οτι καποιες τεχνικες-υλικα λογοκρινονται σε ενα τετοιο βιντεο,λογω ανταγωνισμου,αλλα πολυ προχειροτητα μου φανηκε...μιλαμε για κολοσσο,με τεραστια παραγωγη και εντυπωσιαζομαι που δεν εχει πληρως αυτοματοποιημενη μοναδα παραγωγης...

edit

τωρα ειδα το βιντεο με τα schuberth...

νταξ,νομιζω εδω ειμαστε λιγο πιο "σοβαρη" γραμμη παραγωγης,τι λετε?

παντως και τα 2 βιντεακια ειναι παλια σιγουρα..ειδικα της shoei...χλωμο να εχει τετοια γραμμη παραγωγης εν ετη 2009...

Τροποποιήθηκε από τον t3hsofos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η shoei το διαφημιζει συνεχεια οτι η γραμμη παραγωγης εχει χειρονακτικη εργασια

οσο για την χρονολογια δεν ειναι και πολυ παλια γιατι κατασκευαζαν το xr1000 και μαλιστα ειδα και γνωστα σχεδια

αρα φανταζομαι 5 χρονια περιπου πισω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα