Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 ΤΟ δίλημμα. Οδηγώ μηχανές (νόμιμα) από το 1978 και τις αγαπώ από τα γεννοφάσκια μου. Μικρές και μεγάλες, αργές και πανγρήγορες, είχα από ΧΤ μέχρι Goldwing και από Βέσπα μέχρι ΧΧ. Τώρα έχω δύο, και έχω και μια κόρη 7,5 χρονών που περιμένει να μεγαλώσει λίγο ακόμη για να την πάω την πρώτη της δίτροχη βόλτα. Τι να κάνω; Να την αφήσω να εκδηλώσει την αγάπη που μάλλον υπάρχει στα γονίδια της για τις μηχανές. Να της εμφυσήσω την επικινδυνότητα που υπάρχει στην χρήση τους. Και πώς να το κάνω αυτό όταν δεν μπορώ να αποτελέσω παράδειγμα; Ή μήπως να απαρνηθώ και εγώ την αγάπη μου για τη μηχανή; Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος πατέρας που κάνει αυτές τις σκέψεις, Εσείς οι άλλοι εκεί έξω, τι λέτε; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 ΧΑΛΙΑ!ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ! το εχω σκεφτει πολλες φορες χωρις να ειμαι πατερας. (θα γινω ομως καποια στιγμη) οπως και εσυ, απο αποσυρση απο την ενεργο δραση μεχρι μαθηματα οδηγησης και μετατροπης του παιδιου σε rossi!! πιστευω οτι δεν χρειαζεται δραστικη αντιμετωπιση του θεματος αλλα να αφησεις τον καιρο να δειξει... μπορει το παιδι απο μονο του να μην δειξει ενδιαφερον για τις μηχανες, μπορει μετα την βολτα να στραβωσει. βεβαια ειναι μια αποφαση που δεν μπορεις να την παρεις μονος .( αλλιως παντοφλα ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Δινεις εμφαση στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ! (και μην ξεχνας οτι κυριως ΕΣΥ! εισαι το παραδειγμα! ;) ) και απο κει και περα, αφηνεις τα πραγματα να δειξουν.. Αν συνεχισει, τουλαχιστον θα ξερει να δινει εμφαση στην ασφαλεια.. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panosxlv650 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Αν μάθει την "ασφάλεια" θα μπορεσει να κατανοήσει και να έχει μια πλήρη εικόνα αυτού του "μεγάλου ποδηλάτου" χωρίς πετάλια... Αυτή ήταν απορία και του ξάδερφου μου στα 6-7 του. "Γιατι δεν έχει πετάλια το ποδηλατό σου???" Έτσι με ρώτησε. Τώρα στα 15 του οργώνει τα βουνά με πλήρη εξοπλισμό και δεν μπορώ να τον πετυχω ένα σαββατοκύριακο στην Αθήνα :P Μπορει να της αρέσει η μηχανή, αλλά να μην μπορει να αντέξει το κράνος για πάνω απο 10 λεπτά.... Πράγμα που σημαίνει πως ή θα πρέπει να την μάθεις ή θα πρέπει να μην την αφήνεις. Υπάρχει και το ενδεχόμενο όμως με τον σωστό εξοπλισμό ασφαλείας να της αρέσει περισσότερο από όσο φανταζόταν! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
drapetis 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Εγω λόγω ανάγκης και με την προτροπή της συζυγου πηγαίνω τα παιδιά 10 και 13 χρονων σε κολυμβητήρια γυμναστήρια μουσικές κλπ διότι το αυτοκίνητο είναι πλέον ακίνητο λόγω ελείψεως πάρκινγκ.Βλέπω τελευταία ολο και πιο πολλοί μπαμπάδες να μεταφέρουν τα παιδιά τους με δίκυκλο δεν γίνεται αλλιώς.Το ότι παίρνουν τα παιδιά κακό παράδειγμα είναι σίγουρο και μακάρι να το απέφευγα αλλά δεν γίνεται. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Εγω λόγω ανάγκης και με την προτροπή της συζυγου πηγαίνω τα παιδιά 10 και 13 χρονων σε κολυμβητήρια γυμναστήρια μουσικές κλπ διότι το αυτοκίνητο είναι πλέον ακίνητο λόγω ελείψεως πάρκινγκ.Βλέπω τελευταία ολο και πιο πολλοί μπαμπάδες να μεταφέρουν τα παιδιά τους με δίκυκλο δεν γίνεται αλλιώς.Το ότι παίρνουν τα παιδιά κακό παράδειγμα είναι σίγουρο και μακάρι να το απέφευγα αλλά δεν γίνεται. εμενα η μανα μου με ανεβαζε στη μηχανη για να κανει δουλειες απο μικρος... ακομα και εγκυος με την μηχανη πηγε στο μαιευτηριο! εβαζε μαξιλαρι στο ντεποζιτο,με εδενε απο την μεση μου πανω της (χωρις κρανος <_< ) και κοιμομουν οταν κουραζομουν απο την διαδρομη.θυμαμαι εντονα οταν σε μια δεξια στροφη, με λιγα χλμ πεσαμε...ΧΑΛΙΑ!ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ! αυτα θα προσπαθησω να τα αποφυγω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geos3 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Εγω παλι περιμενω να μεγαλωσει λιγο ο γυιος μου να μαθει καλη ισσοροπια (τωρα ειναι 6,5) και του εχω πει οτι θα του παρω μηχανακι παιδικο και θα κανουμε μαζι τις βολτες μας στα παρκιν του ολυμπιακου σταδιου για αρχη που εχει ησυχια.Για την κορη μου (τωρα ειναι 7,5)δεν ξερω απο τωρα αν της αρεσει.Μεχρι τωρα τα εχω ανεβασει μονο μια φορα στην μηχανη μου για 500 μετρα.Προτιμω να τους μαθω εγω τα απαραιτητα απο τωρα και οχι οι φιλοι τους στο μελλον.Δλδ το τι πρεπει να φορανε παντα,το πως να καθονται στη μηχανη,το πως πρεπει να στριβουν και οτιδηποτε αλλο απαραιτητο για να γινει ενας μυαλωμενοι οδηγοι.Ενταξει ολοι καναμε τις τρελλες μας πιτσιρικαδες αλλα καλο ειναι να γινονται αυτες οσο γινετε με μεγαλυτερη ασφαλεια.Και πιστευω οτι μεσα απο το σπιτι ξεκιναει αυτο και απο μικρη ηλικια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
july 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Καλή ερώτηση ... αν πάρει από εμένα το παιδί ... καήκαμε!!! Εγώ ανέβαινα στη μηχανή της μαμάς μου από τότε που ήμουν 5 χρονών... ήθελε δεν ήθελε ... :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Τα εχουμε πει πολλες φορες περι του θεματος...Απλα για τους φιλους και πατερες οπως κι εγω,να πω το εξης...Φιλος στην Πατρα και πολυΠρωταθλητης,εχει αρχισει τον ενα του γιο στα 5 και τον αλλο του στα 4,προπονηση στο MX...Να ειμαστε καλα και καλοκαιρακι αρχιζω καλως εχοντων των πραγματων και την δικια μου στα 7 της...Το θελει και το δειχνει αλλά δεν θα την πιεσω για τιποτα...:) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Τα εχουμε πει πολλες φορες περι του θεματος...Απλα για τους φιλους και πατερες οπως κι εγω,να πω το εξης...Φιλος στην Πατρα και πολυΠρωταθλητης,εχει αρχισει τον ενα του γιο στα 5 και τον αλλο του στα 4,προπονηση στο MX...Να ειμαστε καλα και καλοκαιρακι αρχιζω καλως εχοντων των πραγματων και την δικια μου στα 7 της...Το θελει και το δειχνει αλλά δεν θα την πιεσω για τιποτα...:) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ 1 ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ 2 ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ 3 ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ υπαρχουν κι αλλα...:) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
louros 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Δεν κατάλαβα την ερώτηση ? Είναι αν θα παίρνουμε τα παιδιά συνοδηγούς , η αν θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και να τα παροτρύνουμε στη αγωνιστική οδήγηση ? Όσον αφορά τα παιδιά ως συνοδηγοί είναι νομίζω πλέον αναπόφευκτο ,όσοι έχουν ξεκινήσει με τα φροντιστήρια,γυμναστήρια και τέτοια καταλαβαίνουν. Ισχύει όμως ότι και γιά εμάς όσον αφορά τον εξοπλισμό και ειδικά το κράνος. Επίσης πιστεύω πως πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 χρόνων 'ετσι ώστε να κατανοεί και να έχει και μιά σχετική επίγνωση του "χώρου" ,να καταλαβαίνει τις εντολές και να προσαρμόζεται ,μικρότερα δεν νομίζω ότι μπορούν να σταθούν ,εγώ τουλάχιστον δεν τα έπαιρνα ποτέ. Τώρα γιά οδήγηση σε πίστα και τέτοια τι να πω καλά είναι δε λέω αλλά θέλει χρόνο ,θέλει χρήμα έχει και τα ρίσκα του ,εξαρτάται και απ το παιδί ,γενικά είναι πολύ πιό σύνθετο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Στάνταρ θα ανεβαίνει και θα καβαλάει αν γουστάρει αλλά πρώτα θα λάβει την σωστή παιδεία πάνω στο θέμα της μοτοσυκλέτας. Ασφάλεια, συμβουλές και όλα τα σχετικά! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
V-PAKETAS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 (τροποποιήθηκε) τα πραγματα ειναι πολυ απλα. δεν τον ανεβαζω σε μηχανη (αν και εχω 3) και μονο που σκεφτομαι το παιδι μου μονο του στην μηχανη με πιανει κρυος ιδρωτας. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 24 , 2008 από τον V-PAKETAS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Δινεις εμφαση στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ! (και μην ξεχνας οτι κυριως ΕΣΥ! εισαι το παραδειγμα! ;) ) και απο κει και περα, αφηνεις τα πραγματα να δειξουν.. Αν συνεχισει, τουλαχιστον θα ξερει να δινει εμφαση στην ασφαλεια.. Αυτα οντως τα εχουμε πει πολλες φορες εγω παντως συμφωνω με τα παραπανω και κανω ονειρα απο τωρα ποτε θα παρω στην κορη μου το πρωτο της minibike. Βεβαια βιαζομαι γιατι ειναι μολις 14 μηνων αλλα υπολογιζω εκει περιπου στα 8 της χρονια να το παρω. Θα μαθει μαζι μου και με κανενα αλλο. Τελεια και παυλα. Παντα βεβαια καταλληλα εξοπλισμενη. Ετσι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tonia 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Δινεις εμφαση στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ! (και μην ξεχνας οτι κυριως ΕΣΥ! εισαι το παραδειγμα! ;) ) και απο κει και περα, αφηνεις τα πραγματα να δειξουν.. Αν συνεχισει, τουλαχιστον θα ξερει να δινει εμφαση στην ασφαλεια.. Γιατί τα παιδιά δεν θα ακούσουν τις συμβουλές σου αλλά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σου... Επίσης εκτώς από τα 2 πολύ σημαντικά ( έμφαση σε ασφάλεια + σωστό παράδειγμα ).... .......είμαι της γνώμης πως πρέπει ο γονέας να δείξει στο παιδί και τις δύο πλευρές του νομίσματος ... και τα θετικά και τα αρνητικά......για να είναι ήδη συνειδητοποιημένο το παιδί στο ότι τα ατυχήματα και τα δυσάρεστα δεν αφορούν όλους τους άλλους εκτώς από εκείνους αλλά και τους ίδιους. Το θέμα δεν είναι να μάθει ότι πρέπει να προσέχει...αλλά γιατί πρέπει να προσέχει... .......ακόμα και αν χρειαστεί να δείξεις στο παιδί τη πραγματικότητα όσο σκληρή και να είναι αυτή ..... είναι η αλήθεια. Πως αλλιώς θα αποκτήσει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Το θέμα δεν είναι να μάθει ότι πρέπει να προσέχει...αλλά γιατί πρέπει να προσέχει... .......ακόμα και αν χρειαστεί να δείξεις στο παιδί τη πραγματικότητα όσο σκληρή και να είναι αυτή ..... είναι η αλήθεια. Πως αλλιώς θα αποκτήσει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ δηλαδη πριν παει στο μαγαζι με τον πατερα να αγορασει μηχανη να παει μια βολτα πρωτα απο το ΚΑΤ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tonia 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 δηλαδη πριν παει στο μαγαζι με τον πατερα να αγορασει μηχανη να παει μια βολτα πρωτα απο το ΚΑΤ? Δε χρειάζεται να περάσεις από το ΚΑΤ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 δηλαδη πριν παει στο μαγαζι με τον πατερα να αγορασει μηχανη να παει μια βολτα πρωτα απο το ΚΑΤ? ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ! :yes: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ! :yes: Κακη θα ελεγα απο την στιγμη που μιλαμε για 5χρονο παιδι, υπαρχει λογος να δει εικονες που ουτε μεγαλοι ανθρωποι δεν αντεχουν; Τωρα για το θεμα, απλα ειναι τα πραγματα, αν βλεπεις οτι το παιδι το ζηταει του το δινεις οπως ακριβως πρεπει και στην πορεια του θα καταλαβει τα παντα! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Κακη θα ελεγα απο την στιγμη που μιλαμε για 5χρονο παιδι, υπαρχει λογος να δει εικονες που ουτε μεγαλοι ανθρωποι δεν αντεχουν; Αν προσεξεις Θανο, θα δεις οτι δεν μιλαμε για 5χρονο (αλοιμονο δλδ) αλλα για ατομο ενηλικο που παει ν'αγορασει μοτο! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Αν προσεξεις Θανο, θα δεις οτι δεν μιλαμε για 5χρονο (αλοιμονο δλδ) αλλα για ατομο ενηλικο που παει ν'αγορασει μοτο! ;) Το τοπικ για πατερα με 7.5χρονο παιδι δεν ειναι; καθως και η κουβεντα γενικως για μικρα παιδια; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 (τροποποιήθηκε) Το τοπικ για πατερα με 7.5χρονο παιδι δεν ειναι; καθως και η κουβεντα γενικως για μικρα παιδια; .Στην παρακατω απαντηση αναφερομουν, οχι γενικα, στο θεμα του τοπικ.. Ειπαμε..Καλες οι "shock" αφυπνησεις, αλλα οχι και σε ανηλικα παιδακια! Δηλαδη πριν παει στο μαγαζι με τον πατερα να αγορασει μηχανη να παει μια βολτα πρωτα απο το ΚΑΤ? Σε εναν ενηλικο ομως, που παει να παρει μηχανη, μια επισκεψη, δεν νομιζω να εβλαπτε ΚΑΘΟΛΟΥ! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 24 , 2008 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2008 Επιτελους σε'πιασα :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
retriver 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2008 Μακρια τα μικρα παιδια απο μηχανες και μηχανακια σε δημοσιους δρομους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες