Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Παιδιά και μηχανές:

Recommended Posts

Εγώ δεν έχω παιδιά ακόμα είμαι μικρός 23 μόλις για να μιλήσω τι θα έκανα και θα πω την δική μου ιστορία

Από μικρός 8-9 έκανα τις πρώτες βόλτες με μηχανή τον γύρο του σπιτιού στο χωρίο κάθε σκ με 1 50ρακι του παππού

Αυτό ήταν δεν ξεκολλούσα μετά οι γονής ούτε να ακούσουν με αποτέλεσμα στα 16 με χίλια ζόρια υπογράφουν για δίπλωμα 50ρακι αλλά να μου πάρουν ούτε κουβέντα έτσι και πήρα μόνος μια σαβούρα με 10χιλιαδες προβλήματα και κράνος 10 ετών όταν που το έκλεψαν τρελάθηκα οπότε ζήτησα πάλι βοήθεια από την οικογένεια αλλά τπτ στα 17 σχεδόν πήρα άλλο 1 σαράβαλο και έδωσα 2μινιατικα από την καλοκαιρινή δαυλιά και άλλαξα τα πάντα ακόμα και τον κινητήρα σε 125 καινούριο αλλά μετά από 2 ευτυχώς ελαφριά ατυχήματα δεν μπορούσα να το επισκευάσω στο 2ρο έφταιγα εγώ και το αφίσα ανταλλακτικά στο συνεργείο γιατί είχαμε μια διάφορα σε χρήματα και πατσίσαμε

μετά από λίγο καιρώ πήρα κρυφά 1 κχ 80 cross το πήγα στο χωρίο στο σπίτι 1νος φίλου αλλά δεν μπορούσα να το κρύβω δεν μπορώ να πω ψέματα με τπτ όταν το έμαθαν έπαθαν 1 ακόμα σοκ ( θα τρέχει στο βουνό θα πέσει σε κάνα γκρεμό και θα τρέχουμε )

έτσι άρχισαν να συμμετέχουν γιατί είδαν ότι δεν έπαιρνα από λόγια στα18 πήρα cbr 125 το πλήρωσα εγώ αλλά λίγο όταν έπιασα πάλι καλοκαιρινή δουλειά και μου πήραν και 1 καλό εξοπλισμό δώρο έτσι στα 20 όταν άλλαξα το δίπλωμα σε απεριόριστο και ήθελα κάτι ποιο μεγάλο δεν είχα πολύ μαζεμένα και μου λένε αντί να πάρω καμία σαβούρα θα μπούμε εγγυητές να βρεις κάτι καλό και μας τα δίνης όταν έχεις έτσι και έγινε έχω 1 hornet 600 07μον σε 2 χρονιά έχω κανί 30+χιλιαδες χιλιόμετρα με προσοχή πάντα μια και το υποσχέθηκα όταν την πήρα αν και σύντομα θα την αλλάξω οπός Λέο και στο super sport vs on/off post

και καταλήγω στο ότι αν από την αρχή δεν έφερναν αντιρρήσεις ίσως να μιν είχα τα 2 ατυχήματα που είχα λόγο κακόν φρένων και ΑΠΕΙΡΙΑΣ

και αυτοι να μιν περνούσαν αυτα τα 2 σοκ.

Στα 42 πλεων εγινε και ο πατερας μου μηχανοβιος οταν εκανε μερικές βολτες με την μιχανη μου και εχει 1 cbf 600 για τις βολτες του.

Τροποποιήθηκε από τον mpota

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

..... Έκτοτε έχει αγορασθεί πλήρες "πακέτο" εξοπλισμού (καλοκαιρινές - χειμωνιάτικες κορντούρες και γάντια, ισοθερμικά, αδιάβροχα, μποτάκια, τα πάντα όλα δλδ) και έχουμε κάνει άπειρες βόλτες και μερικά ταξίδια. Κάθε φορά που την ανεβάζω στην μηχανή έχω τους ενδοιασμούς μου αν έκανα σωστά, κάθε φορά που κοιτάει και σχολιάζει απαξιωτικά έναν ξεκράνωτο ή έναν κάγκουρα, αισθάνομαι πως έκανα σωστά. Ελπίζω να έκανα...............

Ναι στα 16 σιγά μην γυρίζει με τον πατέρα της.Έχουν άλλες προτεραιότητες σε αυτές τις ηλικίες.

Εαν τις "προτεραιοτητες" τις διαμορφωσεις απο πολυ νωρις τοτε δεν ψαχνεσαι στα...16 τους...Σιγουρα εχεις δικιο αλλά στην περιπτωση που συνηθως κανουν λαθος,εστω και εμμεσα(ελλειψη πραγματικου ενδιαφεροντος)οι γονεις.Τι θελω να πω με αυτο.

Εαν το παιδι σου το εχεις μαθει σε ενα τροπο ζωης και σκεψης,εισαι απο κοντα του,δεν το καταπιεσεις ζητωντας να δεις αυτο που εσυ θελεις αλλά ζητωντας να δεις αυτο που αυτο θελει και εισαι διπλα του...

Εαν στο παιδι μου μαθω απο πολυ νωρις τι σημαινει μοτοσυκλετα ποια τα αρνητικα και οι κινδυνοι πρωτα και μετα ποια η ευχαριστηση και η ασφαλεια ...

Εαν δειξεις ποσο ομορφος ειναι ο κοσμος της μοτοσυκλετας για αυτον που σεβεται τι οδηγει και που οδηγει.

Εαν μαθει να προσεχει τους παντες και παντα να ειναι σωστα εξοπλισμενα.

Εαν η καγκουρια λογω ενθουσιασμου της νεναικης ηλικιας δεν ελθει ποτέ διοτι εχει διδαχθει σωστα πώς οδηγειται και πώς θα σεβεται την μοτοσυκλετα.

Εαν την κληρονομικοτητα στο "γουσταρω" που εχουμε εμεις ως μοτοσυκλετιστες την φιλτραρουμε μεσα απο την πατροτητα και την σωστη σκεψη και σταση και την μεταδοσουμε στο παιδι μας...

Εαν ΠΑΝΤΟΤΕ εμεις δινουμε το σωστο παραδειγμα μοτοσυκλετιστη στο παιδι μας.

Εαν συνοδηγησει μαζι μου και δει πρακτικα πόσο ιδια ειναι αυτα που ακουει και αυτα που βλεπει και αισθανεται.

Εαν δεν τρομαξεις το μικρο μας παιδι και του δειξεις οτι η μοτοσυκλετα δινει χαρα μεσα απο την ωριμοτητα σκεψης και υπευθυνη χρηση....

Εαν ολα τα παραπανω καταφερουμε ως γονεις να τα περασουμε στα παιδια μας τοτε ουτε θα φοβαμαι μην ανεβει στον τυχαιο πιτσιρικα στα 16 της και την τσακισει απο τις γνωστες μαλακιες ενθουσιασμου αλλά απεναντιας θα χαιρομαι που βλεπω τις κορες μου να οδηγουν και να γουσταρουν τη μοτοσυκλετα.Κι αν οδηγουν καλυτερα και πιο υπευθυνα απο μενα τοτε θα εχω νοιωσει ηθικη ικανοποιηση που τα παιδια μου ανηκουν στον κοσμο της μοτοσυκλετας ενα σκαλι παραπανω απο εμενα...

Αυτη ειναι η δικη μου σταση και θεση στο θεμα παιδι και μηχανη.Την εχουμε ξανασυζητησει αλλά με καθε ευκαιρια χαιρομαι να μιλαω και να ακουω για παιδια μελλοντικους μοτοσυκλετιστες που μεσα κι απο τις δικες μας γνωσεις θα αποτελουν μια καλυτερη μοτοσυκλετιστικη κοινωνια στην Ελλαδα...και οχι μονο. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι γινεται οταν στην περιπτωση μας ξερουμε οτι ειμαστε καγκουρες?? Τι θα μεταδωσουμε στα παιδια μας?

Kαι με τον όρο "κάγκουρες" εννοώ νευρικοί και ριψοκίνδυνοι, στοιχεία που δεν θα θέλαμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας συνειδητά. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τα μεταδίδουμε ασυνείδητα.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι γινεται οταν στην περιπτωση μας ξερουμε οτι ειμαστε καγκουρες?? Τι θα μεταδωσουμε στα παιδια μας?

Kαι με τον όρο "κάγκουρες" εννοώ νευρικοί και ριψοκίνδυνοι, στοιχεία που δεν θα θέλαμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας συνειδητά. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τα μεταδίδουμε ασυνείδητα.

Απλά όταν ανεβαίνει το παιδί στην μηχανή, η καγκουριά μένει σπίτι. Προσπαθούμε να είμαστε αυτό που θέλουμε να γίνει το παιδί μας, τόσο απλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως το βλέπω, υπάρχουν δύο οπτικές με τις οποίες βλέπουμε τα πράγματα.

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος μιας και όλες έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Αντίθετα, υπάρχει η λύση που ταιριάζει και φέρνει αποτέλεσμα στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Και πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε ποια συμπεριφορά ταιριάζει στην δικιά μας περίπτωση και να προσπαθήσουμε να την εφαρμόσουμε.

Επίσης, καλό θα ήταν εάν αντιληφθούμε ότι για τον Α ή Β λόγο σφάλαμε, να αλλάξουμε άμεσα την τακτική μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυριακή κοντή γιορτή. Λέμε τώρα διάφορα, οταν άυριο θα περιμένουμε το αγόρι μας ή το κορίτσι μας να γυρίσει απο την βόλτα και θα μας έχει πάει η καρδιά στην Κούλουρη αν είναι καλά τα ξαναλέμε :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτιμώ σαν πατέρας να χρεωθώ να του πάρω mercedes παρά να πάρει ο ίδιος του μηχανή.

Φιλε μου,και τι δε μου'χε ταξει ο πατερας μου (στα 17 μου) για να μην του ζηταω μηχανακι."Πες μου,μου λεει,τι αμαξι θες?"Ε κατεληξα ν'ανεβαινω κρυφα σε ξενα μηχανακια.

+600 στον GR_tts

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυριακή κοντή γιορτή. Λέμε τώρα διάφορα, οταν άυριο θα περιμένουμε το αγόρι μας ή το κορίτσι μας να γυρίσει απο την βόλτα και θα μας έχει πάει η καρδιά στην Κούλουρη αν είναι καλά τα ξαναλέμε :tooth:

Γιατι μηπως αισθανεσαι χαλαρος οταν καβαλας εσυ ή εγω ή ο καθενας μας;Μηπως δεν ξερουμε τα ρισκα και τα σκ@τα που τυχαινουν;Θα μου πεις "το παιδι μου" και εχεις ενα δικιο αλλά απο κει και μετα...επιλογες...αν δηλαδη εισαι σιγουρος 1000% οτι δεν θα το μαθεις να ανεβαινει σε μοτο και αυτο θα πειθαρχησει στανταρ,τοτε μπορεις και να μην μαθεις τιποτα...Αν ομως(το πιο πιθανο)το δεις σε αλλο μοτο επανω και μαλιστα χωρις γνωση...τοτε να δεις αν καθεσαι σε αναμμενα καρβουνα...

Αρα για μενα καλυτερα να μαθει,να ξερει κι ας μην ανεβει ποτέ παρα να παει να τσακιστει και να το εχεις μετανοιωσει που δεν του εδειξες γιατι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ανατροφή είναι σίγουρα πολύ σημαντική στην διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών αλλά το κάθε παιδί έχει την γενετική του και την προσωπικότητα του και ότι και να κάνετε, η άποψη μου είναι ότι απλά επιρεάζετε το αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση δεν το ελέγχετε. Σκεφτείτε τα αδέλφια σας αν έχετε ή πολύ κοντινά σας πρόσωπα που έχουν αδέλφια. Με τον ίδιο τρόπο δεν μεγαλώσανε, τις ίδιες αρχές δεν πήρανε? Γιατί γίνανε τόσο διαφορετικά. Ούτε σι άλλως και έτσι να μην ήταν που είναι, θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τον δικό τους χαρακτήρα και όχι να προσπαθούμε να τα κάνουμε ένα βελτιωμένο αντίγραφο μας. Οι άνθρωποι έχουν τις τάσεις τους και πρέπει να τους δίνετε η ελευθερία να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους και σύμφωνα με αυτές και να δουν και την ζωή από την δική τους οπτική γωνία. Για να μπούμε πάλι στο θέμα μας. Θα βλέπει λοιπόν το παιδί τον πατέρα του που οδηγάει μια ζωή μοτοσυκλέτα και είναι ώριμος, σοβαρός και κατασταλαγμένος μοτοσυκλετιστής και θα γίνει και αυτό έτσι. Θα πάρει δηλαδή την μοτοσυκλέτα του στα 18, θα φοράει τον σωστό εξοπλισμό του και θα είναι ένάς προσγειωμένος μοτοσυκλετιστής. Δεν θα ενδώσει στις ορμόνες, την νεανική του ορμή και πάθος. Δεν θα προσπαθήσει να βελτιωθεί, να μάθει τα όρια της μοτοσυκλέτας, δεν θα ανταγωνισθεί με άλλους μοτοσυκλετιστές ποιος στρίβει καλύτερα ή ποιος κάνει πιο μεγάλη σούζα επειδή το έχεται μυήσει στον ορθο μοτοσυκλετισμό. Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν και οι άλλες.

Τώρα θυμήθηκα μια αγγλική ταινία που την έχει δείξει πολλες φορές η τηλεόραση, που το θέμα της είναι σχετικό με αυτό που λέω. Πολύ καλή ταινία.

405px-Billy_Elliot_poster.jpg

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας ξεκινησω με λιγο χαβαλε.

Εσεις οι θυληκοπατερες, καλα τα λετε, αλλα μην εχετε και πολλες ελπιδες, διοτι δεν το βλεπω και το πιο εφικτο πραμα στον κοσμο να δεχονται οι γιοι μας (οι οποιοι βεβαιως βεβαιως ειναι το ιδιο δασκαλεμενοι απο μας οσο και οι θυγατερες σας και φυσικα εχουν την ιδια οδηγικη παιδεια) να καθονται στο πισω καθισμα στο μηχανακι που καβαλα η κορη σας... :mB_kalo_e:

Στα σοβαρα τωρα.

Σιγουρα ειμαι ενας απ το τεραστιο ποσοστο που συμφωνουμε οτι θελουμε να δωσουμε ροδα στα παιδια μας (υπο ορους φυσικα) και το εχω αποδειξει, ομως ενω το ποσοστο εδω μεσα ειναι τεραστιο υπερ, δε σημαινει οτι ειναι ουτε το 50% του γενικου συνολου, για το μονο λογο οτι εμεις συμφωνουμε, ομως ειμαστε ταγμενοι μοτοσυκλετιστες. Τι λενε αραγε οι αλλοι, "απλοι" πολιτες;;;

Εχω ενα γιο λοιπον, που μολις μπηκε στα 11. Απο 3 ετων του πηρα κρανος (αρχικως jet με το σκεπτικο να μη νοιωσει δυσφορια με το full face) γυρω στα 6-7 του πηρα ενα full face Nolan, και γυρω στα 8 του πηρα ολοκληρη δερματινη στολη IXS...

Χωρις κρανος δεν εχει κατσει ποτε στο μηχανακι, ακομα και σε αποσταση 200 μετρων, εκτος καποιων ελαχιστων περιπτωσεων, που δεν ημουν σπιτι και ετρεχα να παω στο σχολειο να τον παρω (αρα δεν ειχα το κρανος του μαζι μου) ομως οπως προειπα, αυτες ειναι ελαχιστεες περιπτωσεις, και μαλιστα τις πρωτες φορες που το εκανα οταν του ειχα παρει το Nolan, μου την ελεγε κιολας (προφανως επειδη ηθελε να κανει φιγουρα στους συμαθητες του...).

Βεβαια για να τα λεμε ολα, τωρα τελευταια και σε κοντινες αποστασεις, ψιλογκρινιαζει, αλλα φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να περασει το δικο του...

Φυσικα αυτο δεν με χαροποιει, διοτι ενω πιστευα οτι οσο περναει ο καιρος θα το συνηθισει, τελικα βλεπω οτι μαλλον δεν τα καταφερα και τοσο καλα οσο πιστευα. Θα δειξει στην πορεια...

Τα δερματινα τα εβαζε μονο στις σκοπιμες βολτες που πηγαιναμε (ε σιγα μην του βαλω τα δερματινα, για να τον παω στο σχολειο...) ομως τελευταια δεν εχει και τοσο ορεξη για βολτες...

Εχει οδηγησει πολλες φορες, και μαλιστα περιπου 40 με 60 χιλιομετρα καθε φορα. Την αρχη γουσταρε, ομως οσο περναει ο καιρος, εχει απαιτησεις (το θελει μονος του) και φυσικα δεν του τις ικανοποιω, με αποτελεσμα να εχει ξενερωσει.

Οταν γκρεμιστηκα, πηγα σπιτι με τα ρουχα μου να ειναι ρεταλια και να κρεμονται πανω μου. Του εξηγησα οτι δεν σεβαστηκα τους κανονες, δεν προσεχα, και γκρεμιστηκα, και ευτυχως που φορουσα αυτα τα ειδικα ρουχα για μηχανη. Ξερετε ποια ηταν η αντιδραση του;

"Αντε τωρα, να μαζευεις λεφτα να παρεις καινουρια ρουχα και κρανος"...

Δεν τον πιεζω, ουτε ομως του κανω χατηρια. Εγω θεωρω οτι το καθηκον μου το εκανα (και συνεχιζω φυσικα) αλλα απο κει και μετα, αν θελει, εχει καλως. Αν δεν θελει, με γεια του με χαρα του... Του εξηγησα ομως, οτι μην περιμενει οτι επειδη νομιζει οτι ξερει ηδη να οδηγαει, αυριο μεθαυριο θα του σηκωθει μια ωραια πρωια και θα μου ζητησει μηχανακι. Αυτα να τα ξεχασει.

Ομως θα ηθελα μετα απο 5-6-7 χρονια να τον δω να ειναι στο δρομο οπως πρεπει και να μαι περηφανος...

Απο κει και μετα ρε παιδια, οτι και να λεμε, ειναι ματαιο. Οι ανθρωποι αλλαζουν, ποσο μαλλον τα παιδια...

Η γενικη θεωρια μου ομως, συμφωνει με το μεγαλο ποσοστο εδω μεσα.

Αν κρινω οτι ξερει να φερεται σωστα στο δρομο, αν κρινω οτι ξερει να χειριζεται σωστα τη μοτοσυκλετα, κι αν κρινω οτι ειναι αθρωπος κι εχει το μυαλο μεσα στο κεφαλι, (κι ολα αυτα επειδη σιγουρα οι δυο τροχοι ειναι πιο ευαλωτοι απ τους τεσσερις, και ομολογω οτι φοβαμαι, ομως τα παιδια μας δεν ειναι πιο ηλιθια απο μας κι εχουν κι αυτα δικαιωμα να ζησουν τη ζωη τους με τα θελω τους) τοτε ναι, παρτην γιοκα μου !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν γκρεμιστηκα, πηγα σπιτι με τα ρουχα μου να ειναι ρεταλια και να κρεμονται πανω μου. Του εξηγησα οτι δεν σεβαστηκα τους κανονες, δεν προσεχα, και γκρεμιστηκα, και ευτυχως που φορουσα αυτα τα ειδικα ρουχα για μηχανη. Ξερετε ποια ηταν η αντιδραση του;

"Αντε τωρα, να μαζευεις λεφτα να παρεις καινουρια ρουχα και κρανος"...

Ακόμα το θυμάμαι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφρικαπετανιε συμφωνω με οσα λες...και γενικοτερα δεν σημαινει οτι επειδη εχουμε να κανουμε με παιδι ειμαστε σιγουροι οτι ελεγχουμε 100% το μυαλο του.Μιλαμε για ανθρωπο και καθε ανθρωπος σε οποια ηλικια φυσικα και δεν ελεγχεται απολυτως!Απλα εμεις ως γονεις κοιταζουμε να καθοδηγουμε,να διδασκουμε το σωστο δρομο,να επισημαινουμε το λαθος και μετα κανουμε και ενα σταυρο να μην πεσουμε στην περιπτωση που άλλα λεμε αλλα κανουμε...Πιστευω πολυ στην διαπαιδαγωγηση απο εξαιρετικα μικρη ηλικια και στη συνεχη επαφη και επικοινωνιας με τα παιδια.Απο κει και μετα,επιλογες καθενος σεβαστες και ως γονεας και ως παιδι...Ειμαστε παντα κοντα στα παιδια,ποσο μαλλον στα παιδια μας και επιθυμουμε να γινουν καλυτερα απο εμας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο ο πατέρα σου είναι? :crazy:

:tooth:

Όχι ρε, απλά ήμουν παρών στην όλη φάση....

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν το 2010 τα πόδια της έφτασαν να πατάνε στα πίσω μαρσπιέ του Ντέρο, της αγόρασα κράνος - μπουφάν και της έκανα την πρώτη της βόλτα (172 χλμ με γύρω Θάσου - και με βρόχα στην επιστροφή).

4/10/2009 την ημερα των εκλογων ηταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο μεγάλος μου είναι 6 τωρα. Τρωγεται να τον ανεβάσω στην μηχανή. Φυσικά τον έχω αρχίσει στο κυρηγμα,

"οχι χωρίς κράνος ματακια μου γιατι αμα πεσεις θα χτυπησεις το κεφαλι σου,

ειδες που φοραω και το μπουφαν και ποσο σκληρο είναι;

Για να μην χτυπησω τα χερια μου και την πλατη μου,

φορω και γαντακια για να μην γδαρω τα χερια μου αμα πεσω, θυμάσαι που ετρεχες σχολειο επεσες και εγδαρες τα χερακια σου?"

Τα παιδια καταλαβαινουν δεν ειναι χαζα. Τον βλεπω οτι το νιωθει αυτο που του λεω.

Τωρα ζηταει κρανος και μπουφαν :mB_kalo_e: μολις μπορεσω θα δω τι μπορω να κανω αλλα πιστευω οτι 6 ειναι μικρος για συνεπιβάτης στο busa :P.

Στα ίδια είμαστε... και στην ηλικία του μεγάλου και στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση...

Έχει γίνει το σπασικλάκι της γειτονιάς, όποιον δει χωρίς κράνος ή χωρίς τα "σκληρά ρούχα" του, του κάνει παρατήρηση!... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γνωμη μου ειναι οτι ανηλικο παιδι δεν πρεπει να ανεβαινει σε μοτο ουτε με εξοπλισμο. Δεν το συζηταμε χωρις εξοπλισμο και συνεπιβατης. Οι γονεις για μενα δεν πρεπει να προτρεπουν τα παιδια τους να γινουν αναβατες σονι και καλα επειδη καποια στιγμη μπορει να οδηγησουν μοτο στο μελλον. Τωρα αν το παιδι εκδηλωσει ζωηρο και επιμονο ενδιαφερον, εννοειται οτι θα του σταθουμε διπλα του και θα το βοηθησουμε να γινει σωστος αναβατης και με δικο του μηχανακι.

Επειδη τα αγορια γενικα εχουν την ταση λογω τεστοστερονης να κανουν καγκουριες και τοσα βλεπουμε καθε μερα γυρω μας, καλο θα ηταν να επισκεφθουν τυχαια (με τροπο δλδ οχι να σοκαριστει) το ΚΑΤ ή το Ιδρυμα αναπηρων και να συνομιλησουν με νεα παιδια που εχουν μεινει παραπληγικα απο μια μικρη ανοησια αλλα καθοριστικη και μοιραια για τη ζωη τους.

Εγω προσωπικα που εχω επισκεφθει αρκετες φορες το ιδρυμα αναπηρων και εχω παθει πλακα με τα νεα παιδια εκει και τους τραγικους γονεις απο την αλλη, μπορω να πω με σιγουρια οτι με βοηθησε πολυ στο να γινω πιο αμυντικος οδηγος.

Τροποποιήθηκε από τον kosths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Κωστη με τη λογικη σου δεν προκειται να βλεπαμε αγωνες motoGP...κατι Rossi δηλαδη που τυχαια ανεβηκαν στη μοτοσυκλετα με...πανες ήταν επειδη δεν σκεφτονταν Ελληνικα οι γονεις τους;Αυτοι δεν ηταν μωρα;Δεν ηταν ανηλικοι;......Οχι φιλε.Λαθος εισαι νομιζω.Και για να αλλαξει η παιδεια στην μοτοσυκλετα πρεπει να γινεται βιωμα απο γενοφασκια...ο γονεας ειναι υπευθυνος αλλά το παιδι ειναι παραληπτης μιας στασης ζωης...ειναι μηνυματα που περνανε στα παιδια και χαρασσονται στο μυαλο...Και προς Θεου δεν μιλαω για τον αμυαλο ξεκρανωτο που παει τρικαβαλο βολτα με γυναικα και παιδι και διαιωνιζει τη μαλακια του.Μιλαω για το σωστο μοτοσυκλετισμο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως στους δρομους βλεπω πιτσιρικαδες ακρανωτους στην πλειοψηφια και χωρις εξοπλισμο, πραγμα που δειχνει οτι ελαχιστοι γονεις ασχολουνται για την σωστη οδηγικη εκπαιδευση των βλασταριων τους. Μ' αυτο το σκεπτικο εγραψα τα παραπανω. Τωρα αν καποιος γονιος γραψει το παιδι του σε αγωνιστικη λεσχη, αυτο ειναι το καλυτερο γιατι θα ασχοληθουν οι εμπειροι με την διαπαιδαγωγηση του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστη...ποια αγωνιστικη λεσχη;Εδω βαριουνται να ρωτησουν πως πηγε το σχολειο,δεν ξερουν ποιο φαγητο τους αρεσει,δεν γνωριζουν πώς λενε τη δασκαλα τους...γιατι ετσι ειναι η πλειοψηφια των γονιων...και μεις τωρα μιλαμε για σωστη διαπαιδαγωγηση στην οδηγηση μοτοσυκλετας και νομιζω οτι λεμε για Πυρηνικη Φυσικη αν τα πουμε αυτα εξω ευρυτερα...αυτα ειναι τα χαλια της Ελλαδας δυστυχως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Παναγιώτη αν και δεν είμαι ακόμα γονέας βλέπω όμως και βιώνω της καταστάσεις από τα 5 μου ανίψια. Καλός η κακός αυτό που θέλουν θα το κάνουν όταν μεγαλώσουν. Οπότε κατ εμέ καλύτερα να τα εντρυφήσεις από τώρα που το μυαλό τους είναι ακόμα σφουγγάρι στην σωστή ασφάλεια, και στον σωστό τρόπο οδήγησης παρά να καβαλήσουν κάνα παπάκι από κανέναν φίλο τους και να πάει να τα γκρεμοτσακίση πουθενά.

Τώρα είναι η κατάλληλη ηλικία να μάθουν τα πάντα όπως πρέπει, αν τους το κάνεις βίωμα από μικρά να είσαι σίγουρος πως θα έχουν ως κανόνα ότι τους μάθεις για όλη τους την ζωή. Οι φίλοι από κάποια ηλικία και μετά είναι μεγάλη πληγή γιατί δυστυχώς δεν είναι όλοι οι γονείς αυτό που εμείς θέλουμε να είμαστε για τα παιδιά μας. Με αποτέλεσμα να βγάζουν κάτι βλαστάρια που καβαλάνε ένα μηχανάκι και όποιον πάρει ο χάρος. Έχω χάσει πολλούς φίλους και φίλες που ήταν συνοδηγοί σε τέτοιου είδους ανατροφής παιδιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Κωστη με τη λογικη σου δεν προκειται να βλεπαμε αγωνες motoGP...κατι Rossi δηλαδη που τυχαια ανεβηκαν στη μοτοσυκλετα με...πανες ήταν επειδη δεν σκεφτονταν Ελληνικα οι γονεις τους;Αυτοι δεν ηταν μωρα;Δεν ηταν ανηλικοι;......Οχι φιλε.Λαθος εισαι νομιζω.Και για να αλλαξει η παιδεια στην μοτοσυκλετα πρεπει να γινεται βιωμα απο γενοφασκια...ο γονεας ειναι υπευθυνος αλλά το παιδι ειναι παραληπτης μιας στασης ζωης...ειναι μηνυματα που περνανε στα παιδια και χαρασσονται στο μυαλο...Και προς Θεου δεν μιλαω για τον αμυαλο ξεκρανωτο που παει τρικαβαλο βολτα με γυναικα και παιδι και διαιωνιζει τη μαλακια του.Μιλαω για το σωστο μοτοσυκλετισμο...

Ο πατέρας του Rossi πήρε μια απόφαση, όπως την πήρε και του Simoncelli. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του για αυτόν και για τα παιδιά του. Σίγουρα ότι απόφαση παίρνουμε για τα παιδιά μας την παίρνουμε με τις καλύτερες προθέσεις και κανείς δεν ξέρει πως θα του βγεί. Έλληνας σε MotoGP από όσο ξέρω δεν έχει συμμετάσχει ούτε σε αντίστοιχη διοργάνωση. Αν δεν συμμετείχε την καλή εποχή απίθανο από εδώ και πέρα. Αλλά και στην Ιταλία να είμασταν πάλι με τον Κωστή θα συμφωνούσα. Ας πάρουν αυτά την απόφαση και την πρωτοβουλία της όποιας ενασχόλησης. Εγώ στην μηχανή δεν τα ανεβάζω, εκτός αν δω ότι δημιουργείται κάποιο θέμα. Εγώ στα 15 είχα πάθει κατάθλιψη. Οπότε τι να λέμε. Δεν με ενδιαφέρει να γίνουν Ρόσι οι γιοί μου, έχουν τόσα πράγματα να γίνουν. Να μάθουν να φοράνε εξοπλισμό είναι το μόνο εύκολο. Γι άλλη μια φορά δεν καταλαβαίνω αυτήν την ηρεμία και σιγουριά που σας προσφέρει η χρήση εξοπλισμού. Δηλαδή όσα παιδιά είναι στο ΚΑΤ ήταν ντε και καλά ακράνοτα και χωρίς προστασίες. Εδώ στουκάρει το αμάξι με 12 αερόσακους και τους βγάζουν σε τεμάχια και θα νιώθω ήσυχος που θα φοράει προστασίες. Πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μεταδώσω το μικρόβιο για κάτι που μου αρέσει εμένα στα παιδιά μου ειδικά αφού αυτό είναι επικίνδυνο. Μόνο αν είναι αναπόφευκτο. Ε τότε θα τους δώσω ότι μπορώ και ο θεός βοηθός. Το ιδεατό για μένα είναι να ασχοληθούν με πράγματα παραγωγικά και αποδοτικά που έχουν σημασία στην ζωή. Θα προσπαθήσω να τα μυήσω στον αθλητισμό, που είναι καλός για την υγεία και είναι τρόπος ζωής, παραγωγικής και αποδοτικής, στοχευμένης...και υπάρχουν όπως είπα και παραπάνω ένα σωρό σπόρτ που παρέχουν αντίστοιχα συναισθήματα ελευθερίας,ανεξαρτησίας,ελέγχου,αδρεναλίνης και ταυτόχρονα γυμνάζουν όπως windsurfing, ιστιοπλοία, πολεμικές τεχνες κλπ.

Αυτά από εμένα...αλλά οι ξενοδόχοι όπως είπαμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μεταδώσω το μικρόβιο για κάτι που μου αρέσει εμένα στα παιδιά μου ειδικά αφού αυτό είναι επικίνδυνο. Μόνο αν είναι αναπόφευκτο. Ε τότε θα τους δώσω ότι μπορώ και ο θεός βοηθός....

:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα