Ο φυσικός 1.350 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2013 Όταν φρενάρουμε μόνο με το μπροστινό τότε ο μπροστινός τροχός επιβραδύνει (λόγω δύναμης που δέχεται από το έδαφος), ενώ ο πίσω μπορεί να επιβραδύνει μόνο μέσω δύναμης που δέχεται από τον άξονά του, αυτός από το ψαλίδι, αυτό από το πλαίσιο και αυτό ουσιαστικά από τον λαιμό. Άρα η τάση όλου του πίσω τμήματος της μοτοσικλέτας είναι να περιστραφεί γύρω από τον λαιμό της μοτοσικλέτας. Το αν θα πάει δεξιά ή αριστερά είναι θέμα στιγμιαίων δεδομένων και μόνο ο πολύ καλός (έστω ασυνείδητος) έλεγχος εκ μέρους του οδηγού μπορεί να το αποτρέψει. Ουσιαστικά, η πίσω ρόδα θέλει να προσπεράσει την εμπρός (όπως έχει ήδη γραφτεί) γιατί δεν μπορεί να φρενάρει όσο η εμπρός. Έχοντας πατήσει ελάχιστα νωρίτερα το πίσω φρένο της δίνουμε την απαραίτητη τριβή για να φρενάρει και να μην οδηγηθούμε σε νευρικότητες του πίσω μέρους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2013 Και τα 2 ταυτοχρονα αλλα με εμφαση στο μπροστα με την πισω ροδα να ψιλοπεζει. Εχω κανει απιστευτα δυνατα φρεναρισματα ετσι και δεν ειχα δραματα κανενως ειδους. Ταυτοχρονα απανωτα κατευασματα ταχυτητων αν προκειται για δυνατο φρεναρισμα η πιο χαλαρα κατευασματα αν ειναι προβλεπομενο(για να σταματησουμε σε φαναρι πχ..) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2013 και τα δυο ταυτοχρόνως με έμφαση στο εμπρός φρένο,χωρίς να μπλοκάρω(δεν έχω abs καρδιά μου)... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες