Jump to content
YAMAHAΚΙΑΣ

Διχρονος κινητηρας

Recommended Posts

Οντως πρεπει να τηρουνται οι αναλογιες στο λαδι, εγω χρησιμοποιω την αντλια μιξης και βαζω παντα συνθετικο 100% (ΤΤS) και καθε 20000 αλλαζω προληπτικα ελατηρια πιστονια, ο διχρονος θελει να ειναι παντα σε αριστη κατασταση ολα τα τμηματα του και ιδιαιτερα το καρμπυρατερ και η αντλια λαδιου, παλια μου ειχε ανοιξει τρυπα στο ενα πιστονι απο βουλομενο pilot jet καθως ειχε φτωχυνει το μιγμα και σε συνδυασμο με τις τελικες που πηγαινα για αρκετη ωρα το πιστονι δεν αντεξε....

Επισης προσοχη θελουν οι τσιμουχες στροφαλου να μην χανουν καθως εκτος απο απωλεια συμπιεσης κανουν το κολλημα πολυ πιο ευκολο...

Ωραίο και χρήσιμο πόστ φίλε μου! Thanks! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φοβερό το TDR και το έχεις και στην πένα! :ok:

Οντως πενα και με αυτα τα led μπροστα!!! :wub:

Up επ ευκαιρια!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οντως πρεπει να τηρουνται οι αναλογιες στο λαδι, εγω χρησιμοποιω την αντλια μιξης και βαζω παντα συνθετικο 100% (ΤΤS)

TTS rules! Μεχρι κι εγω το ξερω που δεν εχω 2χρονο , το πιο καλο λαδι για 2Τ :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

TTS rules! Μεχρι κι εγω το ξερω που δεν εχω 2χρονο , το πιο καλο λαδι για 2Τ :_thumbsup:

Εγω ρε παιδια οταν ψαχνομουν για λαδια ολοι ελεγαν οτι 2 ειναι τα κορυφαια:

1)motul 710 ester

2)castrol tts

Με το δευτερο να λενε οτι καπνιζει λιγο αλλα οτι και τα 2 ειναι κορυφαια!!

Εγω στο δικο μου βαζω motul :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το CRM παραείναι πουσαρισμένο για να το κάνεις sport touring. :D

To CRM το σκότωσα με 110 000 χλμ + και μαζί του είχα κάνει τα πάντα.

Μπορώ να βεβαιώσω πως με περίπου 1/3 με λιγότερο από 1/2 του γκαζιού είχα 115-120 στο ψηφιακό κοντέρ φορτωμένος στην εθνική ρολάρωντας χαλαρά για κάμποσες χιλιάδες χλμ ταξιδιών.

[Στην κατάσταση της φωτογραφίας (DEP κομπλέ, "ανοιγμένο" φιλτροκούτι, φίλτρο TwinAir, ρηντ Boyessen, WP μπρος-βαλβίδωμα πίσω, μαμά θυρίδωμα, πλούσια μίγματα, πείραγμα σε τρόμπα λαδιού για 2,5% μίξη με λάδι 2%) το μοτέράκι ξύριζε χαρούμενο σε όλο το φάσμα στροφών και έκαιγε ... 10 λίτρα / 100 χλμ σε μικτή οδήγηση.]

Οντως πρεπει να τηρουνται οι αναλογιες στο λαδι, εγω χρησιμοποιω την αντλια μιξης και βαζω παντα συνθετικο 100% (ΤΤS) και καθε 20000 αλλαζω προληπτικα ελατηρια πιστονια...

Συγχαρητήρια για την υπομονή να κρατάς σε τέτοια κατάσταση το TDR! :clapping:

Ευαίσθητο μοτέρ, ειδικά κάποια παρτίδα με προβληματικό αβανς από ηλεκτρονική που τρυπάγανε πιστόνια για πλάκα, όπως και ένα DT200που είχα τότε - χοντρή πατάτα της Γιαμάχα....

Όσο γαι την χρήση του δίχρονου κινητήρα, να συμπληρώσω πως κάποια μοτέρ με χαμηλή απόδοση πχ Βέσπα μπορείς να τα σκίζεις όλη μέρα και να μην παθαίνουν τίποτα αλλά τα πιο υψηλής απόδοσης δεν είναι για πολύ ώρα τσίτα γκάζι.

Α, παλιά είχε κυκλοφορήσει και TTS 1% μίξη και μύριζε σα καστορέλαιο μοντελισμού.

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγχαρητήρια για την υπομονή να κρατάς σε τέτοια κατάσταση το TDR! :clapping:

Ευαίσθητο μοτέρ, ειδικά κάποια παρτίδα με προβληματικό αβανς από ηλεκτρονική που τρυπάγανε πιστόνια για πλάκα, όπως και ένα DT200που είχα τότε - χοντρή πατάτα της Γιαμάχα....

Ευχαριστω, ευτυχως το φτιαχνω μονος μου αλλιως δεν θα αντεχα εγω οικονομικα και το μηχανακι απο τους ''μαστορους''

Γνωστος μου πριν απο χρονια με ιδιο μηχανακι του ειχε κολλησει το πηγε σε ''μαστορα'' και του το εφτιαξε.... μετα απο καιρο ξανακολλησε οποτε το ανελαβα εγω και τρελαθηκα οταν το ειδα τι ειχε γινει,

ο ''μαστορας'' επειδη ηταν μικρο το κολλημα ειχε αφαιρεσει το πανω ελατηριο στο πιστονι και ειχε αφησει ΜΟΝΟ το κατω που δεν ειχε παθει τιποτα!!!!!!!!!!!!

Αυτο με το προβληματικο αβανς το σκεφτηκα και εγω οταν μου τρυπησε πιστονι αλλα τελικα δεν ηταν αυτο αλλα οπως προανεφερα το βουλωμενο pilot jet καθως απο τοτε που το εχω αλλαξει (καπου 40000 πριν) δεν ξανακολλησε.

Του εχω βαλει και δευτερο ψυγειο σε σειρα απο KLR και ισως και αυτο συμβαλλει στην μεχρι τωρα μακροζωια του κινητηρα....

Mια αλλα συμβουλη σε διχρονους 125 και ανω που το λιωνουν, παντα 10 ψυχρο μπουζι και να τα αλλαζετε συχνα το πολυ μεχρι 5000 km....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή δεν αναφέρθηκε πουθενά να προσθέσω κι εγώ σε μεγάλες κατηφόρες πάντα με γκάζι αλλιώς δεν λιπαίνεται ο κινητήρας :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή δεν αναφέρθηκε πουθενά να προσθέσω κι εγώ σε μεγάλες κατηφόρες πάντα με γκάζι αλλιώς δεν λιπαίνεται ο κινητήρας :)

Πολυ χρησιμο και δεν το ηξερα αυτο!!! :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ σωστός! Και επειδή το δίχρονο δεν έχει φρένο κινητήρα, συμπλέκτη και ξερογκαζιά κάπου κάπου. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικη αρχη. Οταν δεν εχεις ανοιχτο εστω και λιγο το γκαζι δεν λιπαινεις σωστα τον κινητηρα. Περισσοτερο λαδι (στο μιγμα) περισσοτερη μακροζωια και λιγοτερα γκαζια, και φυσικα το αντιθετο. Οσο για λαδι το κορυφαιο Si-7 της Bel-Ray

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

geia sas paidia.eimai neo melos kai etuxe na dw auth tn sxetika palia shzhthsh :rolleyes: egw exw ena honda mtx 200ari to opoio htane parathmeno1,5 xrono me 55.000 xlm panw apo tn patera m..me entonh xrhsh eidika ta kalokairia sta xwrafia epeidh einai agroths..fetos to xeimwna to phra egw to allaxa ladia..motul evala kai mi3h kai sta karter..to mhxanaki phre mprosta me tn 3h fora otan to alla3a to mpouzi..twra douleuei mia xara sta peripou 200xlm pou to exw kanei..kata tn gnwmh sas ti allo prepei na koitaxw wste na mn exw kanena apolutws provlhma..?? :thumbsup:

thnx pros to paron.. :bye:

Τροποποιήθηκε από τον maxos nikaia larisas..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

geia sas paidia.eimai neo melos kai etuxe na dw auth tn sxetika palia shzhthsh :rolleyes: egw exw ena honda mtx 200ari to opoio htane parathmeno1,5 xrono me 55.000 xlm panw apo tn patera m..me entonh xrhsh eidika ta kalokairia sta xwrafia epeidh einai agroths..fetos to xeimwna to phra egw to allaxa ladia..motul evala kai mi3h kai sta karter..to mhxanaki phre mprosta me tn 3h fora otan to alla3a to mpouzi..twra douleuei mia xara sta peripou 200xlm pou to exw kanei..kata tn gnwmh sas ti allo prepei na koitaxw wste na mn exw kanena apolutws provlhma..?? :thumbsup:

Καλος ηρθες ! Shift+alt ομως την επομενη φορα.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γρήγορη απάντηση (μηνύματα σε greeklish θα διαγράφονται)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
i..kata tn gnwmh sas ti allo prepei na koitaxw wste na mn exw kanena apolutws provlhma..??

Άνοιγμα και καθάρισμα το καρμπυρατέρ διεξοδικά στα ζιγκλέρ γιατί με την ακινησία πιάνουν βατράχια, ψιλοβουλώνουν και φτωχαίνουν τα μίγματα οπότε ρισκάρεις κόλημα στο πρώτο παρατεταμένο άνοιγμα.

Μετά έλεγχο χρώμα μπουζί για έλεγχο σωστού ζιγκλερώματος ειδικά αν δεν είναι μαμά η εξάτμιση, κάτι που χρειάζεται πείρα.

Βέβαια το MTX ποτέ δεν ήταν άγρια πουσαρισμένο μοτέρ εξ'ου και αξιόπιστο οπότε μόνο το καθάρισμα είναι πραγματικά απαραίτητο.

Α, κάνε και ένα οπτικό έλεγχο στα ρηντ μπας και λόγω πολύχρονης ζωής έχουν σημάδια κόπωσης (πάλι θέλει πείρα αυτό...).

(Σόρυ για το... ποντάκι, κατά λάθος...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ ρε παιδια δεν ηξερα οτι πρεπει να γραφουμε με ελληνικα.. :_innocent: φιλε ΜΙ ΚΑ παντως για το καρμπυρατερ που λες ειναι στα "σχεδεια μου για αυτες τις μερες να το κανω.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω απο τοτε που πιρα το δικο μου για την μιξη βαζω castrol tts και μεσα στον κινητηρα βαζω παλι castrol 10-40. Μια που σε καμια βδομαδα λεω να κανω ενα γενικο σερβις πριν το καλοκαιρι σκεφτομαι να βαλω και αλλο λαδι μεσα στην μηχανη, ξερει κανεις να μου πρτεινει κανενα καλυτερο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με λιγα και απλα λογια πρεπει να το δουλευεις οπως και ενα καθαρο βλεπε yzf 250 ή yz 250 (διχρονο) επειδη ειναι κινητητας υψηλης αποδοσεις οχι ρελαντι για μπουκωνει ευκολα και οχι τερμα συνεχεια...

δηλαδη γκαζιες :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πω πω παιδιά έμαθα αρκετά πραγματάκια που δεν ήξερα και μιας που άνοιξε αυτό το topic είναι και υπέρ μου επειδή θα πάρω σε καμια βδομάδα Το Husqvarna WRΕ 125 που είναι δίχρονο και αυτό ..στο μονο που κόλλησα είναι στο πως να δουλεύουμε με τα λάδια δηλαδή να το δουλεύουμε κανονικά με λάδι μέσα στο ντεπόζιτο λαδιού η να βάζουμε και λίγο λάδι μέσα στο ντεπόζιτο βενζίνης??? Αρκετά δεν έχω καταλάβει ακόμα απλά αρχίζω με αυτό :lipssealed: Μήπως τελικά να προτιμήσω κάνα yamaha η κάποιο honda? :D

Τροποποιήθηκε από τον kanaris

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δίχρονο επιδόσεων που το σκίζεις, όπως ένα 125, έχει στο πρόγραμμα τακτικής συντήρησης ρεκτιφιέ-πιστόνι. Οπότε θες δεν θες θα αποκτήσεις μηχανολογικές γνώσεις, γιατί είναι εύκολο. Εγώ είχα κολλήσει το πρώτο μου μηχανάκι (DT200) σε 60 μέρες και το έλυσα-επισκεύασα μόνος μου αφού βρήκα ένα service manual. Είναι εύκολο - μην φοβάσαι.

Με το Husqy θα έχεις καλό στήσιμο-πλαίσιο και θα είναι σαφώς καλύτερο σχολείο από τα άλλα ημίαιμα DT-MTX-TSR-KDX ή CRM ακόμα και το 250.

Άλλο καθαρόαιμο μοτοκρός-εντούρο θα σου σπάσει τα νεύρα στην καθημερινή χρήση και στην αξιοπιστία.

Το ερώτημα είναι αν σε ενδιαφέρει σαν σχολείο προς τη σωστή οδήγηση σε χώμα-μοτάρντ πριν από άλλο μηχανάκι ή σαν καθημερινό όχημα οπότε τα κριτήρια αλλάζουν...

Λάδι βάζεις μόνο στην τρόμπα αλλά υπολογίζεις την κατανάλωση λαδιού βενζίνης να είναι στο συνήθες 2%.

Και στα δύο δίχρονα που είχα (DT&CRM) είχα σκαλίσει την τρόμπα για περίπου 2,5%.

Ο υπολογισμός θέλει μέτρηση ακριβείας για οδήγημα με πολύ γκάζι και λίγο γκάζι μπας και η τρόμπα κάνει του κεφαλιού της αναλόγως ανοίγματος γκαζιού. Φασαρία αλλά αξίζει να το κάνεις.

Ειδάλλως θα καταργήσεις την τρόμπα τελείως και θα βάζεις τα σωστά ml λαδιού για την ποσότητα βενζίνας σε κάθε γέμισμα και θα κουνάς το μηχανάκι κάθε φορά να ανακατευθεί όπως και κάθε φορά που θα έχει κάτσει ακίνητο για ώρες ή κάθε πρωί.

Όχι λάδι σε τρόμπα & στο ντεπόζιτο ταυτόχρονα γιατί θα έχεις λαδωμένα μπουζί αν σου πέσει έστω και λίγο παραπάνω λάδι ή έχει κάτσει το μηχανάκι και έχει κατέβει το λάδι χαμηλότερα στο ντεπόζιτο.

Και βέβαια όχι συνεχές σκίσιμο (κόλλημα) και πάντα κούφιες γκαζιές μετά στην επιβράδυνση για ψύξη μη φας κάνα ρουλεμάν μπιέλας όπως εγώ στο CRM...

Και βέβαια, όχι ακριβά ρούχα γιατί οι κηλίδες από το λάδι τα καταστρέφουν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το μηχανάκι το θέλω και για να αρχίσω Εντούρο αλλα και για να κάνω που και που καμια δουλειά μέσα στην πολύ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα