Jump to content
black_hawk

Ε-ΠΑ-ΝΑ-ΣΤΑ-ΤΙ-ΚΟ ΚΡΑΝΟΣ!!

Recommended Posts

Κρανος που εχει (μεσα απο το κελυφος) δυο συστατικα, που σε περιπτωση κρουσης αναμειγνυονται και παραγουν ψυξη!

Ετσι, διατηρειται σε φυσιολογικες θερμοκρασιες ο εγκεφαλος και δεν εχουμε μονιμες εγκεφαλικες βλαβες, λογω της φλεγμονης που αναπτυσσεται στην κρανιακη κοιλοτητα (απο τον εγκεφαλο, λογω της κρουσης και της μετακινησης του) πραγμα που βλεπουμε σε πολλα ατυχηματα με μοτοσυκλετιστες που ΦΟΡΟΥΣΑΝ! κρανος!

Το "πακετακι" μπορει να μπει και σε οποιοδηποτε κρανος, σαν after market και οχι μονο στα κρανη της συγκεκριμενης εταιρειας! :_thumbsup:

Δειτε ΕΔΩ! το βιντεο της εταιρειας (προσεχτε τις αναπτυσσομενες θερμοκρασιες!) και το ολο site της εταιρειας, ΕΔΩ..

(link)

:_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολυ καλο φαινεται!!! :_thumbsup: :_thumbsup:

Τιμουλα ξερουμε πανω κατω?? :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλο φαίνεται ποσο κοστίζει να το βάλεις σε ένα κράνος??

Πολυ καλο φαινεται!!! :_thumbsup: :_thumbsup:

Τιμουλα ξερουμε πανω κατω?? :/

Οτι βλεπετε παιδες, στα links που εβαλα.. :what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεχρι και στο σπίτι έρχονται -αν μένεις στη χώρα τους βέβαια-

http://www.thermahelm.com/retro-fit-my-helmet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και το καλοκαιρι στο κεντρο της αθηνας παιρνεις ενα ροπαλο και κοπανας το κρανος :_zeppelin:

περα απο την πλακα δεν το ηξερα καθολου αυτο το θεμα με τις θερμοκρασιες που αναπτυσσονται και οτι ετσι μπορει να προκληθουν βλαβες στον εγκεφαλο.

αν οντως δουλευει πολυ καλη πατεντα ,ευγε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έστειλα mail να μου πουν τιμή για το σύστημα και αν στέλνουν στο Ελλαδιστάν...

Όταν έχω νεότερα θα σας πω...winking.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό κάθε τι πρωτοποριακό αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου ως προς την αποτελεσματικότητα...

Δεν είναι κάποιος μυς ο εγκέφαλος να του βάλεις πάγο για να περιοριστεί το πρήξιμο ούτε έχω δει να κάνουν κάτι παρομοιο στα επειγοντα νοσοκομείου...

Θέλω να πω αν έχουμε σχετική έρευνα που να αποδυκνείει ότι αυτή η πρακτική ψυχρού επιθέματος στο κρανίο (εκτός από όταν έχουμε πυρετό) είναι ευεργετική και για τον εγκέφαλο...

Τροποποιήθηκε από τον ypopsifios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και το καλοκαιρι στο κεντρο της αθηνας παιρνεις ενα ροπαλο και κοπανας το κρανος :_zeppelin:

περα απο την πλακα δεν το ηξερα καθολου αυτο το θεμα με τις θερμοκρασιες που αναπτυσσονται και οτι ετσι μπορει να προκληθουν βλαβες στον εγκεφαλο.

αν οντως δουλευει πολυ καλη πατεντα ,ευγε!!!

Χαχαχα ελιωσα στο γελιο.

Ουτε εγω το χα σκεφτει αλλα απο την αλλη, δεν ξερω αν η ψυξη ειναι τοσο αποτελεσματικη. Κατ αρχας δεν ξερουμε αν φτανει μεχρι τον εγκεφαλο γιατι μην ξεχναμε οτι πρεπει να περασει μαλλια, δερμα και κρανιο. Υστερα, η ψυξη προκαλει αγγειοσυσπαση αλλα στα αγγεια του δερματος, οχι στα εσωτερικα αγγεια (αν δεν κανω λαθος). Τα αγγεια του δερματος αντιδρουν στο κρυο και συσπωνται ωστε να περιοριστει η ποσοτητα του θερμου αιματος που περναει απο αυτο ωστε να διατηρηθει η θερμοκρασια του οργανισμου. Αντιθετα διαστελλονται στη ζεστη ωστε το αιμα να ψυχθει περνοντας απο το δερμα. Δεν νομιζω οτι κατι τετοιο συμβαινει στα εσωτερικα αγγεια και ειδικα αυτα των οργανων.

Για ολους αυτους τους λογους το εγκεφαλικο οιδημα αντιμετωπιζεται συνηθως με παροχετευση του υγρου.

Το οιδημα το ανεφερε ο Black Hawk, αλλα στο σαιτ δε μιλαει για οιδημα αλλα οτι το κρανος αυξανει τη θερμοκρασια του αναβατη επειδη δεν περναει αερας να τον ψυξει οποτε και καλα σου ψηνει το εγκεφαλο.

Τελος παντων δεν ξερω τι συμβαινει αλλα καλο θα ταν να παρουν εγκριση απο τον ιατρικο συλλογο καποιας χωρας για επιβεβαιωση.

Και κατι ακομα, αν η πατεντα αυτη ειναι για τη ζεστη και καποιος βγαλει το κρανος, εχει καλως, αλλα αν ειναι για το οιδημα και οντως βοηθαει, τοτε πρεπει να βαλεις και ενα σημα απο νεον πανω στο κρανος που να λεει στους παρισταμενους οτι αμα σε βρουν κατω να μην σου βγαλουν το κρανος.

Ευχαριστουμε Black Hawk!

Τροποποιήθηκε από τον Sandouras

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και κατι ακομα, αν η πατεντα αυτη ειναι για τη ζεστη και καποιος βγαλει το κρανος, εχει καλως, αλλα αν ειναι για το οιδημα και οντως βοηθαει, τοτε πρεπει να βαλεις και ενα σημα απο νεον πανω στο κρανος που να λεει στους παρισταμενους οτι αμα σε βρουν κατω να μην σου βγαλουν το κρανος.

ετσι κ αλλιως αμα σε βρουν κατω μετα απο ατυχημα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σου βγαλουν το κρανος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι? Ακουσα οτι ειναι λαθος και οτι δεν παιζει ρολο.

Τροποποιήθηκε από τον Sandouras

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατι αμα υπαρχει καποιος τρυματισμος στην σπονδυλικη στηλη πολυ πιθανον να γινουν πολυ χειροτερα τα πραγματα

κατι εχει ακουστει και για κεφαλια που ανοιγουν στα δυο ,αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος για αυτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατι εχει ακουστει και για κεφαλια που ανοιγουν στα δυο ,αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος για αυτο

Έχει δει ο πατέρας μου σκηνικό που συνέβη αυτό. Στο Βόλο. Σίγουρα είναι και ανάλογα την περίπτωση, αλλά υπό ορισμένες συνθήκες, ισχύει. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κρανος ειναι πολυ ενδιαφερον οσο για το αν το βγαζουμε μετα το ατυχημα καποιες νεες οδηγιες λενε οτι πρεπει να το αφαιρουμε με προσοχη(στην ιστοσελιδα εχει και video) γιατι υπαρχει περιπτωση ο τραυματιας μπορει να πνιγει απο την γλωσσα του ή σπασμενα δοντια κτλ Ας πει ο blackhawk σιγουρα γνωριζει τι ισχυει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ήθελα να γράψω περισσότερα γι'αυτό γιατί ήδη ήταν άσχετο με το θέμα, αλλά όντως θα ήθελα να μας πει κάποιος γιατρός τη γνώμη του πάνω στο θέμα κράνος μετά το ατύχημα. Νομίζω ότι μπορείς απλά να του ανοίξεις τη ζελατίνα του ανθρώπου να παίρνει αέρα, δε χρειάζεται να το βγάλεις..

Παρεπιπτώντος, και για το κράνος του θέματος θα ήθελα να ακούσω γνώμη από κάποιον γιατρό που να ξέρει περισσότερα πάνω στο θέμα από εμάς!! Αν ισχύουν αυτά που έλεγε στο site, είναι μεγάλη πρωτοπορία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό κάθε τι πρωτοποριακό αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου ως προς την αποτελεσματικότητα...

Δεν είναι κάποιος μυς ο εγκέφαλος να του βάλεις πάγο για να περιοριστεί το πρήξιμο ούτε έχω δει να κάνουν κάτι παρομοιο στα επειγοντα νοσοκομείου...

Θέλω να πω αν έχουμε σχετική έρευνα που να αποδυκνείει ότι αυτή η πρακτική ψυχρού επιθέματος στο κρανίο (εκτός από όταν έχουμε πυρετό) είναι ευεργετική και για τον εγκέφαλο...

Με την ψυξη γινεται αγγειοσυσπαση και ετσι μειωνεται η παροχη αιματος, αρα και το οιδημα

Δεν ήθελα να γράψω περισσότερα γι'αυτό γιατί ήδη ήταν άσχετο με το θέμα, αλλά όντως θα ήθελα να μας πει κάποιος γιατρός τη γνώμη του πάνω στο θέμα κράνος μετά το ατύχημα. Νομίζω ότι μπορείς απλά να του ανοίξεις τη ζελατίνα του ανθρώπου να παίρνει αέρα, δε χρειάζεται να το βγάλεις..

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φοβερή ιδέα

είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε σύμμαχο τη τεχνολογία

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και η απάντηση που έλαβα σήμερα το μεσημέρι, ήταν η εξής...:

We have not yet launched the RetroFit service but will email you as soon as we have.

Any ideas on how we can promote ThermaHelm in Greece?

Can you help in anyway...?

Look forward to hearing from you...

Best regards,

Jullian J. Preston-Powers

ThermArchitect

Τρία πουλάκια κάθονται δηλαδής... winking.gif

Υ.Γ. Δε μου λέτε ρε ρεμάλια... αν πάρω την αντιπροσωπεία, θα βοηθήσετε ή θα πάω κουβά...??? 2funny.gif2funny.gif2funny.gif2funny.gif

Ρε τι τραβάμε... Μια ερώτηση είπα να κάνω και ο άλλος, μόνο που δεν που πρότεινε την αντιπροσωπεία... pray.gifplaf.giftooth.gif

Τροποποιήθηκε από τον Pappous Vatraxos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και η απάντηση που έλαβα σήμερα το μεσημέρι, ήταν η εξής...:

We have not yet launched the RetroFit service but will email you as soon as we have.

Any ideas on how we can promote ThermaHelm in Greece?

Can you help in anyway...?

Look forward to hearing from you...

Best regards,

Jullian J. Preston-Powers

ThermArchitect

Τρία πουλάκια κάθονται δηλαδής... winking.gif

Υ.Γ. Δε μου λέτε ρε ρεμάλια... αν πάρω την αντιπροσωπεία, θα βοηθήσετε ή θα πάω κουβά...??? 2funny.gif2funny.gif2funny.gif2funny.gif

Ρε τι τραβάμε... Μια ερώτηση είπα να κάνω και ο άλλος, μόνο που δεν που πρότεινε την αντιπροσωπεία... pray.gifplaf.giftooth.gif

Ολοι αγοράζουμε τώρα!!!!Pappous Vatraxos για αντιπρόσωπος!!!!!!!Να πάρεις και την ΑΕΚ μετά!!!! :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα