Jump to content
Μενιδιάτης

Η Τροχαία βαράει αλύπητα

Recommended Posts

Άντε τυχερούληηηηηηηηηηηηηηη, το γλύτωσες το σπίτι σου!

Ναι γιατί ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ με αγαπάάάάάάάειιιιιιιιι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

παλι τα ιδια λεμε ρε γμτ :wallbash:

κρανος παντα και για το περιπτερο ΚΥΡΙΟΣ που παμε ανεμελοι οτι δε θα συμβει τιποτα... μακαρι να καταλαβεις πως εισαι λαθος renovatio ετσι τουλαχιστον θα αξιζει το τοπικ

12 Μέλη διαβάζουν αυτό το θέμα (2 Επισκέπτες και 0 Ανώνυμοι Χρήστες)

10 Μέλη: Al_Bandy, atom_smasher, Ravendark, A.K.A. SonIC, FOURNARIS, triodi, zoo, zouzounos, mavro provato, streetakias

:popcorn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια οποιοδηποτε μετρο τετοιου ειδους, δηλαδη μετρο καταστολης (στην ουσια αυτο ειναι και τιποτα αλλο) λιγο επιτυχια θα εχει αν δεν συνδιαστει με την προληψη απο την πλευρα του κρατους! Ναι στην καταστολη για εμενα, αλλα ναι στην ελεγχομενη καταστολη που σε συνδιασμο με την προληψη, θα δρα σαν το τελευταιο μεσο εξαναγκασμου για τους ανθρωπους οι οποιοι δεν πειθαρχουν στους νομους του κρατους με τιποτα! Θα συμφωνουσα με τετοια προστιμα μονο και με τετοια μετρα επισης, που στην προκειμενη περιπτωση μονο (φοροεισπρακτικα μπορουν να λεχθουν), απο την στιγμη που θα εχει προηγηθει απο το κρατος μια πληση εγκεφαλου για τα τροχαια και την οδικη συμπεριφορα! Τοτε θα τα δικαιολογουσα απολυτα, τωρα ομως ΟΧΙ, τωρα αποτελουν κοροιδια και ενα νεο ειδος οικονομικης αφαιμαξης απο τις ηδη εξασθενημενες τσεπες των συμπολιτων μας!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα θα σπασω το κεφάλι μου πηγαίνοντας για σοκολάτα στο περιπτέρι θα σας ειδοποιήσω για να χαρείτε και να μου πείτε "στα 'λεγα εγώώώώώώώ"

Τροποποιήθηκε από τον renovatio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αφου δεν εχει λεφτα το κρατος τουλαχιστον ας τα βγαλει απο αυτους που δε σεβονται τη ζωη τους... να σεβαστει το κρατος τις τσεπες τους??? και να στην κατασχεση της μοτο και του διπλωματος να πας 1 μηνα με μεσα μαζικης μεταφορας να δεις τι γλυκα αν και ο ελληνας θα κατιγορισει το τσεο που του εκοψε το προστιμο και οχι τον εαυτο του που δε φοραγε κρανος οδηγουσε σουρομενος περασε με κοκκινο κλπ. οσο για την προληψη τι ακριβος μπορει να κανει το κρατος για να φορας κρανος εκτος του να στα περνει? και σε αλλες χωρες ετσι λειτουργει για αυτους που δεν εχουν το μυαλο να βαλουν το κρανος μονοι τους ξερουν πως αν τους πιασουν θα τους γαμησουν και το φορανε

υ.γ. εχω πεσει εξ αιτιας εντομου (με κρανος) για οσους εχουν απορια αν γινεται οπως επισης αν σε παρει κανας μπαμπουρας με 150-200 στο ματι θα σταματισει στο πισω μερος του κρανιου σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η μη χρήση κράνους είναι βαθύτατα αντικοινωνική συμπεριφορά, ίσως δεν έχει και πολλά να προστατέψει με το κράνος...

Όσο για το "μικρή απόσταση κάνω, αργά πάω", θα παραθέσω πρόσφατο μήνυμα εδώ μέσα...

...αλλα το φιλαρακι που δινει την μαχη του..αυτος μετραει...αυτος που δινει την μαχη του

σημερα κανει το 3ο χειρουργειο στο κεφαλι..ολοι ελπιζουμε...

μεχρι την γωνια πηγε ρε γμτ..πραγματικα...20 μετρα ηταν το σπιτι του

Τώρα τα υπόλοιπα περί "αντικειμενικότητας" & "δημοκρατικότητας" των προστίμων & το κατά πόσο μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο η καταστολή είναι άλλο θέμα.

Άλλο η ορθότητα των μέτρων κι άλλο το αν το κράνος χρειάζεται πάντα ή αφορά μόνο το κεφάλι στο οποίο μπαίνει (ή δεν μπαίνει)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα δεν προκειται να πεισουμε κανεναν να καταλαβει .. τεσπ

απλα να πω οτι το να εισαι χωρις κρανος δεν θα σου μεγαλωσει ουτε το πουλ1 ουτε θα σου φυτρωσουνε μεγαλυτερα @@

μαγκια κλανια εχουμε κανταντησει ολοι....

σε κανεναν προσωπικα παντα φιλικα ΟΥΓΚ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το προστιμο θα λειτουργησει καταλυτικα για καποιον που ως τωρα δεν το φορουσε καθολου. Τωρα θα αρχισει να το ξανασκεφτεται. Και στην τελικη,εστω μια ανθρωπινη ζωη να σωθει επειδη καποιος αναγκαστηκε να το βαλει, ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Άμα θα σπασω το κεφάλι μου πηγαίνοντας για σοκολάτα στο περιπτέρι θα σας ειδοποιήσω για να χαρείτε και να μου πείτε "στα 'λεγα εγώώώώώώώ"

αν παει και σε μενα αυτο καμια σχεση φιλε μου απλα εχουν δει πολλα τα ματια μου και οφειλω να τα μεταφερω να βγω 'σωστος' σε κατι τετοιο μονο καλο δε το θεωρω. απλα λεω μηπως παρεις μια αλλη οπτικη γωνια του θεματος γιατι μπορει να εχω και δικιο (μπορει και εσυ)

εγω παντος πηγα να σκοτωθω 3 τετραγονα απο το σπιτι μου χωρις κρανος επειδη πηγαινα ΄πολυ κοντα' οποτε δε μιλαω τυχαια μακαρι να μη συμβει ποτε σε κανενα αυτο αλλα προσεχουμε για να εχουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου κανεις δεν θελει το κακο σου! Ολοι εχουμε τα προβληματα μας, αλλα παρολ΄αυτα καθομαστε και σου λεμε δυο πραγματα για το δικο σου καλο! Κανεις δεν θα χαρει αν παθεις κακο, εκτος και αν ειναι ανωμαλος και χαιρεκακος! Ενα θα σου πως εγω, και ας ειμαι μικροτερος σου και χωρις πειρα στα διτροχα! Η ζωη ειναι πολυτιμο αγαθο, και ο καθενας κανει οτι νομιζει δυνατον για να την διαφυλαξει! Δεν θελω να σου πω τιποτα αλλο! Αν εσυ εχεις αποκλεισει καθε ενδεχομενο με το μυαλο σου οτι μπορει να σου τυχει κατι σε λιγα μετρα απο το σπιτι σου παω πασο! Αν μια στιγμη μαλακιας που υπαρχει μια γ@μημενη πιθανοτητα και να μην μου πεις οτι δεν υπαρχει, τν πετας στα σκουπιδια, ειναι σαν να μην δινεις στην ζωη σου πολλη σημασια! Δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις! Θα ηθελα να σε πεισω για το αντιθετο, αλλα μαλλον δεν θελεις να πειστεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά το εξάντλησα το θεματάκι. Οι θέλοντες να πηγαίνουν στο περιπτέρι με πλήρη εξάρτηση, παλάσκες και τα σχετικά ας το κάνουν. :biker8zj: χαιρετώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Προσωπικά το εξάντλησα το θεματάκι. Οι θέλοντες να πηγαίνουν στο περιπτέρι με πλήρη εξάρτηση, παλάσκες και τα σχετικά ας το κάνουν. :biker8zj: χαιρετώ.

κριμα :(παντα ορθιος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο την αλλη πλευρα η ακρανοι εχουνε και πολη γελιο με το που πατανε τα 60 70 χλμ αρχιζουνε τρεχουνε οι μυξες δακρυα απο τα ματια και σχηματιζουνε ενα ωραιο πρασινο μουστακι

γελαω απιστευτα οταν τους βλεπω κατακοκκινα ματια μυξες και δακρυα εχουνε φτασει μεχρι τα αυτια... τεσπ

ΑΝΤΕ να πιασουνε οι βροχες να μεινουμε αυτοι που πρεπει να μεινουμε στον δρομο και οι υπολοιποι στα κουτακια τους!

Τροποποιήθηκε από τον A.K.A. SonIC

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντα ορθιος λοιπον! Ελπιζω να μην σου τυχει τιποτα ποτε μεχρι το περιπτερο και να μην χρειαστεις το κρανος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλα δεν μπορω να φανταστω οτι η κυβερνηση νοιαζεται τοσο για το καλο μας...Και στην τελικη δεν μπορω να καταλαβω,εαν καποιος δεν θελει να το φοραει ειναι καθαρα ΔΙΚΗ ΤΟΥ επιλογη,γιατι πρεπει να πληρωνει προστιμο?

Εχει συζητηθει απειρες φορες το γιατι.... Οταν καποιος γκρεμοτσακιζετε κοστιζει στο κρατος ενα σκασμο χρηματα η νοσηλεια του κλπ κλπ κλπ. Επισης μια πτωση ενος ξεκρανωτου, επειδη του μπηκε πχ κατι στο ματι, μπορει να σημαινει τραυματισμο κι αλλων. Αρα δεν ειναι μονο δικη του υποθεση... :/

Ετσι ακριβως, συν ακομη κατι που δεν σκεφεται κανεις σας απο οτι διαβασα στα γρηγορα τοσες σελιδες, αν εγω εχω τρακαρισμα με καποιον που

επειδη ειναι ΔΙΚΗ του επιλογη να μην φοραει κρανος και απο αυτο το ατυχημα πεθανει εγω ΤΙ ΦΤΑΙΩ να παω φυλακη;;;;; Μπορει η αιτια που εγινε το

ατυχημα να ειναι ο αλλος αλλα επειδη πεθανε εγω θα την φαω στο δικαστηριο την ποινη μου κατα 80%! ΓΙΑΤΙ;;;;;;; Λιγο μυαλο αραγες δεν υπαρχει;;;;

Υ.Γ. Η κουβέντα δεν είναι «περί ασφαλείας». Είναι ότι η τροχαία βαράει

Και πολυ καλα κανει και σε ευχαριστουμε για την ενημερωση, γιατι αρχικα νομιζω εσυ για ενημερωση ηθελες να ανοιξεις το τοπικ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα κανονικά παιδιά,

γενιούνται κανονικά,

μεγαλώνουνε κανονικά,

ερωτεύονται κανονικά,

και πεθαίνουν,

ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

:offtopic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ετσι ακριβως, συν ακομη κατι που δεν σκεφεται κανεις σας απο οτι διαβασα στα γρηγορα τοσες σελιδες, αν εγω εχω τρακαρισμα με καποιον που

επειδη ειναι ΔΙΚΗ του επιλογη να μην φοραει κρανος και απο αυτο το ατυχημα πεθανει εγω ΤΙ ΦΤΑΙΩ να παω φυλακη;;;;; Μπορει η αιτια που εγινε το

ατυχημα να ειναι ο αλλος αλλα επειδη πεθανε εγω θα την φαω στο δικαστηριο την ποινη μου κατα 80%! ΓΙΑΤΙ;;;;;;; Λιγο μυαλο αραγες δεν υπαρχει;;;;

Ενώ αν φοράει κράνος και σκοτωθεί δεν θα πας φυλακή;

Αν φταις θα πας, αν δεν φταις δεν θα πας πιστευω είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση.

Και τέλος πάντων πιστεύω ότι το παιδί που ξεκίνησε το θέμα όντως το ξεκίνησε για ενημέρωση μόνο που το παράδειγμα που χρησιμοποίησε το πήρατε και το κάνατε κομπολόι...

Μπορεί να φοράτε κράνος αλλά είναι πολλοί από σας που για παράδειγμα δεν έχετε πινακίδα...Ή λείπουν τα πίσω φλας...Που και οι 2 περιπτώσεις είναι παράνομες αλλά δεν μιλάτε γιαυτά...Όσοι είστε υπέρ του νόμου, έχετε ΟΛΟΙ νόμιμα μηχανάκια;

Και επειδή η τροχαία ψάχνει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι...θα την φάτε την 300άρα! Αν έχει μείνει ακόμα σε αυτό το ποσό!

Ξεκολάτε είναι η γνώμη μου και φοράτε πάντα κράνος. Δεν υπάρχει μέτρο εδώ. Κράνος πάντα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν βγει νόμος ότι όποιος δεν φοράει κράνος, σε περίπτωση ατυχήματος δεν δικαιούτε κανενός είδους αποζημίωση εγώ μαζί σας. Όσοι δεν γουστάρουν να μην φοράνε. Αλλά μόνο σε περίπτωση που βγει τέτοιος νόμος :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν βγει νόμος ότι όποιος δεν φοράει κράνος, σε περίπτωση ατυχήματος δεν δικαιούτε κανενός είδους αποζημίωση εγώ μαζί σας. Όσοι δεν γουστάρουν να μην φοράνε. Αλλά μόνο σε περίπτωση που βγει τέτοιος νόμος :)

Λίγο άσχετο αυτό που είπες, ή είναι η ιδέα μου;

Δηλαδή, εσύ, ή γενικότερα πάει κάποιος με Ψ ταχύτητα, βγαίνει με το Μ5 του στο αντίθετο ρεύμα και αφήνει παράλυτο-φυτό έναν μοτοσυκλετιστή που δεν φοράει κράνος, αυτό το κράτος που ζούμε πρέπει αν δικαιώσει τον αυτοκινητιστή με το Μ5 και ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΑΙΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Ο ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗΣ;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορω να καταλαβω τον συμψηφισμό του στυλ, αφου δεν πιανουν κλεφτες, βαρανε ή οτιδηποτε αλλο δεν πρεπει να γραφουν και για κρανος γιατι ειναι καθαρα εισπρακτικα τα μετρα. Θα συμφωνησω οτι μονο η καταστολη δεν φτανει και πρεπει να υπαρχει προληψη αλλα μεχρι εκει. Δηλαδη εαν αργησει η προληψη μεχρι τοτε δεν θα υπαρχει καταστολή? Και επειδη δεν ειναι ολοι τοσο μεγάλοι ή ώριμοι για να αποφασισουν αν και γιατι πρεπει να φορανε κρανος καλο ειναι να υπαρχει και η απειλή του προστιμου και της αφαιρεσης αδείας.Γιατι αν το προστιμο ηταν 50 ευρω ολοι θα ελεγαν δεν γαμιέται 50 ευρω δεν τρεχει και τιποτα. Απο την άλλη εαν το προστιμο ηταν μονο χρηματικό καποιος ο οποίος εχει χρηματικη άνεση δεν τον πειράζει να δώσει 300ευρω για προστιμο τον πειραζει ομως να μην μπορει να μετακινηθει για 15 ημερες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Του πήραν δίπλωμα και πινακίδες για 15 μέρες επειδή δεν φορούσε κράνος (το κρατούσε στο χέρι του).

K.O.K. αρθρο 12, παραγραφος 5και 6 (σελιδα 188)

350 ευρω και αφαιρεση διπλωματος για 10 μερες (ΔΕΝ! αναφερει τιποτα για αφαιρεση στοιχειων οχηματος!)

Μαλλον ο γνωστος "υπερβαλλων ζηλος" των.. "προστατων" μας.. :whistling:

αν το προστιμο ηταν 50 ευρω ολοι θα ελεγαν δεν γαμιέται 50 ευρω δεν τρεχει και τιποτα.

Αν ηταν ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ να δινεις 50 ευρω (να δινεις το μεροκαματο σου δλδ, πριν πας καν στη δουλεια) θα'βλεπες ποσοι θα λεγανε "δε γ@μιεται".. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο άσχετο αυτό που είπες, ή είναι η ιδέα μου;

Δηλαδή, εσύ, ή γενικότερα πάει κάποιος με Ψ ταχύτητα, βγαίνει με το Μ5 του στο αντίθετο ρεύμα και αφήνει παράλυτο-φυτό έναν μοτοσυκλετιστή που δεν φοράει κράνος, αυτό το κράτος που ζούμε πρέπει αν δικαιώσει τον αυτοκινητιστή με το Μ5 και ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΑΙΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Ο ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗΣ;;;

Πρόσφατα έγινε ένα δικαστήριο για ένα παλικάρι που σκοτώθηκε όταν τράκαρε σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα. Του εκδικάστηκε το 1/3 της αποζημίωσης και ο λόγος που έγινε αυτό είναι ότι τον δικαστήριο των θεώρησε συνυπεύθυνο επειδή δεν φόραγε ζώνη ασφαλείας. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεται να υπάρξει τέτοιος νόμος ούτε για τα αυτοκίνητα ούτε για τις μηχανές, τα ελληνικά δικαστήρια παγίως κάνουν δεκτή τη λεγόμενη ένσταση συνυπαιτιότητας, δηλαδή κατά πόσο είναι υπεύθυνος και ο παθών, όχι μόνο για την πρόκληση του ατυχήματος αλλά και για τις συνέπειές του. Πχ σε τροχαίο πέφτει ο μοτοσυκλετιστής χωρίς να φοράει κράνος και χτυπάει μόνο το πόδι του. Είναι προφανές ότι το αν φοράει ή όχι κράνος δεν έχει καμία σχέση. Αν χτυπήσει το κεφάλι του, αυτός που προκάλεσε το ατύχημα θα επικαλεστεί ότι δεν ευθύνεται ή ότι δεν ευθύνεται 100% για τον τραυματισμό κτλ. Το ίδιο ισχύει για όλες τις παραμέτρους ενός τροχαίου ατυχήματος, όπως ζώνες ασφαλείας, λειτουργία φώτων κτλ. Έχει γίνει δεκτό από τα δικαστήρια ότι ακόμα και σε μονόδρομο ο αντίθετα κινούμενος δεν είναι αποκλειστικά υπαίτιος για την πρόκληση του αυτχήματος όταν ο κανονικά κινούμενος είχε υπερβολλική ταχύτητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι θα πεί "είναι θέμα επιλογής"

δεν μπορώ να καταλάβω τα κριτήρια της επιλογής αφού θα έπρεπε να το βλέπετε πρωτίστως εγωιστικά το θέμα.

ασχέτως το τι πρέπει να κάνει η αστυνομία η το αντίτιμο της παράβασης ή τα διαδικαστικά δικαστικά.

γι αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι θέμα επιλογής αν γουστάρεις να βάζεις κράνος έχω την εξής ερώτηση:

αν ήθελες να μπείς σε πίστα να τρέξεις με 200+χλμ. δεν θα φορούσες κράνος? προφανώς και θα φορούσες.

ρε φίλε στην πίστα είναι ελεγχόμενες οι συνθήκες οδήγησης και υπάρχει ασφάλεια στην περίμετρο για να γίνει απόσβεση της τριβής και κρούσης.

και δεν φοράς στον δρόμο που δεν είναι ελεγχόμενες οι συνθήκες και η κάθε επιφάνεια του περιβάλλον χώρου κόβει σαν μαχαίρι?

έχετε την εντύπωση ότι δεν θα συμβεί σε εσάς ποτέ κάποιο ατύχημα? ή ότι αν συμβεί δεν θα γίνει το κεφάλι σας...πολτός

υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φοράτε κράνος και τα έχουμε πει χίλιες φορές, είναι απαράδεκτο να γινόμαστε γραφικοί ιδίως σε ένα τέτοιο φόρουμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν γινονταν αυτο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ! για 5-6 μηνες (και επαναλαμβανομενο συχνα και απροοπτα), δεν θα υπηρχε ατομο χωρις κρανος!

Αυτό δεν πάει ενάντια στις αναρχικές/αντιεξουσιαστικές αρχές σου? Εσύ ζητάς περισσότερη αστυνόμευση και πρόστιμα? Ε ρε γυρίσματα που έχει ο καιρός...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα