Jump to content
Xasmito

περιστατικό με αστυνομικούς

Recommended Posts

Σήμερα το πρωί κατέβαινα με τη μηχανή από Εξάρχεια πρός κέντρο.

Κατηφορίζοντας λοιπόν τη Θεμιστοκλέους,στη γωνία με τη Σόλωνος,βρίσκω μία δοιμιρία ΜΑΤ και ο δοιμιρήτης,μου κάνει νόημα να σταματήσω.

Εγώ λοιπόν φρενάρω,ανεβάζω τη ζελατίνα και τον ρωτάω τι τρέχει και με σταματάει.Αυτός μου ζητά επιδεικτικά να του δδείξω τα στοιχεία μου και όταν τον ρώτησα αν είναι της τροχαίας,μου λέει "έλα φέρε τα χαρτιά σου,μη με τσαντίζεις πρωινίατικα!".

Ε,κατεβάζω και 'γω τη ζελατίνα,ανάβω το μοτόρι και συνεχίζω το δρόμο μου.

Λίγο παρακάτω στην Ακαδημίας με πλευρίζουν δυο Ζητάδες(προφανώς θα έδωσε τη πινακίδα μου μέσω ασυρμάτου ο ματάς).Σταματαώ κανονικά και με ρωτάνε "γιατί δεν συμορφώθηκες στο σήμα του συναδέλφου?".Τους κάνω ότι "από τη στιγμή που δεν είναι της τροχαίας,γιατί να του δείξω τα χαρτία μου?".

Η απάντηση?

"Η εξουσία είναι εξουσία πιτσιρικά!Τα χαρτία σου τώρα και κομμένη η μαγκία στην αστυνομία!".

Δηλαδή ήμουν τόσο λάθος????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στην Ελλάδα του 2009 εάν δεν κάνεις ότι λέει η αστυνομία, είσαι λάθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου αλλα νομιζω οτι εχει την αρμοδιοτητα να σε σταματησει , για να τσεκαρει τουλαχιστον αν το οχημα ειναι κλεμενο κτλ , για να σε γραψει για εξατμιση π.χ 'η κατι αλλο δε νομιζω να εχει την αρμοδιαοτητα αλλα για ελεχγο απ'οσο ξερω εχει το δικαιωμα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεσα απο φορουμ βρηκα κ τους νομους

http://www.ecfpo.gr/old_forum/viewtopic.ph...e2e0eb6c08f3eac

Στην Ελλάδα, ο αστυνομικός έχει απόλυτα νόμιμο δικαίωμα να σου κάνει εξονυχιστικό έλεγχο οχήματος, σώματος, οιοσδήποτε τύπου αποσκευών φέρεις και σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και έλεγχο οικίας. Απαιτείται απλά η αιτιολογία της έρευνας απο τον αστυνομικό, προς τον πολίτη που την δέχεται. Ούτε εισαγγελικές παραγγελίες, ούτε εντάλματα και άλλες ...

η συνεχεια στο λινκ

Δε θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου αλλα νομιζω οτι εχει την αρμοδιοτητα να σε σταματησει , για να τσεκαρει τουλαχιστον αν το οχημα ειναι κλεμενο κτλ , για να σε γραψει για εξατμιση π.χ 'η κατι αλλο δε νομιζω να εχει την αρμοδιαοτητα αλλα για ελεχγο απ'οσο ξερω εχει το δικαιωμα .

δε γραφει μονο η τροχαια.εαν εστω ενας απο τα ΜΑΤ σε αυτη την περιπτωση , ειχε χρεωμενο μπλοκ,μπορουσε να τον γραψει για οτιδηποτε, ακομη κ για στραβια πινακιδα ( οτι ναναι )

κι ομως ισχυει .

οσο για την συμπεριφορα, δεν πρεπει να συμπεριφερονται ετσι δυστιχως ομως ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η απάντηση που θα ήταν ότι πιο γαμάτο παίζει, είναι να ξέρεις τον κατάλληλο άνθρωπο και να του πεις "Πιτσιρικά, μισό λεπτό να πάρω τον τάδε να του πω ποιος είσαι και πως μιλάς και σου δίνω ότι θες" να τον στείλουνε κανα Ζεφύρι να τον ισιώσουν καλά εκεί.. Έπεσες σε μαλάκα, δεν είναι όλοι έτσι, αλλά αυτοί που είναι χρειάζονται κάτι γερό να τους φέρει στα ίσα τους..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η απάντηση που θα ήταν ότι πιο γαμάτο παίζει, είναι να ξέρεις τον κατάλληλο άνθρωπο και να του πεις "Πιτσιρικά, μισό λεπτό να πάρω τον τάδε να του πω ποιος είσαι και πως μιλάς και σου δίνω ότι θες" να τον στείλουνε κανα Ζεφύρι να τον ισιώσουν καλά εκεί.. Έπεσες σε μαλάκα, δεν είναι όλοι έτσι, αλλά αυτοί που είναι χρειάζονται κάτι γερό να τους φέρει στα ίσα τους..

ετσι , επεσε σε λαθος ατομο με λαθος συμπεριφορα ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πεις κατι τετοιο καλο θα ηταν οντως να εχεις το τηλεφωνο του ανθρωπου που πρεπει....!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αμα μπορει να σε σταματησει ή οχι,αλλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι πως επεσες σε μαλακα γιατι εγω πολλες φορες που παω απο το βουνο στην πιστα πετιχενω 3-4 ζηταδες καθε φορα και περναω μπροστα τους χωρις πινακιδες κτλπ και δεν λενε τιποτα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να στα ζητάει κάποιο λόγο θα είχε. Τι σημασία έχει αν είναι ή όχι της τροχαίας; Αστυνομικός είναι!

Γιατί δεν τα έδειξες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΠΙΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΠΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΩΜΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε εισαι οντως λαθος εδω.. ο οποιοςδηποτε αστυνομικος μπορει να σου κανει ελενχο με το οχημα σου ακομα και πεζος!! εχω τον ξαδερφο μου μεσα κ ξερω... δε χρειαζεται να ειναι τροχαια.. πιθανον η τροχαια να ειναι αρμοδια να κανει καποιους πιο "ειδικους" ελενχους αλλα τον απλο ελενχο τον κανουν ολοι τους.. Απλα θα επρεπε ηρεμα να του δειξεις τα χαρτια σου και να τελειωσει εκει.. anyway στο π@υτσο σου κιολλας :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στ'@@@@ σου :D Οπως δεν φερθηκε αυτος καλα αναλογα δεν θα φερθεις και εσυ

Καλα εκανες εχω να πω...

Fuck Authority.. :giljotiini:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στην Ελλάδα του 2009 εάν δεν κάνεις ότι λέει η αστυνομία, είσαι λάθος.

Kαι τo 2008, τo 2007, τo 2006..

"Νυν και αει και εις τους αιωνας των αιωνων, ΑΜΗΝ"!! :lipssealed:

:grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αστυνομια ζηταει τα χαρτια σου για εξακριβωση στοιχειων. Ειτε ειναι ΜΑΤ, ειτε τροχαιος, ειτε κι εγω δεν ξερω τι, εισαι υποχρεωμενος να τα δειξεις. Η συμπεριφορα δε λεω αν ειναι καλη ή κακη καθως εισαι η μια πλευρα του νομισματος. Κι εγω εχω βριστει με αστυνομικο αλλα τον προκαλεσα, οποτε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ζήτησε τα δικά μου χαρτιά(ταυτότητα),αλλά ό,τι είχε να κάνει με τη μηχανή(δίπλωμα,ασφάλεια).

Και δεν του τα έδωσα για τους εξής δύο λόγους:

1)από τη στιγμή που είναι στα ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάσταης Τάξης),τί δουλειά έχει με το όχημα?

2)δεν μου άρεσε καθόλου το υφάκι του ντεμέκ "γ@μάω και δέρνω γιατί φοράω στολή".

Τροποποιήθηκε από τον Xasmito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε κανεναν δεν αρεσει το υφακι αλλα δεν καταλαβαινω γιατι να "προκαλεις". Δειχνεις τα χαρτια, σηκωνεσαι και φευγεις. Κι αν εισαι ευγενικος, σε αντιμετωπιζουν και ευγενικα. Οσες φορες με εχουν σταματησει για ελεγχο, προσπαθω να ειμαι τυπικος-ευγενικος και μου ευχονται και καλο δρομο στο τελος χωρις κυρηγματα κλπ κλπ κλπ. Ενας τυπικος ελεγχος ηταν, πχ οτι δνε ειναι καποιο κλεμενο μηχανακι, δες το κι ετσι! Τεσπα, καλη συνεχεια φιλε μου. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν ζήτησε τα δικά μου χαρτιά(ταυτότητα),αλλά ό,τι είχε να κάνει με τη μηχανή(δίπλωμα,ασφάλεια).

1)από τη στιγμή που είναι στα ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάσταης Τάξης),τί δουλειά έχει με το όχημα?

2)δεν μου άρεσε καθόλου το υφάκι του ντεμέκ "γ@μάω και δέρνω γιατί φοράω στολή".

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ασφαλως και δεν τον ενοιαζε αν ειχες διπλωμα,ασφαλεια , περασες κοκκινα ,εκανες σουζες ή οτιδηποτε αλλο ουτε προκειται να σου εκοβε κληση για κατι απο αυτα

στα Εξαρχεια ηταν ο αστυνομικος και εκανε την δουλεια του...εξακριβωση στοιχειων και ηθελε να ελεγξει αν η μηχανη σου ανηκει, αν κουβαλας κατι υποπτο κτλ

και ασφαλως εισαι υποχρεωμενος να δεχθεις τον ελεγχο

ασε τις μαγκιες λοιπον γιατι για μενα κακως που δεν σε εκαναν προσαγωγη στην ασφαλεια μετα , για να μαθεις να σταματας αλλη φορα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτός δυστυχώς είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...

Η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι έτσι και δε μπορείς να κάνεις και πολλά...ειδικά στο σώμα των ΜΑΤ. Πάντως σωστά αντέδρασες...και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Όσο για σένα saki, ελπιζω να κάνεις πλάκα για την προσαγωγή...

Τροποποιήθηκε από τον GuRu

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε παιδια , καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται στη τελικη!

Εγω π.χ θα ειχα λογο να ανησυχω αν γραφανε για εξατμισεις , αλλα αμα ειναι τυπικο για χαρτια κτλ δε βρισκω το λογο να τα κανω χειροτερα τα πραγματα , οπως ειδες ο ΜΑΤας εδωσε τη πινακιδα... για 'μενα καλυτερα να με σταματησει ματας , ε.φ οτι να'ναι εκτως απο τροχαια!

Και εγκυκλοπαιδικα πριν απο χρονια με ειχαν σταματησει δυο ασφαλητες εξω απο το βιντεο κλαμπ οι οποιοι δε τους φανταζοσουν καν οτι θα μπορουσαν να ειναι μπατσοι και οταν ημουν κοντα στο μηχανακι μου και μου ειπαν ασφαλεια κτλ , να δειξω ταυτοτητα και μετα πολυ ευγενικα μου ειπαν ενταξει βλεπουμε το μηχανακι αλλα απεδειξε μας οτι ειναι και δικο σου! Και πολυ απλα εβγαλα τα χαρτια του klx και τα δειξα και εμαθα μετα οτι καναν τσεκ για κλεμενα , μακαρι να κανουν πιο συχνα τετοια τσεκ και περιπολιες ( αλλα οχι η τροχαια..) γιατι το καλοκαιρι που μας περασε εμενα μου εφαγαν μασκα και κοντερ ( 700ε ειχε το κοντερ..) και αν ηταν εστω και οι μισοι απ'οτι ειναι αυτες τι μερες στη γειτονια μου δε νομιζω να μου τα εκλεβαν με τετοια ευκολια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά οποιοσδήποτε αστυνομικός μπορεί να σε σταματήσει για χαρτιά, μην τρελαίνεστε...

Η μαλακία είναι στο: "Η εξουσία είναι εξουσία πιτσιρικά!Τα χαρτία σου τώρα και κομμένη η μαγκία στην αστυνομία!".

Έπρεπε ο ζητάς να σου πει:

"Κύριε τα χαρτιά σας παρακαλώ" και να σου κόψει μια κλήση που δε σταμάτησες ή ότι προβλέπεται άπό το νόμο. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

edit: η μαλακία είναι στο να έχουν οι αστυνομικοι "δικαστική" εξουσία και να αποφασίζουν αν θα κόψουν κλήση ή θα κάνουν τσαμπουκά. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ποινές που έχουν την εξουσία να επιβάλλουν είναι πολύ μεγάλες (με το απλούστερο παράδειγμα το 800 ευρώ για κράνος)

Τροποποιήθηκε από τον nexxon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ρε παιδιά οποιοσδήποτε αστυνομικός μπορεί να σε σταματήσει για χαρτιά, μην τρελαίνεστε...

Η μαλακία είναι στο: "Η εξουσία είναι εξουσία πιτσιρικά!Τα χαρτία σου τώρα και κομμένη η μαγκία στην αστυνομία!".

Έπρεπε ο ζητάς να σου πει:

"Κύριε τα χαρτιά σας παρακαλώ" και να σου κόψει μια κλήση που δε σταμάτησες. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ασε τις μαγκιες λοιπον γιατι για μενα κακως που δεν σε εκαναν προσαγωγη στην ασφαλεια μετα , για να μαθεις να σταματας αλλη φορα

Και επίσης πολύ κακώς που δεν πήρε και το όπλο να σου ρίξει μια στο κεφάλι και μια στην καρδιά να πεθάνεις, για να μάθεις άλλη φορά να σταματάς..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά έκανες και δεν σταμάτησες και αν σε ξανασταματούσαν για να σου ζητούσαν τα χαρτιά της μηχανής, και όχι τα δικά σου, μπορούσες να κάνεις φασαρία , να πάρεις τα στοιχεία του ματα και να του κάνεις αναφορά... Η δουλειά του είναι να δει την ταυτοτητά σου ΜΟΝΟ εφόσον σου δείξει αυτός τα δικά σου!! ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην δίνετε τα στοιχεία σας σε κάποιους που απλά φοράνε στολή!Άσε που είναι και καλύτερα , γιατί όταν δεν το κάνουμε είναι αγενείς γιατί κρύβονται στην ανωνυμία της στολής...

Για μένα ισχύει το ρητό μακριά κι αγαπημένοι....:ph34r:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα