Jump to content
Sign in to follow this  
honda55551

Honda και τιμές

Recommended Posts

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης όπως ονομάζουν........πολλές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές ή παρουσιάζουν λιτές μοτοσυκλέτες ετσι ώστε να ανεβάσουν τις πωλήσεις-κέρδη τους.

Τί γίνεται με αυτή την Honda ομως;

Βλέπω το VFR το οποίο καταργήθηκε να δίνεται σε προσφορά γύρω στα 11800....ενας θεός ξέρει την τιμή του νέου.

Σε συζήτηση που έκανα με ενα αντιπρόσωπο της μου είπε πως το νέο blackbird ενδέχεται να ξεπεράσει τα 20000 ευρό!!!!!

Και όλα αυτά λόγω του οτι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για τις μοτοσυκλέτες αλλα για την αγορά των μικρών κυβικών.Μηχανές μεγάλου κυβισμού ας πουλήσουν και τις μισές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Και όλα αυτά λόγω του οτι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για τις μοτοσυκλέτες αλλα για την αγορά των μικρών κυβικών.Μηχανές μεγάλου κυβισμού ας πουλήσουν και τις μισές

μήπως μάζεψε πολύ πελατεία το Νinjaκι...??? :think:

Eίδωμεν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μήπως μάζεψε πολύ πελατεία το Νinjaκι...??? :think:

Eίδωμεν...

Για ακόμα παρακάτω μιλώ.Εδω στην ελλάδα τους ενδιαφέρει η αγορά του "παπιού" και των σκούτερ

Αλλη μια τιμή....CB1300S ABS στα 13300!!!!!Και είναι χρόνια πίσω απο μοτοσυκλετες με αυτή την τιμή

Τροποποιήθηκε από τον honda55551

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αντρεα θα γυρισει ο τροχος και θα την δουν κανονικα την δουλεια

η αγορα των παπιων και των scooter εχει μεγαλυτερο κερδος ισως γιατι μιλαμε για μεγαλο ογκο και μικροτερο κοστος παραγωγης και εξελιξης αλλα οι μεγαλες κατηγοριες εχουν κερδος το image της εταιρειας.

αμα εχεις το καλυτερο ss εισαι η καλυτερη εταιρεια ,ετσι εχουμε γινει στην ελλαδα.

αμα κερδιζεις στους αγωνες και προβαλεσαι μετρας.

αμα λοιπον κανουν πωλησεις θα ειναι και πρωτη μουρη στις καφετεριες και θα κανουν κυρος (ελληνικο κυρος) ,οποτε που θα παει ,θα ριξει τιμες.καμια εταιρεια και καμια αντιπροσωπεια δεν θελει να μην πουλαει ,οτι και αν πουλαει απο την στιγμη που εχει κερδος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για ακόμα παρακάτω μιλώ.Εδω στην ελλάδα τους ενδιαφέρει η αγορά του "παπιού" και των σκούτερ

Αλλη μια τιμή....CB1300S ABS στα 13300!!!!!Και είναι χρόνια πίσω απο μοτοσυκλετες με αυτή την τιμή

:blink:

παράλογο μου φαίνεται να λειτουργεί έτσι η Honda... για λαμογιές του Σαρακάκη μου φαίνονται αυτα... λέω εγώ τώρα... -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
λιγο χλωμο το βλεπω 20.000 για ενα blackbird παντως. :huh:

Πληροφορίες που σίγουρα δεν είναι εγκυρες αυτές.

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την γενική εικόνα των τιμών.Μάλον πάει να ποδοπατησει την BMW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε δεν πα να κόψουν τα αυτιά τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

πχ 17000 το GS1200 adv???????????

Περνω ένα DRZ400 (4000$) για παιχνίδια, ένα strom(5000$) για ταξίδια, και ένα inova(1000$) για κάθε μέρα και ένα fiat bravo 1400 97'(2500$) για να έχω και τουτου και μου μένουν και (4000+5000+1000+2500) 4500 καβάτζα να παω μια βδομάδα με την γυναίκα μου ΚΑραιβική και να τα κάνω όλα πουτάνα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ και εγώ οι τιμές της HONDA είναι πάρα πολύ υψηλές. CBR 600 και 1000 ειδικά έχουν ξεφύγει τραγικά.

η αγορα των παπιων και των scooter εχει μεγαλυτερο κερδος ισως γιατι μιλαμε για μεγαλο ογκο και μικροτερο κοστος παραγωγης και εξελιξης αλλα οι μεγαλες κατηγοριες εχουν κερδος το image της εταιρειας.

Αυτό δε συμβαίνει συνήθως στην αγορά. Το φαινόμενο λειτουργεί αντίθετα. Κάτι που είναι mass production (παπί ή sccoter) το κοστολογείς φθηνά με μικρό περιθώριο κέρδους και βγάζεις από τις αναλογικά περισσότερες μονάδες πώλησης.

Δεν είναι πάντως λογικές οι τιμές. Mάλιστα σε καταστήματα που φέρνουν παραεισαγωγή συναντάς τραγικές διαφορές πλέον στα HONDA.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περνω ένα DRZ400 (4000$) για παιχνίδια, ένα strom(5000$) για ταξίδια, και ένα inova(1000$) για κάθε μέρα και ένα fiat bravo 1400 97'(2500$) για να έχω και τουτου και μου μένουν και (4000+5000+1000+2500) 4500 καβάτζα να παω μια βδομάδα με την γυναίκα μου ΚΑραιβική και να τα κάνω όλα πουτάνα.....

Εσύ πολύ μ'αρέσεις!!!!

:thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Συμφωνώ και εγώ οι τιμές της HONDA είναι πάρα πολύ υψηλές. CBR 600 και 1000 ειδικά έχουν ξεφύγει τραγικά.

Αυτό δε συμβαίνει συνήθως στην αγορά. Το φαινόμενο λειτουργεί αντίθετα. Κάτι που είναι mass production (παπί ή sccoter) το κοστολογείς φθηνά με μικρό περιθώριο κέρδους και βγάζεις από τις αναλογικά περισσότερες μονάδες πώλησης.

Δεν είναι πάντως λογικές οι τιμές. Mάλιστα σε καταστήματα που φέρνουν παραεισαγωγή συναντάς τραγικές διαφορές πλέον στα HONDA.

φιλε μου η αποωη μου ειναι αντιθετη .

σιγουρα οταν κατι ειναι συλλεκτικο και λιγα τα κομματια τοτε η τιμη παει στα υψη.οταν η παραγωγη ειναι κανονικη εχεις ενα "α" κερδος αλλα οταν οι αριθμοι παραγωγης ειναι τεραστιοι τοτε το κοστος παραγωγης μειωνεται παρα πολυ αρα το κερδος αυξανεται.

και μην μου πεις οτι η κοστολογηση των παπιων και των scooter ειναι χαμηλη με 2000+ για τα παπια.

και μην ξεχνας και τι κοστος εξελιξης εχουν τα παια και τα scooter ,που δεν εχουν καμια ιδιαιτερη τεχνολογια ,καμια ιδιαιτερη εξελιξη (οπως ενα ss η ενα motocross για παραδειγμα) και ανεμικα φρενα και αναρτησεις.

γι αυτους τους λογους εγραψα τα παραπανω

ναι αλλα δεν θα εχεις GS1200ADV................ :2funny: :2funny: :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τιιιιιιιιι; 20.000€ το blackbird; Και ότε γιαί να μην πάρω το νέο V-MAX που όμοιό του δεν υπάρχει άλλο και τα σπάει κανονικά;;;

Οεοοοοο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
φιλε μου η αποωη μου ειναι αντιθετη .

σιγουρα οταν κατι ειναι συλλεκτικο και λιγα τα κομματια τοτε η τιμη παει στα υψη.οταν η παραγωγη ειναι κανονικη εχεις ενα "α" κερδος αλλα οταν οι αριθμοι παραγωγης ειναι τεραστιοι τοτε το κοστος παραγωγης μειωνεται παρα πολυ αρα το κερδος αυξανεται.

και μην μου πεις οτι η κοστολογηση των παπιων και των scooter ειναι χαμηλη με 2000+ για τα παπια.

και μην ξεχνας και τι κοστος εξελιξης εχουν τα παια και τα scooter ,που δεν εχουν καμια ιδιαιτερη τεχνολογια ,καμια ιδιαιτερη εξελιξη (οπως ενα ss η ενα motocross για παραδειγμα) και ανεμικα φρενα και αναρτησεις.

Έχεις δίκιο να το σκέφτεσαι έτσι. Η δική μου συλλογιστική είναι η εξής:

Ξεκινώντας από την τιμή πώλησης που λές, τα 2000+ είναι η τιμή που το αγοράζουμε εμείς από τον έμπορο - αντιπρόσωπο. Μέσα σε αυτή την τιμή έχει υπολογιστεί:

1.Το κόστος κατασκευής του εργοστασίου

2. Το περιθώριο κέρδους του εργοστασίου

3. Τα μεταφορικά γαι να φτάσει στη χώρα πώλησης

Αυτά δίνουν μια τιμή εκκίνησης σε αυτόν που τα εισάγει (κοινώς έμπορο αντιπρόσωπο)...

Ε να μή βγάλει και αυτός το κάτιτί του.... Να τα 2000+

Αυτό το κάτι που θα βγάλει όμως δεν μπορεί να είναι πολύ γιατί πολύ απλά αν υπερκοστολογήσεις ένα παπί... δε θα το πάρει κανείς... Κοινώς το περιθώριο κέρδος του δεν είναι μεγάλο, αλλά επωφελείται από τα πολλά κομμάτια που πουλάει.

Στο προηγούμενο post σου μιλάς για το κέρδος.... Αν μιλήσουμε για το απόλυτο κέρδος από την πώληση μιας μοτοσυκλέτας και μόνο τότε είναι σίγουρο οτι αν συγκρίνεις ενα παπί με ένα SS για το πιο βγάζει το μεγαλύτερο ποσοστιαία κέρδος, τότε αυτό δεν είναι το παπί 1000%. Αν συγκρίνεις όμως το συνολικό κέρδος ενός εμπόρου από το σύνολο των πωλήσεων του τότε μαλλον έχεις δίκιο και το μεγαλύτερο κέρδος ένας έμπορος δε το βγάζει από ένα ή δύο SS που πουλάει αλλά από τα άπειρα παπιά.

Είναι μεγάλη κουβέντα. Προσωπική μου επίσης άποψη είναι οτι και αυτή η αγορά στην Ελλάδα (αγορά Μοτό) δε μπορεί να αναλυθεί από καθαρούς όρους αγοράς (κοινώς προσφοράς και ζήτησης), αλλά από ψυχολογικούς (marketing, διαφήμιση, prestige), αλλά και από παραοικονομικούς παράγοντες (βλέπε καρτέλ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ίδιο μου έκανε κι εμένα η Honda.

Το CRE-230 είναι ίσως το πιο ακριβό ψευδοεντούρο

σε αναλογία πάντα με αυτά που προσφέρουν οι ανταγωνιστές του, KLX-250 και WR-250

Τροποποιήθηκε από τον Μενιδιάτης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ απλα, τα ειπες ολα. Με τοσα λεφτα για μια και μονο μηχανη βλεπουμε τι μπορουμε να παρουμε.

Ρε δε πανε στα τσακιδια πια, ατιμες εταιρειες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που θα φτάσουν οι τιμές= Εκεί που οι αγοραστές την οδηγήσουν..

Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας αλλά ειδικά στο Ελάντα λίγοι τον τηρούν δυστυχώς και χάνουμε όλοι..

Καφές πανακριβος, κανένα πρόβλημα, γεμάτη η καφετέρια.

Φαγητό πανάκριβο, κανένα πρόβλημα, γεμάτη η ταβέρνα.

Μηχανή πανάκριβη, κανένα πρόβλημα, είναι Honda οπότε μάλλον θα το αξίζει.

Όποιος γουστάρει αγοράζει. Οι τιμές είναι εκεί πολύ απλά γιατί υπάρχουν οι αγοραστές, τέλος..

Αν δεν πατάγαμε στις καφετέριες που ο καφές έχει πάνω απο 3 ευρό.

Αν δεν πατάγαμε στις ταβέρνες που η μπριζόλα έχει πάνω απο 7ευρό.

Αν δεν αγοράζαμε ποτέ ένα Honda SH300 (π.χ.) μέχρι να πέσει η τιμή του στα 4500ευρό ΤΟΤΕ..

Θα έφτιαχνε η αγορά. Τι θα έκανε η Honda?Θα κράταγε στις αποθήκες της 300 σκούτερ απούλητα?Θα έριχνε την τιμή, απλά..

Αλλά δεν έχουμε υπομονή.. Δεν μπορούμε να κρίνουμε με ψυχραιμία, δεν εκτιμάμε τα λεφτά που βγάζουμε με κόπο..

Απλά πράγματα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν σκεφτομασταν ετσι, θα'μασταν ολοι με ενα Matiz και ενα παπι! :_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

αμα εχεις το καλυτερο ss εισαι η καλυτερη εταιρεια ,ετσι εχουμε γινει στην ελλαδα.

αμα κερδιζεις στους αγωνες και προβαλεσαι μετρας.

αμα λοιπον κανουν πωλησεις θα ειναι και πρωτη μουρη στις καφετεριες και θα κανουν κυρος (ελληνικο κυρος) ,οποτε που θα παει ,θα ριξει τιμες.καμια εταιρεια και καμια αντιπροσωπεια δεν θελει να μην πουλαει ,οτι και αν πουλαει απο την στιγμη που εχει κερδος.

Δε νομίζω η ελληνική αγορά να επηρρεάζει ούτε στο ελάχιστο τη πολιτική αυτών των εταιριών.... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης όπως ονομάζουν........πολλές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές ή παρουσιάζουν λιτές μοτοσυκλέτες ετσι ώστε να ανεβάσουν τις πωλήσεις-κέρδη τους.

Τί γίνεται με αυτή την Honda ομως;

Βλέπω το VFR το οποίο καταργήθηκε να δίνεται σε προσφορά γύρω στα 11800....ενας θεός ξέρει την τιμή του νέου.

Σε συζήτηση που έκανα με ενα αντιπρόσωπο της μου είπε πως το νέο blackbird ενδέχεται να ξεπεράσει τα 20000 ευρό!!!!!

VFR800 interceptor 14000 , tzampa prama!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το παλιοτερο θεμα κοστολογησης της honda στην ελλαδα ειναι οι τιμες των ανταλλακτικων της..πικρή ιστορια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομίζω η ελληνική αγορά να επηρρεάζει ούτε στο ελάχιστο τη πολιτική αυτών των εταιριών.... :)

βασικα στα λογια που παρεθεσες μιλουσα για τις αντιπροσωπιες κυριως.

το xtr ειχε ως βαση για την εξελιξη του την ελληνικη αγορα φιλε μου.επειδη τα xt600 που γινοντουσαν motard ηταν απειρα η yamaha το πηρε πολυ στα σοβαρα την ελλαδα.

και κακα τα ψεματα ειμαστε μεγαλη αγορα μοτοσυκλετας ,μαλιστα αναλογικα με τον πληθυσμο μας τεραστια θα ελεγα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα