Jump to content
Viper4

Τί σκοπεύετε να ψηφίσετε σε αυτές τις εκλογές;

Recommended Posts

Ανέφερα σε κάποιο σημείο ότι έχει πειστικότερο πολιτικό λόγο ο Βορίδης γιατί κυκλοφορούσε με τσεκούρια? Αυτά είναι συμπεράσματα δικά σου, εγώ το μόνο που είπα είναι ότι είναι δύο κομματόσκυλα που εξαργύρωσαν τη δράση τους σαν νεολαίοι, ο καθένας στην ειδικότητα του, πούλησαν το τομάρι τους για εξουσία, τπτ λιγότερο τπτ περισσότερο.

Πάμε για τις απώλειες τώρα... μου παραθέτεις τις απώλειες του ΒΠΠ από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Ας πούμε στην Κίνα προσμετράει τις απώλειες από το 1931 ώς το 1945 (μόνο 8 χρόνια πριν τον πόλεμο αλλά εσύ τα χρεώνεις στον χίτλερ αυτά), στις απώλειες τις σοβιετικής ένωσης περιλαμβάνονται και οι εκκαθαρίσεις του στάλιν.

Επίσης συγκρίνεις, απώλειες πολέμου με απώλειες εν καιρώ ειρήνης. Αν βάλεις κάτω την τάση όλων να προσδώσουν στο ολοκάυτωμα την ιδιότητα της μεγαλύτερης εθνικής εκκαθάρισης και την δεδομένη έλλειψη αξιόλογων πηγών για την δράση του στάλιν, τα νούμερα βγαίνουν πολύ διαφορετικά. Και συνεχίζεις να παίζεις με τις λέξεις και πας την κουβέντα ότι δήθεν αρνούμαι την εκκαθάριση των εβραίών. Εκατομύρια εβραίους κυνήγησε και σκότωσε ο χίτλερ, αλλά πιστεύω περισσότερους κυνήγησε και σκότωσε ο Στάλιν στα περίπου 30 χρόνια εξουσίας.

Τέλος, το άρθρο της αυγής που έβαλες, αναφέρεται σε μια εκκαθάριση (η σφαγή του κατίν) που έκανε ο σταλιν το 1940 στην πολωνία με την συγκάληψη των συμμάχων. Επίσης αναφέρει ότι οι εκτελέσεις έγιναν με γερμανικά όπλα και ότι επισήμως έφταιγαν οι ναζί μέχρι το 1992 όπου και πια ανέλαβε την ευθύνη της ΕΣΣΔ ο γκορμπατσωφ. Για άτομο που κάνει κύρηγμα στους άλλους ότι λένε μπούρδες και να μην λένε μεγάλους λόγους, πιάνεσαι επιεικώς στον ύπνο. Πρώτον, 30,000 νεκροί στην εκκαθάριση της παλιάς ιθύνουσας τάξης της πολωνίας το 1940 και όχι όλοι οι νεκροί την περίοδο του στάλιν. Επίσης, αναφέρει στο κείμενο ότι αυτή η σφαγή χρεώθηκε στους ναζί. Άρα λοιπόν, αν θεωρήσω αυτό το άρθρο ώς αξιόπιστο για τις πρακτικές του Στάλιν και των Συμμάχων, τότε μπορούμε να μιλάμε για σφαγές που κρατήθηκαν κρυφές ή χρεώθηκαν στους ναζί, ετσι δεν είναι?

Θα ήθελα όμως να μου εξηγήσεις δύο πράγματα. Πρώτον, πώς αποφάσισες τι είμαι (να μας το πείς κιόλας γιατί είσαι γενικός και αόριστος σαν τους όμοιους σου) και δεύτερον πώς ακριβώς προσπαθώ να βιάσω την ιστορία, τι είναι αυτό που έγραψα και σε έκανε να το πείς αυτό?

Είμαι πολύ περίεργος αν είσαι ικανός να απαντήσεις με ένα σοβαρό επιχείρημα και όχι τις ερωταπαντήσεις που κάνεις και τα συμπερασματάκια που καταλήγεις. Κάνε την έκπληξη και πές την άποψη σου σταράτα και χωρίς κολπάκια με υπεκφυγές και αοριστολογίες. Μπορείς ή είσαι απλά σαν τους ομοίους σου? Μάλλον θα καταλήξουμε πάλι να εξηγούμε τα αυτονόητα και να τα κάνουμε νιανια γιατί πιάνεσαι από λέξεις και τις κάνεις λάστιχο και μέσα σε όλα, παραθέτεις "αποδείξεις" που δήθεν ανατρέπουν τα λεγόμενα τών άλλων.

Mε την εννοια οτι τα ΣΤΕΓΑΝΑ εξουσιας, (=ανεξελεγτη εξουσια) φθειρουν, δεν θα διαφωνησω!

Φιλε μου, η "ουδετεροτητα" ειναι οπως το "λευκο" στις εκλογες (υπο τις παρουσες συνθηκες..)

Παει σ'αυτον που ειναι "απο πανω"!

Το να λεει καποιος οτι "ολοι ιδιοι ειναι" απλα ευνοει τους "κρατουντες"! :winking:

Τελικά τι ισχύει ρε μπαγασάκο? Διαφθείρει η εξουσία ή τελικά αν την αναλάβουν άλλοι από τους κρατούντες θα την διαχειριστούν σωστά? Πές μας την δική σου γνώμη και όχι τι πιστεύεις εσύ ότι είναι η δική μας γνώμη.

υ.γ. η τακτική με τα χρωματάκια, τα τονισμένα και τα θαυμαστικά καλά κρατεί. Σου έχει πεί κάποιος ότι έτσι γίνεσαι πιο πειστικός? Ότι έτσι δείχνεις σίγουρος για τα γραφόμενα σου και αναγκάζεις τον άλλο να αναδιπλωθεί? Οτι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί, πολύ μπλά μπλά και από κοκο τίποτα.

Τροποποιήθηκε από τον zb00p

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
υ.γ. η τακτική με τα χρωματάκια, τα τονισμένα και τα θαυμαστικά καλά κρατεί. Σου έχει πεί κάποιος ότι έτσι γίνεσαι πιο πειστικός? Ότι έτσι δείχνεις σίγουρος για τα γραφόμενα σου και αναγκάζεις τον άλλο να αναδιπλωθεί? Οτι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί, πολύ μπλά μπλά και από κοκο τίποτα.

ακριβως ετσι !! πολυχρωμα μυνηματα,τεραστια για να μην βγαζεις νοημα, στολισμενα με emoticons ισα ισα για εντυπωσιασμο και επι της ουσιας ΜΗΔΕΝ

σαν να βγαζει πολιτικο λογο σε μπαλκονι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι ακουω ρε πουστη μου.

Συγκρινεται τον σταλιν με τον χιτλερ,κανετε μια ατυπη εξισωση ναζισμου-κομμουνισμου.

Τριζουν τα κοκκαλα του μαρξ και του λενιν.

Για αρχη δεν εχει εφαρμοστει ποτε ο κομμουνισμος παρα μονο ο σοσιαλισμος,οταν λεμε σοσιαλισμος εννοουμε τον πρωιμο κομμουνισμο ,το πρωτο σκαλι απο την σκαλα που οδηγει σε μια κομμουνιστικη κοινωνια.

Λετε για την σοβιετικη ενωση και τον κοσμο που σιχαθηκε αυτην την κατασταση,μισο λεπτο να σας διαψευσω,ξερετε οτι επι σοσιαλιστικης κοινωνιας στην Σοβιετικη Ενωση ειχαν ολοι μια δουλεια και ολοι δωρεαν υγεια και ολοι δωρεαν παιδεια?

Και οχι δεν λεω οτι ηταν τελεια αλαλ σιγουρα ηταν καλύτερα απο ολες τις χωρες με καπιταλισμο.

Ακομα και σημερα η κουβα μπορει να μην εχει περισσεουμενα αγαθα αλλα κανεις δεν πεθαινει εκει απο πεινα και ολοι εχουν υγεια και παιδεια και επισης κανεις δεν φοβαται μην απολυθει.

Μην ακουω λαος,δεν μα ρεσει η λαητ εκδοση της χρυσης αυγης,βοριδης πλευρης αδωνης θελουν κρεμαλα και ναι το εννοω κυριολεκτικα.

Οι εκλογες δεν θα αλλαξουν ριζικα την Ελλαδα καλο ειναι να μην εχουμε αυταπατες ,ουτως η αλλως ειναι ξεκαθαρο ο σοσιαλισμος δεν κρινεται στις 4 οκτωβρη αλλα μπορουμε να στειλουμε ενα μυνημα να στηρίξουμε ΚΚΕ ,το μοναδικο κομμα στην τελικη που κανει λαικη αντιπολιτευση και στηριζει τηνεργατικη ταξη.

Ναι καλα καταλαβατε στηριζω ΚΚΕ.

υ.γ υπαρχουν λαθραοι ανθρωποι?

Ακους εκει λαθρομεταναστες συγνωμη αλλα εγω αυτον τον ορο δεν τον αναγνωριζω,τελος να πω οτι ο καρατζαφυρερ εχει ξεγελασει αρκετους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν κάνουμε καμμια εξίσωση, αυτό που λέω είναι ότι όποιος είναι στην εξουσία κάνει ΑΙΣΧΗ και δεν έχει σημασία η ταμπέλα που έχει κοτσάρει στο κούτελο του, το αποτέλεσμα είναι ότι ο λαός υποφέρει. Τι να μου λέει εμένα ότι στην ΕΣΣΔ του Στάλιν είχαν όλοι από ένα καρβέλι ψωμί να φάνε? Θρέφεις εσύ με μια φρατζόλα ψωμί την οικογένεια σου? Δουλειά είχανε, λεφτά τους δίνανε? 30 χρόνια τρόμου ήταν τα χρόνια του Στάλιν, φυσικά και θα τον εξισώσουμε με τον Χίτλερ. Αλλά που διάβασες εσύ ότι εξισώνουμε τον κομουνισμό με τον εθνικοσοσιαλισμό? Μιλάμε για τους έχοντες την εξουσία, οι οποίοι μόλις αναλάβουν την εξουσία, ξεχνάνε αρχές και ιδεολογίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφωνω.

Επι σταλιν η καλυτερα και επι σταλιν ειχαν ολοι να φανε και να θρεψουν την οικογενεια τους.

Το θεμα βεβαια δεν ειναι η σοβιετικη ενωση μπορουμε να αναλωθουμε πολλες ωρες αλλα δεν εχει σημασια αυτην την στιγμη,οπως προειπα δεν κρινεται στις εκλογες ο σοσιαλισμος,στηριζουμε ΚΚΕ για να χει ο λαος μια φωνη στο κοιινοβουλιο.

Κοιτα διαβασα διαφορα οπως θα ξερεις η ευρωπαικη ενωση εχει βγαλει κοινη μερα για τα θυματα απο κομμουνισμο και ναζισμο αυτο πρεπει να σου λεει κατι και με το να μην ψηφιζεις για μενα σημαινει οτι δεν πιστευεις στην αποδεσμευση απο την ε.ε η και ακομα και να πιστευεις παρατεινεις αυτην την κατασταση.

Αυτο για το 30 χρονια τρομου ειναι ασχολιαστο ζουσσανε πολυ καλυτερα απο τι ζουμε εμεις.

Ξέχασε ποτε ο λενιν την ιδεολογια του?

Τροποποιήθηκε από τον sowhat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Εσύ στήριξε ΚΚΕ, είπε κανείς να μην το στηρίξεις? Δεν έχει σημασία τι θα στηρίξει ο καθένας, όσο σημασία έχει να αποδυναμωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βούτυρο στο ψωμί τους είναι η αποχή και τα άκυρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ανέφερα σε κάποιο σημείο ότι έχει πειστικότερο πολιτικό λόγο ο Βορίδης γιατί κυκλοφορούσε με τσεκούρια?

Γραφεις:

..Kαι ο νοων νοειτω..

Πάμε για τις απώλειες τώρα... δεδομένη έλλειψη αξιόλογων πηγών για την δράση του στάλιν.. Εκατομύρια εβραίους κυνήγησε και σκότωσε ο χίτλερ, αλλά πιστεύω περισσότερους κυνήγησε και σκότωσε ο Στάλιν στα περίπου 30 χρόνια εξουσίας.

Με ελλειψη "αξιολογων πηγων" και "πιστευω" Δεν γραφεται ιστορια.. ΕΥΚΟΛΑ ομως ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ! :winking:

Τέλος, το άρθρο της αυγής που έβαλες, αναφέρεται σε μια εκκαθάριση (η σφαγή του κατίν) που έκανε ο σταλιν το 1940 στην πολωνία με την συγκάληψη των συμμάχων. Επίσης αναφέρει ότι οι εκτελέσεις έγιναν με γερμανικά όπλα και ότι επισήμως έφταιγαν οι ναζί μέχρι το 1992 όπου και πια ανέλαβε την ευθύνη της ΕΣΣΔ ο γκορμπατσωφ. Για άτομο που κάνει κύρηγμα στους άλλους ότι λένε μπούρδες και να μην λένε μεγάλους λόγους, πιάνεσαι επιεικώς στον ύπνο. Πρώτον, 30,000 νεκροί στην εκκαθάριση της παλιάς ιθύνουσας τάξης της πολωνίας το 1940 και όχι όλοι οι νεκροί την περίοδο του στάλιν. Επίσης, αναφέρει στο κείμενο ότι αυτή η σφαγή χρεώθηκε στους ναζί. Άρα λοιπόν, αν θεωρήσω αυτό το άρθρο ώς αξιόπιστο για τις πρακτικές του Στάλιν και των Συμμάχων, τότε μπορούμε να μιλάμε για σφαγές που κρατήθηκαν κρυφές ή χρεώθηκαν στους ναζί, ετσι δεν είναι?

Αρκεσου στο πρωτο link, φτανει και περισσευει! (Το link της Αυγης μπηκε εκ παραδρομης)

Α! Και ο Γκορμπατσωφ ηταν απο το 1985 εως το 1991 γγ.!

πώς ακριβώς προσπαθώ να βιάσω την ιστορία, τι είναι αυτό που έγραψα και σε έκανε να το πείς αυτό?

Οποιος διαβασει τα παραπανω, καταλαβαινει

υ.γ. η τακτική με τα χρωματάκια, τα τονισμένα και τα θαυμαστικά καλά κρατεί. Σου έχει πεί κάποιος ότι έτσι γίνεσαι πιο πειστικός?

Τα " χρωματακια" τα "τονισμενα" κλπ, ειναι για να βοηθουν την ευκολοτερη κατανοηση των γραφομενων και την εστιαση στα σημαντικα.. Για οποιον μπορει (και θελει) να καταλαβει, βεβαια..

Σε ωτα μη ακουοντων, φυσικα και ειναι (ΟΛΑ!) περιττα!

:bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ακομα και σημερα η κουβα μπορει να μην εχει περισσεουμενα αγαθα αλλα κανεις δεν πεθαινει εκει απο πεινα και ολοι εχουν υγεια και παιδεια και επισης κανεις δεν φοβαται μην απολυθει.

Μην το λες αυτο. Εμενα φιλος μου που πηγε προσφατα στην Κουβα μου ειπε οτι υπαρχει πολλη φτωχεια(χαριτολογωντας μου ειπε αν κερασεις σε Κουβανη ενα σαντουιτς θα σου κατσει).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην το λες αυτο. Εμενα φιλος μου που πηγε προσφατα στην Κουβα μου ειπε οτι υπαρχει πολλη φτωχεια(χαριτολογωντας μου ειπε αν κερασεις σε Κουβανη ενα σαντουιτς θα σου κατσει).

Kαι στο Ντουμπάι ισχύει αυτό και εδώ αν κεράσεις κανα ποτάκι κανά πιπίνι σε κλαμπάκι θα σου κάτσει......δεν σημαίνει κάτι όμως

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελληνικά μιλάμε όχι αλαμπουρνέζικα.

Είπα ότι ο τσίπρας είναι φλώρος και δεν είχε τα αρχίδια να πλακώνεται. Είπα σε κάποιο σημείο ότι ο λόγος του Βορίδη έχει περισσότερο βάρος από του Τσίπρα? Για πες λοιπόν κύριε νοων νοείτο, τι νοείς εσύ ο νοών?

Σκοπός μου δεν είναι να παραχαράξω την ιστορία, άλλωστε δεν παραθέτω εγώ στοιχεία "εκ παραδρομής", εγώ απλά την γνώμη μου λέω

Το 1992 ο γκορμπατσώφ ανέλαβε την ευθύνη της ΕΣΣΔ για την σφαγή του Κατίν, πόσο πιο λιανά πρέπει να το κάνουμε? Δεν είπα ότι ανέλαβε την εξουσία ή τις τύχες της ΕΣΣΔ

Ίσως θα πρέπει να θυμίσουμε τι έγινε στο δάσος του Κατίν, αφού στα γεγονότα αυτά είχε πέσει μια βαριά σιωπή 50 χρόνων - μέχρι που ο Γκορμπατσώφ, το 1992, δέχτηκε επισήμως τις σοβιετικές ευθύνες.
Παράθεση από το άρθρο της αυγής, για ακόμα μια φορά δεν διαβάζεις τα στοιχεία σου. Αυτό πώς λέγεται, όταν παρουσιάζεις κάποια πράγματα διαφορετικά από ότι έγιναν? Διαστρέβλωση νομίζω είναι η κατάλληλη λέξη

Τι καταλαβαίνει όποιος διαβάσει τα παραπάνω? Τα ευκόλως ευνοούμενα δεν παραλείπονται σε μια κουβέντα όπως αυτή γιατί έχεις αποδείξει πολλάκις ότι παίζεις στα χέρια σου την δημιουργία εντυπώσεων χωρίς να έχεις τίποτα να πείς.

Και μέσα σε όλα, μιλάς εσύ για ώτα μη ακουόντων, εσύ που δεν διαβάζεις καλά καλά τις πηγές που παραθέτεις και κάνεις την πούλα εκεί που δεν σε παίρνει, όπως ας πούμε για "στοιχεία" που μας έβαλες για τα θύματα του ΒΠΠ. Το πρώτο λινκ που λές, αντιπαραθέτει τα θύματα του πολέμου (και όχι μόνο) ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις αντιμαχόμενες παρατάξεις με τα θύματα των εκκαθαρίσεων του Στάλιν. Αυτό και αν είναι βιασμός της λογικής, εγώ αναφέρθηκα στην εκκαθάριση του χίτλερ και την συγκρίνω με τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν. Και εσύ πετάς εκεί ένα λινκ και κοκκορεύεσαι ότι αποκάλυψες την αλήθεια!!

Όταν θες να αποδείξεις κάτι, το τεκμηριώνεις και όχι απλά πετάς 2-3 λινκ και αρχίζεις τα δακρύβρεχτα "ο νοών νοείτο", "ώτα μη ακουόντων" και πάει λέγοντας. Τα λες για να αποκτήσει βαρύτητα ο λόγος σου, ότι δήθεν είσαι διαβασμένος? :lol: :lol: :lol:

:bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να μας πει αυτός που παραθέτει αυτά τα άρθρα ως αξιόπιστές πηγές και μετά κάνει κωλοτούμπες ότι τα έβαλε εκ παραδρομής

Αλλά και για να μην έχεις αμφιβολίες και εσύ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre#Revelations (Η αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων)

http://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacr...ginal_documents (Κείμενα σχετικά με την σφαγή)

Και αν θεωρείς την βικιπαίδεια ως ανακριβή, πάρε και λινκ από την μπριτάνικα

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/.../Katyn-Massacre

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ποιος παιρνει στα σοβαρα το τι ειπε ο γκορμπατσοφ?

Ότι και να είπε πάντος μαμακία θα ήταν αφού μετά πήγε και έκανε διαφήμηση για την PIZZA HUT...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια συγνωμη τοσο δυσκολο ειναι να ξεχωρισουμε τα πραματα; η δημοκρατια και ο σοσιαλισμος μπορουν να ναι απο καλα μεχρι χαλια πολιτευματα αναλογα με το ποιος ειναι πανω. ο φασισμος και οι ακροδεξιοι ειναι χαλια απο μονα τους! το προβλημα με τον χιτλερ δεν ειναι οτι "ξεπουλησε" τις ιδεες του, αλλα το οτι τις εφαρμοσε!

και ο σταλιν, που νομιζω εκανε τα γκουλαγκ, τα εκανε τουλαχιστον για τους αντιπαλους του, δηλαδη χαλια παλι, αλλα οχι σαν το χιτλερ που φυλακιζε και εβαζε στον φουρνο εβραιους, γκευ και τσιγγανους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι λάθος, ο Στάλιν έκανε εκκαθαρίσεις σε όλες τις μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φιλε μου, η "ουδετεροτητα" ειναι οπως το "λευκο" στις εκλογες (υπο τις παρουσες συνθηκες..)

Παει σ'αυτον που ειναι "απο πανω"!

Το να λεει καποιος οτι "ολοι ιδιοι ειναι" απλα ευνοει τους "κρατουντες"! :winking:

..Καλυτερα λοιπον μια μεγαλη μπουκιά, παρα μια μεγαλη (ανερματιστη! αλλα ντεμεκ "ουδετερη") ατακα!

ΔΙΑΒΑΖΕ! πριν γραφεις!

"Ο όρος Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή και Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ χαρακτηρίζει το σύμφωνο μη επίθεσης που υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ (Joachim von Ribbentrop) και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένώσεως, Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότωφ (Vjačeslav Michajlovič Molotov)...

..Ο Χίτλερ ήθελε να αποφύγει με κάθε τρόπο τον πόλεμο των δυο μετώπων..ενώ ο Στάλιν..κέρδισε χρόνο για να προετοιμάσει τον Κόκκινο Στρατό και την οικονομία της Σοβιετικής Ένωσης, ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε πιθανή επίθεση των ναζιστικών δυνάμεων..

..Με το άνοιγμα του ως σήμερα απόρρητου φακέλου των εγγράφων της Συμφωνίας του Μονάχου γίνεται, επίσης, σαφέστερη η αιτία για την οποία η ΕΣΣΔ υπέγραψε το Σύμφωνο μη Επίθεσης με την Ναζιστική Γερμανία...

..Στις 22 Ιουνίου του 1941 ο Χίτλερ παραβίασε το Σύμφωνο αυτό και επετέθη στην Σοβιετική Ένωση (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα)"...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%...%83%CE%B7%CF%82

:)

Εχμμμ...η πλάκα είναι ότι διαβάζω και τα γράφω...βλέπε David Irving- Hitler's War (Ο πόλεμος του Χίτλερ) ο οποίος διδάσκεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και σχολές πολέμου του κόσμου, ψάξε και για αυτόν στη wikipedia...που είναι και τσάμπα και έχει σαν αναφορές τον Καρτιέ και την εφημερίδα "Έθνος" στο άρθρο που αναφέρεσαι...δηλαδή μιλάμε για εμπεριστατωμένο άρθρο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλακιες λετε με το συμπαθειο για τον ιωσηφ.

Βαριεμαι να ψαχνω αλλα υπαρχει ερευνα για το δασος κατυν που δειχνει οτι ειναι εγκλημα των ναζι που ιστορικα φορτωθηκε στον σταλιν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα εγκλήματα του Στάλιν είναι μεγάλα, αλλά όχι να εξισώνουμε ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ και ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ με οτιδήποτε άλλο...

Ο ναζισμός ήταν εγκληματικός ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ.

Ο κομμουνισμός είχε ευγενή ιδανικά, αλλά ξεστράτισε γιατί (α) πήγε να εφαρμοστεί σε "λάθος" χώρα και (β) τελικά μόνο ΚΑΠΟΙΕΣ πλευρές του είναι εφαρμόσιμες. Σαν "συνολικό" σύστημα δεν είναι συμβατός με την ανθρώπινη φύση...

Θα έλεγα μάλιστα ότι το ανέκδοτο με τη γριά και τους προσκόπους είναι...η ιστορία του "υπαρκτού σοσιαλισμού"!

Με τίποτα ωστόσο δεν μπορούν να συγκριθούν - και η σύγκριση είναι εκ του πονηρού, γιατί πάει να "αθωώσει" τον ναζισμό.

Τροποποιήθηκε από τον ΤΚΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή η προσπάθεια αλλά δεν με ξεγελάς εμένανε!

Δεν κάνω σύγκριση για να αθωώσω τον ναζισμό. Πόσο μάλλον αν τα βάλουμε κάτω, η σωστή (αν μπορείς να την πείς έτσι, μάλλον ουτοπική είναι) εφαρμογή του εθνικοσοσιαλισμού θα ήταν ανάλογη της σωστής εφαρμογής του κομουνισμού. Απλά ο ένας και καλά βολεύει τον λαο με το να ελέγχει τα πάντα σαν κράτος και ο άλλος και καλά τα μοιράζει όλα στον λαό. Η ουσία είναι ότι ο λαός δεν επιτρέπεται να έχει τίποτα δικό του. Τουλάχιστον έτσι τα βλέπω εγώ.

Αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι ρομπότ, καταλήγουμε ότι η εξουσία διαφθείρει και κάνεις αίσχη και όχι αυτά που πρεσβεύει η ιδεολογία που εκπροσωπείς. Εκεί ήθελα να καταλήξω και έφερα ώς παράδειγμα τον Στάλιν και όχι γιατί θέλω να συγκρίνω ναζισμό/κομουνισμό. Γιατί Χίτλερ και Στάλιν πρέσβευαν ιδεολογίες εκ του διαμέτρου αντίθετες αλλά το παλμαρέ τους είχε εθνικές εκκαθαρίσεις, φυλακίσεις, καταναγκαστικά έργα και μυστικές υπηρεσίες του φόβου και του τρόμου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τα εγκλήματα του Στάλιν είναι μεγάλα, αλλά όχι να εξισώνουμε ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ και ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ με οτιδήποτε άλλο...

Ο ναζισμός ήταν εγκληματικός ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ.

Αυτό να το πεις στους Τσέχους (Τσεχοσλοβάκους τότε) που το έζησαν στο πετσί τους τι θα πει κομμουνισμός του Στάλιν. Κοίτα αυτή την φωτό που τράβηξα δίπλα σε ένα μνημείο στην Πράγα. Εκεί μέχρι και μουσείο )αντι)κομμουνισμού έχουν.

Τα άκρα είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο και κανένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο. Αυτό που έχουμε δει (Χίτλερ, Στάλιν) είναι απλά εφαρμογές των καθεστώτων αυτών. Όσο οι Έλληνες μισούν το φασισμό, λόγω χούντας και Γερμανών, να είστε σίγουροι ότι άλλο τόσο και περισσότερο μισούν τον κομμουνισμό άλλοι λαοί που έχουν φάει το κ@?λί απο τα αριστερά.

Τροποποιήθηκε από τον Remali tis Fokionos Negri

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλή η προσπάθεια αλλά δεν με ξεγελάς εμένανε!

...Πόσο μάλλον αν τα βάλουμε κάτω, η σωστή εφαρμογή του εθνικοσοσιαλισμού θα ήταν ανάλογη της σωστής εφαρμογής του κομουνισμού.

Ακριβώς αυτό λέω, ότι αυτό που λες είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος.

Η "σωστή εφαρμογή του εθνικοσοσιαλισμού" έλεγε να γίνουν όλοι οι άλλοι λαοί δούλοι των Γερμανών. Μόνο η...διαβάθμιση θα διέφερε: οι Εβραίοι θα εξοντώνονταν (και η εξόντωση, πίσω από τις φυλετικές θεωρίες, έκρυβε τον πολύ πιο "πεζό" σκοπό ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ...), οι Σλάβοι θα γινόντουσαν είλωτες (όσοι απέμεναν βέβαια...), ενώ κάποιοι άλλοι λαοί θα ήταν οι "περιοίκοι", δηλαδή δούλοι κι αυτοί, αλλά με πιο "ελαφρύ" ζυγό και με άλλα "καθήκοντα".

Αυτά όλα ήταν ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του εθνικοσοσιαλισμού - και τα είχε περιγράψει ο Χίτλερ στο "Mein Kampf" - και όσα δεν είχε γράψει ο Χίτλερ, τα είχαν "συμπληρώσει" οι άλλοι "θεωρητικοί", όπως ο Γκαίμπελς, ο Ρόζενμπεργκ κλπ.

Με πιο απλά λόγια ο εθνικοσοσιαλισμός προέβλεπε την εξόντωση/υποδούλωση όλων των άλλων λαών για να ζήσουν καλά οι Γερμανοί.

Μάλιστα θα έλεγα ότι ο εθνικοσοσιαλισμός εφαρμόστηκε...ολόσωστα, γιατί έκανε ακριβώς αυτό που είχε διακηρύξει, αλλά έχασε επειδή τα έβαλε συγχρόνως με όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, η θεωρία του κομμουνισμού δεν πρόβλεπε τίποτα απ' όλα αυτά, ίσα-ίσα πρέσβευε τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ - απλά ήταν ΟΥΤΟΠΙΚΗ και όταν πας να εφαρμόσεις με το ζόρι μια ΟΥΤΟΠΙΑ, καταλήγεις στην τραγωδία...

Ωστόσο, όσα και να ήταν τα εγκλήματα του "υπαρκτού σοσιαλισμού", δεν συγκρίνονται με τίποτα με το οργανωμένο και εντελώς κυνικό έγκλημα του ναζισμού.

Όσο για τους λαούς που μισούν τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού, επειδή τράβηξαν πολλά απ' αυτά, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ. Κι εγώ στη θέση τους, θα ήμουν ο πρώτος που θα μισούσε ένα τέτοιο καθεστώς.

Τροποποιήθηκε από τον ΤΚΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα δεν συγκρίνω τις πρακτικές τους για να είμαι λάθος, συγκρίνω το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ο εθνικοσοσιαλιστής λαός και ο κομουνιστής λαός να έχει τα απαραίτητα προς το ζήν. Ο δε εθνικοσοσιαλισμός με την κύριο όπλο την εργασία (κυρίως των "σκλάβων") και ο μεν κομουνισμός με την κρατικοποίηση των πάντων και να δουλεύει ο λαός για να έχει τα προς το ζήν του. Και στις δύο περιπτώσεις, τα καθεστώτα πίνουν το αίμα του λαού και τον κοιμίζουν με το να προσφέρουν τα απολύτως βασικά και τίποτα παραπάνω.

Φυσικά και ο στόχος των Ναζί ήταν οι εβραίοι γιατί αυτοί είχαν τον έλεγχο του εμπορίου και της οικονομίας. Και ο Στάλιν τους κυνήγησε όμως για το ίδιο λόγο (κρατικοποίηση εβραικών επιχειρήσεων και ιδιοκτησιών), όπως και για άλλους πχ για να τσιγκλίσει τους αμερικάνους. Επίσης προσπάθησε να τους μαζέψει όλους σε ένα σημείο με κέντρο το Birobidzhan, κάτι σαν εναλλακτική γή της επαγγελίας.

Και ξαναλέω, δεν συγκρίνω ιδεολογίες αλλά την παράνοια της εξουσίας, ειδικά όταν μιλάμε για ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και ο κομουνισμός.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα