Jump to content

Recommended Posts

Μα...υπάρχει όπως σου έχουμε πει η καινούρια Moto Guzzi V-7 classic για σένα! Θα σε καλύψει απόλυτα και δεν χρειάζεται να ζηλεύεις!

Υ.Γ.: φοβερό το μήνυμα του Royalist, ακριβώς αυτό που περιγράφει είναι η Enfield!

Τροποποιήθηκε από τον ΤΚΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Βασιλη οτι και να παρεις να το χαρεις σου ευχομαι. Εγω αρχικα ελεγα να παρω μια αλλη μηχανη για αρχη. Μολις ειδα την καινουργια classic bullet τρελλαθηκα! Βασικα θα ηθελα να σου πω πως εγω αρχικα σκεφτομουν πιο πολυ με την λογικη παρα με το συναισθημα, αλλα μολις ειδα αυτη την μηχανη επικρατησε το συναισθημα! Ειναι μια πανεμορφη μηχανη, μονο και μονο που φανταζομαι τον εαυτο μου πανω σε αυτην, τις βολτες που σκεφτομαι να κανω και οτι αν επαιρνα μια αλλη μολις εβλεπα αυτην θα αναστεναζα και θα την σοροπιαζα με κανει να πιστευω πως εχω κανει την σωστη επιλογη, και σε λιγο καιρο απο τωρα (ατιμα ευρω) θα γινω ενας πανευτυχης της κατοχος. Θελω να σου πω πως αν την παρεις καινουργια και την φροντιζεις οπως της αρμοζει, και μαθεις και μερικα πραγματα(και εγω δεν ξερω πολλα μηχανολογικα ελαχιστα γνωριζω αλλα εχω διαθεση να μαθω), δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα. Εγω ξερω τι ζηταω απο μια μηχανη, το γκαζι δεν με ενδιαφερει, η enfield ειναι μια μηχανη γι΄αυτους που ξερουν τι θελουν πραγματικα! Βεβαια εσυ ξερεις πιο καλα, αλλα σκεψου πως αν παρεις μια αλλη αυτη θα εχεις παντα στο μυαλο σου, ολα αυτα τα γραφω ορμομενος απο τα γραφομενα σου, που σταζουν μελι για την συγκεκριμενη μηχανη! Αυτα απο εμενα. Οτι και να παρεις σου ευχομαι να την χαρεις! Royalist ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα. Να εισαι παντα ορθιος και με υγεια για να χαιρεσε τετοια ταξιαδια με την αγαπημενη σου μηχανη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστος καλυτερα να την παρω και ας μετανοιωσω (που δεν το νομιζω) παρα να μου μεινει σαν εμμονη γιατι θα τρελαθω!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασιλη οπως λες και εσυ νομιζω πως αποκλειεται να το μετανοιωσεις, γνωμη μου παντα. Καθε φορα που θα την βλεπεις θα ξερογλυφεσαι!!! Βεβαια μια τετοια αγορα απαιτει να ξερεις τι θελεις, και αφου εσυ ξερεις τι θελεις και σε τρελαινει η συγκεκριμενη μηχανη βουρ! Οπως και να εχει καλη αγορα σου ευχομαι!

Τροποποιήθηκε από τον streetakias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλυτερα να μετανιωσεις για πραγματα που εκανες παρα για αυτα που δεν εκανες...

Ερωτευτηκα την enfield 3η γυμνασιου που την ειδα σε μια εκθεση μοτοσυκλετας με τον πατερα μου.

Τοτε δεν εγραφε καν royal και εννοειται ειχε το σαζμαν δεξια.. Τα χρονια περασανε (τωρα ειμαι 30)

την θελω ακομα αλλα απολαμβανω αυτο το ανεκπληρωτο. Οπου και να την δω στον δρομο σταματαω κανω ενα τσιγαρο την χαζευω την αγγιζω και μετα back to reality...

Να στε ολοι καλα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παληκάρια καλησπέρα και πάλι...

Θα σας παραθέσω την δική μου τρέλλλλα (με το λλλάμδα παχύ!!), ώστε να καταλάβετε τι εννοώ καμιά φορά, όταν σας παροτρύνω να την απολαύσετε...

Την είδα σε φωτογραφία και αποφάσισα να βγάλω δίπλωμα (όχι ψυχολογίας... οδήγησης μοτό, εννοώ!!)

Από μηχανική και μηχανολογία ήξερα μόνο, ότι υπάρχουν δίχρονες (που καινε λάδι) και τετράχρονες (που δεν ήξερα ακριβώς τι κάνουνε)!

Μετά από δέκα (10!!) μήνες κατάφερα να την δώ από σάρκα και οστά όταν πήγα από Θεσ/νίκη στην αντιπροσωπεία στην Αθήνα (δεν ήξαρα, να καταλάβετε, ούτε πόσο χώρο καταλαμβάνει στο σύμπαν!!).

Την πρωτοάκουσα όταν γνώρισα τον bbk (με κατεπείγον σημείωμα γνωριμίας στην σέλα), τότε..., που την έβαλε μπροστά για να απολαύσω τον κινητήρα.

Ομολογώ, ότι τίποτε από αυτά δεν με επηρέασε αρνητικά, ώστε να μην προχωρήσω στην αγορά της.

Την έψαχνα μάλιστα και δεξιοτάχυτη (κοντά δύο χρόνια), αλλά δεν μπορούσα να την βρώ έτσι όπως την ήθελα.

Τώρα, ενάμισι χρόνο μετά, έφτασα και στο σημείο να με ρωτάνε και να δίνω και συμβουλές για τα μηχανολογικά της (γ... την τύφλα μου την μαύρη, ο αθεόφοβος!!).

Για την μοτοσυκλέτα αυτή ισχύουν, όσα έγραψαν οι προηγούμενοι. Τις απόψεις του Black adder τις βρίσκω (με την ταπεινή μου γνώμη) άκρως κατατοπιστικές (αν και διαφωνώ με την συμβουλή που έδωσε, να πάρει κανείς ένα παπί πρώτα για να μάθει). Το κακό όμως είναι, ότι για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, μόνο αν την οδηγήσει και την ζήσει και την απολαύσει κανείς, θα καταλάβει τι εννοεί ο καθένας από εμάς με το να γράφει τα καλά και τα κακά βιώματά του μαζί της.

Εμένα με πήγε Γερμανία και με γύρισε!... έ, καί?

Δύσκολα θα καταλάβει κάποιος τι εννοώ, όταν λέω, ότι το ταξίδι ήταν ακούραστο και απολαυστικό (εδώ ούτε κι εγώ το πιστεύω!!).

Όταν το κάνετε... και ξεκινήσετε με το σκεπτικό "πού πάω ο θεοπάλαβος", το κάθε χιλιόμετρο θα είναι ένα επίτευγμα.

Όταν θα σας σταματάνε στον δρόμο για να ρωτήσουν, να θαυμάσουν, να ακούσουν δίχως να μιλήσουν (το βλέπεις στην ματιά τους), θα συνειδητοποήσετε, ότι τελικά οι άνθρωποι γύρω μας δεν είναι και τόσο ξένοι ή ακοινώνητοι ή κοινωνικά φοβισμένοι,όπως πολλοί θά θέλανε να νομίζουμε, αλλά τύποι και τύπισσες σάν κι εμάς, τους οποίους ποτέ μας δεν έτυχε -στην ταχύτητα της σύγρονης ζωής- να συναντήσουμε... να ανταμώσουμε. Το χαρούμενο και ζωντανό πρόσωπο του Ιταλού κοιλαρά πατέρα στο βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο πάνω από το Μόναχο, όταν με πλησίασε με το μικρό του γιό για να ρωτήσει από ποιόν χωροχρόνο με ξεχάσανε και ξέμεινα στην Γη του σήμερα, ήταν το ίδιο και απαράλλαχτο με το λαμπερό μάτι και το πλατύ χαμόγελο του Γερμανού Χαρλεά με την Κνούκελχεντ (νομίζω) του 1972, του οποίου τα λόγια για το μοτόρι του στάζανε μέλι, δίχως στιγμή να οδηγήσει την συζήτησή του στο κλασσικό ελληνικό "το δικό μου είναι καλύτερο απο το δικό σου..., και πιό γρήγορο..., και πιό μεγάλο...", κ.ο.κ.

Οι αρχικές δυσκολίες του στύλ "τι θόρυβος είναι τώρα αυτός που ακούω να χρατσαρίζει" ή "ώχ, τώρα ποιός αλλάζει λάδια" ή "πού θα το βρώ αυτό το βιδάκι αν τύχει και το χάσω", θα εξαφανισθούν μονομιάς, αν την ένφιλντ την κάνετε δική σας.

Και με το "δική σας" δεν εννοώ φυσικά την νομική έννοια του όρου...!

Εννοώ να την θεωρήσετε δική σας, όπως δικός σας είναι κι ένας φίλος, μια γλυκιά... αγαπούλα σας ή και ένα σας ρούχο απο τα παλιά (που το φορουσατε στο γυμνάσιο με την παρέα που χάθηκε...)! Εννοώ, συναισθηματικά δική σας.

Αν την θέλετε, πάρτε την!! Αν το μετανιώσετε, την δίνετε σε κάποιον άλλον, την πουλάτε ρε αδερφέ...

Μακάρι να έχουν όλοι οι μοτοσυκλετόβιοι την δική σας τρέλα, πάθος και εμμονή με το αν και πως θα αποκτήσουν το μηχανάκι τους.

Οι περισσότεροι έχουν μπέι στο τρυπάκι της βολεψιάς και του απροβλημάτιστου... Κι εσείς, που το σκέφτεστε και το ξανασκέφτεστε, νομίζετε, ότι η απόφασή σας (όποια κι αν είναι αυτή) θα είναι λάθος?

Και μόνο που η ένφιλντ σας έβαλε στην διαδικασία να ασχοληθείτε με την απόκτησή της, αυτό αρκεί να σας προϊδεάσει για το τι μέλλει γενέσθαι!

Είναι κάτι σαν την Ιθάκη του Καβάφη... Σας δίνει το ταξίδι (εν προκειμένω, το πνευματικό ταξίδι...)

Παληκάρια και κοπελίτσες...

Για μένα..., είστε ενφιλντόβιοι... κι ας μην το έχετε καταλάβει ακόμη... Ακόμη κι αν δεν την αποκτήσετε ποτέ, θα είστε μίλια μπροστα από κατι χαζοεξυπνάκηδες που παίρνουν τις χαγιαμπούσες μονο για την παρακείμενη καφετερία.

Καλά να περνάτε και ανέφελοι να' ναι οι δρόμοι σας.

R.

Υ.Γ. Συμβουλές για την καινούρια την classic δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω. Θα ρωτήσω σε φίλους στην Γερμανιά, που την οδηγήσανε, και θα μάθω να σας πώ. Μην ξεχνάτε, ότι έναι με ψεκασμό, με καλύτερη γεωμετρία, αλλά νομίζω, ότι δεν έχει μανιβέλα(?) και έχει και καταλύτη(?) και αυτορυθμιζόμενες βαλβίδες(?). Υπομονή... Ό,τι μάθω, θα σας το πώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε Royalist τι ωραια που τα ειπες, μπορω να καταλαβω την τρελλα σου και εγω και ας μην εχω αποκτησει καν την δικη μου μηχανη. Οταν διαβαζα αυτο το post σου χαμογελουσα σαν χαζος. Ποτε δεν με ενδιεφερε η μοστρα στην καφετερια, και εχω βαρεθει να δινω εξηγησεις για ολες μου τις επιλογες, χαιρομαι που εστω και ενας εχει παρομοια τρελλα με την δικια μου. Κανε μας μια περιγραφη του ταξιδιου σου να ταξιδεψουμε και εμεις μαζι σου. Να εισαι καλα και να ταξιδευεις παντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως είδα προχτες στο Ηράκλειο ένα παλικάρι με Royal Enfield. Τώρα μη με ρωτήσετε ποιό μοντέλο γιατί δε ξέρω :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σας γράψω ένα ιστορικό, :unsure: αν θέλετε, και θα φροντίσω να βάλω και μερικές φωτογραφίες, αφού το θέλετε... :blink:

Αλλά, ρε παιδιά, συγχωρέστε με :_whistling: ... δεν ξέρω να βάζω φωτό στο ίντερνετ... :baby:

Θα παρακαλέσω τον bbk να με βοηθήσει :kaaaala: και, στην ανάγκη, να τις ανεβάσει εκείνος :this:

Επανέρχομαι δριμύτερος... :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιμενουμε με αγωνια το υλικο για να ταξιδεψουμε και εμεις μαζι σου ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά, πείτε μου και σε 'μένα τον άσχετο πως να βάλω φωτογραφίες στο φόρουμ!!

Είμαι άσχετος για ξύλο!

Πείτε το αργά και διεξοδικά... βήμα προς βήμα, γιατί δεν σκαμπάζω και πολλά!! :wacko:

BlackAdder... θέλω τα φώτα σου και τις οδηγίες σου!! Πλλίίίίίίίζζζζ! :(

R.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1. Πας εδω: http://www.picamatic.com/

2. Πατάς upload, διαλέγεις τη φωτο που θέλεις να βάλεις, πατάς οκ και περιμένεις.

3. Μόλις την ανεβάσει και την δεις πας το mouse πάνω στο links και επιλέγεις το url (το τελευταίο) πατας select text και το κανεις copy (ctrl+C)

4. Στο μύνημα που γράφεις στο mybike πατας το εικονίδιο με τη φωτό (διπλα στο smiley) και paste (ctrl+V) εκει αυτο που εκανες copy στο βημα 3.

4869809_894x383.JPG

Την ίδια διαδικασία ακολουθείς για κάθε φωτγραφία που θέλεις να ανεβάσεις , οι φωτογραφίες μπαίνουν αναμεσα στο κείμενο που γράφεις. Για να τις καταλαβαινεις θα έχουν τη μορφή :

[img)http://www.picamatic.com/show/2009/08/27/03/43/4869809_894x383.JPG

Βάλε πράμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνεχισε μας εχεις παει πολυ αλλου...... μηπως να το αφησω το θεμα με το tenere και να παω μια βολτα στον Σαβαιδη.... γαμωτο παλυ δεν θα κοιμηθω το βραδυ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιο και το δευτερο μερος! Περιμενουμε την συνεχεια, και πολλες ΦΩΤΟ!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Royalist, μας έχεις φτιάξει! Περιμένουμε τη συνέχεια με αγωνία.

Πόσες ώρες σου πήρε η διαδρομή Βενετία - Σάλτσμπουργκ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και πολλα χρονια λατρευω τις μοτοσυκλετες για διαφορους λογους εμεινα μακρια. Φετος το καλοκαιρι μου την σβουρηξε, ξυπνησα ενα πρωι και πηγα εβγαλα το διπλωμα. Στην αρχη ειπα θα παρω κατι φτηνο να μπαινω και λιγο χωμα να το εχω και καθε μερα. Μετα αρχισα να σκεφτομαι οτι αφου το κανεις που το κανεις, παρε κατι που να σε γεμιζει, πραγματικα (σε αυτο ευτυχως ειναι υπερμαχος και η μελλουσα γυναικα μου). Ειμαι σε μια ηλικια που ευτυχως εχει πηξει το μυαλο μου (δεν ειμουν εγω για μηχανη στα 18). Το γκαζι οσο και να μου αρεσει στο αυτοκινητο, στην μηχανη δεν με εξιταρει τοσο. Η εννοια της μηχανης για μενα ειναι, μυρωδιες, συναισθημα, χρωματα και υλικο για ονειρα.

Περα απο την bullet που ηταν ο πρωτος μου ερωτας, ελαχιστες μοτοσυκλετες μου εχουν κανει κλικ. Αναμεσα σε αυτες ειναι το multistrada, η bonnie (black) και το καινουριο tenere.

Με τα πολλα κατεληξα στο tenere, για να μπορω να το εχω καθε μερα αλλα και τα ΣΚ να περνω την κοπελα μου και να χανομαστε μεσα στα δαση και στα βουνα..

Ρωταω λοιπον, γιατι μου το κανετε αυτο???

Απο χτες αρχισα να περπαταω και να λω λες??? Λες να ηρθε ο καιρος? Την enfield την θεωρω ενα μεγαλο κομματι της ζωης μου και εναν συνδετικο κρικο με αναμνησεις, φιλους με το ιδιο μου το παρελθον. Θυμαμαι στο φοιτιτικο μου δωματιο, ειχα στον τοιχο εκεινο το δισελιδο απο το αρθρο του μοτο που ελεγε στην "στην ρωγμη του χρονου" εδειχνε θυμαμαι τον Πολιτη σε ενα παγκακι καποιου σταθμου τρενου να αναβει τσιγαρο, ξερετε με το χερι μπροστα για να μην σβησει η φλογα. Απειρα βραδια το κοιταζα πολλες φορες με πολυ αλκοολ και ταξιδευα, ακουγα την μελωδια της και χανομουνα στα στροφιλικια της Ευβοιας που αποκτουσαν αλλο νοημα, αλλο χρωμα, ειχε αλλες μυρωδιες.

Δεν ξερω αν θα παω να παρω την καινουρια C5 αλλα οπως και να εχει σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σας ευχαριστω που ισως στην πιο δυσκολη περιοδο της ζωης μου (μεσα-εξω νοσοκομεια και χειμιοθεραπειες ο πατερας μου) ενιωσα την αναγκη και μπορεσα να κλαψω.

Γιωργος

Συγνωμη για το ακυρο post.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνέχισε Royalist γιατί θα σε πάρω τηλέφωνο :wacko: ............και θα αρχίσω να νε χτυπάω με αυτό στο κεφάλι................ :_zeppelin:

Τροποποιήθηκε από τον bbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα