alexk 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2009 Για καβασάκι κλε είναι τζάμι.Απλά τα repsol ήταν πάντα πιο ακριβά λάδια και δεν είχαν πολύ κίνηση.Στην Ελλάδα τουλάχιστον, γιατί έξω... Κι όμως ήταν απ τα οικονομικότερα.8,50 ευρω το λίτρο.Όλα τα υπόλοιπα απο motul,castrol κτλ εως κάτι άλλα που έβλεπα πρώτη φορά την μάρκα τους (αμερικάνικα κυρίως- δεν λεω πως είναι άσχημα λάδια απλά δεν τα ήξερα) ήταν ακριβότερα.Να σημειώσω πως δεν είναι συνθετικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nik_sgr 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2009 δεσμοδρομικος αεροψυκτος δικυλινδρος σε διαταξη L,χρησιμοποιω motul 10-40 ολο το χειμωνα και το καλοκαιρι 15-50 σε ημισυνθετικα,καμια καλυτερη αποψη? παντως με τα motul εχω παρατηρησει οτι ακουγεται περισοτερο τα σασμαν σε σχεση με αλλα λαδια Σωστά νομίζεις για τα μοτουλ... εχω 8100χλμ στο vstrom και η προηγουμενη αλλαγή εγινε στις 6.000, να μην στα πολυλογω η αντιπροσωπία μου εβαλε πάλι σουζουκο-μοτούλ SAE 15-50, χωρια τον θορυβο στις αλλαγες, οταν ζεσταινοταν καλα το μοτορι(συνθηκες πολης) σαν να κολλουσαν οι σχεσεις. Λοιπόν σημερα πηραν τον Πουλο τα γ@μωμοτουλ και εβαλα τα castrol 10-40 (10,46?/lt) 10W-40 Features * PART SYNTHETIC 4-stroke motorcycle engine oil * Trizone Technology™ * Outstanding high temperature air-cooled engine performance for hard working bikes * No compromise engine protection * Complies with requirements of catalyst equipped engines Protects when your bike works hard Castrol Act>evo X-tra 4T 10W-40 is a PART SYNTHETIC 4-stroke engine oil suitable for a wide number of bikes and large sized scooters with wet clutch from major manufacturers. It is particularly well suited for urban stop and go riding conditions. Castrol Power 1 Racing employs the very latest Trizone Technology™ that gives optimum protection to the engine, clutch and gears even under the most arduous conditions, including sustained operations at high rpm. Extreme Heat Protection In city traffic or highly loaded conditions modern motorcycle engines can suffer from dramatic increases of engine and oil temperatures. This can result in the build up of harmful deposits on pistons, which can reduce output power and the engine's useful life. Castrol Act>evo X-tra 10W-40 formulated with Heat Protection Molecules gives superior high temperature protection. The graph below shows the power of the new additive technology: the new oil reached 50 hrs (maximum test length) with completely free rings. Ήδη είδα διαφορά, αλλά καλυτερα θα δείξει μετά απο 1.000χλμ Σε αυτο το βιντεο εξηγει τι προκαλει η υπερθερμανση των λαδιών στον συμπλεκτη κάτι το οποιο εχει σχεση και με τα ''κολληματα'' στις αλλαγες... http://www.castrolmoto.com/en/trizone/clutch.php Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anarxias 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2009 εγω στο δικο μου χτ δεν αλλαζω λαδια. καταρχας δεν βρισκω λαδι 20w-40 οπως αναφερεται και στο ενγχειριδιο χρησης και κατα τελος δεν το εχω στο χωριο ;) για να δουμε τι θα κατσει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2009 Σωστά νομίζεις για τα μοτουλ... εχω 8100χλμ στο vstrom και η προηγουμενη αλλαγή εγινε στις 6.000, να μην στα πολυλογω η αντιπροσωπία μου εβαλε πάλι σουζουκο-μοτούλ SAE 15-50, χωρια τον θορυβο στις αλλαγες, οταν ζεσταινοταν καλα το μοτορι(συνθηκες πολης) σαν να κολλουσαν οι σχεσεις. Λοιπόν σημερα πηραν τον Πουλο τα γ@μωμοτουλ και εβαλα τα castrol 10-40 (10,46?/lt) 10W-40 Features * PART SYNTHETIC 4-stroke motorcycle engine oil * Trizone Technology™ * Outstanding high temperature air-cooled engine performance for hard working bikes * No compromise engine protection * Complies with requirements of catalyst equipped engines Protects when your bike works hard Castrol Act>evo X-tra 4T 10W-40 is a PART SYNTHETIC 4-stroke engine oil suitable for a wide number of bikes and large sized scooters with wet clutch from major manufacturers. It is particularly well suited for urban stop and go riding conditions. Castrol Power 1 Racing employs the very latest Trizone Technology™ that gives optimum protection to the engine, clutch and gears even under the most arduous conditions, including sustained operations at high rpm. Extreme Heat Protection In city traffic or highly loaded conditions modern motorcycle engines can suffer from dramatic increases of engine and oil temperatures. This can result in the build up of harmful deposits on pistons, which can reduce output power and the engine's useful life. Castrol Act>evo X-tra 10W-40 formulated with Heat Protection Molecules gives superior high temperature protection. The graph below shows the power of the new additive technology: the new oil reached 50 hrs (maximum test length) with completely free rings. Ήδη είδα διαφορά, αλλά καλυτερα θα δείξει μετά απο 1.000χλμ Σε αυτο το βιντεο εξηγει τι προκαλει η υπερθερμανση των λαδιών στον συμπλεκτη κάτι το οποιο εχει σχεση και με τα ''κολληματα'' στις αλλαγες... http://www.castrolmoto.com/en/trizone/clutch.php πες μου εντυπωσεις μετα απο χιλιομετρα γιατι τα εχω στα υποψιν,τωρα TORCO T4R Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Ένας ένας,μην βαράτε όλοι μαζί. ZZR 1400 γνωρίζω πού καλά για τον Βανκελ,και θαυμάζω το ότι κάποιος εδώ μέσα γράφει κάτι παραπάνω,που έχει νόημα,έστω και αν είναι ένα απλό copy-paste.Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έκανες copy-paste,αλλά ακόμα και αν έκανες,δεν μπορεί,του πούστη όλο και κάτι θα έμαθες.Για αυτό λοιπόν σου δίνω συγχαρητήρια.Μόνο που επειδή ο Βάνκελ είναι σχεδόν τριγωνικής μορφής κάνει καύση κάθε 120 μοίρες,και θεωρήτικά,6 κάυσεις στους 4 χρόνους του συμβατικού εμβολοφόρου κινητήρα.Επίσης ο ρότορας όπως προτιμάς να τον λες,γυρίζει πιο γρήγορα από τον στροφαλοφόρο,και αυτό γιατί η εσωτερική οπή του ρότορα,έχει οδοντωτή διάταξη,με σαφώς περισσότερα δόντια απ' ότι ο στροφαλοφόρος.Η επιτυχία του Βανκελ στηρίζεται πιο πολύ στις μειωμένες απώλειες λόγω μικρότερης κινούμενης μάζας και από αδρανειακά και ορμικά φαινόμενα.Επίσης κάνει πολλούς κύκλους στην μονάδα του χρόμου,σε σχέση πάντα με τους παλινδρομικούς εμβολοφόρους κινητήρες.Και κάποια άλλα μικρά,αλλά τεράστιας σημασίας.Εγώ είπα τίποτα για τον Βανκελ κακό; Ίσα ίσα που τον φέρνω συχνά-πυκνά ως παράδειγμα της εξέλιξης των κινητήρων. TIP!!! Ο Βανκελ επειδή στην ουσία,η αρχή λειτουργίας του είναι δίχρονη,θυμάμαι από έναν γκουρού μάστορα της Μαζντα,ότι θέλει μόνο αγνό ορυκτέλαιο,γιατί τα συνθετικά λάδια με τα πρόσθετά τους,διαβρώνουν τα τσιμουχάκια,κοινώς τα ρημάζουν.(Μικρή παρένθεση μιας και μιλάμε για λάδια).Αν θες να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για αυτό το θέμα,είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Αρχηγέ μου δεν στη λέω, εγώ δεν είμαι επιστήμονας σαν και σένα, ένα τεχνικό λύκειο έχω τελειώσει και αυτό με το ζόρι, γιατί παράλληλα δούλευα από 1η Λυκείου συνέχεια για να έχω το χαρτζηλίκι μου. Από την άλλη αυτό που είπα σε μερικές γραμμές για το wankel ήταν απλή γενική αναφορά για να την καταλάβουν όλοι, ακόμα και ο πιο αγράμματος, και ναι το έχω καταλάβει πρακτικά ίσως περισσότερο από σένα που το εξηγείς θεωρητικά στα σεντόνια που γράφεις. Ρότορας λέγεται από όλους και όχι από μένα αποκλειστικά. Και επειδή μιλάμε στο θέμα για λάδια, σαν παλιός κάτοχος RX-7 και τωρινός κάτοχος RX-8, έχω να πω ότι η MAZDA χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τα DEXELIA και ο συγκεκριμένος τύπος λαδιού που αναφέρει απάνω στο κουτί συνιστάται ιδικά για το RX-8 είναι ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΟ αναφέροντας ότι είναι βασισμένο στην τεχνολογία των συνθετικών λαδιών και είναι το Dexelia Ultra 5W30. Η δε ελληνική αντιπροσωπεία MAZDA ενώ όπως είπα υπάρχει εδώ και χρόνια στην ιαπωνική αγορά το έφερε το 2007 στην Ελλάδα (όσοι ξέρανε το προμηθευόντουσαν από ανεξάρτητο εισαγωγέα) Τώρα αυτή η καραμέλα που έχεις ακούσει ότι η λειτουργεία του είναι δίχρονη και την λες, ενώ σωστά αναφέρεις παραπάνω ότι "κάνει καύση κάθε 120 μοίρες,και θεωρήτικά,6 κάυσεις στους 4 χρόνους του συμβατικού εμβολοφόρου κινητήρα" δεν στέκει, και το λάδι που καταναλώνει σε πληροφορώ ιδικά με τον παραπάνω ιδικό τύπο λαδιού για τον συγκεκριμένο κινητήρα αν γίνονται οι αλλαγές συχνά κάθε 5.000km καίει μέσα στα όρια του δείκτη, και ΔΕΝ χρειάζεται συμπλήρωμα. Βέβαια αν το πηγαίνεις συνέχεια κομμάτια στις 9.000 στροφές πολύ πιθανόν να χρειάζεσαι να συμπληρώνεις κάθε 3.000km. Μπορείς να το πεις κατασκευαστική ατέλεια, αλλά όχι δίχρονο, και μην ξεχνάς τις ποσότητες λαδιού που έκαιγε ιδικά το τουρμπάτο RX-7 και βελτιώσανε στα σημεία το πρόβλημα στο RX-8, και τις στροφές που δουλεύει σαν μοτοσυκλέτα. Υ.Γ. Δεν διατυμπανίζεις ότι είσαι μηχανικός αλλά το λες συνέχεια! :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 εγω στο δικο μου χτ δεν αλλαζω λαδια. καταρχας δεν βρισκω λαδι 20w-40 οπως αναφερεται και στο ενγχειριδιο χρησης και κατα τελος δεν το εχω στο χωριο ;) για να δουμε τι θα κατσει... Άνετα μπορείς να βάλεις 10w40 :D ... θα έχει και καλύτερο ροή στο ξεκίνημα μέχρι να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί θα είναι ίδιο με το 20w40 (απλά δεν θα έχει τόσο διάρκεια-αντοχή λόγω μεγαλύτερου εύρους) ΥΓ Η περισσότερη φθορά γίνεται όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Ωραία,ήρθε η ώρα ξανά να πάρει φωτιά το πληκτρολόγιο.Αφού είχες RX7 και έχεις RX8,λογικά θα έχεις καταλάβει ότι ο κινητήρας δεν έχει βαλβίδες,αλλά θυρίδες.Κατά δεύτερον, δεν υπάρχουν κούφιοι χρόνοι,όπου ο κινητήρας χρησιμοποιεί την ενέργεια του 3ου χρόνου,για να "διώξει καυσαέρια,και μετά να τραβήξει φρέσκο μίγμα.Κατά τρίτον,έιδες εσύ πουθενά, κάτι που να θυμίζει κάτω μέρος του μπλοκ,με στρόφαλο και κάρτερ; Σε αυτήν την τραβηγμένη έλλειψη που αποτελεί τον χώρο κίνησης του "ρότορα", λίπανση πού υπάρχει ;;; Τα "μαιχαίρια" ή "ξύστρες" ή ""ελατήρια"",΄καταλάβατε τί εννοώ, από πού λιπαίνονται ;;; Οι επιφάνειες του ρότορα, από πού λιπαίνονται;;; Πόσο μάλλον όταν η μία επιφάνεια του ρότορα, την μια στιγμή είναι "κρυμμένη" από την κάυση, και μετά από 120 μοίρες,ότι λάδι έχει πάνω της η επιφανειά του,βρίσκεται ακριβώς στην καύση. Εγώ είμαι τσοπάνης,όχι μηχανικός,εσύ που είσαι ιδιοκτήτης,για πες μου λοιπόν το λάδι σε εκείνη την επιφάνεια, τί γίνεται όταν γίνεται η καύση;;; Μήπως εσύ πρέπει να φτύσεις την καραμέλα και να ανοίξεις κανά βιβλίο αντί να κάθεσαι να μου την λες, μεγάλος άνθρωπος; Ο κινητήρας, εξ΄φύσεως δουλεύει σαν δίχρονος. Και στην τελική έίχες τον Wankel μπάρμπα και παρεξηγήθηκες; Δεν καταλαβαίνω προς τι η επίθεση. Τα λάδια της ENEOS τα είδε κανείς; Αξίζει,απλά δεν έχω κοιτάξει κάνουν για μηχανές. Βέβαια θα κάνω ένα τεστ of the record.Θα βάλω στο παπί λάδι 0-50 να δούμε διαφορά.Αν πατινάρει πολύ,τότε μάλλον είναι απαγορευτικό για μηχανές.Αν το παπί επιβιώσει,τότε βλέπουμε. Το νου σας!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anarxias 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Άνετα μπορείς να βάλεις 10w40 :D ... θα έχει και καλύτερο ροή στο ξεκίνημα μέχρι να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί θα είναι ίδιο με το 20w40 (απλά δεν θα έχει τόσο διάρκεια-αντοχή λόγω μεγαλύτερου εύρους) ΥΓ Η περισσότερη φθορά γίνεται όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Ακολουθω πιστα το βιβλιαρακι ,οποτε δεν βαζω αλλο τυπο λαδιου που να γυρισει ο κοσμος αναποδα:P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 (τροποποιήθηκε) Αρχηγέ μου δεν στη λέω, εγώ δεν είμαι επιστήμονας σαν και σένα, ένα τεχνικό λύκειο έχω τελειώσει και αυτό με το ζόρι, γιατί παράλληλα δούλευα από 1η Λυκείου συνέχεια για να έχω το χαρτζηλίκι μου. Από την άλλη αυτό που είπα σε μερικές γραμμές για το wankel ήταν απλή γενική αναφορά για να την καταλάβουν όλοι, ακόμα και ο πιο αγράμματος, και ναι το έχω καταλάβει πρακτικά ίσως περισσότερο από σένα που το εξηγείς θεωρητικά στα σεντόνια που γράφεις. Ρότορας λέγεται από όλους και όχι από μένα αποκλειστικά. Και επειδή μιλάμε στο θέμα για λάδια, σαν παλιός κάτοχος RX-7 και τωρινός κάτοχος RX-8, έχω να πω ότι η MAZDA χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τα DEXELIA και ο συγκεκριμένος τύπος λαδιού που αναφέρει απάνω στο κουτί συνιστάται ιδικά για το RX-8 είναι ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΟ αναφέροντας ότι είναι βασισμένο στην τεχνολογία των συνθετικών λαδιών και είναι το Dexelia Ultra 5W30. Η δε ελληνική αντιπροσωπεία MAZDA ενώ όπως είπα υπάρχει εδώ και χρόνια στην ιαπωνική αγορά το έφερε το 2007 στην Ελλάδα (όσοι ξέρανε το προμηθευόντουσαν από ανεξάρτητο εισαγωγέα) Τώρα αυτή η καραμέλα που έχεις ακούσει ότι η λειτουργεία του είναι δίχρονη και την λες, ενώ σωστά αναφέρεις παραπάνω ότι "κάνει καύση κάθε 120 μοίρες,και θεωρήτικά,6 κάυσεις στους 4 χρόνους του συμβατικού εμβολοφόρου κινητήρα" δεν στέκει, και το λάδι που καταναλώνει σε πληροφορώ ιδικά με τον παραπάνω ιδικό τύπο λαδιού για τον συγκεκριμένο κινητήρα αν γίνονται οι αλλαγές συχνά κάθε 5.000km καίει μέσα στα όρια του δείκτη, και ΔΕΝ χρειάζεται συμπλήρωμα. Βέβαια αν το πηγαίνεις συνέχεια κομμάτια στις 9.000 στροφές πολύ πιθανόν να χρειάζεσαι να συμπληρώνεις κάθε 3.000km. Μπορείς να το πεις κατασκευαστική ατέλεια, αλλά όχι δίχρονο, και μην ξεχνάς τις ποσότητες λαδιού που έκαιγε ιδικά το τουρμπάτο RX-7 και βελτιώσανε στα σημεία το πρόβλημα στο RX-8, και τις στροφές που δουλεύει σαν μοτοσυκλέτα. Υ.Γ. Δεν διατυμπανίζεις ότι είσαι μηχανικός αλλά το λες συνέχεια! :P Ωραία,ήρθε η ώρα ξανά να πάρει φωτιά το πληκτρολόγιο.Αφού είχες RX7 και έχεις RX8,λογικά θα έχεις καταλάβει ότι ο κινητήρας δεν έχει βαλβίδες,αλλά θυρίδες.Κατά δεύτερον, δεν υπάρχουν κούφιοι χρόνοι,όπου ο κινητήρας χρησιμοποιεί την ενέργεια του 3ου χρόνου,για να "διώξει καυσαέρια,και μετά να τραβήξει φρέσκο μίγμα.Κατά τρίτον,έιδες εσύ πουθενά, κάτι που να θυμίζει κάτω μέρος του μπλοκ,με στρόφαλο και κάρτερ; Σε αυτήν την τραβηγμένη έλλειψη που αποτελεί τον χώρο κίνησης του "ρότορα", λίπανση πού υπάρχει ;;; Τα "μαιχαίρια" ή "ξύστρες" ή ""ελατήρια"",΄καταλάβατε τί εννοώ, από πού λιπαίνονται ;;; Οι επιφάνειες του ρότορα, από πού λιπαίνονται;;; Πόσο μάλλον όταν η μία επιφάνεια του ρότορα, την μια στιγμή είναι "κρυμμένη" από την κάυση, και μετά από 120 μοίρες,ότι λάδι έχει πάνω της η επιφανειά του,βρίσκεται ακριβώς στην καύση. Εγώ είμαι τσοπάνης,όχι μηχανικός,εσύ που είσαι ιδιοκτήτης,για πες μου λοιπόν το λάδι σε εκείνη την επιφάνεια, τί γίνεται όταν γίνεται η καύση;;; Μήπως εσύ πρέπει να φτύσεις την καραμέλα και να ανοίξεις κανά βιβλίο αντί να κάθεσαι να μου την λες, μεγάλος άνθρωπος; Ο κινητήρας, εξ΄φύσεως δουλεύει σαν δίχρονος. Και στην τελική έίχες τον Wankel μπάρμπα και παρεξηγήθηκες; Δεν καταλαβαίνω προς τι η επίθεση. Τα λάδια της ENEOS τα είδε κανείς; Αξίζει,απλά δεν έχω κοιτάξει κάνουν για μηχανές. Βέβαια θα κάνω ένα τεστ of the record.Θα βάλω στο παπί λάδι 0-50 να δούμε διαφορά.Αν πατινάρει πολύ,τότε μάλλον είναι απαγορευτικό για μηχανές.Αν το παπί επιβιώσει,τότε βλέπουμε. Το νου σας!!! Πειραγμένος είσαι αγόρι μου; Το ότι σου λέω ότι είμαι ιδιοκτήτης και εξηγώ και λέω τα λάδια που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τον συγκεκριμμένο κινητήρα, και αναφέρω το πόσο και πως καίει τα λάδια, έχουν σχέση με αυτά που μου λες; σε πείραξε επειδή η εταιρεία χρησιμοποιεί ημισυνθετικά λάδια με τον εν λόγω κινητήρα και κατάλαβες ότι λες δράκους για το λάδι αυτού; αν ναι, δεν σου φταίω εγώ. Το ότι δεν έχει βαλβίδες το λες ειρωνικά, ότι κάτι ξέρεις; Να σου πω και εγώ ότι το ένα έχει 2 πόρτες και το άλλο 4 το ξέρεις; Σου είπα εγώ και στο έπαιξα έξυπνος επειδή είμαι ιδιοκτήτης είμαι ξερόλας σαν εσένα; Παρεξηγήθηκες ΕΣΥ με την καραμέλα; Λέει πουθενά κανένα βιβλίο ότι ο κινητήρας δουλεύει και κάνει καύση σε 2 χρόνους για να το λες δίχρονο; Και αν το παίρνεις δεδομένο από την κατανάλωση λαδιού που είναι υπαρκτή, το ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι κινητήρες τετράχρονοι που καίνε λάδι; και αυτούς θα τους χαρακτηρίσουμε δίχρονους; Όποιος σου μιλάει σου κάνει επίθεση; ή μήπως παρεξηγήθηκες που σου είπα δεν είμαι επιστήμονας σαν εσένα και μου το γύρισες τώρα σε τσοπάνης; Και σου ξαναλέω δεν παρεξηγήθηκα, απλά ανάφερα τα λάδια που χρησιμοποιούνται για τον κινητήρα, για το θέμα. Με τις υγείες σου.. Υ.Γ. Και για να μην πει κανείς ότι είμαι εκτός θέματος και wankel υπάρχει(υπήρχαν) ΜΟΝΟ αυτοκίνητο(α), αναφέρω ότι υπήρξε και μοτοσυκλέτα wankel και αν θυμάμαι καλά ήταν suzuki. Τροποποιήθηκε Μάιος 15 , 2009 από τον ZZR1400 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 φιλε tasis για τα torco που εβαλα εχεις καθολου info? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Ακολουθω πιστα το βιβλιαρακι ,οποτε δεν βαζω αλλο τυπο λαδιου που να γυρισει ο κοσμος αναποδα:P Ξεκόλλα :P (χωρίς παρεξήγηση ). Το 20w40 είναι απαρχαιωμένο. Εδώ καλά καλά 15w40 δεν υπάρχει για μοτοσυκλέτες! Αν σου καίει μπορείς να πας σε ένα 20w50 π.χ. http://www.trade-wind.gr/index.php?page=sh...=57&lang=el ή http://www.trade-wind.gr/index.php?page=sh...=57&lang=el αν δεν σου καίει και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες ένα 10w40 όχι μόνο θα σε κρατήσει μέσα στις προδιαγραφές αλλά θα σου μειώσει και τις φθορές στο ξεκίνημα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Σου βρήκα κάτι (τυχαία :P ) που .... πάλι δεν θα σου αρέσει http://www.trade-wind.gr/index.php?page=sh...=57&lang=el αυτο το λάδι θα χρειάζεται περισσότερο ζέσταμα και από το 20w40 αλλά λογικά θα έχει μεγαλύτερη ακόμα διάρκεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 (τροποποιήθηκε) bloody 64 για να μην πω ψέματα,δεν τα έχω ακούσει ποτέ και δεν ξέρω και κάποιον που να τα έχει δουλέψει αυτά ταα λάδια.Σόρρυ φίλε.Αν μπορείς να μου δώσεις κάποια στοιχεία,όπως από που τα πήρες και τι γράφει πάνω το μπουκάλι,να κάτσω να ψάξω. mesastou με εκπλήσεις φίλε μου. Μόνο και που ασχολήσαι σοβαρά με αυτό το θέμα,αυτόματα σε κατατάσσει για αγαπητά πρόσωπα για συζήτηση και τσακωμό ( πλάκα κάνω για τον τσακωμό).Αν και το ότι θέλει παραπάνω ζέσταμα,υποθέτω ότι εννοείς αντέχει σε παραπάνω θερμική καταπόνηση.Εν μέρει έχεις δίκιο ότι θα αντέχει πιο πολύ,αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο.Το μόνο κριτήριο για αυτό είναι οι διαθέσεις του ιδιοκτήτη,η γενική κατάσταση του μοτέρ και τέλος αν το δούλεμα του μοτέρ υποστηρίζει αυτά που προσφέρει το λάδι. Keep up the good work Τροποποιήθηκε Μάιος 15 , 2009 από τον tasis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
anarxias 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2009 Σου βρήκα κάτι (τυχαία :P ) που .... πάλι δεν θα σου αρέσει http://www.trade-wind.gr/index.php?page=sh...=57&lang=el αυτο το λάδι θα χρειάζεται περισσότερο ζέσταμα και από το 20w40 αλλά λογικά θα έχει μεγαλύτερη ακόμα διάρκεια. χαβαλε κανουμε φιλε :D σε ευχαριστω για το ψαξιμο παντος.ειναι ωραιο να βλεπεις οτι αναμεσα στον πολεμο μερικων ,δημιουργουνται συμμαχιες αλλων... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2009 Μεχρι εδω Αν δεν εχετε κατι να πειτε για το θεμα μην γραφετε. Ειρωνιες και εξυπναδες τελος απλα. Την γνωμη σας θελουμε και οχι την ανωτεροτητα σας ( αυτη την εχουν ολοι οι Ελληναρες) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2009 Ζήτησα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο Yamaha (στη Θηβών -πρώην αναβάτης αγώνων της εταιρείας) να μου αλλάξει τα λάδια από το καινούργιο WR-R μου, έχοντας διανύσει 300 χλμ. Κι αυτό επειδή είχα διαβάσει εδώ μέσα ότι καλό είναι τα λάδια να μην μένουν μέσα στο μοτέρ για πολύ καιρό, έστω κι αν το μοτέρ δεν γράφει χιλιόμετρα - δηλαδή να είναι στην κούτα το μηχανάκι. Ο μάστορας του εξουσιοδοτημένου μου αρνήθηκε. Μου εξήγησε ότι ειδικά τα λάδια που βάζουν σε καινούργιο μηχανάκι δεν χρειάζονται αλλαγή πριν από τα 1.000 χλμ. -Βρε, μάστορα, δεν χαλάνε αν μείνουν πολύ καιρό μέσα σε αχρησιμοποιήτο μηχανάκι; Η Yamaha μπορεί να τα είχε κι ένα χρόνο μέσα... -Οχι, είναι ειδικά λάδια, δεν παθαίνουν τίποτα. Τα πρώτα λάδια είναι... άλλα λάδια. -Είσαι σίγουρος; -Ε, τώρα, στη φιλοσοφία θα το ρίξουμε; Κι έτσι έφυγα, κλείνοντας ένα ραντεβού για περίπου μία βδομάδα μετά, που θα έχω χιλιαρίσει. Μήπως είχε δίκιο; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2009 Μενιδιάτης,και φίλοι συντινιστές,ευχαριστώ τους δε, που σβήσανε τα προηγούμενα,γιατί να μας βγει και το όνομα δεν λέει.Ευχαριστώ τον μεν,διότι ανέφερε το άτομο κάτι που παρέληψα λόγω μ......κίας μου. Φίλε Μενιδιάτη,δεν ξέρω τον εν λόγω μηχανικό,τί ρόλο βαράει και αν το κατέχει,αλλά μάλλον ξέρει κάτι που πολλοί μας αγνοούμε.Τα πρώτα λάδια,που μπαίνουν από το εργοστάσιο,είναι όντως ειδικά... Το λάδι που μπαίνει από το εργοστάσιο,είναι κοινό λάδι κατά βάση,κατά βάση όμως.Από 'κει και πέρα, είναι γεμάτα σε βαθμό αηδίας,σε διθειούχο μολυβδαίνο γνωστό και ως MoS2,το οποίο είναι γνωστό και ως "λάδι μηχανής".Το MoS2,με απλά λόγια καλύπτει κενά,ατέλειες κλπ το οποία παρουσιάζονται κατά το στρώσιμο.Και ναι, έχει δίκιο πρέπει να μείνουν για αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο μοτέρ.Στα αυτοκίνητα είναι ενδεικτικά 5000 Km, ενώ στις μηχανές,εξαρτάται τον τύπο κινητήρα και καταπόνησης,κυμαίνεται από 1000 έως 3000 Km.Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό,είναι κανόνας λειτουργίας για τα πρώτα χιλιόμετρα.Εγώ θα σου πρότεινα και 2000 Km.Ότι και να πάθει,θα σε καλύψει η εγγύηση,αλλά καλό είναι να μην μπλέξεις με αυτό το θέμα γιατί πονάει.Οπότε μόλις 1000ρίσεις,πας για το πρώτο σέρβις,λάδια και βαλβίδες δηλαδή.Μετά όμως θα πρέπει να τηρήσεις αυτά που λέει ο κατασκευαστής,μειωμένο κατά 25% ανά διαστήματα αλλαγής λαδιών. Και καλές αναβάσεις φίλε μου!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2009 παρα πολυ ωραιο θεμα και ειχα πολλες αποριες μπραβο για τα σεντονια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2009 Ζήτησα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο Yamaha (στη Θηβών -πρώην αναβάτης αγώνων της εταιρείας) να μου αλλάξει τα λάδια από το καινούργιο WR-R μου, έχοντας διανύσει 300 χλμ. Κι αυτό επειδή είχα διαβάσει εδώ μέσα ότι καλό είναι τα λάδια να μην μένουν μέσα στο μοτέρ για πολύ καιρό, έστω κι αν το μοτέρ δεν γράφει χιλιόμετρα - δηλαδή να είναι στην κούτα το μηχανάκι. Ο μάστορας του εξουσιοδοτημένου μου αρνήθηκε. Μου εξήγησε ότι ειδικά τα λάδια που βάζουν σε καινούργιο μηχανάκι δεν χρειάζονται αλλαγή πριν από τα 1.000 χλμ. -Βρε, μάστορα, δεν χαλάνε αν μείνουν πολύ καιρό μέσα σε αχρησιμοποιήτο μηχανάκι; Η Yamaha μπορεί να τα είχε κι ένα χρόνο μέσα... -Οχι, είναι ειδικά λάδια, δεν παθαίνουν τίποτα. Τα πρώτα λάδια είναι... άλλα λάδια. -Είσαι σίγουρος; -Ε, τώρα, στη φιλοσοφία θα το ρίξουμε; Κι έτσι έφυγα, κλείνοντας ένα ραντεβού για περίπου μία βδομάδα μετά, που θα έχω χιλιαρίσει. Μήπως είχε δίκιο; Φαντάζομαι δεν γνωρίζεις πόσο καιρό το yamaha σου ήταν ακίνητο, σωστά; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2009 Σωστά, δεν γνωρίζω, αυτό ακριβώς δεν περιγράφω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2009 (τροποποιήθηκε) Παιδιά να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην τρομάζετε! Επώθηκε σε κάποιο από τα προηγούμενα ποστ πως το λάδι μηχανής χαλάει στους 110οC. Το ελαιόλαδο βράζει στους 170οC και φυσικά οι το λάδι μέσα στον κινητήρα το ξεπερνάει αυτό το νούμερο. Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν βάζουμε ελαιόλαδο στην μηχανή αλλά εξειδικευμένα λάδια! Τροποποιήθηκε Μάιος 22 , 2009 από τον dimitrishndsm Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2009 Μενιδιάτης,δεν έχει σημασία πόσο καιρό είναι το λάδι μέσα,διότι το μηχανάκι έχει δουλέψει μερικά λεπτά μέσα στο εργοστάσιο για να δουν ότι το μοτέρ δουλέυει σωστά.Από εκεί και πέρα τα πρόσθετα που έχει το λάδι,προστατεύουν από διαβρώσεις στα μεταλλικά μέρη του κινητήρα,και ακόμα κάποια πρόσθετα το κάνουν εντός εισαγωγικών να αντέχει στην πολυκαιρία. Εύλογα θα ακούσω ότι αφού είναι τόσο καλά τα "ειδικά" λάδια,γιατί οι εταιρείες δεν τα βγάζουν για κανονική χρήση;;; Γιατί τα πρόσθετα που περιέχουν,κάνουν δουλειά,μόνο σε έννα σφιχτό-καινούριο μοτέρ.Μετά το στρώσιμο,το μόνο που κάνουν,είναι να αυξάνουν τις τριβές μεταξύ λιπαντικού και τοιχωμάτων,και τις τριβές μεταξύ των μεταλλικών μερών. Με απλά λόγια,ας κάνουμε κάποιες παραδοχές.Ας υποθέσουμε ότι το λάδι είναι απλό λάδι,με πρόσθετα κάτι σαν τριμένο γυαλί.Αυτό το τριμένο γυαλί,που είναι πολύ μικρός ο κόκκος του,πάλι εντός εισαγωγικών, """λειαίνει""" τις τριβόμενες επιφάνειες.Θα πεις,και κατά την κατεργασία του κυλίνδρου,πιστονιού κλπ μπορείς να κάνεις λείανση κλπ. Συμφωνώ,αλλά δεν γίνεται λείανση κατά την φορά της κίνησης,του κάθε τριβόμενου εξαρτήματος. Ή μάλλον γίνεται,αλλά το budget ξεπερνάει το 500-600% του αρχικού κόστους ενός έτοιμου-προς-χρήση πιστονιού. Με αυτές λοιπόν τις μικρές παραδοχές,που δεν διαφέρουν και πολύ στην πραγματικότητα,κάπως έτσι λειτουργεί το "ειδικό" λάδι που είπε και ο μηχανικός,που δεν είναι και τόσο άσχετος... Και το κεφάλαιο της παλαιότητας,το λάδι αρχίζει να χάνει τις αντιοξειδωτικές (αντιδιαβρωτικές του ιδιότητες) όταν έχει δουλέψει στον κινητήρα,έστω και ελάχιστα χιλιόμετρα.Το ειδικό λάδι που είναι γεμάτο (γαμάτο και σούπερ ουάου) με ένα σωρό πρόσθετα (κάτι σαν προδέρμ-αγάπη,στοργή κλπ),δεν χάνει τις ιδιότητές του,για αρκετό καιρό.Υπολόγισε περίπου 18 μήνες κάνει για να χαλάσει.Πόσο μάλλον όταν κάθεται στην αντιπροσωπεία,κλιματιζόμενο χώρο,λίγη υγρασία κλπ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μόνο το ειδικό λάδι τα κάνει όλα αυτά. Τώρα για να πιάσω και το τηγανέλαιο λοιπόν. Τα εξειδικευμένα λάδια που βάζουμε στους κινητήρες,επειδή μάλλον σε μένα αναφέρεσαι,αναφερόμενος στο ότι το λάδι βράζει,να διευκρινήσω ότι δεν εννοώ ότι το λάδι βράζει κυριολεκτικά.Αν το λάδι έβραζε κατά την σκληρή χρήση,δηλαδή είχαμε εξάτμιση του λιπαντικού μέσου,,τότε το μοτέρ θα το πέρναμε στο χέρι.Γιατί εμείς θέλουμε να υπάρχει πάντα ένα λιπαντικό φίλμ στα κινούμενα,λιπαινόμενα μέρη.Εδώ μας πιάνει αναγούλα όταν σκεπτόμαστε μία μικρή ρωγμή στο φιλμ αυτό,φαντάσου αν έβραζε κιόλας!!! Αναφερόμουν μεταφορικά στο ότι το λάδι βράζει.Να ζητήσω συγνώμη για αυτό,απλά έτσι αναφέρομαι πάντα σε αυτόν τον τομέα.Φυσικά και το λάδι μπορεί να βράζει και στους 1000ο C,αλλά έβαλα πλαφόν στους 110ο C ,διότι ήδη από τους 100 και πάνω,αρχίζει να χαλάει η συνοχή του λιπαντικού,σε μακρομοριακό επίπεδο πάντα,με αποτέλεσμα να χαλάνε οι ιδιότητές του,η συνοχή που μόλις προανέφερα,που αφήνει ρωγμές στο φιλμ και με απλά λόγια αφήνει επιφάνειες δίχως λίπανση.Τα αποτελέσματα νομίζω τα ξέρετε όλοι ή τα καταλάβατε.Θέλω κάποιο γατόνι να δει λίγο αγώνες Le Mans και να μου πει αν αλλάζουν ενδιάμεσα λάδια και το γιατί. Homework λοιπόν... dimitrishndsm φίλε μου είπες ότι κάποιος είπε ότι το λάδι ΧΑΛΑΕΙ στους 110 και μετά λες ότι το λάδι ΒΡΑΖΕΙ στους 170.Εννοείτε ότι δεν θέλουμε καν να σκεπτόμαστε βραστό λάδι... Ήδη ανατρίχιασα... Μενιδιάτης ,δεν θα πρέπει να σε απασχολεί το γεγονός το πόσο έχει κάτσει το μηχανάκι στην έκθεση.Εκτός και αν είναι από τα στοκ,που του κατεβάζουν την τιμή,πρίν αρχίσει η κακιά διάβρωση.Αυτό είναι παλιό κόλπο των αντιπροσωπειών. Όταν κάποιο μηχανάκι έχει μείνει πάνω από 1μιση χρόνο στην έκθεση,του κατεβάζουν την τιμή,κάνουν πολλά δώρα για να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται,λέγοντάς σου ότι: Να μωρέ ξέρεις,βγαίνει το καινούριο μοντέλο σε 1 μήνα ( άσχετα αν αυτός το φέρει 6-10 μήνες μετά,ναι το μοντέλο βγαίνει σε ένα μήνα,εσύ ρε μάστορα πότε θα το έχεις... ) και το δίνουμε φτηνά γιατί είναι το τελευταίο μηχανάκι στην έκθεση,το συγκεκριμένο μοντέλο,δεν θα έχω χώρο για τα καινούρια,είσαι πολύ τυχερός,το παίρνεις τζάμπα,χάρη σου κάνω,δεν βγάζω τίποτα από αυτό το μηχανάκι κλπ. Αν λοιπόν το μηχανάκι δεν το πήρες υπό αυτό το καθεστώς,τότε μην σε ανησυχεί καθόλου,εξάλλου ότι και να γίνει,υπάρχει η εγγύηση,όχι στην αντιπροσωπεία,αλλά mail κατευθείαν στην yamaha. Καλοκαίρι ήρθε που να μην έσωνε πάλι.Όχι για μας,για τους φουκαριάρηδες τους μαστόρους, που πρέπει να μπαλώσουν ότι σάπιο μηχανάκι τους πάνε,ίσα ίσα για να πάει διακοπές ο εγκληματίας δίκυκλων-ιδιοκτήτης... Τώρα θυμήθηκε ο άλλος να βγάλει το XT 200 από την αποθήκη και να το φτιάξει,όχι για πολύ,ίσα ίσα για να πάει για μπάνιο... και μόλις του μείνει στο δρόμο το 30ετίας μηχανάκι, θα φταίει ο π.....στης ο μάστορης που δεν του έκανε "καλή δουλειά" ... Μακριά από μας ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 (τροποποιήθηκε) Εκανα το πρώτο σερβισάκι των 1.000 χλμ. Μας αλλαξαν λάδι-φίλτρο. Το λάδι είναι «guardian της ROCK OIL και το εισάγει η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Ημισυνθετικό SAE 15W50 και API........... SL!! Αλλά γράφει το εξής: «(...) engine oil that not only meets but exceeds the exacting demands of the API SH/CE/CF-4 and (...) specifications for high performance petrol engines - naturally or turbo aspirated» Ρε μήπως μου έβαλαν λάδι για πετρελαιοκινητήρες; Τροποποιήθηκε Ιούνιος 5 , 2009 από τον Μενιδιάτης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Όχι ρε τρελέ,petrol λένε τα αμερικανάκια την βενζίνη. Diesel λένε το πετρέλαιο... Αλλά τί περιμένεις, εκεί καίνε ένα βαρέλι πετρέλαιο για να πάνε από Αιγάλεω μέχρι Ιερά Οδό... Για πες μας και μας ρε τρελέ τώρα,πώς πάει το μοτόρι και αν σου την είπε ο μηχανικός όταν άλλαξες λάδια. Να υποθέσω ότι μόνο που δεν σε έδειρε; Κλασικά,φουσκώνουμε το στήθος και με βαθειά μαστοράδικη φωνή, "Δεν στο είπα εγώ ότι το μοτέρ θα πηγαίνει κυρία;;; Αφού ξέρεις ότι είμαστε μεγάλα μαστόρια εμείς εδώ.Το '40 εμείς κάναμε σέρβις στις συμμαχικές μηχανές :Ρ " Καλές σούζες,ή αν το πήρες για χρήση πίστας,καλές αναβάσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 και API........... SL!! Αλλά γράφει το εξής: «(...) engine oil that not only meets but exceeds the exacting demands of the API SH/CE/CF-4 and (...) specifications for high performance petrol engines - naturally or turbo aspirated» Ρε μήπως μου έβαλαν λάδι για πετρελαιοκινητήρες; Οι προδιαγραφές API για τα λάδια βενζινοκινητήρων είναι Sx και για ντίζελ Cx. Όχι οτι αν βάλεις ντιζελόλαδο θα πάθαινες και τίποτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες