Jump to content
Sign in to follow this  
antwnisS

TDM 900 ή Hornet 600

Recommended Posts

...Εψαξα στο φορουμ ωστε να μην ανοιξω ενα νεο τοπικ αλλα δε βρηκα κατι παρομοιο!(εκτος κι αν δεν εψαξα καλα!)...Οπως λεει και ο τιτλος ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2"μηχανακια"μοντελα του 08 η 09!...Ξερω πως μιλαμε για 2 διαφορετικες κατηγοριες αλλα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μαθω την γνωμη των εμπειρων μιας και δεν εχω κανει ακομα καποιο test drive!...Ποια πιστευετε οτι θα ειναι πιο βολικη,ευκολοδηγητη,ασφαλης κλπ κλπ...???Το γκαζι δε με απασχολει κ τοσο πολυ!...Η χρηση της προοριζεται για μεσα στη πολη,πχ δουλεια-σπιτι,μικρο-εξωτερικες δουλειες και φυσικα βολτουλες εντος αλλα και εκτος αθηνων,εκδρομουλες κλπ!...Να πω επισης(δε ξερω αν παιζει ρολο)πως το υψος μου ειναι ενα 1.75 με 75 κιλα.Ευχαριστω εκ των προτερων!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μες στην πόλη το Hornet είναι πιο ευκολοοδήγητο και μανιτζέβελο, αλλά και το TDM δεν είναι δύσκολο.

Για ταξίδια το TDM υπερέχει συντριπτικά.

Από γκάζι, όσο δυνατό και να είναι το Hornet, η διαφορά των κυβικών είναι μεγάλη υπέρ του TDM.

Το θέμα είναι όμως και ποια απ' τις δυο γουστάρεις!

Γενικά πάντως το TDM είναι πιο λογική επιλογή, ενώ το Hornet πιο "παιχνιδιάρικη".

Τροποποιήθηκε από τον ΤΚΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με βάση αυτά τα μηχανάκια θα προσανατολιστείς στο TDM.Με βάση αυτά που ζητάς είναι ανώτερο πιστεύω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μες στην πόλη το Hornet είναι πιο ευκολοοδήγητο και μανιτζέβελο, αλλά και το TDM δεν είναι δύσκολο.

Για ταξίδια το TDM υπερέχει συντριπτικά.

Από γκάζι, όσο δυνατό και να είναι το Hornet, η διαφορά των κυβικών είναι μεγάλη υπέρ του TDM.

Το θέμα είναι όμως και ποια απ' τις δυο γουστάρεις!

Γενικά πάντως το TDM είναι πιο λογική επιλογή, ενώ το Hornet πιο "παιχνιδιάρικη".

Δυστυχως μου αρεσουν και οι 2 παρα πολυ!!!!....αμα μπορουσα θα τις αγοραζα και τις 2 για να αλλαζω αναλογα με τα κεφια!!!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤDM ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ... ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΔΗΓΗΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΥΑΜΑΗΑ...........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ TDM ψηφίζω. Για την δουλειά που το θες νομίζω πως είναι το καταλληλότερο από τα δύο...

Βέβαια το hornet είναι άλλη ιστορία αλλά για ταξιδάκια το TDM θα σε βολέψει περισσότερο...

Και στην πόλη και τα δύο το ίδιο είναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το χορνετ ειναι ποιο γρηγορο αλλα οχι τοσο ροπατο

ταξιδια τιντιεμ απλα μη του βαλεις και εσυ εξατμισεις kai to πaiρνεις :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
το χορνετ ειναι ποιο γρηγορο αλλα οχι τοσο ροπατο

ταξιδια τιντιεμ απλα μη του βαλεις και εσυ εξατμισεις kai to πaiρνεις :P

οι εξατμισεις (akrapovic η remus hexag) θα μπουν σιγουρα!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το στήσιμο στο δρομο του Hornet ειναι καλύτερο από του TDM, το ίδιο και οι επιδόσεις στις ψηλές σαλ...

κατά τ'άλλα, το TDM υπερτερεί σε άνεση, ροπή, κάλυψη αέρα, ταξίδι με δευτερο άτομο και μπαγκαζια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι εξατμισεις (akrapovic η remus hexag) θα μπουν σιγουρα!!!!

χορνετ τοτες :P

αστειεύομαι και τα δυο ειναι πολυ καλα μοτορια και μαλλον θα προτημουσα το tdm σαν ποιο πρακτικο αφου σου αρεσουν και τα δυο :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σφήγκα

το χορνετ είναι πιο φρέσκο το tdm γαμάτο εννοείτε αλλά πιο παλιό

τι θα σου κάνει αίσθηση

τώρα τα άλλα τα ξέρεις tdm ταξιδεύεις πιο άνετα το άλλο γκαζάκι παραπάνω αέρας στο φουλ στη πόλη θα έλεγα πιο ευκίνητο το χόρνετ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Το Hornet είναι 4κύλινδρο 600αράκι και ως τέτοιο αποδίδει τη δύναμή του στις ψηλές στροφές και θέλει γκάζι για να πάει. Στις χαμηλές στροφές έχει ένα έλλειμμα δύναμης (όχι όμως όσο τα άλλα του 4κύλινδρου ανταγωνισμού) αλλά αυτό είναι ο κανόνας στην κατηγορία των 4κύλινδρων μεσαίων. Η κατανάλωσή του δεν είναι αμελητέα, αφού οι ψηλές σ.α.λ. θέλουν μπόλικη βενζίνη. Το στήσιμό του τείνει προς το σπόρ (χωρίς υπερβολές όμως) και η άνεσή του είναι καλή για μέσα στην πόλη αλλά μέτρια για μεγάλα ταξίδια. Ούτως ή άλλως όμως δεν παίρνει κανείς γυμνό μηχανάκι για να αλωνίζει στις εθνικές. Θα πάει βέβαια το ταξιδάκι του αλλά όχι με μεγάλες μέσες ωριαίες ταχύτητες (μ.ω.τ.). Τέλος, η αξιοπιστία του δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν ενώ στα πολύ θετικά του βάζω τα άψογα σε αίσθηση και απόδοση φρένα του.

2) Το TDM είναι μια κατηγορία από μόνο του. Μια φιλοσοφία δική του. 2κύλινδρο μεν αλλά σε σειρά (όχι σε διάταξη V). Μπόλικος κυβισμός (900) αλλά απέχει από τα 1000άρια ή τα 1200άρια tourer. Φαιρινγκάτο και άρα ικανό για ταξίδι μεγάλων αποστάσεων αλλά όχι ογκώδες (άρα ικανό και ευέλικτο και στην πόλη). Παρά τα χρόνια του έχει ακόμη σοβαρό λόγο ύπαρξης, διότι ταιριάζει απόλυτα στον ελληνικό τρόπο ζωής. Και εξηγούμαι. Με το TDM μπορείς να κάνεις τα πάντα (εκτός από το να πας σε χώμα). Φιλικό, ευέλικτο, εύχρηστο, άνετο, αξιόπιστο είναι λέξεις που αποδίδουν πλήρως το τί εστί TDM. Γι' αυτό άλλωστε και η Yamaha δεν το αλλάζει. Η made in Japan κατασκευή του είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και η ποιότητα των υλικών του είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Το μόνο κακό που εγώ του βρίσκω είναι η σχετικά μεγάλη απόσταση σέλας - τιμονιού, που σε τοποθετεί σε κλασικά τουριστική θέση οδήγησης και δε σε ... "πριζώνει" για να το πας γρήγορα. Αλλά ούτως ή άλλως δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
1) Το Hornet είναι 4κύλινδρο 600αράκι και ως τέτοιο αποδίδει τη δύναμή του στις ψηλές στροφές και θέλει γκάζι για να πάει. Στις χαμηλές στροφές έχει ένα έλλειμμα δύναμης (όχι όμως όσο τα άλλα του 4κύλινδρου ανταγωνισμού) αλλά αυτό είναι ο κανόνας στην κατηγορία των 4κύλινδρων μεσαίων. Η κατανάλωσή του δεν είναι αμελητέα, αφού οι ψηλές σ.α.λ. θέλουν μπόλικη βενζίνη. Το στήσιμό του τείνει προς το σπόρ (χωρίς υπερβολές όμως) και η άνεσή του είναι καλή για μέσα στην πόλη αλλά μέτρια για μεγάλα ταξίδια. Ούτως ή άλλως όμως δεν παίρνει κανείς γυμνό μηχανάκι για να αλωνίζει στις εθνικές. Θα πάει βέβαια το ταξιδάκι του αλλά όχι με μεγάλες μέσες ωριαίες ταχύτητες (μ.ω.τ.). Τέλος, η αξιοπιστία του δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν ενώ στα πολύ θετικά του βάζω τα άψογα σε αίσθηση και απόδοση φρένα του.

2) Το TDM είναι μια κατηγορία από μόνο του. Μια φιλοσοφία δική του. 2κύλινδρο μεν αλλά σε σειρά (όχι σε διάταξη V). Μπόλικος κυβισμός (900) αλλά απέχει από τα 1000άρια ή τα 1200άρια tourer. Φαιρινγκάτο και άρα ικανό για ταξίδι μεγάλων αποστάσεων αλλά όχι ογκώδες (άρα ικανό και ευέλικτο και στην πόλη). Παρά τα χρόνια του έχει ακόμη σοβαρό λόγο ύπαρξης, διότι ταιριάζει απόλυτα στον ελληνικό τρόπο ζωής. Και εξηγούμαι. Με το TDM μπορείς να κάνεις τα πάντα (εκτός από το να πας σε χώμα). Φιλικό, ευέλικτο, εύχρηστο, άνετο, αξιόπιστο είναι λέξεις που αποδίδουν πλήρως το τί εστί TDM. Γι' αυτό άλλωστε και η Yamaha δεν το αλλάζει. Η made in Japan κατασκευή του είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και η ποιότητα των υλικών του είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Το μόνο κακό που εγώ του βρίσκω είναι η σχετικά μεγάλη απόσταση σέλας - τιμονιού, που σε τοποθετεί σε κλασικά τουριστική θέση οδήγησης και δε σε ... "πριζώνει" για να το πας γρήγορα. Αλλά ούτως ή άλλως δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Με υπερβοηθησες φιλε Κωστα!!!...Ησουν κατατοπιστικοτατος!...Σ'ευχαριστω πολυ!...Και εισαι κ πατριωτης Συριανος βλεπω ε??!!!!Αυτα ειναι!!!(Sorry για το offtopic)

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Με υπερβοηθησες φιλε Κωστα!!!...Ησουν κατατοπιστικοτατος!...Σ'ευχαριστω πολυ!...Και εισαι κ πατριωτης Συριανος βλεπω ε??!!!!Αυτα ειναι!!!(Sorry για το offtopic)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το TDM παράγει ίσως τον πιο απίστευτο κ@βλωμένο ήχο που έχω ακούσει σε μηχανή.

μαρσάρει και βλέπεις την ροπή ...να τρέχει.

αυτά....... :dance:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικα παιδες ειχατε δικιο!!!...πηγα στην εκθεση σημερα (μπορω να πω οτι ειμαι απογοητευμενος απο την εκθεση) και ετσι ειχα την ευκαιρια να καβαλησω και τις 2 μηχανες!!!...ενταξει μπορω να πω πως ηταν η μερα με την νυχτα η μια με την αλλη!!!!....ΤDM forever!!!!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωπα ωπα... τωρα μας στεναχωρεις!!!

Βασικα εχω hornet κ ο πολυ καλος μου φιλος TDM....οποτε καταλαβαινεις παιζει πολυ ανταλλαγη κ ετσι!!!

Τα 2 μηχανακια που σαρεσουν εχουν εντελως διαφορετικο προσανατολισμο κ ειναι γενικα λιγο η δυση με την ανατολη!!!

Φυσικα δεν θα παινεψω το σπιτι μου.... δεν ειναι του χαρακτηρα μου ... αλλα το hornet ΜΑΜΑΕΙ!!!

Πλακα κανω φυσικα ... τεσπα για να μην σε κουραζω μιας κ οι προλαλλησαντες εχουν δικιο... αν θες γκαζι, 13αρες στο στοφομετρο, λιγο αλητεια κ "παπι" στις χαμηλες παρε hornet αν θες ανεση,ροπη χαμηλα, κυριλα ταξιδι κ αλλους 10.000 να εχουν ιδιο μηχανακι με εσενα παρε tdm ......

εγω φαντασου πουλαω το hornet γιατι μου εχει βγαλει την πιστη στα ταξιδια (ανω των 200χλμ εννοω ταξιδι ε?) κ προσανατολιζομαι προς triumph tiger!!!

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα δηλαδη κ η επιλογη δικια σου!!! :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι το ωραιο εχει το Hornet δεν μπορω να καταλαβω!!!Αυτοι που το σχεδιασαν δεν μπορουσαν να σουλουπωσουν λιγο τον κωλο του!!!Πως ειναι ετσι???!!!

Για μενα βασικη προυποθεση ειναι να η εμφανιση + ολα τα αλλα!!!

Και μιας που συγκρινουμε αυτα τα 2 μηχανακια TDM ασυζητητη!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...Εγω δε λεω μια χαρα μηχανη ειναι και το hornet και συνεχιζει να μου αρεσει!απλα καβαλωντας το tdm παρατηρησα οτι ειναι πιο ανετο!και το hornet....δε μπορω να το εξηγησω ακριβως αλλα....σα να με "φοβιζε" λιγο η θεση οδηγησης του!δε ταιριζε στο στυλ μου!αυτο ειναι ολο!!!Οποτε εφυγα για TDM! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τι το ωραιο εχει το Hornet δεν μπορω να καταλαβω!!!Αυτοι που το σχεδιασαν δεν μπορουσαν να σουλουπωσουν λιγο τον κωλο του!!!Πως ειναι ετσι???!!!

Δεν σαρεσει αυτος ο κωλος? Κ σου αρεσει του tdm? Τελικα ολα ειναι υποκειμενικα!!!!

post-5863-1241885173_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σαρεσει αυτος ο κωλος? Κ σου αρεσει του tdm? Τελικα ολα ειναι υποκειμενικα!!!!

Σε αυτην την φωτο θες λαστιχα ή μου φαινεται;;;

Τελος παντων τελειως υποκειμενικα TDM 900 :wub: :wub: ...Ο φιλος Athan με καταλαβαινει...Ρε παιδια τι ηχος ειναι αυτος;;Ερωτααςςς!!!!!

Τροποποιήθηκε από τον r3negade

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Για ακόμα μια φορά έκανες μια εμπεριστατωμένη μεν χωρίς σάλτσες δε, ανάλυση. Λίγοι θα μπορούσαν να θέσουν τα γεγονότα καλύτερα. Μπράβο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O "κωλος" του hornett ειναι ο ομορφοτερος σε ολη την κατηγορια των naked μοτο...εχει την ανεση για τον συνεπιβατη αλλα παραλληλα ειναι και σχεδιαστικα ομορφη και ευρωπαικη...

το προβλημα ειναι η μασκα που δεν δενει με την υπολοιπη μηχανη...

Η ολη μοτο ειναι λιγο....θα την ελεγα ερμαφροδιτη :P ...απο την μεση και μπροστα Japan και απο την μεση και πισω Europe...και ολα αυτα γιατι η μηχανη ειναι σχεδιασμενη σε λευκο χαρτι, στην ιταλια...

Και με μια εξατμιση carbon το μοτορι απλα μαμαει...

PICS_STEALTH_HON_CB600F_HORNET_07_RSB_01.jpg

Τροποποιήθηκε από τον karlos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα