hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Εχει τυχει ποτε να δειτε συμπλεκτη αυτοκινητου? Ο δισκος αποτελειται απο δυο "ανεξαρτητα" τμηματα, το μπροστα και το πισω υλικο τριβης δηλαδη, τα οποια ειναι συνδεμενα μεταξυ τους με ελατηρια με τετοιο τροπο ετσι ωστε τα ζορια (σταματα-ξεκινα, αλλαγες κλπ) να τα παιρνουν τα ελατηρια κι οχι οι αξονες-γραναζια. Στο δικο μου το μηχανακι (υγρος πολυδισκος) το συστημα αυτο το εχει στην καμπανα. Απο οσο βλεπω στις φωτο δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στο BMW και δεν χρειαζεται πολλη σκεψη για να καταλαβει κανεις τη σπουδαιοτητα αυτου που λεω. Οριστε μια φωτο απο δισκο αυτοκινητου οπου φαινονται τα ελατηρια που λεω. Με τα ελατηρια αυτα γινεται ομαλοτερη η αλλαγη ταχυτητων καθως και το σταματα-ξεκινα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
RIDERGr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Αγχώνομαι όταν βλέπω ''αποσυναρμολογημένη'' μηχανή συννενοημένα ήταν και τα 2 BMW ρε γαμώτο? Και άντε τα ??? λες να παν στο διάολο αλλά να βλέπεις την καλή σου έτσι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) Θανάσ... όσο κακή χρήση κι αν κάνεις, δεν δικαιολογείται ζημιά στο δίσκο σε αυτά τα χιλιόμετρα. Κι εδώ δεν μιλάμε φυσικά για το υλικό τριβής,αλλά για το μεταλλικό μέρος του δίσκου....το σκελετό. Άρα για ποιο αναλώσιμο μιλάμε? Είναι σαν να λες αγόρασα τακάκια και τρύπησε το μεταλικό τους μέρος από την πίεση των εμβόλων της δαγκάνας ενώ είχες ακόμα πάστα για άλλα 10000χιλ !!! Εγώ αυτό το λέω κατασκευαστικό λάθος. Ναι μεν του προμηθευτή, αλλά φταίει κι η BMW με τα στάνταρ που είχε δώσει και τον ποιοτικό έλεγχο που ΔΕΝ έκανε προφανώς. Απο τη στιγμη που μιλαμε για αναλωσιμο, τι να πεις ? (Ποσο μαλλον δισκος συμπλεχτη, που μπορει καποιος να τον "φαει" και σε 1000 χλμ! ) Απο κει και περα, λογικο ειναι, αφου αυτη η "αστοχια" υλικου (αν ειναι) παρουσιαζεται μετα απο τοσο χλμ, οσα περιπου κανει ο μεσος αναβατης σε 2 χρονια, να αλλαχτει μετα απο δυο χρονια ο προμηθευτης και η ποιοτητα! ;) (Σιγα μην τεσταρανε τοσο χρονο, ενα αναλωσιμο προιον! Ασε που, το θεμα παρουσιαζεται συνηθως μετα απο την εγγυηση ) Επίσης, όταν το μηχανάκι σου γίνεται σαν βομβαρδισμένο τοπίο, δεν νοείται να μην αλλάξεις όλα αυτά που δουλεύουν παρέα με το δίσκο. Θα πρεπε να είσαι βλάκας για να το κάνεις, καθώς μετά από 10000χιλ θα μπορούσε να συμβεί ζημιά σε άλλο σημείο και να το ξανάνοιγες και πάλι. Οπότε δεν μπορείς να το πάρεις σκέτο εκ των πραγμάτων. Τα 660$ της Αμερικής για τον άξονα, μεταφράζονται μόλις 300? στην Ελλάδα? Σίγουρο αυτό? Γιατί κομματάκι περίεργο με φαίνεται. (και μακάρι να είναι έτσι εδώ που τα λέμε) Τοσο κοστιζει στην Ελλαδα,σιγουρα! (γενικα, τα ανταλλακτικα και οι υπηρεσιες BMW σε Αμερικη-Καναδα, ειναι "φαρμακι"!) Εχει τυχει ποτε να δειτε συμπλεκτη αυτοκινητου? Ο δισκος αποτελειται απο δυο "ανεξαρτητα" τμηματα, το μπροστα και το πισω υλικο τριβης δηλαδη, τα οποια ειναι συνδεμενα μεταξυ τους με ελατηρια με τετοιο τροπο ετσι ωστε τα ζορια (σταματα-ξεκινα, αλλαγες κλπ) να τα παιρνουν τα ελατηρια κι οχι οι αξονες-γραναζια. Στο δικο μου το μηχανακι (υγρος πολυδισκος) το συστημα αυτο το εχει στην καμπανα. Απο οσο βλεπω στις φωτο δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στο BMW και δεν χρειαζεται πολλη σκεψη για να καταλαβει κανεις τη σπουδαιοτητα αυτου που λεω. Οριστε μια φωτο απο δισκο αυτοκινητου οπου φαινονται τα ελατηρια που λεω. Με τα ελατηρια αυτα γινεται ομαλοτερη η αλλαγη ταχυτητων καθως και το σταματα-ξεκινα. Οι ΒΜW και MotoGuzzi, εχουν συμπλεκτη "αυτοκινητιστικου τυπου" απο καταβολης τους (και οχι ακριβως ιδιο..) Τον ρολο των ελατηριων, παιζει το "χτενι" Στα 1200άρια η αντικατάσταση κοστίζει περισσότερο απ ότι στα 1100-1150 λόγω ότι το χτένι έχει πακέτο και το γρανάζι, ενώ στα προγενέστερα μοντέλα ήταν σκέτο. Ναι, τωρα ειναι "πριτσινωμενα" τα δυο κομματια Τροποποιήθηκε Απρίλιος 16 , 2009 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
liz4rd 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 θανάση μην παίρνεις χαμπάρι , προχώρα δυναμικά , βγάλτους τα δόντια ! ! ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 θανάση μην παίρνεις χαμπάρι , προχώρα δυναμικά , βγάλτους τα δόντια ! ! ! Προς στιγμην βγαζω αλλων, για να πληρωσω τα ανταλλακτικα! :P :P :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Italokamikazi 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Θανάση τώρα είδα το πόστ.....πολύ ενδιαφερόν στοιχεία φίλε και καλές φοτογραφίες ..έτσι να μαθαίνουμε κ εμείς που έχουμε την ίδια μηχανή και κάποια πράγματα.....!!! Απλά καλά ξεμπερδεματα man...και καλές γιορτές εύχομαι! Ιταλός1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) Θανάση τώρα είδα το πόστ.....πολύ ενδιαφερόν στοιχεία φίλε και καλές φοτογραφίες ..έτσι να μαθαίνουμε κ εμείς που έχουμε την ίδια μηχανή και κάποια πράγματα.....!!! Απλά καλά ξεμπερδεματα man...και καλές γιορτές εύχομαι! Ιταλός1 To thread αυτο, ανοιχτηκε για 4 λογους.. 1. Γιατι μου'κανε εντυπωση, οτι τρια κατα τεκμηριο καλα συνεργεια, εκαναν την ΙΔΙΑ! λαθος εκτιμηση,που σημανει: ΠΟΤΕ! απολυτη εμπιστοσυνη ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! (Εγω τωρα, ας πουμε, θα ειχα μεινει με τη ιδεα οτι ειχα προβλημα στον αξονα..) 2.Γιατι μου εκανε εντυπωση το ποσο χρειαζεται να λυθει το μηχανακι, απλα και μονο για να αλλαχτει ενα ανταλλακτικο που θα χρειαστει να αλλαχτει ουτως 'η αλλως καποια στιγμη!.. (Ειπαμε, καλοι οι boxer, για δουλειες στην κυλινδροκεφαλες, αλλα για δουλεια στο σασμαν, αστο καλυτερα..Το αντιστροφο με τους IL δλδ!) 3. Γιατι εμαθα διαφορα πραγματα απο πρωτο χερι και τα ειδα κι'ολας και ηθελα να τα μοιραστω μαζι σας! :D Kαι 4. Γιατι ηθελα να απολαυσω την ηδονη των "σπαζοBMWδο-λαγνων" ( ) που εκστασιαστηκαν! απο τις πρωτες φωτο!! Σ'αυτους τους τελευταιους λοιπον, ειναι αφιερωμενη και η τελευταια foto, να την κανουν κορνιζα στο δωματιο και να ηδονιζονται!! :lol: (Οχι οτι δεν θα την ειχα και καθαρα νεταρισμενη!.. :P ) Προσοχη στη χρηση της μονο.. Να την παρουσιαζουν ΜΟΝΟ! σε ΑΝΙΔΕΟΥΣ! γιατι, για οσοι ξερουν πως αλλαζεται ενας δισκος σ'ενα boxer, θα τους κυνηγανε με παστους μπακαλιαρους στο χερι!! Την κανω, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ!!! Τροποποιήθηκε Απρίλιος 16 , 2009 από τον ALX Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Scandal 95 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Από την μία σκέφτομαι εσένα με την ταλαιπωρία που τραβάς και τις εικόνες που βλέπεις, από την άλλη σκέφτομαι τον μάστορα με την δουλειά μου ρίχνει... Καλά ξεμπερδέματα και καλό ταξίδι με το που είναι ετοιμοπόλεμη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Η πρώτη διάγνωση είναι "Αλλαγη αξονα, και-για να'μαστε "μεσα"-και δισκου-"χτενιου" Η δεύτερη διάγνωση είναι ΜΟΝΟ! προβλημα αξονα!! Η τρίτη διάγνωση είναι προβλημα στον προσθιο "σταυρο" του αξονα!! ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ: κατα τους δυο ερωτηθεντες, αλλαγη αξονα, ενω κατα τον Ανδριοπουλο, ΚΑΙ! αξονα, ΚΑΙ! δισκου-"χτενιου" ΚΙ ΕΣΥ... Εεεμμμμ!!! ...Προτιμησα τον παλιο, καλο, "δικο μου" μαστορα!!... Ο οποίος σου άλλαξε (αν κατάλαβα καλά) ΜΟΝΟ ΔΙΣΚΟ-ΧΤΕΝΙ και όχι φυσικά άξονα; Ας μου απαντήσει οποιοδήποτε GS κατάλαβε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Όπως έχω γράψει στο Βίος και Πολιτεία για το δικό μου GS, αυτή τη δουλειά, την έχω κάνει κι εγώ στις 55000 χιλιόμετρα από λάθος διάγνωση μηχανικού, ο οποίος στα ξεκούδουνα "άκουσε" ένα θόρυβο ενώ είχα πάει εκεί για άλλο λόγο, και μου είπε ακριβώς αυτό. Ότι έχει αποκτήσει τζόγους ο δίσκος πάνω στο καρέ του πρωτεύοντα άξονα. Η συνέχεια της συζήτησης με τρόμαξε όταν τον άκουσα να μιλάει για χιλιάρικα ? αν πάθει ζημιά ο άξονας αυτός, και άρων άρων έβαλα μέσα την μοτοσυκλέτα για την αλλαγή του δίσκου. Δεν την είχα και πολύ καιρό στα χέρια μου τότε την μοτοσυκλέτα, κι έτσι δεν είχα γνώμη να αντιπαραθέσω. Η μοτοσυκλέτα έγινε ακριβώς σαν του black hawk αφού λύθηκε από πάνω της ότι μπορούσε να λυθεί για να βγει ο δίσκος. Μην ξεχνάμε ότι τα GS δεν έχουν πλαίσιο κι όλα στηρίζονται πάνω στο κινητήρα που παίζει και τον ρόλο πλαισίου. Ήμουν παρών στο λύσε δέσε και όπως διαπιστώθηκε κατά το άνοιγμα, ο δίσκος δεν είχε κανένα τζόγο!!! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το υλικό τριβής είχε ακόμα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για να φαγωθεί. Εν ολίγοις, πρόβλημα δεν υπήρχε, παρόλα αυτά αφού κάναμε που κάναμε αυτή τη δουλειά, άλλαξα το δίσκο και το χτένι ώστε να ανανεώσω τη διάρκεια ζωής του συμπλέκτη μου. Η απόδειξη ότι η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήρθε όταν ξαναδέθηκε η μοτοσυκλέτα και εκείνος ο θόρυβος που είχε ακούσει ο μηχανικός παρέμεινε, ακόμα και με την προσθήκη του καινούριου δίσκου/χτενιού. Ένας θόρυβος που με συντροφεύει από τότε που αγόρασα την μοτοσυκλέτα, έως τώρα!!! Για περίπου 80000χιλ δηλαδή και για μένα είναι ένας θόρυβος BMW. Έτσι δουλεύει...τι να κάνουμε τώρα? Αφού πρόβλημα δεν βγάζει, εγώ δεν ενοχλούμαι από αυτόν τον θόρυβο (ο οποίος ακούγεται μόνο στο ρελαντί και όχι πάντοτε. Συνήθως όταν είναι κρύο το μοτέρ ακούγεται) Η δική μου όμως περίπτωση, ήταν πολύ πιο δράμα για μένα, αφού η μοτοσυκλέτα λύθηκε τρεις ολόκληρες φορές οπως λύθηκε του black hawk, μέσα σε ένα μήνα!!! Kι όλες εντελώς άδικα, αφού έφταιγε η πρώτη φορά που ανοίχτηκε από λάθος διάγνωση. Μετά ακολούθησε ένα λάθος το οποίο επέφερε άλλα δύο λυσήματα/δεσίματα κι αυτό ήταν το λάθος χτένι που είχε δώσει η BMW στο μάστορα. Ενώ του είχε δώσει δίσκο από 1150, το χτένι ήταν από 850!!! Πιο αδύναμο (και πιο λεπτό) και δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη να πιέσει το δίσκο στο πλατό, με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα να πατινάρει τρελά! Την δεύτερη φορά που την ανοίξαμε, δεν βρήκαμε το πρόβλημα, παρά το ρίξαμε στο ότι δεν είχε πατήσει ακόμα σωστά ο δίσκος στο πλατό και την ξανακλείσαμε αφού δεν βλέπαμε σφάλμα. Όταν όμως την οδήγησα για αρκετά χιλιόμετρα πάλι έτσι και είδα ότι δεν συνερχόταν το πατινάρισμα, είπα ότι δεν μπορεί, κάποια μαλακία έχει γίνει κι έτσι λύθηκε για τρίτη φορά. Τότε ανακαλύψαμε ότι το χτένι δεν ήταν για 1150. Οι κωδικοί δεν αντιστοιχούσαν με το παλιό χτένι και μετρούμενο και με παχύμετρο βρέθηκε λεπτότερο του παλιού! Πήραμε την BMW και τους είπαμε το λάθος και μας έστειλαν την ίδια μέρα ένα χτένι 1150 το οποίο και φορέθηκε πάνω. Με το που δέθηκε η μοτοσυκλέτα, το πατινάρισμα εξαφανίστηκε φυσικά. Και τι μου έμεινε απ' όλη αυτή την ιστορία? Ένας καινούριος δίσκος που μπήκε πάνω πρόωρα και τα σπασμένα νεύρα μου που είδα την μοτοσυκλέτα να γίνεται κομμάτια τρεις φορές χωρίς λόγο. Εννοείται πως πλήρωσα μόνο την πρώτη φορά, καθότι στο δύο επόμενα λυσήματα δεν έφταιγα εγώ (λες κι έφταιγα για το πρώτο δηλαδή...αλλά λέμε τώρα) Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας, είναι πως αν δεν ξέρεις πέντε βασικά πράγματα για τις μοτοσυκλέτες, ή δεν ξέρεις την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα καθώς είναι πολύ λίγο χρόνο στα χέρια σου, είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις από μια λάθος διάγνωση. Το πρόβλημα είναι όταν δεν σκαμπάζεις καθόλου από μηχανολογικά. Τότε είσαι έρμαιο στα χέρια των μαστόρων αφού ό,τι και να σου πουν, εσύ δεν μπορείς να ξέρεις ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα και αφήνεσαι στα χέρια τους. Ήταν δεν ήταν χαλασμένο δηλαδή το μηχανάκι σου, δεν θα το μάθεις ποτέ. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια και τώρα πια ξέρω την μοτοσυκλέτα σαν την τσέπη μου. Έτσι πρόσφατα που εμφανίστηκε ένας θόρυβος στον αριστερό κύλινδρο, άκουσα τα απίστευτα. Για τι μέταλλα μπιέλας μου είπαν, για τι σπασμένες γλίστρες καδένας μου είπαν... για τι μέταλλα στροφάλλου μου είπαν... και φυσικά όλα αυτά προϋπόθεταν λύσιμο των κυλινδροκεφαλών. Κι αφού θα τις έλυνες αυτές δεν θα έκανες και μια γενική επισκευή (ελατήρια-τσιμουχάκια βαλβίδων-οδηγούς βαλβίδων κτλ? ) θα τα έκανες για να μην τα κάνεις αργότερα. Μιλάμε δηλαδή για ένα κόστος της τάξεως των 500? Όμως δεν εμπιστεύτηκα τα λόγια τους, παρά την δική μου γνώμη. Πήγα λοιπόν και έδωσα 65? και αγόρασα έναν τεντωτήρα καδένας τον οποίο και άλλαξα μόνος μου και το πρόβλημα λύθηκε. Ούτε μπιέλες, ούτε μέταλλα ούτε τίποτα. Ένας τεντωτήρας των 65? ήταν το πρόβλημα κι αυτός λόγω φυσιολογικής φθοράς μετά από τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας, είναι πως αν δεν ξέρεις πέντε βασικά πράγματα για τις μοτοσυκλέτες, ή δεν ξέρεις την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα καθώς είναι πολύ λίγο χρόνο στα χέρια σου, είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις από μια λάθος διάγνωση. Το πρόβλημα είναι όταν δεν σκαμπάζεις καθόλου από μηχανολογικά. Τότε είσαι έρμαιο στα χέρια των μαστόρων αφού ό,τι και να σου πουν, εσύ δεν μπορείς να ξέρεις ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα και αφήνεσαι στα χέρια τους. Ήταν δεν ήταν χαλασμένο δηλαδή το μηχανάκι σου, δεν θα το μάθεις ποτέ. Αυτό είναι το θέμα. Αλλά πόσοι είναι σε θέση να έχουν επαρκείς μηχανολογικές γνώσεις για να μην τους πιάνουν κορόιδο; Και πόσοι έχουν πιαστεί κορόιδο, έχοντας δαπανήσει έναν σκασμό λεφτά, χωρίς να υπάρχει λόγος; Είμαι από αυτούς που έτυχε να γνωρίζω πέντε πράγματα μηχανολογικά (από χόμπι καθαρά, χωρίς να έχω επαγγελματική σχέση). Κι όμως. Κάθε φορά που ήμουν με κάποια μοτοσυκλέτα μου για βλάβη σε συνεργείο, πάντα ήμουν καχύποπτος. Ξέρετε πότε δεν έχω καμία καχυποψία, μόνο; Οταν πάω το αμάξι στο συνεργείο της Toyota. Μόνο εκεί έχω εμπιστοσύνη. Αφού λέω ότι έτσι και έβγαζε η TOYOTA μοτοσυκλέτες, θα έπαιρνα μοτοσυκλέτα της TOYOTA. Τέλος πάντως. Μεγάλο το θέμα. Πιο εύκολα μου φαίνεται βρίσκεις γυναίκα (καλή εννοώ) παρά μάστορα για τη μοτοσυκλέτα σου (καλό εννοώ) :P Τροποποιήθηκε Απρίλιος 16 , 2009 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 .......................... Κάποιοι μάστορες είναι κυριολεκτικά για σκότωμα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Κάποιοι μάστορες είναι κυριολεκτικά για σκότωμα.. Μην ξεχνας οτι αυτοι οι ψευτομαστορες εκμεταλλευονται την πληρη ασχετοσυνη των οδηγων που δεν εχουν υποψια γνωσης για τη μοτοσυκλετα τους μηχανολογικα.Ειναι κατι σαν τα παλιας σχολης μαστόρια που παει η Ξανθια Σεξουαλα Κυρία με το βαμμενο νυχι και το μινι φουστακι-γοβα στιλετο στο Συνεργειο και λεει "μου αλλαζετε τα λαδια" και της λεει ο μαστορας επιτακτικα "ανοιξε το καπο"και την κοιταει με νοημα μεσ'τη μουτζουρα και αυτη του λεει "μα δε ντρεπεστε,που εδω στον κοσμο"; :D Οσα λοιπον παραπανω γνωριζουμε για την μοτοσυκλετα μας τοσο λιγοτερο κοροϊδα θα βρισκουν οι "μαστορες"... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 (τροποποιήθηκε) Μην ξεχνας οτι αυτοι οι ψευτομαστορες εκμεταλλευονται την πληρη ασχετοσυνη των οδηγων που δεν εχουν υποψια γνωσης για τη μοτοσυκλετα τους μηχανολογικα.Ειναι κατι σαν τα παλιας σχολης μαστόρια που παει η Ξανθια Σεξουαλα Κυρία με το βαμμενο νυχι και το μινι φουστακι-γοβα στιλετο στο Συνεργειο και λεει "μου αλλαζετε τα λαδια" και της λεει ο μαστορας επιτακτικα "ανοιξε το καπο"και την κοιταει με νοημα μεσ'τη μουτζουρα και αυτη του λεει "μα δε ντρεπεστε,που εδω στον κοσμο"; :D Οσα λοιπον παραπανω γνωριζουμε για την μοτοσυκλετα μας τοσο λιγοτερο κοροϊδα θα βρισκουν οι "μαστορες"... Δυστυχώς κάπως έτσι είναι.. Πολλα΄παραδείγματα μου ρχονται στο μυαλό. Σαν την άλλη φορά σε μένα που είχε χαλαρώσει μια βίδα σε βάση στήριξης του μοτέρ (στο παπάκι που είχα) και έκανε έναν πολύ άσχημο συντονισμό. Ο ένας έλεγε:πηνία καμμένα(200€) Ο άλλος έλεγε:μάλλον έσπασε κάτι στο κιβώτιο, πρέπει να το λύσω.. Και τελικά έπιασα το έψαξα απο δω απο κει και αφού κάργαρα όλες τις βίδες βρήκα αυτή τη βίδα που είχε χαλαρώσει και λύθηκε το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως ακουγόταν σαν κάτι να βάραγε μέσα στο μοτέρ αλλά του π@στη, στον ένα το είπα ξεκάθαρα. Του άφησα το μηχανάκι να το δει και του είπα:ΤΣΕΚΑΡΕ πρώτα όλες τις βίδες οτι δεν έχουν λάσκα. Και σαφώς μου είπε ψέμματα. Το κακό είναι πως εκείνη την εποχή δούλευα 14ωρα και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με το μηχανάκι και είπα στην αρχή να βρω να εμπιστευτώ κάποιον να το δει.. Τρια πουλάκια κάθονταν.. Θέλει πολύ προσοχή και όσο γίνεται περισσότερες γνώσεις είναι η αλήθεια.. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 16 , 2009 από τον TC-drift Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Εδω η πισω πλευρα του κινητηρα, χωρις το σασμαν (Μην ξεχνατε οτι ειναι ΞΗΡΟΣ ΜΟΝΟΔΙΣΚΟΣ! και οχι υγρος πολυδισκος,εξ'ου και το χρωμα που μοιαζει με σκουρια, αλλα απλα ειναι η σκονη, απο τα υλικα τριβης) Από κάτω βλέπω έναν αντικραδασμικό; Ναι μεν, σε μια BMW 'η MotoGuzzi, εχεις προσβαση στις κυλινδροκεφαλες χωρις να λυσεις τιποτα! (σε αντιθεση μ'ενα IL) αλλα απο την αλλη, αν αλλαξεις δισκο-ους, λυνεις το μισο μηχανακι! (Ενω, στα κιβωτια των υπολοιπων μηχανων, που ειναι υγροι πολυδισκοι, (εκτος απο τα DUCATI που ειναι "ξηροκαμπανα", δλδ εχουν ξηρους πολυδισκους) αυτο ειναι ευκολο αφου οι δισκοι ειναι στα πλαγια! ;) ) Έτσι είναι, ανάλογα με τη διάταξη, αλλού χάνεις, αλλού κερδίζεις... 1. Γιατι μου'κανε εντυπωση, οτι τρια κατα τεκμηριο καλα συνεργεια, εκαναν την ΙΔΙΑ! λαθος εκτιμηση,που σημανει: ΠΟΤΕ! απολυτη εμπιστοσυνη ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! (Εγω τωρα, ας πουμε, θα ειχα μεινει με τη ιδεα οτι ειχα προβλημα στον αξονα..) Ερώτηση: σκόπευε κανείς από τα 3 πρώτα συνεργεία να μετρήσουν τις ανοχές του άξονα; Ή διάλεξαν αψήφιστα την εύκολη λύση "κάτι ακούγεται, ας το αλλάξουμε"; Πιο εύκολα μου φαίνεται βρίσκεις γυναίκα (καλή εννοώ) παρά μάστορα για τη μοτοσυκλέτα σου (καλό εννοώ) :P Καλό είναι να έχεις και εκεί ένα service manual: :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Μην μπερδεύετε τους ψευτομάστορες, με τους λαμόγιους μάστορες. Γιατί υπάρχουν μάστορες που δεν πάνε να σε δαγκώσουν, αλλά με την λάθος διάγνωση που κάνουν, σε φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Το κακό έχει γίνει πια όταν έχει λυθεί η μοτοσυκλέτα. Ήθελε δεν ήθελε, εσύ θα πληρώσεις εργατικά. Είναι όμως κι άλλοι που ενώ είναι γατόνια και την πιάνουν την ζημιά με την μία, σου λένε κι άλλες δυο τρεις άρες μάρες, για να αυξήσουν το κέρδος τους από την επισκευή. Όταν δε, διαγνώσουν θύμα (=εντελώς άσχετο από μηχανολογικά) τότε είναι που οργιάζουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πελάτης βγαίνει χαμένος. Γιατί ο ένας δαγκώνει εκ προμελέτης κι ο άλλος δαγκώνει εξ αμελείας. Τρανταχτό παράδειγμα ένας γνωστός με Varadero που πήγε σε λαστιχά να του ζυγοσταθμίσει το μπροστινό ελαστικό κι αυτός του το άλλαξε λέγοντάς του ότι ήταν στραβό από κατασκευής!!!!!!! Όπως αποδείχτηκε μετά την αλλαγή του ελαστικού, δεν έφταιγε ούτε η ζυγοστάθμιση, ούτε το λάστιχο, αλλά η ζάντα που είχε στραβώσει από μια λακούβα που είχε πέσει ο γνωστός μου αφού παρόλο το καινούριο λάστιχο και την ζυγοστάθμιση που έγινε, η μοτοσυκλέτα χόρευε καρσιλαμά. Φυσικά το λάστιχο δεν το έπαιρνε πίσω αφού πατήθηκε και με την δικαιολογία ότι δεν έφταιγε αυτός που ήταν στραβιά η ζάντα. Κι άντε να έβγαζε άκρη ο γνωστός μου μετά. Πιάσ΄το αυγό και κούρευτο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 Τα νεωτερα λοιποοοον!! :D Λογω Πασχα, και της επιμονης μου να ειμαι παρων στο "δεσιμο" αυτο εγινε χτες, απο το μεσημερι μεχρι το βραδυ (Συνολο 5 ωρες και οι δυο μας) Εκτος απο το δισκο-"χτενι" αλλαχτηκαν και λαδια-φιλτρο, βαλβολινες κιβωτιου-διαφορικου και υγρων συμπλεκτη (Αφου μπηκαμε που μπηκαμε στη διαδικασια, ας γινουν ολα οσα εχουν σχεση με το θεμα "μεταδοση") Στη δοκιμη, τωρα: Πολυ πιο μαλακος συμπλεκτης, αθορυβες αλλαγες (για BMW βεβαια μιλαμε, ε? Τα glAAAAggg!! απο το κιβωτιο, ακουγονται μια χαρα! ) Ο θορυβος σε αποτομο κλεισιμο γκαζιου εξαφανιστηκε οπως και γενικα ολα εκεινα τα "συμπτωματα" που με οδηγησαν συνεργειο Τελος καλο, ολα καλα λοιπον, και ειμαστε παλι ετοιμοι για καινουριες βολτες!! Από κάτω βλέπω έναν αντικραδασμικό; Ναι, για-ακομα- ομαλοτερη λειτουργια.. (Στο ΗΡ τον εχουν αφαιρεσει, για μειωση βαρους) Ερώτηση: σκόπευε κανείς από τα 3 πρώτα συνεργεία να μετρήσουν τις ανοχές του άξονα; Ή διάλεξαν αψήφιστα την εύκολη λύση "κάτι ακούγεται, ας το αλλάξουμε"; ΟΧΙ, αφου μιλουσαν ολοι για αμεση παραγγελια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 .... τελος καλο ολα καλα ρε φιλε!...χαιρομαι που βρηκες παλι το κεφι σου και ολα λειτουργουν ρολοι! ....αλλα να πω την αληθεια ....μια πικρα μου χει μεινει!...ετσι καπως μια πικρη γευση και ας μην συνεβησαν αυτα στη δικη μου μοτοσυκλετα και κατα συνεπεια στη δικη μου τσεπη! .....λυπηρό να μιλαμε για τετοια συμπτώματα σε ενα μηχανακι της σειρας του GS!..και μαλιστα στο δισκο σε αυτα τα χιλιομετρα!...δεν μπορω να δεχτω καμια αιτιολογια σαν φυσικη για να πω οτι ειναι νορμαλ να κανω σκεψεις για δισκο ή διαφορικο στα 35 χιλιαδες χιλιομετρα!...τι και αν εγραψε χιλιομετρα σε πολη ...τι και αν μπηκες χωμα δηλαδη τι σκ@τα on-off ειναι? ...τελος παντων σε λιγο καιρο, πρωτα ο θεος, θα ειμαι στα δικα σου χιλιομετρα ....και εδω θα μαστε να δουμε αν συμπληρώσω το ποστ σου με τα δικα μου παραπονα!..καθοτι και το δικο μου ειναι απ τα πρωτα της σειρας !(Ιουλιος 2004) ...το δικο μου GS (...εκτος της αλλαγης των υγρων των φρενων που εκανα το περασμενο μηνα σε φιλο μηχανικο) δεν το χει δει ματι μαστορα!....και θελω να πιστευω οτι ετσι θα παει! ...για να δουμε!..παντως με εχεις αγχώσει! ....καλοριζικο λοιπον!.... και καλα και απροβληματιστα χιλιομετρα στο ταξιδι που ετοιμαζεις! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 (τροποποιήθηκε) ... Mην το περνεις και τοσο "βαρια"! (Αφου μιλαμε για δισκο, που δεν καλυπτεται απο εγγυηση, ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ! απο κανεναν και πουθενα! αφου θεωρειται "αναλωσιμο" και εξαρταται (ΚΑΙ!) απο τη χρηση) Τωρα, αν μιλουσαμε για αξονα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ! τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα! Τροποποιήθηκε Απρίλιος 23 , 2009 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Scandal 95 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 Κούκλα έγινε πάλι η μπέμπα... άντε καλά χιλιόμετρα από εδώ και πέρα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 (τροποποιήθηκε) Κούκλα έγινε πάλι η μπέμπα... άντε καλά χιλιόμετρα από εδώ και πέρα! Kαι ειναι και απλυτη, ενα χρονο+ !!.. :P Μαλλον, ενα πλυσιμο θα ειναι το δωρακι της, το ερχομενο Σ/Κ! (αφου ανεχτηκε δυο.. βανδαλους!! να την γδυσουν μεχρι τα "σωψυχα"! και να την πασπατευουν τοσες μερες!! :lol: ) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 23 , 2009 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adnis 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 Ξέρετε πότε δεν έχω καμία καχυποψία, μόνο; Οταν πάω το αμάξι στο συνεργείο της Toyota. Μόνο εκεί έχω εμπιστοσύνη. Αφού λέω ότι έτσι και έβγαζε η TOYOTA μοτοσυκλέτες, θα έπαιρνα μοτοσυκλέτα της TOYOTA. +φωνώ απόλυτα...ΤΟΥΟΤΑ και τα μυαλά στα κάγκελα!!! είχα ένα yaris και το είχα λιώσει το κακόμοιρο... (επίτηδες γιατί το είχα με leasing για 3 χρόνια...) δεν έκανε τσικ το σκυλάκι... (για να μην αναφέρω ότι μια περίοδο-καλοκαίρι-το είχα δανείσει στον αδερφό μου, και καθυστέρησε το service του για 10.000km) τίποτα δε ζήτησε το κακόμοιρο... έψαχνα και εγώ στο net μπας και έχει η toyota σχέδια να βγάλει moto, αλλά μπααα, τίποτα στον ορίζοντα.... sorry φίλε μαυρογέρακα ελπίζω το μοτόρι σου να είναι καλύτερο από πριν, και να σε αποζημιώσει με χαρούμενες βόλτες για τη στεναχώρια που σε κέρασε όταν το είδες λυμένο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 Ρε συ θαναση;Σιγουρα στα εβαλε ΟΛΑ στη θεση τους;Σαν διαφορετικο το βλεπω το GS απο τα αλλα... :rotfl: Αντε τελος καλο ολα καλα λοιπον...Για πες...πόσο πηγε ΓΕΝΙΚΩΣ το μαλλι;... B) ...Μισο να κατσω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 On off από την TOYOTA.... RAV2 :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2009 Ρε συ θαναση;Σιγουρα στα εβαλε ΟΛΑ στη θεση τους;Σαν διαφορετικο το βλεπω το GS απο τα αλλα... :rotfl: Δεν περισσεψε, ουτε ελειψε, βιδα! Για πες...πόσο πηγε ΓΕΝΙΚΩΣ το μαλλι;... B) ...Μισο να κατσω... Κατσε, λοιπον, και διαβαζε! Δισκος, 147 ευρω! Αυτο ηταν το απαραιτητο, αλλα, μιας και μπηκαμε συνεργειο και εγινε ολη αυτη η δουλεια εγιναν και τα παρακατω: Αλλαγη (προληπτικη) και "χτενιου" (ελατηριου δισκου), 319 ευρω! Aλλαγη λαδιων (Castrol ορυκτελαιο 20-50, 4 λιτρα): 40 ευρω Αλλαγη βαλβολινης σασμαν και διαφορικου (Castrol-BMW, 1 λιτρο) 30 ευρω MotorKote (Αντιτριβικο σε σασμαν-διαφορικο): 20 ευρω Υγρα συμπλεκτη (δεν τα ειχα αλλαξει ποτε): 10 ευρω Συνολο λοιπον, 466 τα του δισκου, συν 100 τα διαφορα "ζουμια"! :) (Εργατικα δεν αναφερω, μιας και η τιμη ηταν "φιλικη" οποτε δεν εχει νοημα..) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες