Jump to content
Voliminal

Ασφάλεια χωρίς δίπλωμα.

Recommended Posts

Μιας και ψαχτηκα στο forum διαβασα κατι threads αλλα δεν με καλυπτουν.

Γι αυτο θελω να ρωτησω τα εξης.

Είμαι 19 εχω Α1 και θα πάρω ΧΤ.

Θα μπορώ να το ασφαλήσω ωστε άμα με σταματήσουν τουλάχιστον να έχω ασφάλεια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ναί μπορείς αλλά εάν εμπλακείς σε ( χτύπα ξύλο) καμία στούκα ΚΑΙ θα σε σκίσουνε, ΚΑΙ δεν θα σου καλύψει τίποτα η ασφαλιστική σου !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάμε πάλι :_whistling:

ναι γίνεται όχι μη το κάνεις γιατί για τα στρουμφ κάλο είναι άλλα σε περίπτωση ατυχήματος δε σε καλύπτει και αυτή είναι η χρήση της ασφάλειας και όχι να τη δείχνουμε στους έλεγχους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nαι για πειπτωση ατυχηματος τα χιλιοδιαβασα και εγώ και σορρυ που σας εκανα να τα ξαναγραψετε, απλα αμα έχω ασφάλεια και οχι το Α δεν θα είναι καλύτερα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όχι άπλα κάνεις την ασφαλιστική ποιο πλούσια...

και σκέψου το κι αλλιώς έρχεσαι με τη μότο και μου ρίχνεις ένα τράκο. εγώ ο Μ@λακας θα πρέπει να σε κυνηγάω να με αποζημιώσεις για κάτι που δε φταίω και αν τα έχεις κάλος αν όχι κρίμα δεν είναι. Νομίζω με τη ευκαιρία πως μπορείς να πάρεις ΧΤ 400 με Α1 και να είσαι και νόμιμος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ασφαλιστική εταιρεία ασφαλίζει το όχημα και καλύπτει τους όδηγους που εχουν νομιμη αδεια για να οδηγεί τον συγκκριμένο τυπο οχήματος. Εαν είναι νέος οδηγός πρέπει συνήθως να πληρώσει κάποιο επασφάλιστρο. τώρα σε περίπτωση που προκληθεί ατύχημα και ο οδηγός του οχήματος δεν έχει την νόμιμη άδεια, τότε η ασφαλιστική αποζημίωνει τον παθόντα και στρέφεται κατα του ιδόκτητη/οδηγού για επανείσπραξη.ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ Σε περίπτωση μεγάλης αποζημίωσης και ειδικά σε σωματική βλάβη η ασφαλιστική εταιρεία θα προσπαθήσει να επανεισπράξει!!!!!!!

Τροποποιήθηκε από τον taskon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Nαι για πειπτωση ατυχηματος τα χιλιοδιαβασα και εγώ και σορρυ που σας εκανα να τα ξαναγραψετε, απλα αμα έχω ασφάλεια και οχι το Α δεν θα είναι καλύτερα?

Νοpe ....... :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην κάνεις καμιά βλακεία (με το συμπάθειο). Αφού σε κανά δύο χρόνια θα βγάλεις δίπλωμα «ανεξαρτήτων»

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα ξέρετε οτι απλα ΔΕΝ μπορώ να περιμένω :P έχω ήδη τα λευτά και έχω βρεί ήδη 2-3 ΧΤακια Motard... Σίγουρα καποιος θα έχει περάσει την φάση μου :P ή την περνάει ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου, δες τι λέει η λογική...

Η ασφάλεια υπάρχει για να καλύψει την ζημιά που θα κάνεις εσύ σε κάποιον λόγο απροσεξείας κι όχι για να καλύψει την ζημιά που θα κάνεις σε κάποιον λόγο άγνοιας. Κι επισήμως, όσο δεν έχεις το κατάλληλο δίπλωμα, θεωρείσαι ότι δεν έχεις γνώση του αντικειμένου, οπότε δεν σε καλύπτει.

Πάντως, εγώ θα πω αυτό που είπαν κι άλλοι παραπάνω...γιατί δεν μπαίνεις στην διαδικασία να βρείς ένα μηχανάκι που να το καλύπτει το Α1 και να σε καλύπτει κι εσένα. Υπάρχουν πολλά κοντινά του XT που τα καλύπτει το A1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά έχω σκαλώσει σε αυτή τη κατηγορία... Προσωπικά πιστεύω πως τα 250 δν θα με ικανοποιουν απο γκάζι... και δεν υπάρχει και κανένα που να μου αρέσει... αλλα επίσης σκαλώνω στην φάση οτι μπορω να έχω πιο "Μηχανή" με τα ίδια λευτα... και ισως λιγότερα (με επιφυλαξη) 2.000? XT και να πάρω 250? :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά που βρίσκω και τα σπάνε είναι συνήθως 600αρια ρε συς.. motard.. με εξατμισεις.. που να βρεις ενα καλο 400? :/

Street οχι μιας και τώρα έχω κολλήσει με Motard :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε ρε συ, όπως υπάρχουν 600άρια μοτάρντ, υπάρχουν και τετρακοσάρια.

Κάτσε να μπούνε και οι μοτάρντες του φόρουμ να πουν κι αυτοί.

Ή καλύτερα, άνοιξε ένα νέο θέμα και ρώτα για μοτάρντ εντός Α1. Εξήγησε το και στον τίτλο του θέματος να το δούνε οι ειδικοί μοταρντολόγοι και να πούνε τα δικά τους.

(Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το 250 είναι τόσο λίγο?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Well π.χ. TTR 250 και TTR 600 καλύτερο γκάζι? πιο καλό στήσιμο? και έχω βρει και στα ίδια λευτά. με νιώθεις? δηλαδη αμαρτία ενω με τα ιδια money μπορώ να έχω κάτι καλύτερο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Well π.χ. TTR 250 και TTR 600 καλύτερο γκάζι? πιο καλό στήσιμο? και έχω βρει και στα ίδια λευτά. με νιώθεις? δηλαδη αμαρτία ενω με τα ιδια money μπορώ να έχω κάτι καλύτερο..

Άμα είναι καλό ντίλ τοτε πάρτο, ασφάλισε το και μήν το κυκλοφορείς μέχρι να βγάλεις δίπλωμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα αυτό το έχουμε αναλύσει μέχρι αηδίας.

Μέσα στους όρους κάθε συμβολαίου αναφέρεται ότι οι προβλεπόμενες καλύψεις ισχύουν μόνο όταν οδηγεί το όχημα κάποιος με το σωστό δίπλωμα. Οπότε ακόμα και αν από αβλεψία/πονηριά η ασφαλιστική σου βγάλει συμβόλαιο χωρίς να έχεις δίπλωμα, αυτό νομικά και πρακτικά δεν θα ισχύει. Οπότε θα κυκλοφορείς χωρίς δίπλωμα και χωρίς ασφάλεια.

Από εκεί και πέρα κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θελω να ροτησω και εγω γιατι θελω να παρω ενα κρυπτον χ και ειμε 17 μισο

θελω να το παρω στο ονομα μου αλλα δεν εχω διπλομα για Α1

πωσ μπορω να βγαλω ασφαλεια απλα να την δειχνω σε περιπτωση ελεγχου απο την αστυνομια

ενοω παω μεσα σε μια ασφαλιστικη και λεω γεια σασ δεν εχω διπλομα και θελω ασφαλεια ?

τι πρεπει να πω ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.............τι πρεπει να πω ?

Καλημέρα.

Καληνύχτα.

υγ. Ξέχνα το. :yawn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως ακριβώς τα είπε και ο Θανάσης. Δεν μπορείς να βγάλεις ασφάλεια στο όνομα σου χωρίς να έχεις δίπλωμα. Μπορείς να βγάλεις σε άλλου το όνομα, αλλά δεν σε καλύβει ούτε σε ατύχημα ούτε στην τροχαία. Αν σε πιάσουν χωρίς δίπλωμα, μπορούν να κατηγορήσουν τους γονείς σου για το ότι σε αφήνουν να οδηγείς μηχανάκι χωρίς να έχεις ενηλικιωθεί και ΧΩΡΙΣ δίπλωμα. Και εννοείτε ότι σε γράφουν και για ασφάλεια πέρα απο δίπλωμα. Περίμενες τόσο καιρό για να πάρεις μηχανάκι. Δεν είναι δύσκολο να περιμένεις άλλους 6 μήνες για να βγάλεις το δίπλωμα και να είσαι νόμιμος και ωραίος. Στο κάτω κάτω αν γίνει στραβή με ατύχημα και δεν έχεις δίπλωμα, και φταις να ξέρεις ότι η αποζημίωση που θα σκάσετε απο την οικογένεια σου σοτν άλλο θα σας κλείσει το σπίτι στην κυριολεξία. Πιστεύεις ότι αξίζει το ρίσκο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε εαν πρεπει ο πατερας σου να δουλευει 1 ζωη για να ξεπληρωσει τις ανασφαλιστες καγκουριες σου θα μετανιωσεις που θα το κυκλοφορησεις ανασφαλιστος.

τσιμπα το 500αρι που το καλυπτει το α1.

Δεν αξιζει να παρεις τετοιο ρισκο.

1χρονος χωρις ασφαλεια ειναι καθε στιγμη ρισκο που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΣΚεψου τι σου λεω και θα δεις οτι τιποτα δεν αξιζει τοσο ωστε να μην αντεχεις 1 χρονο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aσφαλεια χωρις διπλωμα = 0 ασφαλεια και ασυνειδητο ανθρωπο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε εγω σε καταλαβαινω γιατι και εγω στην ιδια φαση ειμαι...εδω μεσα μπορει να σου τα περιγραφουν ολοι πολυ τραγικα αλλα ακουσεμε δεν θελουν το κακο σου.εγω ειμαι 19.5 χρονων εχω το α1 εναμησι χρονο και θελω να παρω το χτχ.δεν το κανω ομως.το μετανιωσα.δεν αξιζει.κανε λιγη υπομονη.βρες καμια γκομενα να περναει η ωρα και οι 6 μηνες η ο 1 χρονος θα περασει.σκεψου το και αλλιως.γτ να το παρεισ τωρα και να οδηγεις κλασμενος απο τον φοβος σου μηπως το ενα και μηπως το αλλο??δεν θα το ευχαριστιθεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφε ημουν στην ιδια φαση καποτε,απλα το ειχα οδηγησει καμια 10αρια φορες (απαραδεκτο εκ μερους μου) και σκεφτομουν καθε δευτερολεπτο μην γινει στραβη,μπλοκο,ατυχημα....και καλα το μπλοκο ειναι το λιγοτερο,αν εμπλακεις σε ατυχημα τοτε την γ@@@σες...οτο θυμα θα εισαι εσυ και θα σου παρουν και το σπιτι ακομα...αστο ρε συ ειναι μεγαλο το τιμημα για λιγο γκαζι και λιγη καγκουρια να μετανοιωνεις μια ζωη...και πολυ το αγχος πιστεψε με.

Φιλικα παντα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα