Jump to content
Sign in to follow this  
ktm-isa

Νεολαία...

Recommended Posts

to katapliktiko ine oti oloi to idio legame....ταξιδι αυτοανακαλυψης απο μικρακι-μικρομέγαλο μεγάλος μεγαλύτεορς. Πάντα κανεις καποιες επιλογές καλύτερες ή χειρότερες. Με ματιές στο παρελθόν ολοι αναγνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει μ@λ@κιες. Απλά βλέποντας γύρω μας τώρα βλέπουμε την πορεία που είχαμε εμείς τοτε και διαφωνούμε ως προς το "ντύσιμο", "συμπεριφορά" κλπ. Οταν ακοθσετε λοιπον κανα παιδάκι να λέει που πας ρε θειο/θειτσα (το θείο το άκουσα...) πραξτε κατα το δουκουν αλλά μη σας πειράξει και πολύ (εγω ήθελα να το πλακώσω το #$&%^& αλλα είμαι και καποιας ηλικίας και δε με παιρνουν τα πόδια μου.

με τις υγειες μας :tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ωχ!στα βαθια πεφτω με τη μια!ρε παιδια και εγω μικρος ειμαι μολις 26 και δεν μας θυμαμαι ακριβως ετσι οκ ξενυχτουχα και τοτε και τωρα πιο αερα ξενυχταω δεν εχω βαρεθει. θυμαμαι ολες της συμμαθητριες μου,που δεν ηταν ξεκολλα ειναι παντρεμενες και με παιδι παρακαλω και αλλες χωρισμενες με παιδι και αλλες η χειροτερες @@@@?και εμεις που ειμασταν τα κολοπαιδα της ταξη μας ειμαστε μια χαρα παιδια χωρις προβληματα και χωμενα για τα καλα στο μεροκαματο.......εμενα αυτο με τρομαζει οτι εκανα οτι εκανα πιτσιρικος και τωρα δεν τα κανω γιατι πολυ απλα μπηκα σε λουκι και κολημπησα στα βαθια....

αυτα ομως πιος θα τα ριξει στα βαθια που τα εχουν ολα ετοιμα?πιος θα τους δειξει και εναν αλλο δρομο αφου ''εμεις'' τα κακομαθενουμε......οποτε θα συνεχισουν να ειναι ετσι γιατι αυτα τους δειχνουμε.

θυμαμε οτι εμεις καναμε καταληψεις βγεναμε μετα στους δρομους και διαδηλωναμε τωρα που ειναι να οργισμενη νεολαια??ακομα και τα παιδια του πανεπιστιμιου εχουν γινει ''βουτιρα''και θελουν μονο να τα σπανε και να τα κανουν γυαλια καρφια....πα@@@ρια

αυτο εχω να πω....ετσι θελουν να ντυνοντε οκ μαζι τους ξεκολλα και μινι μεχρι το μ@@@ι προβλημα τους γιατι οτι και να πω εγω οτι να πει ο καθενας μας ειμαστε ξεπερασμενη και εχουμε μυαλο αστα να μην πανε!!!εγω ενα θα πω ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νεολαία....συνώνυμο της επαναστατικότητας, της αντίδρασης, των φρέσκων ιδεών, της ελπίδας για το μέλλον!

Η καθε κοινωνία έχει και την νεολαία που της αξίζει. Ποιός "μεγάλος" το χε πεί και δεν θυμάμαι? Τί σημασία έχει...

Τί κάναμε εμείς για να αλλάξουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ώς νέοι?

Αλλάξαμε όπως ελπίζαμε κάποιοι, το ρού της ιστορίας?

Αντισταθήκαμε, αντιδράσαμε, φέραμε φρέσκιες ιδέες αρκετά?

Και άν ναί, πού είναι οι καρποί της αντίδρασής μας?

Μια κοινωνία συμβιβασμένη, σαθρή συθέμελα και τόσο φλάτ σε συναισθήματα κι εικόνες. Μπατσοκρατούμενη....Γεμάτη υποκρισία, φθόνο, αναξιοκρατία, ανευθυνότητα, αδιαφορία και ψεύτικες καλημέρες.

Πώς μας καταντήσανε έτσι ρε γαμώτο? Και εκεί που κατηγορούσαμε την γενιά πρίν απο μας -και δίκαια- για όλα τα δεινά που κληρονομήσαμε, ξαφνικά, ήρθαμε και εμείς στην θέση τους και πρέπει να απολογηθούμε για το χάος που παραδίδουμε στα παιδιά των παιδιών τους...

Τί θα καθόμαστε να λέμε στους νεότερους όταν μας κοιτάζουν με αυτά τα μεγάλα, γεμάτα αθωότητα, ελαφίσια μάτια τους?

Θα τους αραδιάζουμε ένα σωρό πρέπει και γιατί? Θα τους πουλάμε τον ψεύτικο καθωσπρεπισμό μας? Τί θα τους "δώσουμε για προίκα"? 'Η μήπως δέν χρειάζεται?

Κάθομαι στην πλατεία για καφέ...Πού πήγαν όλα τα "σπάνια πουλιά"?

Κάποτε υπήρχαν ράτσες ,κοκινολαίμηδες, υπήρχαν πάνκηδες, φρικιά, μεταλλάδες και σκινάδες, κιουράδες και......καρεκλάδες και άλλοι μαλλιάδες!

Κάποτε φοβόσουν να περάσεις νύχτα απο την πλατεία, τώρα βλέπεις video-wall στο Φλωράλ (όνομα και πράμα), videoclips άσχετα, στο Διπλό νομίζεις πως είσαι αριστοκρατεία!

Πως αλλάζουν όλα...

Και τί σου φταίνε τα παιδιά.....? Τα άφησες ποτέ να σου μιλήσουν σοβαρά? Τα ενθάρρυνες να εφαρμόσουν δικές τους ιδέες? Έπαιξες ποτέ μαζί τους μπάλα σε ένα δρόμο? Ζωγράφισες ποτέ? Τους έκλεισες ποτέ το computer, έκλεισες ποτέ το computer στον εαυτό σου για να τα πάς μιά βόλτα? Με τα μεγαλύτερα απο αυτά πήγες ποτέ για καφέ?

Πονάω πολύ όταν βλέπω μια γενιά συμβιβασμένη (ίσως την πιό συμβιβασμένη των τελευταίων ετών της νεώτερης ιστορίας μας), μιλάω για την νέα γενιά, για τα μικρά μας αδέλφια, για κάποιους, για τα παιδιά τους.

Παιδιά που ακούνε λαικά και φτιάχνονται, φοράνε ρούχα μεγαλίστικα και βάφονται "περίεργα", βαριά, προτιμάνε να παίζουν μπάλα στο playstation απο ό,τι να πάρουν μια μπάλα και να βγούν σε έναν δρόμο, είναι έτοιμα να πληρωθούν για να ψηφίσουν κάποιον στις φοιτητικές εκλογές, αν αρρωστήσουν να δώσουν φακελάκι, να γλύψουν για να πάνε σε μια δουλειά και να καρφώσουν για να μήν τους διώξουν.

Πού τα είδαν άραγε όλα αυτά? Απο ποιόν παραδειγματίστικαν?

Απο εμένα και απο εσένα και μην πας να βγάλεις την ουρά σου απ' έξω!

Εσένα το λέω.....!

Καληνύχτα μαλάκα.....(Σωκράτης Μάλαμας)

Τροποποιήθηκε από τον tarantino

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Νεολαία....συνώνυμο της επαναστατικότητας, της αντίδρασης, των φρέσκων ιδεών, της ελπίδας για το μέλλον!

Τους έκλεισες ποτέ το computer, έκλεισες ποτέ το computer στον εαυτό σου για να τα πάς μιά βόλτα?

προτιμάνε να παίζουν μπάλα στο playstation απο ό,τι να πάρουν μια μπάλα και να βγούν σε έναν δρόμο

<{POST_SNAPBACK}>

tarantino συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω!

Δύσκολα τα πράγματα....πολύ δύσκολα.

Ένα 50% και μη σου πω και παραπάνω της ευθύνης για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ αυτή έχουνε τα pc και το internet.

Πάντως να ξέρεις ότι στην επαρχεία τα πράγματα δεν είναι τόσο χάλια.

Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι έτσι όπως τα περιγράφεις.

Νομίζω ότι οι κάπως μεγαλύτεροι είμαστε τυχεροί, γιατί ο κόσμος των pc και του internet μπήκε στη ζωή μας σε σχετικά μεγάλη ηλικία.

Δυστυχώς όμως στην εποχή που ζούμε ένα παιδάκι έχει την πρώτη του επαφή με τα pc από τα 7 του.

Και μέσα σε όλα αυτά, έχει γίνει και το χειρότερο.

Οι άντρες έχουνε πουστέψει.

Χάθηκε το καμάκι. Με την καλή του έννοια βέβαια. Οι περισσότεροι πιτσιρικάδες είναι χεσμένοι με τις γυναίκες.

Οι πιτσιρίκες νομίζουν δυστυχώς, ότι το sex είναι μια ηλεκτρονική διαδικασία και κλείνετε με ραντεβού από chat και ηλεκτρονικές λεσχούλες γνωριμιών.

Κάποτε πήγαινες στο bar, στην παραλία, στα cafe και οπουδήποτε τέλος πάντων και όταν σου άρεζε κάποια έκανες την επίθεση.

Ο άντρας ήταν ο ''κυνηγός'' και η γυναίκα το ''θήραμα''....τώρα δεν υπάρχουν καν ''κυνηγετικοί σύλλογοι'' και σε μερικές περιπτώσεις έχουν αντιστραφοί οι ρόλοι.

Γι' αυτό και υπάρχει μοναξιά, γι' αυτό και πουστεύουν τα αγοράκια (τουλάχιστον στην συμπεριφορά)

Δεν ξέρω τι να πω...είναι μια ατέρμονη κατάσταση, ένας φαύλος κύκλος που ο καθένας με τον ρόλο του έχει τις ευθύνες του.

Οι γονείς, τα μεγαλύτερα αδέλφια, το σχολείο....όλοι έχουνε από ένα μερίδιο ευθύνης.

8 στα 10 νέα παιδιά φοράνε γυαλιά από τα 10 τους.

Όταν ήμασταν 15 όνειρο μας ήταν να ανεβούμε σε μεγάλη μοτοσικλέτα....τώρα είναι να πάρουνε ένα μεγάλο laptop. :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ένα μαγγαζίνο στην Γερμανία τύπου ΜΠΟΡΩ, ήταν 2 γονείς που ορίονταν για την κόρη τους, τι τσούλα που είναι και αχάριστη και άχρηστη. Γυρίζει λοιπόν η γερμανίδα Δρούζα και λεει το θεϊκό:

Και που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό; Στα γονίδια ή στην διαπαιδαγώγηση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαξανε οι εποχες...Εμεις πιστιρικαδες παιζαμε αμπαριζα και σημερα τα πιτσιρικια η πιο κοντινη λεξη στην αμπαριζα που ξερουν...ειναι κολομπαραδες...Αλλα δεν φταινε αυτα...Χρειαζεται να ειμαστε διπλα τους...εμεις βαζουμε τα ορια και εμεις τα μαθαινουμε.Το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο ειναι να κανουμε την παπια,να βγαζουμε την ουρα μας απ'εξω και να λεμε "Φταιει η νεολαια"...Και εσυ που ησουν οταν η νεολαια σε χρειαζοταν;Ετσι ειναι :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σε ένα μαγγαζίνο στην Γερμανία τύπου ΜΠΟΡΩ, ήταν 2 γονείς που ορίονταν για την κόρη τους, τι τσούλα που είναι και αχάριστη και άχρηστη. Γυρίζει λοιπόν η γερμανίδα Δρούζα και λεει το θεϊκό:

Και που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό; Στα γονίδια ή στην διαπαιδαγώγηση;

<{POST_SNAPBACK}>

χαχαχαχαχα Τ Ε Λ Ε Ι Ο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφηστε τα παιδια ησυχα βρε.

Εμεις δηλ. τις ιδιες @αλακιες δε καναμε στα 16-17? Κ εκει που λαλακιζομασταν ......

ξαφνικα μεγαλωσαμε. :afro:

Κ σοβαρευτηκαμε ?

Λιγο..

Απλως σημερα αργουνε λιγο παραπανω να μεγαλωσουν.

Τα παιδια....

Κ αυτο επειδη επιμηκινθηκαν τα ορια ηλικιας.

Οπως κ εμεις αρνουμαστε να γερασουμε. Η εστω να ?-ανταρησουμε.

Καπως ετσι ειναι.

Ολοι εχουμε δικαιωμα στη ζωη.

Λιγο μονο να μαθουμε και να τα μαθουμε (τα παιδια) ποσο να απλωνουμε (και να απλωνουν) τα ποδια τους. Κ ποσο να τραβαν τη κουρελου. Κ ποσο να σεβονται και τους αλλους. Κ να τα μαλωνουμε κ κ λιγο. Αρχιζοντας με παραδειγμα τον εαυτο μας κ με τα δικα μας παιδια (για οσους απο εμας εχουμε).

Που τα εχουμε ριξει ολα στη TV και στα PC. Δηλ στους αλλους και στα αλλα.

Ζουμε την καλυτρελη εποχη ............. απολαυστε την.

Αληθεια ποιος θυμαται την εποχη της ΛΑΣΠΗΣ κ τα ΠΕΤΡΙΝΑ χρονια???

?

Τροποποιήθηκε από τον gemi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιλάω για την δικιά μας ευθύνη ρε παιδιά...

Όταν εμείς παγιώνουμε νόμους και κανόνες σε μια κοινωνία, που δεν ανασαίνει άνθρωπος, ευνουχίζουμε συνάμα την νέα γενιά......Σε αυτή που ανήκαμε και εμείς και δεν έχει περάσει πολύς καιρός απο τότε!

Όταν κάποιος δέν θέλει να ασχοληθεί με ένα παδί, του δίνει διάφορα (computer, ατέλειωτες ώρας τηλεόρασης, λεφτά). Φτάνει να τον αφήσει ήσυχο. Κι ας ξέρει πως όλα αυτά είναι τα "σύγχρονα ναρκωτικά"....Τα πιό επικύνδυνα! Αυτά που βαράνε όχι φλέβες αλλλα συνειδήσεις!

Να πώ τώρα για τα αγόρια? Απο πού να πάρουν πρότυπα? Αν κάτσεις και παρακολουθήσεις μία οποιαδήποτε σειρά στην TV εύκολα διαπιστώνεις πως ο ρόλος τους παρουσιάζεται διακοσμητικός. Το 90% των σειρών τις γράφουν γυναίκες και γκεί. Το υπόλοιπο 10% ο Γιώργος Κωνσταντίνου (Ξέρεις, "Με παράτησε η γυναίκα μου γιατί είμαι ένας φτωχός πλήν τίμιος εφοριακός...."). Οι γυναίκες συγγραφείς απολαμβάνουν την απότομη απελευθέρωση του φύλου τους και το παρακάνουν στο να περιγράψουν έναν χαρακτήρα (αντρικό) κόβωντας και ράβωντας εκεί που θα τον ήθελαν. Ταινίες τύπου safe sex έχουν ξεπηδήσει απο παντού και φροντίζουν να απομυθοποιούν τους άντρες. Οι γυναίκες δέν ξέρουν τί θέλουν πιά και ζήτάνε ό,τι τους κατέβει.

Τα κοριτσάκια? Καταπιεσμένες μανάδες παροτρύνουν τα φυντανάκια τους στο να προκαλούν και να ζητάνε άμεσα την χειραφέτηση τους, ακόμα και στα 15 τους!

Είναι οι ηθικοί αυτουργοί της κατάντιας των παιδιών τους! Έχω ακούσει πολλές απο αυτές να τα παροτρύνουν στο ξεβράκωμα του σώματος και της ψυχής τους. Όταν βλέπεις κοριτσάκι πρώτης τάξης δημοτικού σχολείου να φορά ρούχα που παρήγγειλε "η μαμά" απο το internet, να του έχουν τρυπήσει και τα δύο αυτιά για να φορέσει σκουλαρίκια και κρυφά να του έχουν βάλει και λίγο κραγιόν στα χειλάκια....

Και καμαρώνει η μαμά που ξέφυγε (νομίζει!) απο την βλαχιά της ψυχής της λές και το κοριτσάκι και αυτή είναι το ίδιο πρόσωπο.

Ξενόφερτες ιδέες, δήθεν προοδευτικές (κυρίως αμερικάνικες), μας βομβαρδίζουν καθημερινά απο τα media. Τρώμε στο πόδι ότι βρούμε (πού πήγε το ταπεράκι και το αλουμινόχαρτο στην δουλειά?).

Θα μου πείς "Να με δούν οι συνάδελφοι μου να τρώω απο το ταπεράκι και να με περάσουν για γύφτο?. Όχι...".

Στα κλάμπ-μπάρ? Ότι μαλακία κάνει ο Γερμανός (μπαίνεις σε ένα μπάρ στην Γερμανία -μου είπε φίλος της ομογένειας- και όποιος κάτσει ποιό ακίνητος, ανέκφραστος, είναι και ο πιό γ@μ@ω...) το κάνουμε και εμείς.

Χορεύει μια γκόμενα νωχελικά στο βάθος και ενώ σου έχει ανάψει τα λαμπάκια και τρελένεσαι, να μήν κοιτάξεις, να μήν της την πέσεις για να μήν σε πούν λιγούρη!

Να δεί ότι είσαι cool!

Κάπως έτσι χάνονται οι αξίες, χάνονται οι ρόλοι, οι φίλοι, "φίλοι" γίνονται ο τάδε πουθενίδης απο το fame story, ο δείνα τοσοδούλης που μιλάει ακατάπαυστα και ηθικοπλάθει στα μυαλιά μας, πρότυπο γίνεται ο εισαγγελάτος και ο μπούλης ο ...γλού (πως λέμε μπάμπης ο φλού?) που αρμέγει αγελάδες και κάνει οτιδήποτε καραγκιοζιά του κατεβάσει η κούτρα του για να ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασης του καναλιού του σε ένα παιχνίδι σφυγομετρήσεων στημένο.

Παρεπιπτώντος, η διαρκής ενασχόληση με κάποιο όργανο οδηγεί μαθηματικά σε τύφλωση!

Και δέν μιλάω για κιθάρα, οκ?

Επίσης παρατηρώ πολλά νέα παιδιά με έντονη τριχόπτωση...φλιβερό κι αυτό, έ Varadero?

Και πολλά παχύσαρκα.....

Κρίμα

:what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι γενεες παντα συγκρουονται και αναιρουν η μια την αλλη εις τα βαθη των αιωνων . Λυση σε αυτο δεν θα υπαρξει ποτε παρα μονον οταν οι ανθρωποι θα αποτελουνται κατα 90% τουλαχιστον απο εμφυτευματα που θα ρυθμιζουν τις αλληλουχια των χημικων ενωσεων του εγκεφαλου .

Ας προσπαθησουμε διατηρηθουμε μεσα μας νεοι γιατι ειναι το κλειδι της συννεονοησης με τους νεωτερους και ας ασχοληθουμε με τα παιδια μας περισσοτερο και με ηρεμια.

Τα φαινομενα που συνανταμε σημερα στη νεολαια δεν ειναι τιποτα αλλο απο τα δικα μας λαθη , που και αυτα με τη σειρα τους ειναι δικαιολογημενα, μα οταν τα καταλαβαινουμε πρεπει να τα διορθωνουμε .

Ηρεμια ......

τα 2 λεπτα μου

:cheers::bye:

Υ.Γ. Καλο ειναι οταν καποιος πιανει τον αλλο απο τα μαλλια επειδη ειπε κατι, να κυτταει το θερμοστατη του μυαλου του μηπως και εχει "καει" απο τη πολλη ανοχη.

Οι αποκλεισμοι και οι ακρατοι νεωτερισμοι της εμμηνοπαυσης , ειναι η πιο υπουλη μορφη φασισμου .

Τροποποιήθηκε από τον ducduc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα