Jump to content
Sign in to follow this  
vstromrules

TIGER ME ABS H ΧΩΡΙς ABS

Recommended Posts

Καλημερα παιδια. Σημερα το απογευμα θα παω να αγορασω το tiger, αλλα προβληματιζομαι παρα πολυ στο εξης. Να το αγορασω καινουργιο (χωρις abs) ή να το παρω μεταχειρισμενο (εχω βρει ενα σε πολυ καλη κατασταση, τουλαχιστον εξωτερικα) το οποιο διαθετει abs????Οπως ειναι αυτονοητο δε διαθετω τα χρηματα για να το παρω καινουργιο με abs...Εσεις τι θα κανατε στη θεση μου??Μεταξυ μας, μαλλον θα προτιμησω να το παρω καινουργιο αλλα δωστε καμμια βοηθεια και εσεις για το τι θα κανατε. .. :) :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Πόση διαφορά έχει το καινούριο με ABS από αυτό χωρίς?

Φιλε δρακο, εχει βγαλει σε προσφορα τα 08 χωρις abs στα 10000, ενω με abs εχει 12400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως έγραψα και σε πολύ παρόμοιο τοπικ πριν ένα λεπτό το abs αξίζει κάθε ευρό του

Τροποποιήθηκε από τον Al_Bandy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να ρωτάς προφανως το vstrom σου δεν έχει ABS. Χρόνια οδηγω μότο και αυτό που διαπίστωσα με το τωρινό μου ''μηχανάκι'' είναι ότι όντως το ABS αξίζει κάθε ευρώ του όπως λέει κι ο Al_Bandy. Βέβαια τα 2.400 δεν είναι για το ΑΒS όσο για το ότι, είναι ''νεο'' μοντέλο. Εγώ θα πρότεινα να κάνεις υπομονή μπας και ρίξουν την τιμή λόγω αδιάφορου αγοραστικού ενδιαφέροντος(είναι μεγάλη η ψαλίδα των 2400).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα σου πρώτινα η να βάλεις 3-4 δοσούλες παραπάνω για να πάρεις καινούριο με ABS ή να περιμένεις να μαζέψεις λίγο ακόμα κασέρι και να χτυπήσεις το καινούριο με ABS. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Για να ρωτάς προφανως το vstrom σου δεν έχει ABS. Χρόνια οδηγω μότο και αυτό που διαπίστωσα με το τωρινό μου ''μηχανάκι'' είναι ότι όντως το ABS αξίζει κάθε ευρώ του όπως λέει κι ο Al_Bandy. Βέβαια τα 2.400 δεν είναι για το ΑΒS όσο για το ότι, είναι ''νεο'' μοντέλο. Εγώ θα πρότεινα να κάνεις υπομονή μπας και ρίξουν την τιμή λόγω αδιάφορου αγοραστικού ενδιαφέροντος(είναι μεγάλη η ψαλίδα των 2400).

Και το στρωμα που ειχα αλλα και το fazer ηταν και τα 2 με abs. Ποτε δεν ενεργοποιηθηκε, ακομα και στο στρωμα που λενε οτι ενεργοποιειται πολυ ευκολα. Γενικα εχω πολλα χρονια να τσαρουχωσω φρενα, αφενος στην πολη παω παρα πολυ σιγα, προβλεποντας το καθετι αλλα και στον επαρχιακο οδηγω μονο με γκαζι. Θα μου πεις βεβαια μια φορα θα σου χρειαστει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου εγω το πήρα χωρις ABS, εως τώρα δεν είχα πρόβλημα. Τα μπροστινά του φρένα ειναι κορυφή. Η προσφορά των 10.000 καινούργιο για το συγκεκριμένο μηχανάκι ειναι που καλή. Εγω πέρσι τον Μάιο που το πήρα έδωσα 11.500 :(

Είναι όμως δύσκολο να ρωτάς για συμβουλή τρίτους για θέματα ασφάλειας. Όλοι θα σου πούν να πάρεις την ασφαλέστερη επιλογή. Κανεις δεν θέλει να σε συμβουλέψει να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις σε θέματα ασφάλειας, αν και εγω πιστεύω οτι η Triumph δεν έχει και την τρελή εμπειρία στους μηχανισμούς ABS. Το ρισκο ειναι δικό σου και σύμφωνα πάντα με τον τρόπο και τον τόπο που οδηγείς τα οποία δεν γνωρίζει κανείς άλλος πέρα απο εσένα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα αγόραζες αυτοκίνητο χωρίς ABS; Γιατί να πάρεις μηχανάκι χωρίς ABS; Για τα 5 κιλά επιπλέον; Για το επιπλέον κόστος; Σκέψου μόνο πόσα γλυτώνεις από ζήμιες από φέτες επειδή ο μπροστά σταμάτησε απότομα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν θες παιχνιδιαρικη οδηγηση χωρις ABS,αλλιως ξεχνα endo και τα σχετικα,κατα τα αλλα καινουριο στα 10 χιλιαρικα ειναι πολυ καλη τιμη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα έπαιρνα το χωρίς ABS με τα δέκα χιλιάρικα - αλλά μιλάω ΜΟΝΟ για μένα, δεν "συμβουλεύω"...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο μεγαλη εμπειρια εχεις? Αν εισαι μερικα χρονια στην μηχανη, και η χρηση στην πολη ειναι ιση ή μεγαλυτερη με το 50% της χρησης που θα του κανεις συνολικα, τοτε ΠΑΡΕ ABS.

Αν εχεις παρα πολλα χρονια στην πλατη σου, εμπιστευεσαι τυφλα τα δαχτυλα σου ακομα και σε συνθηκες πανικου, και δεν το ζοριζεις μεσα στην κινηση της πολης, τοτε παρτο χωρις.

Γενικα να ξερεις... To ΑBS δεν σε σταματαει πιο γρηγορα...τουναντιον... Αλλα σου δινει την δυνατοτητα να πλαγιασεις ή να στριψεις την μηχανή, ενω εχεις κοκκαλωσει το φρενο. Κοινως, μπορεις να ελιχθεις καλυτερα οταν αντιμετωπισεις σταθερά ή κινητά εμποδια και πανικοβληθεις.

Παντως γενικα, τα φρενα του ειναι κορυφαια στην κατηγορια, και με μια τροποποιηση στην τρομπα (προσθηκη ακτινικης) τα φρενα εχουν όλη την απαιτουμενη δύναμη να σταματησουν ενα δικαβαλο φορτωμενο μηχανακι στα 240...

Ελπιζω να βοηθησα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εκλεισα χωρις παιδια. Σε καμμια 15 θα το παρω. Ειχε διπλα ενα 08 μοντελο με 2500χλμ, full extra, ιδια τιμη αλλα λεω αστο καλυτερα, ποτε δε ξερεις, καινουργιο να εχω το κεφαλι μου ησυχο. 11 χρονια καβαλαω, τα τελευται 2 χρονια μονο με abs..Δεχομαι καλοριζικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοριζικο φιλε μου...καλα χιλιομετρα και ασφαλη να εχεις!!!!Καλη επιλογη σου ευχομαι να το χαρεις με την καρδια σου :D :D

edit:πρεπει να αλλαξεις το nick σου τωρα.. :crazy: :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον kleftokotas666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η ερώτηση αυτή σε ένα υποθετικό φόρουμ στα 80's,θα ήταν <<να πάρω μοτ/τα με ταμπούρα ή δισκόφρενα?>>

όπως καταλαβαίνεις,η απάντηση ειναι αυτονόητη φίλε!με το καλό και καλές βόλτες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ποσο μεγαλη εμπειρια εχεις? Αν εισαι μερικα χρονια στην μηχανη, και η χρηση στην πολη ειναι ιση ή μεγαλυτερη με το 50% της χρησης που θα του κανεις συνολικα, τοτε ΠΑΡΕ ABS.

Αν εχεις παρα πολλα χρονια στην πλατη σου, εμπιστευεσαι τυφλα τα δαχτυλα σου ακομα και σε συνθηκες πανικου, και δεν το ζοριζεις μεσα στην κινηση της πολης, τοτε παρτο χωρις.

Γενικα να ξερεις... To ΑBS δεν σε σταματαει πιο γρηγορα...τουναντιον... Αλλα σου δινει την δυνατοτητα να πλαγιασεις ή να στριψεις την μηχανή, ενω εχεις κοκκαλωσει το φρενο. Κοινως, μπορεις να ελιχθεις καλυτερα οταν αντιμετωπισεις σταθερά ή κινητά εμποδια και πανικοβληθεις.

Παντως γενικα, τα φρενα του ειναι κορυφαια στην κατηγορια, και με μια τροποποιηση στην τρομπα (προσθηκη ακτινικης) τα φρενα εχουν όλη την απαιτουμενη δύναμη να σταματησουν ενα δικαβαλο φορτωμενο μηχανακι στα 240...

Ελπιζω να βοηθησα.

Θα συμφωνήσω..

Έχω bmw χωρίς.. πολλοί λένε, δεν σταματά, δεν δεν δεν..

Καμία σχέση...

Θεωρώ το abs καλύτερο σε απότομα φρενάρισμα σε βρεγμένο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοτάξιδο.

Περιμένουμε φωτο, όταν το πάρεις.

Και φυσικά τις εντυπώσεις σου και την κριτική σου για το μηχανάκι, όταν κάνεις κάμποσα χλμ, βέβαια. Αυτή άλλωστε είναι και η αξία του forum: Να διαβάζει κανείς την άποψη των αναβατών για τα μηχανάκια.

Καλά χιλιόμετρα με τον Τίγρη σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλοτάξιδο.

Περιμένουμε φωτο, όταν το πάρεις.

Και φυσικά τις εντυπώσεις σου και την κριτική σου για το μηχανάκι, όταν κάνεις κάμποσα χλμ, βέβαια. Αυτή άλλωστε είναι και η αξία του forum: Να διαβάζει κανείς την άποψη των αναβατών για τα μηχανάκια.

Καλά χιλιόμετρα με τον Τίγρη σου.

Καλες βολτες και παντα ορθιος...

Περιμενουμε εντυπωσεις. Τα 10 Κ ειναι οντως πολυ καλη τιμη για την μηχανη που παιρνεις

Παντως το θεωρω απαραδεκτο στις μερες να ζητουν οι εταιριες εξτρα χρηματα για το ABS... οπως επισης και για το ESP

Απο καταναλωση ο Τιγρης τι λεει ρε παιδια;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απο καταναλωση ο Τιγρης τι λεει ρε παιδια;;;

Aν πας ταπα μεστην πολη με 2α-3η πανω-κατω-δεξια-αριστερα.... Ε να μην καιει...

Στα λιγα χιλιομετρα πινει λογικα για ενα χιλιαρι. Στα 140 ομως, πινει 6λιτρα/100.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα