dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 Παραθέτω εικόνες από το service manual του Ζ Η ΤΕΟΜΟΤΟ έχει γράψει στο βιβλιαράκι του service για επόμενο service στις 6000. Το Service manual όμως γράφει για Λάδι-Φίλτρο Λαδιού στις 12000. Αυτό είναι μια τακτική πολλών Ελληνικών αντιπροσωπιών. Εσείς τι κάνετε? Πως επιλέγετε τον χρόνο του service? Τι μου προτείνετε να κάνω? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 κ μενα στο δικο μου γραφει για αλλαγη λαδιων καθε 10000χλμ αλλα η μοτοδυναμικη αναφερει "για το κλιμα της ελλαδος συνιστουμε αλλαγη λαδιων καθε 5000χλμ" οποτε παει αναλογα το κλιμα πιστευω.ασε που κ μενα μου φαινονται πολλα τα 10000 χλμ για να αφησω τα λαδια στον κινητηρα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 Λαδια / φιλτρο μονος μου καθε 6Κ, σερβις στο μηχανικο καθε 12Κ. Η αλλιως τα παντα μονος πλην τα πολυ δυσκολα (πχ βαλβιδες, καρμπυρατερ κλπ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 Λαδια / φιλτρο μονος μου καθε 6Κ, σερβις στο μηχανικο καθε 12Κ. To ιδιο ακριβως! (Αλλα ανα 5.000 η αλλαγη λαδιων και ανα 10.000 το service) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 Ό,τι ακριβώς λέει ο Κατασκευαστής. Αυτός ξέρει καλύτερα από όλους (και έχει υπολογίσει και πολλά περιθώρια βάρβαρης χρήσης και ακραίων συνθηκών). Αν το σέρβις πέφτει σε ταξίδι, το κάνω μία εβδομάδα πρίν φύγω. Η τακτική των αντιπροσώπων γνωστή, και για γνωστούς λόγους.......... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 To ιδιο ακριβως! (Αλλα ανα 5.000 η αλλαγη λαδιων και ανα 10.000 το service) μια απο τα ιδια. αλλαξα λαδια και στα 6000χλμ , θα αλλαξω και στα 12.000 και στα 18.000 , με λιγα λογια ανα 5-6.000 αλλαζω λαδια και φιλτρο λαδιο ο μακακας δεν εχω αλλαξει ακομα φιλτρο αερα στα 10.000 και σκεφτομαι να περιμενω το σερβις στα 12.000 η να το κανω στα 10.000 και να του αλλαξω και φιλτρο λαδιου εκει. Οπως εμαθα εδω, και μονος να τα αλλαξω , στο σερβις παλι θα μου τα αλλαξουν αυτοι , οποτε τζαπα λεφτα θα δωσω για 1000 χλμ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 To ιδιο ακριβως! (Αλλα ανα 5.000 η αλλαγη λαδιων και ανα 10.000 το service) Το ιδιο! :D Η αλλαγη στα λαδια ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικη στα μισα χλμ Το θεμα ειναι οτι καποιοι κατασκευαστες των λιπαντικων αυτων δινουν διαρκεια ζωης στο λαδι τους 5.000χλμ...Δεν το γραφουν ολα...εχω δει ομως και λαδι που απο πισω το γραφει αυτο! Δεν θυμαμαι τωρα μαρκα, οποτε ριχτε μια ματια και αν ΔΕΝ ισχυει στο λαδι που χρησιμοποιειτε ειναι καθαρα θεμα δικη σας επιλογης τι θα κανετε. Υ.Γ. Εγω εχω κανει αλλαγη στις 5.000 δηλ στα μισα μονο και μονο επειδη ηταν καινουργιο το μοτερ..για τις 15.000 το σκεφτομαι, αλλα αν θα το κανω θα ειναι και η τελευταια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 μετα δεν εχεις σκοπο να ξανααλλαξεις λαδια ε ? :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GoodBye 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 Ότι λέει ο κατασκευαστής ! Οι αντιπροσωπείες κάνουν απλά την δουλειά τους για να τα αρπάζουν ! Όσο για το παραμύθι με τις διαφορετικές θερμοκρασίες , ας το πουν αλλού , γιατί είτε φθινόπωρο είτε χειμώνα είτε άνοιξη πας για σέρβις αυτοί θα σου πουν πως χρειάζεται πιο συχνά συντήρηση έστω και αν οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές ! Δηλαδή ο ιάπωνας φτιάχνει το μάνιουαλ λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τις θερμοκρασίες των βόρειων χωρών? Αστεία επιχειρήματα ! Εγώ συμφωνώ προληπτικά και μόνο στην συχνότερη αλλαγή λαδιών , έτσι απλά σαν ένδειξη αγάπης και φροντίδας στην καλή μου ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 Ότι λέει ο κατασκευαστής ! Οι αντιπροσωπείες κάνουν απλά την δουλειά τους για να τα αρπάζουν ! Όσο για το παραμύθι με τις διαφορετικές θερμοκρασίες , ας το πουν αλλού , γιατί είτε φθινόπωρο είτε χειμώνα είτε άνοιξη πας για σέρβις αυτοί θα σου πουν πως χρειάζεται πιο συχνά συντήρηση έστω και αν οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές ! Δηλαδή ο ιάπωνας φτιάχνει το μάνιουαλ λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τις θερμοκρασίες των βόρειων χωρών? Αστεία επιχειρήματα ! Εγώ συμφωνώ προληπτικά και μόνο στην συχνότερη αλλαγή λαδιών , έτσι απλά σαν ένδειξη αγάπης και φροντίδας στην καλή μου ! βρε κανεις δεν αντιλεγει σε αυτα που λεει ο κατασκευαστεις, και εγω βρισκω υπερβολη μερικους που τα αλλαζουν στα 2-3000χλμ (υπαρχουν τετοιοι). Αλλα το να δωσεις 30 ευρω το εξαμηνο περιπου και να βαλεις φρεσκα λαδακια δεν ειναι τραγικο. καλο κανεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GoodBye 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 Δεν είναι το πρόβλημα στα λάδια φυσικά , είναι που σου φέρνουν το μεγάλο σέρβις πιο κοντά για να σκάσεις το 200! Και αν κάνεις χλμ με την μηχανή , βάλε σέρβις , βάλε λάστιχα , βάλε φρένα την πάτησες ! Υπάρχει κάποιος που ακολούθησε πιστά το μάνιουλ και έπαθε κάτι η μηχανή του από κακή συντήρηση ? Δεν νομίζω ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stantonop 3.474 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 H αλλαγή λαδιών απ' όσο γνωρίζω εξαρτάται και απο την ποιότητα τους. Δηλαδή λάδια φουλ συνθετικά αντικαθίστονται σε περισσότερα χλμ απο τα απλά. (αν κάνω λάθος διορθώστε με) Αλλά καλό είναι τα λάδια να τα αλλάζεις κάθε 5000-6000 χλμ, αλλά και νωρίτερα να τα ελέγχεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2009 κ μενα στο δικο μου γραφει για αλλαγη λαδιων καθε 10000χλμ αλλα η μοτοδυναμικη αναφερει "για το κλιμα της ελλαδος συνιστουμε αλλαγη λαδιων καθε 5000χλμ" οποτε παει αναλογα το κλιμα πιστευω.ασε που κ μενα μου φαινονται πολλα τα 10000 χλμ για να αφησω τα λαδια στον κινητηρα... +1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2009 Αυτό το θέμα έχει παίξει ουκ ολίγες φορές. Όλοι καταλήγουμε στο ότι οι αντιπροσωπείες κοροϊδεύουν για να μας τα παίρνουν, αλλά απ' την άλλη όλοι έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτό το γμημένο "...κι αν?" Και μένα 10000χιλ λέει η BMW αλλά δεν τα έχω αφήσει ποτέ 10000. Πάντα στις 5000χιλ τα πετάω και βάζω φρέσκα. Μόνο το φίλτρο λαδιού αλλάζω όπως λέει η BMW. Δηλαδή κάθε 10000χιλ. Κι αν σκεφτεί κανείς πως στα BMW (σειρές R και παλιές Κ) το λάδι τραβάει πολύ λιγότερο ζόρι απ' ότι στις άλλες μοτοσυκλέτες, ίσως να είναι και μλκία που τα αλλάζω τόσο νωρίς. Τι να πω δεν ξέρω...γιατί κι εγώ έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό το "αν". Αν το δεις βέβαια από οικονομικής απόψεως, δεν είναι τραγικό να αλλάζεις τα λάδια σου κάπου στις 5000χιλ. Τα ποσά δεν είναι μεγάλα για να ρισκάρεις αυτό το "αν" των αντιπροσωπειών. 30? το 4λιτρο πάνε τα δικά μου (Aral 20-50W oρυκτέλαιο) και μου βγαίνει να τα αλλάζω συνήθως κάθε 6μηνο με τον ρυθμό που κάνω χιλιόμετρα. Πάντως σχετικά με το μάνουαλ, κάνω παρατυπίες αλλά προς το καλό. Δηλαδή: Είδος.......................ΒΜW......................EΓΩ Λάδια......................10000...................5000 Φίλτρο Λαδιού..........10000...................10000 Φίλτρο Βενζίνης.......40000(20000*)......20000 Βαλβολίνη σασμάν....20000...................20000 Βαλβολίνη άξονα......40000...................20000 Φίλτρο Αέρα.............40000...................20000 Υγρά φρένων...........Κάθε χρόνο............Κάθε χρόνο Βαλβίδες..................10000...................20000 Στα παραπάνω βλέπουμε πως μόνο στις βαλβίδες παρατυπώ προς το "κακό" βάσει μάνουαλ, αλλά βλέπω πως στις 10000χιλ δεν χρειάζονται ρύθμιση, αφού κατά την ρύθμιση οι βαλβίδες, είναι σαν να μην θέλουν ακόμα, κι έτσι το αφήνω κάθε 20000. Στο * η BMW λέει 40000χιλ αλλαγή φίλτρου βενζίνης και σε παρένθεση 20000χιλ αν η βενζίνη είναι κακής ποιότητας (θα είχε υπόψιν της τους Έλληνες βενζινάδες όταν έγραφε το μάνουαλ :D ) Πάντως το θέμα με τις θερμοκρασίες και καλά της Ελλάδας, κι εμένα δεν μου κάθεται καλά. Αν εμείς πρέπει να τα αλλάζουμε στα μισά, αυτός που ζει στον Ισημερινό, πότε θα έπρεπε να τα αλλάζει? Κάθε 1000χιλ? Και γιατί τα μηχανάκια (στην Ελλάδα) στα μισά απ ότι λέει ο κατασκευαστής, και στα αυτοκίνητα όσα ακριβώς λέει ο κατασκευαστής (πχ στο αμάξι μου έγραψαν από την Ford αλλαγή λαδιών ξανά μετά από 20000χιλ! ) Μήπως αυτή μας η ευαισθησία και αγάπη για τις μοτοσυκλέτες μας, μας κάνει κορόιδα για δάγκωμα από τα συνεργεία? Βέβαια εκείνος ο tasis στο θέμα με τα λάδια, μας τα έλεγε όπως τα λένε οι αντιπροσωπείες και μάλιστα με στοιχεία αφού ανάλυε και τεχνικά το θέμα του λαδιού, καθώς δηλώνει φοιτητής μηχανολόγος. Και πέραν αυτών που έλεγε, έλεγε ακόμα ότι το πολύ κάθε 6μηνο το λάδι πρέπει να αλλάζεται αφού οξυδώνεται μέσα στο κινητήρα (έχει δεν έχει κάνει τα χιλιόμετρά του) Τα συμπεράσματα δικά σας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2009 (τροποποιήθηκε) Βαλβολίνη άξονα......40000...................20000 60.000, δε λεει? (Το manual, εννοω..) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 8 , 2009 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimakos 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2009 ΄κάθε 5000 μια χαρά είναι. όσο θα την έχεις την μηχανή και γενικά ενεν κινητήρα, θα δώσεις λεω εγώ και 500 Ευρώ παραπάνο για εξατμίσεις και ζάντες δίνεις 1000. δώστα στα λάδια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες