Jump to content
Sign in to follow this  
adnis

λάδια-ξύδια...

Recommended Posts

ωραία, αγαπάμε την καλή μας, και το 95% την αγαπάμε πάρα πολύ, και την προσέχουμε για να μας προσέχει. Η ερώτησή μου όμως είναι: όταν ο κατασκευαστής λέει να αλλάζουμε λάδια κάθε 6000km, και εμείς αλλάζουμε λάδια κάθε 3000 ή 3500, κάνουμε καλό στη μοτό μας, ή τελικά δεν αφήνουμε τα λάδια να δουλέψουν όπως πρέπει και τα αλλάζουμε πριν κάνουν τη χρήση που πρέπει να κάνουνε;;; απόψεις;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δηλαδη θες να πεις οτι απο την ωρα που τα αλλαζεις μεχρι να φτασει στα 3000 χιλιομετρα το λαδι δεν επιτελει το σκοπο για τον οποιο μπηκε στο καρτερ; Και οτι μετα τις 3000 αρχιζει και λειτουργει; Τι ειναι το λαδι δηλαδη; Κινητηρας που θελει στρωσιμο;

Δεν ξερω απο που σου δημιουργηθηκε αυτη η εντυπωση φιλε Αντωνη αλλα μαλλον εισαι λαθος. Το λαδι απο το πρωτο δευτερολεπτο που μπαινει μεσα στον κινητηρα λειτουργει και μαλιστα αψογα. Μαλλον το αντιθετο συμβαινει. Οτι οσο περναει ο καιρος και τα χιλιομετρα χανει τις λιπαντικες του ιδιοτητες και αχρηστευεται. Για αυτο αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να αλλαζεις καθε 3000 ή 4000 χιλιομετρα καντο. Μονο καλο θα κανεις και θα βοηθησεις στην μακροημερευση του κινητηρα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντα τα αλλαζα και θα τα αλλαζω νωριτερα οσο οι μοτοσυκλετες που εχω ειναι μεταχειρισμενες.

γενικα προσεχω το μηχανακι μου και παροτι το ζοριζω δεν του φερομαι ασχημα αλλα αφου ειναι μεταχειρισμενο και εκτος εγγυησης το παν για μενα ειναι να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

αν ειχα καινουργιο θα πηγαινα απλα για τα προκαθορισμενα service εκτος αν ειχε τρελα διαστηματα αλλαγης λαδιων που θα τα εκανα μονος μου στην ζουλα οποτε νομιζα.

παντως αν ειχα cbr 600 οπως εσυ αν το "εσκιζα" θα τα αλλαζα καθε 2500 χιλιαδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εξαρτάται όμως και από τη χρήση που του κάνεις. έτσι δεν είναι;;; αν χρησιμοποιεί τη μηχανή του για καθημερινή χρήση μέσα στο κέντρο της πόλης όπου ανεβάζουν τρελές θερμοκρασίες τα μηχανάκια και τα λάδια γίνονται νερό, το καταλαβαίνω, και είναι λογικό. αν όμως η χρήση στο μοτόρι σου είναι για βολτούλες σε ανοιχτό δρόμο;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σιγουρα παιζει μεγαλο ρολο αυτο...

για αυτο τον λογο ειδικα σε enduro μηχανακια σε αρκετες παριπτωσεις δινουν διαφορετικα διαστηματα για αγωνιστικη και για ερασιτενικη χρηση.

ισως παιζει και για ss αυτο αλλα για enduro ξερω ,για αυτα λεω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υποτίθεται όμως ότι τα σημερινά σούπερ ντούπερ συνθετικά 100% λάδια είναι υπεραρκετά και μπορούμε να τα αλλάζουμε πιο αραιά? Δλδ μήπως πράγματι τα νέα λάδια αντέχουν (δλδ δουλεύουν) μέχρι και πχ 10κ χλμ και εμείς οι περίεργοι τα αλλάζουμε νωρίτερα κάνοντας κακό στην τσέπη μας? :huh:

Το πιο σωστό θα ήταν να κάνουμε χημική ανάλυση των λαδιών μας ανά κάποια χλμ και να δούμε πότε χάνουν τις ιδιότητες τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι αναλογα την μοτοσυκλετα αυτο που λες.

π.χ. στο xt σου τα συνθετικα δεν ειναι καταλληλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το να αλαζουμε νωριτερα λαδια μονο καλο κανουμε :_thumbsup: Σε καινουριο και σε μεταχειρισμενο δεν εχει σημασια , το φρεσκο λαδακι ειναι παντα καλο !

ειναι αναλογα την μοτοσυκλετα αυτο που λες.

π.χ. στο xt σου τα συνθετικα δεν ειναι καταλληλα.

Ουτε επισης για drz klx και να τα οδηγας τερμα γκαζι , τσιμπανε αρκετα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ότι λεει η Yamaha. Δεν μπορεί ο καθενας μηχανικός να ξέρει καλύτερα από την εταιρεία που το κατασκεύασε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΔΩ γινετε ολη η συζητηση και νομιζω θα σου λυθουν πολλες αποριες αν το διαβασεις ολο.

Μη το συζηταμε σε δυο τοπικς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα