Jump to content
adminius

Καθαρισμός και λίπανση αλυσίδας

Recommended Posts

Γεια σας,

ήρθε η ώρα να καθαρίσω την αλυσίδα και μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα. Διαβάζω σε άλλα post μία για κηροζίνη μία για κάτι σπρέι και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο.

Νομίζω το manual λέει για κηροζίνη. Μια άλλη απορία ,διάβασα ότι κηροζίνη είναι το φωτιστικό πετρέλαιο και είναι στο σούπερ μάρκετ σωστά?

Κάτι ακόμα μετά το καθάρισμα και το πλύσιμο με τι τη λιπαίνουμε και από που το αγοράζουμε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν λεει το manual κηροζινη,κηροζινη.

κ μενα αυτο λεει οποτε αυτο κανω.

οσο για μετα το καθαρισμα,σκουπισε τη με ενα καθαρο πανι κ ψεκασε με γρασσο

εχω δοκιμασει τα παντα(μονο ultrex δεν εχω βαλει ακομα :P )

το castrol chain wax μου αρεσε,τωρα βαζω ενα της rock oil επισης καλο

εχω καβατζα κ ενα της wurth σε γενικες γραμμες τα πιο πολλα ειναι καλα

απλα μερικα πιτσιλανε λιγο παραπανω στις ζαντες κ μερικα οχι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω του βαζω καθαρη βενζινη και την απλωνω με πινελο.τις ζαντες τις καθαριζω με ενα σπρει της wurth που ειναι καθαριστικο ζαντων(πολυ καλο).λιπαντικο της αλυσιδας θα σου προτεινα ενα σιλικονουχο που δεν πιτσιλαει και τοσο.

Τροποποιήθηκε από τον fasarias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μια άλλη απορία ,διάβασα ότι κηροζίνη είναι το φωτιστικό πετρέλαιο και είναι στο σούπερ μάρκετ σωστά?

Την ίδια απορία είχα και γώ. Πιθανώς ναι , κάποια μπουκαλάκια έγραφαν φωτιστικό πετρέλαιο κάποια έγραφαν κηροζίνη και φωτιστικό πετρέλαιο. Εγώ αγόρασα αυτό που έγραφε κηροζίνη για να είμαι σίγουρη.

Εχω ακούσει οτι καλό είναι να μην βάζεις βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την ίδια απορία είχα και γώ. Πιθανώς ναι , κάποια μπουκαλάκια έγραφαν φωτιστικό πετρέλαιο κάποια έγραφαν κηροζίνη και φωτιστικό πετρέλαιο. Εγώ αγόρασα αυτό που έγραφε κηροζίνη για να είμαι σίγουρη.

Εχω ακούσει οτι καλό είναι να μην βάζεις βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης.

οχι βενζινη απο το βενζιναδικο,καθαρη βενζινη απο το super market.οπως και να`χει παντως εμενα η γνωμη μου ειναι οτι η αλυσιδα πρεπει να`χει παντα λιγο γρασσο πανω.μπορεις να καθαριζεις γραναζια ζαντες κλπ. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραφινέλαιο το λένε!

Αφού την πλύνεις και την καθαρίσεις με αυτό να την λιπάνεις με ένα σπρέι ξηρής λίπανσης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:meeting: ...και καθοτι το "σωστο εργαλειο ειναι η μιση δουλια"...

.....προμηθεύσου και μια μικρη πλατφορμα με 2 κυλινδρους να γυριζεις τη ροδουλα σου ανετα και να μπορεις να κανεις την δουλια σου καθαροτερα και ευκολα!

.....60470101221.jpg

............ :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.....προμηθεύσου και μια μικρη πλατφορμα με 2 κυλινδρους να γυριζεις τη ροδουλα σου ανετα και να μπορεις να κανεις την δουλια σου καθαροτερα και ευκολα!

.....60470101221.jpg

Kαλη πατεντα, αλλα μπορει να βαλει και διπλο σταντ! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_thumbsup: ... δεν εχουν ολα ομως !...για να το πω καλυτερα δεν εχουν τα περισσότερα !

...παραδείγματος χάριν πριν μια εβδομαδα παράγγειλα το συγκεκριμένο κομματι απ το Louis για τον κουμπαρο μου (Αragorn) Tiger1050 και ξερω και οτι παλιοτερα ο αδελφος μου με Transalp 650 κατι τετοιο μου ζητουσε να ψαξω! :yes:

Τροποποιήθηκε από τον IoannisPanagiotidis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:_thumbsup: ... δεν εχουν ολα ομως !...για να το πω καλυτερα δεν εχουν τα περισσότερα !

...παραδείγματος χάριν πριν μια εβδομαδα παράγγειλα το συγκεκριμένο κομματι απ το Louis για τον κουμπαρο μου (Αragorn) Tiger1050 και ξερω και οτι παλιοτερα ο αδελφος μου με Transalp 650 κατι τετοιο μου ζητουσε να ψαξω! :yes:

Kαι τιμη? (Ετσι, απο περιεργεια.. :blush: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.....60470101221.jpg

καλό!!που το παίρνω αυτό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:meeting:. ... ε!.... ολο και θα το χουν και τα μοτο/μαγαζια στην Ελλαδα !...γιατι αν το παρεις απ εξω για Ελλαδα μαζι με τα μεταφορικα, φανταζομαι δεν θα συμφέρει!

...παντως το χει στο polo εδω αλλα σε μενα ...καθοτι ειχα ενα κουπονι για 20% online παραγγελια..και μου βγηκε με τα ταχυδρομικα για Γερμανια 35,91!

.... παντως κατα καιρους το χει και το Louis με 30 ευρωπουλακια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φοβερή πατέντα !! (για το απλοϊκό της κατασκευής) αν δεν το βρείτε στο εμπόριο μπορείτε να φτιάξεται σε ένα σιδερά θα χρειαστεί δύο σιδερογωνιές και δύο ράουλα όλο κι όλο .....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:meeting:. ... ε!.... ολο και θα το χουν και τα μοτο/μαγαζια στην Ελλαδα !...γιατι αν το παρεις απ εξω για Ελλαδα μαζι με τα μεταφορικα, φανταζομαι δεν θα συμφέρει!

...παντως το χει στο polo εδω αλλα σε μενα ...καθοτι ειχα ενα κουπονι για 20% online παραγγελια..και μου βγηκε με τα ταχυδρομικα για Γερμανια 35,91!

.... παντως κατα καιρους το χει και το Louis με 30 ευρωπουλακια!

30 ευρώ το έχει http://www.louis.de/_209992b995c51ed89b3f5...amp;anzeige=all τα έξοδα αποστολής είναι 15 ευρά για Ελλάδα...Κάντε ένα τηλέφωνο στον Πίσσαρη στο 2108072935 τα φέρνει στην Ελλάδα να σας πει μιά τιμή αν δεν θελετε να το παραγγείλετε μόνοι σας.Η Polo Motorrad εχει σταματήσει να στέλνει στην Ελλάδα εδώ και δυό χρόνια περίπου.

Τροποποιήθηκε από τον Eichman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτισουλα΄ καθε ποσα χιλιομετρα περιπου την καθαριζουμε.Εκει που μενω ολο φτιαχνουν τους δρομους κ ολο ΠΟΥΤ...... ειναι.Εχει συνεχεια κατι μικρα πετραδακια κ μπαινουν παντου.Αν ξερετε επισης στην κλειδαρια που αμα βρεξει δεν γυριζει το κλειδι με τιποτα τι κανω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δε γυριζει η κλειδαρια WD40 φιλε μου, θα παθεις πλακα! Η αλυσιδα εφοσον γεμιζει συνεχεια πετραδακια κλπ θελει συχνα καθαρισμα γιατι θα σου την καταστρεψει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού βρωμίζει συχνά καθάριζέ τη κάθε 300 με 500 χλμ.Στην κλειδαριά ρίξε λίγο WD-40 και θα είναι μιά χαρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αφού βρωμίζει συχνά καθάριζέ τη κάθε 300 με 500 χλμ.Στην κλειδαριά ρίξε λίγο WD-40 και θα είναι μιά χαρά.

Για το πρώτο +998.

Για το WD-40 στην κλειδαριά διαφωνώ! Μίλα με κλειδαρά και να σου πεί εκείνος τί σπρέι να χρησιμοποιήσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κηροζινη (φωτιστικο πετρελαιο) , αυτο κατηε 500-1000 χλμ, αναλογα ποσο καθαρη ειναι η αλυσηδα. Οσο πιο πολυ αποφευγεις τετοια πραγματα τοσο το καλυτερο φυσικα. Μονο οταν ειναι αναγκαιο.

Βενζινη ποτε !!!

Και βεβαια δεν ποτιζεις την αλυσιδα στην κυροζινη. Δεν ξερω αν το μηχανακι σου εχει Χ η Ο Rings . Αλλα αν βαλεις σε ενα πανακι κηροζινη και το περασεις απο την αλυσιδα θα βγαλεις πολυ πραγμα απο πανω. Ξεπλημα καλο με σαπουνονερο.

Μια μικρη βολτιτσα 2-3 χλμ και μετα λαδομα (και εγω με το castrol chain spray ημουν ικανοποιημενος, τωρα δοκιμαζω της motul ενα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το πρώτο +998.

Για το WD-40 στην κλειδαριά διαφωνώ! Μίλα με κλειδαρά και να σου πεί εκείνος τί σπρέι να χρησιμοποιήσεις!

Λεύκο γράσσο Λιθίου :) αλλά σκέφτηκα ότι ίσως να τον μπερδέψω φίλε Καραφλοδαίμωνα και συνέστησα το WD-40 ώς γενικής χρήσης.Εχω πάρει ένα σπρέϋ με γράσσο λιθίου από τον Λαμπριανίδη στον Πειραιά. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
.....60470101221.jpg

νομιζω οτι ειναι καλύτερα να ψεκαζεις εσωτερικα της αλυσίδας και οχι εξωτερικα οπως δειχνει η φωτο :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός!!!

Ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρεις ένα πανί στο χέρι, να το περάσεις πίσω από την αλυσίδα στο κάτω μέρος, έτσι ώστε να την αγκαλιάζει και να αφήνει ανοιχτό μόνο από πάνω και πλάι, εκεί σπρώχνεις λίγο την ρόδα να αρχίσει να γυρνάει και ψεκάζεις έτσι ώστε να ρίχνεις εκεί που το πανί καλύπτει τον τροχό και το λάστιχο, αφού το γυρίσεις όλο και ψεκάσεις όλη την αλυσίδα, παίρνεις ένα άλλο πανί και την σκουπίζεις εξωτερικά να φύγουν τα πολλά πολλά να μην στα πετάει και πασαλείψει τα πάντα.

Όσο αφορά το εργαλειάκι, άμα μου κάνεται μαζική παραγγελία :P σας φτιάχνω κανονικά στάντ σε πολύ καλή τιμή, να ανασηκώνεται όλο το πίσω μέρος να κάνεται την δουλειά σας άνετα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα