Jump to content
voudou

Τι να αγοράσω?

Recommended Posts

Σαν νέος στο είδος δίτροχου (αν εξερεσουμε πολλά χλμ σε ποδήλατο)

θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την περιπτωσή μου...

Μου αρέσει η ταχύτητα (παρα πολυ ομως... επικυνδινο ε?)

Μου αρέσουν τα κλασσικά (αυτοκίνητα, μηχανες, κλπ)

Δεν θέλω να δώσω μια μικρή περιουσια...

Εχω βάλει στο ματι την Enfield Bullet 300cc... μεταχειρισμένη μαλλον.

Τι λετε? Προτείνετε κατι άλλο να κοιτάξω?

Γνώμες για την Enfield? Τα καλα τα εχω διαβάσει παντου στο internet...

Τα αρνητικά? Τα θέλω χύμα ομως...

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας!

:help:

Τροποποιήθηκε από τον voudou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν θελω να γινω η αιτια να αλλαξεις αποψη και να πας να παρεις κατι πιο γρηγορο αλλα οταν λες οτι σου αρεσει η ταχυτητα (πολυ ομως) δεν περιμενα με τιποτα οτι θα ελεγες RE...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρεπει να το κοιταξεις λιγο αυτο με την ταχυτητα γιατι δεν θα σου βγει σε καλο -_- ..Τωρα οσον αφορα το μηχανακι που λες οδηγειται με το Α1 διπλωμα..Αφου οπως λες δεν εχεις εμπειρια καθολου αν και σχετικα αδυναμο μηχανακι θελει προσοχη στο πως θα το προσεγκισεις..Τωρα αν σου αρεσουν τα κλασικα ειναι ψιλομονοδρομος αυτη η εταιρεια..Για αξιοπιστια δεν εχω ακουσει κατι κακο...καποιο μελος αν θυμαμαι καλα ειχε το 500αρι...Οποιος ξερει καλυτερα ας πει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε μια MOTO GUZZI τουλαχιστον . . .

που εχει και παραπανω γκαζι

το enfield δε παει βημα ρε φιλε!!!

συγνωμη αν σε στεναχωρω αλλα ειπες να σου τα πουμε χυμα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το Enfield το θες επειδή σου αρέσει η ταχύτητα;

Καταρχας, μου αρεσουν τα κλασικα. Οσον αφορα την ταχυτητα, ακριβως για αυτον τον λογο θελω το Enfield. Επειδη μου αρεσει πολυ και δεν εχω εμπειρια,

θεωρω οτι θα ειμαι πιο "ασφαλεις" με μια τετοια μηχανη...

Τι λες?

Καλα κανεις φιλε Choco... Αλλα, δεν την θελω για την ταχυτητα. Επειδη μου αρεσει το γκαζι, λεω να το αποφυγω.

Πιο πολυ με ενδιαφερει αξιοπιστια κλπ.... Επειδη δεν ξερω πολλα πραγματα, εκτος απο οτι διαβασα στο internet.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

moto guzzi... ? ειπε δεν θελει να δωσει μια περιουσια !

virago , steed ? μεταχειρησμενα θα βρεις. δεν ειναι και τα καλυτερα μοτορια αλλα θα τα βρεις πολυ φτηνα , ειναι στα κυβικα σου και εχουν περιπου την γραμμη που θες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως το να απέχεις από κάτι που σε φτιάχνει δεν είναι λύση, για μένα τουλάχιστον. Έτσι το κάνεις απωθημένο και παντοτινό σου πόθο, μέχρι που θα φτάσεις στο αμήν όπου πιθανόν να το χειριστείς και λάθος το όλο θέμα.. Δηλαδή θα πεις πχ "οκ καλή η Enfield, αλλά πούλο! Κούκλα, πανέμορφη, αλλά δε πάει μια!.. αιντε για το SS τώρα!" Εντάξει δε χρειάζεται να πάρεις και NSR.. Υπάρχουν αρκετά μοντέλα που είναι όμορφα (ίσως όχι "κλασσικά" όμορφα, αλλά όμορφα), είναι γρήγορα και συγχωρούν και (σε λογικά πλαίσια) λάθη. Προσωπική μου γνώμη, καλύτερα πάρε κάτι σβέλτο που να σου αρέσει και δείξτου σεβασμό. Δε χρειάζεται να είναι ένα GSXR αυτό ή ένα ZX-R. Μπορεί να είναι κάτι σε γυμνό πχ που υπάρχει πληθώρα επιλογών.

Πάντως γενικά το να απέχεις από κάτι που σ'αρέσει δεν είναι αντιμετώπιση του "προβλήματος", είναι παράτασή του ;) Πιστεύω πως μπορείς να πάρεις μια μηχανή και πάνω της να μάθεις να χειρίζεσαι αυτό το πάθος σου, πάντα έχοντας εις γνώση σου την κατάσταση :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχας, μου αρεσουν τα κλασικα. Οσον αφορα την ταχυτητα, ακριβως για αυτον τον λογο θελω το Enfield. Επειδη μου αρεσει πολυ και δεν εχω εμπειρια,

θεωρω οτι θα ειμαι πιο "ασφαλεις" με μια τετοια μηχανη...

Τι λες?

Καλα κανεις φιλε Choco... Αλλα, δεν την θελω για την ταχυτητα. Επειδη μου αρεσει το γκαζι, λεω να το αποφυγω.

Πιο πολυ με ενδιαφερει αξιοπιστια κλπ.... Επειδη δεν ξερω πολλα πραγματα, εκτος απο οτι διαβασα στο internet.

Το να σου αρέσουν ταυτόχρονα τα κλασικά μηχανάκια και η ταχύτητα, μειώνει δραματικά τις επιλογές σου.

Τα μόνα που μπορώ να φανταστώ είναι παλιές ducati, triumph, guzzi κτλ, αλλά αυτά τα μηχανάκια, αν βρεις, θα θέλουν πολύ συντήρηση.

Υπάρχουν και μερικά πιο σύγχρονα μοντέλα, αλλά εκεί σίγουρα το κόστος ανεβαίνει πολύ.

Αφού λες ότι θες να αποφύγεις το γκάζι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, κατά τη γνώμη μου, είναι να παρείς μεταχειρισμένο triumph bonneville ή kawasaki w 650.

Δεν είναι ψόφια, έχουν ροπή, είναι ρετρό και όμορφα, βολεύουν στην καθημερινή μετακίνηση και λογικά δεν θα σου κοστίσουν πολύ ακριβά.

Υπάρχει επίσης και η λιγότερο κλασική λύση ενός γυμνού, όπως το ducati monster πχ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλασική μοτο με γκάζι... δύσκολη επιλογή σε λίγα ή μεσαία κυβικά, που να είναι και οικονομικά.

Θα σου πρότεινα όμως να ξεκινήσεις με ένα μεταχειρισμένο κι εύκολο μηχάνημα, όπου θα μάθεις να το χειρίζεσαι σωστά... και ύστερα από κανα χρόνο μαζί του, θα δεις πως οι επιλογές σου μπορεί να είναι πιο πολλές αλλά και θα μπορείς να τις υποστηρίξεις καλύτερα.

:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα πρότεινα το moto guzzi V7 classic...Θα σου έλεγα να δείς και τα κλασσικά της thriumph, έχει πολλά!!!(boneville, scrambler, etc)

www.thriumph.co.uk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To παλικάρι ανήκει στους ρομαντικούς.

Όταν αγοράζεις μια τέτοια μοτό την παίρνεις από μεράκι.

kawasaki w650

w650.jpg

thunderbird enfield

Royal-Enfield-Thunderbird.jpg

moto guzzi breva

24724_0_1_2_breva%20850_Image%20credits%20-%20Moto%20Guzzi.jpg

Πάρε και ένα γρήγορο και κλασικό

Ducati gt

sport_1000_s_1.jpg

Τροποποιήθηκε από τον dimitrishndsm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ανέφερες όμως πόσα διαθέτεις για την αγορά.

Αν δεν έχεις πάνω από 3.000 η enfield είναι μονόδρομος, επίσης έχε υπ'όψιν σου ότι το enfield είναι κλασσική μοτοσυκλέτα, δεν μοιάζει με κλασσική όπως οι υπόλοιπες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις στο θέμα της άνεσης και φυσικά της ταχύτητας.

Προβλήματα αξιοπιστίας δεν έχει αρκεί να είναι εξαρχής σε καλή κατάσταση, και αυτό το λέω επειδή έχει ιδιαίτερο τρόπο μεταχείρησης και λειτουργίας, που αν δεν τον ακολουθήσεις θα στο δείξει.

Μέγιστη ταχύτητα 120, αν είναι καλοσυντηρημένη θα πηγαίνει με 100, 80 cruising speed.

Προσοχή στα φρένα, γενικά είναι μηχανή για χαμηλές ταχύτητες και για ανθρώπους με μεράκι. Μπορείς να τη χρησιμοποιείς άνετα και σαν καθημερινό μεταφορικό μέσο αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και με ένα παπί...

Επίσης το bullet βγαίνει σε δύο εκδόσεις 350cc και 500cc δεν υπάρχει 300cc enfield. Είναι και τα δύο ακριβώς ίδια με μόνη διαφορά ότι το 500 είναι λίγο ποιό δυνατό.

Για λιγότερες έννοιες και αν έχεις περισσότερα χρήματα προτίμησε το bonneville, το ψεκαστό όμως (γύρω στις 8.500€ καινούριο το black), είναι κλασσικό, έχει γκάζι, έχει ροπή, πολύ καλός κινητήρας, αγγλική σημαία κ.λ.π.

Εναλλακτικά μπορείς να περιμένεις κάνα δυό μήνες να δείς το καινούριο enfield (classic bullet) που έχει βγεί, το οποίο ακούγεται ότι θα έχει αρκετά σύγχρονα χαρακτηριστικά κερδίζοντας επίσης και σε εμφάνιση. Θα κοστίζει καινούριο γύρω στα 6.000€.

http://www.royalenfield.com/bullet-classic...letclassic.html

Ότι θέλεις άλλο... εδώ είμαστε.

post-9288-1232970834_thumb.jpg

Τροποποιήθηκε από τον BlackAdder

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατ αρχασ βαλε προτερεοτιτεσ,η το γκαζι πρωτα που με δεδομενο το νεαρο τησ ηληκιασ ειναι επικινδηνω, η την ομορφια η οποια ειναι θεμα γουστου και μετα δεσ και ποσο θα το κρατησεισ αν σου αρεσει η ταχυτητα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα θα τρωγεσαι να το αλλαξεισ.καλη επιλογη σου ευχομαι οτι και αν ειναι{παρε yamaha να εχεισ το κεφαλι σου ησυχο} :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
κατ αρχασ βαλε προτερεοτιτεσ,η το γκαζι πρωτα που με δεδομενο το νεαρο τησ ηληκιασ ειναι επικινδηνω, η την ομορφια η οποια ειναι θεμα γουστου και μετα δεσ και ποσο θα το κρατησεισ αν σου αρεσει η ταχυτητα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα θα τρωγεσαι να το αλλαξεισ.καλη επιλογη σου ευχομαι οτι και αν ειναι{παρε yamaha να εχεισ το κεφαλι σου ησυχο} :thumbsup:

Σε κερνάω καφε για το σχολιο.... "με δεδομενο το νεαρο τησ ηληκιασ"...

κοντευω 37...

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον.... περα απο τις καλες συμβουλες σας, ειστε και ΚΟΛΑΚΕΣ!!!

Πλακα κανω.... B)

Να διατυποσω λιγο διαφορετικα καποια πραγματα που εχς πει.

Σχετικα με την ταχυτητα, γνωριζω οτι δεν παει μια η Royal Enfield.

Αυτος ειναι ο στοχος. Ξερω οτι μπορει να το μετανιοσω. Αλλα μου αρεσει

τοσο πολυ το κλασικο, που πιστευω οτι θα το αντεξω. Ασε που επειδη δεν εχω εμπειρια,

προτιμω να μην εχω το γκαζι, για την ωρα. Το μελλον θσ δειξει.

Γνωρίζω οτι η Enfield δεν ειναι ρεπλικα. Αλλα the real deal... Και αυτο ειναι ενα ατου στο μυαλο μου.

Το μονο που σκεφτομαι, ειναι αν κανει για καθημερινη χρηση.

Βρηκα ενα 350cc του 1996 με ?1500. Μου είπαν οτι ειναι σε πολυ καλη κατασταση. Θα παω να το δω

την πεμπτη, αν ολα πανε καλα. Η τιμη ειναι καλη αν ειναι οντως σε καλη κατασταση?

Τι πρεπει να κοιταξω ωστε να καταλαβω τι "λεει" το μηχανακι?

Ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σας!

:grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι είναι προφανές. Bullet 500 - 1993, το έχω από το 2004.

Η τιμή είναι κανονική, τώρα εσύ να δείς αν είναι σε καλή κατάσταση δύσκολο το βλέπω.

Δώστε ραντεβού με αυτόν που το πουλάει στην αντιπροσωπεία, βρές τον Θωμά (μηχανικός) και ρώτα τον σε τι κατάσταση είναι.

Άλλωστε σε αυτόν θα κάνεις το σέρβις σου, δεν υπάρχει άλλος. Να κάνεις και την πρώτη γνωριμία.

Επίσης κοίτα και απο πιά μεριά είναι οι ταχύτητες, στα παλιότερα μοντέλα είναι απο δεξιά και αλλάζουν ανάποδα.

Οι διαφορές στις τιμές των μεταχειρισμένων δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με την ηλικία της μηχανής. Θα σου πρότεινα να ψάξεις και για 500 με λίγα χιλιόμετρα και μετα το 2000, θα βρείς με 2000-2500.

Συνήθως τα πουλάνε κάποιοι που τα πήραν επειδή τους άρεσαν εμφανισιακά αλλά όταν κατάλαβαν ότι είναι δεν είναι αυτόματο το μετάνιωσαν και το άφησαν στο γκαράζ.

Αντιπρόσωπος:

Μ. Σαβαϊδης - classic Motorcycles Ltd.

Καλλιρόης 26 Αθήνα

Τηλ. 210 9213288

Τροποποιήθηκε από τον BlackAdder

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχει μια 500αρα στα 3000 αλλα δεν θα ηθελα να ανεβω τοσο αυτη την στιγμη.

Προγραματιζω ενα ταξιδακι και ηδη η αγορα μηχανης ειναι απλα μια μικρη υπερβολη

:D

Αλλα νομιζω πως εφτασε η ωρα να παρω ενα μηχανακι να μου αρεσει και να μην ειναι

μονο να μετακινουμε. Αλλα να γουσταρω κιολλας. Εχω το Peugeot Jetforce 125...

Φανταζομαι να πηγαινει περιπου σαν αυτο η Enfield. Max που εχω δει στο κοντερ

ειναι 100 χλμ. Δεν λεω για επιταχυνση. Μου αρεσει που ειναι cruiser η Enfield.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεται να δώσεις 3.000€

Απλά σου λέω να μη πας και πάρεις ότι βρείς και τα δώσεις σε σερβις για να τη φέρεις στα ίσια της...

Το βασικό είναι να την δεί ο μάστορας, αν αυτός που την πουλάει δεν λέει ψέματα για την κατάσταση της δεν θα έχει πρόβλημα να την πάει στην αντιπροσωπεία. Αν σου πεί ότι δεν ξέρει ποιοί είναι και τέτοιες ιστορίες, φύγε γρήγορα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα