Jump to content
max-levon

Tι μηχανή να αγοράσω?

Recommended Posts

Άντε ακόμα να ξεκινήσεις τα test-ride; :P

"it's up to you now"

Τροποποιήθηκε από τον nexxon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

θα συμφωνήσω με τον Alarm... κατι σε ducatisti999 (να ναι καλά το παλικάρι εκεί που είναι, αλλά θα τον έχει πιάσει λόξυγκας! :lol:) μου κάνει το όλο θέμα... οι πάντες θα λένε πάρε κάτι μικρό όπως πολύ καλά (κατά τη γνώμη μου) του πρότεινε ωραία μοντελάκια ο Italokamikazi και ο νέος θα σκάσει με κανά r1

αποψη δική μου αν σου αρεσουν τα streetαδικα ξεκινα με κανα 250, σε naked μέχρι 400 και κανά on off χτύπα και 600αρι xtακι, νομίζω μια χαρά θα σαι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου:

Για κάποιον ο οποίος δε θέλει να μπλέξει με μεταχειρισμένα (είτε αγοράζοντας, είτε πουλώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αγορά) το να πάει στα 250cc και μετά στα 600 σημαίνει να δώσει 4000+ ευρώ (για να το πουλήσει 2000-2500 αν δεν το κρατήσει) και μετά άλλα 7000-8000 τουλάχιστον . Εναλλακτικά μπορεί να πάρει καινούριο ας πούμε YBR125 και να το έχει για μές στην πόλη, και μετά να πάρει πάλι το μεγαλύτερο.

Οπότε η ερώτηση είναι η εξής:

για κάποιον ο οποίος θέλει να κάνει και εκδρομές (βέβαια μπορεί να ανακαλύψει ότι γενικά δεν του πάει αυτός ο τρόπος ζωής, όπως συμβαίνει σε πολλούς, οπότε πάλι δίκιο έχετε) ή να δοκιμάσει πίστα, γιατί είναι τόσο κακό να ξεκινήσει με ένα ήπιο 600άρι δίνοντας ας πούμε περίπου 8000;

Πάντως και για μένα τα 1000 έχουν νόημα μετά από αρκετή εμπειρία, γιατί ακόμα και να το πηγαίνεις δεν είσαι σε θέση να εκμεταλλευτείς τα παραπάνω πράγματα που σου δίνει σε σχέση με ένα 600άρι (άσε που για την ώρα είμαι ακόμα αντι1000άρης γενικά :) )

και απορία 2η:

σε ασφάλτινες διαδρομές τι είναι πιο ασφαλές; ένα xt με 40 άλογα; ή μια street μηχανή με 80hp και καλύτερα φρένα, αναρτήσεις, πλαίσιο (στο ασφάλτινο κομμάτι)

edit: Δεν είναι ρητορικές ερωτήσεις... :)

edit 2: προφανώς αν υπάρχει άνεση στις αγοραπωλησίες θα ξεκινήσεις από τα χαμηλά στα υψηλά και για να μπεις καλύτερα στο χώρο, να δεις τι σου ταιριάζει, αλλά και γιατί με καλές επιλογές μεταχειρισμένων γλιτώνεις πάρα πολλά χρήματα

Τροποποιήθηκε από τον nexxon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνοντας ένα search για κάτι ιστορίες με ducati 999 με αφορμή κάποια πράγματα που ειπωθηκαν παραπάνω βρήκα:

http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=14948&st=0

και

http://www.ducatisti.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=27&t=1983

για το δεύτερο περιμένω έγκριση ενώ το πρώτο ξεκίνησα να το διαβάζω.

καμιά φορά βλέποντας τις ακραίες καταστάσεις είμαστε σε θέση να αξιολογούμε καλύτερα τις ενδιάμεσες

βέβαια άλλο ήπιο 600άρι και άλλο supersport 1000άρι, πάντα βέβαια το βασικό είναι τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του και πως λειτουργεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε οτι θες με μαξιμουμ 60 περιπου αλογα

εμενα το πρωτο μου μηχανακι ηταν το μουλτιστραντα 620 και ηταν αψογο για νεο οδηγο

υπαρχει βεβαια και ενας αλλος παραγωντας που δεν ειπωθηκε απο κανεναν παραπανω

πρεπει να ΤΟ ΕΧΕΙΣ κιολας . . . αν καταλαβενεις τι εννοω(περι οδηγησης παντα μιλαμε)

δε λεω να καβαλησεις 1000αρι και απο την δευτερη μερα να το πηγαινεις λαμπαδα το μηχανακι

απλα μερικοι ανθρωποι το περνουν γρηγορα το κολαει και αλλοι αργα (αλλοι ποτε :P)

παντως για κατι gsxr 750 και κατι Z 1000 μαλλον για παρα πολυ υπερβολικο το βρισκω.

αυτα απο εμενα . . . !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον με βασει αφτα που μου λετε εγς λεω οτι τελικα το kawasaki Er-6f ειναι η καλυτερη επιλογη που μπορω να κανω ...να ρωτησω εχει καβαλισι κανενας σας αφτη τη μηχανη για να μου τιποτα παραπανω?

α και φιλος?(elekid) τη μηχανη τη πουλας με δοσεις η μονο μετρητα σκεφταισε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ σου προτείνω καινούριο CBF 1000 ABS, διότι:

είναι Χόντα (δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν ανησυχείς)

έχει 98 αλογάκια με καλή ροπή

καλή ανεμοκάλυψη, άνετο κάθισμα

πάει δύο άτομα αξιοπρεπώς

και είναι ένα όμορφα στημένο μηχανάκι κι αξιόπιστο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 στον alarm

ένα cbf600s abs, bandit abs, diversion, abs, er abs, το αντίστοιχο της ducati κτλ κτλ μια χαρά θα τον πάει

cbf και diversion θα έχουν και καλύτερη μεταπωλητική αξία αν αποφασίσει μετά από τουλάχιστον 2ετία με 5ετία να πάει σε μεγαλύτερο ή σε πιο σπορ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
λοιπον με βασει αφτα που μου λετε εγς λεω οτι τελικα το kawasaki Er-6f ειναι η καλυτερη επιλογη που μπορω να κανω ...να ρωτησω εχει καβαλισι κανενας σας αφτη τη μηχανη για να μου τιποτα παραπανω?

α και φιλος?(elekid) τη μηχανη τη πουλας με δοσεις η μονο μετρητα σκεφταισε?

μετρητα....αλλα αν ενδιαφερεσε το συζηταμε,δεν κολλαμε σ αυτο!

ειναι καλη ευκαιρια παντως,δεν υπαρχει πιο καλοσυντηρημενη....

δες εδω<<<<<<<<<<<<<<<

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
+1 στον alarm

ένα cbf600s abs, bandit abs, diversion, abs, er abs, το αντίστοιχο της ducati κτλ κτλ μια χαρά θα τον πάει

cbf και diversion θα έχουν και καλύτερη μεταπωλητική αξία αν αποφασίσει μετά από τουλάχιστον 2ετία με 5ετία να πάει σε μεγαλύτερο ή σε πιο σπορ

μονο που (δυστηχως) δεν ειπαρχει monster με abs... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

elekid ο μονος λογος για τον οποιο ειμαι σκεπτικος για την bandit ειναι οτι δενεχω την οικονομικη εφχερια να μου βγαζει προβληματα η μηχανη και να τα ξαναδιορθωνω επιδει ειναι παλια στα λεω αφτα χωρις να θελω να σε προσβαλω βεβεα, γιατι σε πιστευω οτι ειναι καλοδιατιριμενη.καταλαβες ?

μετρητα....αλλα αν ενδιαφερεσε το συζηταμε,δεν κολλαμε σ αυτο!

ειναι καλη ευκαιρια παντως,δεν υπαρχει πιο καλοσυντηρημενη....

δες εδω<<<<<<<<<<<<<<<

elekid ο μονος λογος για τον οποιο ειμαι σκεπτικος για την bandit ειναι οτι δενεχω την οικονομικη εφχερια να μου βγαζει προβληματα η μηχανη και να τα ξαναδιορθωνω επιδει ειναι παλια στα λεω αφτα χωρις να θελω να σε προσβαλω βεβεα, γιατι σε πιστευω οτι ειναι καλοδιατιριμενη.καταλαβες ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

του πα για 1000άρι αντί για 600άρι διότι το 600 θα το βαρεθεί πιο γρήγορα και δεύτερον είπε ο τύπος ότι θέλει να κάνει και καμιά κόντρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και γω αθηνα....

και ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΒΑΝΔΙΤ ,τα bandit απο οσο ξερω εβγαζαν ολο ζημιες....

εγω δινω το CB1 της HONDA....

αυτο με τα προβληματα που λες για αυτα τα 400αρια της honda δεν υπαρχει....ρωτα οποιον θες να σου πει για αυτα τα μοτερ...ειναι απο τα πιο ασπαστα μοτερ που υπαρχουν,δεν παθενουν τιποτα...

ουτε εγω εχω την οικονομικη ευχερια γι αυτο και επελεξα το cb1. το οτι τη δινω αστο..ειναι επειδη ακομα εχω Α1 και δεν με καλυπτει το διπλωμα.Την αγορασα,τη αφτιαξα [αλυσιδογραναζα,σελακι κενουργιο και πολλα αλλα...] και μετα εμαθα οτι λογο α1 δεν μπορω να την ασφαλισω και αναγκαζομαι να την πουλησω γτ για απεριοριστα κυβικα εχω καιρο ακομα...

εννοειται πως αν ενδιαφερεσαι την πασ σε μηχανικο σου ν τη δει...αθηνα μενουμε κ οι δυο οποτε ειναι ολα ευκολα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ηλιουπολη μενω....

19 ειμαι.και εννοω οτι την ασφαλιζουν,απλα σε περιπτωση ατυχηματος δεν αποζημιωνουν γιατη ειναι 60ΗΡ η μηχανη και το Α1 περιοριζεται στα 33....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
να σε ρωτησω αθηνα που μενεις?

και ποσο χρονον εισαι και γιατι δεν στην ασφαλιζουν?

ποσο καιρο την ειχες την μηχανη?

Χωρίς να είμαι συντονιστής ή να διεκδικώ τέτοιο ρόλο, θα σου έλεγα να επικοινωνείς για λεπτομέρειες που αφορούν μόνο τους 2 σας με πμ.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν αυτά. Για να μη "φορτώνεται" το forum με άχρηστες σελίδες και να μην αναγράφονται προσωπικές λεπτομέρειες που δεν αφορούν κανέναν.

Χωρίς παρεξήγηση, μια απλή υπόδειξη κάνω, την οποία προσπαθώ να τηρώ κι εγώ. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς να είμαι συντονιστής ή να διεκδικώ τέτοιο ρόλο, θα σου έλεγα να επικοινωνείς για λεπτομέρειες που αφορούν μόνο τους 2 σας με πμ.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν αυτά. Για να μη "φορτώνεται" το forum με άχρηστες σελίδες και να μην αναγράφονται προσωπικές λεπτομέρειες που δεν αφορούν κανέναν.

Χωρίς παρεξήγηση, μια απλή υπόδειξη κάνω, την οποία προσπαθώ να τηρώ κι εγώ. :)

εχεις μεγαλο δικιο! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα