mr.marino 56 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Πουλάνε Kelvin για μεταξωτές κορδέλες ! wake up my friends! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 εγω δεν καταλαβαινω γιατι γινεται τοσος ντορος σε ολα τα φορουμ για αυτου του ιδους τις λαμπες ? ο 'ψυχρος' φωτισμος ειναι τοσο στη μοδα ? Φαγαμε πολυ βροχη φετος και την ειδαμε Εγγλεζοι μαλλον... :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
^tasoulis^ 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 Εβαλα και εγω NIGHTBREAKER αλλα οχι επειδη δεν μου αρεσαν :P Καλα απλωνεται το φως δεν εχω παραπονο αλλα και παλι νομιζω τα ζενον ηταν ποιο δυνατα(νομιζω ε) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2009 (τροποποιήθηκε) Οσο πιο πολλα διαβαζω-μαθαινω.. ..Τοσο πιο πολυ "μακαριζω" τον εαυτο μου, που προτιμησε να "επενδυσει" στους extra προβολεις ομιχλης, παρα στα "xenon"!! :P :yes: Τροποποιήθηκε Μάρτιος 12 , 2009 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2009 Eγώ σήμερα (μιας και ξεκινάω νύχτα ακόμα από το σπίτι για την δουλειά) είδα πάλι εκείνη την χαρακτηριστική γραμμή που κάνουν τα φώτα στο οδόστρωμα. Εκεί που σταματάει ο φωτισμός της λάμπας δηλαδή ελέω φακού μικρής σκάλας. Μια γραμμή που την είχα ξεχάσει με τα xenon που φαινόταν αμυδρά στο οδόστρωμα. Επίσης διαπίστωσα πως έχω το περιθώριο να σηκώσω λίγο τα φώτα μου γιατί είναι ένα τι πιο χαμηλά απ ότι πρέπει (αυτό μάλλον είναι επακόλουθο της αλλαγής αμορτισέρ που είχα κάνει πρόσφατα κι όχι τόσο λόγω της αλλαγής της λάμπας....απλά μου το έδειξε χαρακτηριστικά η άνω γραμμή του φωτισμού) Μετά την εμπειρία λοιπόν με xenon εδώ και 3 χρόνια, ένιωσα περίεργα που είχα ξανά μπρος μου εκείνο το "κιτρινιάρικο" αλλά έντονο φως. Η αλήθεια είναι πως τελικά το ανθρώπινο μάτι αρέσκεται στον πιο λευκό φωτισμό και είναι ένας σοβαρός λόγος αυτός για κάποιον να βάλει xenon. Το θέμα όμως είναι,.... βλέπεις καλύτερα με το άσπρο φως, ή απλά λόγω θερμοκρασίας του φωτός, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι βλέπεις καλύτερα? Μάλλον ισχύει το δεύτερο, γιατί παρόλο που μου "έλειψε" το άσπρο φως του xenon, επικεντρώθηκα σε αυτό που πραγματικά βλέπω, και είδα πως δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα xenon σε δύναμη. Μάλιστα, μπορώ να πω πως ακόμα και μέσα στην φωτισμένη Αθήνα, το κιτρινιάρικο φως της συμβατικής λάμπας, "κόλλαγε" στο δρόμο, ενώ με το xenon δεν το έβλεπα αυτό. Δεν έβλεπα δηλαδή την φωτιζόμενη περιοχή από τα δικά μου φώτα. Πάντως για να λέμε τον Κωστέτσο Κωστέτσο και την σκάφη σκάφη, και τα xenon έχουν τρία πολύ σημαντικά υπέρ, έναντι των κοινών λαμπών. Το ένα και σημαντικότερο υπέρ, είναι ότι δεν θα μείνεις ποτέ από λάμπα στη μέση του δρόμου, καθώς αυτή η λάμπα δεν καίγεται. Το δεύτερο είναι ότι δεν θα αλλάξεις λάμπα κάθε εξάμηνο ή κάθε χρόνο, γιατί η ζωή της είναι για πολύ περισσότερο. (πάνω από 3000 ώρες λειτουργίας ) Και τρίτον, η κατανάλωση ρεύματος. Καταναλώνει 20W λιγότερο από τις κοινές λάμπες πυρακτώσεως. Τέλος, θα συμφωνήσω με τον μαυρογέραξ πως η προσθήκη έξτρα προβολέων fog, είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να αυξήσει τον φωτισμό του. Για μακρυά έχουμε την μεγάλη σκάλα...δεν χρειαζόμαστε xenon. Το πρόβλημα συνήθως είναι για κοντά και τριγύρω από την μούρη της μοτοσυκλέτας. Εκεί τα xenon δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στον συνδυασμό μικρής σκάλας και δύο έξτρα προβολέων fog. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kakos 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2009 (τροποποιήθηκε) Παίδες και εγώ τα έβγαλα. Πράγματι η διαφορά είναι στο μυαλό τελικά το ποιό λευκό φώς που βγάζανε οι Xenon 6000Κ σου έδινε την εντύπωση ότι έχεις να κάνεις με ποιο δυνατούς λαμπτήρες. Τι γίνεται όμως με τα κενά που έχεις όταν γέρνεις την μηχανή στις στροφές πίσσα στο σκοτάδι. Εκεί ήταν που άρχισα να προβληματίζομαι (και εδώ παίζει ρόλο το κάτοπτρο το οποίο δεν είναι για Xenon λάμπες) και τελικά ξανά επέστρεψα στις κανονικές H4. Τώρα όσο αναφορά το ότι οι λάμπες Xenon δεν καίγονται ποτέ, ίσως είναι και λίγο μύθος. Οι λάμπες μπορεί όντως να καίγονται δύσκολα. Οι μετασχηματιστές όμως εύκολα βραχυκυκλώνουν. Και άντε μετά να τον αλλάξεις (κόστος + χρόνο). Τροποποιήθηκε Απρίλιος 14 , 2009 από τον Kakos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2009 Θα ειχε εξαιρετικα μεγαλο ενδιαφερον να γινει μια στατιστικη της χωρας προελευσης των kit μετατροπης που εχει χρησιμοποιησει καθενας. Οσοι εχουν βαλει κινεζικα οντως εχουν προβληματα (ειτε με λαμπες, ειτε με μπαλαστ, ειτε....) ενω οσοι εχουν βαλει καποιας αλλης εταιριας (μη κινεζικης προελευσης) δεν εχουν προβλημα. Και το ευλογο ερωτημα τωρα, οταν αγοραζουμε μοτοσικλετα ΔΕΝ αγοραζουμε κινεζικο γιατι ξερουμε οτι η ποιοτητα εινια μετρια ή/και κακη ορισμενες φορες. Οταν αγοραζουμε κινεζικα kit xenon γιατι νομιζουμε οτι πηραμε ΟΤΙ καλυτερο κυκλοφορει? Προσωπικα με κανει να απορω, οταν εχεις δωσει καποια χιλιαρικα για τη μοτοσικλετα σου και τον εξοπλισμο σου γιατι τσιγκουνευεσαι τα 150? ενος κιτ επωνυμης εταιριας και παιρνεις το κινεζικο των 80?? Ποια η λογικη που πιστεουμε οτι το kit δεν εχει καμια διαφορα απο τα kit επωνυμων εταιριων? (ρητορικα ερωτηματα :P) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SnodeGR 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2009 (τροποποιήθηκε) Τα προ-εγκατεστημένα (από το εργοστάσιο παραγωγής) xenon στα οχήματα, είναι απείρως καλύτερα από τις "κλασσικές" λάμπες. Σε οχήματα που από το εργοστάσιο έχουν τις "κλασσικές" λάμπες, το να μπουν xenon λάμπες σαν aftermarket αξεσουάρ, θέλει πολύ ψάξιμο και για την εγκατάσταση και (περισσότερο) για τη ρύθμισή τους. Πάντως σε 3 διαδρομές σε εθνική οδό, βραδυνές ώρες (Συγκεκριμένα πήγαμε 3 φορές Πάτρα και γυρίσαμε αυθημερόν), μια διαδρομή με το Vectra, μια με ένα Impreza WRX και μια με Swift (το καινούριο), η πιο ξεκούραστη για τα μάτια διαδρομή ήταν με το Subaru που είχε προεγκατεστημένα ξένον. Το δικό μου και το swift έχουν απλές λάμπες, όπου ήταν πιο καθαρός φωτισμός στην (πολύ μικρότερη) περιοχή που φώτιζαν, όμως χωρίς τους προβολείς και τα προβολάκια στην Αθηνών-Πατρών, βράδυ, απλά δεν παλεύεται!! Με το Scooby δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω από τα πορείας. Απ'την άλλη, RS125 με ξένον γινόταν πολύ πιο εύκολα και καθαρά αντιληπτό στον καθρέφτη και στον δρόμο (χωρίς να ενοχλεί), παρά πολύ μεγαλύτερες μηχανές με απλές λάμπες.. Και αυτό σίγουρα παίζει ρόλο για την ασφάλεια ενός αναβάτη πιστεύω. Συμπερασματικά, αν το όχημα έχει προεγκατεστημένα ξένον, τότε δεν αξίζει ούτε λόγος για την αλλαγή τους. Αν πάλι έχει τις απλές λάμπες, αν είστε διατεθειμένοι να το ψάξετε καλά πρωτού βάλετε, αξίζει. Αν βαριέστε και σκεφτείτε να βάλετε καμιά μούφα απλά για μην έχετε κίτρινες λάμπες, ούτε λόγος, είναι πολύ χειρότερο.. Edit: Sorry αλλά μου βγήκε σεντόνι τελικά.. :D Τροποποιήθηκε Απρίλιος 14 , 2009 από τον SnodeGR Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2009 Και το δικό μου σύστημα ήταν των 150? Γιώργο κι όχι των 80 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2009 Και το δικό μου σύστημα ήταν των 150? Γιώργο κι όχι των 80 Στα BMW δεν ισχυουν αυτα Αλεξανδρε!!! :lol: Περα απο την πλακα, η διαφορα στην περιπτωση μου ηταν κραυγαλεα κι οσοι το εχουν δει συμφωνουν. Αν ποτε χρειαστει να λυσω το μουτρο, για να μπορω να αλλαξω λυχνιες, θα μετρησω τις λαμπες με φωτομετρο και θα σας πω τα αποτελεσματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2009 Παιδιά δεν ξέρω τι μου λέτε εσείς... με όλα αυτά που λέγατε με είχατε κάνει να αμφιβάλω για την αγορά που έκανα του xenon kit και το σκεφτόμουν διπλά και τριπλά για να το εγκαταστήσω... Τελικά πήρα την απόφαση και το έβαλα. Η διαφορά που βλέπω είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! Δεν ξέρω για τις δικιές σας μηχανές αλλά στην δική μου η διαφορά είναι η μέρα με την νύχτα! Επιτέλους κάνω βραδινό ταξίδι (ξεκίνησα στις 2:30 το βράδυ για να έρθω από Σαλόνικα Καβάλα) χωρίς να μου πιάνεται η ψυχή που δεν βλέπω μπροστά μου! Χωρίς καν να ανάβω την μεγάλη σκάλα σε εντελώς σκοτεινό δρόμο πήγαινα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Κρίμα που το σκεφτόμουν και το ξανασκεφτόμουν τόσο καιρό εξαιτίας σας παλιοκάγκουρες μαλήτες αλλιάδες! :PPPPP Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
acetop 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 Δυστηχώς η Ελλάδα :greece: είναι γεμάτη ασυνείδητους, που προβαίνουν σε οποιδήποτε αλλαγή των χαρακτηριστικών των οχημάτων τους χωρίς φυσικά να πληρούν καμία προδιαγραφή και κατ' επέκταση καμία συνθήκη ασφαλείας. Το ίδιο τοπίο φυσικά κυριαρχεί πλέον και στο θέμα του φωτισμού των οχημάτων (παντός τύπου). Μέχρι και ο γύφτος της γειτονιάς μου έβαλε "xenon" στο τρίκυκλό του !!! Μου είναι αδύνατον πλέον να κυκλοφορήσω τη νύχτα είτε με τα πόδια, είτε με τη μηχανή, είτε με το αυτοκίνητο χωρίς κάποιος μ@λ#κοπίτουρος να με τυφλώνει, για να βλέπει αυτός υποτίθεται καλύτερα. Πιάστε την εικόνα παιδιά βάζουν ντεμέκ xenon, για να βλέπουν καλύτερα αυτόν που έρχεται επάνω τους, από την προσωρινή τύφλωση που του προκάλεσαν τα γ@μ!μ1 φώτα τους !!! Μιλάμε για παράνοια. Πότε επιτέλους θα περάσει στο DNA μας η σωστή μηχανοκίνηση;;;; Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι σημαντικότερος παράγοντας στο σωστό φωτισμό είναι η γεωμετρία του κατόπτρου, η ποιότητα και γεωμετρία του κρυστάλλου, η σωστή ρύθμιση του ύψους της δέσμης και τέλος ο ορθός τύπος λαμπτήρα που προτείνει ο κατασκευαστής του οχήματός μας και όχι ο ΚΙΝΕΖΟΣ της γειτονιάς.!!! Θες ρε φίλε να αλλάξεις τα φώτα στο όχημά σου;;; Κάντο σωστά (στην αντιπροσωπία, με τα σωστά κιτ, ή σε κάποιον πτυχιούχο ηλεκτρολόγο) και μην, ρε "φίλε" αλλάζεις τα δικά μου φώτα το βράδυ!!! Κουβαλάω ψυχές. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!!!!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
baggos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 Θες ρε φίλε να αλλάξεις τα φώτα στο όχημά σου;;; Κάντο σωστά (στην αντιπροσωπία, με τα σωστά κιτ, ή σε κάποιον πτυχιούχο ηλεκτρολόγο) και μην, ρε "φίλε" αλλάζεις τα δικά μου φώτα το βράδυ!!! Κουβαλάω ψυχές. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!!!!!!!!! Δεν ειναι οτι βαζουν λαθος κιτ....Απλα τα βαζουν λαθος...Οι λαμπες πανω εχουν ενα ειδικο καπελακι για να μην απλωνει πολυ το φως και τυφλωνει!!Καποιοι ασχετοι νομιζουν οτι αν δε το βαλουν αυτο θα φωτιζει καλυτερα αλλα κανουν μεγαλο λαθος!!Απλωνει ολο το φως και τυφλωνει τον απεναντι!!!Και στο μηχανακι π εχω και στο αυτοκινητο και γενικα ολη η παρεα μ π φοραμε xenon και εχουμε βαλει και το καπελακι,δε τυφλωνουν καθολου!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FiReOnE 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 Τελικα τα Osram NightBraker ειναι καλα και δεν θαμπονουν? μπορουμε να τα βαλουμε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 Παιδιά δεν ξέρω τι μου λέτε εσείς... με όλα αυτά που λέγατε με είχατε κάνει να αμφιβάλω για την αγορά που έκανα του xenon kit και το σκεφτόμουν διπλά και τριπλά για να το εγκαταστήσω... Τελικά πήρα την απόφαση και το έβαλα. Η διαφορά που βλέπω είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! Δεν ξέρω για τις δικιές σας μηχανές αλλά στην δική μου η διαφορά είναι η μέρα με την νύχτα! Επιτέλους κάνω βραδινό ταξίδι (ξεκίνησα στις 2:30 το βράδυ για να έρθω από Σαλόνικα Καβάλα) χωρίς να μου πιάνεται η ψυχή που δεν βλέπω μπροστά μου! Χωρίς καν να ανάβω την μεγάλη σκάλα σε εντελώς σκοτεινό δρόμο πήγαινα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Κρίμα που το σκεφτόμουν και το ξανασκεφτόμουν τόσο καιρό εξαιτίας σας παλιοκάγκουρες μαλήτες αλλιάδες! :PPPPP Τους απέναντι τους έχεις σκεφτεί ποτέ? Να μου πεις Ελλάδα είμαστε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 Τους απέναντι τους έχεις σκεφτεί ποτέ? Να μου πεις Ελλάδα είμαστε! Έχω βρεθεί απέναντι από τα φώτα μου και δεν ενοχλούν υπερβολικά... από το να μην βλέπω και να έχω αναμένη την μεγάλη σκάλα χίλιες φορές τα ΧΕΝΟΝ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 Έχω βρεθεί απέναντι από τα φώτα μου και δεν ενοχλούν υπερβολικά... από το να μην βλέπω και να έχω αναμένη την μεγάλη σκάλα χίλιες φορές τα ΧΕΝΟΝ... Το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη για τα απέναντι φώτα. Δεν σας φαίνεται περίεργο που καμιά εταιρία δεν βάζει xenon στις μοτοσυκλέτες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
savvas1300 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 (τροποποιήθηκε) Φίλε Ταξιδευτη χωρίς να θέλω να ακυρώσω την προσέγγιση σου έχω μερικά σημεία τα οποία βρίσκω ανακριβή , στις έρευνες και παραδείγματα που χρησιμοποιείς και τα ξέρω καλά λόγω επαγγέλματος. Δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά στις πηγές που επικαλείσε. 1ο μου φαίνεται παράξενο ότι δεν γνωρίζουν τα Kelvin σωστά. 3400 εως 3800 είναι είναι οι λαμπες πυρακτωσεως τις οποίες αποκαλούμε και tungstent έχουν πορτοκαλί και κίτρινη απόχρωση. 5500 Κ είναι το φως ημέρας όσο πιο λευκό γίνεται, το οποίο παράγεται την από διάφορες λαμπες όπως οι μεταλου.Το είδος των λαμπτηρων όπως και θα ακριβη στοιχεια για τα ΚΕΛΒΙΝ, δεν έχω πρόχειρο τον οδηγο αλλιώς θα τα έγγραφα πιο καλά Πχ 11000 κελβιν έχουμε σε μια συνέφιασμενη μερα στα χιονια δηλ μπλε φως. Μπορω να σου πω και για φθοριου αν θες. 2ο Μου φαίνεται παράξενο ότι δεν έχουν σε δυαδες τις φωτο της συγκρισης 3ο Το φως που φαινεται στην γκαραζοπορτα, όπως και η διάθλαση των φωτιστικών σωμάτων διορθώνεται αμέσως και με μηχανικο τροπο, βάζοντας ένα φρυδι περιμετρικά του φωτιστικου( δες τα φωτιστικα της κοκκινης αουντι), κρατώντας μόνο τη μεγάλη ενεργητική δέσμη. Ειναι αδύνατο στρόγκυλη λαμπα με κοιλο κάτοπτρο να βγάζει ευθεία γραμμή φωτισμού. 4ο ο νόμος στην Ελλάδα λέει ότι είναι παράνομα ότι φωτιστικά σώματα τοποθετηθούν στο όχημα που δεν αναφέρονται στο εισαγωγικό του έντυπο.Πχ προβολακια κ.α στην αλλαγή της λαμπας σιγά μην προλάβει να κάνει το ελληνικό κράτος κάποια προβλεψη. 5ο και τελευταίο. Στην εργασία μου χρησιμοποιώ ένα όργανο που ονομάζεται φωτομετρο το οποίο μετράει την ένταση κάποιας φωτεινής πηγης. Όταν μετρησα τα δικά μου φώτα ΧΕΝΟΝ με τά αυθεντικά η διαφορά ήταν 2 με 3 διαφράγματα ανάλογα την απόσταση, τα οποία αυξάνουν με γεωμετρικό ρυθμό, δηλαδή το 3 Είναι διπλάσιο από το 2. για τις κακές ρυθμίσεις των φωτιστικών σωμάτων και αρκετά από τα λεγόμενα σου με βρίσκουν σύμφωνο ιδιως για το κατοπτρο αλλα όχι τοσο τραγικα. Επιτελους ενα ανεπηρεαστο απο το και καλα "ανοιξε τα ματια σου ρε γκαβο" αρχικο ποστ(ενοειται οτι δεν εχω τιποτα εναντιον του παιδιου που το ποσταρε).Με την ιδια ευκολια που αφοριζονται τα "μαιμου" ξενον σε μια μοτο,πιθανον αυριο να αφοριστουν και οι ιδιες οι μοτο(γνωστες οι και καλα μελετες των πολεμιων).Δεν καθισα να διαβασω ολο το αρθρο και μπραβο και παλι σε αυτον που το μετεφρασε.Θα ειμουν ο πρωτος που θα πετουσα το ξενον απο το μηχανακι αν εστω και κατι απο τα γραφομενα της μελετης ισχυε στην δικια μου περιπτωση.Και καλυτερο φωτισμο ειχα το βραδυ και δε στραβωσα ουτε εναν(τριπλοτσεκαρισμενο ιδιοις ομασοι).Ενω και το θεμα της αντοχης στο νερο δοκιμαστικε επιτυχως σε καταιγιδα με χαλαζοπτωση περυσι στην εγνατια(για οσους θυμουνται την τρομερη καταιγιδα τον δεκαπενταυγουστο). Αντιθετα δεν εχω διαβασει ουτε μια μελετη για το στραβωμα απο τους φανους ομιχλης που προκαλουν οι ασυνηδητοι οταν τους αναβουν με ξαστερια(και ειναι περισσοτεροι απο αυτους με ξενον).Χαθηκε οι κατασκευαστες αυτοκινητων να τοποθετησουν εναν αισθητηρα των 5 ευρω,αναμεσα στους δεκαδες που βαζουν τελευταια,που να ανιχνευει συνθηκες χαμηλης ορατοτητας;Αλλα ξεχασα τα κεκτημενα των αυτοκινητοβιομηχανιων ειναι ιερα και οσια.Αντιθετα αν τολμησει να αλλαξει κατι ενας μοτοσυκλετιστης στη μοτο του τοποθετηται χωρις δευτερη κουβεντα στον α-νοητο χωρο του επικινδυνου και αντικοινωνικου.Ενοχλει μια ελευθερη(αλλα εγκεκριμενη απο τα διαφορα TUV))εξατμιση λογο ρυπων και θορυβου αλλα αγνοειται παντελως οτι μια μοτο ρυπαινει ακομα και χωρις καταλυτη λιγοτερο και απο smart(την ωρα βεβαια που οι ιδιοι οι καταλυτες-το μεγα αλοθι των αυτοκινητοβιομηχανιων-ειναι τεραστιος καρκινος για το περιβαλλον). Αλλαζει καποιος τα αθλια φωτα που τοποθετουν οι μοτοβιομηχανιες -λογο κοστους- με ξενον(και αυτα χιλιοελεγμενα),να σου οι πολεμιοι και παντα politically correct να διαμαρτυρηθουν για στραβισμο και τυφλωση(μονο καρκινο δεν προκαλουν ευτυχως)στους αλλους χρηστες των δρομων.Και σαν επιχειρημα παρτε και ενα συγκριτικο με τα φωτα ενος αυτοκινητου αξιας 50000ε.Πουθενα φυσικα στο αρθρο δεν αναφερεται οτι το υπερσυγχρονο και αποδοτικο συστημα ξενον που τοποθετειται σε αυτοκινητα τετοιας τιμης κοστιζει οσο μια μοτο ολοκληρη.Το κειμενο ειναι ολο δυο μετρα και δυο σταθμα και δεν ειναι παραξενο που εχουν ηδη αρχισει οι εισηγησεις των επιτρόπων-της κακιας ωρας- σχετικα με την καθολικη απογορευση των after market μοτο-αξεσουαρ. Τροποποιήθηκε Μάιος 18 , 2009 από τον savvas1300 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 Μάλλον δεν διάβασες όλο το τόπικ! Και ναι! τα εργοστασιακά xenon σε 1 αυτοκίνητο κοστίζουν όσο μια μεσαία μοτοσυκλέτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
savvas1300 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 Μάλλον δεν διάβασες όλο το τόπικ! Και ναι! τα εργοστασιακά xenon σε 1 αυτοκίνητο κοστίζουν όσο μια μεσαία μοτοσυκλέτα. Εχεις δικιο και το αναφερα στο ποστ μου απλα εχω κουραστει να διαβαζω (μισες)αληθειες σε οτι εχει να κανει με την μοτοσυκλετα τον τελευταιο καιρο.Στο κατω της γραφης αν οντως καποιος βελτιωνει με τα HID XENON τα φωτα του του γιατι ντε και καλα -συμφωνα με το αρθρο-ειναι λαθος;Δηλαδη εγω σαν αγοραστης δεν εχω κριση ειμαι ενα προβατο που πρεπει να αναθεωρει γενικως και συνεχως οταν διαβαζει τον οποιοδηποτε τυχαρπαστο; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 (τροποποιήθηκε) Εχεις δικιο και το αναφερα στο ποστ μου απλα εχω κουραστει να διαβαζω (μισες)αληθειες σε οτι εχει να κανει με την μοτοσυκλετα τον τελευταιο καιρο.Στο κατω της γραφης αν οντως καποιος βελτιωνει με τα HID XENON τα φωτα του του γιατι ντε και καλα -συμφωνα με το αρθρο-ειναι λαθος;Δηλαδη εγω σαν αγοραστης δεν εχω κριση ειμαι ενα προβατο που πρεπει να αναθεωρει γενικως και συνεχως οταν διαβαζει τον οποιοδηποτε τυχαρπαστο; Πλατειάζω αλλά θα το πω. Η κοινή γνώμη δεν είναι πάντα και η σωστή γνώμη. Και σε αυτό που λές περί προβάτων συμφωνώ! Δεν είμαι πρόβατο να πάρω κάτι επειδή το παίρνουν όλοι. Βλέπω όταν οδηγώ νύχτα πως το μάτι μου κολλάει επάνω στην λευκογαλάζια δέσμη του απέναντι και αποφάσισα να μην το προκαλώ και εγώ. Όταν διαβάζεις μια εφημερίδα μπορείς να κάνεις 2 πράγματα! Μπορείς να ανάψεις το φώς στο ταβάνι και λόγο έντασης, διάθλασης και ανάκλασης να φτάσει και στην εφημερίδα για να διαβάσεις ή μπορείς να ανάψεις 1 spot με εστίαση στην εφημερίδα! Τροποποιήθηκε Μάιος 18 , 2009 από τον dimitrishndsm Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mik3 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 sticky ΛΕΕΕΕΜΕΕΕ +1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 Δεν σας φαίνεται περίεργο που καμιά εταιρία δεν βάζει xenon στις μοτοσυκλέτες? Αυτό δεν είναι σωστό επιχείρημα γιατί οι λάμπες HID δεν έχουν κάτι εγγενές που να τις απαγορεύει να μπουν σε δίκυκλα, αν συνοδεύονται από σωστά σχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Το πρόβλημα είναι στις εκτός προδιαγραφών μετατροπές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
^tasoulis^ 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2009 Τελικα τα Osram NightBraker ειναι καλα και δεν θαμπονουν? μπορουμε να τα βαλουμε? Nαι φιλε μου μια χαρα ειναι και εχουν ωραιο φωτισμο χωρις το ενοχλητικο θαμπωμα :) Και εγω ειμουν απο τους φανατικους ιδιοκτητες XENON στην μοτο μου. B) Χωρια που παιζει να παρουσιαστει και προβλημα ηλεκτρικο απο τα φωτα XENON (εμενα εγινε) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 (τροποποιήθηκε) Ας δουμε ομως μερικα ξεκαθαρα παραδειγματα. Εδω βλεπετε 2 λαμπες HID στα 8000Κ στην μεσαια σκαλα, και μια ακομα στο δεξι φαναρι ομιχλης. Ο αριστερος φανος ομιχλης ειναι απειραχτος για λογους συγκρισης. Αυτο που προσπαθουμε να δειξουμε εδω ειναι η πολυ μεγαλη διαχυση φωτος (η θαμπωμα) που προερχεται απο τις λαμπες των 8000Κ. Αυτη η διαχυση ειναι που τυφλωνει τους διερχομενους οδηγους. Το μεγαλο λαθος που κανει ο περισσοτερος κοσμος ειναι να θεωρει αυτη τη θαμπαδα ως αυξηση της φωτεινοτητας ενω ειναι ξεκαθαρο οτι τα κερδη σε φωτεινοτητα ειναι ελαχιστα. Έχουμε κανά παράδειγμα με λάμπες 5000Κ ή 6000Κ;; (αν και απ'ότι διάβασα δεν υπάρχουν 8000Κ λάμπες) Και μια ερώτηση ακόμα: Οι καθρέφτες πίσω από τις λάμπες έχουν παραβολικό σχήμα. Συνεπώς αν η πηγή φωτός δεν είναι στο κέντρο της παραβολής, το φως δεν θα πέφτει στο ίδιο σημείο στο δρόμο... Μήπως η φωτογραφία με τους 3 HID προβολείς και τον έναν κανονικό, έχει να κάνει με αυτό και όχι με το αν είναι HID ή όχι; Τροποποιήθηκε Αύγουστος 24 , 2009 από τον Ravendark Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες