Jump to content
Oblivia

'Aη εητ ε σουπ( έφαγα σούπα κοινως...)

Recommended Posts

Σωστος ο honda.Ρε παιδες εμενα για συμπλεκτη δεν μου πε κανενας τιποτα και εδωσα κ'ιολας μια φορα :ph34r: μην ρωτησετε περισσοτερα ειμαι αρκετα ντροπιασμενος.....Αλλα αν εγο παρω το διπλωμα και το μηχανακι εχει συμπλεκτη που θα χει τοτε τι κανω?Λειτουργει οπως στο αυτοκινητο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Στη σχολη ο δασκαλος με ξεχ%$ε που πατουσα μπροστινο κ του ειπα οτι κ στα σηματα που ειχα δωσει ελεγε 70%μπροστινο κ 30 πισω.Ειπε πως με μπροστινο να φαω τα μουτρα μου κ ετσι οσα μαθηματα εκανα ηταν μονο μα μονο με πισω φρενο.

Ηταν μηπως αυτος ο δασκαλος στη γνωστη ταινια;...

Thanasis_Vegos.jpg

Αλλιως δεν εξηγειται...μην ειδατε τον Παναηηηηηηη;!!! :blink:Ωραιαοι δασκαλοι μας μαθαινουνε να οδηγουμε...Δεν μάς λες και ποιος ειναι να τον εχουμε στα υποψιν; :devil:

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατά πρώτον: Κανείς (σοβαρός) άνθρωπος και μηχανόβιος δεν γελάει όταν κάποιος συνάνθρωπός του φάει σούπα με τη μηχανή και κινδυνεύσει η ζωή του. :tomato:

Κατά δεύτερον: Αν και γραμμένο στις 20 Οκτωβρίου, παραμένει το ίδιο επίκαιρο. :rtfm:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ):

1) Στη μοτοσυκλέτα (σε αντίθεση με το αυτοκίνητο), ένα λάθος χειρισμού σε συμπλέκτη-γκάζι-σασμάν-τιμόνι μπορεί να είναι μοιραίο. Στο αυτοκίνητο μπορεί απλά να στουκάρεις κάπου (ελπίζω όχι πάνω μου, θα χεστούμε στο λέω).

2) Ο σωματότυπος του καθενός μας (ύψος, βάρος, μυική δύναμη) βάζει αυτομάτως και όρια στο ποιές μηχανές μπορούμε να οδηγήσουμε. Αν δεν πατάμε και με τα 2 πόδια π.χ. ο κίνδυνος ελλοχεύει πάντα να "σαβουριαστούμε" χωρίς προφανή λόγο, ακόμα και σε στάση.

3) Ξεκινάμε με μηχανές γνωστών και φίλων (αν προσφέρονται) σε μικρά κυβικά - ακόμα και μόλις 50cc - απαραιτήτως με συμπλέκτη. (Αν μάθεις σε μηχανή με συμπλέκτη, εννοείται ότι μπορείς κάλλιστα να οδηγήσεις και "παπί" ή σκούτερ). Βλέπουμε τις δυνατότητές μας και ανάλογα προχωράμε στην αγορά μιας κατάλληλης για μας και μόνο μηχανής, με πρώτη σκέψη να μάθουμε σωστά και με ασφάλεια να τη χειριζόμαστε. Η απόλαυση που όλοι ζητάμε θα έρθει σίγουρα και μπορούμε να μεταπηδήσουμε σε πιο "απαιτητικά εργαλεία".

4) Η μηχανή θέλει πολύ σεβασμό και να φοβάσαι αρκετά για την ακεραιότητά σου. Δεν είναι ντροπή, είναι ζωή. Και η ζωή (σύμφωνα με παλιότερο σποτάκι) είναι μαγκιά.

Ειδικά για σένα θα προσθέσω 3 ακόμα με σκοπό να σε βοηθήσω πρώτιστα να είσαι αρτιμελής, που είναι και το ζητούμενο και έπειτα να μάθεις να οδηγείς. :chopper:

5) Αν διαπιστώσουμέ στην πρώτη μας επαφή με το αντικείμενο ότι δεν έχουμε ιδιαίτερη "έφεση", κάνουμε εξάσκηση σε κάποιο γήπεδο, αλάνα ή εντελώς ελεύθερο και φαρδύ δρόμο, ώστε να διαπιστώσουμε τη συμπεριφορά του 2τροχου.

6) Αποφεύγουμε για αρχή ψηλά και βαριά μηχανάκια, ώστε να μπορούμε να πατήσουμε αμέσως (και τα 2 πόδια) κάτω σε περίπτωση αναποδιάς, αλλά και να μην αισθανόμαστε ότι μας πλάκωσε το μενίρ του Οβελίξ, αν τα πράγματα δεν πάνε κατ' ευχήν και σαβουριαστούμε. Κι αυτό γιατί συνήθως η μηχανή (αν δεν φύγει μακριά μας) πλακώνει ένα από τα πόδια μας με αποτέλεσμα να εγκλωβιζόμαστε και να χρειάζεται η βοήθεια άλλου για να βγούμε από κει κάτω.

7) Αν τέλος, δούμε ότι "δεν μας πάει το άθλημα", δεν είναι ντροπή να το παραδεχθούμε και να το εγκαταλείψουμε για το καλό μας. Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα (και λιγότερο επικίνδυνα) χόμπυ. :music:

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω για τις συμβουλες τις εχω στο μυαλο μου οπως κ να εχει. Μου ειχαν πει να παταω συμπλεκτη οταν αλλλαζω ταχυτητακ για φρενο κ ετσι κ εκανα (ειμαι καλο νινι,οτι μου λενε το κανω,εκτος απο το να παρατησω το αθλημα. αυτο θα το κανω οτν αντιληθφω οτι δεν με παει.ΟΤΕ κ Αν). Επισης μου ειπε ο δασκαλος να παταω μονο πισω φρενο,μονο που δεν με δαγκωνε οταν απο συνηθεια ειχα το χερακι μου στο μπροστινο φρενακι. Το ονομα αφου περασω κ παρω διπλωμα.

Στη μηχανη την ανχελο,μια χαρα παταω, το θεμα ειναι οτι ηταν οπως ειπα κατηφορα κ δεν επιαναν τα πισω φρενα οποτε κ πατησα το ζωον μπροστινο φρενο αποτομα κ εγινε οτι εγινε...

Νικο μου χρυσε,μη μου θυμωνεις...Λες κ δεν καταλαβες τι βλαμμενο ντροπαλο ειμαι... :blush: Εκτος αν θυμωσες που επεσα οποτε σορρυ γι αυτο...(αη λετ αδερς νταουν...)

Σημερα τα ειπα στο δασκαλο οδηγησης για τουτου(στο οποιο παραδοξως παω καλα κ για να λεω ΕΓΩ καλα, ειναι φαινομενο Ελ Νινιο(εσυ κ παλι ξερεις τι θα πει η παραδοχη μου αυτη ) κ μου ειπε οτι οι περισσοτεροι ,δλδ καλως τηνε την περδικα κ τετοια. Να μην τα παρατησω γιατι ολοι εχουν πεσει κ ειναι οπως στο ποδηλατο,δεδομενου οτι δεν ηταν λαθος μου(δεν παραβιασα στοπ κλπ) απλα εφηρμοσα πραγματα λαθος λογω παραπληροφορησης κ πανικου.Κ πωςτα δυο αυτα ερχονται μαζι με τις μελισσες.

Ευχαριστω κ παλι. Δυστυχως γνωστο με παπι δεν εχω (πλεον),κ προφανως θα περιμενω οταν παρω δικια μου γιατι ενοιωσα απαισια που ηταν αλλου μηχανη ακομα κ αν δεν επαθε τιποτα. γενικα,shit,ζοριζομαι να απογοητευω αλλους.

Θενκ γιου ολους σας,κυριως που δεν με πηρατε απο τα μουτρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

E τελικα θα μιλησω γιατι θα σκασω! Για αυτο χαθηκες Εβελυνα;; Ντρεπεσαι να παρεις τηλεφωνο; Ε τι να πω!! <_<

Δεν θα σταθω στις συμβουλες... Τα παιδια εδω τα εγραψαν πολυ ωραια και αναλυτικα!

Εγω θελω να σταθω σε κατι αλλο: τι θα γινει με αυτη τη πεσιμιστικη νοοτροπια σου ρε γμτ;;; Ολοι εδω ξερουν οτι η μηχανη ειναι κατα ενα ΜΕΓΑΛΟ μερος και θεμα ψυχολογιας. Ειναι μερες που οσο καλοι και αν ειμαστε, καβαλαμε και ολα μας φταινε! Δεν μας "βγαινει" τιποτα! Και στο τελος μπορει και να βρονταμε κιολας!

Στο εχω ξαναπει οτι ΔΕΝ με πειραζει να σου λεω ξανα και ξανα τα ιδια πραγματα, αλλα με πειραζει οτι δεν με ακους! Δεν ειμαι ο παντογνωστης, ουτε κανενας που εχει το αλαθητο, αλλα ΕΛΕΟΣ! Οταν καθεσαι και ακους τον τριμ@λ@κ@ τον "δασκαλο" να σου λεει οτι αν φρεναρεις με το μπροστα θα τρως τα μουτρα σου, ειναι για κλωτσιες!!!! Αυτος γιατι λεει τετοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ και εσυ γιατι καθεσαι και τα ακους!!!

Τι παει να πει ντρεπομαι να παρω τηλεφωνο η ντρεπομαι που γραφω εδω μεσα και ....σας ενοχλω;; Ειναι λογικη αυτη;;; :plaf: :plaf:

ΟΛΟΙ εχουμε φαει σαβουρες μαθαινοντας! Τι νομιζεις; Οτι εδω ειμαστε ολοι οι φοβεροι μηχανοβιοι και θα γελασουμε με την "ασχετοσυνη" σου;;; Αν μη τι αλλο βλεπεις και εσυ οτι ΟΛΟΙ σε καταλαβαινουμε και εχουμε περασει τα ιδια!!!

1. ΞΥΠΝΑ και παρε τα πανω σου!!!

2. Παρε τηλεφωνο αυτο το φιλο σου γιατι θελει να σου πει μερικα λογακια απο κοντα... :knuppel2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ευχαριστω...Ολους σας.

Το θέμα είναι οτι θα σκάσω.¨΄Οταν ο γνωστός μου είχε δώσει πρώτη φορά την μηχανή του μου είχε πει να πατάω μαλακα το μπροστινο φρενακι με συμπλεκτη.Στη σχολη ο δασκαλος με ξεχ%$ε που πατουσα μπροστινο κ του ειπα οτι κ στα σηματα που ειχα δωσει ελεγε 70%μπροστινο κ 30 πισω.Ειπε πως με μπροστινο να φαω τα μουτρα μου κ ετσι οσα μαθηματα εκανα ηταν μονο μα μονο με πισω φρενο.Ειπα κ εγω στη κατηφορα να εχω το πισω φρενο γιατι ετσι μου ειπαν στη σχολη.Αλλα δεν επιασε κ πατησα κ μπροστινο...Μου ειχαν πει πως παντα για αλλαγη ταχυτητας κ φρενο παταω συμπλεκτη γιατι αλλιως σβηνει αποτομα η μηχανη κ ειναι κακο. Δεν με νοιαζει τοσο το οτι επεσα οσο το οτι για χιλιοστα δεν βρεθηκα επι της ιωαννινων και κατω απο το πουλμαν.Τα ειδα ολα...λαμπακια,αστερακια,μεχρι κ χριστουγεννιατικο δεντρο...

Πρεπει να μαθω ακριβως τι να κανω.Πρεπει.

:frusty:

Με το πίσω ε?

Ε καλά έκανες που τα σταμάτησες τα μαθήματα τότε...

Τέλος πάντων, το λάθος σου ήταν ότι ενώ δεν ξέρεις να το πας στο ίσωμα όπως είπες, πήγες να κάνεις εξάσκηση σε ανηφοροκατηφόρες και μάλιστε σε δημόσιο δρόμο.

Σκέψου ότι θα μπορούσε να είχε περάσει το πούλμαν από πάνω σου.

Εξάσκηση πολύ και με ρίσκο πτώσης, αλλά σε ελενχόμενο χώρο.

Σε κάποιο μεγάλο πάρκινγκ ας πούμε.

Κι αν δεν έχεις κανέναν να σου πάει την μηχανή μέχρι εκεί, τότε να κανονίσουμε έναν καφέ που πάμε έτσι κι αλλιώς, σε κάποιο μέρος κοντά σε πάρκινγκ. Εμείς θα πίνουμε καφέ κι εσύ θα κάνεις μάθημα :P

Οπότε, έτσι έρχονται 2 παιδιά δικάβαλο να σε πάρουν κι ο ένας εξ αυτών φέρνει το μηχανάκι σου στον καφέ.

Κάποια βασικά θεωρητικά τώρα...

Φρένο με το μπροστά, πίσω με τον κινητήρα, διότι αν σου μπλοκάρει το πίσω φρένο, δεν έχεις ακόμη τα αντανακλαστικά να το αφήσεις αρκετά γρήγορα

Επίσης στην κατηφόρα, όλο το βάρος της μηχανής βρίσκεται στον μπροστα τροχό, πράγμα που σημαίνει ότι ο πίσω είναι στον αέρα, άρα πρόσφυση γιόκ άρα μεγάλο ρίσκο μπλοκαρίσματος πτώσης για σχεδόν μηδενική επιβράδυνση( την μηδενική επιβράδυνση την διαπίστωσες άλλωστε)

Σχετικά με το μπροστινό...αρχίζεις να πατάς ελαφρά με το ένα δάχτυολο μόνο, έτσι ώστε να αποκτήσεις τον έλενχο και να μην κάνεις κανά στραβό απότομο φρενάρισμα που θα έχει σαν συνέπεια την πτώση. Στην συνέχεια δοκιμάζεις όλο και περισσότερη δύναμη και προσπαθείς να αναγνώσεις την αίσθηση που σου δίνει η μανέτα.

Όταν θα φτάσεις να χρειάζεται πολύ δύναμη το ένα δάχτυλο για να φρενάρει, τότε χρησιμοποιείς δύο δάχτυλα

Γενική αρχή είναι, ότι όταν βάζεις πολύ δύναμη, πιέζεις δηλαδή πολύ τα δάχτυλα, τότε πρώτον δεν έχεις καλή αίσθηση της μανέτας και το πόσο κοντα στο μπλοκάρισμα βρίσκεσαι και δεύτερον λόγω δυνατού σφιξίματος, σε περίπτωση μπλοκαρίσματος, ακόμη κι αν διαθέτεις τα αντανακλαστικά, τα δάχτυλα θα αργήσουν να ανταποκριθούν και να ελευθερώσουν.

Επίσης, έχε υπόψη σου, ότι στα λίγα, μπλοκάρει και πιό εύκολα ο τροχός μιάς και η μοτο δεν έχει ορμή, άρα είναι μικρότερη η δύναμη που κάνει τον τροχό να γυρνάει.

Οπότε, σημαντικό είναι να μάθεις να φρενάρεις σε χαμηλές ταχύτητες, κάτι που όπως προείπα μπορείς να το κάνεις σε ένα μεγάλο παρκινγκ με αρκετή ασφάλεια ακόμη κι αν πέσεις.

Και πιστεύω ότι θα πρέπει να πιέσεις τα φρένα κατά την εκπαίδευση ρισκάρωντας να πέσεις (να μη πω να επιδιώξεις να πέσεις) διότι, όταν θα έχεις τελειώσει την εκπαίδευση σου, θα βρεθείς σε καταστάσεις οριακές με νταλίκες κλπ τριγύρω τα οποία θα σε κάνουν ροζμπηφ έτσι και δεν μπορέσεις να φρενάρεις στο όριο ή ακόμη έτσι και δεν μπορέσεις να ξεμπλοκάρεις σε τυχόν μπλοκάρισμα των φρένων.

Υ.Γ. Οποιαδήποτε στιγμή θες να ρωτήσεις κάτι, απλά ρίχτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ με helonaracer, κάπως έτσι φρενάρω και γω το κτήνος.

Πάντως δεδομένου ότι όλοι μας έχουμε πέσει και τις περισσότερες φορές από μαλ@κ!Α, μας θα πρέπει να σε κάνει να μην ανησυχείς για την πορεία σου στον δίτροχο κόσμο...είσαι σε καλό δρόμο άλλωστε, τα καλύτερα παιδιά γνώρισες εδώ μέσα...αρκεί βέβαια να μην πατάς φρένο και όλα θα πάνε καλά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλα να προσθεσω εχοντας πιει σβελτινη γιατι κανω σπιτοδουλειες,οτι την ανηφοροκατηφορα αυτη την ειχα κανει αλλες τρεις φορες πριν αρχησω μαθηματα κ ειχα τοτε μπροστινο φρενακι σταδιακα κ δεν ειχα παθει κατι,απεναντιας ολα ηταν οκ. κ χθες εκανα αυτα που ειχε δει ο δασκαλος κ αη στεπτ ον χερ (την πατησα με αλλα λογια).

ωρες ωρες ειστε μερικοι εδω φοβεροι. να στε καλα,παντα ορθιοι κ παντα τοσο καλοι :kiss:

Ευελύνα

Τροποποιήθηκε από τον Oblivia

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ωρες ωρες ειστε μερικοι εδω φοβεροι. να στε καλα,παντα ορθιοι κ παντα τοσο καλοι :kiss:

Εγώ είμαι κακός!!!! ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΟΟΟΟΣ !!!!! ΜΟΥΥΥΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :devil::devil::devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ είμαι κακός!!!! ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΟΟΟΟΣ !!!!! ΜΟΥΥΥΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :devil::devil::devil:

:mB_faskelo:

:_stinker:

κλανιαρη

:rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απλα να προσθεσω εχοντας πιει σβελτινη γιατι κανω σπιτοδουλειες,οτι την ανηφοροκατηφορα αυτη την ειχα κανει αλλες τρεις φορες πριν αρχησω μαθηματα κ ειχα τοτε μπροστινο φρενακι σταδιακα κ δεν ειχα παθει κατι,απεναντιας ολα ηταν οκ. κ χθες εκανα αυτα που ειχε δει ο δασκαλος κ αη στεπτ ον χερ (την πατησα με αλλα λογια).

Ευελύνα

Όλα τα έχουνε πει τα παιδιά ακόμα και το να αλλάξεις δάσκαλο. Μήπως έκανες μάθημα με κανα σκουτεράκι. Στις μηχανές κατά κανόνα φρενάρεις με το μπροστινό

το πίσω το κρατάς για ειδικές περιπτώσεις. Πάντως άν πατάς και τα 2 μαλακά και με την αναλογια 70-30 που έλεγαν τα σήματα ελεγχεις τη μηχανή πολύ καλύτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
zorz δεν καταλαβα που διαφωνουμε. Ειπα πως αν ειναι βρεγμενος ο δρομος αλλαζει η κατανομη τις μηχανης ?

Έτσι όπως έγραψες το: "Σε βροχει αν πατησεις 70 μπροστα στους δρομους της αθηνας" αυτό φαινόταν ότι εννοούσες.

Συνηθιζω να ειμαι ποιο μαλακος με τα φρενα και πιο προσεκτηκος με το μπροστινο οταν ειναι βρεγμενος ο δρομος, οχι να φρεναρο λιγοτερες φορες αλλα με τον ιδιο τροπο που φρεναρο σε στεγνη ασφαλτο.

Με αυτό συμφωνώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευελίνα, αμα αράδιαζε ο καθένας μας τα "παράσημα" που εχει και πως τα πήρε, το 2009 ολόκληρο δεν θα μας έφτανε! Όλοι εχουμε φάει ήττες κατα καιρούς, αλλα όπως ανέφερε ο KARAFLODAIMON σε άλλο νήμα, οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει δυνατότερο.

Ιωαννίνων ε; Εκεί έφαγα την πρώτη τράκα μου το '95. Απο τότε δεν εχω ξανα τρακάρει, έβαλα μυαλό.

Λοιπόν, κάνε μερικές δουλίτσες, έτσι να ξεχαστείς λιγάκι και μετα ξεκίνα πάλι. Όσα σου είπαν οι προηγούμενοι είναι σωστότατα. Πάρε ενα φίλο μονο για υποστίρηξη -και ψυχολογική και τεχνική, θα βοηθήσει. Αμα δεν είχα κι εγω τον κολλητό μου να μου δείχνει που ήταν πιο έμπειρος, θα αργούσα να βαλω μυαλό!... Α, την σβελτίνη άστην καλύτερα διοτι μετα δεν θα ξέρεις να επαναλάβεις οσα κάνεις. Άρα τζίφος...

Μπάι δε γουέι, δεν ρωτάς και τον δάσκαλο, αυτό που σου λεέι, το λέει διοτι έτσι πρέπει ή έτσι πρέπει να κάνεις στην παράσταση;

Εαν είναι για την παράσταση καλώς. Δλδ τι καλώς, το καταπίνεις και μετά την παράσταση ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ.

Εαν λέει οτι έτσι πρέπει, τότε μάλλον ο τύπος κινήται με τρόλεϋ και δεν εχει ιδέα τι λέει....

Γουέλκαμ του δε κλούβ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μπάι δε γουέι, δεν ρωτάς και τον δάσκαλο, αυτό που σου λεέι, το λέει διοτι έτσι πρέπει ή έτσι πρέπει να κάνεις στην παράσταση;

Εαν είναι για την παράσταση καλώς. Δλδ τι καλώς, το καταπίνεις και μετά την παράσταση ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ.

Εαν λέει οτι έτσι πρέπει, τότε μάλλον ο τύπος κινήται με τρόλεϋ και δεν εχει ιδέα τι λέει....

Γουέλκαμ του δε κλούβ!

Η όπως μου είχε πει ο δικός μου δάσκαλος για την εξέταση ( ο οποίος ήξερε οτι ήξερα να οδηγώ μηχανή κάμποσα χρόνια) ο οποίος είναι άριστος οδηγός και μεγάλο αλάνι.

Ερώτηση: Ρε νίκο ξέρεις να κάνεις το μαλάκα.

Απάντηση : Φυσικά δάσκαλε. Αυτά δε τα ρωτάνε.

Συμπέρασμα δασκάλου: Ωραία. δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Obliviααααααααα... με υγειά την εμπειρεία και απο μένα...και κανείς δεν νομίζω οτι γελαει μαζί σου....το κατάλαβες αυτό φαντάζομαι..

Η υπογραφή του συμφορουμίτη (Μέγα V-stromά)

Drakos av-3525.jpg:yes: ...λέει το εξής αν έχεις προσέξει..:

Υπάρχουν 2 ειδών μοτοσυκλετιστές, αυτοί που έχουν πέσει, και αυτοί που πρόκειται να πέσουν.

Αυτό τα λέει όλα...

Να προσέχεις και να απολαμβάνεις.....τις μοτοσυκλετιστικές σου περιπέτειες !!!!!

Τροποποιήθηκε από τον DeadRider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η όπως μου είχε πει ο δικός μου δάσκαλος για την εξέταση ( ο οποίος ήξερε οτι ήξερα να οδηγώ μηχανή κάμποσα χρόνια) ο οποίος είναι άριστος οδηγός και μεγάλο αλάνι.

Ερώτηση: Ρε νίκο ξέρεις να κάνεις το μαλάκα.

Απάντηση : Φυσικά δάσκαλε. Αυτά δε τα ρωτάνε.

Συμπέρασμα δασκάλου: Ωραία. δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα :P

Έτσι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κους κους.

Σημερα ειχα μαθημα μηχανακι κ ημουν ετοιμη οτι θα ακουγα κατσαδα.Λεω του τιτσερμαν:

- δασκαλε,την Κυριακη μετρουσα τα χαλικια.επεσα.

- Μπα;ρωταει. τι εκανες παιδι μου;

- Κατεβηκα απο κατηφορια με την ανχελιτσα μου κ πατησα πισω φρενακι κ συμπλεκτη κ δεν επιανε οποτε σεκοντ πριν με κανει περσικο χαλι οδοστροματος σε μπορτοροδοκοκκινοαιματουλι χρωματακι το ματζικ μπας, πατησα μπροστινο κ επετσα!

- αρχικα πατησες πισω φρενο ρε Ευελυνα;ρωτα.

- ναι μπος,του λεω. αλλα δεν επιανε,δεν σταματουσε η μηχανουλα μου.

- μηπως ειχε βλαβη η μηχανη;

- οχι καλε,την ειχα τσεκαρει σε ισωμα κ το πισω φρενο ηταν κομπλε.

- Ε,τοτε δεν το πατησες αρκετα.μου λεει.

- ( του δινω τη βοηθεια του κοινου) Δασκαλε,το πατουσα σταδιακα κ στο τελος αρκετα αλλα εγω τσουουουλαγα .καλα το πατησα.

- δεν το πατησες αρκετα.

- Μηηηηηηηηηηηηηηηηηπως δεν επρεπε να εχω συμπλεκτη;τον ρωτω.

- Παντα με συμπλεκτη μου λεει.τον εχουμε για να ξεκινησουμε τη μηχανη,να αλλαζουμε ταχυτητα στο κιβωτιο κ για πεδη.

- Καλα μπος....

Αυτα........Ε;Ε;Ε; Τελικα δεν καταλαβαινω ναδα,νιχτς,ναθινγκ,νιετ....

-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α ωστε ξαναπήγες στον ίδιο δάσκαλο ε?

Ε μα εσένα τα θέλει ο απ αυτούλης σου.

Δεν μας λες που θα τον βρούμε να πάμε να μας κάνει κανα μάθημα και μετά να του κάνουμε ένα κι εμείς μπας και κόψει τις μαλακίες???

:oops:

Ω μαι γκοτ, δεν το πιστεύω ότι χρησιμοποίησα τέτοιες εκφράσεις παρουσία μιάς κυρίας!!!!

:knife:

Υ.Γ. Για να γελασουμε με τα χάλια σου λες το έφτιαξες το τόπικ, αλλά καμιά φωτό με εσένα ξάπλα και τον ανχέλο πάνω σου δεν έβαλες να γελάσουμε!!!

Να πας αμέσως για μιά αναπαράσταση και να πάρεις και φωτογράφο μαζί σου!!!

Και μη κάνεις καμιά μ@λακία και πατήσεις μπροστινό ε???

Τροποποιήθηκε από τον helonaracer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην σε αγχωνει το θεμα συμπλεχτη. Φρενο-Συμπλεχτης ειναι πολυ δεμενα μεταξυ τους. Με τον καιρο θα μαθεις ποτε και ποσο να πατας συμπλεχτη. Πολλες φορες δεν θα χριαζεσαι ουτε φρενα ουτε συμπλεχτη οταν προκειται για αρχη επιβραδυνση.

Μπορεις να το κανεις πχ κατεβαζοντας ταχυτητα και αφηνοντας τον συμπλεχτη απαλα.

"Ετσι ο κινητηρας βοηθαει στο να επιβραδυνει την μηχανη. "

Αν εσυ αποδεσμευσεις τον κινητηρα απο την ροδα εντελος σε ενα πιο γρηγορο φρεναρισμα , τοτε μονο τα φρενα θα κανουν την δουλεια τους, και θελω πιο καλα χερια για κατι τετοιο :) Φυσικο ειναι να χριαστει να πατησεις συμπλεχτη, δεν θα φτασεις και σε 0 χλμ και μετα θα το κανεις, θα ειναι πια αργα. Το ποτε και ποσο θα το μαθεις με τον καιρο οπως σου ειπα.

Ενα ακραιο παραδειγμα πχ (αν κανω λαθος παρακαλω να με διορθωσει καποιος) πας παρα πολυ γρηγορα, και πατησεις βιαια το πισω φρενο χωρις να πατησεις συμπλεχτη, αυτο που κανεις ειναι

1) προσπαθησεις να ελατωσεις τις στροφες στον τροχο που παραγονται κατα την πεδηση στον δρομο

2) αλλα και να μειωσεις τις στροφες του κινητηρα. αρα διπλος κοπος για τα φρενα. Οποτε καταλαβαινεις πως κατι τετοιο δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Απο την αλλη παλι (και εδω αν κανω λαθος να με διορθωσει καποιος :) ) , αν πατησεις αποτομα το μπροστινο φρενο και ο πισω τροχος βρισκεται εν κινηση μεσο του κινητηρα ακομα, προσπαθει να κανει παραπανω στροφες απο οτι χριαζονται, με αποτελεσμα να νοιωσεις ενα μικρο τρανταγμα πισω στον τροχο οσο κανει μικρα πηδηματα εως οτου συχρονιστει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γλυκε μου,ειναι δυσκολο να αλλαξω δασκαλο.το προσπαθησα αλλα ειναι μπερδεμενη ιστορια.Οποτε εφαγα τον σκασμο.Ευτυχως εχω εσας να μου λετε αν εγω παω στραβα η αν αλλος ειναι στραβος μπας κ βγαλω καμια ακρη... :wub:

Οσο για τη φωτογραφια εχω δυο επιχειρηματικες προτασεις:

1) να την κανω αυτογραφο για τους θαυμασιους θαυμαστες μου

2) να το γυρισω σε ταινια μιας κ ηταν σκληρο σεξ κ κριμα μονο η παμελα και ο Πητερ Νορθ να βγαζουν τα τρελα τα γιουρα. :hunter:

Υγ με το μπροστινο φρενο ελαβα δραστικα μετρα:το κολλησα με μπλουτακ να μην λειτουργει :_zeppelin:

Υγ1. Αλαρμ καλε μου,σε υπερευχαριστω για τον κοπο σου να μου εξηγησεις. Ομολογω οτι χαζευω σαν ξανθια που της λεν να λυσει αλγεβρικη εξισωση με δεκα αγνωστους ,θελω μαλλον διερμηνεα κ φροντιστηριο αλλα ευτυχως τα εγραψες κ οταν ξεστραβωθω θα μπορω να καταλαβω τη γλωσσα σας γιατι προς το παρον,μου φαινονται λιγο σουαχιλι που τα μιλα κινεζος.μουτσ μουτσ κ ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!πολυ!!

Τροποποιήθηκε από τον Oblivia

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό το κόλημα του φρένου, αλλά καλού κακού βγάλε και την μανέτα μη την πατήσεις κατα λάθος.

Αλήθεια, πως και δεν στο πρότεινε αυτό ο δάσκαλος???

Ιδέα :idea:

Πήγαινε πιάστον και πέστου...

"Χέι, κυρ δάσκαλε, ξενύχτησα όλο το βράδυ και στο μυαλό μου γυρνούσαν ωσάν καλικάτζαροι τα όσα μου είπες. Εγώ να ξέρεις, κορόιδο δε πιάνομαι! Μη τυχόν και με δουλέψει κανείς, θα τον φάει η μαρμάγκα και μιάς και δεν ξέρω ποιά είναι η μαρμάγκα, άντε πες να του καεί ο συμπλέκτης. Γι αυτό που λες κυρ δάσκαλε, θα ήθελα εί δυνατόν, ως ειδικός εμπειρογώμων να μου δώσεται ενγράφως μία καθ όλα τεκμηριωμένη έκθεση σχετικά με την επικινδυνότητα του μπροστινού φρένου, έτσι ώστε να μπορέσω κι εγώ να μυνήσω την κατασκευάστρια εταιρία που πα και βάζει φρένα στον μπροστά τροχό και σκοτώνουν τον κοσμάκη οι ανεύθηνοι, μόνο και μόνο για να ανεβάσουν τον τζίρο τους πουλώντας έξτρα φρένα!!!"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσπαθησε οπωσδηποτε να βρεις καποιον που να ξερει να σου πει δυο πραγματακια...αυτα που σου φαινονται κινεζικα εδω θα σου φανουν αυτονοητα και πολυ πιο απλα αν τα δεις ζωντανα...θα ηταν πολυ καλο αν μπορουσες να το κανεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα