Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2008 (τροποποιήθηκε) Διαδικασια εκτελωνισμου 1. Σημαντικη σημειωση Για τον εκτελωνισμο μεταχειρισμενης μοτο απο την ΕΕ πληρωνεις ΜΟΝΟ τελη ταξινομησης και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Ουτε ΦΠΑ, ουτε καμια αλλη χρεωση. Αν σας πουνε οτιδηποτε αλλο ειναι ΨΕΜΑ και μην ασχοληθειτε περαιτερω. Το λεω γιατι εμενα ο εκτελωνιστης για να δικαιολογησει την παχυλη αμοιβη του, μου ελεγε παραμυθια οτι θα πρεπει να πληρωσω μεταξυ αλλων και εξοδα ..."μεταφορας" και τετοια! Μονο προσοχη εδω: Eπειδη οι τελωνειακοι ειναι τυπολαγνοι, ζητηστε απο τον πωλητη στο τιμολογιο αγορας να φαινεται ξεκαθαρα οτι η μηχανη εκπιπτει απο το ΦΠΑ λογω του αρθρου § 25a της ΕΕ. Θα πρεπει να γραφει κατι στο στυλ: "Dieser Verkauf ist nach § 25a UstG differenzbesteuert". 2. Απαραιτητα Δικαιολογητικα Οταν πατε εκει θα χρειαστειτε τα εξης: α. Τιμολογιο αγορας μοτο β. Επισημη αδεια κυκλοφοριας της μοτο στη χωρα που την αγορασατε γ. Αριθμο πλαισιου και αριθμο κινητηρα (τον ζητανε) δ. Υπευθυνη δηλωση του ν.105 οτι ολα τα στοιχεια ειναι αληθη, στο στυλ: "Δηλωνω οτι ολα τα στοιχεια και εγγραφα της μοτοσυκλετας μου μαρκας ...... με αριθμ. πλαισιου ...... και αριθ. κινητηρα ....... ειναι γνησια αληθη και πρωτοτυπα". ε. ΔΑΟ Βεβαια, οτι αλλο χαρτι εχετε οπως τιμολογιο/αποδειξη μεταφορας, χαρτια TUV, εγκρισεις κλπ παρτε το μαζι σας. Εφοσων η μηχανη κυκλοφορουσε ηδη και ειναι κοινοτικη, αυτα ΔΕΝ θα σας χρειαστουν αλλα καλο ειναι να τα εχετε. 3. Συμπληρωση Ειδικης Δηλωσης Στο τελωνειο θα παρετε την περιφημη Ειδικη Δηλωση. Εδω το ολο θεμα ειναι απλα να τη συμπληρωσετε σωστα, καθως τυχον λαθη/παραλειψεις εχουν προστιμο 100 ευρω. (Αυτο εμενα μου κανει σαν εκφοβισμος να καταφυγεις σε εκτελωνιστη, αλλα τελοσπαντων)... Η συμπληρωση της ΔΕΝ ειναι οσο δυσκολη οσο φαινεται στην αρχη. Αν μπορειτε ζητηστε βοηθεια απο καποιον εκει γυρω, ειτε υπαλληλο ειτε εκτελωνιστη. Συνηθως ειναι προθυμοι να σας βοηθησουν να τη συμπληρωσετε! Εξαλλου, πρωτου η Δηλωση παρει υπογραφες κλπ θα ελεγχθει ξανα και ξανα απο τους διαφορους υπαλληλους, οποτε αν συμπληρωσετε τα βασικα, τα υπολοιπα θα τα βρειτε στην πορεια! Παρακατω εχω φτιαξει ενα "μπουσουλα" για τη συμπληρωση της Δηλωσης. :) ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΤΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟΣΟ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΛΠ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ! - Οσα ειναι με μαυρο χρωμα μπαινουν ακριβως ως εχουν. - Οσα ειναι με κοκκινη περιγραφη ΠΡΕΠΕΙ να συμπληρωθουν απο εσας. - Οσα ειναι με κοκκινο Χ επισης πρεπει να συμπληρωθουν, αλλα καλο ειναι να ρωτησετε καποιον εκει σχετικα. Ολα τα υπολοιπα κουτια δεν τα πειραζετε. Θα συμπληρωθουν στην πορεια. 4. Γραφεια και Ελεγχοι Αφου εχετε λοιπον τα παραπανω δικαιολογητικα ακι την Δηλωση μισοσυμπληρωμενη, πρεπει να αρχισετε τις επισκεψεις στα διαφορα γραφεια για ελεγχο και υπογραφες. 1. Γραμματεια για επικυρωση/ελεγχο της δηλωσης και επικυρωση της υπευθ. δηλωσης & υπογραφη απο τον Διευθυντη. 2. Θεωρηση δηλωσης απο Γραφειο Συναλλαγματος 3. Θεωρηση απο Γραφειο Σενγκεν 4. Γραφειο Καταχωρησης για ελεγχο και καταθεση δηλωσης/δικαιολογητικων. 5. Ελεγχος δηλωσης/δικαιολογητικων απο Εποπτη 6. Ελεγχος/υπογραφες δηλωσης/δικαιολογητικων απο τελωνειακο. 5. Κοστολογηση και πληρωμη Για να γινει η κοστολογηση πρεπει να πατε στην Υπηρεσια Αξιων (συνηθως οχι στο χωρο του τελωνειου). Αφου σας δωσουν την κοστολογηση θα πατε πισω στο τελωνειο οπου θα υπολογισμουν το τελος ταξινομησης βαση του τυπου που εχουμε αναφερει ξανα. Ενα ενδεικτικο ποσο για μηχανη δεκαετιας, 750 cc ειναι περιπου 200-250 ευρω. Ε, απο εκει και μετα απλα απλα πατε στο υπουργειο για αδεια και πινακιδες! Τελος! Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 15 , 2008 από τον Ταξιδευτής 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hondacb900boldor 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 Σωστό. Εκτελώνισα το 900boldor με 208 ευρώ. Στην αρχή μου ζήτησαν 780!!!!!!!! Προσοχή μη μασάτε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thrakiotis 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 ΑΨΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κατι παιζει με τη φωτο και δεν εμφανιζεται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 Μάλιστα! ψήνομαι για άλλα τώρα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apatsi 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 ΜΠΡΑΒΟ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ ΕΙΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
highlander 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 Πολύ κατατοπιστικός! να ρωτήσω μόνον τι σημαίνει το ΔΑΟ στα απαραίτητα δικαιολογητικά το 2ε?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2009 Πολύ καλό!!! Το ίδιο ισχύει και για αυτοκίνητα ή μόνο για μηχανές; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stavrosqq 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2009 φοβερός οδηγός απλά.! Θα χρειαστεί σε πολλού εδώ μέσα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dark_kronos 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2009 Δλδ ολοι οι φοροι κλπ που ισχυαν δεν υπαρχουν πλεων; Μονο τελος ταξινομισεις και αδεια κυκλοφοριας; (Σαν να αγοραζεις καινουργιο δλδ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kamikaziking 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2009 Δλδ ολοι οι φοροι κλπ που ισχυαν δεν υπαρχουν πλεων; Μονο τελος ταξινομισεις και αδεια κυκλοφοριας; (Σαν να αγοραζεις καινουργιο δλδ) οι φοροι εκτελωνισμου ειναι παρανομοι εδω και σχεδον μια δεκαετια απλα η εε ειπε οτι εαν δεν συμμορφωθει το ελληνικο δημοσιο μεχρι καποια ημερομηνια θα τους τραβανε στα δικαστηρια με μυνησεις ισες με τον προυπολογισμο της ελλαδος οποτε και τους κοψανε το βηχα...οποτε δεν τους συνεφερε να πληρωνουν προστιμα πια.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geros 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 ο εκτελωνισμος ειναι μονο για να φερεις μια μηχανη απο το εξωτερικο ελλαδα η και για να την βγαλεις μονιμα απο την χωρα???και εαν ναι ποσο θα πληρωσεις τοτε??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2010 Πού το ξεθάψατε αυτό μπρε? Στα υπ' όψιν το θέμα. Εύγε Νικολή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2011 Μια απορία που έχω... αν η μηχανή είναι καινούρια τι γίνεται;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2011 Μια απορία που έχω... αν η μηχανή είναι καινούρια τι γίνεται;; Εγω τη δικια μου, την πηρα απο ανεξαρτητο εισαγωγεα που εισηγαγε BMW σε συνεργασια με καταστημα στη Γερμανια.. (Γλυτωσα ενα 1000ρικο.. ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2011 Εγω τη δικια μου, την πηρα απο ανεξαρτητο εισαγωγεα που εισηγαγε BMW σε συνεργασια με καταστημα στη Γερμανια.. (Γλυτωσα ενα 1000ρικο.. ) Και πώς τον βρήκες τον εισαγωγέα;; Βασικά έστω ότι αγοράζεις μηχανή απ'έξω. Δηλαδή πας στην Αγγλία πχ και αγοράζεις εκεί τη μηχανή. Μετά για να τη φέρεις εδώ τι γίνεται; Μπορείς να την αγοράσεις απ'έξω χωρίς Α.Φ.Μ. της εκεί χώρας;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2011 Και πώς τον βρήκες τον εισαγωγέα;; http://www.imported-bikes.com (Απο διαφημιση σε περιοδικο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες