Jump to content
PROGRAMMERPC

ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ!!!! HELP!

Recommended Posts

Γεια σας θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε ή να βαλετε και βιντεο πως αλλαζουμε ταχυτητες στα μηχανακια. πως βαζουμε και πως βγαζουμε!? ειμαι πολυ ασχετος απο μοτο!

Ευχαριστο που με ακουσατε!

Περιμενο νεα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πατάμε συμπλέκτη μέχρι τέρμα (το ματζαφλάρι στο αριστερό μέρος του τιμονιού μπροστά από το χερούλι που κρατάς.Μην μπερδευτείς με το δεξί γιατί εκείνο είναι το φρένο και θα φέρνεις κωλοτούμπες αν το κάνεις εν κινήσει σε αλλαγή άλλης ταχύτητας)

Πατάς τον μοχλό ταχυτήτων (ένα μεταλλικό γάμμα με λαστιχάκι στην άκρη του, που βρίσκεται μπροστά από εκεί που πατάμε το πόδι μας, αριστερά) μία φορά προς τα κάτω. Έτσι μπαίνει η 1η (Το δεξί ματζαφλάρι, είναι το πίσω φρένο. Μην μπερδευτείς)

Αφήνουμε απαλά και προοδευτικά τον συμπλέκτη ενώ ταυτόχρονα ανοίγουμε λίιιιιιγο το γκάζι (το περιστρεφόμενο χερούλι που κρατάμε δεξιά μας) μέχρι η μοτοσυκλέτα να αρχίσει σιγά σιγά να κινείται. Όταν πια αφήσουμε όλο τον συμπλέκτη η μοτοσυκλέτα κινείται αναλόγως του πόσο γκάζι ανοίξαμε.

Στην συνέχεια κι αφού δεν έχουμε πέσει, πατάμε και πάλι τον συμπλέκτη μέχρι το τέρμα του κλείνοντας ταυτόχρονα το γκάζι και τραβάμε γενναία προς τα πάνω τον μοχλό ταχυτήτων ο οποίος θα περάσει το νεκρό σημείο και θα βάλει την 2α και ξανανοίγουμε το γκάζι. Και ου το κάθε εξής μέχρι να τις βάλεις όλες.

Νταξ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πατάμε συμπλέκτη μέχρι τέρμα (το ματζαφλάρι στο αριστερό μέρος του τιμονιού μπροστά από το χερούλι που κρατάς)

Πατάς τον μοχλό ταχυτήτων (ένα μεταλλικό γάμμα με λαστιχάκι στην άκρη του, που βρίσκεται μπροστά από εκεί που πατάμε το πόδι μας, αριστερά) μία φορά προς τα κάτω. Έτσι μπαίνει η 1η

Αφήνουμε απαλά και προοδευτικά τον συμπλέκτη ενώ ταυτόχρονα ανοίγουμε λίιιιιιγο το γκάζι (το περιστρεφόμενο χερούλι που κρατάμε δεξιά μας) μέχρι η μοτοσυκλέτα να αρχίσει σιγά σιγά να κινείται. Όταν πια αφήσουμε όλο τον συμπλέκτη η μοτοσυκλέτα κινείται αναλόγως του πόσο γκάζι ανοίξαμε.

Στην συνέχεια κι αφού δεν έχουμε πέσει, πατάμε και πάλι τον συμπλέκτη μέχρι το τέρμα του κλείνοντας ταυτόχρονα το γκάζι και τραβάμε γενναία προς τα πάνω τον μοχλό ταχυτήτων ο οποίος θα περάσει το νεκρό σημείο και θα βάλει την 2α και ξανανοίγουμε το γκάζι. Και ου το κάθε εξής μέχρι να τις βάλεις όλες.

Νταξ?

ΘΕΟΣ :2funny: :2funny: :2funny::worthy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω συμφονο το επιασα!!! αλλα οταν βγαζουμε κανουμε το μοχλο (γ) προς τα πανο οταν φτανουμε να βγαλουμε πρωτη πως το κανουμε??????????????

ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εγω συμφονο το επιασα!!! αλλα οταν βγαζουμε κανουμε το μοχλο (γ) προς τα πανο οταν φτανουμε να βγαλουμε πρωτη πως το κανουμε??????????????

ευχαριστω

Λοιπον.Κανεις αυτη τη διαδικασια πυο σου ειπαν πριν ΑΛΛΑ οταν εχιε νεκρα. γι ανα βαλεις πρωτη πατας προς τα κατω μετα για δευτερα προς τα πανω για τριτη προς τα πανω για τεταρτη προς τα πανω για πεμπτη προς τα πανω για εκτη προς τα πανω.Για να κατεωασεις πατας προς τα κατω φτανεις στη πρωτη και μετα προς τα πανω για νεκρα.Δηλαδη αν καταλαβες η νεκρα ειναι αναμεσα σε πρωτ ηκαι δευτερα.Για να βαλει νεκρα απο πρωτη απλα κανεις ενα ελαφρο κλικ προς τα πανω για να κουμπωσει νεκρα αλλιως αν το κανεις δυνατοτερα θα κουμπωθει δευτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αναμεσα στην 1η και την 2α υπαρχει το νεκρο. αφου κανεις την αλλαγη απο 1η σε 2α πρωτα τραβασ το μοχλο προς τα πανω και μπανει το νεκρο και στη συνεχεια 2α

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστω πολυ ολους!!!!

και κατι αλλο βεβαια ξεφευγω απο το θεμα αλλα θελω να ροτισω! τιμονιερα μηχανης που μπορει να βρει κανεις? ξερετε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

alx +1000 :lol:

αδερφε, παντως αν εχεις καποια απορια, πες σε καποιον φιλο σου να σου δειξει. ειναι απλη διαδικασια, αλλα οταν τη διαβαζεις φαινεται πιο δυσκολη. 3 λεπτα υποθεση ειναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τιμονιέρα? Bάλανε και στο playstation ταχύτητες? :huh:

Μπααα αλλά όπου να ναι θα βάλουν Playstation στο GS.

Να μην ανέβει κανα χιχιάρικο ακόμα;;;

:P :P

Τροποποιήθηκε από τον chdimis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γεια σας θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε ή να βαλετε και βιντεο πως αλλαζουμε ταχυτητες στα μηχανακια. πως βαζουμε και πως βγαζουμε!? ειμαι πολυ ασχετος απο μοτο!

Ευχαριστο που με ακουσατε!

Περιμενο νεα!

Φιλε μου, δι'αλληλογραφιας, ξερεις, δεν εμπαιδωνεις και πολυ καλα, τα μαθηματα οδηγησης, γι'αυτο προσεχε και πηγαινε σε καποιον να σου δειξει "δια ζωσης".. :yes: :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να δεις που κανουμ αυτη την συζητηση για game :D

αν ειναι να μας πεις πιο ειναι να το παιξουμε και εμεις

Τροποποιήθηκε από τον salcon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Θα σου πούμε, αλλά μην μας ρωτήσεις μετά αν πρέπει να πάρεις ή όχι την Ducati 1098!!!

:lol: :lol: ΘΕΟΣ!!! LOOOOLLLL :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσεκαρε αυτο και βρες καποιον να σου τα δειξει και στην πραξη....Ευκολο ειναι αλλα μονος σου μπορει να κολλησεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ!! ενας ειναι ο τροπος! ανοιγεις ΤΕΡΜΑ το γκαζι και μετα(!!) πολυ γρηγορα πατας συμπλεκτη βαζεις ταχυτητα και αφηνεις το συμπλεκτη οσο πιο γρηγορα μπορεις. :lol: :lol: :lol: :lol:

πλακα κανω οι προηγουμενοι στα ειπαν (και εδειξαν)μια χαρα αλλα θελει λιγο πρακτικη και πολυ προσοχη στην αρχη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αναμεσα στην 1η και την 2α υπαρχει το νεκρο. αφου κανεις την αλλαγη απο 1η σε 2α πρωτα τραβασ το μοχλο προς τα πανω και μπανει το νεκρο και στη συνεχεια 2α

Σ' εμένα για κάποιο λόγο δεν συμβαίνει αυτό. Όταν έχω γκάζι και θέλω να πάω από πρώτη σε δευτέρα δεν βρίσκω νεκρά ανάμεσα. Όταν όμως είμαι με λίγες στροφές για να σταματήσω τότε η νεκρά εμφανίζεται. Επίσης, για να βάλω από δευτέρα νεκρά, πρέπει να έχω πολύ λίγες στροφές και ίσα ίσα να χαϊδέψω τον ποδομοχλό... αν τον σπρώξω κανονικά προς τα κάτω, πάλι πρώτη μπαίνει.

Γιατί συμβαίνουν αυτά; :unsure:

Επίσης, όταν ανεβάζεις, μπορείς και να μη χρησιμοποιείς συμπλέκτη: πιέζεις τον ποδομοχλό προς τα πάνω μέχρι να βρεις καλή αντίσταση (διαφέρει σε κάθε κιβώτιο) και τότε κλείνεις στιγμιαία το γκάζι και η σχέση μπαίνει μόνη της. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για το κιβώτιο (φαντάζομαι) αλλά ισχύει.

Τέλος, όταν κατεβάζεις, πριν αφήσεις το συμπλέκτη καλό είναι να γκαζώνεις ελαφρά, ίσα ίσα για να κρατάς τις στροφές του κινητήρα στο ίδιο επίπεδο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Συμβαίνει σε CBF..Στο 250 μόνο σε κίνηση βάζεις νεκρά νομίζω..

Ορθά ομιλείς!!! Έιναι ένα πρόβλημα του συμπλέκτη που το έχουν όλα τα CBF250 που κατασκευαζονται στη Βραζιλία! Σταματημένος ΔΕΝ μπαίνει η νεκρά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ορθά ομιλείς!!! Έιναι ένα πρόβλημα του συμπλέκτη που το έχουν όλα τα CBF250 που κατασκευαζονται στη Βραζιλία! Σταματημένος ΔΕΝ μπαίνει η νεκρά!

κριμα, κ το θεωρουσα πολυ καλο μηχανακι το cbf250...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα