Drakos 67 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2008 ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Το Σάββατο, 12/7/2008, πηγαίνοντας για μπάνιο, στη Σκύρο, βρέθηκα μπροστά σε μιά εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη, διαπιστώνοντας οτι το σύννεφο στο βάθος δεν ήταν ακριβώς σύννεφο, αλλά πυκνός καπνός. Ηταν καπνός από μεγάλη φωτιά στο πευκοδάσος που κάλυπτε το βόρειο κομμάτι του μικρού νησιού. Και ήταν μεγάλη η φωτιά γιατί λίγα λεπτά αργότερα, μόλις βρέθηκα στην αμμουδιά της Καλαμίτσας, είδα τα πυροσβεστικά Canadair CL-415 να κατεβαίνουν στη θάλασσα γι’ανεφοδιασμό, κι’ήταν επτά (από τα 10 που διαθέτουμε!!!). Αν και είχαν αρχίσει νωρίτερα τις ρίψεις, να μιλήσω μόνο γι’αυτό που είδα: Με τα μάτια μου, λοιπόν, τα έβλεπα, εξήμισι ώρες, να πηγαινοέρχονται σε κύκλους χτυπώντας το θηρίο που είχε ξυπνήσει απ’το πρωί και κατάτρωγε το δάσος. Ορμούσαν μέχρι που νύχτωσε, ξανά και ξανά, χωρίς ανάσα, χωρίς φαί, ακατούρητοι, ακούραστοι, χωρίς φόβο, πολεμώντας με τις μικρές τους υδάτινες λόγχες να γκρεμίσουν το θεόρατο καθεδρικό των πύρινων γλωσσών. Δεν φοβήθηκαν ούτε όταν, κατά τις δύο το μεσημέρι, το τέρας σηκώθηκε όρθιο και ούρλιαξε τόσο δυνατά που ο καπνός του έφτασε στο Σούνιο. Από κοντά πολέμαγαν και δυό ελικόπτερα, αυτά που είναι σαν τεράστιες ακρίδες, πολύ μικρά όμως στην άνιση μάχη. Και δεν έφυγαν, παρά μόνο σαν νύχτωσε και δε βλέπανε άλλο. Και απ’τα χαράματα της Κυριακής ξανάρχισε ο πόλεμος. Μέχρι που τελικά, νικήσανε. ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Οσες ώρες τα έβλεπα, τα Canadair γύριζαν σε κύκλους των οκτώμισι λεπτών (άντε πές εννέα), δηλαδή έκαναν τουλάχιστον 43 ρίψεις το καθένα. Με 5,5 τόνους νερό περίπου σε κάθε ρίψη κουβάλησαν και έριξαν στη φωτιά τουλάχιστον 236 τόνους νερού το καθένα. Και συνολικά ρίξανε, όσο τα έβλεπα εγώ, πάνω απο 1655 τόνους νερού. Οι 43 ρίψεις αντιστοιχούν σε όσες απο/προσγειώσεις κάνει ένα πλήρωμα Boeing 747 σε 6 μήνες, αν δεν κάνω λάθος. Η μέγιστη ταχύτητα των CL-415 είναι 375 km/h (λίγο πιο γρήγορα από Formula 1), ενώ όταν κάνουν ρίψη, πετούν (?) με 195 km/h (πιο αργά απο την τελική του οικογενειακού μας αυτοκινήτου). Το κάθε πλήρωμα αποτελείται από δύο άτομα που ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Είναι πιλότοι, αλλά όχι τέτοιοι πιλότοι Είναι στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά όχι σ’αυτήν την Πολεμική Αεροπορία Εχουν τελική μεγαλύτερη από Formula 1, αλλά δεν οδηγούν Formula 1. Και δεν έχει βέβαια, καμία σχέση ο μισθός τους με αυτόν των πιλότων της Formula 1! Δεν πετούν σε ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, πετούν μέσα σε καπνό και φλόγες. Οι σμαραγδένιες θάλασσες, που κολυμπάμε εμείς που «βλέπουμε» είναι νερό για να σβήσει η φωτιά Οταν, όταν και άν, τελειώσουν και γυρίσουν στην Ελευσίνα δεν τους περιμένει κανείς. Δεν απεργούν. Ποτέ! Δεν επιτρέπεται να είναι ευρύπυγοι, άρα δεν συνδικαλίζονται. Δεν είναι αρμόδιοι, άρα είναι υπεύθυνοι. Δεν φορούν φανταχτερές στολές και δεν εμφανίζονται ποτέ σε κανάλια. Η γειτονιά τους ξέρει μόνο οτι δουλεύουν (!) στην Αεροπορία. Δεν θα αναφερθεί ποτέ κανείς γι’αυτούς με το μικρό τους όνομα. Ούτε με το επίθετο, διότι είναι ανώνυμοι!!! Νομίζω όμως, οτι θυμάμαι κάποιους αριθμούς: 2049 2044 2054 2053 2050 2052 2051 ΑΦΙΕΡΩΣΗ Με κατανόηση, στην παγκόσμια κότα, που δήλωσε σε «κανάλι» στην τελευταία φωτιά του Υμηττού «...τ’αεροπλάνα κάνανε μία ώρα νάρθουν...» !!! Μία, να είναι η ώρα σας, μαντάμ. Κι εκείνη, στο κρεββάτι! ΕΥΧΗ Την έχει κάνει η γιαγιά μου: «Γειά στα χεράκια σας παλληκάρια μου» και, «Να σας χαίρεται η μανούλα σας λεβέντες μου» Και η γυναίκα σας και τα παιδιά σας κι εμείς οι κολυμβητές, οι παρατηρητές, οι αμέτοχοι, οι ευγνώμονες Υ.Γ. Σαν παρατηρητής, κολυμβητής, αμέτοχος και θλιβερά ανίκανος, έσφιγγα ασυναίσθητα τις γροθιές μου όταν οι πιλότοι πίεζαν (και ίσως με τα ίδια τους τα χέρια τους τραβούσαν) τα CL-415, να σηκωθούν φορτωμένα, βογγώντας από την Καλαμίτσα. Ο ήχος από τους P&W, που αγωνίζονταν να ισορροπήσουν τα αεροπλανάκια που κλυδωνίζονταν στο δυνατό Βοριά δεν είχε τίποτα το ηρωικό, το φαντασμαγορικό, τέλος πάντων! - Γιαγιά, οι άγγελοι έχουν φτερά; - Εχουν, αγόρι μου. - Γιαγιά, οι άγγελοι έχουν ονόματα; - Εχουν αγόρι μου. - Και πώς τους λένε: - 2049, 2044, 2054, 2053, 2050, 2052, 2051. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
paitos 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2008 +99999....... στα παλικάρια Για καποιο λογο συγκινήθηκα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2008 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ !!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vic 409 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2008 ένα ΜΠΡΑΒΟ και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προστατεύουν εμάς και τις περιουσίες μας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2008 Τ0 1997-98 ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΣΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ Α/Φ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ, ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΗΓΟΥΝ ΞΑΝΑ. ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΤΑ 215 ΕΜΒΟΛΟΦΟΡΑ (ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ) ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΜΠΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doukas33 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2008 στους αφανεις αυτους ηρωες. ελπιζω μονο αυτοι οι ξεφτιλησμενοι πολιτικοι προησταμενοι να φερουν καποια στιγμη και τον εξομοιωτη για να μην θρηνησουμε και αλλους Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2008 Φοβερο ποστ φιλε δρακε!οντως ηταν συγκινητικο και αξιζουν συγχαριτηρια ΟΛΟΙ τους!!! ενα μεγαλο μπραβο και ενα ευχαριστω στους 2049, 2044, 2054, 2053, 2050, 2052, 2051 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andreasarc 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2008 Και να ήταν μόνο αυτοί....... :( :( :( :( Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Respect κανονικα ! Εχω ξαδερφο ΣΜΧΟ ( ΤΞΧΟΣ νομιζω πια.. ) ιπταμενο , μεχρι να σταματισει τις πτησεις ηταν στα canadair , εχω ακουσει πολλα , οι τυποι κανουν λειτουργημα . Χαιρομαι που ο ξαδερφος ειναι σκυλος μαυρος , 2 φορες 'επεσε' και τις 2 βγηκε , και εσωσε και το συκηβερνιτη/φιλο του τη δευτερη φορα . Οταν ακουω να λενε το παραμικρο για τα πυροσβεστικα ειληκρινα θλιβομαι , αρωσταινω ... οσοι υπηρετησανε ελευσινα 'η εχουν συγγενεις ξερουν πολυ καλα τι τραβανε αυτοι οι Ανθρωποι . Μπραβο Γιωργαρε που ανεφερες αυτο το θεμα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 respect... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Εχει ξαναπαιξει αυτο, πραγματικα αξιζουν 1000000000000000000 μπραβο στα παιδια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkmaggas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ με τα Canadair...Εχω τον κολλητο μου στα Canadair και εχω γνωρισει πολλους πιλοτους... Δεν μασανε τιποτα και οταν τους ρωτας πως το κανουν σου απαντουν ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ..Νιωθω σαν να καιγεται το σπιτι μου... Στο νομο μας(ΗΛΕΙΑ) ειχαμε πολλες φωτιες...Συγκεκριμενα στις Θινες Βαρθολομιου στην Φωτια στο Δασος μας εγινε,οπως ειπαν οι πιλοτοι 57 ριψεις απο ενα αεροσκαφος με εναν ανεφοδιασμο...Ηταν ρεκορ και ΑΥΤΟΙ καταφεραν να σωσουν το δασος... Ειδικα τα νεα παιδια ειναι πραγματικοι ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ στη δουλεια τους... ΜΠΡΑΒΟ και ΤΙΜΗ στα Παλικαρια που εχουν ΧΑΘΕΙ..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panisk 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2008 (τροποποιήθηκε) Όταν κάνουμε διακόπές, αυτοί λείπουν από τις οικογένειές τους. Όταν αρχίσουμε να κρυώνουμε, αυτοί εκπαιδεύονται για να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Όταν εμείς πίνουμε παγωμένες μπυρίτσες, αυτοί τη βγάζουν με νερό γιατί δεν ξέρουν πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο της ανάκλησης. Όταν εμείς κοιμώμαστε, αυτοί ξυπνούν για να βρεθούν με το πρώτο φως να πολεμούν τη λαίλαπα. Όταν εμείς πίνουμε τον απογευματινό μας καφέ, αυτοί μετά από την πτήση θα μιλήσουν με τους μηχανικούς. Όταν εμείς τελειώνουμε τη δουλειά γυρνάμε σπίτι, αυτοί μετά από 14-15 ώρες πτήσης δεν βλέπουν μπροστά τους να οδηγήσουν. Ευχαριστώ φίλε Χρήστο με την πάπια σου (CL 415), ευχαριστώ και τα υπόλοιπα παιδιά που ΔΕΝ βγαίνουν στα κανάλια να ζητούν λύπηση όταν κάνουν τη ρίψη και αφήνουν την πλοήγηση στον συγκηβερνίτη μέχρι την υδροληψία για να κοιμηθούν 5-6 λεπτά στο πιλοτήριο με σταθερά 40+ βαθμούς!!! Η αδικία??? Το πτητικό επίδομα κινδύνου που πέρνουν, είναι κατά πολύ μικρότερο από τους συναδέλφους στα μαχητικά!!! Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πόσες "πολεμικές" ώρες γράφει ο "πυροσβέστης" σε μία περίοδο και πόσες ο πιλότος στα μαχητικά??? Κρίμα. Να είστε πάντα καλά !!! Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 4 , 2008 από τον panisk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thrakiotis 12 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2008 Πολυ καλο ποστ...και ας εχει ξαναπαιξει...καλο θα ειναι να ξαναπαιξει και να ξαναπαιξει... Για να μην εμφανιστει ποτε κανεις μας να κανει δηλωσεις σαν την ΚΥΡΙΑ παραπανω.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ οχι μονο αυτους αλλα και ολους οσους προσπαθουν να φερουν σε περας αυτη τη δυσκολη αποστολη για να χαιρομαστε εμεις τις βολτες στα ομορφα ελληνικα δαση... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeadRider 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2008 (τροποποιήθηκε) name='Drakos' date='Thu 25 Sep 08 - 11:53' post='37475 - Γιαγιά, οι άγγελοι έχουν φτερά; - Εχουν, αγόρι μου. - Γιαγιά, οι άγγελοι έχουν ονόματα; - Εχουν αγόρι μου. - Και πώς τους λένε: - 2049, 2044, 2054, 2053, 2050, 2052, 2051. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 5 , 2008 από τον DeadRider Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas90 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2008 ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas90 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2008 ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑΔΕΝ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες