Jump to content
Gee

Shoei pinlock

Recommended Posts

ρε παιδια πειτε μου την εμπειρια σας και εσεις να δω τι γινεται...

πηρα το καλοκαιρι ενα shoei xr-1000, που αποτι εχω δει εχετε πολλοι εδωμεσα, και προχθες με το κρυο που ειχε και την υγρασια ειπα να του κολλησω την αντιθαμβωτικη ζελατινα pinlock που παρεχεται με το κρανος.την εβαλα οπως λενε οι οδηγιες και ολα μια χαρα.προτου την τοποθετηση ειχα καθαρισει πολυ καλα με μαλακο πανακι ολες τις επιφανειες των ζελατινων.

οσο οδηγουσα μερα ολα μια χαρα μεχρι που χθες και σημερα οδηγησα το βραδυ και με ενοχλησε γιατι οι ζελατινες δημιουργουν αντανακλασεις απο τα φωτα οχι μονο των απεναντι οχηματων που ειναι δυνατα, αλλα απο καθε φως (πισω φωτα αυτοκινητων, ταμπελες κτλ κτλ).δεν ειναι δυνατες να μην μπορεις να οδηγησεις αλλα ειναι ενοχλητικες οπως και να το κανεις...

επειδη ποτε παλαιοτερα δεν ειχα κρανος με το συστημα pinlock πειτε μου σας παρακαλω αν ειναι φυσιολογικο αυτο γιατι εγω ξενερωσα λιγο.

στις οδηγιες λεει οτι η pinlock η ζελατινα ειναι για χρηση με φως ημερας αλλα οπως καταλαβαινεται βαλε βγαλε δεν γινεται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εχω το raid II που εχει pinlock αλλα δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα...ουτε καν την καταλαβενεις την ζελατινα.....μαλλον θα συμφωνισω με τον Γιωργο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ φοβάμαι ότι όταν καθάρισες την αντιθαμβωτική ζελατινούλα με το πανί την χάραξες με μικρές μικρές γρατζουνιές και για αυτό σου κάνει νούμερα με τα φώτα.Η ζελατινούλα αυτή αν θυμάμαι καλά είναι από σιλικόνη επομένως πολύ ευαίσθητη σε γρατζουνιές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως την κούμπωσες ανάποδα.?? (δεν έχω, δεν ξέρω απλά υποθέσεις κάνω)

Μήπως η μια μεριά είναι εντελώς λεία για να κολλάει με την ζελατίνα και η άλλη πιο soft για να απορροφά τους υδρατμούς.??

Αν έβαλες την μεριά των υδρατμών να συμπιέζεται στην μεριά της ζελατίνα λογικά σου κάνει αντανακλάσεις.

(μια υπόθεση είπαμε κάνω...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον ανάποδα την κούμπωσες φίλος. Τσέκαρέ το μία. Αλλιώς πήγαινε σε ένα κατάστημα με shoei και ρώτα οδηγίες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω xr1000 κ δεν ειχα ποτε προβλημα... ουτε που την καταλαβαινω ειναι η αληθεια... θελει βεβαια πολυ προσοχη στο πλυσιμο σκουπισμα κ η τοποθετηση ειναι μετρημενα κουκια δεν νομιζω να εκανες λαθος.................. αν κ τωρα που το σκεφτομαι την ειχα πατησει μια φορα με ενα αλλο κρανος!!!!

Λοιπον ελενξε αν την εχεις βαλει απτην σωστη μερια πρωτον ετσι ωστε το "χειλακι" με την σιλικονη να ακουμπαει στο τζαμι κ να στεγανοποιει κ δευτερον αν οντως την εχεις βαλει σωστα βεβαιωσου οτι εφαπτει πολυ καλα πανω στην εξωτερικη ζελατινα ετσι ωστε να μην περνανε υδρατμοι απτην ανασα σου αναμεσα στις 2 ζελατινες κτις θαμπωνουν εστω κ τοσο λιγο ωστε να σε ενοχλει!!! Αυτα καλα ξεμπερδεματα κ καλοριζικο το κρανος.... ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΟΟ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια.

η ζελατινα ειναι τοποθετημενη σωστα (πολυ δυσκολο να κανεις λαθος) και εφαπτεται τελεια.

μολις τωρα την εβγαλα να την ξανακαθαρισω μηπως ειχανε μεινει μεσα αυτα τα μικροτατα κομματακια σκονης η υφασματος που μενουν οταν καθαριζεις τις ζελατινες.επισης την κοιταξα καλα στο φως και ουτε ιχνος γρατζουνιας.δεν ξερω ρε γμτ τι γινεται.

θα δειξει η δοκιμη το βραδυ αν απεδωσε ο δευτερος καθαρισμμος.

αλλιως λεω να παω να ζητησω αντικατασταση γιατι κριμα τοσα λεφτα και να σε κουραζει βραδυ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν λές αντανακλάσεις,μπορεί να προσδιορίσεις τι ακριβώς βλέπεις;Γιατι βλέπω να συζητάτε κάτι σαν θολούρα και δεν μου στέκει και πολύ.Μήπως υπάρχουν είδωλα;Μήπως βλέπεις "διπλά" τα αντικείμενα;

Μιας που το συζητάμε,εγώ την τοποθέτησα εξ'αρχής και δεν την ξαναβγαλα.Υπάρχει κανα πρόβλημα που είναι μόνιμη;

Σημειωτέον οτι δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θολουρα οχι καμια.απλα οπου εχει καποιο σχετικα εντονο φως κανει σαν αντανακλαση ψηλοτερα η χαμηλοτερα απο αυτο.ειναι λιγο δυσκολο να το εξηγησω.

προβλημα μονο αν εχει το καλοκαιρι η σιλικονη λογω του ηλιου που την χτυπαει.εμενα ο πωλητης μου ειπε να μην την βαλω το καλοκαιρι να μην ταλαιπωρειται και φανταστηκα οτι αυτο θα εννουσε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
θολουρα οχι καμια.απλα οπου εχει καποιο σχετικα εντονο φως κανει σαν αντανακλαση ψηλοτερα η χαμηλοτερα απο αυτο.ειναι λιγο δυσκολο να το εξηγησω.

προβλημα μονο αν εχει το καλοκαιρι η σιλικονη λογω του ηλιου που την χτυπαει.εμενα ο πωλητης μου ειπε να μην την βαλω το καλοκαιρι να μην ταλαιπωρειται και φανταστηκα οτι αυτο θα εννουσε.

Έχεις δίκιο για το καλοκαίρι!Θα την βγάλω κατα τον Απρίλιο.Για το θέμα σου πάντος:έχεις κατασταλάξει οτι είναι απο το πίν-λόκ ή έτυχε να το παρατηρίσεις όταν το έβαλες,συμτωματικά;

Η απλή λύση της μαύρης ταινίας στο πάνω μέρος τις ζελατίνας που έχω ακούσει,είναι μόνο για τον ήλιο υποθέτω.Δεν θα λειτουγήσει το βράδι με τα φώτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σβηνονται τα θεματα γιατι οταν μπαινει καποιος και θελει να ρωτησει κατι, πρωτα να ψαχνει στα ηδη υπαρχοντα θεματα για να μην γεμιζει το φορουμε με τα ιδια και τα ιδια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χάνω πάσα ιδέα που βλέπω ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει ακόμη! Το thread ξεκίνησε απ' ό,τι βλέπω το '08 και το κράνος που πήρα φέτος παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο φαινόμενο. Θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από μια εταιρεία που θεωρείται στο top 3 παγκοσμίως για κράνη. Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι η SHOEI είναι απαράδεκτη ως εταιρεία για αυτό το λόγο και μόνο. Και εξηγούμαι: είναι δυνατόν να πληρώνεις περίσσότερο από ένα βασικό μισθό για να πάρεις το κορυφαίο κράνος μιας "κορυφαίας" εταιρείας (X-Spirit II) και να έχεις προβλήματα με την καθαρότητα στην όραση; Τι να την κάνω την ασφάλεια, την αεροδυναμική, την απρόσκοπτη λειτουργία των αεραγωγών, το σκατό, το φατό.....όταν δε βλέπω να οδηγήσω; Οι αντανακλάσεις αυτές, που πιο σωστά θα περιεγραφα ως διπλά ή και τριπλά είδωλα είναι τραγικά ενοχλητικές και αποσπούν την προσοχή του αναβάτη -τουλάχιστον όποιου θέλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος- σε αποτρεπτικό βαθμό. Δηλαδή ΔΕ γίνεται να οδηγήσεις με αυτή. Αναγκαστικά, την αφαιρείς και τότε τρως στη μάπα απίστευτη θολούρα τις κρύες νύχτες του χειμώνα, τέτοιο πράγμα δεν το έχω δει ούτε σε κράνος των 50 ευρώ. Θολώνει τραγικά με την πρώτη μισή αναπνοή. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει καμία αντιθαμβωτική επεξεργασία η εσωτερική επιφάνεια της ζελατίνας. Έτσι για αντιπαραβολή θα αναφέρω ότι το TiTech της AGV που αγόρασα πριν μια δεκαετία περίπου δε θόλωσε ποτέ, υπό καμία συνθήκη στα δέκα περίπου χρόνια χρήσης του. Και δεν είχε pinlock, ούτε κάτι αντίστοιχο, είχε απλά αντιθαμβωτική επεξεργασία από το εργοστάσιο. Ακόμη και τώρα μετά από τόσα χρόνια που η ζελατίνα είναι τόσο χαραγμένη εξωτερικά που δε βλέπεις να οδηγήσεις είναι αδύνατον να την κάνεις να θολώσει για πάνω από μισό έως ένα δευτερόλεπτο και μιλάμε για μια επεξεργασία που έχει φάει δέκα χρόνια αναπνοής επάνω της μαζί με ήλιους, uv, σκατά, φατά. Τι να πω; Χάνω πάσα ιδέα. Τσάμπα τις ώρες που διάβαζα στα fora πριν πάρω κράνος και δεν υπήρχε ούτε ένας να βγει να τα πει αυτά για το "κορυφαίο" αντιθαμβωτικό σύστημα pinlock της SHOEI. Κορυφαίο my ass!

Τροποποιήθηκε από τον nougiw

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έχω το NXR και είμαι γενικά ευχαριστημένος με το pinlock.Ελάχιστη θολούρα μαζεύει μόνο στο σημείο στο σαγόνι κι αυτό όταν έχω κλειστό τον αεραγωγό.Βέβαια δεν έχω μέτρο σύγκρισης γιατί δεν είχα ποτέ άλλο κράνος.Μόνο πρόβλημα είναι ότι αν οδηγήσεις σε βροχή και δεν πλύνεις μετά τη ζελατίνα και το αφήσεις έτσι την επομένη δε βλέπεις καλά.Αλλά αυτό έχει να κάνει με την εξωτερική ζελατίνα υποθέτω.Χωρίς pinlock εννοείται ούτε για αστείο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα