Jump to content
Kastoras

Γνωμες για Bandit 400

Recommended Posts

kalispera se olous..

tha ithela na mou peite ti gnomi sas gia to posa lefta einai logiko na diatheso gia ena bandit 400cc....metaxeirismeno...

Akousa episis oti ta mixanakia auta einai psilozimiarika,alla akousa kai tin frasi "DN UPARXOUN PROBLIMATIKA MIXANAKIA,OI MASTORES EINAI TO PAN"....exo psiloberdeutei me to olo thema. :wacko::wacko: ...tha ithela ti gnomi sas kai gia tuxon enallaktikes luseis sta 400cc :blink::type: ...

euxaristo prokatabolika!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

το bαndit ειναι απο τα πιο προβληματικα μηχανακια. καλυτερα να το ξεχασεις. Παρε η το CB400 η καποιο αλλο μηχανακι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το Suzuki οι γνώμες δυίστανται, Honda CB400F λέω και εγώ. Πρόσεξε μόνο και μη βιαστείς να αγοράσεις κάποιο, διότι υπάρχουν πάρα πολλά πειραγμένα, λιωμένα (από τη κατά-χρηση), ''διαλυμένα'' κ.τ.λ.

Το τετρακύλινδρο CB κινείται σε τιμές από 1.000 μέχρι 3.000 Euro, πολύ χοντρικά, ανάλογα με την ηλικία, έκδοση, χιλιόμετρα, εξοπλισμό, κατάσταση κ.τ.λ.

Για τις τιμές του Suzuki δεν ξέρω...

Ό,τι και να πάρεις πάντως, καλοτάξιδο, πάντα με κράνος και προσοχή, διότι οι μηχανές αυτές δεν είναι σκουτεράκια!

Τροποποιήθηκε από τον Παναγιώτης Δ. Κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα Φίλε μου,

1ο μου Post στο Forum και πέφτω σε ερώτηση σχετικά με Bandit....

Όπως πολύ σωστά είπαν και οι προλαλήσαντες, τα Bandit 400cc είναι ζημιάρικα μηχανάκια..(Ειδικά το V). Αυτή την στιγμή είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Bandit 400V το οποίο το κυκλοφορώ 2 μήνες μετά από ανακατασκευή που έκανα μόνος μου.

Η ιστορία λίγο μεγάλη αλλά μάλλον καλό θα σου κάνει να διαβάσεις και να ξέρεις όλο το Story από έναν κάτοχο όχι ενός αλλά 2 Bandit 400V :D

Το 1ο μου Bandit (πάντα μιλάμε για το 400cc V με την κόκκινη κεφαλή) το πήρα το 99 με 1η άδεια στην Ελλάδα με 12000 χιλιόμετρα (μόνο μεταχειρισμένα κυκλοφορούν τα 400άρια.. τουλάχιστον έτσι θυμάμαι από τότε). Το κυκλοφόρησα για 4 χρόνια και μετά το παρόπλισα επειδή είχα πρόβλημα στο γρανάζι της 2ας και το κόστος επισκευής ήταν μεγαλύτερο από το κόστος της μηχανής.

Οι εμπειρίες μου από αυτό ήταν και καλές και κακές.

Οι καλές:

Με 59 ίππους που έβγαζε (Μοντέλο 91, μετά το 93 έριξαν τους ίππους σε 54) λίγα 400άρια στεκόντουσαν δίπλα του.

Ο ήχος του μοτέρ, ειδικά μετά τις 8000 στροφές ήταν απίστευτος

Είναι πραγματικά μεγάλο σχολείο και το απόλαυσα

Πιο όμορφο από το CB400 (Προσωπική άποψη φυσικά)

Οι κακές:

Δύσκολο να ανάψει, ειδικά σε κρύο καιρό η μετά από αρκετό καιρό σταματημένο.

Αν βγάλει πρόβλημα στα ηλεκτρικά την έκατσες.

Πολύ δύσκολο να βρεις μάστορα να στο φτιάξει σωστά.(Το κυκλοφορούσα 2 χρόνια με λάθος μπουζί και έκανα 50 χλμ για να πάω στο σωστό μάστορα που βρήκα μετά από πολύ χρόνο και "τύχη")

Παθητικό το V σύστημα του (V stands for: Μεταβλητό σύστημα βαλβίδων) κυρίως επειδή τα "μαστόρια" απλά ΔΕΝ ξέρουν να το ρυθμίζουν.

Πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μεταπώληση, κοινώς το παντρεύτηκες.

Το 2ο μου Bandit το πήρα μέσα Μαΐου καθαρά από τύχη... (θα εξηγήσω)

Παραπονιόμουν ότι μου έχει λείψει η μηχανή αλλά λόγο προτεραιοτήτων δεν έπαιζε να ακουμπήσω χρήμα για κάποια.

Έτσι στο εντελώς άσχετο μια ωραία μέρα αποφάσισα να φτιάξω ένα kart με το παλιό μου Bandit που πλέον καθόταν και σάπιζε στην πυλωτή μου.

Πήρα όλα τα υλικά που χρειαζόμουν, βρήκα που θα χρησιμοποιήσω και τι από το Bandit πάνω στο DIY Kart και το μόνο που μου έμενε ήταν το Μοτέρ.

Ψάχνοντας για μοτέρ είχα δώσει προτεραιότητα να βρω ένα από Bandit ώστε να έχω το παλιό για ανταλλακτικά, αν πάθει κάτι.

Έτσι και έκανα.

Βρήκα από On Line Αγγελία ένα που το έδιναν για ανταλλακτικά όπως μου είπαν και πήγα και το είδα.

Ήταν σε κακά χάλια, αλλά το μοτέρ του έπαιζε (η μάλλον ακουγόταν) άψογα.

Για να μην τα πολυλογώ (αν και το έχω κάνει ήδη), μάζεψα ότι κρεμόταν και ότι ήταν σπασμένο και του έκανα μια βόλτα στην γειτονιά να δω πως πάει. Προς έκπληξη μου, το συγκεκριμένο Bandit πήγαινε καλύτερα από το δικό μου (το παλιό που είχα παροπλίσει)

Τελικά κατέληξα πως αξίζει να το φτιάξω και άρχισα ανακατασκευή..

Μετά από 1 μήνα δουλειάς (βράδυ κυρίως 2-3 ώρες) και αρκετές πατέντες ο ληστής είναι πάλι στους δρόμους

Πιο αναλυτικά,

Έλυσα καλάμια και άλλαξα τσιμούχες και λάδια φυσικά(έχανε η μια δεξιά)

Έβαλα το παλιό μου ντεπόζιτο, που είχε μικρά χτυπήματα που τα έφτιαξα αλλά δεν είχε σκουριά μέσα.

Έβγαλα όλα τα πλαστικά και ντεπόζιτο και τα έβαψα στο σπίτι με χρώμα διπλής

Κόλλησα την εξάτμιση που είχε κοπεί από κάτω στην ένωση του τελικού.

Έβαψα την μισή εξάτμιση

Άλλαξα όλα τα φλας

Άλλαξα το φανάρι με δυο διπλά και πατέντα για βάση (για να κρυφτούν τα καλώδια αλλά και για άλλες λάμπες πιο δυνατές.)

Το καθάρισα όλο από μέσα προς τα έξω και μάζεψα σωστά τις πλεξούδες με τα καλώδια με δεματικά( Tire Upʼs).

Άλλαξα μαρσπιεδάκια

Έβαλα καθρέπτες.. (Κάτι μυστήριους που βρήκα, που με το ζόρι φαίνονται αλλά δείχνουν όμορφοι)

Έβαψα τις βάσεις του τιμονιού και τα αντίβαρα ασημένια

Άλλαξα το ψυγείο με το δικό μου από το παλιό Bandit (είχε μικρή διαρροή αυτό που είχε)

Καθάρισα φίλτρα.

Και το αποτέλεσμα είναι όπως το βλέπεις στη Photo.

banditco7.jpg

Προσωπικά το λατρεύω αυτό το μηχανάκι, όσο και αν με έχει ταλαιπωρήσει όσα και αν έχω πάθει, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Παρ' όλα αυτά από μηχανικής άποψης(αν μπορεί να ειπωθεί έτσι) πιο αξιόπιστο θεωρώ το CB

που έχει και μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης (αν αυτό σε ενδιαφέρει)

Κάτι τελευταίο, έχω ακούσει από τους περισσότερους κατόχους Bandit να έχουν προβλήματα, όπως και εγώ με το 1ο μου. Έχω ακούσει όμως και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν τους έχει βγάλει τίποτα και απλά του κάνουν τα Service τους σωστά.

Τι να πω, Μπορείς να βασιστείς στην τύχη για την αγορά μιας μηχανής?

Δεν φταιει απαραίτητα κατά την γνώμη μου το μηχανάκι, όσο οι μηχανικοί (Και οι προηγούμενοι κάτοχοι) που πραγματικά ΔΕΝ ξέρουν τι και πως να το κάνουν σε αυτό το μηχανάκι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μηχανικός που μου είπε ότι "αν μου φέρεις το Service Manual" αναλαμβάνω να στο φτιάξω :wacko:

Εύχομαι να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα με όλο αυτό το κατεβατό. Κατά τα άλλα η απόφαση δική σου.

ΥΓ. Αν κάνεις κίνηση για Bandit πρόσφατα που κοίταξα παίζουν από 600? μέχρι 1200?. Μέχρι 800? ίσως να έδινα. Αλλά και πάλι θα είσαι τυχερός να προλάβεις να τα ευχαριστηθείς?

Καλά χιλιόμετρα σε όλους ότι και αν καβαλάτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε συ caesar πλακα μας κανεις??? αυτο στη φωτο ειναι κουκλι...

φτου φτου να το χαιρεσαι και καλα σας χιλιομετρα... :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

caezar pragmatika einai koukli to mixanaki....o pateras mou exei ena bandit 600n kai den tou exei bgalei tpt.....axizei na paro ena san to diko sou to deutero kai na to ftiaxo?? i na paro ena kanoniko?? thelo na po pou na kineitai kanonika xoris na to dinoun kai gia antallaktika......

a kai kati allo.....caeza r to dineis to diko s???? :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οσο προβληματικο ειναι bandit αλλο τοσο ειναι και το cb...μη λεμε οτι ναναι...

απλος ειναι 2 μοντελα ΠΑΛΙΑ τα οποιο κατα τα μεσο ορο το κεθενα εχει αλαξει 270 ιδιοκτητες εκ των οποιων οι 269 το πηραν για πρωτο.

κατ επεκταση το εδωσαν ανταλαγη σε εμπορο για να παρουν ενα καινουριο και τα 120.000 χλμ που ειχε εγιναν 60...ο τελευταιος που το πηρε, θα πληρωσε 45.000χλμ στο κοντερ αλλα 300 στην πραγματικοτιτα χωρις να του γινει αναλογο σερβισ ποτε...

ετσι λοιπον ειναι μπουρδελο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
οσο προβληματικο ειναι bandit αλλο τοσο ειναι και το cb...μη λεμε οτι ναναι...

Κάνε μια αναζήτηση σε διάφορα φόρα με "πρόβλημα bandit 400" και "πρόβλημα cb400" και δες τι θα σου δώσει περισσότερα αποτελέσματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bandit ειχα παρει και εγω το 98 αλλα 250αρακι slingshot με 5000χλμ εκ ιαπωνιας!Το μηχανακι ηταν ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και δικαιολογουσε τα χιλιομετρα του και την τιμη του για τοτε 800.000 δρχ.....τελειος ηχος τελεια γκαζια για 250 (μιλαμε για τετρακυλινδρο/16 βαλβιδο και 250αρακι εε!!) ΑΛΛΑ.......η ολη χαρα ηταν για 2 μηνες μονο...αφου με αφησε μπροστα σε ποσες καφετεριες και πολλες φορες επαιρνα ταξι να παω σπιτι το ανταλλαξα τοτε με ενα XR και βρηκα την υγεια μου!Το πιο συνηθες που παθαινε ηταν να βραχυκυκλωνει παντα καποιο μπουζι απο ενα κυλινδρο μεχρι που εμαθα απο καααποιο καλο συνεργειο πως κολησε ελατηρια σε ενα πιστονακι...το μηχανακι να τονισω πως πηγαινε κυρια και χωρις κανιβαλισμους!Γενικα για καποιο λογο ειχαν βγει πολυ μα παρα πολυ ζημιαρικα και να ξερεις πως οποιο και να κυκλοφορει ακομα εχουν περασει απο πανω του χερια και χερια!Για τα CB super four απο οσο ξερω ο μονος λογος που θα τυχεις καποιο παρταλι θα ειναι απο τα ατελειωτα χλμ που εχει κανει η απο τα παρταλια προιγουμενους ιδιοκτητες!! :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@steven_04

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Έτσι θέλω να πιστεύω και εγώ. Έπεσε αρκετή δουλειά για να έρθει σε αυτή την κατάσταση. Απλά τώρα προσπαθώ να το συντηρώ όσο καλύτερα γίνεται, μπας και προλάβω να το ευχαριστηθώ.

@Kastoras

Φίλε μου το 600αρι το Bandit είναι λίγο έως πολύ διαφορετικό στην Ελληνική αγορά. Βασικό πλεονέκτημα του 600 είναι ότι μπορεί κάποιος να το αγοράσει καινούργιο στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το Bandit 400 που ερχόταν μόνο μεταχειρισμένο από εξωτερικό. Δεν ξέρω αν αξίζει να πάρεις ένα Bandit 400V καθώς όπως είπα και στο προηγούμενο Post μου, δεν υπάρχουν μηχανικοί να ξέρουν να τα συντηρήσουν (και αν υπάρχουν ακόμη δεν τους έχω βρει). Εμένα το μόνο που με κρατάει με αυτό είναι, 1ον η προσωπική εργασία που του έχω ρίξει και θα του ρίχνω μέχρι να μην μπορώ να του φτιάξω κάτι, 2ον αναμνήσεις, 3ον το γεγονός ότι έχω ένα ίδιο για ανταλλακτικά οπότε ότι μου προκύψει άντε να χρειαστεί να αγοράσω φλάντζες (η τέλος πάντων αναλώσιμα).

Εγκυκλοπαιδικά αναφέρω πως όταν έψαχνα να φτιάξω το προηγούμενο Bandit μου, οι φλάντζες μόνο κόστιζαν 350? +εργασία + ανταλλακτικά(που πλέον αρχίζει να είναι δύσκολο να βρεις καθώς δεν κυκλοφορούν πολλά στους δρόμους)

Sorry φίλε μου, αλλά το μηχανάκι αυτό έχει ψωμί ακόμη μαζί μου(Μέχρι τουλάχιστον να μαζέψω κανένα φράγκο να πάρω ένα από τα YZF που λιγουρεύομαι χρόνια τώρα :D )

@thumber

Φίλε μου, δεν μπορώ να πω αν τα CB τελικά είναι πιο ζημιάρικα από τα Bandit καθώς δεν είχα ποτέ CB, απλά την εποχή που πήρα το πρώτο μου, 3 μηχανάκια "Street Fighter" έπαιζαν επί το πλείστον στην αγορά, Suzuki Bandit 400 (απλό και V), Ηοnda CB 400 (Το Super Four), και το Honda Bross (σε 250 και 400, νομίζω δεν είμαι σίγουρος). Από αυτά, όσους κατόχους CB η Bros είχα συναντήσει, δεν είχαν τα προβλήματα που είχα εγώ.

@Zorz

Δεν έχεις άδικο φίλος.

@ElekiD

Τους καθρέπτες τους πήρα από το Μοναστηράκι, στο στενάκι που έχει τα Motoμάγαζα (3ο η 4ο στενό μετά τον σταθμό του Metro "Μοναστηράκι" προς Θησείο). Στο πρώτο μαγαζί αριστερά με το που μπαίνεις στο στενό από μητροπόλεως. 12? είχαν το Set, τους πήρα 10?.

Ρίξτε και μια ματιά στο Bandit Alley BBS που είναι επί το πλείστον για Bandit και θα καταλάβετε πολλά για τα 400άρια και όχι μόνο.

Έχει και αρκετά τεχνικά θέματα για όποιον πιάνουν τα χέρια του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ElekiD

Τους καθρέπτες τους πήρα από το Μοναστηράκι, στο στενάκι που έχει τα Motoμάγαζα (3ο η 4ο στενό μετά τον σταθμό του Metro "Μοναστηράκι" προς Θησείο). Στο πρώτο μαγαζί αριστερά με το που μπαίνεις στο στενό από μητροπόλεως. 12? είχαν το Set, τους πήρα 10?.

Ρίξτε και μια ματιά στο Bandit Alley BBS που είναι επί το πλείστον για Bandit και θα καταλάβετε πολλά για τα 400άρια και όχι μόνο.

Έχει και αρκετά τεχνικά θέματα για όποιον πιάνουν τα χέρια του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

filaraki kalispera!hmouna enas tyxeros idokthths suzuki gsf bandit 400 prin apo 8 xronia kai gia 3 meta.proto mou mixanaki ena klr 250 94 mod.deutero ena tdr 250 96 mod triro to bandit tetarto ena tdm 850 2000 mod kai tora parrigeila ena gxsr 1000 k8.ola mou vgalane zhmies ektos tou lhsth ton opoio latrepsa pragmatika!!!to bandit to agorasa 1.000.000draxmes kai to poulisa 2500euro.to euxarisththika me taksidia kai entos polhs kai to kyriotero ematha na odigao!megalo sxoleio!!!exthes agorasa allo ena bandit 97 me 900euro se kalh katastash kai eimai etoimos na ksanazhso ta paidika mou xronia(to eixa sta 19 mou mexri ta 22)Me auta thelo na sou po oti aksizei na to pareis to mixanaki kai sou euxomai na to krathseis gia panta.opoios to eixe kserei ti ennow! .na eisai kala kai keep on riding dreaming always safe!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας......αλλα με μπερδεψατε τελειως!!!!! οσοι ειχαν Bandit λενε οτι αξιζει,ενω ολοι οι υπολοιποι λενε οτι ειναι ζυμιαρικο....η αλιθεια ειναι πως κ εγο ειχα ακουσει οτι ειναι ζιμιαρικο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχα και εγώ Bandit 400V '96.

Το πήρα για 6 μήνες και το κράτησα για 6,5 χρόνια. Το μηχανάκι σε όλα αυτά τα χρόνια δεν μου έβγαλε τίποτα, έναν ανορθωτή που αγοράσθηκε μεταχειρισμένος με 50? από άλλο μηχανάκι, ρουλεμάν τροχών και τσιμούχες στα πλαϊνά καπάκια. Αυτά, κόστος περί τα 100? όλα μαζί. Α και μερικές λάμπες και 1 ντίζα.

Πολύ ωραίο μηχανάκι, έχει τα προβλημματάκια του που είναι ψιλοστάνταρ, είναι λίγο ευαίσθητο στο σερβις αλλά το μεγαλύτερο κακό είναι τα ανταλλακτικά, θέλει ψαξιματάκι εκτός και εάν φέρεις από έξω (bantitalley) και το ότι το παντρεύεσαι.

Πάντως είναι από τα ποιο όμορφα μηχανάκια που έχουν βγει, προσωπική άποψη πάντα.

Προσωπικά θα κοίταζα για κάτι ποιο καινούργιο σε 600 και όχι 400 όπως π.χ. Hornet που και έχουν πέσει πολύ οι τιμές αλλά και είναι αλλού ως μοτοσυκλέτες. Για να μη πω για Z750 (άλλο πανέμορφο μηχανάκι ιδίως σε μαύρο) ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

Το 1ο μου Bandit (πάντα μιλάμε για το 400cc V με την κόκκινη κεφαλή) το πήρα το 99 με 1η άδεια στην Ελλάδα με 12000 χιλιόμετρα (μόνο μεταχειρισμένα κυκλοφορούν τα 400άρια.. τουλάχιστον έτσι θυμάμαι από τότε). Το κυκλοφόρησα για 4 χρόνια και μετά το παρόπλισα επειδή είχα πρόβλημα στο γρανάζι της 2ας και το κόστος επισκευής ήταν μεγαλύτερο από το κόστος της μηχανής.

...

Έχω προσωπική εμπειρία απο Bandit 400 '93 μοντέλο Αμερικής - Καναδά (μονός δίσκος και τιμόνι σε καβαλέτα), που αγόρασε σαν πρώτη "μεγάλη" μηχανή κολλητός φίλος, και την έχει ακόμα. Αποφάσισε να την συμμαζέψει για να τη βγάζει καμμιά βόλτα κανένα ηλιόλουστο ΣΚ. Περιαυτολογώ, αλλά τον έψησα λίγο και εγώ, αφού έκανα το ίδιο με το παλαίμαχο φοιτητικό μου χόντα που ξαναζεί τη νιότη του. Έτσι θα γράψω τη γνώμη μου και σαν συγκριτικό. Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.

Απο μοτέρ δεν θα είχε τρομερή διαφορά σε σχέση με ένα καλό CB-1, αλλά σίγουρα μικρή διαφορά την έχει, και το λέω εκ πείρας (...). Χαμηλά ψιλοκοιμάται αλλά όχι σαν FZR400. Απλά το σκέφτεται λίγο. Ψηλά τραβάει γερά για 400άρι. Εννοείται πως με στάνταρ γρανάζωμα καθαρίζει εύκολα ένα SuperFour ή όποιο άλλο UJM 400άρι γυμνό της εποχής. Ο ήχος δεν παίζεται με τα στάνταρ τελικά, που είχαν την τάση να σαπίζουν σχετικά γρήγορα. Αλλά αυτό είναι αναμενόμενο πρόβλημα για τη μεγάλη πλειοψηφία παλαιών γιαπωνέζικων μοτό.

Έχει και μοχλικό πίσω και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά, συγκριτικά η πίσω ανάρτηση του CB-1 μου είναι σχετικά ξερή (αν και έχω πολυρυθμιζόμενο WP χωρίς εξωτ. μπουκάλα αζώτου), ενός SuperFour είναι τελείως στεγνή.

Γενικά το μοτόρι του κολλητού μου πάει καλά, παίρνει με την πρώτη, μπέρδευε παλιά αλλά ρυθμίσαμε καρμπυρατέρ (mikuni κακής ποιότητας, είναι η φτηνή σειρά της, τα cb-1, superfour φοράνε keihin) και κατόπιν κανένα πρόβλημα. ίσα ίσα που μειώθηκε η κατανάλωση κιόλας.

Έχεις όμως την εντύπωση πως είναι εύθραυστη μηχανή γενικά. Μία η ούρά που στηρίζεται με κάτι γελοίες βίδες (σπάνε με την μία, ιδίως αν έχουν παλιώσει κιόλας), μία η πλεξούδα των ηλεκτρικών, χύμα και ακάλυπτη εν πολλοίς, μία οι βάσεις των εξατμίσεων στην κεφαλή που είναι υπερβολικά λεπτεπίλεπτες και σπάνε εύκολα (μία ήταν σπασμένη, κάποιος monstορας θα την έκανε τη δουλειά).

Τα όργανα όμως είναι πανέμορφα το βράδυ, και η ουρά δεν φαίνεται αν κάθεσαι επάνω. Φαίνεται όμως καλά το ρεζερβουάρ με την παράκεντρη τάπα (και οι φτηνοί διακόπτες στο τιμόνι).

Προβλήματα?

Φτύνει λάδι, μάλλον απο κάποιο οδηγό βαλβίδων εξαγωγής. Κόστος ούτε που ξέρω, αλλά δεν τρελλαίνεσαι κιόλας. Εδώ άλλα το ξέρναγαν στο πεζοδρόμιο στεγνά...

Δίσκος μπροστά αδύνατο να βρεθεί φτηνά. Βάλαμε μαργαρίτα της braking με κόστος περί τα 200 ευρώ. Το ίδιο κόστιζε και ο κανονικός, με το σύν οτι δείχνει πιό μαμα.

Το γρανάζι της δευτέρας έχασε δόντι πρίν κανα χρόνο, το ενδιάμεσο είναι μια χαρά. Σύμπτωση με τον caesar???

κόστος ανταλλακτικού 60 ευρώ ΑΛΛΑ ...

για να φτάσεις εκεί πρέπει να διαιρέσεις κάσες αφού κατεβάσεις μοτέρ, να βάλεις καινούριες τσιμούχες στο κλείσιμο κλπ.

Ε, το άνοιξες, να μη κανεις κανα μερεμέτι? Όλο και κάτι βρίσκεται.

Κόστος κανένα 500άρι το ανέβα-κατέβα-λύσε-δέσε, και απο εκεί βλέπουμε για τίποτα επιπλέον (also known as "bonamas").

Οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας σαν ανοιξιάτικο project.

Πολύ σημαντικό πρόβλημα, και πολύ σπαστικό και επίμονο ήταν το να μην φορτίζει σωστά. Αλλάξαμε μπαταρία, τίποτα. Τσεκάραμε συνδέσεις, όλα οκ. Μετρήσαμε τάση στη μπαταρία, ήταν χαμηλή, 13V μόνο. Έλεγκξα τον ανορθωτή/σταθεροποιητή, όλα οκ. Έλεγξα την κυματομορφή τάσης, έ, δεν ήταν και απαράδεκτή. Αλλά δεν έβγαζε πάνω απο 13V στην μπαταρία.

Οπότε αφού φτάσαμε στο σημείο να μείνει έξω απο το γκαράζ μου μετά απο ταξίδι, δεν άντεξα. Η λύση της απελπισίας. Τραβάω ένα καλώδιο 2,5mm, κατευθείαν απο την γη του σταθεροποιητή στην γη της μπαταρίας. Μετράω.

14,5V καμπάνα, και δουλεύει άψογα εδώ και έξι μήνες περίπου, καθημερινή χρήση, ταξίδια, ολα οκ. Απο ότι φαίνεται, κάποια γή, μάλλον πάνω στο μοτέρ, παίρνει υγρασία και δεν κάνει καλή επαφή (παρεπιπτόντως και τα ντουκάτι το παθαίνουν αυτό).

Για καθημερινή χρήση πάρε ένα superfour. Για να γουστάρεις, πάρε αύτό που γουστάρεις. Το bandit είναι καλό αλλά λεπτεπίλεπτο σχετικά (πλαστικά, ηλεκτρικά, μοτέρ) για καθημερινή χρήση πόλης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

doomed ευχαριστω πολυ για τισ συμβουλες σου...γενικα θελω μια μηχανη και για καθημερινη χρηση,αλλα και για κανα ταξιδακι,υποψιν ειμαι φοιτητης στην πατρα,και θα κανω το πατρα αθηνα.....δν εχω μπει στον κοπο να ψαξω για 600, γιατι αυτη θα ειναι η πρωτη μου μηχανη.,ασε που δν παιζουν κ λεφτα για 600...και πιστευω πως τα 600 θα μου ειναι πολλα,εχει ο πατερας μου Bandit 600n και πανω κατω ξερω πως ειναι...θα ηθελα λοιπον ενα 400 για να μαθω κτλ...λενε ολοι οτι ενα 400 ειναι καλο σχολειο,και το διαπιστωσα και μονος μου απο ενα φιλο που προσφατα πηρε ενα cb 1!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα