adnis 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2008 θα το δοκιμάσουμε. ενδιαφέρον ακούγεται... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
psychod 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2008 ....................... Ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται στη πολύωρη χρήση είναι ότι χρειάζεται χρόνος προσαρμογής της ακοής όταν τις βγάλει κανείς. Για παράδειγμα σε μια στάση για τσιγάρο υπάρχει πιθανότητα να μην ακούς καλά τι σου λέει ο συνεπιβάτης σου για λίγο χρόνο μέχρι το αφτί (ίσως ο εγκέφαλος) να συνηθίσει να λειτουργεί στις κανονικές συχνότητες. Μάλλον για λίγη ώρα (1-2 λεπτά) θα έχει "οξύτερη" ακοή - δηλαδή θα ακούς "ενοχλητικά καλά". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
koukouroukou 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2008 Με τα συγκεκριμένα ακουστικά φίλτρα έκανε επίσης και ένας φίλος ταξίδι από Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και πίσω. Ηταν τόσο ενθουσιασμένος όταν γύρισε γιατί μου είπε ότι άκουγε τα πάντα εκτός από τον ήχο του αέρα! Ακόμα και όταν σταμάτησε για τσιγάρο δεν τα έβγαλε γιατί όχι μόνο δεν τον ενοχλούσαν στον ακουστικό του πόρο αλλά και γιατί συνέχιζε να ακούει χωρίς πρόβλημα. Όλα αυτά περί συνήθειας του εγκεφάλου στις κανονικές συχνότητες είναι λίγο τραβηγμένα γιατί απλά οι συγκεκριμένες ωτοασπίδες εξασθενούν τις βλαβερές συχνότητες ήχων και θορύβων. Το ψάχνω το θέμα με τις ωτοασπίδες εδώ και δύο χρόνια και οι συγκεκριμένες είναι οι πιο εξειδικευμένες για τους μοτοσυκλετιστές γιατί στα φαρμακεία έχουν γενικής χρήσης ωτοασπίδες. Για το θέμα της ακουστικής προστασίας επικρατεί γενικά μία άγνοια και λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη σε περίπτωση ακουστικής βλάβης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2008 (τροποποιήθηκε) ωραιο ακουγεται ετσι οπως τα λες,αμα ειναι τοσο καλες. πες μας και την μαρκα και απο που μπορεις να τις παρεις γιατι μπορει να ενδιαφερονται μερικοι,να τους βοηθησεις. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 2 , 2008 από τον gee Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2008 μια απο τα ιδια :D +1000 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
koukouroukou 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2008 στο 2310989465 θα σας πουν περισσότερα πράγματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spyro 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2008 Πάντως εγώ ρε παίδες κανα 2 που έχω δοκιμάσει (και απο φαρμακείο και απο μαγαζί με moto-εξοπλισμό) οι οποίες ήταν απο ένα αφρώδες μαλακό υλικό (ιδέα δεν έχω τι) έβγαιναν εύκολα κατά την διαδρομή και το μόνο που τις συγκρατούσε ήταν το κράνος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
koukouroukou 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2008 παίδες δε λεω για ωτοασπίδες από αφρώδες υλικό! πήρα αυτές που έχουν στο www.safesound.gr Αν θέλεις μπες για να τις δεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bakoo 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2008 Εγώ έχω πάντως τις αναφερόμενες ωτοασπίδες της SafeSound και είναι αρκετά καλές. Μετά από μία εβδομάδα πήρα και ένα ζευγάρι για τη σύζυγο, μιας και είμαστε πάντα παρέα στα ταξιδάκια... Πολύ καλή αίσθηση όλων των περιφερειακών ήχων, εκτός του ενοχλητικού ήχου του αέρα, από στροβιλισμούς πάνω στο κράνος. Επίσης το κυριότερο είναι ότι δεν ενοχλούν ενώ τις φοράω αρκετή ώρα, ανάμεσα στις στάσεις για βενζίνη, που είναι το κυριότερο για εμένα. Άλλες ωτοαπίδες που δοκίμασα με ενοχλούσαν αφάνταστα στο αυτί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctor 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2008 ΔΕΣ ΑΥΤΟ http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=18815&hl= Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
valas-GSX-R 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2008 ΔΕΣ ΑΥΤΟ http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=18815&hl= Αλλη μια απόδειξη του οτι πρέπει να φοράμε ωτοασπίδες!!! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
msk28 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2008 Γιατρε μου σου βγαζω το καπελο.Φοβερη αναλυση για ενα θεμα που αγνοουσα και δεν υπολογιζα.Πραγματικα μετα απο αρκετη ωρα στην εθνικη βουηζει το κεφαλι μου σαν να εχω καταπιει σφηκες.Το κρανος δεν φτανει καθολου για να κοψει τον θορυβο του αερα.Απο αυριο ωτοασπιδες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kiriakos 46 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2008 χμμμ ... μια δοκιμη θα μας πειση ... ταξιδευω με μοτοσυκλετα εικοσι χρονια , πως μου ξεφυγε το θεμα ''ωτοασπίδα''? οσο ζουμε μαθαινουμε ... να στε καλα παιδια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2008 επειδη αυτο με ενδιαφερει και εμενα (τοσες μερες τωρα ειδα το θεμα), περα απο τις ωτοασπιδες σιλικωνης, μπορουμε να βρουμε τιποτα ποιο εξηδικευμενο ? εννοω κατι που να παρεχει καλυτερα αποτελεσματα απο θεμα ακωης και ανεσης μεσα στο κρανος ? και φυσικα να μην δωσουμε 50 γιουρα για 2 στουπια :) ΥΓ. ωτοασπιδες απο αφρο ? δηλαδης πως ειναι ετουτες ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
koukouroukou 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 , 2008 (τροποποιήθηκε) παίδες να σας πω, για πιο εξιδεικευμένα προστατευτικά ακουστικά φίλτρα ( ή ωτοασπίδες για μερικούς) θα βρείτε στο http://www.safesound.gr/ ή klic hereεπειδή και εγώ τις έχω αγοράσει (και τις σύστησα σε κανά δυο φίλους) και κυρίως τις έχω φορέσει σε ταξίδια, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Επειδή λοιπόν απ'ότι καταλαβαίνω το θέμα είναι καθαρά προσωπικό για το τι θέλει ο καθένας να ακούει και να προστατεύει κατά την διάρκεια του ταξιδιού, δείτε τα παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Ταχύτητες Ανώτατα όρια θορύβου αέρα Max χρόνος έκθεσης στο θόρυβο 100 χμλ 94 dB 15 λεπτά 120 χμλ 98 dB 7 λεπτά 140 χμλ 102 dB 3 λεπτά 160 χμλ 106 dB 90 δευτερόλεπτα Τα φίλτρα μειώνουν μόνο τον ήχο του αέρα και επειδή τα ακουστικά είναι ανοιχτού τύπου, οι δίαυλοί τους επιτρέπουν να ακούμε ΌΛΟΥΣ τους υπόλοιπους (κόρνες, φρεναρίσματα, κινητήρας, κλπ) Συχνότητες Hz 125 250 500 1000 2000 4000 8000 Το πράσινο Φίλτρο μειώνει dB 14,8 15,0 15,7 18,7 26,6 24,4 18,9 Το κίτρινο Φίλτρο μειώνει dB 18,8 15,6 16,0 18,5 27,7 23,9 22,0 αυτά παίδες!!! και για τους maniac riders http://www.webbikeworld.com/motorcycle-hel...elmet-noise.htm Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 9 , 2008 από τον koukouroukou Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες