ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2005 Ποια ειναι αυτα? Μα φυσικα τα λαδια του μπροστινου συστηματος αναρτησης και τα υγρα των φρενων. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ αναλωσιμα για την ασφαλεια μας. Αλλα ας τα παρουμε με την σειρα. 1ον) ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Τα λαδια της μπροστινης αναρτησης,δεν μπηκαν εκει μεσα για να δουλεψουν επ'απειρον.Εχουν κι αυτα την φθορα τους. Πιεζονται, αναγκαζονται να περνουν μεσα απο μικρες τρυπουλες, και ζεσταινονται (υπερβολικα καποιες φορες) Ολα αυτα μαζι συνεισφερουν στην καταπονηση του λαδιου και τελικα στην καταστροφη του. Τι συμβαινει οταν αυτα τα λαδια εχουν καταστραφει και πως το καταλαβαινουμε. Χανεται η αποσβεση της επαναφορας και της συμπιεσης με αποτελεσμα κακη αισθηση της αναρτησης. Το πρωτο πραγμα που θα νιωσουμε ειναι μια ασταθεια της μοτοσυκλετας στις στροφες.Νιώθεις σαν να ειναι ετοιμο να γλιστρησει το μπροστινο σου ελαστικο (ακομα κι αν αυτο ειναι καινουριο) Στις λακουβες και στα εγκαρσια σαμαρακια των δρομων,η μοτοσυκλετα κοπαναει ασχημα και νομιζεις οτι θα πεσεις. Στις μεγαλες ταχυτητες υπαρχει εντονο κουνημα της μοτοσυκλετας και ασταθεια που σε αναγκαζει να μειωσεις ταχυτητα. Τα φρενα μας ειναι λιγοτερο αποτελεσματικα με μια "τελειωμενη" μπροστινη αναρτηση. Αυτα ειναι απο τα σημαντικοτερα που θα νιωσουμε οταν οπως ειπα τα λαδια καταστραφουν. Και τι κανουμε γι αυτο? Πηγαινουμε στο συνεργειο της επιλογης μας και ζηταμε απο τον μαστορα να μας αλλαξει τα λαδια της αναρτησης. Αν μαλιστα πατε και σε εξειδικευμενο αναρτησαδικο ακομα καλυτερα. Η αλλαγη των λαδιων της αναρτησης λοιπον,πρεπει να γινεται καθε δυο χρονια ή καθε 20000χιλ (Καλο θα ηταν βεβαια μαζι με τα λαδια να αλλαζονται και οι τσιμουχες για να μην υπαρξει θεμα διαροης αργοτερα που θα μας αναγκασει να ξαναλυσουμε το μπροστινο συστημα μονο γι αυτες) 2ον) ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ ΜΑΣ Το επομενο αναλωσιμο ειναι τα υγρα των φρενων (εμπρος και πισω). Ποσοι τα αλλαζετε στην σωστη χρονικη στιγμη? Αυτα πρεπει να αλλαζονται μια φορα τον χρονο κι αυτο γιατι κι αυτα καταστρεφονται απο την θερμοκρασια που αναπτυσουν και απο την οξείδωση. Οσο πιο πολυκαιρισμενα ειναι τοσο ευκολοτερα ανεβαζουν θερμοκρασια και δημιουργουν φυσαλιδες που εχουν ως αποτελεσμα την αδυναμια μεταφορας της σωστης πιεσης στα εμβολα των δαγκανων. (Και γι αυτο καποιοι κανουν εξαερωσεις στα συστηματα των φρενων τους απο το να πανε να τα αλλαξουν!) Θυμηθειτε πως οταν τα υγρα φτασουν σε μια μεγαλη θερμοκρασια την πρωτη φορα, μετα θα το επαναλαμβανουν συνεχως και με μεγαλη ευκολια!!! Τα καταστραμενα υγρα φρενων εχουν ως αποτελεσμα το κακο φρεναρισμα (γενικως) οπως ειπα. Σπογγωδη αισθηση στην μανετα και το πενταλ και σε extreme καταστασεις (σβελτη οδηγηση σε στροφιλικια οταν ανεβασουν μεγαλη θερμοκρασια) το πολυ ασθενες φρεναρισμα. Ετσι λοιπον η εγκαιρη αλλαγη τους στην προβλεπομενη χρονικη στιγμη, μας εξασφαλιζει καλα φρενα και διαρκεια. Τip> Επισης πρεπει να ξερετε πως και οι πλαστικοι σωληνες των φρενων χρειαζονται αντικατασταση μετα απο ενα χρονικο διαστημα. Αυτο καθοριζεται στα 5 χρονια. Οποτε επι της ευκαιριας, αλλαξτε τα με μεταλλικα τα οποια δεν χρειαζεται να αντικατασταθουν ποτε πια. Δεν θα εχετε καλυτερα φρενα απ οτι με τα πλαστικα, αλλα θα εχετε σωστο φρεναρισμα σε διαρκεια ακομα και μετα απο αρκετη καταπονηση κι αυτο γιατι τα πλαστικα εχουν την ταση να "μπαλοναρουν" (να φουσκωνουν) οταν ανεβει η θερμοκρασια των υγρων κατω απο μεγαλη καταπονηση κι ετσι εχεις ασαφη και σπογγωδη αισθηση στην μανετα και ενιοτε χρειαζεται να εξασκεις μεγαλυτερη δυναμη για να εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα στο φρεναρισμα. Τα μεταλλικα δεν μπαλωναρουν κι ετσι η πιεση παραμενει σταθερη στο κυκλωμα. Και μιας και μιλαμε για υγρα, θυμηθειτε κι οποιοι εχετε υδραυλικο συμπλεκτη να αλλαζετε τα υγρα του το αργοτερο καθε 2 χρονια. Αν δεν το κανετε υπαρχει κινδυνος να παθει ζημια η τσιμουχα του εμβολου που πιεζει τους δισκους που σημαινει αντικατασταση του με το αναλογο κοστος. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
thanos13 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2005 Πολύ σωστές και χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου Ευτυχώς εγω έχω ακόμα ψωμιά.Μόλις 1700 χιλιόμετρα έχω στο μοτέρ :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
javaneze 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2005 εγω.............. ......... .......... μολις αποφασισα που θα αφιερωσω το επιδομα χριστουγεννων ... :) Αλεξανδρε θενξ. (μαλλον :P , παλι σε εξοδα με βαζεις) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vito Varadero 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2005 Ευχαριστούμε ALX. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm-isa 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2005 Ούπς.... Μάθαμε κάτι και σήμεραααααααααααααα :) Πολύ σημαντικό ALX-άκι...να είσαι καλά.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zaharakis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2005 πολυ σωστη η τοποθετηση σου ALX εγω παντως τα λαδια του μπροστινου τα αντικαταστω καθε χρονο η αναλογα με τα χλμ(περιπου καθε 15000). οσο για τα υγρα των φρενων τα αλλαζω τουλαχιστον 2 φορες το χρονο. τα σωληνακια της μαμας yamaha εχουν καταληξει σε καποια χωματερη απο το πρωτο κι ολας μηνα της αγορας της μηχανης...λογω αντικαταστασης τους με υψηλης. ;) ειναι πολυ βασικα αυτα τα θεματα και θα πρεπει να συνηθισουμε να ελεγχουμε εμεις τα διαστηματα αντικαταστασης τους κι οχι να περιμενουμε να μας το αναφερει καποιος τεχνικος που θα διαγνωσει προβλημα. αλλωστε εμεις οδηγουμε καθημερινα και ειμαστε οι αμμεσα αρμοδιοι να ανακαλυψουμε αν κατι δεν παει καλα στη μηχανη μας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2005 πολυ σωστη η τοποθετηση σου ALX εγω παντως τα λαδια του μπροστινου τα αντικαταστω καθε χρονο η αναλογα με τα χλμ(περιπου καθε 15000). οσο για τα υγρα των φρενων τα αλλαζω τουλαχιστον 2 φορες το χρονο. τα σωληνακια της μαμας yamaha εχουν καταληξει σε καποια χωματερη απο το πρωτο κι ολας μηνα της αγορας της μηχανης...λογω αντικαταστασης τους με υψηλης. ;) ειναι πολυ βασικα αυτα τα θεματα και θα πρεπει να συνηθισουμε να ελεγχουμε εμεις τα διαστηματα αντικαταστασης τους κι οχι να περιμενουμε να μας το αναφερει καποιος τεχνικος που θα διαγνωσει προβλημα. αλλωστε εμεις οδηγουμε καθημερινα και ειμαστε οι αμμεσα αρμοδιοι να ανακαλυψουμε αν κατι δεν παει καλα στη μηχανη μας... <{POST_SNAPBACK}> Σε θεωρω λιγακι...υπερβολικο. Καθε 2 χρονια τα λαδια και καθε ενα τα υγρα ειναι καλα.Το χρονικο αυτο διαστημα το δινουν ολοι οι κατασκευαστες που σημαινει οτι εχουν και τις ανοχες τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zaharakis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2005 Σε θεωρω λιγακι...υπερβολικο. Καθε 2 χρονια τα λαδια και καθε ενα τα υγρα ειναι καλα.Το χρονικο αυτο διαστημα το δινουν ολοι οι κατασκευαστες που σημαινει οτι εχουν και τις ανοχες τους. <{POST_SNAPBACK}> ALX οι δρομοι μας καταπονουν καθημερινα αρκετα και περισσοτερο απο αλλων χωρων τις αναρτησεις μας με οτι αυτο συνεπαγεται στην μειωση της ζωης των αναλωσιμων τους ..ποσο μαλλον στην επαρχια που κυκλοφορει καθημερινα το μηχανακι μου,οπου το οδικο δικτυο δεν ειναι και το καλυτερο... οσο για τα υγρα των φρενων μολις αυτα κιτρινισουν για μενα απλα ειναι ωρα να τα αλλαξω.. μμπορει να ειναι υπερβολικο για μερικους αλλα για μενα ειναι κατι που μου εχει γινει συνηθεια πολλα χρονια τωρα οποτε ..... τωρα στα γεραματα ... δυσκολα αλλαζει ο ανθρωπος :D :D :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Barchman 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2005 (τροποποιήθηκε) ...Δεν θα εχετε καλυτερα φρενα απ οτι με τα πλαστικα,αλλα θα εχετε σωστο φρεναρισμα σε διαρκεια ακομα και μετα απο αρκετη καταπονηση κι αυτο γιατι τα πλαστικα εχουν την ταση να "μπαλοναρουν" (να φουσκωνουν) οταν ανεβει η θερμοκρασια των υγρων κατω απο μεγαλη καταπονηση κι ετσι εχεις ασαφη και σπογγωδη αισθηση στην μανετα και ενιοτε χρειαζεται να εξασκεις μεγαλυτερη δυναμη για να εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα στο φρεναρισμα.Τα μεταλλικα δεν μπαλωναρουν κι ετσι η πιεση παραμενει σταθερη στο κυκλωμα... Άρα...θα EXOYME καλύτερα φρένα... ;) Αλλάζω λάδια στο πιρούνι κάθε χρόνο (αν μου τη "δώσει" τα αλλάζω και στο μεσοδιάστημα). Επειδή δεν έχω πάρει ακόμη την απόφαση να τοποθετήσω καλύτερα ελατήρια κι έχω μείνει με τα εργοστασιακά (6 ετών), αλλάζω σχετικά συχνά τα λάδια, κάνοντας και μερικές δοκιμές με "αυτοσχέδιους" αποστάτες. Δυστυχώς, οι ιδιότητες των...ελαίων χάνονται πολύ σύντομα (σε δύο-τρεις μήνες) κι έτσι νιώθω την "ανάγκη" να τα ξαναλλάξω... Όσο για τα υγρά των φρένων, πέρα από την εξαέρωση που γίνεται όποτε αλλάζω τακάκια (κάθε 3-4 μήνες εμπρός, κάθε 3-4 χρόνια το πίσω), τα αλλάζω εντελώς, κάθε χρόνο. Τώρα, μάλλον έφτασε ο καιρός να ανοίξω και τη δαγκάνα, να δω τα έμβολα και τα τιμουχάκια. Μία τέτοια "επέμβαση" μπορεί και να μεταμορφώσει το φρένο... Σημείωση: ΒΑΛΤΕ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ ΥΨΗΛΗΣ.- Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 23 , 2005 από τον Barchman Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
2troxoi 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2005 Ποια ειναι αυτα? Μα φυσικα τα λαδια του μπροστινου συστηματος αναρτησης και τα υγρα των φρενων. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ αναλωσημα για την ασφαλεια μας. Αλλα ας τα παρουμε με την σειρα. 1ον) ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Τα λαδια της μπροστινης αναρτησης,δεν μπηκαν εκει μεσα για να δουλεψουν επ'απειρον.Εχουν κι αυτα την φθορα τους. Πιεζονται,αναγκαζονται να περνουν μεσα απο μικρες τρυπουλες,και ζεσταινονται (υπερβολικα καποιες φορες) Ολα αυτα μαζι συνεισφερουν στην καταπονηση του λαδιου και τελικα στην καταστροφη του. Τι συμβαινει οταν αυτα τα λαδια εχουν καταστραφει και πως το καταλαβαινουμε. Χανεται η αποσβεση της επαναφορας και της συμπιεσης με αποτελεσμα κακη αισθηση της αναρτησης. Το πρωτο πραγμα που θα νιωσουμε ειναι μια ασταθεια της μοτοσυκλετας στις στροφες.Νειωθεις σαν να ειναι ετοιμο να γλυστρησει το μπροστινο σου ελαστικο (ακομα κι αν αυτο ειναι καινουριο) Στις λακουβες και στα εγκαρσια σαμαρακια των δρομων,η μοτοσυκλετα κοπαναει ασχημα και νομιζεις οτι θα πεσεις. Στις μεγαλες ταχυτητες υπαρχει εντονο κουνημα της μοτοσυκλετας και ασταθεια που σε αναγκαζει να μειωσεις ταχυτητα. Τα φρενα μας ειναι λιγοτερο αποτελεσματικα με μια "τελειωμενη" μπροστινη αναρτηση. Αυτα ειναι απο τα σημαντικοτερα που θα νιωσουμε οταν οπως ειπα τα λαδια καταστραφουν. Και τι κανουμε γι αυτο? Πηγαινουμε στο συνεργειο της επιλογης μας και ζηταμε απο τον μαστορα να μας αλλαξει τα λαδια της αναρτησης.Αν μαλιστα πατε και σε εξειδικευμενο αναρτησαδικο ακομα καλυτερα. Η αλλαγη των λαδιων της αναρτησης λοιπον,πρεπει να γινεται καθε δυο χρονια ή καθε 20000χιλ (Καλο θα ηταν βεβαια μαζι με τα λαδια να αλλαζονται και οι τσιμουχες για να μην υπαρξει θεμα διαροης αργοτερα που θα μας αναγκασει να ξαναλυσουμε το μπροστινο συστημα μονο γι αυτες) 2ον) ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ ΜΑΣ Το επομενο αναλωσημο ειναι τα υγρα των φρενων (εμπρος και πισω). Ποσοι τα αλλαζετε στην σωστη χρονικη στιγμη? Αυτα πρεπει να αλλαζονται μια φορα τον χρονο κι αυτο γιατι κι αυτα καταστρεφονται απο την θερμοκρασια που αναπτυσουν και απο την οξυδωση.Οσο ποιο πολυκαιρισμενα ειναι τοσο ευκολοτερα ανεβαζουν θερμοκρασια και δημιουργουν φυσαλιδες που εχουν ως αποτελεσμα την αδυναμια μεταφορας της σωστης πιεσης στα εμβολα των δαγκανων.(Και γι αυτο καποιοι κανουν εξαερωσεις στα συστηματα των φρενων τους απο το να πανε να τα αλλαξουν!) Θυμηθειτε πως οταν τα υγρα φτασουν σε μια μεγαλη θερμοκρασια την πρωτη φορα,μετα θα το επαναλαμβανουν συνεχως και με μεγαλη ευκολια!!! Τα καταστραμενα υγρα φρενων εχουν ως αποτελεσμα το κακο φρεναρισμα (γενικως) οπως ειπα.Σπογγωδη αισθηση στην μανετα και το πενταλ και σε extreme καταστασεις (σβελτη οδηγηση σε στροφιλικια οταν ανεβασουν μεγαλη θερμοκρασια) το πολυ ασθενες φρεναρισμα. Ετσι λοιπον η εγκαιρη αλλαγη τους στην προβλεπομενη χρονικη στιγμη,μας εξασφαλιζει καλα φρενα και διαρκεια. Τip> Επισης πρεπει να ξερετε πως και οι πλαστικοι σωληνες των φρενων χρειαζονται αντικατασταση μετα απο ενα χρονικο διαστημα.Αυτο καθοριζεται στα 5 χρονια.Οποτε επι της ευκαιριας,αλλαξτε τα με μεταλλικα τα οποια δεν χρειαζεται να αντικατασταθουν ποτε πια. Δεν θα εχετε καλυτερα φρενα απ οτι με τα πλαστικα,αλλα θα εχετε σωστο φρεναρισμα σε διαρκεια ακομα και μετα απο αρκετη καταπονηση κι αυτο γιατι τα πλαστικα εχουν την ταση να "μπαλοναρουν" (να φουσκωνουν) οταν ανεβει η θερμοκρασια των υγρων κατω απο μεγαλη καταπονηση κι ετσι εχεις ασαφη και σπογγωδη αισθηση στην μανετα και ενιοτε χρειαζεται να εξασκεις μεγαλυτερη δυναμη για να εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα στο φρεναρισμα.Τα μεταλλικα δεν μπαλωναρουν κι ετσι η πιεση παραμενει σταθερη στο κυκλωμα. Και μιας και μιλαμε για υγρα,θυμηθειτε κι οποιοι εχετε υδραυλικο συμπλεκτη να αλλαζετε τα υγρα του το αργοτερο καθε 2 χρονια.Αν δεν το κανετε υπαρχει κινδυνος να παθει ζημια η τσιμουχα του εμβολου που πιεζει τους δισκους που σημαινει αντικατασταση του με το αναλογο κοστος. <{POST_SNAPBACK}> ΣΩΣΤΟΣ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ilio 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2005 Εγω τωρα εκανα sevice στα μπροστινα πριν μια εβδομαδα και πρεπει και στο αμορτισερ γιατι χρειαζεται αλλα δν παιζουν γκαφρα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2006 Επαναφορα για τους ξεχασιαρηδες :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
free rider 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2006 ωραίο τόπικ και σαν ιδέα .. λάδια μπροστινού και ελατήρια είναι το αγαπημένο θέμα μου.. γενικότερα παιχνίδι με τη γεωμετρία της μηχανής με έχει φέρει στο σημείο να καταλαβαίνω οτι αν θέλω να έχω ασφαλή κατάσταση την στιγμή του πλαγιάσματος πρέπει να πειραματιστώ ή στην τελική να έχω σε πολύ καλή κατάσταση το μπροστινό σύστημα.. φρένα πάλι εκτός απο υγρά να προσθέσω οτι πολλές φορές αν κάποιος δεν έχει καλή απόδωση απο το μπροστινό, βάζει σωληνάκια υψηλής. Είναι προτιμότερο απο αυτό να αλάζει το σετ με τα τσιμουχάκια των σιαγώνων της δαγκάνας κάτω δηλ στο δισκόφρενό καθώς και το ππιστόνι πάνω στη τρόμπα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Ένα refresh για τους νέους! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Ωωωωωω..... πολύ ωραίο τόπικ!!!! Δεν το είχα δεί!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Ρε συ ΑLΧ, ακεφτόμουν να κάνω νέο τοπικ, αλλά μια και το ανέβασες, θέλω να ρωτήσω: -αποσβεση επαναφορας -αποσβεση συμπιεσης Σε απλά ελληνικά τι σημαίνουν αυτοί οι όροι; Και ακόμη: αν μαλακώσεις π.χ. το πισινό, θα πρέπει να μαλακώσεις και το μπροστινό; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Ρε συ ΑLΧ, ακεφτόμουν να κάνω νέο τοπικ, αλλά μια και το ανέβασες, θέλω να ρωτήσω: -αποσβεση επαναφορας -αποσβεση συμπιεσης Σε απλά ελληνικά τι σημαίνουν αυτοί οι όροι; Και ακόμη: αν μαλακώσεις π.χ. το πισινό, θα πρέπει να μαλακώσεις και το μπροστινό; Απόσβεση συμπίεσης: Είναι το πόσο γρήγορα ή αργά αντιδράει η ανάρτηση όταν συμπιεστεί για κάποιο λόγο. (πχ από φρενάρισμα, από λακούβα, από σαμαράκι κτλ) Απόσβεση επαναφοράς: Είναι το πόσο γρήγορα ή αργά επανέρχεται η ανάρτηση στη φυσιολογική της θέση (αυτή που έχει δηλαδή όταν το φορτίο της είναι το βάρος της μοτοσυκλέτας και το δικό μας) Αν θέλεις πές το "εκτονώνεται" μετά την συμπίεση που δέχτηκε. Και στις δύο αυτές έννοιες, οι ακραίες καταστάσεις είναι λάθος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ρυθμίσεις πρέπει να είναι κάπου στην μέση. Ούτε πολύ αργή συμπίεση/επαναφορά αλλά ούτε και πολύ γρήγορη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 θενκς Αλεξ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Εγώ απο τότε που πήρα το Φέιζερ το οποίο έχει τώρα 37000 χλμ δεν έχω πειράξει καθόλου τις ρυθμίσεις της πάντως! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 κι εγω με 35000χλμ πλεον στο TDM έπρεπε να "θυμισω" στο συνεργειο την αλλαγη λαδιων... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsadakias 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Ένα refresh για τους νέους! Πάνω στην ώρα, τώρα το είδα αλλά εδώ και μερικές μέρες αναρωτιόμουν κάθε πότε θέλουν αλλαγή.... Νά σαι καλά!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apatsi 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Πολύ καλό τόπικ ΑLX.Σε λίγα χιλιόμετρα θα πάω το vstrom μου για σέρβις,έχει κάνει 25000χλμ.Πέπει να του αλλάξω τα λάδια στην ανάρτηση και τα υγρα φρένων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Αλεξανδρε, δηλαδη εγω που θα την εχω σχεδον 1 χρονο "φημομενη" την μηχανη σε αποθηκη, +1 χρονο (2 συνολικα) λες να παω και αλλαγη λαδιων στις μπουκαλες ? (για τα φρενα θα το εκανα, συμπλεχτη ομολογω πως οχι). Και το κυριοτερο... ποσο θα παει το μαλι για αλλαγη λαδιων σε μπουκαλες πανω κατω ? 50-100-200 ? να ξερουμε τι να περιμενουμε πανω κατω... ΥΓ. πολυ καλο 2 πραγματακια δεν τα ηξερα, για τον χρονο αλλαγη στις μπουκαλες και στο συμπλεχτη ιδικα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnnyestia 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2009 Εγώ στην πρώτη ευκαιρία που θα αλλάξω λάδια στις μπουκάλες, θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να αλλάξω και ελατήρια. 20,000 χλμ μου φαίνονται λίγα πάντως για αλλαγή. Ανάλογα την χρήση φυσικά, αλλά στις 30-40 χιλιάδες μου φαίνεται πιό "σωστό". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 Αλεξανδρε, δηλαδη εγω που θα την εχω σχεδον 1 χρονο "φημομενη" την μηχανη σε αποθηκη, +1 χρονο (2 συνολικα) λες να παω και αλλαγη λαδιων στις μπουκαλες ? (για τα φρενα θα το εκανα, συμπλεχτη ομολογω πως οχι). Και το κυριοτερο... ποσο θα παει το μαλι για αλλαγη λαδιων σε μπουκαλες πανω κατω ? 50-100-200 ? να ξερουμε τι να περιμενουμε πανω κατω... ΥΓ. πολυ καλο 2 πραγματακια δεν τα ηξερα, για τον χρονο αλλαγη στις μπουκαλες και στο συμπλεχτη ιδικα Εσύ το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τα λάδια του κινητήρα :D Mετά τα υγρά των φρένων και του συμπλέκτη. Τα λάδια στις μπουκάλες φθείρονται όταν δουλεύουν, άρα αν δεν έχεις κάνει χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις άμεσα. Εγώ στην πρώτη ευκαιρία που θα αλλάξω λάδια στις μπουκάλες, θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να αλλάξω και ελατήρια. 20,000 χλμ μου φαίνονται λίγα πάντως για αλλαγή. Ανάλογα την χρήση φυσικά, αλλά στις 30-40 χιλιάδες μου φαίνεται πιό "σωστό". Καλό είναι όσοι έχετε πάνω των 30000χιλ, σε αλλαγή λαδιών να κάνετε το κουμάντο σας για να αγοράσετε κι ένα σετ προοδευτικά ελατήρια για το μπροστινό σας. (ειδικά οι Γιαπωνέζοι... χωρίς να θέλω να την πω στα Γιαπωνέζικα) Θα κάνετε ένα πολύ σημαντικό δώρο στη καλή σας και στον εαυτό σας. Θα δείτε πως θα αλλάξει πάρα πολύ προς το καλύτερο η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας σας απ' ότι με τα μαμά ελατήρια. Εκεί είναι τα σημαντικά σημεία που πρέπει να πρωτο-χώνουμε λεφτά κι όχι σε εξατμίσεις φίλτρα κλπ αξεσουάρ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες