Jump to content

Recommended Posts

πολύ ωραίο θρεντ! μπράβο στο δημιουργό!!!

Το service των 10.000 που περιλαμβάνει ρύθμιση βαλβίδων, αλλαγή φίλτρου αέρα κτλ κοστίζει περίπου (μαζί με τα ανταλλακτικά) περίπου 230 – 260 ευρώ.

:shock: :shock: :shock:

πάντως μόνο και μόνο αυτο εκτινασει το κόστος μιας και η εργασία αυτή στα περισσότερα ιαπωνικά in line 4 μοντέλα γίνετε στις 40 με 42.000 χλμ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εδω εχει γινει ενα λαθος απο τον Μιχαλη προφανως, το μεγαλο service που περιλαμβανη ρυθμιση βαλβιδων, γινεται ειτε στις 20.000χμ ειτε μεταγενεστερα. Παντως σιγουρα οχι στις 10.000.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλά σχόλια έχουν γραφτεί για τα Pirelli Scorpion Sync για τον τίγρη. Πρέπει να ταιριάζουν καλά στη μηχανή, απ όσο ξέρω είναι και λάστιχα πρώτης τοποθέτησης στο Multistrada οπότε ίσως αξίζει κάποιος να τα δοκιμάσει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

25ευρώ για να σου αλλάξει λάδια! Έλεος, εδώ μου τα αλλάζουν τσάμπα αν πάρω το λάδι από εκεί. Εάν με χρεώνανε θα τα άλλαζα μόνος μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν κατεβάζεις ταχύτητες και τσουλάς με νεκρά ή με συμπλέκτη. Εκεί στο ρελαντί έχει μια αρυθμία και καμιά φορά πάει να σβήσει. Αν το ξέρεις δεν είναι επικίνδυνο, αλλά θα το κοιτάξω φυσικά.

Αν πας by the book, πρέπει να αλλάζεις λάδια κάθε 10.000km και έλεγχο βαλβίδων κάθε 20.000km.

Αλλά κλασικά στην Ελλάδα όλα αυτά τα διαστήματα τα μειώνουμε στο μισό.

Φυσικά μπορείς να απαιτήσεις από τον μηχανικό να κάνει τις εργασίες σύμφωνα με το βιβλίο, χωρίς να χάσεις την εγγύηση.

Προσωπικά δεν διαφωνώ με την πρακτική αυτή. Μπορεί να αυξάνει το κόστος συντήρησης, αλλά ξέρεις ότι το μηχανάκι σου είναι πάντα σε καλή κατάσταση.

1) Δεν έκανε λάθος. Είπε πως εν γνώσει του το έκανε για να είναι σίγουρος. (δεν είπε αν πρόσεξε κάτι πριν, μάλλον όμως δεν είχε κανένα σύμπτωμα. δεν έγραψε όμως και αν είδε βελτίωση μετά!)

Δε διαφωνώ (πολύ!) με την προληπτική ρύθμιση βαλβίδων.

2) Η ερώτησή μου είναι: τελικά χρειάζονταν ρύθμιση στις 10.000χλμ; (δεν ξέρω και πόσο "ακούγονται" στον τίγρη όταν απορρυθμίζονται...)

Η απάντηση είναι χρήσιμη για την χρονική (χιλιομετρική!) απόσταση της επόμενης ρύθμισης, πιστεύω...

...και όσο για τα εργατικά, αναγκαίο κακό εντός εγγύησης...

3) το σημαντικότερο: το πρόβλημα σβησίματος δε μου αρέσει καθόλου... θυμίζει ΧΤ ή είναι μεμονωμένο; (και πάλι ρε γμτ, καινούριο μηχανάκι :angry: , πως βγαίνουν απ'το εργοστάσιο; :swear: υπάρχει περίπτωση να έφταιγαν οι βενζίνες; )

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά τα λες cbk.

Το αν πραγματικά θέλει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 10.000 χλμ είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω. Ίσως μετά από 60.000 χλμ και αν το μηχανάκι εξακολουθεί να δουλεύει καλά να δούμε αν είναι σωστή επιλογή ή σπατάλη.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που καβαλάω την μηχανή μετά από μεγάλο σέρβις, μου φαίνεται ότι είναι αισθητά βελτιωμένη.

Βέβαια αλλάζονται λάδια, φίλτρα, μπουζί, γίνεται γενικότερος έλεγχος σε ντίζες κτλ, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω αν η βελτίωση οφείλεται στις βαλβίδες ή όχι.

Για το θέμα του σβησίματος, κατάλαβα τι λες για τα ΧΤ γιατί είχα fazer και είχα πολλά προβλήματα με το TPS.

Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει παραπάνω, αλλά δεν είχε σχέση με τα προβλήματα των yamaha. Έφταιγε η πεταλούδα του γκαζιού που ήθελε ρύθμιση και από τότε δεν μου έχει ξαναπροκαλέσει πρόβλημα.

Την Τετάρτη θα πάω με τη μηχανή Κέρκυρα και με την επιστροφή θα πάω για το σέρβις των 30.000χλμ, οπότε θα επανέλθω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
1) Το αν πραγματικά θέλει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 10.000 χλμ είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω. Ίσως μετά από 60.000 χλμ και αν το μηχανάκι εξακολουθεί να δουλεύει καλά να δούμε αν είναι σωστή επιλογή ή σπατάλη.

2) Για το θέμα του σβησίματος, κατάλαβα τι λες για τα ΧΤ γιατί είχα fazer και είχα πολλά προβλήματα με το TPS.

Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει παραπάνω, αλλά δεν είχε σχέση με τα προβλήματα των yamaha. Έφταιγε η πεταλούδα του γκαζιού που ήθελε ρύθμιση και από τότε δεν μου έχει ξαναπροκαλέσει πρόβλημα.

3) Την Τετάρτη θα πάω με τη μηχανή Κέρκυρα και με την επιστροφή θα πάω για το σέρβις των 30.000χλμ, οπότε θα επανέλθω!

1) Θα έλεγα να επιδιώξεις να μάθεις, γιατί αν δε χρειάζεται, άδικα το λύσιμο-δέσιμο-γρατζούνισμα-κατσαβίδιασμα με τις όποιες επιπτώσεις, ακόμη και της μακροζωΐας στις βόλτες των βιδών...

2) λένε πως θέλει ρύθμισμα σε κάθε service.

3) Καλό δρόμο!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν παίδες!

Συνεχίζω το βιογραφικό του τίγρη.

Εδώ και αρκετές μέρες έγινε το μεγάλο σέρβις των 30.000χλμ.

Αλλάχτηκαν φυσικά λάδια (Mobil 19? / λίτρο) φίλτρο, μπουζί.

Επίσης έβαλα φίλτρο αέρα ΚΝ 58?.

Ταυτόχρονα άλλαξα αλυσίδα και γρανάζια. Μπήκε DID συνολικό κόστος μαζί με τα γρανάζια 182?.

Τέλος αλλάχτηκαν και τα μπροστινά τακκάκια. Φυσικά δεν έβαλα τα εργοστασιακά που κάνουν 130? (από 180? που είχαν!),

αλλά EBC από το internet με 53?!!!

Όλα τα παραπάνω, μαζί με την εργασία (ρύθμιση βαλβίδων) έφτασαν το συνολικό ποσό των 550?! Σε καλή μεριά!

Άλλες παρατηρήσεις δεν υπάρχουν για την ώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Λοιπόν παίδες!

Συνεχίζω το βιογραφικό του τίγρη.

Εδώ και αρκετές μέρες έγινε το μεγάλο σέρβις των 30.000χλμ.

Αλλάχτηκαν φυσικά λάδια (Mobil 19? / λίτρο) φίλτρο, μπουζί.

Επίσης έβαλα φίλτρο αέρα ΚΝ 58?.

Ταυτόχρονα άλλαξα αλυσίδα και γρανάζια. Μπήκε DID συνολικό κόστος μαζί με τα γρανάζια 182?.

Τέλος αλλάχτηκαν και τα μπροστινά τακκάκια. Φυσικά δεν έβαλα τα εργοστασιακά που κάνουν 130? (από 180? που είχαν!),

αλλά EBC από το internet με 53?!!!

Όλα τα παραπάνω, μαζί με την εργασία (ρύθμιση βαλβίδων) έφτασαν το συνολικό ποσό των 550?! Σε καλή μεριά!

Άλλες παρατηρήσεις δεν υπάρχουν για την ώρα.

ακριβο χομπυ εχουμε διαλεξει... :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω κάνει μέχρι τώρα 500χλμ και είμαι πολύ ικανοποιημένος!!

Καμία σχέση με τα carbone lorraine που είχα βάλει πριν!

Αυτό που δεν ξέρω είναι η διάρκεια. Έχω ακούσει όμως γενικά καλά λόγια, οπότε ίδωμεν! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενημερώνω το ποστ ότι μετά από μία εκδρομούλα στη Βυτίνα την Κυριακή (φώτο), έγινε μία ακόμα αλλαγή λαδιών για τα 35.000χλμ.

Συνολικό κόστος 70?.

Κατά τα άλλα ουδέν νεότερον από το μέτωπο, εκτός από κάποια μικροαστάθεια του ρελαντί που έχει να κάνει, πιστεύω, με το γνωστό πρόβλημα της ρύθμισης των πεταλούδων.

zmq5u7e1yhsteqoyqx3f_thumb.jpg

Τροποποιήθηκε από τον mixalakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την ρύθμιση των πεταλούδων, δεν φταίει το ρελαντί.

Είναι αυτό που είχε προκαλέσει παλιότερα μερικά σβησίματα. Με τη σωστή ρύθμιση το πρόβλημα είχε λυθεί, αλλά τώρα αρχίζει πάλι να φαίνεται μερικές φορές μιά πτώση των στροφών στο ρελαντί.

Δεν είναι τίποτα σοβαρό και πιθανότατα στο μεγάλο σέρβις να ελεγχτούν οι πεταλούδες ξανά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mike, telika ta EBC meta apo polla xiliometra ti lene? Antoxes? Aisthisi?

Kuriakh kalws exontwn, mpainw pista, opote meta exw lastixa, takakia, megalo service twn 20.000 :S

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω κάνει 5.000 χλμ και ειδικά στην αρχή μου έδιναν πολύ καλή αίσθηση!

Έχουν πολύ ψωμί ακόμα και η απόδοσή τους είναι ικονοποιητικότατη.

Το μόνο που παρουσιάζεται είναι ότι μερικές φορές, μετά από κάποιο πολύ δυνατό φρενάρισμα, νιώθεις σαν να σκαλώνει το τακάκι, αλλά από όσο μου είπαν δεν είναι τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά καλησπέρα εγω εχω ενα innova :sopase::grin: αλλα μεσα στο χρονο σκοπευω να αγορασω ενα τιγρη γι αυτο το λογο να σας ευχαριστησω ολους και πρωτα πρωτα τον Μιχαλη για ολα αυτα που εγραψε οσο να ναι το να διαβαζεις ολες αυτες τις πληροφοριες πριν το αγορασεις(ασχετο που θα το αγορασω ουτος η αλλως επειδη ειναι ερωτας μεγαλος)ειναι σημαντικο.

Ενα μεγαλο μπραβο λοιπον για τον χρονο του/σας και την ορεξη του.Δεν μπορω να πω κατι για τον τιγρη γιατι δεν τον εχω ακομα ζωντανο :cry: εχω ομως διαβασει οτι συζητησεις εχω βρει περι αυτου!!!

Τα μονο φως λοιπον μπορω να σου δωσω φιλε μου ειναι το παρακατω link για το πως θα κανεις το μπουτον του trip control εξωτερικο στο τιμονι!Βεβαια απο αυτα που διαβασα καταλαβα οτι δεν βαζεις χερι στο μηχανακι μονος σου(αν κανω λαθος σου ζητω συγνωμη)αλλα οτι μαθαινεις καλο ειναι!!!!!

Ιδεες να υπαρχουν!!---->ειναι αρκετα ευκολο!!

Υ.Γ: συγνωμη που δεν εβαλα τονους :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την έχω ξαναδεί αυτήν την πατέντα, αλλά όπως είπες δεν βάζω χέρι στο μηχανάκι ούτε για αστείο!

Ειδικά σε ηλεκτρονικά. Μπορεί να μπλέξεις μετά με βροχές και υγρασίες και άντε να βρεις άκρη.

Σου εύχομαι να το πάρεις το κορίτσι με το καλό και να το ευχαριστηθείς! :vv: :vv:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε συ mixalaki, κι εγώ πρόσφατα αγόρασα μια άσπρη tiger και αν και έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα, έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το ρελαντί που σου κάνει κι εσένα.. τελικά εσύ το διόρθωσες; τι ακριβώς έφταιγε; εμένα μου το κάνει όταν κατεβάζω διαδοχικά ταχύτητες και μετά αφήνω τις στροφές να πέσουν τελείως.. μέχρι τώρα μου έχει συμβεί μόνο σε φανάρια, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν μου σβήσει πάνω σε στροφή..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καινούργιο το πήρες;

Γιατί δεν έχω ακούσει να το κάνει σε καινούργια.

Δυστυχώς είναι γνωστό το πρόβλημα και έχει να κάνει με τη ρύθμιση των πεταλούδων. Εμένα κάθε φορά λύνεται προσωρινά, αλλά μετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ξαναεμφανίζεται.

Εν κινήση είναι λίγο δύσκολο να συμβεί, εκτός και αν πατάς συμπλέκτη και τα αφήνεις να μείνει πολύ ώρα στο ρελαντί.

Ειδικά πάνω στη στροφή φαντάζομαι (και ελπίζω! :rolleyes: ) ότι δεν είσαι στο ρελαντί!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε συ mike, καινούριο το πήρα (τον Αύγουστο που μας πέρασε) και όντως μου συμβαίνει ακριβώς ότι σου συμβαίνει κι εσένα.. δεν το κάνει πάντα, αλλά το κάνει.. στην αρχή που το έκανε, νόμιζα πως το μπούκωνα ή κάτι τέτοιο επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά μέσα στην πόλη..αλλά σίγουρα δεν φταίει αυτό γιατί μου το κάνει και μετά από βόλτα στον εθνικό ή γενικά αν την έχω "ανοίξει"..πάντως γενικά πέφτεις εκατό τοις εκατό μέσα σε όλα.. ακριβώς τις ίδιες παρατηρήσεις θα έκανα κι εγώ για το μηχανάκι μου..το μόνο που θα πρόσθετα είναι ότι γενικά το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αρκετά σκληρό (ακόμα και μετά από χρήση κορυφαίου λαδιού)-(red line, τσέκαρε το) . Βασικά όντως έχεις δίκιο, σε στροφή λίγο δύσκολο να συμβεί αυτό γιατί πρέπει να απομονώσεις τόση ώρα ώστε να πέσουν τελείως οι στροφές..

Πάντως γενικώς τον τίγρη μου δεν τον άλλαζα με τίποτα άλλο και ακόμα και πέρα από τις ατέλειες του, όποιος κι αν το έχει οδηγήσει έχει μείνει άναυδος από επιδόσεις, στήσιμο και συμπεριφορά..όσον αφορά εμφάνιση και παρουσία, πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις με αυτά τα λεφτά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εν τω μεταξύ λύσε μου μια απορία.. μετά από πόσα χιλιόμετρα άλλαξες τα πίσω τακάκια? όταν την έπαιρνα, ο αντιπρόσωπος μου είπε πως γενικά όλοι τα αλλάζουν πολύ σύντομα την πρώτη φορά για κάποιο λόγο, όσο έμπειροι και να είναι.. εγώ τα κατάφερα στα 3500 χλμ, αλλά το θεώρησα φυσιολογικό, αφού με είχε προϊδεάσει ο αντιπρόσωπος και την χρησιμοποιώ και μέσα στην πόλη αρκετά.. για πες λοιπόν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που λες για τα τακκάκια το έχω ακούσει και από άλλους, αλλά σε εμένα δεν ίσχυσε.

Τα άλλαξα στις 17.000χλμ τα πίσω και τα μπροστά τα είχα αλλάξει στις 14.000χλμ. Γενικά δεν το πάω τάπα για τα φθείρω, ειδικά το πίσω το οποίο τα χρησιμοποιώ λίγο.

Για το σβήσιμο είναι σίγουρα το γνωστό πρόβλημα της ρύθμισης των πεταλούδων και εμφανίζεται κάθε 6.000-7.000 χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα