Jump to content
Ellessar_GR

Λίπανση συμπλέκτη

Recommended Posts

Όταν αλλάζω ταχύτητες ακούω αρκετά δυνατούς θορύβους τύπου κλάγκ, κλούκ, κλικ....(όπως τα comic books)

Θα αλλάξω λάδια κινητήρα αύριο, και λέω να λιπάνω και τον συμπλέκτη και τις ντίζες φρένων και συμπλέκτη. Ξέρει κανείς πως? έχω δει σε διάφορα φόρουμ αλλά δεν έχει ούτε μισή φωτό και δεν δεν έχω ιδέα πως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

O συμπλέκτης σου κολυμπάει στο λάδι του κινητήρα οπότε τι να λυπάνεις? όσο για τις ντίζες υπάρχει μία ιδιοσυσκευή που κάνει το γρασάρισμα παιχνιδάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η 1η και 2α μπενει παντα βαρεια και χτυπαει. Καμιφορα κανει ενα ιδος "σκρουτς" σαν να μην εχει γραναζαρει αμεσως.

Δεν ειναι κατι. Δοκιμασε να αλλαζεις ταχυτητες λιγο πιο ψηλα. Και εγω στην αρχη αγχονομουν με αυτο το πραγμα.

Οπως ειπε ο jimmys ειναι μεσα στο λαδι βουτιγμενο αυτο το μερος :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να θυμασαι οτι το σπρευ λιπανσης της αλυσιδας δεν κανει για λιπανση στις ντιζες,εγω βαζω ενα λιπαντικο που αγοραζω απο μαγαζι ραπτομηχανων και ειναι πολυ καλο,αν βαριεσαι πες στο συνεργειο οταν πας για λαδια να σου λαδωσουν και τις ντιζες.επισης αν λαδωσεις και το λεβιε ταχυτητων θα γινει λιγο πιο γλυκο,σφιξιματακι αλυσιδα αν χρειαζεται και καλο

λαδωμα(αφου την καθαρισεις)και εισαι ετοιμος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
και τις ντίζες φρένων

Πάντα το έλεγα οτι τα fazer έχουν φρένα ποδηλάτων!! :lol:

Λογικά το κιβώτιο θα το νοιώσεις πολύ διαφορετικά μετά την αλλαγή λαδιών.

To εργαλειάκι που σου λένε τα παιδιά είναι αυτό.

cable_luber.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λαμπρο που το βρισκεις αυτο το πραμα και ποσο? και εγω θελω να λιπανω τις δικες μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την ξέρω την συσκευή, την βρίσκει κανείς εδώ:

http://www.motopissaris.gr/v2/component/pa...id,72/vmcchk,1/

Ποιό είναι αυτό το σπρέι? φαντάζομαι το βρίσκω στα βενζινάδικα ε?

Εκτώς από αυτό όμως πρέπει να λαδώσω και τον λεβιέ ταχυτήτων και κάτι γόνατα στο πλάι της μηχανής, εκείνα με τι λάδια τα λαδώνω? γράσσο κάνει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλλιως με σύριγγα και λαδι μηχανης πχ 10-40 κραταει και περισσοτερο χρονικο διαστημα σε σχεση με τα σπρευ.

Αλλη πατεντα ειναι να παρεις ενα σακουλακι απο πακετο τσιγαρων και αφου το ανοιξεις μια μικρη τρυπουλα ωστε να περασει η ντιζα, στην συνεχεια τυλιξε το με ταινία. Απο το πανω μερος που ηταν ηδη ανοιχτο, προσθεσε λαδι και ασε την βαρυτητα να κανει το εργο της.

Τροποποιήθηκε από τον nik_sgr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Λαμπρο που το βρισκεις αυτο το πραμα και ποσο? και εγω θελω να λιπανω τις δικες μου...

Στην ίδια σελίδα δεξιά, έχει έναν φτηνό τρόπο για να το κάνεις μόνος σου! B)

Λάμπρο, το WD40 στις ντίζες δεν είναι καλή ιδέα, καθώς θα διαλυθεί γρήγορα. Καλύτερα ή ένα παχύτερο λάδι μηχανής ή σπρέι γραφίτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ιδιο θεμα εχω και εγω. αφου οταν αλλαζω ταχυτητα με ακουνε μεχρι το διπλα τετραγωνο :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
το ιδιο θεμα εχω και εγω. αφου οταν αλλαζω ταχυτητα με ακουνε μεχρι το διπλα τετραγωνο :P

κ εγω πρωτες φορες που εβαζα πρωτη, ακουγοταν λες και θα μου μεινουν οι ταχυτητες στο χερι. αφου ρωτησα μηχανικους, φιλους και γνωστους, με καθησυχασαν ολοι, και τωρα εχω ηρεμησει.

βεβαια προσωπικη μου αποψη ειναι οτι οι ντιζες θελουν εξτρα λυπανση, μιας κ η δικια μου με ειχε αφησει μερα μεσημερι στη μεση της αθηνας απο κομμενη ντιζα του συμπλεκτη, και το πηγα μεχρι τον πειραια με καρφωτες... <_<

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

4,95?

cheap_lubera.jpg

0,01?

:P :P :P

Η αλλιως με σύριγγα και λαδι μηχανης πχ 10-40 κραταει και περισσοτερο χρονικο διαστημα σε σχεση με τα σπρευ.

Αλλη πατεντα ειναι να παρεις ενα σακουλακι απο πακετο τσιγαρων και αφου το ανοιξεις μια μικρη τρυπουλα ωστε να περασει η ντιζα, στην συνεχεια τυλιξε το με ταινία. Απο το πανω μερος που ηταν ηδη ανοιχτο, προσθεσε λαδι και ασε την βαρυτητα να κανει το εργο της.

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης ένας πολύ εύκολος τρόπος για την λίπανση της ντίζας, είναι να χρησημοποιήσεις μια μεγάλη σύριγγα και να ρίξεις το λάδι σιγά σιγά μέσα κρατόντας την ντίζα ψηλά. Τα σπρέι λαδιού, συνήθως ρίχνουν το λάδι με πίεση, ωθόντας το μέσα βίαια με αποτέλεσμα να ξεχυλίζει απο όλες τις πάντες και να μην προλαβαίνει να περάσει όλο το καλώδιο μέχρι τέρμα. Η σύριγγα αποτρέπει ακριβώς αυτό. Αφήνει το λάδι να πέσει σιγά σιγά και να περάσει καθ'ολο το μήκος της ντίζας. Το είδα εν λειτουργία όταν πήγα την μηχανή για το πρώτο service, έτσι μου τις λάδωσε ο μηχανιώνης εκεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα