Jump to content
Sign in to follow this  
DrDoom

Κατανάλωση μονοκύλινδρων...

Recommended Posts

Αν και όλο κάτι θα έχει συζητηθεί, δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτη.

Πάμε λοιπόν.

Όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι το τιγράκι έβαλε ταμπέλα. Ταμπέλα πώλησης...

Οι λόγοι είναι το βάρος και το ύψος της μηχανής, αλλά και η κατανάλωση που μπορεί μεν να είναι φυσιολογική για 1000cc μηχανή αλλά όταν καίει όσο το αμάξι δεν μας κάνει.

Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ πήρε το μάτι του (του πατέρα μου) το pegaso strada και του άρεσε. Του είπα ότι είναι και χαμηλό-ελαφρύ και ψήνεται.

ΑΛΛΑ. Έχω ψάξει ένα σορό φόρουμ για την κατανάλωσή του και γενικά για την κατανάλωση των 600αριών και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Θα μπορούσε κάποιος να πει με μια κάποια σιγουριά την κατανάλωση, σε συνθήκες πόλης και μέτριες ταχύτητες <100 και "προοδευτικό" άνοιγμα του γκαζιού.

Είτε για το Pegaso, είτε για το ΧΤ660.

Ευχαριστώ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
αφου θα πηγαινεις κατω απο 100...παρε παπι ...σουπερ οικονομια ^_^

Ναι, θα πάρουμε παπί, αλλά θα πάρουμε ΚΑΙ μηχανή...

Κανάς άλλος ρε παιδιά?

Μόνο 2-3 έχετε 600άρια? Οι υπόλοιποι έχετε 1000άρια???

Ή δεν ξέρετε τι καίτε???

:P

Υ.Γ.Πού είναι οι ΧΤάκιδες???? ΟΕΟ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο Πήγασος είναι πολύ όμορφη μηχανή, την έχει ένας κολλητός.

Το v-strom 650 και το F650gs φημίζονται για την χαμηλή κατανάλωσή τους, όμως είναι δικύλινδρα, εκτός αν πάρεις μεταχειρισμένη μπέμπα 650 που είναι επίσης αστέρι και μονοκύλινδρη.

Εγώ έχω βρει την υγειά μου στο θέμα κατανάλωση με το Στρομάκι, αφού πριν είχα FMX 650 και μου χε πιει το αίμα με τις βενζίνες του..

Χειρότερο από το FMX είναι το XR650, απλά για να μην το πάρεις κι αυτό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πατριωτάκι, τώρα που το λες, εγώ δεν έχω υπολογίσει την κατανάλωση σε σχέση με τα χιλιόμετρα.

Με μια καθημερινή χρήση όμως (σπίτι - δουλειά, καμιά βόλτα για καφέ, κλπ..) το έχω υπολογίσει γύρω στα 35 με 40 ευρά το μήνα....

Δεν ξέρω αν είναι καλά ή όχι, αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτοκίνητο.

Κι εσ'υ ελπίζω να το λές μόνο μεταφορικά.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εάν είναι ΧΑΛΑΡΑ να το φέρνει 6+ εμένα μου φαίνετε βενζινοβόρο...

Εκεί γύρω στο 5+ με 6 το πολύ δεν παίζει τπτ?

Ρε μπας και να πάρουμε δύο παπάκια???? :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου μονοκύλινδρο μεσαίου κυβισμού με πραγματική κατανάλωση κάτω από 5-5,5 λίτρα/100χλμ απλά δεν υπάρχει...Και αυτή με σύνεση...άμα ξεχαστείς λίγο θα βλέπεις γύρω στα 6... Εδώ τα παπιά με το 1/4 του κυβισμού και παίζουν στα 2,5-3 λίτρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φίλε μου μονοκύλινδρο μεσαίου κυβισμού με πραγματική κατανάλωση κάτω από 5-5,5 λίτρα/100χλμ απλά δεν υπάρχει...Και αυτή με σύνεση...άμα ξεχαστείς λίγο θα βλέπεις γύρω στα 6... Εδώ τα παπιά με το 1/4 του κυβισμού και παίζουν στα 2,5-3 λίτρα...

Εντάξει είναι το 5,5-6 αφού κατά κύριο λόγω μιλάμε για την συντηρητικότατη οδήγηση του πατέρα μου.

Απλά είναι και λίγο θεωρητικό ε? Δεν έχεις μετρήσει εσύ ο ίδιος, απλά έτσι πιστεύεις/νομίζεις/έχεις ακούσει... -_-

Κατάλαβες τι θέλω να πω? Γι'αυτό πριν ανέφερα τους ΧΤάκηδες. Ο ίδιος κινητήρας είναι, το ίδιο (περίπου) δεν θα καίνε?

Υ.Γ. Αλήθεια, οι ΧΤάκηδες που είναι λέμε????? B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν άκου εδώ...

Οι κινητήρες στο Strada και στο ΧΤ είναι ίδιοι. Άρα και σχεδόν ίδια κατανάλωση. Λίγο μικρή η διαφορά (σχεδόν αμελητέα) λόγω διαφορετικής χαρτογράφησης.

Τώρα στο ΧΤ μου, βάζω 10-12 ευρώ (γεμίζοντάς το) και κάνω 150-180 χιλιόμετρα. Μιλάμε για ήρεμη οδήγηση, αλλά όχι και σαν κότα.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eμένα το πήγασο με καρμπυρατέρ έκαιγε όσο το GS τώρα :wacko: (δηλαδή 6 με 6,5lit/100χιλ)

Το ψεκαστά όμως πια μεσαία μονοκύλινδρα θα παίζουν χαλαρά κάτω από 6 λίτρα με τέτοιες ταχύτητες που λες και γενικά χαλαρή οδήγηση. Οπότε μην το φοβάσαι. Το GS 650 (το μονοκύλινδρο) σίγουρα παίζει κάπου στα 5lit/100Km μέσης κατανάλωσης.

Δες κι εδώ http://www.motorcyclespecs.co.za/model/bmw...f650gs%2006.htm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.apriliabikers.gr/portal/index.php?topic=3080.0

εδω θα σου λυθουν ολες οι αποριες περι στραντα!!

εγω το χω λατρεψει γιατι με βολευει παρα πολυ!!!αν κ ηθελα χτ,αλλα αφου εχουν ιδιους κινητηρες..το στραντα εχει κ ποιο ενετη σελα,βασικο για μενα.μες στην πολη ειναι σαν πατινι κ εκτος αρκετα αξιοπρεπες!!ειμαι 1.78υ κ 115κ κ στην ταχυτητα των 140 ειμαι ανετος!κ απο αερα κ κραδασμους!!αμα ψαχνεις μονοκυλινδρο ειναι πολυ καλη επιλογη κ ομορφο!

θα σ αρεσει κ σενα!!

ανεβηκα αθηνα το 4ημερο που περασε κ η καταναλωση του στραντα ηταν 5,555.....λτρ σε κυκλο εντος πολεως αθηναίων!αυτο μεταφραζετε σε 225χλμ με ελαχιστες καγκουριες στο προγραμμα.. winkσυν οτι εκανα κ 7χλμ στην ρεζερβα αρα 232χλμ τα οποια δεν τα υπολογισα στον υπολογισμο..η αυττονομια που λεω ειναι πριν την ρεζερβα.

ο κυκλος της αθηνας διαφερει πολυ απο τον κυκλο των πολεων στην κρητη..κρητη σας εχω πει ποση αυτονομια μου βγαζει..

ενα μικρο αποσπασμα απο δικια μου απαντηση.

αν δεν το καγκουρευεις ασυστολα εχεις μια καταναλωση 220-250 χλμ κατι το οποιο ειναι αρκετα καλο για μενα..

οτι παρεις να το χαρεις παντα ορθιοι,με τον πατερα σου κ καλοταξιδο!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν και όλο κάτι θα έχει συζητηθεί, δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτη.

Πάμε λοιπόν.

Όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι το τιγράκι έβαλε ταμπέλα. Ταμπέλα πώλησης...

Οι λόγοι είναι το βάρος και το ύψος της μηχανής, αλλά και η κατανάλωση που μπορεί μεν να είναι φυσιολογική για 1000cc μηχανή αλλά όταν καίει όσο το αμάξι δεν μας κάνει.

Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ πήρε το μάτι του (του πατέρα μου) το pegaso strada και του άρεσε. Του είπα ότι είναι και χαμηλό-ελαφρύ και ψήνεται.

ΑΛΛΑ. Έχω ψάξει ένα σορό φόρουμ για την κατανάλωσή του και γενικά για την κατανάλωση των 600αριών και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Θα μπορούσε κάποιος να πει με μια κάποια σιγουριά την κατανάλωση, σε συνθήκες πόλης και μέτριες ταχύτητες <100 και "προοδευτικό" άνοιγμα του γκαζιού.

Είτε για το Pegaso, είτε για το ΧΤ660.

Ευχαριστώ!

Φιλε εγω κυμαινομαι μεταξυ 4,8 έως 6λιτ/100χμ. 6 μονον οταν εχω συνεπιβατη(ο οποιος κυμαινεται γυρω στα 80 κιλα) και μπαγκαζια+ολιγον κοντρα αερα. Συνηθως ειμαι 5,2-5,5λιτ/100χμ και το μετραω καθε φορα που φουλαρω. Εσυ αν κανεις αυτη την χρηση που λες, θα εισαι γυρω στο 4,8λιτ/100χμ. Με την γυναικα(55 κιλα) περυσι το καλοκαιρι με μια μπαγκαζιερα 35λιτ, ημασταν γυρω στα 5,2λιτ/100χμ. Αυτες τις ημερες που το δουλεψα λιγο μεσα στην Θεσ/νικη και λιγο περιφερειακο εκαψα 4,87/100χμ.

Τροποποιήθηκε από τον nik_sgr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, αλλά είχαμε αποκλείσει το ΧΤ γιατί ο πατέρας μου δεν ήθελε Yamaha, τώρα αποκλείσαμε και το Strada λόγω αντιπροσώπου...

Πάντως πρώτα πρέπει να φύγει το τιγράκι, και μετά να πάμε γι'άλλα... :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπες εδώ παλήκαρε:

http://www.spritmonitor.de/

και κάνε μια αναζήτηση για όποια μηχανή σε ενδιαφέρει...έχει αρχείο για τις περισσότερες της αγοράς...

Χρήστες απο όλο τον κόσμο κρατάνε προσωπικό αρχείο με τα φουλαρίσματα που κάνουν καθώς και τα χιλιόμετρα που τους βγάζουν...

Επίσης σου δίνουν και πληροφορίες για τον τρόπο οδήγησης ανα γέμισμα. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μπες εδώ παλήκαρε:

http://www.spritmonitor.de/

και κάνε μια αναζήτηση για όποια μηχανή σε ενδιαφέρει...έχει αρχείο για τις περισσότερες της αγοράς...

Χρήστες απο όλο τον κόσμο κρατάνε προσωπικό αρχείο με τα φουλαρίσματα που κάνουν καθώς και τα χιλιόμετρα που τους βγάζουν...

Επίσης σου δίνουν και πληροφορίες για τον τρόπο οδήγησης ανα γέμισμα. ;)

Κοίταξα φίλε το σάιτ που λες έτσι από περιέργεια, και με βάση τα λεγόμενά τους, το Tiger που έχω καίει λιγότερα από τα 600άρια μονοκύλινδρα που λέτε εδώ... :wacko:

Ακούς εκεί να καίει από 4,8 εώς σκάρτο 6... :fool:

ΧΑΧΑΧΑ είναι τρελοί αυτοί οι "ρωμαίοι"... :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΚΡΙΒΩΣ ότι λέει ο φίλος παραπάνω.

Μέσα στην πόλη με ότι μηχανάκι και να είχα από 400cc - 600cc ποτέ δεν έπεσα κάτω από 6-6,5λ/100χλμ. και σε ταξίδι ποτέ κάτω από 5λ/100χλμ..

2 μηχανάκια 250cc που είχα παλιότερα (μονοκύλινδρα on-off) δεν θυμάμαι πόσο έκαιγαν ακριβώς αλλά ήταν πολύ κοντά στα παραπάνω νούμερα (πιο κοντά στο 5 νομίζω).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίταξα φίλε το σάιτ που λες έτσι από περιέργεια, και με βάση τα λεγόμενά τους, το Tiger που έχω καίει λιγότερα από τα 600άρια μονοκύλινδρα που λέτε εδώ... :wacko:

Ακούς εκεί να καίει από 4,8 εώς σκάρτο 6... :fool:

ΧΑΧΑΧΑ είναι τρελοί αυτοί οι "ρωμαίοι"... :lol:

Είναι κουλοί ...τα πάνε αργά :D

Πέρα απο την πλάκα δεν μπορεί να σου έβγαλε έναν μόνο στο είδος της μηχανής που ψάχνεις...

αυτά είναι μετρήσεις χρηστών...αν λένε ψέματα, τι κάθονται και κρατάνε ψευδή στατιστικά...δουλειές δεν έχουν?

Σε πολλά που είδα πάντως οι ΄μετρήσεις είναι ταυτόσημες. Βρες χρήστες με τουλάχιστον 20-30 φουλαρίσματα είναι ρεαλιστικότερη η εικόνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

bmw 650 gs dakar 2000 montelo ( black and white ) analoga tin xrisi fisika καιει περιπου στα 4 λιτρα στα 100 με μεσω ορο ταχυτητα 110-120

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει είναι το 5,5-6 αφού κατά κύριο λόγω μιλάμε για την συντηρητικότατη οδήγηση του πατέρα μου.

Απλά είναι και λίγο θεωρητικό ε? Δεν έχεις μετρήσει εσύ ο ίδιος, απλά έτσι πιστεύεις/νομίζεις/έχεις ακούσει... -_-

Κατάλαβες τι θέλω να πω? Γι'αυτό πριν ανέφερα τους ΧΤάκηδες. Ο ίδιος κινητήρας είναι, το ίδιο (περίπου) δεν θα καίνε?

Υ.Γ. Αλήθεια, οι ΧΤάκηδες που είναι λέμε????? B)

Φίλε μου εμένα καίει περίπου 6 λίτρα τα 100 χλμ καιείναι ακριβώς όσο καίει και το αμάξι μου. Δε με χαλάει όμως γιατί και τα κυβικά είναι αρκετά και με καρμπυλατερ, και πως να το κάνουμε ότι έχει δύναμη και την δίνει στο δρόμο πρέπει απο κάπου να την πάρει.

Ένα 650αρι θα είναι λίγο πιο οικονομικό

Άν δε θες να έχεις τέτοιες καταναλώσεις πάρε ένα μικρότερο μηχανάκι να είσαι άνετος. Φυσικά δε θα πηγαίνει όπως το θες ούτε θα έχεις τις ανέσεις που θες τόσο σε ροπές, ισχύ, κρατήματα κτλ κτλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λάβετε υπ' όψιν σας παιδιά οτι το site με τις καταναλώσεις είναι Γερμανικό...

Αλλη ποιότητα βενζίνης !!! Επίσης άλλες θερμοκρασίες !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχει.. ;) (να παινέψουμε λίγο και το σπίτι μας.. :D )

http://www.kawasaki-bikers.gr/modules.php?...opic&t=9736

Φυσικά το ίδιο μοτέρ φοράει και το Versys Και σε τιμή δεν παίζουν μακρυά απο τα μονοκύλινδρα. Για ρίξτε καμιά ματια προς τα κει. Και μιλάμε για μοτέρ με τελείως άλλες επιδόσεις απο ΧΤ-PEGASO

EDIT: Να προσθέσω εδώ πως γενικά τα 2κύλινδρα σε σειρά παίζουν με πολύ χαμηλές καταναλώσεις (βλέπε επίσης TDM 900 Και BMW 800S)

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το tiger προφανος δεν θα εκαιγε τοσο σε ταξιδι...αλλα στην πολη!!!που εκει τα κυβικα κοστιζουν...φυσικα και ενα 1000 δεν ειναι φτιαγμενο για την πολη...

αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα μας...

το δικο μου ειναι καρμπιρατερατο(οποτε τσιμπαει και λιγο παραπανω)

και καιει μεταξυ 5 και 6 αναλογα με τις διαδρομες...χοντρικος 350 χλμ στο τεποζιτο(19 λιτρα χωρις τη ρεζερβα)

αν σου φενετε και αυτο πολυ... crypton x 135...

εντιτ.

μηπως εχετε σμαρτ και το tiger εκαιγε οσο το αμαξι?

στο μποτιλιαρισμα μονο ss καιει πιο πολυ απο αμαξι...

Τροποποιήθηκε από τον thumber

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα