black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2008 Τι πιστοποιηση εχει αυτο το test?? :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2008 Όσο αφορά τα Shark πάντως θα παρακαλέσω θερμά να είμαστε λίγο μετρημένοι ;) ειδικά αν δεν τα έχουμε δοκιμάσει.. δεν ξέρω για άλλες μάρκες που προσπαθούν να ανέβουν στην αγορά... ..η Shark είναι ένα σχετικα μικρό εργοστάσιο το οποίο παλεύει για να καλύψει την ζήτηση. Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν οι περισσότεροι δεν είχαμε ιδέα τι εστί η εταιρεία. Αργότερα κατάφερε να δημιουργήσει ένα προσεγμένο και καλά ελεγχόμενο δίκτυο πωλήσεων, κάτι το οποίο εκτιμήθηκε στην αγορά (χαρακτηριστικά είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα Shark περισσότερο από 10-15% πιο φθηνό στο διαδίκτυο). Η ναυαρχίδα της Shark, το ημι/αγωνιστικό RSR2 είναι ένα κράνος το οποίο βρίσκεται - για πολλούς έμπειρους της αγοράς - στα 5 κορυφαία κράνη αυτή τη στιγμή. Φέτος κατάφεραν να μπουν και στα motoGP ;) αν λέει κάτι αυτό για κανέναν. Όποιος θέλει περισσότερα στοιχεία έχω ένα φρεσκοδοκιμασμένο στα ~140χλω να του δείξω λάιβ :P Δεκάρα δεν δίνω για το τι λέει το τεστ.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Γιώργος Σαββίδης 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2008 Αυτό είναι το δικό μου "crash-test".... το κράνος άνοιξε σε 2 σημεία (στην φωτό φαίνεται το ένα-το άλλο είναι πίσω) αλλά η μεταλλική ράβδος που έχει εσωτερικά-περιμετρικά το Laser άντεξε και επέτρεψε στο κράνος να διατηρήσει την συνοχή του....Εννοείται ότι το αποσβεστικό υλικό (φελιζολ) συμπιέστηκε σε τέτοιο βαθμό στο μέτωπο που ουσιαστικά έφτασε στο όριό του καταλήγοντας από 2 πόντους αρχικό πάχος, να έχει μόνο 2-3 χιλιοστά... Δύσκολο περίπτωση μιας και μιλάμε για "κάρφωμα" με το κεφάλι στον μαρσπιέ αυτοκινήτου που ουσιαστικά είναι το πιο άκαμπτο σημείο του σασί σε ένα αυτοκίνητο...είναι τέτοιες οι δυνάμεις που αναπτύχθηκαν που απέκτησα ένα συμπιεστικό κάταγμα σε θωρακικό σπόνδυλο της σπονδυλικής μου στήλης παρ' όλο που δεν υπήρχε άμεση κρούση σε αυτήν...Ο γιατρός απόρησε πως ο αυχένας μου άντεξε την φοβερή καταπόνηση....Εντάξει ήμουν και λίγο νεότερος .... :P εκδορές στο μέτωπο από τα γυαλιά που φορούσα και μια ελαφρή διάσειση με απώλεια αισθήσεων μερικών λεπτών ήταν τα μόνα επακόλουθα για το κεφάλι μου...Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι το κρανάκι αν και όχι από τα ακριβά, συμπεριφέρθηκε καλά, και μου έσωσε την ζωή μιας (και ο νευροχειρούργος συμφώνησε...) ότι χωρίς αυτό το κεφάλι μου απλά θα είχε διασκορπιστεί στον δρόμο σε πολλά κομμάτια...Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ....Δεν υποστηρίζω ότι άλλο κράνος δεν θα είχε ίδια ή παρόμοια προστασία..απλά ΧΑΙΡΟΜΑΙ που το δικό μου τα έβγαλε πέρα... Αααα και κάτι σημαντικό....Για όσους ονειρεύονται προστασία με 3ψήφια χιλιόμετρα τουλάχιστον όταν υπάρχει κρούση με σταθερό αντικείμενο...Κάτω από 50χλμ/ώρα υπολογίζω την ταχύτητα τελικής επαφής... Αγαπητοί φίλοι βλέποντας κάποιους να έχουν κατανοήσει λανθασμένα τα αποτελέσματα αξιολόγησης sharp θα ήθελα και εγώ να εκφέρω την άποψη μου… και θα ήθελα να θυμηθείτε στην συνέχεια το κράνος του φίλου THEOD. Λοιπόν η άποψη μου πάνω στο θέμα είναι, ότι καλώς υπάρχουν τα ινστιτούτα έρευνας , έγκρισης & οι ελεγκτική μηχανισμοί .Τώρα για τον βαθμό αξιολόγησης καλό είναι να υπάρχει ! Αλλά δυστυχώς είναι λίγο πολύπλοκα τα πράγματα Η αξιολόγηση των κρανών ( sharp test ) πολλά από αυτά που λένε είναι σωστά , άλλα πάλι είναι “ σκοτεινά “ Αν έχετε λίγη υπομονή και όρεξη να διαβάσετε , είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει όσους έχουν προβληματιστεί με αυτά τα τεστ αξιολογήσεις ………να κατανοήσετε την κατάσταση και να έχετε δική σας κρίση Ενότητα Helmet guidance Η πρώτη με σκοπό τις συμβουλές για κράνη με θέματα α) μέγεθος β) φροντίδα γ) ζελατίνα δ)σχεδιασμός & κατασκευή . Για μια τέτοια ομάδα ανθρώπων με επιστημονικές γνώσεις & τέτοιο Budget θα χαρακτηρίσω την ενότητα αυτή επιεικώς ερασιτεχνική δουλειά και πολύ ελλιπής σε ορισμένα θέματα ( παρολου που ο σκοπός του ινστιτούτο είναι η πληροφόρηση των μοτοσικλετιστών για την ασφάλεια των κρανών δεν έχουν ασχοληθεί αρκετά με την ενότητα αυτή ) Παρόλα αυτά όσοι έχετε δει το σχετικό βίντεο θέλω να θυμηθείτε δυο από τα κράνη του βίντεο ένα SHOEI RAID II με το αυτοκόλλητο 1500Gr και το κράνος LAZER μοντέλο DAYTON ( στην συνέχεια θα ξανααφερθουμε σε αυτά τα δυο κράνη ) Η δοκιμές sharp Σε αυτό το θέμα μας περιγράφουν ότι έχουν συγκεντρώσει μερικά από τα καλλίτερα στοιχεία από τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο ,δοκιμάζουν τα κράνη σε κρούση στις περιοχές που πιθανόν να χτυπήσει που θα έχει σαν συνέπεια τον κίνδυνο του εγκεφαλικού τραυματισμού και την επίδραση σε αυτόν και δοκιμές τριβής του κελυφους για να εκτιμήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού του αυχένα.. Με “ τιμές “ που αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές συνθήκες Με λίγα λόγια για να κατανοήσουμε την διαφορά των δοκιμών που λένε , ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα στο πόσο αξιόπιστες είναι οι πληροφορίες που μας δίνουν που θα μας βοηθήσουν στην αγορά ενός “ τίμιου “κράνους . Πρέπει να γνωρίζουμε μερικά βασικά στοιχεία για το κεφάλι μας……. και για τα κράνη ……. Για το κεφάλι : Σαν παράδειγμα θα αναφερθώ στο γνωστό σε όλους μπλακ αουτ ( διασηση εγκεφάλου ) αν και σε αυτό δεν είμαι ειδικός θα προσπαθήσω με όσα γνωρίζω να το εξηγήσω, η απότομη μετακίνηση του εγκεφάλου την στιγμή της κρούσεις είναι η αιτία που μετακινείται ο προστατευτικός “ ζελές “ που βρίσκεται γύρω από αυτόν , τότε ο εγκέφαλος χτυπώντας , δημιουργείτε ένα αιμάτωμα σε αυτόν και έχουμε το λεγόμενο μπλακ άουτ ( η διασηση για πολλούς όταν την ακούν νομίζουν ότι είναι δεν είναι κάτι σοβαρό ,δυστυχώς είναι πολύ σοβαρό , τόσο που ίσως χρειαστούμε συγχωροχάρτι για διαβατήριο) Για να αποφύγουμε αυτήν την περίπτωση τα κράνη θα πρέπει να έχουν ένα προστατευτικό μαξιλάρι πάχους τουλάχιστον όσο το κεφάλι μας , αυτό εκτός από το μεγάλο βάρος ,φέρνει & άλλους κινδύνους σε περίπτωση πτώσης η μεγάλη ακτίνα του κράνους από τον σκελετικό άξονα μας είναι και μοχλός δύναμης προς αυτόν Επίσης για τον αυχένα & σπονδυλική στήλη : Σε παρατεταμένη ολίσθηση του κράνους με επαφή με το έδαφος, αναπτύσσονται πολλές φορές θερμοκρασίες τήξεως του υλικού ανεβάζοντας τον συντελεστή τριβής του κελύφους που στιγμιαία φρενάρει και σαν αποτέλεσμα έχουμε την καταπόνηση του σκελετικού μας άξονα ( λαιμό & σπονδυλική στήλη ).Ιδιαίτερα από τα πολυμερή υλικά ( θερμοπλαστικά ) που πολλές φορές μπορεί να είναι και η αιτία του …………. Για τα κράνη : Από όσο γνωρίζω κανείς δεν έχει ανακαλύψει τον τέλειο συνδυασμό υλικών και τον τρόπο Κατασκευης του απόλυτα ασφαλούς κράνους σε αντοχή κρούσης , απορρόφησης ,διάτρησης , τριβής κ.λ.π . (κάθε υλικό η συνδυασμός, έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, άλλα στην κρουση,το άπλωμα,την απορρόφηση,τριβή κ.λ.π) Συνεπώς τα πρότυπα δεν μπορούν για την ώρα να ορισθούν σε όλες τις δοκιμασίες με “ τιμές “ από πραγματικές συνθήκες Αυτή είναι οι κύριοι λόγοι που εξοπλισμένα ινστιτούτα με επιστήμονες ερευνούν υλικά & τεχνικές εφαρμογής για να μπορέσουν να δώσουν πληροφορίες υλικών, και διαδικασίες εφαρμογών τον καλύτερων υλικών με το μέγιστο δυνατόν άπλωμα της κρούσης αλλα και της απόσβεσης για να εκμεταλλευτούν οι κατασκευαστές αυτές της πληροφορίες και να κατασκευάσουν κράνη με το μικρότερο δυνατόν εξωτερικό μέγεθος και το μικρότερο συνολικό βάρος Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες θα κατασκευάσουν με τα καλλίτερα υλικά και τις καλλίτερες τεχνικές τα κράνη τους , Ότι νέο και καλλίτερο ( υλικό & τεχνικές ) είναι συνήθως και ακριβότερο στην αρχή από το προηγούμενο .Μην ξεχνάμε οτι όλοι θέλουν το εύκολο και μεγαλύτερο κέρδος , κάποιες μάλιστα δεν είναι καν κατασκευαστές και δεν Γνωρίζουν το “ αντικείμενο “ ( εμπορεύονται ένα εμπορικό σήμα και το desing ( Δυστυχώς αυτές οι εταιρείες είναι πολλές ) Αφού έβγαλα της "κακίες" μου για τις μη κατασκευάστριες εταιρείες σας αναφέρω ότι στο παρελθόν είχα αρκετές εμπειρίες από κράνη με αστοχία υλικού η υλικά που δεν μπόρεσαν να προστατέψουν τους μοτοσικλετιστές σε περιπτώσεις ατυχημάτων που η μοτοσικλέτα τους δεν είχε ταχύτητα μεγαλύτερη των 60 km , Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει μια αναφορά αληθινής ιστορίας ΕΔΩ μιας γερμανικής εταιρείας πολύ δημοφιλής με πωλήσεις πολλών χιλιάδων κρανών κάθε χρόνο Ενότητα Ratings Και τώρα στο ζουμί τις αξιολόγησης sharp , η λίστα των υπο δοκιμην κρανών πως καταρτίστηκε ?Απουσιάζουν πολλές εταιρείες που πωλούν τα κράνη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές χώρες της Ε.Ε ( πολλές δεκάδες χιλιάδες ανά χρόνο ) και έχουν πιστοποιήσεις από οργανισμούς όπως την φρέσκια British Standard BS 6658:1985 H δικές μου πληροφορίες λένε την περισσότερη σαβούρα κρανών στην αγορά της Ευρώπης την διανέμουν αυτοί που μετρούν με την ίντσα. Η μεγαλύτεροι βαπτιστές Κρανών από china –Taiwan – Korea κ.α = ίντσα / 1”= ARASHI /Ultra / Nitro / BOX / RST /Takachi και άλλα πολλά Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχω δει καμία μεγάλη εταιρεία κατασκευης κρανών να μετράει με ίντσα ……..Παρα μόνο πολλούς ’’νονους’’ κρανών, Τα ίδια και περισσότερα κάνουν και από την άλλη μεριά του ατλαντικού , όλο εντυπωσιακά τεστ με κράνη παρουσιάζουν και αυτοί Βαπτίζουν πουλάνε και κατηγορούν κατασκευαστές ! Έχω μια απορία ? Γιατί δεν κατασκευάζουν κράνη και αυτοί να μας δείξουν πως είναι τα ασφαλή κράνη και όλο κρίνουν…….. Αυτοί που στις ζελατίνες των κρανών που πωλούν εκεί , έχουν την πιστοποίηση της Ε.C.E 22.05 και όταν θέλουν να παρουσιάσουν ένα καλό ρούχο μοτοσικλετιστή λένε ότι οι ενισχύσεις έχουν έγκριση C.E 1621 τι να κάνουν αφού δεν έχουν δικό τους νομοθετικό πλαίσιο & οργανισμό έγκρισης , κάτι πρέπει να παρουσιάσουν ( έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουν ) Αυτοί οι “νονοί “ είναι μόνο έμποροι κρανών που δεν συμμετέχουν στην εξέλιξη των κρανών , έχουν επενδύσει λίγα χρήματα για την εταιρεία τους και όταν δεν πάει κάτι καλά, αλλάζουν πολύ εύκολα το όνομα τους από Γιώργος την άλλη μέρα λέγονται Λάμπρος , οι απώλειες είναι πολύ μικρές…………. Ενώ οι κατασκευάστριες εταιρείες όπως την Nolan , Lazer , Nzi , Arai , Shoei , schuberth ,Vemar και άλλες πολλές έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για το όνομα τους σε αγώνες που βοηθούν στην εξέλιξη των κρανών έχουν εργαστήρια με επιστήμονες μέσα στα εργοστάσια για τα τεστ των κρανών και την εξέλιξη τους , αυτοί δεν μπορούν να αλλάξουν ονομα τόσο εύκολα αν δεν πάει κάτι καλά ….. το κόστος είναι πολύ μεγάλο για την αλλαγή του ονόματος Ζητώ συγνώμη για τον θυμό μου …….. Αλλά δεν μπορώ να συγκροτηθώ όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και παίζουν με την ανθρώπινη ασφάλεια και κοιτούν μόνο τα χρήματα που θα εισπράξουν από μια τέτοια ιστορία Τώρα που ξελάφρωσα ας δούμε λίγο τα τεστ και την αξιολόγηση !!! Αν δούμε την αντικειμενική ? αξιολόγηση όπως πολλοί την είδαν και κατάλαβαν ……….. ( Με όλους τους κατασκευαστές και ανεξαρτήτου τιμής με την αύξουσα σε αριθμό αστεριών ) αυτό δεν το συζητάμε είναι Για πολλά γέλια ……. Άγνωστα κράνη με 50-80 λίρες έχουν περισσότερα αστέρια από επώνυμα κράνη με ιστορία των 450 λίρες Φαίνεται όλοι κοιμούνται και δεν το είδαν παρα μόνο αυτοί με την ίντσα το βρήκαν Ας το δούμε όμως και ποιο δίκαια με ταξινόμηση τιμής από 51-99 λίρες και την αύξουσα σε αριθμό αστεριών Ξαναφέρνουμε κοντά τα προαναφερθέντα ονόματα από τις εταιρείες του UK για δούμε ποια είναι τα καλύτερα ονόματα ARASHI / Ultra / Nitro / BOX / RST /Takachi και άλλα πολλά ( αυτά τα ονόματα είναι όλα από το UK ) υπογραμμίζουμε αυτά τα ονόματα για να δούμε την θέση τους στον πίνακα Make Model Type Star Rating Size (Head Circ.) Price Lazer LZ6 Full face * * * * * XS-XL £60 Arashi Viper Full face * * * * S-XL £65 Box BX2 Full face * * * * s-XL £60 Nitro N755VX Full face * * * * S-XL £80 Nitro N1600 VN Full face * * * * S-XL £80 RST Cobra Vent Full face * * * * S-XL £79 Στην πρώτη θέση βλέπουμε ένα κράνος της LAZER το LZ 6 που δεν έχει καμία τύχη για πωλήσεις από σχεδιασμό , εμφάνιση και εξοπλισμό απέχει μακράν από τα παρακάτω ( απλά το βάλαμε για τα μάτια ) Στις άλλες 5 από της 6 πρώτες θέσεις του πίνακα βλέπουμε τα προαναφερόμενα ονόματα που είναι φυσικά από το UK. Κατασκευαστής ποιος ξέρει ? Από πού? ποιος ξέρει ? πόσο δημοφιλή είναι ? σίγουρα θα γίνουν μετά από αυτά τα τεστ ! Στις καρτέλες των κρανών αυτών θα βρείτε το επίσημο web site των εταιρειών, από που είναι και ποιες είναι η καινοτομίες τους !!! Στην 11 σειρά είδα και αυτό με αξιολόγηση 2 αστεριών στη συνέχεια θα το ξαναδούμε παρακάτω με υψηλότερη τιμή και άλλο βαθμό Lazer Tornado Full face * * XS-XL £90 ( το ιδιο κρανος με του φίλου THEOD.) Αυτό το κράνος έχει σταματήσει να παράγεται από το 2006 και ο αντικαταστάτης του είναι το DAYTON αυτό που σας είπα στην αρχή. Θυμηθείτε ( στο βίντεο με τις συμβουλές ), αφού είχαν καινούργιο αντικαταστάτη γιατί δοκίμασαν το παλαιότερο ? λέτε το τεστ να έγινε το 2006 …… τότε γιατί στην καρτέλα του, γράφουν Test Date 2008-06-12 ? γιατί δεν υπάρχει το Dayton στην λίστα τις lazer? Στη συνέχεια το κράνος Lazer Tornado το ίδιο κράνος με του φίλου THEOD θα το ξανασυναντήσουμε με άλλη βαθμολόγηση …. Τώρα να δούμε την επόμενη κατηγορία με ταξινόμηση τιμής από 100-150 λίρες και την αύξουσα σε αριθμό αστεριών Make Model Type Star Rating Size(Head Circ.) Price Bell M1 Full face * * * * * XS-XXL £130 AGV Airtech Full face * * * * XS-XXL £150 Lazer Fibre Pro Full face * * * * XS-XXL £140 Nitro N810VX Full face * * * * S-XL £100 Nitro N820VX Full face * * * * S-XL £120 Nitro N1430VX Full face * * * * S-XL £100 Στην πρώτη θέση με 5 αστέρια ξαναβλέπουμε ένα κράνους με καμία τύχη σε πωλήσεις όπως και στην πρώτη κατηγορία .Στης άλλες πέντε θέσεις ίδια βαθμολόγηση με 4 αστέρια όλα ! αλλά με διαφορά τιμής αυτά από το UK ( διαφορά τιμής έως 40% ) Nitro N810VX & N1430VX 100 λίρες , Lazer Fibre Pro 140 λίρες ( 60 ευρώ διαφορά τιμής με ίδια βαθμολόγηση εγώ θα έπαιρνα το Nitro) AGV K Series Full face * * * S-XL £100 Και στην 15 σειρά τι βλέπουμε ένα ακριβός ίδιο κράνος από τον ίδιο κατασκευαστή, που είδαμε και στην πρώτη κατηγορία το LAZER Tornado που το κατασκευάζει η Lazer και για την AGV με τα ίδια καλουπια ,Ίδια ζελατίνα & μηχανισμοί και την ίδια επένδυση η μόνη διαφορά είναι το όνομα , το σχήμα των αεραγωγών και το χρώμα Της επένδυσης όχι την ποιότητα μόνο το χρώμα. ( το tornado + υλικό I.M.A.C + το περιμετρικό δαχτυλίδι ενίσχυσης ) Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ, πως το agv πήρε 3 αστέρια σε μια ακριβότερη κατηγορία και 2 αστέρια to Lazer στην φτηνότερη και για μια λίρα το agv άλλαξε κατηγορία. Τέτοια περίεργα όμοιων κρανών είδα με την εταιρεία VEMAR που κατασκευάζει τα ίδια κράνη για πολλές ευρωπαϊκές άλλες εταιρείες που δεν είναι κατασκευαστές αλλά πήραν μεγαλύτερη βαθμολόγηση δεν τα αναφέρω για να μην σας κουράσω και είναι δύσκολο να τα βρείτε στην ελληνική αγορά για να δείτε ότι είναι ίδια. και ένα τελευταίο που δεν έχω καταλάβει , είναι η ακριβότερη κατηγορία 451 + λίρες Shoei X-Spirit Full face * * * * XS-XL £480 Αυτό το κράνος πως πήρε την βαθμολογία του , μόνο του , χωρίς άλλο συγκρίσιμο της ίδιας κατηγορίας πως βρήκαν τα 4 αστέρια ποιο είναι αυτό με τα 3 η 5 αστέρια ? Συνοψίζοντας έχω να πω ότι στα πορίσματα που κατέληξε το ινστιτούτο της συγκεκριμένης χώρας υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία που οφείλονται είτε σε μεταφυσικούς παράγοντες (δεν πιστεύω), είτε πρέπει να πιστέψουμε ότι και αλλού γίνονται συναλλαγές τύπου SIEMENS ΓΕΡΜΑΝΟΣ κλπ .μπορείτε να το διαπιστώσετε συγκρίνοντας δυο κράνη που εξετάστηκαν στο προαναφερθέν τεστ υπάρχουν όλα στην ελληνική αγορά θα διαπιστώσετε ότι είναι σαν να συγκρίνετε μια FERARI με ένα FIATακι (χωρίς παρεξήγηση τα αγαπώ τα φιατ) όταν από την μια έχετε κράνος επώνυμης εταιρείας και από την άλλη ένα MADE IN CHINA….. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο επιστημονικό εργαστήριο… τα μάτια σας και το μυαλό σας να δουλεύουν καλά και η κρίση σας θα προκύψει αβίαστα από προσωπική εμπειρία…ποιος από σας θα έβαζε στην μηχανή του λάστιχα SOY LINK και όχι PIRELLI αλυσίδα CHU LI και όχι DID τακάκια CHANG CHUNG και όχι NISSIN SBS κλπ. Θα αγόραζε κανείς από εσάς παπάκι «ʼκινέζικο» και όχι γιαπωνέζικο? Η συνολική εμπειρία στην πράξη δίνει αβίαστα την απάντηση …κάποιοι θα πουν, ότι πληρώνεις παίρνεις …μα εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές… Προτιμήστε κράνη που στο κούτελο γράφουν SHOEI ARAI SCHUBERTH X-LITE NOLAN LAZER AGV κλπ κλπ από τα κάθε λογής MADE IN CHINA όταν γίνουν εφάμιλλα (που θα γίνουν νομοτελειακά) ποιοτικά,… τότε όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι… ως τότε όμως … Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
terino 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2008 Εγώ πάντως που έχω αρχίσει να ψάχνω τον αντικαταστάτη του OGK FF-4 που έχω άκρη δεν έχω βγάλει ακόμα... Διαβάζω με προσοχή όλα όσα ποστάρονται στο τόπικ και έχω χάσει την μπάλα. Μου φαίνεται ότι στο τέλος θα επικρατήσει ο νόμος του μάρκετινγκ και σε εμένα και με κόβω να κυκλοφορώ με ARAI. Καλά επιχειρηματολογείτε όλοι αλλά δεν βλέπω να βγάζουμε το δια ταύτα το οποίο και είναι το πιο σημαντικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2008 απο το μοτο - τριτη: Λάθος» τα test της SHARP; Τα πρόσφατα test αντοχής κρανών του προγράμματος SHARP, προκάλεσαν αναστάτωση με τα αποτελέσματα τους, αφού πολλά από τα καταξιωμένα στην συνείδηση των αναβατών κράνη, αξιολογήθηκαν με μικρή βαθμολογία. Είναι όμως η διαδικασία προσομοίωσης των συγκρούσεων σωστή; Το υποστηριζόμενο από την Βρετανική κυβέρνηση πρόγραμμα SHARP, αφορά στην αξιολόγηση της προστασίας που προσφέρουν τα μοτοσικλετιστικά κράνη της αγοράς. Τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών αντοχής δόθηκαν στην δημοσιότητα τον Ιούνιο και επεφύλασσαν αρκετές εκπλήξεις, αφού πολλά από τα κορυφαία μοντέλα μεγάλων και πασίγνωστων εταιρειών κατασκευής κρανών, βαθμολογήθηκαν κάτω από το αναμενόμενο. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στους μοτοσικλετιστικούς κύκλους προκαλώντας ανησυχία σε χιλιάδες αναβάτες, που επί σειρά ετών εμπιστευόντουσαν συγκεκριμένες εταιρείες με γνώμονα την ασφάλεια που προσφέρουν τα κράνη τους. Είναι όμως τα αποτελέσματα του SHARP σωστά; Αυτό φαίνεται να αμφισβητεί δημοσίευμα της MCN, στο οποίο αναφέρεται πως η εργαστηριακή προσομοίωση των συγκρούσεων του SHARP, έχει βασιστεί σε λάθος δεδομένα. Συγκεκριμένα, βάση του δημοσιεύματος της Βρετανικής εφημερίδας, τα test του SHARP εστιάζουν στην αντοχή των πλευρικών περιοχών ενός κράνους, δεχόμενοι ότι αυτό είναι το σημείο το οποίο δέχεται πιο συχνά χτυπήματα σε περίπτωση ατυχήματος. Σύμφωνα λοιπόν με το SHARP, το 53% των χτυπημάτων συμβαίνει στα πλαϊνά και αυτό είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν εξετάζοντας τις περιοχές οι οποίες έφεραν εμφανή σημάδια σύγκρουσης, σε κράνη μοτοσικλετιστών που ενεπλάκησαν σε ατυχήματα. Στοιχεία που προκύπτουν από άλλες έρευνες όμως, καταδεικνύουν την μπροστινή πλευρά ενός κράνους ως την περιοχή που δέχεται τα περισσότερα χτυπήματα και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά τα 2/3 των περιπτώσεων, ενώ σε ότι αφορά τις πλαϊνές περιοχές, αυτές έχουν λιγότερο από 15% πιθανότητα να δεχτούν χτύπημα. Εκτός από τα αντικρουόμενα αυτά στοιχεία, αμφιβολίες υπάρχουν και για τον τρόπο με τον οποίο το SHARP κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πλαϊνές περιοχές δέχονται τα περισσότερα χτυπήματα, αφού η παρατήρηση του κελύφους των κρανών δεν αρκεί, δεδομένου ότι σε περίπτωση ατυχήματος είναι πολύ πιθανόν το κράνος να φέρει σημάδια σύγκρουσης σε πολλά σημεία. Σημαντικότατο είναι επίσης το γεγονός πως το πρώτο χτύπημα είναι αυτό που προκαλεί συνήθως σοβαρούς τραυματισμούς ή θάνατο και όχι τα χτυπήματα που έπονται αυτού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iron_gr 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2008 Χθες δημοσιεύτηκαν νέα!! http://sharp.direct.gov.uk/news/ ΔΥΟ αστεράκια το S1 Pro!! Έλεος!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mr.marino 56 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2008 παντως οπως και ναχει....δεν ισχυει παντα το οτι πληρωνεις παιρνεις... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2008 [1*] KBC Force RR (!!!) τάχα για καλύτερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
arisxios 169 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2008 scuberth s 1 pro Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2008 scuberth s 1 pro Καλυτερα προσεχε τις λεξεις που γραφεις.. Η scuberth ειναι Γερμανικη λεξη!!, και μαλλον θα στην "πεσουν" οι.... "ειδημονες"!! :grin: :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
alexk 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2008 μάλλον πρέπει να ανοίξεις καινούριο θέμα, αλλά: από αυτά που έχεις ήδη διαλέξει α) όποιο σου ταιριάζει καλυτερα στο κεφάλι β) όποιο έχει πλήρως αφαιρούμενο και πλενόμενο εσωτερικό (όχι μόνο μάγουλα) και παίρνει υποσιαγώνιο για το χειμώνα. (προσωπικά, θα έψαχνα κάτι που να έχει και εσωτερική φιμέ ζελατίνα) Έχω ανοίξει θέμα αλλά με αυτα που διάβασα σε αυτό το τοπικ έχω μπερδευτεί. Ολα αυτα που αναφερεις τα καλυπτουν κ τα τρια κράνη. Το θέμα είναι ποιό θεωρείται εσεις πιο ασφαλες.Αν δλδ έχουν διαφορα στο θέμα ασφάλειας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
prodigy 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2008 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
savvas1300 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2008 καλα ολα αυτα αλλα δεν δινει περαιτερω πληροφοριες αναλυτικα για μοντελο που δοκιμαζει(οπως ο ncap)παρα μονο μια ξερη παραθεση αστεριων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
alexk 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2008 Πώς εξηγείται το γεγονός οτι το Shoei Raid II παίρνει 4 αστέρια κ το XR-1000 παίρνει 3...? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
valas-GSX-R 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2008 Είναι όντως αξιόπιστο αυτό το τεστ?Γιατί μάρκες όπως η ARAI δεν τα πήγαν καλά.Μήπως τελικά άλλα πληρώνουμε και άλλα παίρνουμε???? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Arxiereas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2009 (τροποποιήθηκε) Καλώς σας βρήκα φίλοι μοτοσυκλετιστές. Επαναφέρω το θέμα όντας νέος στο φόρουμ αλλά 18 χρόνια μοτοσυκλετιστής, για να καταθέσω την άποψή μου όχι για το αν είναι καλά τα arai ή τα shark, αλλά για να πω ότι πρέπει κάποια στιγμή να απομυθοποιήσουμε το τι συμβαίνει στα GP και το αν αυτά που γίνονται εκεί ανταποκρίνονται στη δική μας καθημερινότητα. Στα gp μιλάμε για αθλητές. Αυτό σημαίνει γυμνασμένους ανθρώπους με πείρα, και εξάσκηση στην πτώση στις αποστειρωμένες πάντα συνθήκες μιας πίστας. Αυτοί λοιπόν σίγουρα θα φέρουν το θέμα ασφάλεια σε 1η προταιρεότητα αλλά πηγαίνοντας "ταπα" για 45 λεπτά, θες αν μη τι άλλο σωστό αερισμό, άνεση και ορατότητα. Λέμε συνέχεια ότι το κράνος πρέπει να είναι εφαρμοστό-σφιχτό. Έχετε δει με πόση χαρακτηριστική άνεση αφαιρούν οι αθλητές αυτοί το κράνος τους? Εγώ τουλάχιστον σχεδόν σφίγγω τα δόντια για να βγάλω το δικό μου και απορώ αν το δικό τους κεφάλι είναι με αυτιά ή χωρίς! Πιστεύω λοιπόν ότι μαζί με την ασφάλεια, στον ίδιο βαθμό θέλουν και άνεση. Ίσως εκεί είναι που υπερτερούν τα arai και τα shoei και όχι άδικα όπως έχω διαπιστώσει. Θέλοντας να είμαι σύντομος τελειώνω το μήνυμά μου θυμίζοντάς σας ότι οι αγώνες βασίζονται στους χορηγούς με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές που εμείς πληρώνουμε τα προϊόντα τους. Εξάλλου όταν ένα RX7 ξεκινά από 450Ε λευκό και καταλήγει 700 σαν replica, ε συγνώμη, δεν είναι κράνος των 700 αλλά των 450Ε. Λέτε μόνο τόσα να αξίζουν τα κεφάλια των πρωταθλητών? Από τη δήλωση-ένσταση πάντως της arai αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι κράνη του εμπορίου αυτά που φοράνε. Το ίδιο ισχύει και για τις φόρμες, τα λάστιχα (χάλια τα diablo, δεν τρέχει στα gp η pirelli...) και ό,τι περιβάλλει τον κόσμο του αθλήματος. Υ.Γ. Για όσους έχουν την απορία για τα shark, όταν είχα αγοράσει το R6 λόγο οικονομικής στενότητας αγόρασα ένα "ταπεινό" shark RSF2 290Ε τότε. Ε λοιπόν αυτό το κράνος τελικιάζοντας την μοτοσυκλέτα αγγαλιά με το ντεπόζιτο δεν έκανε κιχ! Σταθερότατο και ησυχότατο, τόσο που σε θέση πλαγιάσματος με 1 κλικ σηκωμένη ζελατίνα, άκουγα κανονικότατα το μοτέρ χωρίς καθόλου αέρα! Μόνη ένσταση για το ευαίσθητο φινίρισμα. Αυτά! Καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιοι! ;) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 29 , 2009 από τον Arxiereas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MotoGamoto 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2009 Καλώς σας βρήκα φίλοι μοτοσυκλετιστές...................... σωστος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chocoperfeto 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2009 Καλώς σας βρήκα φίλοι μοτοσυκλετιστές. Επαναφέρω το θέμα όντας νέος στο φόρουμ αλλά 18 χρόνια μοτοσυκλετιστής, για να καταθέσω την άποψή μου όχι για το αν είναι καλά τα arai ή τα shark, αλλά για να πω ότι πρέπει κάποια στιγμή να απομυθοποιήσουμε το τι συμβαίνει στα GP και το αν αυτά που γίνονται εκεί ανταποκρίνονται στη δική μας καθημερινότητα. Στα gp μιλάμε για αθλητές. Αυτό σημαίνει γυμνασμένους ανθρώπους με πείρα, και εξάσκηση στην πτώση στις αποστειρωμένες πάντα συνθήκες μιας πίστας. Αυτοί λοιπόν σίγουρα θα φέρουν το θέμα ασφάλεια σε 1η προταιρεότητα αλλά πηγαίνοντας "ταπα" για 45 λεπτά, θες αν μη τι άλλο σωστό αερισμό, άνεση και ορατότητα. Λέμε συνέχεια ότι το κράνος πρέπει να είναι εφαρμοστό-σφιχτό. Έχετε δει με πόση χαρακτηριστική άνεση αφαιρούν οι αθλητές αυτοί το κράνος τους? Εγώ τουλάχιστον σχεδόν σφίγγω τα δόντια για να βγάλω το δικό μου και απορώ αν το δικό τους κεφάλι είναι με αυτιά ή χωρίς! Πιστεύω λοιπόν ότι μαζί με την ασφάλεια, στον ίδιο βαθμό θέλουν και άνεση. Ίσως εκεί είναι που υπερτερούν τα arai και τα shoei και όχι άδικα όπως έχω διαπιστώσει. Θέλοντας να είμαι σύντομος τελειώνω το μήνυμά μου θυμίζοντάς σας ότι οι αγώνες βασίζονται στους χορηγούς με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές που εμείς πληρώνουμε τα προϊόντα τους. Εξάλλου όταν ένα RX7 ξεκινά από 450Ε λευκό και καταλήγει 700 σαν replica, ε συγνώμη, δεν είναι κράνος των 700 αλλά των 450Ε. Λέτε μόνο τόσα να αξίζουν τα κεφάλια των πρωταθλητών? Από τη δήλωση-ένσταση πάντως της arai αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι κράνη του εμπορίου αυτά που φοράνε. Το ίδιο ισχύει και για τις φόρμες, τα λάστιχα (χάλια τα diablo, δεν τρέχει στα gp η pirelli...) και ό,τι περιβάλλει τον κόσμο του αθλήματος. Υ.Γ. Για όσους έχουν την απορία για τα shark, όταν είχα αγοράσει το R6 λόγο οικονομικής στενότητας αγόρασα ένα "ταπεινό" shark RSF2 290Ε τότε. Ε λοιπόν αυτό το κράνος τελικιάζοντας την μοτοσυκλέτα αγγαλιά με το ντεπόζιτο δεν έκανε κιχ! Σταθερότατο και ησυχότατο, τόσο που σε θέση πλαγιάσματος με 1 κλικ σηκωμένη ζελατίνα, άκουγα κανονικότατα το μοτέρ χωρίς καθόλου αέρα! Μόνη ένσταση για το ευαίσθητο φινίρισμα. Αυτά! Καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιοι! ;) +1050 :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Barchman 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 Λέμε συνέχεια ότι το κράνος πρέπει να είναι εφαρμοστό-σφιχτό. Έχετε δει με πόση χαρακτηριστική άνεση αφαιρούν οι αθλητές αυτοί το κράνος τους? Εγώ τουλάχιστον σχεδόν σφίγγω τα δόντια για να βγάλω το δικό μου και απορώ αν το δικό τους κεφάλι είναι με αυτιά ή χωρίς! Πιστεύω λοιπόν ότι μαζί με την ασφάλεια, στον ίδιο βαθμό θέλουν και άνεση. Ορθόν, με την υποσημείωση πως οι αναβάτες φορούν το ίδιο κράνος για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (συχνά, μόνο για τον αγώνα - ή έστω το τριήμερο του αγώνα). Έχουν, δε, πολλά κράνη και ακόμη κι αν δεν τα αντικαθιστούν σε κάθε αγώνα (ή τριήμερο, εντάξει), τουλάχιστον τα εναλλάσουν. ΟπότεΣ, τα κράνη τους είναι σαν να φοριούνται πολύ λίγο. Αν κι εμείς φορούσαμε ένα κράνος για πολύ λίγο, ίσως το προτιμούσαμε να είναι εξ΄αρχής πιο άνετο από αυτό που τελικά αγοράζουμε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 Λέμε συνέχεια ότι το κράνος πρέπει να είναι εφαρμοστό-σφιχτό. Έχετε δει με πόση χαρακτηριστική άνεση αφαιρούν οι αθλητές αυτοί το κράνος τους? Ναι... το λέμε και ισχύει. Πότε όμως? Όταν είναι καινούριο. Εμένα το shoei που ήταν σαν πρέσα στο κεφάλι μου μόλις το αγόρασα, τώρα μπαινοβγαίνει μια χαρά, είναι εφαρμοστό όπως πρέπει, και φυσικά δεν κολυμπάει το κεφάλι μου μέσα. Οι αγωνιζόμενοι, θέλουν το κράνος τους να έχει την άνεση που έχει το δικό μας όταν ήδη έχει φορμάρει στο κεφάλι μας. Αυτοί όμως δεν έχουν την δυνατότητα να φοράνε το ίδιο κράνος για πολύ καιρό ώστε να φορμάρει στο κεφάλι τους, κι έτσι φοράνε ένα νούμερο πάνω από αυτό που θα επέλεγαν για δικό τους όταν οδηγούν εκτός αγώνων. Aυτός είναι ο λόγος που το μπαινοβγάζουν τόσο εύκολα Από τη δήλωση-ένσταση πάντως της arai αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι κράνη του εμπορίου αυτά που φοράνε. Το ίδιο ισχύει και για τις φόρμες, τα λάστιχα (χάλια τα diablo, δεν τρέχει στα gp η pirelli...) και ό,τι περιβάλλει τον κόσμο του αθλήματος. Πολύ σωστό αυτό... γιατί πρόσφατα είδα να φοράνε στα WSBK κράνος Caberg!!! (που τα Caberg εμείς τα θεωρούμε εντελώς φτηνιάρικα...και είναι φτηνιάρικα. Το αντίστοιχο όμως Caberg του αγωνιζόμενου στα WSBK είναι πολύ καλύτερο από το ακριβότερο δικό μας arai ή Shoei) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 Καλά έχω 5στερο κράνος και δεν το ήξερα;;; Και value for money μαζί... Μπράβο μουουουου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Barchman 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 ALX, νομίζω πως τα ίδια λέμε...με άλλα λόγια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 Ε? Ναι :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Arxiereas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 (τροποποιήθηκε) ... γιατί πρόσφατα είδα να φοράνε στα WSBK κράνος Caberg!!! Άμα πέσουν τα πακέτα και "Mitsos Racing" φοράνε αυτοί. Χωρίς πλάκα, αν μια εταιρία στο κορυφαίο της μοντέλο χρησιμοποιεί την χψζ τεχνολογία κατασκευής κελύφους, και την ίδια χρησιμοποιεί σε φθηνότερο μοντέλο, λογικά (λέω εγώ τώρα) πρέπει σε θέμα ασφάλειας (όχι άνεσης-αεροδυναμικής κτλ) να παρέχει την ίδια προστασία. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 30 , 2009 από τον Arxiereas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ArhoN 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2009 (τροποποιήθηκε) AGV δαγκωτό! Χμμ η έρευνα έχει μόνο το Κ-3 με 4 αστεράκια και όχι το Κ-4 που προφανώς είναι και πιο καινούριο μοντέλο. Πιθανών να είναι και καλύτερο αλλά και μ 4* για 150Ε από Αγλλία είμαι γ@μώ [με μυτούλα κ υποσιάγωνο] Όσο για το S4 το είχα παλαιότερα και δεν έιχα μείνει πολύ ικανοποιημένος_Θορυβώδες και σαν να έμπαζε από παντού ρε παιδί μου.. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 30 , 2009 από τον ArhoN Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες