Tost 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Εννοω μηχανικα τι σημαινει,οτι υπαρχει διαροη λαδιου? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 (τροποποιήθηκε) ;) Mεσα εισαι. Γραψε ομως και σε ποια μοτοσυκλετα αναφερεσαι και ενδεχομενως καποιος να σε κατατοπισει για το προαναφερθεν κοστολογιο. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 13 , 2008 από τον FOURNARIS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
thumber 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 πολυ καλος ο οδηγος!!! αλλα αυτο... Βγαζεις την ταπα του λαδιου και παιρνεις λιγο λαδι με το δαχτυλο σου και το ελεγχεις για το παχος του και για το αν βλεπεις να γιαλιζει κατι μεσα του κοιτωντας το στο δυνατο φως (αν εχει ηλιο ας πουμε) Αν δειτε κατι σαν χρυσοσκονη μεσα...θυμηθειτε...οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος!!!Ειναι ρινισματα μεταλλου τα οποια μαρτυρουν εναν καταπονημενο και με φθορες κινητηρα. δεν ειναι κατι το οποιο συμβενει κι αλλιος? μαλιστα αν δεν κανω λαθος αυτο "σουρονονται" και σε καθε αλαγη... (εκτος αν εννοεις τα υπερβολικα ρινισματα...) μπορει να κανω και λαθος!! δε γνωριζω. υγ. παντος το λαδι λαμπι ετσι κι αλλιος στον ηλιο...μη το δει κανεις ετσι και νομιζει οτι το μηχανακι του ειναι τιγκα στο κον φετι!! :P Σημαντικο κοστολογιο αλλαγης ή επισκευης. καλα μην τον τρομαζεις τον ανθρωπο!! κανα κατοσταρικο το μαξιμουμ αναλογα με τη μοτο!(για επισκευη) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 καλα μην τον τρομαζεις τον ανθρωπο!! κανα κατοσταρικο το μαξιμουμ αναλογα με τη μοτο!(για επισκευη) Εδω θα διαφωνησω μαζι σου. Το κοστολογιο μπορει να ειναι τραγικα αυξημενο για "δυσκολα" μηχανακια. (στα ανταλλακτικα εννοω) Ας μας πει τι μηχανακι ειδε και θελει να αγορασει και βλεπουμε για το κοστος της επισκευης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tost 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2008 Σε ενα yamaha xt-x αλλα απ΄οτι ξερω εχουν φτηνα ανταλλακτικα.Απλα ηθελα να ειμαι σιγουρος για το τι ειναι. Φιλε thumber μπορεις να αναλησεις λιγο παραπανω αυτο που λες για το λαδι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2008 Αν το λάδι το βλέπεις στις μπροστινές μπουκάλες, το κοστολόγιο είναι μικρό (κάτω από 100?) Αν είναι όμως στο αμορτισέρ, είναι μεγάλο γιατί συνήθως τα περισσότερα αμορτισέρ (ειδικά τα περισσότερα Γιαπωνέζικα) δεν είναι ανοιγόμενα, άρα και επισκευαζόμενα κι έτσι πας για αλλαγή. Και το πιο φτηνό θα είναι από 300? και πάνω. Για το θέμα των ρινισμάτων είναι απλό. Ένας νορμάλ καλοδουλεμένος κινητήρας, δεν έχει ρινίσματα μέσα στο λάδι, ακόμα κι αν έχει κάνει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Βέβαια μην περιμένετε να δείτε ρινίσματα μεγέθους σαν αυτά που βγάζουν τα μηχανουργεία από τους τόρνους! :P To look είναι σαν να κοιτάζεις μεταλλικό χρώμα αυτοκινήτου από πολύ κοντά (κάπως έτσι τέλος πάντων) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpio1985 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2008 Πολύ καλός οδηγός ALX αλλά έστω ότι επειδή είσαι νεανούδι στον χώρο θές να φέρεις και έναν μηχανικό να το δει, πως βρίσκεις τον μηχανικό και τον φέρνεις να δει το μοτόρι?Πας απλά σε κάποιο συνεργείο και τον τσιμπάς?Γενικά έρχονται η σου λένε τράβα αλλού ρε μ@λ@κ@?????Πόσα του δίνεις για να το εξετάσει (κανα 20ευρω?)? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2008 Πολύ καλός οδηγός ALX αλλά έστω ότι επειδή είσαι νεανούδι στον χώρο θές να φέρεις και έναν μηχανικό να το δει, πως βρίσκεις τον μηχανικό και τον φέρνεις να δει το μοτόρι?Πας απλά σε κάποιο συνεργείο και τον τσιμπάς?Γενικά έρχονται η σου λένε τράβα αλλού ρε μ@λ@κ@?????Πόσα του δίνεις για να το εξετάσει (κανα 20ευρω?)? Aυτό είναι όντως ένα θέμα που δεν το έχω λύσει ποτέ μου :P Όχι στα μηχανάκια βέβαια (εκεί εκτιμάω πάντα μόνος) γιατί εκεί δύσκολα θα την πατήσω. Όταν αγοράζω όμως αυτοκίνητο θα ήθελα την γνώμη κι ενός πιο ειδικού από μένα και περισσότερο μάλιστα ενός φαναρτζή. Όμως ποτέ μου δεν κατάφερα να βρω κάποιον να με εξυπηρετήσει όποτε εγώ ήθελα. Μόνο αν παίζει κανένας γνωστός την βολεύεις, ειδάλλως αν δεν τους το πας στο συνεργείο τους, δύσκολα έρχονται μαζί σου αφήνοντας την δουλειά τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2008 πως βρίσκεις τον μηχανικό και τον φέρνεις να δει το μοτόρι?Πας απλά σε κάποιο συνεργείο και τον τσιμπάς?Γενικά έρχονται η σου λένε τράβα αλλού ρε μ@λ@κ@?????Πόσα του δίνεις για να το εξετάσει (κανα 20ευρω?)? πολυ απλα πας και τον απειλεις οτι αν δεν υποκυψει θα του γ..... ς οτι εχει και δεν εχει. περαν της πλακας αμα θες ντε και καλα να παρεις κατι ριξε ενα πμ.μικρη ειναι πατρα... κατι θα εχει παρει ο αυτης μας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpio1985 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2008 (τροποποιήθηκε) ΠΑΡΑΘΕΣΗ(scorpio1985 @ Sat 23 Aug 08 - 19:56) * Πολύ καλός οδηγός ALX αλλά έστω ότι επειδή είσαι νεανούδι στον χώρο θές να φέρεις και έναν μηχανικό να το δει, πως βρίσκεις τον μηχανικό και τον φέρνεις να δει το μοτόρι?Πας απλά σε κάποιο συνεργείο και τον τσιμπάς?Γενικά έρχονται η σου λένε τράβα αλλού ρε μ@λ@κ@?????Πόσα του δίνεις για να το εξετάσει (κανα 20ευρω?)? Aυτό είναι όντως ένα θέμα που δεν το έχω λύσει ποτέ μου tongue.gif Όχι στα μηχανάκια βέβαια (εκεί εκτιμάω πάντα μόνος) γιατί εκεί δύσκολα θα την πατήσω. Όταν αγοράζω όμως αυτοκίνητο θα ήθελα την γνώμη κι ενός πιο ειδικού από μένα και περισσότερο μάλιστα ενός φαναρτζή. Όμως ποτέ μου δεν κατάφερα να βρω κάποιον να με εξυπηρετήσει όποτε εγώ ήθελα. Μόνο αν παίζει κανένας γνωστός την βολεύεις, ειδάλλως αν δεν τους το πας στο συνεργείο τους, δύσκολα έρχονται μαζί σου αφήνοντας την δουλειά τους. Γαμώτο!!! Θα ναι τουλάχιστο κάποιος mybikeras τους επόμενους μήνες Πάτρα να τον πρήξω να ρθει μαζί μου να κρίνει κανά μεταχειρισμένο?!!! @BLOODY64: 'Σαι ωραίοςςςςςςς ;) Τροποποιήθηκε Αύγουστος 23 , 2008 από τον scorpio1985 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2008 @BLOODY64: 'Σαι ωραίοςςςςςςς ;) μεταξυ μας καμμενος ειμαι,αμα βρεις κατι και σου αρεσει ριξε συρμα...κατι θα κανουμε πατριδα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpio1985 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2008 Καμένος επειδή ασχολείσαι με τα μοτόρια????? Υπάρχουν χειρότερα καψίματα πχ από Υπολογιστές...λόγω σχολής (λέγε με scorpio1985)!Για να μην αναφέρω το κάψιμο από γκόμενα(μη με λες scorpio1985!!!)!! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis67 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2008 ωραια το ανεπτυξες το θεμα παρελειψες μονο ενα σημαντικο παραγοντα ( προσωπικη αποψη)...τον πωλητη....αν ο πρωην ιδιοκτητης μου φανει " κοντρακιας " και η μηχανη εχει αλλαγμενα φιλτρα, εξατμισεις και γενικως εξαρτηματα εκτος κατασκευαστη που σκοπο εχουν την αυξηση ιπποδυναμης δεν θα την αγοραζα με τιποτα γιατι ολα αυτα σημαινουν πως ο πρωην ιδιοκτητης την πηγαινε γαμιοντας τη μηχανη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sebastian 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2008 έτσι όπως τα λες κ` ένας αλλαγμένος καθρέπτης(όχι μαμά) μπορεί να λέει ότι η μότο έχει πέσει.πάντως για μένα μακάρι να είχε πάνω μερικά after sale προιόντα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
extreme 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2008 ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ Και πως ελέγχουμε αν είναι κλεμμένο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis_xt600 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Πολύ καλος οδηγος θα με βοηθήσει πολύ πιστεύω. Σήμερα θα πάω να δω ένα ducati 749 2005 μοντέλο. 6.900 euro μου είπε πολύ λίγα δεν είναι?? αρχίζω και υποψιάζομαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Και πως ελέγχουμε αν είναι κλεμμένο? Ένας τρόπος υπάρχει. Να ελέγξεις αριθμό πλαισίου. Αν δεις τα ψηφία του δυσδιάκριτα θα πρέπει να σου κινήσει τις υποψίες για τυχόν "χτυπημένα" νούμερα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2008 Πολύ καλος οδηγος θα με βοηθήσει πολύ πιστεύω. Σήμερα θα πάω να δω ένα ducati 749 2005 μοντέλο. 6.900 euro μου είπε πολύ λίγα δεν είναι?? αρχίζω και υποψιάζομαι. καλη τιμη ειναι,ουτε πολυ χαμηλη αλλα ουτε και τσιμπημενη,τσεκαρε και πες μας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TZONYS18113 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9 , 2008 ΠΟΛΥ καλος ο οδηγος τα μισα δε τα ηξερα θα με βοηθηση για το wrf που θα παρω γιατι θα το παρω!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2008 Πολυ διαφωτιστικα και χρησιμα... Ενα μεγαλο ευχαριστώ.... Για yamaha crypton παπί τι αλλο να προσεξω για μεταχειρισμένο; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2008 Ένα μπράβο κι από μένα για το άρθρο! :vv: Καταπληκτικό και χρήσιμο για όλους, μια και να ξέρεις κάπως τί να ελέγξεις, όλο και κάτι θα σου διαφύγει ή δεν θα το ξέρεις καθόλου. Στην περίπτωσή μου ας πούμε, δεν ήξερα και με εντυπωσίασαν 2 σημεία: 1) Ο έλεγχος για ρινίσματα μετάλλου στο λάδι αφού πρώτα κάνεις μια βόλτα (όταν την κοιτάς σβηστή στην έκθεση μπορεί να σκεπαστεί το θέμα) 2) Ο έλεγχος του (λαστιχένιου) υλικού των μαρσπιέ οδηγού, αν έχει φαγωθεί αρκετά έχει υποστεί πολλές καβάλες. Έξυπνο!!! και πολύ εύκολο!!! Να προσθέσω κι εγώ κάτι από προσωπική εμπειρία προς βοήθεια όλων. Πρόπερσι έκανα test-ride σε Transalp 650 για συνάδελφο που δεν ήξερε πώς να το ελέγξει. Λοιπόν, μετά από μια σύντομη βόλτα όπου ελέγθηκαν φρένα, ευστάθεια, ζύγισμα, θόρυβος-απόδοση κινητήρα, διαπίστωσα ότι η μηχανή συμπεριφερόταν (ανεπαίσθητα) σαν να αποτελείτο από 2 κομμάτια ξεχωριστά, 1 μπροστά κι ένα άλλο πίσω, δεν καταλάβαινα όμως γιατί. Το τόνισα στον ιδιοκτήτη (ιδιώτης) ο οποίος αφού κουφάθηκε πρώτα πώς το εντόπισα, μας είπε ότι μάλλον οφειλόταν στο ότι τα λάστιχα ήταν διαφορετικές μάρκες (άρα και πέλμα). Αυτό συμβαίνει συχνά όταν έχει φαγωθεί το πίσω συνήθως πιο γρήγορα και κάποιοι για οικονομία αλλάζουν μόνο το ένα ( μέγα λάθος). Προσοχή. Η οδηγική συμπεριφορά επηρεάζεται ιδιαίτερα σε 2τροχα. Επίσης, σ' αυτήν τη βόλτα παρατήρησα ότι όταν έστριβα, το τιμόνι εκτελούσε την εντολή με ελάχιστη χρονική υστέρηση (κλάσματα δευτερολέπτου). Αυτό ήταν ένδειξη φαγωμένων ρουλεμάν τιμονιού, το οποίο επισημάνθηκε στο φίλο μου και πράγματι λίγο μετά τα άλλαξε. Προσοχή, γιατί ιδιαίτερα ό,τι έχει σχέση με το τιμόνι, παίζει πρωτεύοντα ρόλο για την ασφάλειά μας. Σε κατάσταση ακινησίας, είναι ο έλεγχος που προτείνει πολύ σωστά ο ALX ανασηκώνοντας τον μπροστινό τροχό-τιμόνι και γυρνώντας απαλά από τέρμα αριστερά έως τέρμα δεξιά ψάχνοντας για τράνταγμα ή σκάλωμα ή ό,τι άλλο περίεργο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2009 Λοιπόν, μετά από μια σύντομη βόλτα όπου ελέγθηκαν φρένα, ευστάθεια, ζύγισμα, θόρυβος-απόδοση κινητήρα, διαπίστωσα ότι η μηχανή συμπεριφερόταν (ανεπαίσθητα) σαν να αποτελείτο από 2 κομμάτια ξεχωριστά, 1 μπροστά κι ένα άλλο πίσω, δεν καταλάβαινα όμως γιατί. Το τόνισα στον ιδιοκτήτη (ιδιώτης) ο οποίος αφού κουφάθηκε πρώτα πώς το εντόπισα, μας είπε ότι μάλλον οφειλόταν στο ότι τα λάστιχα ήταν διαφορετικές μάρκες (άρα και πέλμα). Αυτό συμβαίνει συχνά όταν έχει φαγωθεί το πίσω συνήθως πιο γρήγορα και κάποιοι για οικονομία αλλάζουν μόνο το ένα ( μέγα λάθος). Προσοχή. Η οδηγική συμπεριφορά επηρεάζεται ιδιαίτερα σε 2τροχα. Koίτα, πράγματι είναι λάθος να μπλέκεις διαφορετικές μάρκες ελαστικών εμπρός πίσω με διαφορετικά πέλματα, αλλά το δεύτερο που λες, δεν στέκει. Το να αλλάξεις δηλαδή ένα τελειωμένο ελαστικό πίσω επειδή το έχεις σκίσει στα παντιλίκια και το μπροστά είναι ακόμα εντάξει, δεν είναι τρομερό. Ειδικά όταν βάλεις το ίδιο μοντέλο. Δεν μιλάμε το μπροστινό πχ να είναι ένα τι πριν την καράφλα και φορεμένο καμιά διετία και πάνω, αλλά να έχει αρκετό ψωμί ακόμα και να μην είναι πολυκαιρισμένο. Η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας τότε, δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsaba 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2009 gia sas paides sorry pou diakoptw alla 8a i8ela mia sigouri apadisi giati oloi me exoun trelanei (pare auto.. oxi pare to allo kai tetoia) 8elw mia mixani oikonomiki na mn vgazei arketa provlimata na exei ftina service ta alloga tis na einai apo 34 kai katw (na exei kai to gazaki tis fisika) kai na tn vrw kai sxetika ftina (2.000 kai katw) kamia idea?? mexri stigmis exw vrei apo gnwsto xt 550 anakataskeui me liga nikel kinitira apo tt tou 89 (an 8imamai kala) 2.000 uria (alla tin psilo fovamai mn mou arxisei ta mikroprovlimata me ta ilektronika kai tetoia) ZHTAW POLLA?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsaba 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2009 ksexasa na anaferw oti to 550 einai 400 dilwmeno kai me kaliptei Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2009 Αισθάνομαι την ανάγκη να επανέλθω στο θέμα, θέλοντας ακόμα μια φορά να συγχαρώ τον υπογράφοντα (ALX) για το άρθρο, αυτή τη φορά όμως και για να τον ευχαριστήσω, καθώς το χρησιμοποίησα και αποδείχθηκε ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ. Και εξηγούμαι: Είχα βρει σε μαγαζί της Καλλιθέας ένα μεταχειρισμένο CBF-1000 ABS σε μπλε ηλεκτρίκ και μου έκανε κλικ! :0 Το κοίταξα λίγο καλύτερα, φαινόταν καλό. Ρώτησα περισσότερα και μου είπαν τα εξής: - Ήταν μοντέλο '08 (1η άδεια 07.02.2008, ζήτησα και την είδα). - Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι ήταν ακόμα στην εγγύηση (ζήτησα και την είδα κι αυτή). - Είχε 28.000 χλμ!!! σε 1 μόλις χρόνο (μου είπαν ότι έκανε μόνο ταξίδια). Ξεσκίστηκε ο τύπος θά 'λεγα εγώ. - Από αξεσουάρ είχε 2 πλαϊνές βαλίτσες (που δεν μου χρειάζονταν) και πίσω φτερό τροχού μαζί με κάλλυμα αλυσίδας. Εγώ ήθελα σχάρα και κεντρική πίσω βαλίτσα, καθώς και κάγκελα κινητήρα. Έδειξε πως θα τα βρίσκαμε ανταλλάζοντας μόνο τις πλαϊνές με τα άλλα που ζήτησα. - Το έδινε (το μαγαζί) 7.500 ευρώ, εγώ είπα ότι έδινα μέχρι 7.000 και το δέχτηκε. Αποφάσισα λοιπόν να το ελέγξω εξονυχιστικά και βλέποντας και κάνοντας. Αν ήταν "χαρτί", ίσως το χτύπαγα (μου άρεσε πολύ σε μπλε, δεν μπορώ τα μαύρα-γκρι-ασημί γενικώς). Και πάω που λέτε την Παρασκευή με εκτυπωμένο τον "οδηγό αγοράς μεταχειρισμένης μοτοσυκλέττας" στο μαγαζί. Λέω του αφεντικού να μου τη στηρίξει στο 2πλό σταντ μακρυά από τις άλλες (για να έχω χώρο να στροφάρω γύρω της) και ξεκινάω τον έλεγχο. Ο τύπος έπαθε πλάκα που με είδε με ένα 3σέλιδο να κοιτάω και να τσεκάρω με τικ.!!! Κάνω τον έλεγχο τιμονιού.......και βρίσκω σκάλωμα στο κέντρο! Ωωωωπ. Αυτό σήμαινε αυτομάτως πρόβλημα στα ρουλεμάν τιμονιού (150 ευρώ), αλλά και φόβο μήπως έχει και τίποτα άλλο. Τιμόνι είναι αυτό, δεν παίζουμε. Ήρθε και ο μηχανικός που είχα φωνάξει, τυπικά μου είπε τα ίδια που είχα βρει και μόνος μου. Απλά μου κοστολόγησε τα προς αλλαγή αναλώσιμα (τακάκια, γρανάζια-αλυσίδα, λάστιχα, ρουλεμάν τιμονιού) = 900-1000 ευρώ. Την τιμή δεν την έριχνε (όπως κάνουν πάντα οι μαγαζάτορες), οπότε.......άντε γειά.! Άλλωστε, αυτό που με τσάντισε ήταν ότι ορκιζόταν πώς η μηχανή ήταν τζιτζί, κι όταν του βρήκα τα ρουλεμάν, χαμογέλασε με απογοήτευση (που δεν την πάτησα). Συμπέρασμα-Συμβουλή: Όσοι θέλετε να αγοράσετε μεταχειρισμένη μηχανή, πάρτε μαζί σας τις οδηγίες του ALX και αν τις ακολουθήσετε κατά γράμμα, πολύ δύσκολα θα σας πουλήσουν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες