Jump to content
Nick_e

BMW F 650GS VS SUZUKI Vstrom DL650

Recommended Posts

Ειπα οτι το V-Strom βγηκε αξιοπιστο και το εχουν αγορασει παρα πολλοι, γιατι αγοραστηκε, δουλευτηκε, βγηκαν τα προβληματα του, διορθωθηκαν και συνεχιζει να πουλαει

Τι προβλήματα έιχε το VSTROM ρε παιδιά και διορθώθηκε?Ας μας πουν οι ιδιοκτήτες του.Από την αρχή ήταν απροβλημάτιστο και χτύπησε κέντρο στην αγορά.

Προσωπικά το συγκεκριμένο μηχανάκι δε μου αρέσει, ούτε θα το έπαιρνα για υποκειμενικούς λόγους.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι κακό.Το αντίθετο, είναι ένα πολύ τίμιο μηχανάκι, προσφέρει πολύ περισσότερα από αυτά που ζητάει,έχει το καλύτερο μοτερ στην κατηγορία και είναι τσάμπα..

Για τη σύγκριση στο χώμα 650-στρομ ουδέν σχόλιον.Είναι επί θεωρητικου, άρα μιλάμε μόνο για εκτίμηση, όσο για την εμπειρία όσων έχουν εκφέρει άποψη , η οποία δεν εκφράζεται σαφώς πουθενα, θεωρώ ότι και η δική μου, από το 82, νομίζω ότι έχει την ίδια βαρύτητα ;)

Οσο για τη χωμάτινη εμπειρία της BMW, αυτή είναι ανύπαρκτη μπροστά σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ.Ποιο χωμάτινο έβγαζε πριν 20 χρόνια?ΤΙΠΟΤΑ,μόνο το μεγάλο GS, που ήταν ένα στριτ με μακρύτερες αναρτήσεις.Ακόμα και το πηρούνι του ίδια διάμετρο με το ασφάλτινο είχε. Η συγκεκριμένη εταιρία τώρα μόλις μπαίνει στο χώρο, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.Τα λεφτά που πέφτουν στη διαφήμιση δεν αντικατοππτρίζουν την ιστορία στο χώρο..μην το κάνουμε σκόπια - μακεδονία το θέμα.

Τροποποιήθηκε από τον DOMINATOR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Επειδη μαλλον δε με καταλαβαινετε για το τι θελω να πω γραφω αυτα τα τελευταια πραγματα:

Δεν πιστευω οτι κανενα μηχανακι δεν βγαζει προβληματα οταν πρωτοβγαινει στην αγορα. Ολα βγαζουν αλλα και ολα διορθωνονται.

Ουτε γω ειπα οτι το V-Strom δεν ειναι καλο μηχανακι. Ειναι ενα παρα πολυ καλο μηχανακι και σιγουρα οι τοσοι που το εχουν αγορασει κατι θα ξερουν. Ομως οταν πρωτοβγηκε γιατι να μην ηταν ρισκο και γι αυτους που τ αγορασαν να το παρουν και ειναι ρισκο τα bmw 650 και 800;

Αρα δεν συμφωνω με την αποψη οτι μη δοκιμασμενα μηχανακια δεν τ ακουμπαμε. Και ποιος κρινει οτι δεν ειναι δοκιμασμενα; Εμεις;

Και τελειωνοντας να πω οτι πιστευω οτι αν σε καποιον αρεσει μια μηχανη πρεπει να την αγοραζει. Το παν ειναι το "κλικ" που σου κανει το καθε μηχανακι. Δε πα να εχει τα οποια καλα εχει; Αν δε σου κανει "κλικ" δεν πρεπει να την παρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Πραγματικά και εγώ τα έκανα Test Ride προχθές και σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Θα πάω να τα καβαλίσω ξανά και βλέπουμε ανάλογα και με το γούστο (και δυστυχώς το χρήμα καθώς για το BMW χρειάζεσαι τουλάχιστον +2.000)

Φιλικά

Νίκος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και γω bmw εχω και δε μου αρεσει που το λεω αλλα το gs650 ειναι χαλια μπροστα στο στρομ...

αν λεγαμε για gs800 μαλιστα...αλλα αυτο εχει και 11χιλλιαρικα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ειπα οτι το V-Strom βγηκε αξιοπιστο και το εχουν αγορασει παρα πολλοι, γιατι αγοραστηκε, δουλευτηκε, βγηκαν τα προβληματα του, διορθωθηκαν και συνεχιζει να πουλαει

Τι προβλήματα έιχε το VSTROM ρε παιδιά και διορθώθηκε?Ας μας πουν οι ιδιοκτήτες του.Από την αρχή ήταν απροβλημάτιστο και χτύπησε κέντρο στην αγορά.

Προσωπικά το συγκεκριμένο μηχανάκι δε μου αρέσει, ούτε θα το έπαιρνα για υποκειμενικούς λόγους.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι κακό.Το αντίθετο, είναι ένα πολύ τίμιο μηχανάκι, προσφέρει πολύ περισσότερα από αυτά που ζητάει,έχει το καλύτερο μοτερ στην κατηγορία και είναι τσάμπα..

Για τη σύγκριση στο χώμα 650-στρομ ουδέν σχόλιον.Είναι επί θεωρητικου, άρα μιλάμε μόνο για εκτίμηση, όσο για την εμπειρία όσων έχουν εκφέρει άποψη , η οποία δεν εκφράζεται σαφώς πουθενα, θεωρώ ότι και η δική μου, από το 82, νομίζω ότι έχει την ίδια βαρύτητα ;)

Οσο για τη χωμάτινη εμπειρία της BMW, αυτή είναι ανύπαρκτη μπροστά σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ.Ποιο χωμάτινο έβγαζε πριν 20 χρόνια?ΤΙΠΟΤΑ,μόνο το μεγάλο GS, που ήταν ένα στριτ με μακρύτερες αναρτήσεις.Ακόμα και το πηρούνι του ίδια διάμετρο με το ασφάλτινο είχε. Η συγκεκριμένη εταιρία τώρα μόλις μπαίνει στο χώρο, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.Τα λεφτά που πέφτουν στη διαφήμιση δεν αντικατοππτρίζουν την ιστορία στο χώρο..μην το κάνουμε σκόπια - μακεδονία το θέμα.

Πες τα ρε μεγάλε!!!

Υπάρχουν και μερικοί απο μας που δε τρώνε το παραμύθι με τα σουπερ καραχωμάτινα BMW!

Για να μην θεωρηθώ εμπαθής,θεωρώ τα ΒΜW γενικά παρα πολύ καλα μηχανάκια αλλά οχι και σουπερ παντώς εδάφους υπερμηχανηματα όπως τα προωθουν!!!

Μην τρώτε πρόλογο!!!

Τώρα σχετικά με το strom ζημιά γενικά δεν έβγαλε σαν μοντέλο!Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες!

Τροποποιήθηκε από τον snatch

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιλαμε για 2 πολυ αξιολογες μοτοσυκλετες με προβαδισμα στο Suzuki λογο το οτι εχει περασει εξετασεις.

Ο κινητηρας του F650 ειναι 800κκ και αυτο δινει ενα προβαδισμα τοσο για την ροπη οσο και για το οτι δουλευει πιο ξεκουραστα.

Σε θεμα ανεσης το Suzuki παιρνει παλι προβαδισμα λογο της τεραστιας σελας που εχει τοσο σε μηκος οσο και πλατος.

Το BMW εχει τον κινητηρα πιο ψηλα απο το εδαφος και το ψαλιδι του ειναι ιδιαιτερα μακρυ που σημαινει οτι δεν θα κουρασει τοσο πολυ στο 'χωμα'.

Στα φρενα υστερει το BMW (αν και brembo) λογο του μονου δισκοφρενου που εχει μπροστα.

Το BMW ειναι πιο μαζεμενο και πιο μανιτζεβελο μεσα στην πολη με παρα πολυ καλη καταναλωση.

Στο ταξιδι το Suzuki εχει καλυτερη καλυψη απο τον αερα και ταξιδευει το ιδιο ανετα οσο και το BMW.

Τα χερια θελουν λιγο μεγαλυτερη προσπαθεια στο να πιασουν το τιμονι του Suzuki απο οτι στο BMW.

Το service της Suzuki ειναι υπεροχο (για της BMW δεν μπορω να μιλησω γιατι δεν ξερω ακομα)

Τωρα σιγουρα η Suzuki εχει πολλες εμπειριες στο χωμα και δεν τιθεται συγκριση με την BMW.

Αλλα παμε μπροστα και οι καιροι σιγουρα αλλαζουν :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μιλαμε για 2 πολυ αξιολογες μοτοσυκλετες με προβαδισμα στο Suzuki λογο το οτι εχει περασει εξετασεις.

Ο κινητηρας του F650 ειναι 800κκ και αυτο δινει ενα προβαδισμα τοσο για την ροπη οσο και για το οτι δουλευει πιο ξεκουραστα.

Σε θεμα ανεσης το Suzuki παιρνει παλι προβαδισμα λογο της τεραστιας σελας που εχει τοσο σε μηκος οσο και πλατος.

Το BMW εχει τον κινητηρα πιο ψηλα απο το εδαφος και το ψαλιδι του ειναι ιδιαιτερα μακρυ που σημαινει οτι δεν θα κουρασει τοσο πολυ στο 'χωμα'.

Στα φρενα υστερει το BMW (αν και brembo) λογο του μονου δισκοφρενου που εχει μπροστα.

Το BMW ειναι πιο μαζεμενο και πιο μανιτζεβελο μεσα στην πολη με παρα πολυ καλη καταναλωση.

Στο ταξιδι το Suzuki εχει καλυτερη καλυψη απο τον αερα και ταξιδευει το ιδιο ανετα οσο και το BMW.

Τα χερια θελουν λιγο μεγαλυτερη προσπαθεια στο να πιασουν το τιμονι του Suzuki απο οτι στο BMW.

Το service της Suzuki ειναι υπεροχο (για της BMW δεν μπορω να μιλησω γιατι δεν ξερω ακομα)

Τωρα σιγουρα η Suzuki εχει πολλες εμπειριες στο χωμα και δεν τιθεται συγκριση με την BMW.

Αλλα παμε μπροστα και οι καιροι σιγουρα αλλαζουν :_thumbsup:

Πω πω. Είχα πολύ καιρό να ακούσω τόσο αντικειμενική γνώμη. Αδερφέ :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νσταση στο ταξιδιωτικό κομματι, η ζελατινούλα της μπεμπας δεν κοντραρει με τιποτα το στρομ., όπως και στο μήκος του ψαλιδιου,η ανεση είναι θέμα ανάρτησης αποκλειστικά.Στα άλλα πρεπει να είσαι μεσα.Από αίσθηση βάρους σε μικρες ταχύτητες τι γίνεται συγκριτικά?Αυτό έχει μεγάλη σημασία στο χώμα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πες τα ρε μεγάλε!!!

Υπάρχουν και μερικοί απο μας που δε τρώνε το παραμύθι με τα σουπερ καραχωμάτινα BMW!

Για να μην θεωρηθώ εμπαθής,θεωρώ τα ΒΜW γενικά παρα πολύ καλα μηχανάκια αλλά οχι και σουπερ παντώς εδάφους υπερμηχανηματα όπως τα προωθουν!!!

Μην τρώτε πρόλογο!!!

Τώρα σχετικά με το strom ζημιά γενικά δεν έβγαλε σαν μοντέλο!Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες!

B) Εχετε δικιο σε ολα αυτα που λετε και συμφωνω.ΑΛΛΑ ειναι λαθος να ξεχασουμε οτι η μακροβιοτερη εταιρια κατασκευης μηχανων για χωμα,ειναι πλεον θυγατρικη του Γερμανικου κολλοσου.

Απλα μια επισημανση εκανα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο ταξιδι το Suzuki εχει καλυτερη καλυψη απο τον αερα

Aυτο ειπα βρε οτι το Suzuki εχει καλυτερη καλυψη απο αερα.Ειναι πολυ μικρη η ζελατινα της BMW.

Οσο για το ψαλιδι ,οσο πιο μακρυ ειναι τοσο πιο ομαλη κινηση κανει αρα ειναι πιο ξεκουραστο για τους αναβατες(εχει βαλει το χερακι της η husqvarna στα ψαλιδια των 2 BMW)

Γι'αυτο και στα SS/Street χρησιμοποιουν μοχλικο.Λογο κοντου ψαλιδιου

Πιο ομαλη εντολη του αμορτεσερ στο ψαλιδι ;)

Οσο για το βαρος η BMW ειναι 197 κιλα (με ολα τα υγρα) αλλα μοιρασμενα λογο του οτι το ντεποζιτο το εχει πισω.

Τροποποιήθηκε από τον retriver

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιο ομαλη εντολη του αμορτεσερ στο ψαλιδι

Γι ΄αυτό έιπα ότι είναι θέμα αμορτισερ..τεσπα.

Οταν το πάρεις πες μας για εκείνο που ρώτησα σχετικά με το βάρος σε μικρες ταχύτητες, είναι σημαντικό.

Φυσικά μόλις το παρεις πας για ζελατίνα της προκοπής, είναι κρίμα τέτοιο μοτερ να σκοντάφτει στην προστασία από τον αέρα στο ταξίδι...

Είναι λίγο αψυχολόγητοι οι τύποι.. :waycon1: Βάζουν μοτέρ που ταξιδεύει με 170 και ζελατίνα για 130!!

Τροποποιήθηκε από τον DOMINATOR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Να σου πώ την αλήθεια αγαπητέ φίλε δεν θα μπορούσα να συγκρίνω μια ''δοκιμασμένη'' απο πολλούς μηχανή όπως η Vstrom με κάτι τόσο νωπό όπως η νέα BMW . Θα χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός ωστε να κυκλοφορήσει λίγο και η δεύτερη ουτως ώστε να μπορεί να υπάρχει μία αξιόλογη σύγκριση. Εάν προσωπικά θα βιαζόμουνα να πάρω κάτι τώρα θα έπερνα αβλεπί τη Vstrom !

εγώ συμφωνώ με τον ΄΄καραφλό΄΄ :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα έπαιρνα το V-Strom λόγω τιμής, η οποία είναι ασυναγώνιστη. Ακόμα και αν η BMW είναι λίγο καλύτερη (που δεν το ξέρω), σίγουρα δεν είναι ΤΟΣΟ καλύτερη ώστε να την προτιμούσα και να έδινα παραπάνω λεφτά (αυτό δεν ισχύει για την F 800 GS που ανήκει σε άλλη κλάση). Βέβαια, η επιλογή εξαρτάται και από το (α) τι θέλεις να κάνεις με τη μηχανή και (β) ποια σου αρέσει, σου κάνει κλικ, που είναι το σημαντικότερο τελικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ συμφωνώ με τον ΄΄καραφλό΄΄ :D

..Παντως ο κινητηρας, ΕΙΝΑΙ! "δοκιμασμενος"! Tωρα τα περιφερειακα, τι να βγαλουν?? :what:

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σου αρέσουν και τα δυο ...έχεις διαβάσει τα υπέρ και τα κατά (κάπου ανάμεσα στα + - βρίσκεται η αλήθεια) αν είσαι και τυχερός και μπορείς να βρεις φιλαράκια γνωστούς να είναι κάτοχοι v-strom(σίγουρα θα βρεις αρκετούς) και bmw(δύσκολο να βρεις ακόμη ) τα οδηγάς με όλες τις δυνατές συνθήκες αν είναι εφικτό και αποφασίζεις ..............ΦΥΣΙΚΑ μεγάλο μέρος τις απόφασης είναι το χρηματικό γιατί δεν είμαστε όλοι με νησί και με 9 γράμματα και ειδικά αν σκεφτείς ότι ένα παρεισαγωγής στρωματακι κοστίζει μ.ο πλέων 6400 με abs .................τώρα αν μιλάμε για το 800 ναι αν είχα τα φράγκα ίσως το περνά, ίσως και εσύ

Τέλος δεν θα μπω στο τριπακι χώμα πάει δεν πάει και γιατί έτσι και γιατί αλλιώς γιατί στατιστικά αν και έχουμε διαδρομές με χώμα υπέροχες δεν παίζει εκεί η καθημερινότητα κλπ κλπ και ας λέει οποιοσδήποτε-οτιδήποτε του στυλ εγώ το πάω χώμα κ.ο.κ

Οπως προείπα κάπου στην μέση η αλήθεια αλλά άποψη μου αν μιλάς για 650........................ VSTROM δαγκωτό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλά άποψη μου αν μιλάς για 650........................ VSTROM δαγκωτό

Ειπαμε και οι 2 BMW ειναι 800cc.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αλλά άποψη μου αν μιλάς για 650........................ VSTROM δαγκωτό

Ειπαμε και οι 2 BMW ειναι 800cc.

To γνωρίζω απλά δεν έβαλα το πρόθεμα gs μπροστά στο 650 ;)

post-5159-1207467230.jpg

Τροποποιήθηκε από τον gregKozani

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν. Σήμερα επισκέφτηκα κι εγώ την έκθεση. Ρώτησα λοιπόν για το 650GS και μου είπανε ότι έχει 800άρι κινητήρα, αλλά αλλαγμένο και αποδίδει πολύ λιγότερο από το 800GS, ΑΛΛΑ ταξινομείται σαν να είναι 800άρι :think: Δηλάδη αγοράζεις 650άρι και πληρώνεις 800άρι τέλη και ασφάλεια και συντίρηση :doh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το F650 GS ειναι 798κκ και αποδιδει 71 ιππους στις 7.500 στροφες

To F800 GS ειναι 798κκ και αποδιδει 85 ιππους στις 7.000 στροφες

Το F800 εχει αλλαγμενα εμβολα (μεγαλυτερη διαδρομη)αλλη χαρτογραφηση, μεγαλυτερο ψυγειο, συστημα αποροφησης κραδασμων στην πισω αναρτηση, ανεστραμενο πιρουνι, μπροστα διπλο δισκοφρενο, 21 ιντσων ζαντα μπροστα(650 19 ιντσες) ακτινωτες ζαντες(650 αλουμινιου 8 μπρατσων) και πιο ενισχυμενα πλαστικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το F650 GS ειναι 798κκ και αποδιδει 71 ιππους στις 7.500 στροφες

To F800 GS ειναι 798κκ και αποδιδει 85 ιππους στις 7.000 στροφες

Το F800 εχει αλλαγμενα εμβολα (μεγαλυτερη διαδρομη)αλλη χαρτογραφηση, μεγαλυτερο ψυγειο, συστημα αποροφησης κραδασμων στην πισω αναρτηση, ανεστραμενο πιρουνι, μπροστα διπλο δισκοφρενο, 21 ιντσων ζαντα μπροστα(650 19 ιντσες) ακτινωτες ζαντες(650 αλουμινιου 8 μπρατσων) και πιο ενισχυμενα πλαστικα.

Ναι αλλά πέρνεις 650 και πλήρώνεις φόρους, ασφάλεια, και συντήριση για 800 :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη το Fazer το απλο δεν ειναι 600 κκ?......... ειναι λιγοτερο?

Ειναι 600 με χαμηλοτερη ιπποδυναμη.

Τροποποιήθηκε από τον retriver

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα