Jump to content
^tasoulis^

Εξάτμιση Μοτοσυκλέτας

Recommended Posts

THANKS ΦΙΛΕ ΣΚΕΦΤΌΜΟΥΝ ΚAΤΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ ΑΠΌ ΜΑΓΑΖΊ!!!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ ΝΑ ΔΊΝΕΙ ΚAΤΙ ΓΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΗΧΑΝʼΚΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚA ΌΧΙ ΠΑΤΈΝΤΕΣ ΑΠΌ ΑΛΛΑ ΜΟΝΤΈΛΑ!!

ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ K ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΉΡΕΣ ΛAΜΔΑ :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μα καινουρια ειναι τα 8/10 απο αυτα στα λινκ...! Και ειναι για το 610 κανονικα , χωρις πατεντες κτλ..!

Και απο τιμες μη το ψαχνεις , απο eBay/εξωτερικο ειναι best value for money :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

guys ψαχνω και εγω εξατμηση για το 50αρακι μου

ισα ισα για να πηγαινει λιγο καλητερα , δεν θελω θορυβο , και ειναι φιλικη στο περιβαλλον :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεταφέρω συζήτηση από τον διπλανό καφενέ,δεν ξέρω αν είναι σωστό,αν υπάρχει πρόβλημα ασ σβηστεί...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s...mp;pagenumber=1

Αυτός ο τύπος κάνει εξαιρετική δουλειά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν κατάλαβα καλά το τόπικ δεν ήταν για να μας εξαναγκάσει να βάλουμε aftermarket εξατμίσεις και να χαιδέψει τα αυτιά μας γιατί είναι πολύ καλό να τις βάλουμε.

απλά παραθέτει απαντήσεις, σε ερωτήσεις αγοραστών που δεν θα ξέρουν τις απαντήσεις.

γιατί λοιπόν κάποιοι το αντιμετωπίσαν σαν καγκουριά το thread?

ενημέρωση μας έκανε ο άνθρωπος. αν δεν θες φίλε, δεν βάζεις άλλες εξατμίσεις.

βέβαια αυτά που παραθέσαν κάποιοι (μειωνεκτήματα) είναι απόλυτα σωστά, και ίσως έπρεπε να αναφερθούν πιο πολύ στο κείμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο το post σου Τάσο :_thumbsup:

Προσωπικά περά της αισθητικής δεν βλέπω τον λόγο να σκάσει κάποιος χρήμα και ώρα για νέα εξάτμηση :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λίγο οφφ τοπικ, ειχα δει καπου ενα θρεντ με καποιο παιδί που χε βουρτσισει τους λαιμους του τιντιεμ και το αποτελεσμα ήταν εξαιρετικο. Μπορεί να μου δωσει καποιος ένα λινκ παρακαλώ?

όταν εβαλα τους σιαρντι λαιμους που χω τωρα νομιζα πως θα γλιτωσω απο το πορτοκαλισμα και απλως θα χρυσαφιζουν περισσοτερο με τον καιρο όπως γινεται και με το σωληνα από το τζιπιαρ τελικο, αλλά μετα από μερικους μηνες κοντά στην κεφαλη έχουν βγάλει κατι μαυρους λεκέδες και θελω να δω πως θα τους ξεφορτωθω....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λίγο οφφ τοπικ, ειχα δει καπου ενα θρεντ με καποιο παιδί που χε βουρτσισει τους λαιμους του τιντιεμ και το αποτελεσμα ήταν εξαιρετικο. Μπορεί να μου δωσει καποιος ένα λινκ παρακαλώ?

όταν εβαλα τους σιαρντι λαιμους που χω τωρα νομιζα πως θα γλιτωσω απο το πορτοκαλισμα και απλως θα χρυσαφιζουν περισσοτερο με τον καιρο όπως γινεται και με το σωληνα από το τζιπιαρ τελικο, αλλά μετα από μερικους μηνες κοντά στην κεφαλη έχουν βγάλει κατι μαυρους λεκέδες και θελω να δω πως θα τους ξεφορτωθω....

http://www.mybike.gr/topic/24248-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82/page__hl__purple__fromsearch__1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σας κανω μια ερωτηση? Στο gsxr600 k8 μου εχω αφαιρεσει τον καταλυτη (που βρισκεται πριν το τελικο) και εχω βαλει midpipe, εχω βαλει τελικο και φιλτρο. Πρεπει να βαλω και προγραμμα για να λειτουργει σωστα η μηχανη? εχω ακουσει για το yoshi box που το εχουνε και ρυθμιζουνε οι αντιπροσωπιες της suzuki...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανονικά πρέπει να πας για καυσανάλυση πρώτα να δείς αν θες και πρόγραμμα

αλλά με ένα τελικό μόνο δεν νομίζω να έχεις μεγάλη τρύπα

επίσης κάποιοι λένε οτι αν βγάλεις την μπαταριά για λίγη ώρα ο εγκέφαλος μετά θα ανεβάσει λίγο το μείγμα μόνος του ( δεν το ξέρω προσωπικά )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδη εγω στο ιννοβα μου ,που το αλλαξα εξατμιση, ολοκληρη και οχι μονο τελικο.θελει αλλαξη ζινγλερ ? η τπτ ρυθμισμα ? (injection ειναι το μηχανακι)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σας κανω μια ερωτηση? Στο gsxr600 k8 μου εχω αφαιρεσει τον καταλυτη (που βρισκεται πριν το τελικο) και εχω βαλει midpipe, εχω βαλει τελικο και φιλτρο. Πρεπει να βαλω και προγραμμα για να λειτουργει σωστα η μηχανη? εχω ακουσει για το yoshi box που το εχουνε και ρυθμιζουνε οι αντιπροσωπιες της suzuki...

Ωραία... και τώρα εισπνέεις μόνιμα το πιο καρκινογόνο αέριο (το βενζόλιο) (κι όχι μόνο εσύ φυσικά <_< )

δηλαδη εγω στο ιννοβα μου ,που το αλλαξα εξατμιση, ολοκληρη και οχι μονο τελικο.θελει αλλαξη ζινγλερ ? η τπτ ρυθμισμα ? (injection ειναι το μηχανακι)

To injection δεν είναι καρμπυρατέρ. Άρα, το injection δεν έχει ζιγκλέρ. Άρα δεν μπορείς να αλλάξεις ζιγκλέρ. Άρα, θες πρόγραμμα για τον εγκέφαλο. Άρα, δεν αξίζει να γίνει αυτό σε παπί. Άρα κέρδισες μόνο σε θόρυβο και έχασες ισχύ στις μεσαίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία... και τώρα εισπνέεις μόνιμα το πιο καρκινογόνο αέριο (το βενζόλιο) (κι όχι μόνο εσύ φυσικά <_< )

Πολύ σωστός ο Alx!

Σημειωτέον ποιός κάνει σερβις στις εξατμίσεις του από δω μέσα?

Αν όχι κανείς, σίγουρα ελάχιστοι.

Ειλικρινής ερώτηση: Ποιός μολύνει πιο πολύ?

Αυτός που έβγαλε το καταλύτη ή εκείνος που δε το συντηρεί?

οεο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.....

Ειλικρινής ερώτηση: Ποιός μολύνει πιο πολύ?

Αυτός που έβγαλε το καταλύτη ή εκείνος που δε το συντηρεί?

οεο!

Έτς _thumbsup.gif

Άλλωστε καυσανάληση ανά κάμποσα χιλιόμετρα θα σας πείσει ......

(εμένα πάντως με έπεισε)

winking.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για πείτε... τι συντήρηση θέλει ο καταλύτης;; Μπορούμε μόνοι μας ή πρέπει να τρέχουμε στα μαστόρια;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nαι ο καταλύτης θα μας σώσει και θα μας δώσει καθαρό αέρα.

έχετε δει τα ντουμάνια που εκπέμπουν κάτι λεωφορεία του κράτους κτλ............να μην μιλήσω για τα εργοστάσια κτλ γύρω γύρω από τις μεγαλουπόλεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και για πείτε... τι συντήρηση θέλει ο καταλύτης;; Μπορούμε μόνοι μας ή πρέπει να τρέχουμε στα μαστόρια;;

Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει καθολική απάντηση γι αυτό. Είναι ανάλογο με την περίπτωση και το είδος καταλύτη που χρησιμοποιεί η μοτό σου. Σε πρώτη προσέγγιση (χωρίς να το γνωρίζω) θα έλεγα ότι είναι θέμα μάστορα. Αλλά ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει καλύτερα.

Στη μπούσα, το πρόβλημα που είχα ήταν ότι είχε δυσλειτουργία το λεγόμενο "pair valve" μια αντλία ουσιαστικά εισόδου καθαρού αέρα από το φιλτροκούτι στο χώρο λειτουργίας του καταλύτη όπου και γινόταν δευτερεύουσα καύση από καυσαέρια τα οποία είχαν παραμείνει (διαδικασία που χρειαζόταν οξυγόνο).

Σε αυτή την κατάσταση, με μαμά εξατμίσεις το ποσοστό των άκαυστων ήταν αισθητά μεγαλύτερο σε σχέση με τη λειτουργία της μηχανής με τα τελικά akrapes.

Πάντως ακόμα και με after-market τελικά χωρίς καταλύτη, η σωστή ρύθμιση της τροφοδοσίας και καύσης του κινητήρα κάνει μεγάλη διαφορά στο τι ξαμολάρεις πίσω. Όχι ότι αυτό διακαιολογεί την επιλογή της απομάκρυνσης του καταλύτη εφόσον είσαι και ενημερωμένος στο τι παίζει αλλά βοηθά αρκετά (και στην τσέπη του οδηγού λόγω μοιωμένης κατανάλωσης).

_hi.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά, δε λέω για όταν θα υπάρχει πρόβλημα. Πχ: Λάθος καύση.

Ρωτάω αν υπάρχει τακτική συντήρηση... όπως και με τις μηχανές, τις οποίες τις πάμε κάθε Χ.000 χλμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nαι ο καταλύτης θα μας σώσει και θα μας δώσει καθαρό αέρα.

έχετε δει τα ντουμάνια που εκπέμπουν κάτι λεωφορεία του κράτους κτλ............να μην μιλήσω για τα εργοστάσια κτλ γύρω γύρω από τις μεγαλουπόλεις.

Αν σκεφτόμαστε όλοι έτσι, όμως....

anyway, ο καθένας κάνει ότι μπορεί, αυτό είναι το νόημα.

Βασικά, δε λέω για όταν θα υπάρχει πρόβλημα. Πχ: Λάθος καύση.

Ρωτάω αν υπάρχει τακτική συντήρηση... όπως και με τις μηχανές, τις οποίες τις πάμε κάθε Χ.000 χλμ

Νομίζω είναι περίπου κάθε δυο χρόνια αλλά δε θυμάμαι τι είδους συντήρηση χειάζεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To injection δεν είναι καρμπυρατέρ. Άρα, το injection δεν έχει ζιγκλέρ. Άρα δεν μπορείς να αλλάξεις ζιγκλέρ. Άρα, θες πρόγραμμα για τον εγκέφαλο. Άρα, δεν αξίζει να γίνει αυτό σε παπί. Άρα κέρδισες μόνο σε θόρυβο και έχασες ισχύ στις μεσαίες.

δεν το νομιζω να εχασα σε τιποτα.γιατι το μηχανακι βγαζει πολυ καλυτερη αποδοση αποτι πριν. και υπαρχει μεγαλη διαφορα.απλα ειχα την απορια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια που λέμε για εξατμίσεις ψάχνω για φίλο acrapovic τελικό για ΥΑΜΑΗΑ WR 450F. Aν γνωρίζετε δώστε κανα μαγαζί με τιμές γιατί δεν βρίσκω.Και εξωτερικό να είναι δεν μας χαλάει μόνο να υποστηρίζει Paypal.

Τροποποιήθηκε από τον chdimis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχα διαβάσει κάπου(μπορεί και εδώ μέσα), ότι η παλιά Super βενζίνη που κυκλοφορούσε, είχε μόλυβδο, ο οποίος ήταν απαραίτητος στα παλιάς τεχνολογίας μοτέρ, επειδή χρειαζόντουσαν λίπανση οι βαλβίδες και αυτή τη λίπανση την έκανε ο μόλυβδος. Όταν αυτή αντικαταστάθηκε από την Super LPR, η διαφορά αυτής από την απλή Αμόλυβδη, είναι κάτι πρόσθετα τα οποία αναλαμβάνουν την λίπανση των βαλβίδων.

Και τώρα το ερώτημα σχετικά με τα καυσαέρια και την εξάτμιση.

Έχουμε ένα μοτέρ, νέας τεχνολογίας, το οποίο καίει Αμόλυβδη και έχει καταλύτη. Εάν αφαιρεθεί ο καταλύτης για τον α-β λόγο, μπορούμε να "καίμε" Super LPR??? Δηλαδή, το μοτέρ θα έχει κάποιο πρόβλημα από το καύσιμο? Τα πρόσθετα θα επηρεάζουν αρνητικά, ή όχι? Και τέλος, τα καυσαέρια είναι λιγότερο βλαβερά, όταν το καταλυτικό ΧΩΡΙΣ καταλύτη μοτέρ καίει Super??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα