lamoun 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 Θυμαμαι πριν καιρο ειχα διαβασει στο mybike οτι στριβεις με τα χερια, ειχε κ ενα παραδειγμα πηγαινοντας ευθεια να σπρωξεις το δεξι grip κ θα πας δεξια. Εγω παντως λογο boxer γερνω το σωμα κοντα στο ντεποζιτο παντα με τη πλατη σε ευθεια κ παιζω με το βαρος μου Έτσι είναι, απλά το σώμα βοηθάει. Σου επιτρέπει να πάρεις την ίδια στοφή, με την ίδια ταχύτητα, με λιγότερη κλίση και σε βάζει σε τέτοια θέση στη μοτό ώστε η πίεση στο τιμόνι / clip-on να είναι "πιο αποτελεσματική". Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι κρατάμε με δύναμη το τιμόνι!! http://www.youtube.com/watch?v=3nRUeEkS644 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 Όντως το βλέμμα παίζει τεράστιο ρόλο αλλά ΜΟΝΟ στη πίστα.Το τόπικ αναφέρετε γενικά.Στη πίστα δεν υπάρχει πετραδάκι,λακούβα,διερχόμενο όχημα,πεζός κτλ κι έτσι μπορείς να επικεντρωθείς στην έξοδο της στροφής ενώ ταυτόχρονα με την περιφερειακή όραση αντιλαμβάνεσαι την τροχιά σου.Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές!ΑΛΛΟ ΠΙΣΤΑ άλλο δρόμος.Προσωπικά εφαρμόζω στον δρόμο τα πιο απλά και βασικά πράγματα που εφαρμοζω στη πίστα και ποτέ κάτι παραπάνω πλύν εστικτωδών αντιδράσεων φυσικά. Οι φώτο που ακολουθούν είναι απο πίστα αλλά οι ''όρθιες'' σχετικά είναι καλές ωστε να εκφράσω με εικόνα αυτό που θέλω να πώ.Έχουμε και λέμε... Στη φώτο που ακολουθεί,το κεφάλι μου είναι μέσα στην μοτοσυκλέτα,ο κορμός αρκετά όρθιος(παρόλα αυτά όχι στην φυσική του θέση) και ρίχνω ελαφρά βάρος στο εσωτερικό της στροφής.Προσοχή στο κεφάλι οπου είναι όρθιο σχετικά με το βλέμμα να μην...''πλαγιάζει'' και φυσικά χωρίς να ζορίζομαι να αναπνεύσω(κάτι που απαγορεύω στον εαυτό μου κατά την διάρκεια μιας στροφής με...''όλα κάτω''(τουλάχιστον όπως το θεωρώ εγώ αυτό :lol: ).Παρόλα αυτά, το εξωτερικό μου χέρι πάντα φροντίζω να είναι παράλληλα με το οδόστρωμα εξού και η ελαφρά κλίση πρός τα μπρός. ;) Αυτή είναι η συνήθης στάση μου και στο δρόμο,όσή στροφή και να έχει,όσο καλή άσφαλτο και να έχει και ΟΣΗ όρεξη και να έχω ;) Όταν είμαι διπλός,ούτε κουβέντα για να μετακινήσω σώμα έστω κι ένα εκατοστό.Μόνο λίγο το κεφάλι. Εδώ είναι ακόμη μια αλλά απο την άλλη μεριά.Τα πέλματα πάντα σε εγρήγορση μιας και μικρές κλισεις είναι αρκετές για να μου ''μαζέψουν'' το πόδι κάτω απο τα μαρσπιέ Εδώ κύριοι,ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΩ :lol: Αισθάνομαι τους χτύπους της καρδιάς,στο λαιμό,τα πόδια μου δουλεύουν και τα δύο στο 100%(στο εξωτερικό στηρίζω σώμα και στο εσωτερικό προσέχω το όριο κλίσης του ποδιού μέχρι να βρεί το μαρσπιέ=στόπ Multi,καλύτερα όχι άλλο κάτω!) το κεφάλι θυμίζει στάση...''για να δώ στο καθρέφτη μήπως έχω κανά μπιμπίκι!,το εξωτερικό χέρι είναι σταθερά παράλληλο με το οδόστρωμα ενώ το εσωτερικό κυριολεκτικά και χωρίς πλάκα μπορώ να το αφήσω κι όλας!Το λέω αυτό για να τονίσω πόσο χαλαρό είναι.Σε μια δεξιά στροφή ίσα ίσα που πιάνω το γκάζι και το ''χαιδεύω'' για να αισθάνομαι πόσο το ανοίγω ενώ σε μια αριστερή στροφή,παίζει ρόλο...διακοσμητικό αν και φροντίζω να είμαι σε εγρήγορση για πάν ενδεχόμενο(tank slapping πχ που όμως ακόμη κι εκεί θα πρέπει να το έχω χαλαρόι και να αφήσω την μοτοσυκλέτα να εκτονώσει τις ταλαντώσεις).Το εσωτερικό χέρι σφίγγει μόνο στα φούλ γκάζια της εξόδου της στροφής οπου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο Highside οπότε και θα πρέπει να είναι ελεγχόμενο αυτό.Ίσως είναι και λάθος αυτό.Δε ξέρω... Τέλος,σκόπιμο θεωρώ να υπενθυμίζω και την απουδαιότητα που παίζει ρόλο και ο τύπος της μοτοσυκλέτας.Πχ στην παρακάτω φώτο,η ducati έχει σαφώς μεγαλύτερη κλίση,ο οδηγός της είναι σαφώς πιο...''ορθά'' στημένος ενώ εγώ παλεύω να αποφύγω το μαρσπιέ απο την άσφαλτο ή τουλάχιστον να ακουμπήσει όσο αργότερα γίνεται. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη επι του θέματος και εάν κάποιος δοκιμάσει κάτι απο όλα αυτά,δεν έχω καμμία απολύτως ευθύνη.Απλά παραθέτω την άποψή μου.Ίσως είναι σωστή,ίσως και λάθος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOLAS L 509 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 Riding Position how to, and how not too...! Guys & Gals, This will not however, ever replace the school programme, and if you can do it, I'd reccomend you do. Secondly, this article is only in particularly talking about how to ride fast, either for fast road, or for track days. You couldn't and wouldn't want to ride like this for normal everyday riding, so please don't try as you'll be very knackered. Also riding as shown properly, is very hard work, so be warned..... Happy cornering. G-Man B) Παιδια,πιστευω πως ο ανθρωπος μιλαει ξεκαθαρα.Δεν εχω να πω τιποτα αλλο. Το πως στριβουμε,δεν μπορει να το μαθει καποιος μεσα απο εμπειριες καποιου αλλου. ΜΟΝΟ κακο πιστευω μπορει να κανει μια τετοια συζητηση σε καποιους.Δεν ειναι ολοι εδω μεσα στο ιδιο επιπεδο. B) Συγνωμη,θελω πολυ να πω κατι και εγω για στριψημο,αλλα μονο κακο πιστευω πως θα κανω αν αρχισω να αμολαω αραδες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOLAS L 509 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 . B) Αυτα τα εργα,ακομα δεν τελειωσαν βρε φιλε???Ποτε θα τελειωσουν??? Πολυ ωραιες φωτο,ειδικα εκεινη η 10,αν δεν κανω λαθος,ειναι θανατος. B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 Φωτό φροντιστήριο.Για πείτε... Εγώ πάντως βλέπω τέλεια στάση του Stoner & Rossi (και μάλλον και του Dovi αφού δεν φαίνεται και τόσο καλά) και λάθος των δύο αναβατών της Yamaha Tech3. (Ρε που φτάσαμε...να κρίνω οδηγούς MotoGP :P ) Παίζει εκείνη την ώρα να προσπαθούσαν να ανασηκώσουν τη μοτοσυκλέτα και είναι με λάθος στάση,αλλά μπορεί και όχι. Πάντως η φωτό είναι ξεκάθαρη. Έχουν τον κώλο πολύ έξω σε σχέση με το σώμα και το κεφάλι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnnyestia 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 Εγώ ακολουθώ 2 τακτικές: (Μιλώ για δημόσιο δρόμο πάντα ) Η πρώτη τακτική, στο 95% των στροφών, είναι να βγάζω λίγο την μέση μαζί με τον κορμό παράλληλα με τον άξονα της μοτοσυκλέτας. Στον νού μου έχω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να κρατήσω την μηχανή όσο πιο όρθια γίνεται, για ευνόητους λόγους φυσικά. Το δεύτερο είναι να έχω αρκετό περιθώριο ώστε να βουτήξω τον κορμό παραπάνω και να κλείσω την τροχιά της μοτοσυκλέτας, αν συναντήσω τίποτα αναπάντεχο στην στροφή. Η δεύτερη τακτική είναι να ρίχνω μόνο τον κορμό. Αυτό το κάνω για γούστο γιατί έτσι μπορώ και ρίχνω σβέλτα την μοτοσυκλέτα χωρίς να φοβάμαι, και το κάνω μόνο σε στροφές που τις νιώθω 100% σίγουρες. Το μόνο σίγουρο είναι όσο οδηγώ, μαθαίνω :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lamoun 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 (τροποποιήθηκε) Φωτό φροντιστήριο.Για πείτε... Εγώ πάντως βλέπω τέλεια στάση του Stoner & Rossi (και μάλλον και του Dovi αφού δεν φαίνεται και τόσο καλά) και λάθος των δύο αναβατών της Yamaha Tech3. (Ρε που φτάσαμε...να κρίνω οδηγούς MotoGP :P ) Παίζει εκείνη την ώρα να προσπαθούσαν να ανασηκώσουν τη μοτοσυκλέτα και είναι με λάθος στάση,αλλά μπορεί και όχι. Πάντως η φωτό είναι ξεκάθαρη. Έχουν τον κώλο πολύ έξω σε σχέση με το σώμα και το κεφάλι. Στη συγκεκριμένη φωτό, τον Stoner τον βρίσκω πιο σωστό απο τον Rossi. Αυτός που είναι ανάμεσα τους, ναι μεν έχει βγάλει όλο τον κώλο έξω, αλλά και το σώμα του είναι πολύ καλά. Τώρα που βρίσκει στήριγμα... Άν μπορεί πάντως, να οδηγεί έτσι, χωρίς να ενοχλεί τη μοτοσυκλέτα, τότε έχει πλεονέκτημα. Ο έτερος της tech 3 είναι μάλλον αρκετά λάθος. Μακάρι βέβαια να μπορούσα να οδηγήσω "έστω" σαν και αυτόν.. :) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 12 , 2008 από τον lamoun Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 Τωρα να πουμε για τη σταση σωματος των motoGPαδων μαλλον θα ειναι λιγο...ιεροσυλο... :baby: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 και λάθος των δύο αναβατών της Yamaha Tech3. (Ρε που φτάσαμε...να κρίνω οδηγούς MotoGP :P ) Παίζει εκείνη την ώρα να προσπαθούσαν να ανασηκώσουν τη μοτοσυκλέτα και είναι με λάθος στάση,αλλά μπορεί και όχι. Πάντως η φωτό είναι ξεκάθαρη. Έχουν τον κώλο πολύ έξω σε σχέση με το σώμα και το κεφάλι. Δεν θα έλεγα ότι η στάση τους είναι απαραίτητα λάθος. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος γύρος. Οι γραμμές τους δεν είναι καλές λόγω κίνησης. Για αυτό ίσως να έχουν βγάλει περισσότερο το κωλαράκι τους έξω.. πιο ανοιχτή γραμμή και πιο απότομο βούτηγμα.. όχι ότι είμαι κανάς ειδήμονας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2008 Αυτό λέω κι εγώ ρε παιδιά. Σιγά μην τους την πούμε κιόλας για το πως οδηγάνε :P Σχολιασμό κάνουμε επί της ευκαιρίας. Κι ο Ντούχαν χρησιμοποιούσε εντελώς ανορθόδοξο στυλ του σώματός του αλλά πήγαινε αέρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nasos79 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2008 Αυτό λέω κι εγώ ρε παιδιά. Σιγά μην τους την πούμε κιόλας για το πως οδηγάνε :P Σχολιασμό κάνουμε επί της ευκαιρίας. Κι ο Ντούχαν χρησιμοποιούσε εντελώς ανορθόδοξο στυλ του σώματός του αλλά πήγαινε αέρα. Αν δεν κάνω λάθος, ο Doohan άλλαξε στυλ μετά τον τραυματισμό του. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2008 Mην ξεχνιομαστε....Υπαρχουν κι αλλοι τροποι και ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ στις στροφες... Kαι για τα τεχνικα θεματα δειτε κι εδω παρακατω... Και υπαρχουν και οι φιλοι μας με τις 4 ροδες... Εκαστος στο ειδος του λοιπον... ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lamoun 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2008 Εκαστος στο ειδος του λοιπον... ;) Μόνο που τα motard οδηγούνται και με γόνατο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
savvas1300 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2008 Μόνο που τα motard οδηγούνται και με γόνατο καλα ρε παιδια τι τις βαζετε αυτες τις φοτο θα παω να την πεταξω την μηχανη μου..... :lol: :lol: :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stoui 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2008 (τροποποιήθηκε) Πιστεύω το αγγλικό πόστ που βάλατε τα λέει όλα πολύ καλά! Το καλύτερο είναι ο ενδιαφερόμενος να πάρει κάποιο σχετικό βιβλίο (σε εμένα έχει κάνει πολύ καλό) ή ακόμη καλύτερα να κάνει μαθήματα. Ξέρω την σωστή θέση οδήγησης (θεωρητικά) και μπορώ να την κάνω σε κάποιες στροφές με συγκέντρωση (όσο μπορώ αφού είμαι και ολίγον τι κουλάδι ακόμη :lol: ), αλλά γενικότερα σε δημόσιους δρόμους ιδιαίτερα σε εθνικές βγάζω σώμα μόνο απο την μέση και πάνω και πολύ λίγο κώλο. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν εσείς βγάζετε κανονικά όλο το σώμα σε δημόσιους δρόμους όπως οι εθνικές όπου τα χλμ είναι αρκετά και ουσιαστικά δεν υπάρχει ανάγκη να βγάλει κάποιος όλο το σώμα, αφού η μοτοσυκλέτα έχει αρκετά περιθώρια κλίσης (λέω για ταχύτητες μέχρι 160). Επίσης το γυροσκοπίκο δεν πρέπει να γίνεται ΠΑΝΤΑ? Είναι ο γρηγορότερος - ασφαλέστερος τρόπος να στρίψει κανείς! @multi: πολύ καλές φώτος φίλε και πολύ καλές συμβουλές! Στην στροφή (και γενικότερα) όντως τα χέρια πρέπει να είναι πολύ χαλαρά (μόλις να αγγίζουν το τιμόνι) και για να γίνει αυτό χρειάζεται σωστή θέση του σώματος στην μηχανή Τροποποιήθηκε Μάρτιος 13 , 2008 από τον stoui Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2008 Αν δεν κάνω λάθος, ο Doohan άλλαξε στυλ μετά τον τραυματισμό του. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Δεν κάνεις λάθος, αλλά αυτό δεν τον ανάγκασε να σταματήσει να πηγαίνει γρήγορα. @multi: πολύ καλές φώτος φίλε και πολύ καλές συμβουλές! Στην στροφή (και γενικότερα) όντως τα χέρια πρέπει να είναι πολύ χαλαρά (μόλις να αγγίζουν το τιμόνι) και για να γίνει αυτό χρειάζεται σωστή θέση του σώματος στην μηχανή Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και όταν κινούμαστε σε βρόχινο τερέν. Τα χέρια χαλαρά στο τιμόνι. (εγώ πάντως τόσα χρόνια δεν το έχω καταφέρει. Το σκέφτομαι,το ξέρω, το εφαρμόζω,αλλά μόλις ξεχαστώ αρχίζουν να με πονάνε τα χέρια από το σφίξιμο. Και τότε το ξαναθυμάμαι και τα χαλαρώνω μέχρι να αρχίσουν να πονάνε λίγο αργότερα αφού και πάλι θα ξεχαστώ. Την συνήθειά μου μέσα (παρόλο που είμαι καλός στην βροχή) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lamoun 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2008 Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν εσείς βγάζετε κανονικά όλο το σώμα σε δημόσιους δρόμους όπως οι εθνικές όπου τα χλμ είναι αρκετά και ουσιαστικά δεν υπάρχει ανάγκη να βγάλει κάποιος όλο το σώμα, αφού η μοτοσυκλέτα έχει αρκετά περιθώρια κλίσης (λέω για ταχύτητες μέχρι 160). Πόσο τάπα να πάς;;; Επίσης το γυροσκοπίκο δεν πρέπει να γίνεται ΠΑΝΤΑ? Είναι ο γρηγορότερος - ασφαλέστερος τρόπος να στρίψει κανείς! Είναι ο μόνος τρόπος για να πλαγιάσεις τη μηχανή! Δες ένα βίντεο στη προηγούμενη σελίδα. Και επίσης σκέψου, οτι η πρώτη άσκηση στο Riding School ήταν να οδηγήσουμε μόνο με το δεξί χέρι σε ολη την πίστα, εφαρμόζοντας γυροσκοπικό. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και όταν κινούμαστε σε βρόχινο τερέν. Τα χέρια χαλαρά στο τιμόνι. (εγώ πάντως τόσα χρόνια δεν το έχω καταφέρει. Το σκέφτομαι,το ξέρω, το εφαρμόζω,αλλά μόλις ξεχαστώ αρχίζουν να με πονάνε τα χέρια από το σφίξιμο. Και τότε το ξαναθυμάμαι και τα χαλαρώνω μέχρι να αρχίσουν να πονάνε λίγο αργότερα αφού και πάλι θα ξεχαστώ. Την συνήθειά μου μέσα Μια απο τα ίδια γαμώτο... Ίσως και να είναι η δυσκολότερη απο τις "τεχνικές" οδήγησης και αυτό γιατί γίνεται υποσυνείδητα.... :( Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stoui 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2008 (τροποποιήθηκε) Πόσο τάπα να πάς;;; Δεν έχει σχέση το πόσο τάπα πάω. Απλά ήθελα να ρωτήσω αν γενικότερα βγάζετε κανονικά όλο το σώμα σε δημόσιους δρόμους όπως οι εθνικές που δεν υπάρχει ανάγκη να βγάλει κάποιος όλο το σώμα, αφού η μοτοσυκλέτα έχει αρκετά περιθώρια κλίσης. Τώρα οκ αν πάει κανείς με 250-300 φαντάζομαι πρέπει να βγάλει αρκετά σώμα για να πάρει τις στροφές, όσο ανοιχτές και να είναι (φάση πίστα ας πούμε). Είναι ο μόνος τρόπος για να πλαγιάσεις τη μηχανή! Δες ένα βίντεο στη προηγούμενη σελίδα. Και επίσης σκέψου, οτι η πρώτη άσκηση στο Riding School ήταν να οδηγήσουμε μόνο με το δεξί χέρι σε ολη την πίστα, εφαρμόζοντας γυροσκοπικό. Συμφωνώ 100%!! Απλά πρίν ακούστηκε οτι υπάρχει ΚΑΙ το γυροσκοπικό για το στρίψιμο και όχι ΜΟΝΟ το γυροσκοπικό και με έβαλε σε σκέψεις :D Τροποποιήθηκε Μάρτιος 14 , 2008 από τον stoui Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες