FireFoxgr 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Χαιρετώ όλους τους συμφορουμίτες! Είμαι νέος στον χώρων των μηχανών/μοτοσυκλετών και θα ήθελα να σας ρωτήσω για διάφορα πράγματα τα οποία θα γνωρίζετε. Καταρχήν να αναφέρω ότι είμαι 23 χρονών και (το πιο κουφό) θέλω να βγάλω τώρα δίπλωμα για μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς να έχω βγάλει ποτέ για μικρότερο. Να οδηγάω μηχανάκι ξέρω φυσικα με την έννοια της οδήγησης γενικότερα αλλά όχι της αντίληψης των πραγμάτων όταν παράδειγμα είσαι μέσα στην πόλη και πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τους άλλους οδηγούς (και κυρίως τους.. ξεχασιάριδες). Από την φύση μου δεν είμαι άτομο που στον δρόμο κάνει τρέλες (οδηγώ αυτοκίνητο εδώ και μερικά χρόνια) και προσπαθώ πάντα να προσέχω τους άλλους όταν οδηγώ (είχα καλή παιδεία). Αυτό όμως που μου αρέσει πολύ απο μικρός κιόλας είναι οι μεγάλες μοτοσυκλέτες, εννοώντας τις μοτοσυκλέτες πίστας. Επειδή όμως όταν είσαι μικρός δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα απλα περιμένεις να.. μεγαλώσεις Τώρα που μεγάλωσα και εγώ λοιπόν (παππούς :Ρ) ενδιαφέρομαι πολύ για να αποκτήσω μια τέτοια μηχανή. Υπάρχουν όμως, όπως καταλαβαίνετε, διάφορα προβλήματα. Συζητώντας με διάφορους φίλους μου άλλοι που είχαν μηχανή/μηχανάκι και άλλους που δεν είχαν πήρα πολλές απόψεις. Άλλοι λένε να ξεκινήσω με ένα μηχανάκι που δεν είναι γρήγορο και είναι πιο ευέλικτο και μικρό παρά ένα τεράστιο πυραυλάκι στο οποίο σίγουρα θα σκοτωθώ. Από την άλλη μεριά, άλλοι μου λένε ότι δεν έχει και τόση σημασία τι θα πάρεις αρκεί να προσέχεις πως οδηγείς. Στις μεγαλύτερες μηχανές παράδειγμα τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί έχεις πολύ μεγαλύτερη δύναμη και πάρα πολυ καλύτερα φρένα, στοιχεία που σίγουρα παίζουν ρόλο στην ασφάλεια. Προς το τελευταιο ένας φίλος μου ανέφερε ότι οδηγούσε μοτοσυκλέτα αλλά μια φορά αναγκάστηκε να πάρει ένα μικρό σκουτερακι. Καθώς οδηγούσε πετάχτηκε ένα αυτοκίνητο μπροστά του και αυτός για να μην καρφωθεί πάνω του (και βλέπωντας ότι το σκουτερ δεν σταματούσε με τίποτα) το πλάγιασε και έπεσε κάτω και ο ίδιος για να μην γίνει τίποτα. (...) Καταλήγωντας, θα ήθελα να πω ότι δεν θέλω να κάνω βιαστικές κινήσεις γιατί πάνω απ' όλα μετράει η ασφάλεια (η οποία έρχεται και μέσω εμπειρίας φυσικά). Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω και εσας σαν έμπειρους οδηγούς (διάβασα τους οδηγούς/άρθρα που έχετε και πραγματικά μου άνοιξαν τα μάτια) για να μου πείτε την γνώμη σας. Έχει σημασία από που θα ξεκινήσει κανείς (από παπί παράδειγμα ή από μια μοτοσυκλέτα 600cc παράδειγμα; ). Ούτως ή άλλως, όταν κάνεις μαθήματα στην σχολή έχεις σχετικά μεγάλη μηχανή. Παιδιά, sorry για το τεράστιο ποστ, απλά έπρεπε να τα πω όλα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 ..Καλως ηρθες, κατ'αρχας! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TheDentist 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 (τροποποιήθηκε) Καλώς ήρθες καταρχήν η ηλικία δεν ειναι πρόβλημα . Εγώ δεν ανέβαινα σε μηχανή μέχρι τα 26 μου. Τώρα όσο αφορά τι τύπο μηχανής να πάρεις. Οτι και να μου λές ότι μηχανάκι και να πάρεις θα το τερματίσεις δεν υπάρχει περίπτωση και όχι μια φορά μόνο. Τώρα είναι διαφορετικό το μηχανάκι σου να τελειώσει στα 200κμ και άλλο στα 300κμ Το άλλο θέμα είναι για τι λεφτά μιλάμε και τι δυνατότητες έχεις. Γιατί όσο ναναι αν μπορούσες να πάρεις κάτι για 7-8 μήνες σχετικά φτηνό που να πηγαίνει σιγά ισα ισα να μπεις στο νόημα πως θα κυκλοφορείς με μηχανή και αν σου πέσει να μην κλαψεις πιστεύω οτι έιναι καλύτερο. . Ενα δεύτερο θέμα είναι θα πας για μεταχειρισμένο η για καινούριο? Προσωπικά δεν παίρνω 1000αρι αν και οικονομικά μπορώ γιατί ακόμα ξέρω οτι δεν έχω τη μαγκιά να κλείσω το γκάζι. ΑΑΑΑ και αυτα που λες οτι δεν κανεις καγκουριες κτλ θα σου πώ κατι που συζητούσαμε με τον motogamoto που κινούμαστε στα ίδια κύματα... Πριν οδηγήσουμε μηχανές βλέπαμε στα φανάρια τύπους να το σκίζουν υψηλόστροφα το μηχανάκι μέχρι το επόμενο φανάρι και λέγαμε τι κάγκουρες θεε μου. Ε κάποιες στιγμές δεν είναι η επιτάχυνση τόσο όσο οτι θέλεις απλά να το ακούσεις :P Τέλος άλλο ο rossi και άλλο εσυ. Αλλο η πιστα και αλλο ο δρόμος. Αλλο ο δρομος στο εξωτερικό και άλλο ο δρόμος στο Ελλάντα. Μεγάλο παιδί είσαι μπορείς να τα βάλεις κάτω μόνος σου και να σκεφτείς. Ουτος η άλλως τη μηχανή δυστυχώς στην Ελλάδα την μαθαίνεις ουσιαστικά μόνος σου. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 7 , 2008 από τον TheDentist Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stoui 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Καλωσήρθες μαν! :D Εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις απο κάτι ενδιάμεσο! Όχι παπί-σκούτερ επειδή σωστά σου είπε ο φίλος σου δεν είναι και πολύ ασφαλή ούτε είναι καλά σχολεία, αλλά ούτε και 600άρι καθώς η δύναμη του και το βάρος του μπορεί να σε βάλουν σε περιπέτειες (μπορεί και όχι) μέχρι να το μάθεις-συνηθίσεις. Επίσης αφού το όνειρο σου είναι οι μηχανές πίστας, δηλαδή ss προτείνω ένα απο τα μικρά super sportάκια στα 125 κυβικά όπως cbr 125, yzf 125 κ.τ.λ. Απο δύναμη μάλλον θα σε απογοητεύσουν ΑΛΛΑ θα σε μάθουν πολλά πράγματα και σε λίγο καιρό θα μπορείς να ανέβεις σε κυβικά! Παίζουν και μετάχειρα τέτοια ;) Αν διαθέτεις φράγκα ένα απίθανο (και δυνατό σχετικά) μηχανάκι είναι το aprilia 125! Το καλύτερο σχολείο για να μάθεις να οδηγείς ss αφού είναι πολύ καλά στημένο!! Και είναι και κουκλί! Μετά στα 250 κυβικά παίζουν cbf 250 και άλλα παρόμοια και στα 400 κανα cb 400 ή κανα on-off 250 - 400 Αυτά. Μάλλον σε μπέρδεψα ε! Καλή παραμονή στο φόρουμ! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkalas 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Καλως ηρθες.Παρε ενα απο τα καινουργια streetακια που βγαζουν οι εταιριες στα 250κυβικα για αρχη και ασε τις μεγαλυτερες μηχανες.Οσο καλυτερα φρενα και να εχουν,υπαρχει περισσοτερο γκαζι στις μεγαλες κατι που θα σου γαργαλαει το χερι πολλες φορες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FireFoxgr 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 (τροποποιήθηκε) Καταρχήν ευχαριστώ παρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας! Να υπενθυμήσω ότι δίπλωμα για μηχανάκι δεν έχω (μηχανάκι, όχι μηχανή) και σκέφτομαι τώρα να βγάλω. Ξέρετε πόσο πάνε περίπου οι τιμές; Σχετικά με την μηχανή.. Η αλήθεια είναι ότι τον παράγοντα πέσιμο δεν τον έλαβα υπόψιν από την μεριά της μηχανής (να πάθει ζημιά δηλαδή). Ούτως ή άλλως όμως αν θα πήγαινα θα πήγαινα για μεταχειρισμένο γιατί απ' ότι βλέπω τα καινούργια είναι πολύ εκτός τις τσέπης μου. Έτσι όπως το σκεφτόμουν θα ήθελα να βρώ μια Ηonda CBR 600, αλλά όπως λέει εύλογα και ο φίλος stoui είναι μεγάλη και η αλήθεια είναι ότι την ψιλοφοβάμαι. Τουλάχιστον για αρχή.. Edit: Για 1000αρα δεν το συζητάω καν, έβλεπα και κάτι video.. αν είναι δυνατόν. Αυτές οι μηχανές είναι τόσο δυνατές που δεν μπορούν να σταθούν στο έδαφος.. Όσον αφορά τα street δεν ξέρω, ίσως το πρόβλημα μου είναι αισθητικό περισσότερο.. Τι έχετε να πείτε όμως γι' αυτό που λένε πχ να ξεκινήσεις με παπάκι και μετά να πας σε μεγαλύτερο.. Συμφωνείτε; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 7 , 2008 από τον FireFoxgr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KARAFLODAIMON 96 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Καλωσόρισες στην παρέα μας φίλε! Απο τον τρόπο που σκέφτεσαι και γράφεις καταλαβαίνω οτι είσαι άτομο με το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου οπότε ότι και να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Προτείνω για αρχή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μέχρι 500 κυβικά! Το CBF 500 και το KLE για παράδειγμα είναι ωραίες και φιλικές μηχανές μου μπορείς έυκολα να μάθεις να οδηγείς!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Καλώς όρισες φίλε. Εγώ ξεκίνησα στα 25.. κλάιν μάιν μην αγχώνεσαι. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι σων και καλά πρέπει να πάρεις κάτι μικρό στην αρχή. Παρόλαυτα 1000άρι ούτε εγώ θα το συνιστούσα. Έχουν τόση δύναμη τα άτιμα που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι από ένα μικρό λάθος θα το χάσεις και θα φας τα μούτρα σου. Έχω όμως ενστάσεις για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ που διάλεξες. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με κάποιο motard.. ελαφρύ μηχανάκι, ευέλικτο.. παιχνιδάκι. Ας είναι και 600άρι.. δεν έχει σημασία πόσο δυνατό ή όχι. Θα σου δώσει την ευκαιρία να μάθεις να κάνεις εσύ ότι θες το μηχανάκι και όχι το αντίθετο. Μετά από αυτό θα αισθανθείς καλύτερα σε οποιαδήποτε μηχανή. Αν παρόλαυτα δεν ψήνεσαι για τέτοια διαφορά.. πήγαινε καλύτερα σε κάτι Street. Τα SS ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ. ΤΕΛΟΣ. Όσο βελτιώνονται, τόσο πιο πιστιάρικα γίνονται.. τόσο πιο δύσχρηστα στην καθημερινή μετακίνηση και το ταξίδι. Μηχανές όπως το FZ6, GSR600, Monster κλπ κλπ μπορούν να σε μυήσουν στον χώρο όμορφα και διασκεδαστικά. Σκέψου το. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stoui 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 ...Έτσι όπως το σκεφτόμουν θα ήθελα να βρώ μια Ηonda CBR 600, αλλά όπως λέει εύλογα και ο φίλος stoui είναι μεγάλη και η αλήθεια είναι ότι την ψιλοφοβάμαι. Τουλάχιστον για αρχή.. Edit: Για 1000αρα δεν το συζητάω καν, έβλεπα και κάτι video.. αν είναι δυνατόν. Αυτές οι μηχανές είναι τόσο δυνατές που δεν μπορούν να σταθούν στο έδαφος... Φίλε είχα στο μυαλό μου τα στρήτ 600 όταν έλεγα για δύναμη και βάρος! Δηλαδή τα γυμνά όπως το δικό μου! Για 600άρι ss σαν πρώτη μηχανή προσωπικά είμαι αρκετά αντίθετος!!! Αν και το βάρος σε αυτά σε σύγκριση με τα γυμνά είναι μικρότερο όπως και οι διαστάσεις συνήθως, εντούτοις είναι πολύ γρήγορες μηχανές με πολλά άλογα για αρχάριο και χρειάζεται κάποια εμπειρία για να τις πάς! Δεν είναι κρίμα να έχεις ένα τέτοιο τερατάκι και να πηγαίνεις σαν χεσμένος? Δεν νομίζω να το χαρείς! Μην ξεχνάς ότι η δύναμη των 600αριών ss συγκρίνεται με την δύναμη 1000αριών και βάλε άλλων κατηγοριών μοτοσυκλετών! Το 1000άρι πραγματικά ξέχνα το προς το παρόν :P Για παπάκι είμαι αντίθετος όπως σου είπα πιο πάνω! Για πές μας και πια μοντέλα σου αρέσουν απο τις μικρότερες κατηγορίες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NIKOLAS L 509 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 B) DUCATI MONSTER 620 H 695 H SS700. Για μενα ενα απο αυτα τα 3 πρεπει να παρεις για να μυηθης στον κοσμο της μοτοσυκλετας,γιατι α)ειναι ελαφριες β)δεν εχουν πολλα πλαστικα γ)δεν βγαζουν ευκολα προβληματα ε)ταξιδευουν ζ)μπαινουν πιστα με ευχαριστηση η)κοστιζουν φθηνα θ)καλυτερα να ξεκινας με δυκυλινδρο,δεν σε τρομαζει ι)καλο στησιμο και αναρτησεις B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkalas 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Φιλε μου το καλυτερο μηχανακι για να μαθεις να οδηγας αφου δεν ενδιαφερεσαι για ss στυλ ειναι ενα xrακι 250 και εισαι κομπλε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Oποιδηποτε, μεσαιας κατηγοριας, (μεχρι 600 cc) αλλα ΟΧΙ! SS! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOCORTHO 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 epidi ise apiros hriazese kati elafri efkoloodigito ke hwris idieteres apetisis stin sindirisi ke asfales . I mihani pou sou protinw ine to BMW 650 GS abs. Ine aneti hamili poli ma para poli efkoloodigiti ke asfalis.An pali thelis street tha sou protina to Hornet to 6oo i to sv 650 asteria ke ta 2. To pws odigas ke to an tha skotwthis vriskete mesa sto kafali sou ke ohi sto kefali twn filwn sou. Kali epilogi ke na thimase panda kranos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MotoGamoto 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Λεω να κανουμε ψηφοφορια για το τι μηχανακι να παει να παρει...κι αν παρει διαφορετικο απο αυτο που προτεινει η πλειοψηφια...στην πυρα!!! BAN :P Πλακα πλακα αναρωτιεμαι αν αυτα τα τοπικ βοηθανε εν τελει το παιδι που ρωταει ή απλως τον μπερδευουν περισσοτερο. Σε γενικες γραμμες ολα απο σενα κρινονται. Ψιλορισκο τα SS οπως και τα παντως τυπου 1000αρια για πρωτο μηχανακι αλλα απο κει και κατω νομιζω οτι ολα (σχεδον) τα μηχανακια διαθετουν και την ευκολια χρησης και την ανοχη στο λαθακι που χρειαζεται για εναν αρχαριο. Αλλα ειπαμε ολα εξαρτωνται απο το δικο σου κεφαλι....και μην εχεις αυταπατες...ο ποιο ηρεμος και σωστα διαπαιδαγωγημενος οδηγος του πλανητη να εισαι, θα ερθει η στιγμη που θα το δωσεις περισσοτερο απο οσο σου υποδεικνυει η εμπειρια σου. Ψαξε λιγο να δεις τι σου αρεσει, κανε κανενα test ride και μετα πηγαινε να παρεις ενα Kawasaki Versys. :D Υ.Γ. Τωρα που θα βγαλεις διπλωμα θα εχεις και την πρωτη σου εμπειρια με μικρο γυμνο street. Πιθανοτατα καποιο cb400. Πιασε απο κει το νημα και σιγα σιγα θα το ξετυλιξεις το κουβαρι ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 (τροποποιήθηκε) Καλώς το παιδί! (ε στην ηλικία μου, σαν παιδί σε βλέπω :) ) Φίλε μου, πριν σου πώ την άποψη μου, να σου πώ ότι ξεκίνησα κι εγώ κάπου στην ηλικία σου (αν και είχα κάποια προηγούμενη εμπειρία που δεν την προσμετράω) και οδήγησα για αρκετά χρόνια ωσάν κάγκουρας, με μιά πολύ σημαντική διαφορά όμως. Δεν έπεσα ποτε. (εκτός από τρείς πτώσεις σε αγώνα και προπόνηση) Το ότι "καγκούρευα", δεν είναι τυχαίο, ούτε συνέβη από μόνο του. Ήταν συνειδητή επιλογή μου, την οποία πήρα όταν πήρα χαμπάρι αυτό που ειπώθηκε κι από άλλους παραπάνω. Ότι δηλαδή την καγκουριά σου, όπως και να έχει, κάποιες στιγμές θα την κάνεις.Και το έβλεπα αυτό συνεχώς, από φίλους και γνωστούς, λάτρεις της συνετής κι αμυντικής οδήγησης, όπως τους έβλεπα και να τσακίζουν τα παίδια τους κάθε που καγκούρευαν. Έτσι εγώ κύρηξα εαυτόν επισήμως κάγκουρα, ώστε να απενεχοποιήσω μέσα μου την επιθετική οδήγηση και να ασχοληθώ πραγματικά με την ασφάλεια μου στον δρόμο, όπου τα μεγάλα μυστικά για να το πετύχει κανείς αυτό, είναι τρία. 1)Να ξέρεις να χειριστείς πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο μηχανάκι που καβαλάς (όχι μόνο ποτέ δεν έσκισα δανεικό μηχανάκι, αλλά και κάθε δικό μου που έπαιρνα, τον πρώτο καιρό το πήγαινα κυρία μέχρι να βρώ τα όρια του (και όρια μου) σε κάθε πιθανή κατάσταση, έτσι ώστε να ξέρω τι απόσταση από τα όρια να κρατήσω. 2)Να ξέρεις πολύ καλά τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία σου. Δηλαδή την συμπεριφορά των άλλων οδηγών και από που να φυλαχτείς, αλλά και την κατάσταση του δρόμου, όπου οπτικά μπορείς να διακρίνεις κάποια πράγματα και στην συνέχεις ακουμπώντας την φτέρνα αποκτάς μια ιδέα σχετικά με την ολισθηρότητα του. Ειδικά στην βροχή, αυτό είναι απαραίτητο.( στην αρχή μπορείς να ακουμπάς απλά και μόνο για να συλλέγεις πληροφορίες και σιγά σιγά με τον καιρό μαθαίνεις να ξεχωρίζεις) 3)Να ξέρεις πότε να κλείνεις το γκάζι. Κι αύριο μέρα είναι ρε αδερφέ. Κάλιο να σε πουν κυρία, παρά να τρώνε κόλυβα στην υγειά του κορόιδου. (Εδώ να σου πω, το πόσο δικαιώμένος αισθάνθηκα με αυτή την τακτική, όταν κάποτε έτυχε, μέσα σε διάστημα ενός μηνός να ξαπλώσουν κάτω 6 μηχανάκια μετά των αναβατών τους, την ώρα που τα χώναμε παρέα. Πήγαν για το λίγο παραπάνω που θα τους έβγαζε μπροστά και τέλικα αντί για μπροστά βρέθηκαν κάτω, με κάμποσα κόκκαλα σπασμένα, κάμποσους μήνες εκτός κυκλοφορίας και κάμποσα φραγκάκια φτωχώτεροι. Τώρα, σχετικά με το μηχανάκι, καταρχάς να σε διωρθώσω σε κάτι. Καλά φρένα και κράτημα δεν έχει το μεγάλο μηχανάκι. Καλά φρένα και κράτημα έχει το καλό μηχανάκι. Αν το καλό είναι και μικρό, τότε ακόμη καλύτερα, γιατί θα είναι και ελαφρύ, άρα θα φρενάρει ακόμη πιό καλά και θα κρατάει ακόμη καλύτερα. Κι εδώ το 125 της aprilia πιστεύω είναι το ιδανικό (αν μιλάμε για το RS) Πιστεύω ότι αν είσαι παντελώς καινούργιος στο άθλημα, τότε ένα 125 δίχρονο η 125-250 τετράχρονο SS είναι αυτό που πρέπει. Περί παπιού-σκούτερ, απλά ξέχασε το. Κίνδυνος θάνατος. Από κει κι έπειτα, ότι και να πάρεις, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να πας σε κάποιο ανοιχτό χώρο (κάποιο έρημο υπαίθριο πάρκινγκ πολυκαταστήματος ή γηπέδου για παράδειγμα) και να κάνεις έντονη εξάσκηση στα φρένα, αλλά και στις εκκινήσεις. Όταν θα βγείς στην κυκλοφορία, θα πρέπει αυτά τα δύο να τα παίζεις στα δάχτυλα σου (κυριολεκτικώς) Πρόσεξε, το θέμα των εκκινήσεων είναι κι αυτό πάρα πολύ σημαντικό. Υπάρχει πολύς κόσμος που βρέθηκε στο νοσοκομείο επειδή του έσβησε την ώρα που ξεκινούσε για να περάσει μια διασταύρωση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό κι επειδή για σένα που είσαι παντελώς άπειρως, τα 40 (νομίζω) αλογάκια του RS τον πρώτο καιρό θα είναι πάρα πολλά και ανεξέλενκτα. Για αυτό θα πρέπει να μάθεις να τα ελένχεις, για να μην γίνει καμιά μαλακία την ώρα που είσαι μέσα στην κυκλοφορία με ένα σωρό κινδύνους γύρω. Σχετικα με τα 600-750-1000 δεν το συζητώ. Για να καταλάβεις τι μπορούν να κάνουν τόσα άλογα, να σου πώ ότι την προηγούμενη Τετάρτη, έκανα την μαλακία να ανοίξω την τετάρτη με γύρω στα 160 και χαμηλές προς μεσαίες στροφές (που υποτίθετα ότι είναι ψόφιο το μοτέρ) και περνώντας πάνω από νερά μου δίπλωσε στα δύο το γατί μου. Τελειώνωντας, να στα ξαναπώ περιληπτικά. Πάρε μικρό και καλοστημένο μηχανάκι. Δέξου ότι σου αρέσει να τα χώνεις(που και που ή μονίμως) Βρες ένα ασφαλές μέρος να το σκίσεις στα φρένα και στο ξεκίνημα Έβγα σε ανοιχτούς δρόμους να το στρίψεις. Γενικά να το μάθεις σαν να είναι το ίδιο το κορμί σου, γιατί έτσι οδηγείται το μηχανάκι, σαν προέκταση του κορμιού μας. Και να θυμάσαι πάντα... Τα όρια μιας SS είναι τέτοια που δεν μπορεί να τα πιάσει όχι ο μέσος οδηγός αλλά ούτε καν ένας πάρα πολύ καλός οδηγός. Το ζήτημα όμως είναι τα όρια τα δικά σου που φτάνουν. Γι αυτό, κάθε φορά που θα αυτοεκπαιδεύεσαι, πρέπει να αισθάνεσαι ότι μπορούσες να πας και πολύ πιο γρήγορα κι ότι το είχες χαλαρά. Μην μπείς στην διαδικασία να πιέσεις τον εαυτό σου τόσο που να καταλήγεις ανχωμένος και "στην τρίχα την έβγαλα ξανά" Αυτάααααα Τροποποιήθηκε Μάρτιος 7 , 2008 από τον helonaracer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Α σχετικά με το κόστος του διπλώματος, ας απαντήσει κανένας που να έβγαλε τώρα τελευταία γιατί όταν το έβγαλα εγώ ήταν μόλις που είχε απελευθερωθεί η χώρα από την οθωμανική αυτοκρατορία και πληρώναμε ακόμη σε τουρκικές λίρες. Που να κάνω τώρα μετατροπές και τέτοια πράγματα. Άσε που δεν θυμάμαι πια... (α ρε γμν αλτσχάιμερ τι μου χεις κάνει!!!!) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
newR 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Το ίδιο πράμα με απασχολούσε κι εμένα πριν απο λίγο καιρό , κι εγώ ετσι ψαχνόμουν για το τι μηχανή να πάρω σαν πρώτο μου μηχανάκι. Κατ'αρχίν γνώμη μου είναι μην ρωτάς και μιλάς με πολλούς γιατι οι μηχανόβιοι εχουν ολοι διαφορετική γνώμη. Αμα μαζέψεις 20 μηχανόβιους και τους κάνεις μία ερώτηση , θα πάρεις 20 διαφορετικές απαντήσεις. Για να μην σε τρελάνουν λοιπόν επειδή ο καθένας θα πεί το "κουλό" του , να κοιτάξεις να βρείς έναν σοβαρό έμπειρο και αντικειμενικό άνθρωπο , ψημένο με τις μηχανές να σου πεί. Τώρα άμα κατσεις και ακούς τον καθένα , σαν τον αλλον εδώ που σου λέει οτι , "οτι και να παρεις θα το ανοιξεις τέρμα "(ακου κουβέντες) δεν θα βρείς ποτέ άκρη. Εγω λοιπόν κατέληξα στο συμπέρασμα , να πάρω μια πιο μεγάλη μηχανή γιατι θεωρώ οτι έχει πιο ασφάλεια. Πήρα λοιπόν ένα καινούριο TDM 900 και μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά (κι ευχομαι πάντα να είμαι). Σορυ μάγκες αν έγινα και λίγο κακός αλλά αυτή ειναι η αλήθεια. Τωρα αν εγώ έκανα σωστά η όχι με αυτήν μου την επιλογή , δόξα τον θεό , μυαλό πιστεύω οτι έχω , αφήστε να το ανακαλύψω μόνος μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xourafis 758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 οτι και να παρεις να προσεχεις! τιποτα αλλο!ο κοσμος της μοτοσυκλετας ειναι εντελως διαφορετικος απο οποιοδηποτε αλλον! το μυαλο σου πρεπει να δουλευει συνεχως!τα ματια σου δεκατεσσερα , ειναι κατι σαν την αισθηση του spiderman! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
helonaracer 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 (τροποποιήθηκε) Ρε συ φίλε, δεν πρόκειται να σου πεί κανείς αν έκανες σωστά ή όχι. Στο παληκάρι, αν λέμε, τα λέμε επειδή αυτός ζήτησε να του πούμε. Εάν δεν ρώταγε, τότε με γειά του και χαρά του να πάρει ότι γουστάρει κι ότι ορέγεται. Εμείς δεν είμαστε ούτε η μαμά του, ούτε ο μπαμπάς του :) (παρά την ηλικία) :lol: :lol: :lol: Τροποποιήθηκε Μάρτιος 7 , 2008 από τον helonaracer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MotoGamoto 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 (τροποποιήθηκε) Τώρα άμα κατσεις και ακούς τον καθένα , σαν τον αλλον εδώ που σου λέει οτι , "οτι και να παρεις θα το ανοιξεις τέρμα "(ακου κουβέντες) δεν θα βρείς ποτέ άκρη. Επειδη αυτην την λογικη την υποστηριξαν αρκετα ατομα σε αυτο το τοπικ δεν ξερω αν αναφερεσαι σε μενα. Παρολαυτα σε περιπτωση που αναφερεσαι σε μενα θα σου τονισω αυτο που εγραψα..."θα ερθει η στιγμη που θα το δωσεις περισσοτερο απο οσο σου υποδεικνυει η εμπειρια σου". Απεχει μακραν αυτο που λεω απο το "ανοιγω τερμα". Σε περιπτωση παλι που δεν αναφερεσαι σε μενα αυτο το μηνυμα θα αυτοκαταστραφει Τροποποιήθηκε Μάρτιος 7 , 2008 από τον MotoGamoto Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TheDentist 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 (τροποποιήθηκε) για μένα λέει ρε.... να θυμηθώ να κάνω ψηφοφορία πόσοι δεν έχουν τελικιάσει τα εργαλεία τους....να το βάλω τώρα. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 7 , 2008 από τον TheDentist Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 I mihani pou sou protinw ine to BMW 650 GS abs. Πολυ! καλη προταση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DOMINATOR 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Πάρε κάτι ελαφρύ και χαμηλό, το σώνεις εύκολα στη δύσκολη στιγμή.Οποιο σ΄αρέσει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vthn 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2008 Εάν έπερνα τώρα πρώτη μηχανή, θα έπαιρνα κάτι σαν το cbf 500 abs. Ή κάτι σε ον-οφ με την ιπποδύναμη του xt660 αλλά με abs. Για το στυλ που σε ενδιαφέρει, θα σου πρότεινα το καινούριο kawasaki ninja 250cc. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
van 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2008 kalos ir8es filaraki! loipon emena gnomi mou einai pare ena papaki metaxirismeno oxi toso gia na ma8eis na odigas alla gia na ma8is pos na odigas mesa sto dramo stin kinisi kai se auta.. gt 8a einai pio eukolo me ena papi para me ena cbr 600:P kratato kana xrono kai meta 8a nio8is kai pio etimos na pareis kati megalitero:) elpizo na boh8isa , oti kai na epile3eis panta or8ios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες