Jump to content
Sign in to follow this  
ALX™

Υamaha XT 600 Tenere με 550000χιλ

Recommended Posts

είστε όλοι off topic.To θέμα είναι τα 550000χιλ του ΧΤ.

Αμφισβητεις δηλαδηΣ τα 550.000χλμ που ΜΠΟΡΕΙ να κανει το ΚαΤεΜι;... B) :lac:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

:shades: γκούχου ...γκουχ ....

...βρε τι βηχας ειναι αυτος που με πιασε σημερα!!!

......... :spiteful:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:shades: γκούχου ...γκουχ ....

...βρε τι βηχας ειναι αυτος που με πιασε σημερα!!!

........ :spiteful:

Υπαρχει σιροπακι...με γευση μαργαρίτας-μαδημένης...ΓΚΟΥΧΑΑΑΑ ΓΚΟΥΧΑΑΑ :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα, πεθανα στο γελιο λεμε :2funny:

Παντως ενα μοτερ εαν το καλοσκεφτειτε δεν σταματαει "ποτε" να δουλευει, μπορει να μην εχει τις ιδιες

επιδοσεις που ειχε αλλα με πολυ προσοχη μπορει να δουλευει για μια ζωη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αμφισβητεις δηλαδηΣ τα 550.000χλμ που ΜΠΟΡΕΙ να κανει το ΚαΤεΜι;... cool.gif lac.gif

κοιτα, δεν αμφιβαλλω οτι με 2-3 ανακατασκευες στον κινητηρα ισως μπορεσιες να τα φτασεις αυτα τα χλμ....

Υ.Γ: Μεχρι και εμεις οι νεοι το μαθαμε το παραμυθι!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομιζω να ειναι θεμα κινητηρα...Ο LC8 δεν μασαει... :_rock-on: Αν τελικα δεν κανει 550.000χλμ...(ΑΝ ΛΕΩ....αμεσως εσεις ...σάς βλεπωωωω :D )μαλλον δεν θα ειναι θεμα κινητηρα... B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ δεν καταλαβένω την "φρίκη" που βγάλανε κάποιοι επειδή ενα μηχανάκη έκανε τόσα χλμ...

Ειληκρινά μπορεί να είναι πολλά τα χλμ αλλά οχι οτι είναι και ακατόρθωτο να γίνει.

Επειδή η προηγούμενη δουλειά μου είχε τους κινητήρες σαν βάση, έχουν δεί πολλά τα μάτια μου,

και επειδή έχω μιλήσει με πολλούς μηχανολόγους και έχω επισκευτεί εργοστάσια κατασκευής κινητήρων,

πιστεύω οτι είναι εφικτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ρε παιδιά...είπαμε...ούτε χτεσινοί είμαστε, ούτε εξωγήινοι!!! Και ακούγοντας τέτοια πράγματα πιστεύω πως προσβάλλεται η νοημοσύνη μας. Δεν υπάρχει κανένας βενζινοκινητήρας (και ειδικά μονοκύλινδρος) που να έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα χωρίς επισκευές. Είτε είναι Γιαπωνέζικος,είτε Ευρωπαϊκός είτε Αμερικάνικος! Σε καμία περίπτωση!!!

Τώρα βέβαια,ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει από την στιγμή που δεν τον γνωρίζουν οι άλλοι (κι αυτόν και την μοτοσυκλέτα του) Κι εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης.

καλησπερα φιλε,ειλικρηνα αναρωτιεμαι τον λογο που ζοριζεσαι.

γιατι να μας πει ψεματα ο συναδελφος δικικλυστης?τι εχει να κερδισει.καλο ειναι να φιλτραρουμε τα οσα γραφονται εδω μεσα αλλα επισης καλο ειναι να αφηνουμε κ μια μικρη πιθανοτητα αληθειας στα γραφομενα.το γεγονος οτι δεν γνωριζουμε τον αλλο ουτε κ την μοτο του σιγουρα ειναι θεμα αμφισβητησης αλλα μην ξεχναμε οτι η ανωνυμια μας κανει να εκφραζομαστε απροκαληπτα κ ειλικρηνα πολλες φορες.

τωρα οσον αφορα τα ΤΕΝΕΡΕ γιατι πρεπει σωνει κ καλα ως μονοκυλινδρα να εχουν ορια ζωης απο την στιγμη που η προληπτικη συντηρηση γινεται σωστα?ναι οταν λεω απαραιτητα εννοω τα αναλωσιμα.δεν εχω αλλαξει τιποτα απο καποια ζημια γιατι δεν εχει βγαλει καμια.αν η αντικατασταση σπασμενου κολαρου ή η αλλαγη ανορθωτη ειναι σοβαρες βλαβες τοτε ας τις βαλουμε κ αυτες μεσα μπας κ συνενοηθουμε.

οπως ειπες πολλοι απο εδω μεσα οδηγουν μηχανη για δεκαετιες.ενας απο αυτους ειμαι κ εγω.οδηγω απο τα 11 κ το 1983 κ εχω μια σχετικη εμπειρεια η οποια σε συνδιασμο με την κατοχη παρομοιου μοντελου μοτο με κανει να μην αμφιβαλω για τα γραφομενα του φιλου.

κ μιας κ ειπαμε για τις σημερινες ειμαι καθετος πως καμια απο ολες αυτες ανεξαρτητου κατασκευαστη δεν προκειται να γραψει 200000 χιλ χωρις ζημιες.θα χαρω αν βρεθει εξαιρεση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ δεν καταλαβένω την "φρίκη" που βγάλανε κάποιοι επειδή ενα μηχανάκη έκανε τόσα χλμ...

Ειληκρινά μπορεί να είναι πολλά τα χλμ αλλά οχι οτι είναι και ακατόρθωτο να γίνει.

Και το ωραιο ειναι οτι με βρισκεις ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ με τα λεγομενα σου... :_thumbsup:

καλησπερα φιλε,ειλικρηνα αναρωτιεμαι τον λογο που ζοριζεσαι.

...οσον αφορα τα ΤΕΝΕΡΕ γιατι πρεπει σωνει κ καλα ως μονοκυλινδρα να εχουν ορια ζωης απο την στιγμη που η προληπτικη συντηρηση γινεται σωστα?

κ μιας κ ειπαμε για τις σημερινες ειμαι καθετος πως καμια απο ολες αυτες ανεξαρτητου κατασκευαστη δεν προκειται να γραψει 200000 χιλ χωρις ζημιες.θα χαρω αν βρεθει εξαιρεση.

Κι αν κρινω κι απο το δικο μου,κοντα στα 200.000χλμ καμωμενα και δουλευε ΜΙΑ ΧΑΡΑ,δεν το θεωρω καθολου απιθανο.Ισα-ισα.Τα Tenere ηταν ΤΕΡΑΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ... :_rock-on:

Οσον αφορα τα σημερινα μοντελα ....εκφραζω μια δυσπιστια σχετικα με την αντοχη τους στα χιλιομετρα... :/ Αλλά και παλι παιζει πολυ ΜΕΓΑΛΟ ρολο πώς τους φερεται ο κατοχος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Κώστα έτσι είναι. Δεν καταλαβαίνω αυτό το πράγμα γιατι γίνεται.

Δηλαδή μονο μια εταιρεία βγάζει κινητήρες σωστούς? Μόνο ενα είναι το αξιόπιστο μηχανάκι???

Ο μόνος λόγος που έχουμε "αρπαχτεί" εδω μέσα ουκ ολίγες φορές μονο και μόνο για ενα θέμα. Την αξιοπιστία σιγκεκριμένης μηχανής.

Το έχω πέι απειρες φορές εδω μέσα οτι όλοι γουστάρουμε και υποστιρίζουμε τις μηχανές μας αλλά μέχρι ενός ορίου.

Είπε ενα μέλος την ιστορία του στην μοτοσυκλέτα και κάναμε τόπικ ξεχωριστό πως και γιατί συνέβη αυτό!!!! Είναι δυνατόν???

Εχω βαρεθεί πλέον τα ίδια και τα ίδια.

Αμάν πια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν υπάρχει κανένας βενζινοκινητήρας (και ειδικά μονοκύλινδρος) που να έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα χωρίς επισκευές. Είτε είναι Γιαπωνέζικος,είτε Ευρωπαϊκός είτε Αμερικάνικος! Σε καμία περίπτωση!!!

Δηλαδή μονο μια εταιρεία βγάζει κινητήρες σωστούς? Μόνο ενα είναι το αξιόπιστο μηχανάκι???

Ο μόνος λόγος που έχουμε "αρπαχτεί" εδω μέσα ουκ ολίγες φορές μονο και μόνο για ενα θέμα. Την αξιοπιστία σιγκεκριμένης μηχανής.

Το έχω πέι απειρες φορές εδω μέσα οτι όλοι γουστάρουμε και υποστιρίζουμε τις μηχανές μας αλλά μέχρι ενός ορίου.

Είπε ενα μέλος την ιστορία του στην μοτοσυκλέτα και κάναμε τόπικ ξεχωριστό πως και γιατί συνέβη αυτό!!!! Είναι δυνατόν???

Αμάν πια!

Eγώ δεν είπα ότι το BMW θα το έκανε (αν εννοείς εμένα) Εγώ είπα το παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμάν πια!

Τωρα Χρηστο εχεις αδικο......Εαν η μοτοσυκλετα δεν ειναι BMW..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ..... :_innocent: ντριιιιιιιιιιιιινννννν.....Εεεεεεεε που ειχαμε μεινει;...Α ναι.,..Και που λετε παιδια οπως ειχε ανοιξει τα ποδια η αρκουδα τής πεταω εναν..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Φυσικα Αϊ Εμ Τζοκινγκ....που λεμε και στο Ελλαντα...Εχεις απολυτο δικιο.Και προσωπικα οσο και να κ@υλωνω για μια εταιρεια απο τη στιγμη που θα εχω μια μοτοσυκλετα και μου κανει "νερα" θα τα χωσω..Εστι εγινε με το Capo και ελπιζω να μην γινει και με το 990...Βεβαια εκ φυσεως ειμαι και yamahaκιας...τι να κανω...Αφου αυτα που ειχα(Tenere 600 & 660 ,fazer FZ6 )επουδενι δεν μου εβγαλαν ΚΙΧ.... ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τωρα Χρηστο εχεις αδικο......Εαν η μοτοσυκλετα δεν ειναι BMW..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ..... :_innocent: ντριιιιιιιιιιιιινννννν.....Εεεεεεεε που ειχαμε μεινει;...Α ναι.,..Και που λετε παιδια οπως ειχε ανοιξει τα ποδια η αρκουδα τής πεταω εναν..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Φυσικα Αϊ Εμ Τζοκινγκ....που λεμε και στο Ελλαντα...Εχεις απολυτο δικιο.Και προσωπικα οσο και να κ@υλωνω για μια εταιρεια απο τη στιγμη που θα εχω μια μοτοσυκλετα και μου κανει "νερα" θα τα χωσω..Εστι εγινε με το Capo και ελπιζω να μην γινει και με το 990...Βεβαια εκ φυσεως ειμαι και yamahaκιας...τι να κανω...Αφου αυτα που ειχα(Tenere 600 & 660 ,fazer FZ6 )επουδενι δεν μου εβγαλαν ΚΙΧ.... ;)

Και προσωπικα οσο και να κ@υλωνω για μια εταιρεια απο τη στιγμη που θα εχω μια μοτοσυκλετα και μου κανει "νερα" θα τα χωσω

πολυ σωστα.οπως προανεφερα αγορασα προσφατα μια TRANSALP650 καινουργια.δεν λεω τιμιο μηχανακι αλλα ρε παιδια αμφιβαλω αν μετα απο 16 χρονια χρησης θα μπορει να στεκεται οπως το ΤΕΝΕΡΕ.

Σημειωση δεν κολαω στο 660 κ αλλο μοτο να ειχα παλι τα ιδια θα ελεγα αν ειχε δωσει τετοια σημαδια αξιοπιστιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Alx δεν είνια μομφη για σενα προσωπικα αυτό που έγραψα και ας σε "φωτογραφίζω" με αυτά που λέω αλλά εχω βαρεθει τα σκηνικά αυτά.

Τεσπα. Δεν θελω να ασχολιθώ αλλο για το θέμα. Με κουράζει.

Τροποποιήθηκε από τον Domus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά....ελάχιστοι θα ανακαλύψουμε αν τα μηχανάκια μας θα αντέξουν τόσο ώστε να συγκρίνουμε από τώρα και απλά να λέμε τι πιστεύουμε.

Πόσοι είναι αυτοί που κρατούν την ίδια μοτοσυκλέτα (την κύρια...όχι την δεύτερη) πάνω από 5 χρόνια ή 100000χιλ το πολύ?

Λίγοι.Οι περισσότεροι πουλάνε για να μην ανέβουν πολύ τα χιλιόμετρα και μετά δεν πουλιέται με τίποτα.Άλλοι γιατί στην πενταετία το πολύ το μηχανάκι αρχίζει να ζητάει (αμορτισέρ-δισκόπλακες-δίσκους συμπλέκτη κτλ) και προτιμούν να τα αφήσουν για τον επόμενο :P

Eγώ συνεχίζω να πιστεύω πως ποτέ και κανένα μηχανάκι δεν θα φτάσει αυτά τα χιλιόμετρα χωρίς γενική επισκευή.Εκτός κι αν το αφήσουμε να καίει ή και να χάνει λάδια ή να μην παίρνει τα πόδια του από την απώλεια συμπίεσης,απλά και μόνο γιατί κινείται.... όπως κινείται.

Κάποιος ο οποίος έχει αρχίσει ειδικά να έχει προβλήματα από νωρίς (πολλές οι περιπτώσεις) δεν σκέφτεται καν να περάσει κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα.Τι να λέμε τώρα? Μήπως δεν τα ξέρουμε? Αν όμως η μοτοσυκλέτα συνεχίζει να ρολάρει χωρίς να σου βγάζει ιδιαίτερα προβλήματα και την γουστάρεις,συνεχίζεις να την έχεις για πολλά χρόνια,μέχρι να ζητήσει το χρηστά ανταλλακτικά από την φυσιολογική φθορά πια.

Εγώ πάντως έχω βάλει σκοπό να της κάνω τα υπερδιπλάσια τουλάχιστον χιλιόμετρα από αυτά που έχει τώρα κι αυτό γιατί ως τώρα δεν με έχει προβληματίσει ποτέ,ούτε και μου έδειξε σημάδια ότι όσο περνούν τα χιλιόμετρα κάποια στιγμή θα με αφήσει. Τώρα βέβαια αν ξεπεράσω την δεύτερη εκατοντάδα χιλιάδων χιλιομέτρων δεν πρόκειται μετά να την πουλήσω ότι και να μου παρουσιάσει (αν μου παρουσιάσει) γιατί πλέον δεν θα θέλω να την δώσω!

Την έχω πια 5 χρόνια και δεν μου περνάει από το μυαλό η αλλαγή της.Πάμε για άλλα τόσα τουλάχιστον!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παιδιά....ελάχιστοι θα ανακαλύψουμε αν τα μηχανάκια μας θα αντέξουν τόσο ώστε να συγκρίνουμε από τώρα και απλά να λέμε τι πιστεύουμε.

Πόσοι είναι αυτοί που κρατούν την ίδια μοτοσυκλέτα (την κύρια...όχι την δεύτερη) πάνω από 5 χρόνια ή 100000χιλ το πολύ?

Λίγοι.Οι περισσότεροι πουλάνε για να μην ανέβουν πολύ τα χιλιόμετρα και μετά δεν πουλιέται με τίποτα.Άλλοι γιατί στην πενταετία το πολύ το μηχανάκι αρχίζει να ζητάει (αμορτισέρ-δισκόπλακες-δίσκους συμπλέκτη κτλ) και προτιμούν να τα αφήσουν για τον επόμενο :P

Eγώ συνεχίζω να πιστεύω πως ποτέ και κανένα μηχανάκι δεν θα φτάσει αυτά τα χιλιόμετρα χωρίς γενική επισκευή.Εκτός κι αν το αφήσουμε να καίει ή και να χάνει λάδια ή να μην παίρνει τα πόδια του από την απώλεια συμπίεσης,απλά και μόνο γιατί κινείται.... όπως κινείται.

Κάποιος ο οποίος έχει αρχίσει ειδικά να έχει προβλήματα από νωρίς (πολλές οι περιπτώσεις) δεν σκέφτεται καν να περάσει κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα.Τι να λέμε τώρα? Μήπως δεν τα ξέρουμε? Αν όμως η μοτοσυκλέτα συνεχίζει να ρολάρει χωρίς να σου βγάζει ιδιαίτερα προβλήματα και την γουστάρεις,συνεχίζεις να την έχεις για πολλά χρόνια,μέχρι να ζητήσει το χρηστά ανταλλακτικά από την φυσιολογική φθορά πια.

Εγώ πάντως έχω βάλει σκοπό να της κάνω τα υπερδιπλάσια τουλάχιστον χιλιόμετρα από αυτά που έχει τώρα κι αυτό γιατί ως τώρα δεν με έχει προβληματίσει ποτέ,ούτε και μου έδειξε σημάδια ότι όσο περνούν τα χιλιόμετρα κάποια στιγμή θα με αφήσει. Τώρα βέβαια αν ξεπεράσω την δεύτερη εκατοντάδα χιλιάδων χιλιομέτρων δεν πρόκειται μετά να την πουλήσω ότι και να μου παρουσιάσει (αν μου παρουσιάσει) γιατί πλέον δεν θα θέλω να την δώσω!

Την έχω πια 5 χρόνια και δεν μου περνάει από το μυαλό η αλλαγή της.Πάμε για άλλα τόσα τουλάχιστον!

Εγώ πάντως έχω βάλει σκοπό να της κάνω τα υπερδιπλάσια τουλάχιστον χιλιόμετρα από αυτά που έχει τώρα κι αυτό γιατί ως τώρα δεν με έχει προβληματίσει ποτέ,ούτε και μου έδειξε σημάδια ότι όσο περνούν τα χιλιόμετρα κάποια στιγμή θα με αφήσει.

αυτο ακριβως λεμε.

αν κ με βαση τα γραφομενα σου..

Και ξέρεις η φθορά των μετάλλων δεν πάει με αυτή την αναλογία (επειδή "δεν έκανε" τσικ στα 200,000 δεν θα κάνει στα επόμενα 50,000!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως εγώ στο Dominator έκανα επισκευή στα 150.000, μετά από συνθετικά λάδια στα 3000 χλμ και χωρίς ινδιανιλίκια, με έξτρα ψυγείο λαδιού και ευλάβια στο άνοιγμα (όχι όμως και στη διάρκεια:) του γκαζιού.

Μηχανή με 550000 χλμ δεν υπάρχει.Όχι Yamaha, ούτε BMW, ούτε GUZZI ούτε Honda, ούτε Scania intercooler δεν κάνει τόσα.

Εκείνο το μηχανάκι πέρασε από τα χέρια μου το ΄92, μετά από ένα ΧΤ350 και πριν από ένα DR 800.Αξιόπιστο μηχανικά, μεγαλύτερο ψυγείο λαδιού (αριστερά, μέσα όμως στο φαίρινγκ) και μεγαλύτερη πιεση λαδιού από τον προκάτοχό του, καπάκια μαγνησίου-όχι τα μαύρα του διπλοφάναρου προηγούμενου και ίδιου κατά τα άλλα μοντέλου. Ηλεκτρικά έπασχε, όπως λίγο πολύ όλα τα ΧΤ (είχα και το μπλε του 89 με την #%@^$μανιβέλα. Τόσα χιλιόμετρα αποκλείονται χωρίς 3 ανοίγματα (όπου άνοιγμα = ελατήρια, βαλβίδες, καδένες και λοιπά συναφή)

Αν παρ'ελπίδα όλα αυτά είναι αληθινά, τότε πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο μοντέλο που είχε βγει για την πρώτη βόλτα στον Αρη, φτιαγμένο εξ΄ολοκλήρου από τιτάνιο και κεβλαρ, ίδιο όμως με τα άλλα τενερε.Τελικά όμως οι αμερικάνοι πήραν το Honda!

Μου θύμισε ένα χρέπι τενερέ που πήγα να δω για να πάρω στον Πειραιά το 93, μετά από αγγελία τύπου "πωλείται καινούριο με έλαχιστα χιλιόμετρα λόγω ανάγκης".Τελικά είδα ένα τάφο του 87, με ξασπρισμένα από τον ήλιο φτερά που κοπάναγε λες και είχε καρφιά στο μοτέρ, και ο αυθάδης ιδιοκτήτης προσπαθούσε να με πέισει ότι είχε "βαλβίδες τιτανίου και κάνει έτσι" και ότι΄"ρίχνει στις Αφρικες"!

Απ' ότι φαίνεται μερικοί βλέπουν όχι τη μηχανή τους αλλά το alter ego της...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

550000 xil με μονοκυλινδρο κινητήρα δεν γίνοντε αφήστε τα χαζά

όσο ωραίο και να ακούγεται είναι απίθανο και αν τα έχει κανει πραγματικά ο φίλος και δεν κάνει χαβαλέ να το πεί στην Yamaha |θα του το πάρουν κοψοχρονια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πάντως εγώ στο Dominator έκανα επισκευή στα 150.000, μετά από συνθετικά λάδια στα 3000 χλμ και χωρίς ινδιανιλίκια, με έξτρα ψυγείο λαδιού και ευλάβια στο άνοιγμα (όχι όμως και στη διάρκεια:) του γκαζιού.

Μηχανή με 550000 χλμ δεν υπάρχει.Όχι Yamaha, ούτε BMW, ούτε GUZZI ούτε Honda, ούτε Scania intercooler δεν κάνει τόσα.

Εκείνο το μηχανάκι πέρασε από τα χέρια μου το ΄92, μετά από ένα ΧΤ350 και πριν από ένα DR 800.Αξιόπιστο μηχανικά, μεγαλύτερο ψυγείο λαδιού (αριστερά, μέσα όμως στο φαίρινγκ) και μεγαλύτερη πιεση λαδιού από τον προκάτοχό του, καπάκια μαγνησίου-όχι τα μαύρα του διπλοφάναρου προηγούμενου και ίδιου κατά τα άλλα μοντέλου. Ηλεκτρικά έπασχε, όπως λίγο πολύ όλα τα ΧΤ (είχα και το μπλε του 89 με την #%@^$μανιβέλα. Τόσα χιλιόμετρα αποκλείονται χωρίς 3 ανοίγματα (όπου άνοιγμα = ελατήρια, βαλβίδες, καδένες και λοιπά συναφή)

Αν παρ'ελπίδα όλα αυτά είναι αληθινά, τότε πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο μοντέλο που είχε βγει για την πρώτη βόλτα στον Αρη, φτιαγμένο εξ΄ολοκλήρου από τιτάνιο και κεβλαρ, ίδιο όμως με τα άλλα τενερε.Τελικά όμως οι αμερικάνοι πήραν το Honda!

Μου θύμισε ένα χρέπι τενερέ που πήγα να δω για να πάρω στον Πειραιά το 93, μετά από αγγελία τύπου "πωλείται καινούριο με έλαχιστα χιλιόμετρα λόγω ανάγκης".Τελικά είδα ένα τάφο του 87, με ξασπρισμένα από τον ήλιο φτερά που κοπάναγε λες και είχε καρφιά στο μοτέρ, και ο αυθάδης ιδιοκτήτης προσπαθούσε να με πέισει ότι είχε "βαλβίδες τιτανίου και κάνει έτσι" και ότι΄"ρίχνει στις Αφρικες"!

Απ' ότι φαίνεται μερικοί βλέπουν όχι τη μηχανή τους αλλά το alter ego της...

συγνωμη ρε παιδια μα αλλο πραγμα να αλλαξεις ελατηρια κ παρομοια τεοτια ανταλακτικα πανω στα ορια της καλης κ προληπτικης συντηρησης κ αλλο να σε κρεμασει το μοτερ απο κατι τετοιο.

τι να πω? ή εγω εδω κ 25 χρονια καβαλουσα γαιδουρι αντι για μοτο ή ο καθε μορτης που καβαλησε μηχανη ''χθες'' εχει αποψη κ μαλιστα ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ επι του θεματος.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tελικα μαλλον ισχυουν δυο πραγματα.

Πρωτον:Καθενας μας αντιλαμβανεται διαφορετικα το θεμα "αντοχη κινητηρα και μοτοσυκλετας".

Δευτερον:Καθενας μας λεει αποψη,δικαιως.Ομως η εμπειρια-αποψη μας διαφέρει...

Οπότε οσο ανοιγει το θεμα,τοσο δε θα βρισκουμε ακρη....... :mellow: Προσωπικα ειπα την αποψη μου,ειχα και Τενερε οπότε...τι αλλο να πω.Τελος κι απο μενα:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Tελικα μαλλον ισχυουν δυο πραγματα.

Πρωτον:Καθενας μας αντιλαμβανεται διαφορετικα το θεμα "αντοχη κινητηρα και μοτοσυκλετας".

Δευτερον:Καθενας μας λεει αποψη,δικαιως.Ομως η εμπειρια-αποψη μας διαφέρει...

Οπότε οσο ανοιγει το θεμα,τοσο δε θα βρισκουμε ακρη....... :mellow: Προσωπικα ειπα την αποψη μου,ειχα και Τενερε οπότε...τι αλλο να πω.Τελος κι απο μενα:)

:_rock-on: κ απο μενα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
συγνωμη ρε παιδια μα αλλο πραγμα να αλλαξεις ελατηρια κ παρομοια τεοτια ανταλακτικα πανω στα ορια της καλης κ προληπτικης συντηρησης κ αλλο να σε κρεμασει το μοτερ απο κατι τετοιο.

τι να πω? ή εγω εδω κ 25 χρονια καβαλουσα γαιδουρι αντι για μοτο ή ο καθε μορτης που καβαλησε μηχανη ''χθες'' εχει αποψη κ μαλιστα ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ επι του θεματος.....

Εντάξει τα ελατήρια, οι καδένες και οι βαλβίδες, τα λέμε "προληπτική".Οπωσδήποτε όμως πρέπει να έχουν αλλαχτεί ρουλεμάν στροφάλου κάνα δυό φορές , μαζί με καμπάνα και σίγουρα γρανάζι 3ης και 5ης (παθογένεια πρώτων ΧΤ-Τενερε). Αυτό σίγουρα δε λέγεται προληπτική συντήρηση, λέγεται επισκευή. Όπως και νάχει πάντως, αν κάποιες μηχανές μπορούν να γράψουν τόσα χιλιόμετρα σίγουρα αυτές είναι οι μονοκύλινδρες αερόψυκτες, λόγω απλότητας του μοτέρ και επειδή είναι γνωστό σε όλους τους επισκευαστές, ιδίως των ΧΤ.Αυτό είναι και το πλεονέκτημά τους, γιαυτό είναι "σκληρά μοτέρ", γι'αυτό και αποτελούν πρώτες επιλογές όσων κάνουν τουρισμό σε σκληρά εδάφη χωρίς τα φορτηγά και το after sales support των νέων "τουριστικών" κατασκευών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και μονο το γεγονος οτι ειναι μονοκυλινδρο το μοτερ σημαινει ο κατασκευαστης θα χρησιμοποιησει πιο σκληρα και ανθεκτικα μεταλλα για να μπορει να δουλευει απροβλημαστιστα σε ολες τις συνθηκες που σημαινει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και στα χιλιομετρα. Και επειδη εκανε και ταξιδια και δεν το ταλαιπωρουσε και πολυ στην πολη σημαινει οτι τα χλμ εγιναν μ'ενα πιο "υγειη" τροπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και μονο το γεγονος οτι ειναι μονοκυλινδρο το μοτερ σημαινει ο κατασκευαστης θα χρησιμοποιησει πιο σκληρα και ανθεκτικα μεταλλα για να μπορει να δουλευει απροβλημαστιστα σε ολες τις συνθηκες που σημαινει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και στα χιλιομετρα. Και επειδη εκανε και ταξιδια και δεν το ταλαιπωρουσε και πολυ στην πολη σημαινει οτι τα χλμ εγιναν μ'ενα πιο "υγειη" τροπο.

Εδώ ενίσταμαι.Τα μέταλλα είναι ακριβως τα ίδια, ίδια τεχνολογία κραμάτων και εταιρικό knowhow.Ειναι λογικό αν υποθετικά σκεφτούμε ότι με δεδομένη την τεχνογνωσία για ένα καλύτερο κράμα γιατί μια εταιρία να "προικίσει" τα ταπεινά μονοκύλινδρα που είναι στη βάση της "τροφικής" πυραμίδας των μοντέλων με ένα γερό κράμα μοτέρ και τα ακριβά μοντέλα με ένα υποδεέστερο??

Απλά, simpler is better, αυτό πιστεύω ότι εφαρμόζεται ιδιαίτερα στις μοτοσυκλέτες και το χρόνο (τα χρόνια) που αυτές περνούν μέχρι να αποδημήσουν υπό μορφή scrap.Απλά, όσο πιο απλό (..) είναι, τόσο πιο εύκολα επισκευάζεται, άρα τόσο πιο πολύ διατηρείται στο δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
. Όπως και νάχει πάντως, αν κάποιες μηχανές μπορούν να γράψουν τόσα χιλιόμετρα σίγουρα αυτές είναι οι μονοκύλινδρες αερόψυκτες, λόγω απλότητας του μοτέρ και επειδή είναι γνωστό σε όλους τους επισκευαστές, ιδίως των ΧΤ.

Εδώ διαφωνώ. Ίσα ίσα, οι αερόψυκτοι κινητήρες είναι σε δυσμενέστερη θέση γιατί έχουν χειρότερες ανοχές και δεν λειτουργούν σε σταθερές θερμοκρασίες. Ο κινητήρας του ΧΤ πάντως είναι σίγουρα over-engineered και αυτό βοηθάει στην αξιοπιστία του, όπως και το ότι έχει πολύ χαμηλή συμπίεση (μόλις 8,5:1 στο 600άρι!). Επίσης, οι χαμηλές στροφές σημαίνουν χαμηλή μέση ταχύτητα του εμβόλου --> λιγότερες φθορές.

Εδώ ενίσταμαι.Τα μέταλλα είναι ακριβως τα ίδια, ίδια τεχνολογία κραμάτων και εταιρικό knowhow.Ειναι λογικό αν υποθετικά σκεφτούμε ότι με δεδομένη την τεχνογνωσία για ένα καλύτερο κράμα γιατί μια εταιρία να "προικίσει" τα ταπεινά μονοκύλινδρα που είναι στη βάση της "τροφικής" πυραμίδας των μοντέλων με ένα γερό κράμα μοτέρ και τα ακριβά μοντέλα με ένα υποδεέστερο??

Πολύ σωστό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.
Sign in to follow this  

• Create New...