Jump to content
themata

Yamaha TDM vs The others

Recommended Posts

A ρε κουλάδι τι μου κάνεις!Δεν έχω χρόνο!Το βραδύ θα έχεις την ανταπόκριση απο το σπίτι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

η διαφορά στην τιμή αντικατοπτρίζει και την διαφορά στην τεχνολογία (usd - μεγαλύτερος πιο συγχρονος κινητήρας)

και αν είναι δυνατόν να είχαν ίδια τεχνολογία.

το κόστος κτησης και χρήσης (καταναλωση-σερβις) τώρα είναι θεμα προς συζητηση, αλλά δεν γνωρίζω τιμες Triumph για να παραθέσω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η δική μου άποψη είναι ναί!Είναι καλύτερο.

Αναλογως πως θα το πηγαινεις, σε ποιες στροφες και σε ποια ταχυτητα ειναι και η καταναλωση. Χαρακτηριστικα, πηγα γυρισα Αγ. Προδρομο-Πολυγυρο, με μια μεση ταχυτητα των 130χμ/ω, και ειχα 6.9 λιτρα/100χμ. Κακο?

ANAΛΟΓΩΣ?! :lol: Δηλαδή μου λές οτι πχ ταξιδεύοντας με 100 θα κάψει...ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο το TDM?!Απο πότε οι παραπάνω κύλινδροι είναι πιο οικονομικοί ρε παιδιά και δε το έμαθα?!Επίσης σε ταξίδι με 150-180 πάλι μου λές οτι θα κάψεις λιγότερο απο το TDM?!Άμα αυτά ισχύουν τότε ρε παιδιά έχω μείνει πολύ πίσω.Και όλα αυτά, έχωντας ΚΑΙ οι δύο μοτο ψεκασμό!Δηλαδή ένα Fazer 1000 καινούριο θα κάψει λιγότερο απο εσένα σε ένα τέτοιο ταξίδι!

Είναι πιο άνετο?

Φυσικα και ειναι ανετο για τον οδηγο, ισως ακομη πιο ανετο απο το TDM, με σαφως καλυτερη εργονομια. Τωρα για τον συνοδηγο, αυτο ειναι αλλο παπαευαγγελιο, και παλι ειναι θεμα συμβιβασμου οπως εχω πει.Συμβιβασμός Νο1

Έχει καλύτερη προστασία απο αέρα?!

Κι αυτο ειναι υποκειμενικο και καθαρα θεμα συμβιβασμου.Συμβιβασμός Νο 2 Η αληθεια ειναι οτι ο τιγρης 1050 δεν εχει την καλυτερη καλυψη απο τον αερα, αλλα με μια αφτερμαρκετ ζελατινα διορθωνεται καπως. Σε συγκριση με το TDM δεν μπορω να πω, οδηγησα πριν 1 χρονο το TDM μεσα στην τσιμισκη, ουτε που θυμαμαι.

Είναι πιο οικονομικό στη συντήρηση?!

Αυτο παλι απο που ηρθε? Μια χαρα οικονομικο ειναι. Ξεχαστε τις εποχες της χειροποιητης μοτοσυκλετας, και των 2 πωλησεων καθε μηνα. Τα σερβις ειναι ολος διολου λογικα, και ο κινητηρας και τα μηχανικα μερη ειναι απροβληματιστα.Αυτό,ποιός ακριβώς το λέει?!Ξέρεις κάποιον με πάνω απο 50000 χλμ στο Tiger του?!Απο που προκείπτει η αξιοπιστία του?!ΠΡΟΣΕΞΕ!Δε λέω οτι είναι αναξιόπιστο!Λέω οτι δεν είναι δοκιμασμένο ακόμα!Άλλωστε εγώ δε μίλησα για συντήρηση αλλά για κόστος ανά χλμ.

Έχει καλύτερη θέση οδήγησης(οκ αυτό είναι υποκειμενικό)?!

Απαντησα παραπανω

Ρε φιλε Τζωνη, τωρα αυτο που κολαει που λες? Και που εχεις μια-δυο-τρεις φωτογραφιες καμενων μπαγαζιων τι σημαινει, οτι δεν μπορεις να αναρτησεις στην μηχανη φουλ τριπλετα? Κανε ενα market research πρωτα και δες τις εναλλακτικες λυσεις που εχει ο καθε κατοχος τιγρη. Απο Givi & Kappa, μεχρι Κrausser και Η&Κ. Και οχι μονο τριπλετες, αλλα και TailBag & Tankbag απο ολες τις προαναφερθεισες μαρκες. Για να μη μιλησω για τις οριτζιναλ λυσεις που δινει η Triumph και φυσικα κοστιζουν παραπανω. Μαυτη την λογικη αν παραθεσεις μια φωτο με καμενο μπαγαζι, θα παραθεσω αλλες 10 με μη-καμμενα μπαγαζια. Αυτη η λογικη δεν οδηγει πουθενα, για τις 16 γνωστες εξατμισεις που παιρνει ο τιγρης πανω του, υπαρχουν αλλες τοσες λυσεις για φορτωση. Ναι αλλά ο ίδιος μου είπες οτι ένα κριτήριο που επλελεξες συγκεκριμένη μάρκα εξάτμισης είναι το οτι εμποδίζουν στο φόρτωμα.Αν όχι εσύ τότε σίγουρα ο Ντένις.Πάντως ένας απο τους δυό σας μια και δε ξέρω άλλον με tiger(δυστυχώς)Απλα στα δικα μας τα μυαλα το κανουμε δυσκολο, γιατι λεμε "ΩΧ TRIUMPH ΜΑΜΗΣΕΤΑ ΨΗΛΕ 10 ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΣΚΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Κ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ!"Εδώ ρε Πάνο ολόκληρη Honda και αυτή που περιγράφεις είναι ακριβώς η συμπεριφορά της,η Triumph θα...χαλάσει την πιάτσα?!

Θα το πουλήσεις πιο εύκολα απο ότι άμα πουλούσες TDM(θυμίζω οτι είμαστε στην Ελλάδα καλώς ή κακώς!)?!

Εν ετη 2008-2009 χωρις να βγει το καινουριο TDM, ναι πιστευω θα το πουλησω πιο ευκολα. Το 2ο ειναι ηδη 3 χρονια στην αγορα με την τελευταια προσθεση του ABS, ασχετα που απο το 2002 ειναι ολοιδιο, ενω το αλλο παραδοθηκε αρχες 2007 στην γραμμη καταναλωσης και πηρε τα ευσημα απο τον παγκοσμιο τυπο σαν το breakthrough της Τriumph.Εμ αυτό το παραμύθι έχετε φάει όλοι σας. Χτύπησε την φλέβα του Έλληνα ''χερά'' που μπορεί να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε ανοιχτή και κλειστή γωνία κάστερ και ίχνος.Ή και να την καταλάβει θα ξέρει πως πρέπει να οδηγήσει για να εκμεταλλευτεί ανάλογα το...''προταίρημά της''!Κινητήρας διαμάντι όμως!Βέβαια!Που για να γίνει ''αξιόμαχος'' απέναντι σε καθαρόαιμα street πρέπει να φάει κανά 1500-1700? πάνω του για να παίρνει πίπες και πάλι απο σχεδόν όλους(και σε τελικές και σε ρεπρίζ).Σόρρυ για το πίπες.Καταλαβαίνεις πως μιλάω πιστεύω.Όπως κι εσύ μιλάς άλλωστε ;) .Εκεί όμως θα αλλάξει το τροπάριο!''Δεν είναι street!Είναι ψηλό street!''

Έχεις καλύτερη αντιπροσωπεία με περισσότερα καταστήματα ή μήπως είσαι...όμηρος και ''γλύφεις'' τον μάστορα της Triumph για να σε πάρει με καλό μάτι(με την καλή έννοια και φιλικά πάντα ε?!Μη με παρεξηγήσεις!Δεν μιλάω προσωπικά σε σένα)?!

Eδω λοιπον θα σου παραθεσω μια αλλη λογικη. Καταρχην αναρωτησου ποσες φορες εχεις ακουσει/διαβασει για λαμογια μηχανικους και αντιπροσωπειες. Πολλες, σωστα? Δεν θα σε βαλω στο τριπακι να προσπαθησεις να θυμηθεις αν ποτε ακουσες κατι για την Triumph, αν και πιθανως θα επρεπε, αλλα απο την αλλη, προσπαθησε να θυμηθεις ποσες φορες τον τελευταιο χρονο ηρθε στα αυτια μας για εξουσιοδοτημενα συνεργεια της Γιαμαχα που δεν κανουν σωστη και επαγγελματικη δουλεια. Προς Θεου, δεν τσουβαλιαζω. Υπαρχουν οι καλοι, υπαρχουν και οι κακοι. Σε ολους τους χωρους, σε ολα τα επιπεδα. Κατα δευτερον, απο την ταπεινη μου εμπειρια με καποιους επιχειρηματικους χωρους, πεποιθηση μου ειναι οτι, ο ανταγωνισμος μεταξυ των συνεργειων της Γιαμαχα μονο καλο μπορει να επιφερει, αλλα απο την αλλη το γεγονος οτι η Triumph προσπαθει να μπει δυναμικα στον ελλαδικο χωρο, και μεχρι ενα σημειο το χει καταφερει, μου λεει οτι οντας λιγοστα τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια της εν λογω εταιριας, υπαρχει καλυτερος ελεγχος, και περισσοτερο μερακι για διακριση και καθιερωση στον χωρο της μηχανοκινησης. Μια εταιρια με ενα καταστημα, δεν την παιρνει να εχει εναν χαλια υπευθυνο καταστηματος. Μια εταιρια με πολλα καταστηματα, την παιρνει. Κι αυτο γιατι μεσα στον χαμο της γκαμας των συνεργειων, ενας χαλιας μηχανικος χανεται. Στην μοναδικη ομως πορτα της Triumph, αν μη τι αλλο, οι ανθρωποι ειναι αυτοι που πρεπει να κανουν την διαφορα, και να σε κρατησουν, γιατι πολυ απλα τα προιοντα τους, δεν ειναι τοσο δημοφιλη για να σε κερδισουν μονα τους. Ελπιζω να σου εδωσα να καταλαβεις τον παραπανω συλλογισμο με σαφηνεια.

Eγώ φίλε το βλέπω αλλιώς όλο το θέμα.Όντως έχω πετύχει λαμόγια και εκμεταλλευτές!ΌΜΩΣ!Όταν τους πέτυχα απλά με χάσανε απο πελάτη τους και πήγα σε ένα άλλο εξουσιοδοτημένο Yamaha!Eσύ,που (σε συμβουλεύω να μην το κάνεις αλλά εσύ ξέρεις) πίνεις νερό στο όνομα τις Triumph απο ότι καταλαβαίνω απο τα γραφόμενά σου,άμα,λέω ΑΜΑ διαπιστώσεις οτι ο τύπος στην Καραμανλή είναι λαμόγιο,που θα πάς να ρυθμίσεις τις βαλβίδες σου Πάνο όταν έρθει η ώρα?!Και αναφέρω τις βαλβίδες γιατί ο συγχρονισμός τους είναι μέγιστο πρόβλημα για όποιοδήποτε μηχανικό(μιλάω εκ πείρας) λόγω τρικύλινδρου.Θα πάς στην Αθήνα?!

Ναι τζωνη μου, "εχω" γκαμα με αφτερ μαρκετ προιοντα να παρω οτι θελω. Απο 16 εξατμισεις και ολοκληρωμενα συστηματα φορτωσης και 6 διαφορετικες σελες, μεχρι χρυση γριλια για το ψυγειο με λογκο του τιγρη και cruise control στο γκαζι. Απο ολοκληρωμενο συστημα "Συμαζεματος της ουρας" (tail tidy εν αγγλιστει), μεχρι θερμαινομενα grips και συστημα διπλης πυρακτωσεως αλογονου. Θα εντυπωσιαστεις οταν δεις τι υπαρχει για ενα μοντελο μολις του 2007, πιστεψε με σ'αυτο. Οσο για τον συναγερμο και τα θερμαινομενα grips, ολοι οι κατασκευαστες προτεινουν τα δικα τους προιοντα. Αυτο ειναι δεδομενο, παγκοσμιο, και καθολικο. Οι περισσοτεροι απο τους κατασκευαστες επισης δεν συνιστουν συνεργασια μη-αυθεντικων ηλεκτρικων προιοντων με τον εγκεφαλο της μηχανης τους. Grips μπορεις να βαλεις οποια θες. Συναγερμο το ιδιο. Στα grips οι διαφορες βρισκονται στα ρελε ασφαλειας, στην καλωδιωση, και στην ποιοτητα κατασκευης. Στον συναγερμο απο την αλλη... Απλα δεν συνισταται να κουμπωσει στον εγκεφαλο. Πιο φιλικη απο αυτη την αποψη που λες μπορει να μην ειναι... Αλλα ειναι εξισου φιλικη για μενα και δεν προβληματιζει υποψηφιους αγοραστες. Οπως επισης κανενα απο τα παραπανω δυναται να προβληματισει υποψηφιους αγοραστες, πλην της προστασιας απο τον αερα για αυτους που δεν αντεχουν λιγο buffeting.

Στην θεση της Triumph και της Yamaha, μπορουν καλλιστα να μπουν αλλες εταιριες, κατω απο τους συγκεκριμενους συλλογισμους και σκεψεις. Προτιμω να δινω τον τροπο για να "μαγειρεψει" καποιος, παρα να του δωσω το "φαγητο" ετοιμο.

Προφανώς δεν το διατύπωσα καλά.Δεν λέω οτι δεν ''έχεις'' after market!Λέω οτι η ποικιλία και ΟΙ ΤΙΜΕΣ δεν παλεύονται σε σχέση με μια μοτο όπως το tdm που έχει κάνει θραύση και ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ ή κατασκευαστές παράγουν ακόμη και σήμερα ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ πράγματούδια για το συγκεκριμένο μοντέλο!

Τελος θα ηθελα να πω με την ευκαιρια, οτι ελπιζω να μην παρεξηγειται καποιως απο τα γραφωμενα μου, και δη αυτοι που με γνωριζουν απο κοντα και ξερουν το χαμογελο μου σε κατι τετοιες συζητησεις.

Το χιουμορ μου ομολογω μερικες φορες ειναι καπως ιδιοτροπο, αλλα εχει μοναδικο αυτοσκοπο να προκαλεσει γελιο, ειτε με σαρκασμο καταστασεων, ειτε με αυτοσαρκασμο και προκληση πειραγματων.

Φιλουρες, Πανος.

Υ.Γ. Α ρε ατιμε τζωνη, και ειπα δεν θα του απαντησω παλι, και θα τα αφησω για τον γκαιφε, αλλα τελικα με εψησες αρκετα με τα λεγομενα σου να παρατησω το διαβασμα για ενα μισαωρο, και κλεφτα να απαντησω με ενα σεντονι.

Είπαμε!Call me Mpourlotieris!

Καταρχήν άλλο δεν υπερτερεί κάπου και άλλο υστερεί!! Μπορεί σε μερικούς τομείς τα δύο μηχανάκια να είναι πρακτικά ισοδύναμα.

Ooooxι φίλε μου!Δεν το είπες έτσι ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος!Όλοι ...απαξιώσατε το tdm.Τώρα έρχεσαι και λές περί ...ισοδυναμίας σε κάποιους τομείς?!Τι παίζει τελικά?!Το λέω αυτό γιατί όλοι ''τρελαθήκατε'' που κάποιος ΤΟΛΜΗΣΕ να συγκρίνει τα δύο μηχανάκια!

Εγώ είπα ότι δεν υπερτερεί, όχι ότι υστερεί.

Επίσης είπα σαφώς ότι στον τομέα after sales η yamaha είναι μακράν μπροστά από τους υπόλοιπους με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το γενικότερο κόστος χρήσης.

Για τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεσαι να τα πάρουμε ευχαρίστως ένα ένα.

Στην κατανάλωση δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς να έχουν την ίδια κατανάλωση ένας κινητήρας με 115 άλογα με έναν που έχει 86!! Παρόλα αυτά η διαφορά δεν είναι μεγάλη και ο τρικύλινδρος της triumph θεωρείται από τους οικονομικότερους κινητήρες τέτοιας απόδοσης, ενώ (προσωπική εμπειρία) σε ρυθμούς ταξιδιού, ακόμα και αν πιεστεί πολύ δεν αυξάνεται πολύ.

Τελικά τι απο τα δύο ισχύει?!Ένας απο τους δύο σας υπερβάλλει!Ο man παραπάνω άλλα λέει.

Στην θέση οδήγησης δεν το συζητάω καν ποια μοτοσυκλέτα υπερτερεί (εκτός αν έχεις χέρια χιμπατζή!).Τώρα μπαίνεις σιγά σιγά στο ύφος του προηγούμενου πόστ σου!Χέρια χιμπατζή θέλει για να οδηγήσεις TDM?!οκ δε έχει και το κοντύτερο τιμόνι αλλά όχι οτι θα πάθεις και λουμπαγκο!Αυτό λοιπόν όμως υποκειμενικό και όπως έγραψε πολύ σωστά ο man θέμα συμβιβασμών.Την διαφορά όμως κάνει το ποσοστό συμβιβασμών και που αφορούν αυτοί!

Στην άνεση και την κάλυψη από τον αέρα υπερέχει ο τίγρης καθώς έχει καλύτερη και μεγαλύτερη σέλα, μεγαλύτερη ζελατίνα και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις εμπρός και πίσω.Διευκρινίζω οτι είσαι ο πρώτος και μοναδικός που λέει κάτι τέτοιο!Ακόμη κι απο τους ιδιοκτήτες Tiger

Στο φόρτωμα δε νομίζω ότι η σχαρίτσα του TDM κάνει τη διαφορά! Προσωπικά έχω τοποθετήσει την εργοστασιακή τριπλέτα και υπερκαλύπτω τις μεταφορικές ανάγκες μου.

Όντως,αμελητέες οι διαφορές!Δεν είπε όμως κανείς οτι το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο!Εγώ επιχειρηματολόγησα έναντι σε ΟΛΑ τα κριτήρια που σκίζουν οι ιδιοκτήτες tiger τα ιμάτιά τους οτι δεν συγκρίνεται η μοτό τους με το TDM.

Όσο για τη φιλικότητα, δε νομίζω ότι ξεχωρίζει κάποια από τις δύο.

Ωπ!Ακόμη ένας τομέας που σύμφωνα με το συμπερασμα των γραφόμενών σου,ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ τελικά τα δύο μηχανάκια!

Θέλω όμως να σταθώ και στα σαφή πλεονεκτήματα του tiger έναντι του TDM που τόσο εύκολα και βιαστικά όλοι συνοψίζουν σε δυο μονάχα λέξεις, επιδόσεις και στήσιμο.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Ο κινητήρας του tiger είναι ένα πραγματικό κόσμημα! Η ροπή ξεχειλίζει σε όλο το φάσμα των στροφών, άφθονη δύναμη παρέχεται αδιαλείπτως, αστείρευτο γκάζι! Συνδυάζει μοναδικά την ροπή του δικύλινδρου στις χαμηλές με τη δύναμη και την ευστροφία του τετρακύλινδρου. Χωρίς κομπιάσματα ούτε ξεσπάσματα είναι γραμμικός και ταυτόχρονα έχει απίστευτο ήχο.Είναι προφανές οτι δεν έχει καβαλήσει(ή αν άχεις καβαλήσει,έχεις ξεχάσει) πως είναι να καβαλάς ένα πραγματικό street!Ξεχειλίζει απο δύναμη ο κινητήρας του Tiger λοιπον....Μάλιστα! :lol: Θα συμφωνήσω μόνο σε ότι αφορά τις πρώτες 5000 στροφές στο στροφόμετρο.Γιατί μετά...θα ξεχειλίζει τσάι απο οποιοδήποτε original street το πετύχει στο δρόμο :lol:

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι δικά μου, αλλά συντακτών του ειδικού τύπου.ΑΚΡΙΒΩΣ εδώ θέλω να σταθώ παιδιά!Εσύ mixalakis τι βλέπεις στον δρόμο?!Εγώ πάντως είδα σε άνοιγμα 12-14 μοτοσυκλετών street στον δρόμο της Κατερίνης,το Tiger να είναι απο τα τελευταία!Αλλά είπαμε!Είναι ''ψηλό street''!Τελικά συμπεραίνω οτι όντως η Triumph επιχειρεί να ταράξει τα νερά και προκειμένου να το κάνει, κάνει και τις κατάλληλες...επενδύσεις.ΞΑΝΑδιευκρινήζω!Είμαι αυτός που λέει πρώτος οτι άμα θα άλλαζα το Fazer μου θα έπαιρνα Tiger την δεδομένη χρονική στιγμή.Αλλά όχι επειδή μου το ''είπε'' ο ειδικός τύπος ;)

Ο κινητήρας αυτός είναι πάνω σε ένα στιβαρό πλαίσιο και οι ποιοτικές αναρτήσεις σε συνδυασμό με την γεωμετρία δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον τίγρη. Μπορεί να στρίβει σαν ss σε στροφιλίκι, Διαφωνώ!Σε κλειστό στορφιλίκι θα πάει ίσως και καλύτερα το tiger!να ταξιδεύει ταχύτατα στην εθνική,όχι ώς καθαρόαιμο street ομως!Πχ τι γίνεται με μια ξαφνική΄ριπή πλάγιου ανέμου?!να κινείται άνετα στην πόλη, να κάνει χαλαρές βόλτες εκμεταλευόμενο την ροπή από χαμηλά.

Το tiger δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν ss, αλλά σε αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο περισσότερες απαιτήσεις. Είναι ουσιατικά all around μηχανάκι, αλλά τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς σε πολλούς τομείς, φλερτάροντας και με άλλες κατηγορίες (ss, megamotard).

Αυτό που έχω να πω, είναι ότι tiger και TDM απευθύνονται πρακτικά στο ίδιο κοινό, μόνο που το tiger ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ. Δεν θέλω να υποτιμήσω το TDM γιατί έχει γράψει τη δική του ιστορία και μάλιστα είναι από τις αγαπημένες μου μοτοσυκλέτες. Απλά έχει μείνει πίσω.

Όταν με το καλό βγει το καινούργιο το ξανασυζητάμε! ;)

Οχι!Δεν το ξανασυζητάμε γιατί πρώτον μου έχουν βγεί τα μάτια :lol: και δεύτερον τότε οι κατόχοι TDM θα διαρυγνείουν τα ιμάτιά τους οτι τα δύο μηχανάκια δε θα ανήκουν στην ίδια καηγορία και οτι το τότε TDM είναι συνολικά καλύτερη μοτοσυκλέτα

Συγγνωμη για ποια διαφορα τιμης μιλαμε? 10.500 το TDM, 11.200 το Tiger. Το ενα μοντελο του 2005, το αλλο του 2007. Τι ακριβως θα κανεις με 700 ευρω?

Πως γινεται καποια πραγματα να τα προβαλετε τοσο πολυ χαρη εντυπωσιασμου? Σε λιγο θα μας πειτε οτι καλυτερα να παρουμε μια BMW, αφου ηδη δινουμε ποσα λεφτα...

Που θα φτασουν δηλαδη τα 80 περιπου αλογα τροχο με τα 700 ευρω? Το τηλεσκοπικο πηρουνι εναντι του ανεστραμενου? Και αλλα πολλα που ανεφερα ηδη πιο πριν, με 700 ευρω τι θα κανετε? Το πολυ πολυ, να παρετε μια τριπλετα με την διαφορα... Τεσπα εγω δεν θα ξαναμπω στο τριπακι. Οτι ηθελα να πω το ειπα. Ειναι μια υποθεση τελειωμενη.

TDM 900 07 τιμη 9600

TDM 900 ABS 07 τιμη 9980

TDM 900 ABS στοκ απο 2006 τιμη 9020

Αυτες ειναι οι τιμες που δινει η αντιπροσωπεια...τουλαχιστον εμενα τοσο μου ειπαν.

Με πρόλαβε ο alex! ;) Η διαφορά είναι αντάξια της χρονικής περιόδου που χωρίζουν τα δύο μηχανάκια

Ρε μάγκες φυσικα και θα ηταν φθηνότερο το TDM

9.980 ευρα για 900αρι 6ετίας σε σύγκριση με τα 11.790 ευρα του Τίγρη που είναι 1000αρι τρικύλινδρο,είναι για μένα μηδαμινή διαφορά,καθότι το ενα ειναι φρέσκο μηχανάκι με σύγχρονη αισθητική και καλύτερο στα σημεία!

Τώρα περι θέσης οδήγησης και καλυψης αέρα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα"!

Δηλαδή θα προτιμήσω TDM για την φοβερή κάλυψη αέρα που έχει???Αν είναι δυνατόν δηλαδή!

Γιατί αγανακτάς Βασίλη?!Μήπως αυτό δεν αποτελεί ένα απο τα κριτήρια που έχεις την μοτοσυκλέτα που έχεις εσύ για παράδειγμα?!Γιατί να μην αποτελεί κριτήριο σε μια άλλη κατηγορία δηλαδή?!Και δε θέλω να πιστεύω οτι θα μου πείς οτι άμα ήθελα καλή κάλυψη αέρα θα έπαιρνα V-Strom πχ. γιατί με αυτή την λογική μπορώ να πώ κι εγώ οτι άμα ήθελα καλή κάλυψη αέρα θα έπαιρνα...cabrio! :P

Εχοντας οδηγήσει οτι TDM υπήρξε ποτέ και επίσης το tiger 1050 εχω να πώ οτι το ιδο ξεκούραστα είναι!Λίγο πιο άνετο ηταν το πρώτο TDM 850!

After market και αξεσουαρ έχει ενα κάρο για το Tiger!To ξέρω γιατι με έπρηξε ο Πάνος με έναν σωρό απο φωτο που το επαληθεύουν!

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουν βγάλει για το γατί!Τα πάντα!

Το μόνο μέγάλο μείον της Triumph είναι οι απαράδεκτα υψηλές τιμές των γνήσιων αξεσουάρ της!

+998 μαζί σου!

αυτο ακριβως..... δεν εχουν ολοι το ιδιο πορτοφολι, φιλικα παντα μην παρεξηγηθω, εγω παντος οταν παω να αγορασω κατι και το συγκρινω με καποιο αλλο ναι για μενα παιζει σημαντικοτατο ρολο και η τιμη του για να το επιλεξω, πχ θα ηθελα να ειχα την τελευταια φορμα τις dainese αλλα τα λεφτα τις ειναι παρα πολλα για μενα για την χρηση που θα τις κανω.Ναι αλλά παίρνεις....''Dainese'' ρε φίλε!Άσχετα άμα θα καταλάβεις διαφορα απο μια Bering ας πούμε!Εσύ θα έχεις Dainese!

Πολύ καλά κάνεις και υπολογίζεις και τον παράγοντα "κόστος απόκτησης"!

Δεν σημαίνει όμως οτι επειδή κάποιος δεν έχει τα χρήματα να αποκτήσει το ακριβότερο εκ των δυο,οτι το φθηνότερο ειναι και καλύτερο!

Γιατί ποιος ΑΚΡΙΒΩΣ είπε οτι το TDM είναι καλύτερο?!Θα είμαι ο πρώτος που θα βρεί αντίθετο ο τύπος αυτός!Ξαναματαλλημιαφορά λέω οτι τα κριτήρια επιλογής είναι Υ-ΠΟ-ΚΕΙ-ΜΕ-ΝΙ-ΚΑ και όπως πολύ σωστά είπες παραπάνω,περί ερέξεως κολοκυθόπιτα. ;)

Μπορεί να είναι καλύτερο για την οικονομική του κατάσταση αλλά οχι και για όλους!Φυσικά με όλα τα παραπάνω σχόλια δεν θέλω να χαρακτηρίσω κανέναν!

Βέβαια μερικές φορές ισχύει και το αντίθετο!

2 μηχανές της ίδιας κατηγορίας,με την μια να είναι αρκετά φθηνότερη απο την άλλη και παρολά αυτά η φθηνότερη να είναι και καλύτερη σχεδόν σε όλα!!

Τις περισσότερες φορές ισχύει ο κανόνας 'Οτι δίνεις παίρνεις",αλλά όχι πάντα!

Μαζί σου!

Στην προκειμένη, αγοράζοντας το TDM δίνεις μεν λιγότερα αλλά πάιρνεις και λιγότερα!

Εδώ όμως διαφωνώ!Εξαρτάται τι ψάχνεις και που δίνεις προτεραιότητες!

Βάζεις κατω τα θέλω σου και τις οικονομικές σου δινατότητες ,κρίνεις και αγοράζεις!

Ουφ!

Τροποποιήθηκε από τον Multijohn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε multi ρωτησες εαν υπαρχη καποιος ιδιοκτητης tiger με πανω απο 50.000 χλμ αυτο που εχω (955) εγω, εχει 115.000+. μετραει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mετράει αλλά δεν είναι το 1050 που είναι το...κορυφαίο.Βασικά ο πρόεδρος του συλλόγου τ\που ήμουν πρίν λίγο καιρό είχε το 900 με 105000 και το χάλασε η αντλία λαδιού και άρα κινητήρας για πέταμα.Ε εκείνος το πέταξε ολόκληρο και πήρε XJR!Δεν λέω ΄τίποτα περί αναξιοπιστίας αλλά απλά το ανέφερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

είχε το 900 με 105000 και το χάλασε η αντλία λαδιού και άρα κινητήρας για πέταμα.

...

Με συγχωρήτε για το οφ-τόπικ, αλλά μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει??? :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν δούλεψε η αντλία λαδιού σημαίνει πως δεν λιπαινόταν κανένα μηχανικό μέρος,και άρα οι φθορές ήταν παντού και μεγάλες.Ασύμφορο δηλαδή να το επισκευάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τρόμαξα λίγο με το κόστος των ανταλλακτικών...Αλλά είπαμε πόσο ακριβά πιά??????? :P

Άντε, τέλος με τα οφ-τόπικ... B)

Τροποποιήθηκε από τον DrDoom

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλω να απαντήσω αρχικά σε μερικά σημεία του Multijohn.

1. Σε ποιο ποστ μου γράφω κάτι που υποβαθμίζει ή απαξιώνει το TDM; Εγώ γράφω ότι ήταν το όνειρό μου για χρόνια, απλά τώρα έχει μείνει πίσω. Το 2004 αγόρασα το fz6 γιατί δεν είχα τα χρήματα για το tdm.

2. Είπα ότι τα δύο μηχανάκια ανήκουν ακριβώς στην ίδια κατηγορία και προφανώς συγκρίνονται μεταξύ τους. Αν κάποιοι τρελαίνονται με τη σύγκριση είναι γιατί για αυτούς είναι προφανές πιο είναι συνολικά καλύτερο μοντέλο και όχι γιατί ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

3. Για το θέμα της κατανάλωσης ο man δεν είπε πουθενά ότι το tiger καίει λιγότερο από το tdm. Έγραψε την κατανάλωση που είχε ο ίδιος σε μια διαδρομή, η οποία είναι χαμηλή. Δεν είπε ότι σε αντίστοιχη διαδρομή το tdm θα έκαιγε παραπάνω.

4. Την έκφραση για τον χιμπατζή την ανέφερα για αστείο, χωρίς καμία πρόθεση να υποβαθμίσω το yamaha, αφού όλοι ξέρουν για το πολύ μακριά τοποθετημένο τιμόνι. Δεν είχα καθόλου διαφορετικό ύφος στα ποστ μου. Απλά είναι απίστευτο να μιλάμε για το ποιο μηχανάκι έχει καλύτερη θέση οδήγησης.

5. Είμαι ο πρώτος που λέει ότι η κάλυψη από τον αέρα είναι καλύτερη στον τίγρη και ότι έχει μεγαλύτερη σέλα; Τί να πω;

6. Είπε κανείς ότι ο τίγρης είναι πιο γρήγορος από τα street; Απλά λόγω των καλών επιδόσεων του σε μερικούς τομείς φτάνει σε επίπεδα άλλων κατηγοριών.

7. Έχω οδηγήσει αρκετά μηχανάκια και προσωπικά θεωρώ ότι 115 άλογα είναι αρκετή δύναμη! Τα 12-14 μηχανάκια τί ήταν ακριβώς; Εσύ με ποια μηχανάκια θα συγκρίνεις το tiger σε επιδόσεις; Μπορεί να είμαι κουλός ή άσχετος αλλά εμένα μου φαίνεται ότι ο τίγρης πάει αέρα.

8. Όσο για την γνώμη των συντακτών του ειδικού τύπου, θα μου επιτρέψεις να τη λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου. Είναι άνθρωποι που η δουλεία τους είναι να κρίνουν μηχανάκια. Είναι καλύτεροι αναβάτες από τους περισσότερους από εμάς, έχουν οδηγήσει πάρα πολλά μηχανάκια, έχουν τα μέσα για να μετρήσουν και να κάνουν εκτίμηση των προσόντων των μηχανών και δοκιμάζουν το κάθε μοντέλο για αρκετό καιρό και πολλά χιλιόμετρα και όχι για μια μισάωρη βόλτα όπως εμείς. Δε λέω να πάμε να κάνουμε ότι μας πούνε, αφού ο καθένας ιεραρχεί διαφορετικά τις προτεραιότητές του, απλά δεν κατάλαβα αν διαφωνείς σε κάποιο από τα λεγόμενά τους.

Γενικά συνοψίζω τη θέση μου για τη συγκεκριμένη σύγκριση.

Σέβομαι και εκτιμώ πολύ το tdm, ως μια από τις πιο επιτυχημένες και διαχρονικές μοτοσυκλέτες που έχουν παρουσιαστεί.

Σε σχέση όμως με το tiger και καθώς απευθύνεται στο ίδιο περίπου κοινό, χάνει συνολικά γιατί δεν έχει εξελιχθεί καθόλου τα τελευταία χρόνια.

Από την αρχή παραδέχτηκα ότι η yamaha είναι μακράν πρώτη σε εξυπηρέση after sales, έχει πολύ μεγάλο δίκτυο συνεργείων, διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και πολύ καλές τιμές σε όλα τα παραπάνω. Το tdm είναι σαφώς φτηνότερο και τελικά το κόστος χρήσης είναι χαμηλότερο. Τα έγραψα αυτά και στο προηγούμενο ποστ και είπα ότι σε αυτή τη βάση δέχομαι απόλυτα αυτά τα επιχειρήματα.

Ανεξάρτητα από το κόστος όμως (η διαφορά στο οποίο δεν είναι μεγάλη) το θέμα είναι πιο μηχανάκι κάνει αυτά που θέλει ο αναβάτης καλύτερα. Αυτό είναι το tiger και έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ οι λόγοι.

Μακάρι να βγάλει η yamaha ένα νέο tdm 1000 ή 1100 καλύτερα που να σπάει κόκκαλα! Θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξω να το δω. Δε με απασχολούν κολλήματα του τύπου ευρωπαϊκό ή γιαπωνέζικο κτλ.

Λένε ότι θα βγει και versys 1000. Μακάρι. Αυτή τη στιγμή όμως αν κανείς θέλει ένα μοντέλο στο λίτρο all around η λύση είναι tiger!! B) B) B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σέβομαι και εκτιμώ πολύ το tdm, ως μια από τις πιο επιτυχημένες και διαχρονικές μοτοσυκλέτες που έχουν παρουσιαστεί.

Σε σχέση όμως με το tiger και καθώς απευθύνεται στο ίδιο περίπου κοινό, χάνει συνολικά γιατί δεν έχει εξελιχθεί καθόλου τα τελευταία χρόνια.

Από την αρχή παραδέχτηκα ότι η yamaha είναι μακράν πρώτη σε εξυπηρέση after sales, έχει πολύ μεγάλο δίκτυο συνεργείων, διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και πολύ καλές τιμές σε όλα τα παραπάνω. Το tdm είναι σαφώς φτηνότερο και τελικά το κόστος χρήσης είναι χαμηλότερο. Τα έγραψα αυτά και στο προηγούμενο ποστ και είπα ότι σε αυτή τη βάση δέχομαι απόλυτα αυτά τα επιχειρήματα.

Ανεξάρτητα από το κόστος όμως (η διαφορά στο οποίο δεν είναι μεγάλη) το θέμα είναι πιο μηχανάκι κάνει αυτά που θέλει ο αναβάτης καλύτερα. Αυτό είναι το tiger και έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ οι λόγοι.

Μακάρι να βγάλει η yamaha ένα νέο tdm 1000 ή 1100 καλύτερα που να σπάει κόκκαλα! Θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξω να το δω. Δε με απασχολούν κολλήματα του τύπου ευρωπαϊκό ή γιαπωνέζικο κτλ.

Λένε ότι θα βγει και versys 1000. Μακάρι. Αυτή τη στιγμή όμως αν κανείς θέλει ένα μοντέλο στο λίτρο all around η λύση είναι tiger!!

+1050

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αυτο ακριβως..... δεν εχουν ολοι το ιδιο πορτοφολι, φιλικα παντα μην παρεξηγηθω, εγω παντος οταν παω να αγορασω κατι και το συγκρινω με καποιο αλλο ναι για μενα παιζει σημαντικοτατο ρολο και η τιμη του για να το επιλεξω, πχ θα ηθελα να ειχα την τελευταια φορμα τις dainese αλλα τα λεφτα τις ειναι παρα πολλα για μενα για την χρηση που θα τις κανω.Ναι αλλά παίρνεις....''Dainese'' ρε φίλε!Άσχετα άμα θα καταλάβεις διαφορα απο μια Bering ας πούμε!Εσύ θα έχεις Dainese!

γεια σου Multijohn. πριν ξεκινησω να γραψω θα ηθελα να ξεκαθαρισω κατι που πιστευω ως προην κατοχος tdm 900 με κοντα 100.000 χιλιομετρα απροβληματιστα, η yamaxa εφτιαξε λοιπον μια μοτοσυκλετα που για την εποχη που την παρουσιασε ητανε τοπ σε ολους τους τομεις, διαστημοπλοιακη τιν ελεγα,αποδηχτηκε ευκολη, φιλικοτατη, τερας αξιοποιστιας,ταξιδιαρικη, τρομερα φρενα,εκανε τα παντα κυριολεκτικα, και ο χρονος περνουσε,τα χιλιομετρα στο κοντερ ανεβενανε,και ολο ακουγονταν φημες για το νεο tdm, και ολο λεγαμε... μακαρι να το φτιαξει 1000, μακαρι να εχει τουλαχιστον 100 αλογακια,και αυτο το μπροστινο ρε γαμωτο, δεν νιωθω που παταει να βαζανε και κανενα αναποδο μπροστα,και τα χιλιομετρα ανεβενανε,τα χρονια περνουσανε και το tdm το ιδιο και απαραλαχτο να πουλαει τρελα γιατι ειναι τιμια αγορα ακομα και τωρα και ξαφνου νατος ο τιγρης,λες και ακουσε ολους τους κατοχους tdm η τραιουμφ,αυτους που δεν ακουσε η γιαμαχα και τους εδωσε ακριβως οτι ελειπε απο το tdm για να εχουν μια καλυτερη μοτοσυκλετα, και ας μην αναλονουμε τον χρονο μας με θεματα οπως ''καλυψη του αερα'' με μια ζελατινα και μικρο κοστος αυτα αλαζουν η αν εχει τοοσο πολλα αφτερ μαρκετ αξεσουαρ ο τιγρης η αν φορτωνετε η οχι για αυτα θα βρει ακρη ο κατοχος του τιγρη, ενω ο κατοχος του tdm οτι και να κανει δεν προκειτε ποτε να το φερει στα επιπεδα του τιγρη.και ας μην γελιομαστε αν ο τιγρης αντι για τραιουμφ ητανε yamaha και εγραφε επανω tdm 1050 θα γινοταν ο χαμος.

υσ1 με το tdm μου εχω περασει υπεροχα και ναι θα το αλαζα για εναν τιγρη

υστ2 δεν περνω dainese φορμα πρωσοπικα γιατι θεωρω οτι εκτος τον αλλον πληρωνεις και το ονομα και το πουλ μουρ ειναι κατι που δεν με αφορουσε ποτε ;)

Λένε ότι θα βγει και versys 1000. Μακάρι. Αυτή τη στιγμή όμως αν κανείς θέλει ένα μοντέλο στο λίτρο all around η λύση είναι tiger!!

μπραβο σου φιλε μου :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον kiriakos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Άργησα να πάρω χαμπάρι το thread, αλλά έκατσα και το διάβασα όλο.

Συνοπτικά έχω να πω ότι κατά τη γνώμη μου τα tiger (το 1050), TDM και Multi ανήκουν στην ίδια κατηγορία και ουσιαστικά είναι μόνα τους. Είναι ψηλά street. Αυτό σημαίνει ότι έχουν σχετικά σπορ χαρακτήρα, στρίβουν αλλά δεν θα σου βγάλουν την παναγία στο ταξίδι ή στην πόλη (ΟΚ το multi δεν κάνει για ταξίδια, αλλά δεν είναι και ss).

Σε διαφορετικές κατηγορίες είναι και τα CBF 1000 και FZ1, όμως πολλές φορές είναι στις επιλογές των υποψηφίων αγοραστών που θέλουν κάτι πιο ταξιδιάρικο ή ακόμα πιο γρήγορο.

Επίσης θεωρώ ότι και τα varadero, v-strom 1000, GS ακόμα και το ΚΤΜ είναι πιθανώς μέσα στις υποψηφιότητες ενός αγοραστή που θέλει μια μεγάλη μοτοσυκλέτα για να καλύπτει όλες τις ανάγκες του.

Βέβαια δεν έχω δει κανένα συγκριτικό με όλα αυτά μαζί γιατί θα έμοιαζε τρελό, όμως θα είχε ενδιαφέρον.

Για τη σύγκριση μεταξύ του tiger και του TDM ειδικότερα, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος τομέας που υπερτερεί το yamaha από το triumph. (1)Όταν ήθελα να διαλέξω μοτοσυκλέτα ούτε που πέρασε από το μυαλό μου το TDM σε σχέση με το tiger. Απλά καμιά σχέση!(2) Όταν προπαρουσιάστηκε το TDM (ειδικά το 900άρι) ήταν το όνειρό μου, αλλά έχει μείνει πολύ πίσω. Ο μόνος λόγος που δέχομαι κάποιος να επιλέξει το TDM αντί του tiger είναι το κόστος κτήσης και ως ένα βαθμό το κόστος συντήρησης, αφού ως πρώην κάτοχος fz6 ξέρω ότι η yamaha έχει ίσως το καλύτερο after sales service στην Ελλάδα, με άριστη διαδεσιμότητα ανταλλακτικών και πολύ καλές τιμές. Όμως η διαφορά δεν είναι καθοριστική.

Θέλω να απαντήσω αρχικά σε μερικά σημεία του Multijohn.

1. Σε ποιο ποστ μου γράφω κάτι που υποβαθμίζει ή απαξιώνει το TDM; Εγώ γράφω ότι ήταν το όνειρό μου για χρόνια, απλά τώρα έχει μείνει πίσω. Το 2004 αγόρασα το fz6 γιατί δεν είχα τα χρήματα για το tdm.

Eπειδή δε σε ξέρω προσωπικά και δε ξέρω την πιθανή έκφραση σου όταν γράφεις κάτι τέτοιο,εμένα μου φάνηκαν απαξιωτικά τουλάχιστον τα 1 και 2 Προφανώς έκανα λάθος και συγγνώμη κιόλας!

2. Είπα ότι τα δύο μηχανάκια ανήκουν ακριβώς στην ίδια κατηγορία και προφανώς συγκρίνονται μεταξύ τους. Αν κάποιοι τρελαίνονται με τη σύγκριση είναι γιατί για αυτούς είναι προφανές πιο είναι συνολικά καλύτερο μοντέλο και όχι γιατί ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

3. Για το θέμα της κατανάλωσης ο man δεν είπε πουθενά ότι το tiger καίει λιγότερο από το tdm. Έγραψε την κατανάλωση που είχε ο ίδιος σε μια διαδρομή, η οποία είναι χαμηλή. Δεν είπε ότι σε αντίστοιχη διαδρομή το tdm θα έκαιγε παραπάνω.

Ναι όντως αλλά μιλούσε σε σύγκριση με το TDM και ανέφερε την κατανάλωσή του tiger του.

4. Την έκφραση για τον χιμπατζή την ανέφερα για αστείο, χωρίς καμία πρόθεση να υποβαθμίσω το yamaha, αφού όλοι ξέρουν για το πολύ μακριά τοποθετημένο τιμόνι. Εγώ δεν το ξέρω αυτό το πράμα!Έχεις οδηγήσει Μultistrada να δείς τι σημαίνει μακριά το τιμόνι?!Δεν είχα καθόλου διαφορετικό ύφος στα ποστ μου. Απλά είναι απίστευτο να μιλάμε για το ποιο μηχανάκι έχει καλύτερη θέση οδήγησης.Φυσικά και εγώ δε πιστεύω οτι συζητάμε ποιο απο τα δύο έχει καλύτερη θέση οδήγησης!Αλλά εγώ θεωρώ το Tdm πιο άνετο!Όχι το Tiger.Και ΑΥΤΟ ειναι που θελω να τονισω ΣΕ ΟΟΟΟΟΛΟ αυτό το τόπικ!Οτι τα πράγματα είναι υποκειμενικά αλλά ΚΑΙ γενικά(σύγκριση σε όλο το φάσμα την μοτοσυκλέτας...) και όχι μόνο ειδικά (....όχι μόνο επιδόσεις και ''στήσιμο'' γιατί αυτομάτως ανακατεύονται κι άλλες κατηγορίες μοτοσυκλετών) και κανένας δε μπορεί να πείσει κανέναν για τίποτα απο την στιγμή που αλλάζουν τα κριτήρια!

5. Είμαι ο πρώτος που λέει ότι η κάλυψη από τον αέρα είναι καλύτερη στον τίγρη και ότι έχει μεγαλύτερη σέλα; Τί να πω;Άντε ντε?!Τι να πείς?!Ούτε κάν οι ίδιοι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του Tiger δεν τολμούν να το πούν!

6. Είπε κανείς ότι ο τίγρης είναι πιο γρήγορος από τα street;Σε δικαιολογώ επειδή δεν είσαι στους καφέδες που κάνουμε!Εκεί να άκουγες αυτά που λέγονται και θα σου 'λεγα εγώ! :lol: Απλά λόγω των καλών επιδόσεων του σε μερικούς τομείς φτάνει σε επίπεδα άλλων κατηγοριών.Οπου όμως αυτομάτως κατατροπόνετε απο σχεδόν τους πάντες(των άλλων κατηγοριών original street)

7. Έχω οδηγήσει αρκετά μηχανάκια και προσωπικά θεωρώ ότι 115 άλογα είναι αρκετή δύναμη! Κι εγώ συμφωνώ σε αυτό!Γενικά ο Έλληνας έχει μια τάση πρός τα...άλογα.Με τα σημερινά όμως δεδομένα,έλα να πιάσεις ένα Ducati Hypermotard με το...Fazerάκι σου (που είναι πιο δυνατό σε ιπποδύναμη) στη πίστα και μετά τα λέμε! Τα 12-14 μηχανάκια τί ήταν ακριβώς; Εσύ με ποια μηχανάκια θα συγκρίνεις το tiger σε επιδόσεις;Εγώ?!Με κανένα street σίγουρα(σε επιδόσεις).Τα παιδιά το συγκρίνουν!Τα 14 μηχανάκια που ανέφερα και στα οποία συμπεριλαβανώταν και 2-3 τουριστάδικα BMW τα συναντήσαμε τυχαία επιστρέφωντας απο Κόκκινο Νερό πρίν 2-3 βδομάδες οπου ανοίξαμε όλοι στην ευθεία της Κατερίνης(άλλοι είμασταν μονοί κι άλλοι διπλοί).Ε Μπορεί να είμαι κουλός ή άσχετος αλλά εμένα μου φαίνεται ότι ο τίγρης πάει αέρα.Ούτε κουλός είσαι ούτε άσχετος.Απλά είναι προφανές με όλο το σεβασμό οτι δεν έχεις οδηγήσει γρήγορη μοτοσυκλέτα,όπως μπορεί να πάει.Με την τελείως καλή έννοια στο λέω και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω.

8. Όσο για την γνώμη των συντακτών του ειδικού τύπου, θα μου επιτρέψεις να τη λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου. Είναι άνθρωποι που η δουλεία τους είναι να κρίνουν μηχανάκια. Είναι καλύτεροι αναβάτες από τους περισσότερους από εμάς, έχουν οδηγήσει πάρα πολλά μηχανάκια, έχουν τα μέσα για να μετρήσουν και να κάνουν εκτίμηση των προσόντων των μηχανών και δοκιμάζουν το κάθε μοντέλο για αρκετό καιρό και πολλά χιλιόμετρα και όχι για μια μισάωρη βόλτα όπως εμείς. Δε λέω να πάμε να κάνουμε ότι μας πούνε, αφού ο καθένας ιεραρχεί διαφορετικά τις προτεραιότητές του, απλά δεν κατάλαβα αν διαφωνείς σε κάποιο από τα λεγόμενά τους.

Εγώ μαζί με αυτά που λαμβάνεις κι εσύ υπόψιν,λαμβάνω οτι παίζονται και πολλά εμπορικά παιχνίδια!Π.χ. γνωστό περιοδικό πρίν 1 περίπου χρόνο: Ταξιδιωτικό Πελλοπόνησο με Fazer 1000, K1200s και CBR 600 RR!"To Fazer υπερτερεί στον τάδε και τάδε τομέα.Το CBR υπερτερεί στο τάδε και τάδε τομέα.Το BMW ΔΕΝ υπερτερεί σε κανέναν τομέα'' Στην ερώτηση όμως στο τέλος, ''Με ποιά μοτοσυκλέτα θα πήγαινες το συγκεκριμένο ταξίδι (πρός τον Διευθυντή σύνταξης). Με το BMW φυσικά!''.Σε αυτό συμπληρώνω οτι μόλις είχε παρουσιαστεί το Κ 1200S!Και να φανταστείς οτι είμαι στάνταρ αναγνώστης του περιοδικού.Απλά δεν επιτρέπω σε κανένα να με περάσεις για ηλίθιο και ή να μου αλλάξει την άποψη για τις ανάγκες μου ή να μου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες(Το παράδειγμα που έδωσα το έχω σε DVD).Τώρα άν εσύ τους εμπιστεύεσαι,σου λέω οτι μόλις βγεί το νέο TDM ή το Versys 1000 θα γράψουν τόσα που θα αισθάνεσαι οτι έχεις ένα ''παλιό'' μηχανάκι!Απο εκεί και πέρα στο χέρι σου είναι να βάλεις τις προτεραιότητές σου και να κρίνεις ανάλογα!

Λένε ότι θα βγει και versys 1000. Μακάρι. Αυτή τη στιγμή όμως αν κανείς θέλει ένα μοντέλο στο λίτρο all around η λύση είναι tiger!! B) B) B)

Θα διευκρινήσω κι εγώ την θέση και πάλι!

Το TDM έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει ιστορία.Δεν έχει την ανάγκη για την ''συμπάθεια'' κανενός.Είναι πολύ αξιόλογη μοτοσυκλέτα και υπερτερεί ακόμη και σήμερα σε ορισμένους τομείς έναντι του ανταγωνισμού.Απλά είναι θέμα η οπτική γωνία που βλέπει ο καθένας το θέμα!Είναι σημαντικά φθηνότερη λόγω του οτι έχει απο καιρό αποσβέσει την ανάπτυξή της και φυσικά λόγω ''ηλικίας''.Με τα χρήματα της διαφοράς έναντι του Tiger μπορεί να κάποιος να βάλει όμορφα αμορτισέρ καλής ποιότητας,ένα Power Commander και ένα ζευγάρι εξατμίσεις(οκ ίσως φύγει 200-300? πάνω) και άς μου πεί μετα οποιοσδήποτε περί ''γερασμένου'' μοντέλου.Προσωπικά έχω πετύχει ένα τέτοιο στην πίστα των Σερρών και ο τύπος έκανε παπάδες!ΔΕΝ είανι αυτός ο προορισμός του αλλα για το μέσο επίπεδο οδηγού που ανήκουμε όλοι μας αυτή την στιγμή,είναι υπεραρκετό.Όλα αυτά βέβαια προυποθέτουν και κ@υλα για το συγκεκριμένο μοντέλο.Κάτι το οποίο ΚΑΙ ΠΑΛΙ είναι υποκειμενικό και φυσικά μπορεί να υιοθετηθεί και απο την απέναντι πλευρά(tiger)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ μαζί με αυτά που λαμβάνεις κι εσύ υπόψιν,λαμβάνω οτι παίζονται και πολλά εμπορικά παιχνίδια!Π.χ. γνωστό περιοδικό πρίν 1 περίπου χρόνο: Ταξιδιωτικό Πελλοπόνησο με Fazer 1000, K1200s και CBR 600 RR!"To Fazer υπερτερεί στον τάδε και τάδε τομέα.Το CBR υπερτερεί στο τάδε και τάδε τομέα.Το BMW ΔΕΝ υπερτερεί σε κανέναν τομέα'' Στην ερώτηση όμως στο τέλος, ''Με ποιά μοτοσυκλέτα θα πήγαινες το συγκεκριμένο ταξίδι (πρός τον Διευθυντή σύνταξης). Με το BMW φυσικά!''.Σε αυτό συμπληρώνω οτι μόλις είχε παρουσιαστεί το Κ 1200S!Και να φανταστείς οτι είμαι στάνταρ αναγνώστης του περιοδικού.Απλά δεν επιτρέπω σε κανένα να με περάσεις για ηλίθιο και ή να μου αλλάξει την άποψη για τις ανάγκες μου ή να μου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες(Το παράδειγμα που έδωσα το έχω σε DVD).Τώρα άν εσύ τους εμπιστεύεσαι,σου λέω οτι μόλις βγεί το νέο TDM ή το Versys 1000 θα γράψουν τόσα που θα αισθάνεσαι οτι έχεις ένα ''παλιό'' μηχανάκι!Απο εκεί και πέρα στο χέρι σου είναι να βάλεις τις προτεραιότητές σου και να κρίνεις ανάλογα!

+ 1000 χαλαρα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ασχετο μπροστινα απο ρ1 κανουν για τδμ εχω ακουσει!τα εχει βαλει κανεις?χερει εαν ειναι 100%καλητερα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ασχετο μπροστινα απο ρ1 κανουν για τδμ εχω ακουσει!τα εχει βαλει κανεις?χερει εαν ειναι 100%καλητερα?

Ρίξε μιά ματιά στο παρακάτω λίνκ.

http://www.mybike.gr/index.php?&autoco...tem&CID=301

Τροποποιήθηκε από τον tdm900r

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό το TDM κάγκελα δεν παίρνει?

Φίλος πλήρωσε για επισκευή πτώσης εν στάσει (!) 1000 ευρώ :wacko:

(στράβωσε το τιμόνι και ποικίλα γδαρσίματα)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ρίξε μιά ματιά στο παρακάτω λίνκ.

http://www.mybike.gr/index.php?&autoco...tem&CID=301

Είσαι μερακλής πάντως!! :respekt:

Τροποποιήθηκε από τον stoui

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλο χρυσο το tdm..αλλα δεν..εμενα δηλαδη δεν μου εκανε τελικα...θα προτιμουσα τον τιγρη σιγουρα αν εβρισκα για ανταλλαγη τοτε..οσο τον δοκιμασα που τον ειχε φιλος μου ηταν ανωτερος του tdm σε πολλα σημεια...

ο την αλλη καλυτερα που δεν εκατσε με κανενα απ αυτα και πηρα το tuono... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από ότι κατάλαβα to tdm χάνει τα μέγιστα σε απόδοση, στρίψιμο, αναρτήσεις,φρένα και κερδίζει σε άνεση και εξοπλισμό. Στρίβει τόσο καλά το crossrunner? Δεν το περίμενα. Ακόμα και το Vfr δεν ξεχώριζε ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο. Εδώ κάποιο περιοδικό το έβαλε σε πίστα μαζί με ένα r1200gs και το gs έκανε καλύτερο χρόνο, άκουσον άκουσον. Δηλαδή συνεπαγαγοντας το Gs έχει το tdm για τον....με το συμπάθειο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλεον σοβαρος οδηγος tdm πρεπει να κυκλοφορει μονο ετσι.

1TJ1E.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα