Jump to content
themata

Yamaha TDM vs The others

Recommended Posts

η συζητηση Tiger vs TDM ή TDM vs Tiger ή TDM vs οποιοδηποτε, μεταφερεται εδω.

και μιας και ο φιλος man αναφερθηκε στο προηγ. Tiger (ας πουμε το μοντελο 955i του 2005)

να πω πως παρα τους 100 ιππους του, δεν ειναι ταχυτερο του TDM με τους 86, λογω αυξημενου βαρους/υψους

(215 αντι 190 στεγνα)

ουτε καλυτερα φρενα εχει (2πιστονες vs 4πιστονες)

ουτε υπερτερει σε ευελιξία αφου εχει μπροστινο τροχο 19" αντι 18" του TDM...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλα ειναι δυνατον να συγκρινετε τα δυο μηχανακια μεταξυ τους? Ουτε καν μπαινω σαυτο το τριπακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
η συζητηση Tiger vs TDM ή TDM vs Tiger ή TDM vs οποιοδηποτε, μεταφερεται εδω.

και μιας και ο φιλος man αναφερθηκε στο προηγ. Tiger (ας πουμε το μοντελο 955i του 2005)

να πω πως παρα τους 100 ιππους του, δεν ειναι ταχυτερο του TDM με τους 86, λογω αυξημενου βαρους/υψους

(215 αντι 190 στεγνα)

ουτε καλυτερα φρενα εχει (2πιστονες vs 4πιστονες)

ουτε υπερτερει σε ευελιξία αφου εχει μπροστινο τροχο 19" αντι 18" του TDM...

Σωστός!!!!!!!!!!! :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλα ειναι δυνατον να συγκρινετε τα δυο μηχανακια μεταξυ τους? Ουτε καν μπαινω σαυτο το τριπακι.

το 955 λεμε όχι το 1050...Εκτός και αν ούτε αυτα είναι συγκρίσιμα!

anyway, το τόπικ άνοιξε εδω για οποιαδήποτε άποψη / γνώμη θέλει κάποιος να καταθέσει :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί? :o Είναι ίδιας χρονολογίας,περίπου στα ίδια κυβικά,απευθύνονται σε ίδιο κοινό..................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το Tiger 1050 δεν μπορει να συγκριθει με το TDM μια φορα, τοτε το 900/955/955ι δεν μπορει να συγκριθει δεκα.

Ειναι αλλη κατηγορια, αλλο στησιμο, αλλη φιλοσοφια, ΑΛΛΟ μηχανακι. Ξεκολληστε, γιατι οσο πιο πολυ επιμενετε, τοσο πιο πολυ δειχνετε οτι θελετε να παραδεχτουμε οτι την εχετε μεγαλυτερη. Γιατι αν προκειται οντως για αυτο το θεμα, ΝΑΙ την εχετε μεγαλυτερη. Satisfied?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν το Tiger 1050 δεν μπορει να συγκριθει με το TDM μια φορα, τοτε το 900/955/955ι δεν μπορει να συγκριθει δεκα.

Ειναι αλλη κατηγορια, αλλο στησιμο, αλλη φιλοσοφια, ΑΛΛΟ μηχανακι. Ξεκολληστε, γιατι οσο πιο πολυ επιμενετε, τοσο πιο πολυ δειχνετε οτι θελετε να παραδεχτουμε οτι την εχετε μεγαλυτερη. Γιατι αν προκειται οντως για αυτο το θεμα, ΝΑΙ την εχετε μεγαλυτερη. Satisfied?

Ακου εδώ φίλε man,άμα θές να μιλήσουμε για π@@@@ες και πόσο μεγάλες είναι,είσαι σε λάθος φόρουμ.Στο θέμα μας τώρα,εάν έχεις να τα τεκμηριώσεις τα περι συγκρίσεως και γιατί δεν συγκρίνονται τα παραπάνω μηχανάκια να σε ακούσουμε! B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

man, αν δεν θες να επιχειρηματολογίσεις οκ, όπως επίσης και αν δεν θες να συμμετασχεις σ'αυτο το τοπικ,

ξερεις είναι πολύ συχνο στους μοτοσυκλετιστικούς κύκλους να γινονται κουβεντες του στιλ "Αυτη ή Εκείνη"

και αυτός είναι ο σκοπός του τοπικ αυτου, να γίνει αλλη μία κουβεντα.

και ξαναλεω πως αν δεν θες να συμμετασχεις είναι δικαίωμα σου.

Όμως δηλωσεις του στιλ σαν αυτη που γραφεις στο τελος του παραπανω ποστ σου δεν εχουν λογο να ειπωθούν

αφού μονο ειρωνία δείχνουν. Και κανενα απο τα παραπανω ποστ δεν είναι ειρωνικο.

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξ ορισμου τα δυο μηχανακια, ειναι αλλη κατηγορια, ειναι σαν να συγκρινετε το Tiger 955 με το GSR600.

Και οταν μου λετε οτι επειδη ειναι ιδιας χρονολογιας και εχουν ιδια κυβικα και απευθυνονται στο ιδιο κοινο (καμια σχεση, ουτε καν εσεις οι ιδιοι δεν καταλαβατε τι ειπατε εδω) μπορουν να συγκριθουν μεταξυ μου, μονο ειρωνια μπορει να βγει απο το στομα μου. Μαυτο το σκεπτικο να συγκρινω το Fazer με το Tiger 1050. Ε, τι λετε? Ιδια χρονολογια, ιδια κυβικα, και ιδιο κοινο. Παραληρειτε επειδη ακριβως σας εθιξα το γιαμαχα σας, ηρεμηστε παρτε μια βαθια αναπνοη, και δεστε οτι ειναι δεδομενο οτι τετοιες συγκρισεις μονο σε ανομοιορφα, ετερογενη και παντελως υποκειμενικα αποτελεσματα μπορει να οδηγησει.

Το επιχειρημα μου λοιπον, ειναι οτι μια τετοια συγκριση γινεται, με εναν σκοπο. Να αναπτερωσει το ηθικο μας που διαλεξαμε το εκαστοτε μηχανακι. Κοινως για να μας γεμισει ματαιοδοξια. Κοινως για να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη. Οπως ειπα και προηγουμενως, ουτε καν μπαινω στο τριπακι, να παραθεσω τεχνικα χαρακτηριστικα, τιτλους και αφορισμους για το καθε μηχανακι, και να προσπαθησω να προσδωσω καποια αντικειμενικοτητα στο συγκριτικο αυτο.

Φιλικα Πανος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:meeting: .... εγω παντως το νεο tiger 1050 αν και πολυ πιο καινουργιο μοντελο θα τολμουσα να το συγκρινω με ενα TDM 900!

...προσωπικά τα βρισκω στην ιδια κατηγορια !!...μια κατηγορια μοτο που ενω εχουν το υψος των OFF moto εχουν πιο στριταδικο χαρακτηρα με γρηγορους και ροπατους σε σειρα κινητήρες !

φυσικα και ο τιγρης ειναι δυνατοτερος αλλα εχουν το ιδιο σουλουπι, παρομοια θεση και στησιμο!

... και το λεω αυτο παρολο του οτι γνωριζω οτι το TDM εχει μολις 86 καθαροαιμα σε σχεση με τα 115+ του τιγρη!

θεωρω τον τιγρη την πιο φυσικη καταληξη ενος κατοχου TDM που ενδεχομένως θα ηθελε κατι παραπανω στι ιδιο στυλ!!!

;) ... η γνωμη μου!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τα 12000 ευρω μου φαινονται πολλα παντως για το Tiger... B)

συγκριση στην τιμή μεταξύ των 2 δεν υφίσταται (για το 1050 μιλαμε).

Το ενα ειναι μοντελο 07 και το αλλο βγαινει σχεδον ίδιο απο το 2003...λογική λοιπόν η διαφορα κόστους.

Η απόδοση μονο και μόνο του 3κύλινδρου του Tiger με τους +20 ίππους, την δικαιολογεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα στον δρομο θα τις δεις τις διαφορες...ΣΤα χαρτια πολλα μηχανακια ειναι πιο δυνατα απο TDM και στην πραξη μην τον ειδατε τον Παναη! B)(αν και για το Tiger εχω ακουσει και εγω πως ειναι οντως ποιο γρηγορο...)

Αλλα και παλι τα 12000 ευρω ειναι τσιμπημενη τιμη... <_<

Τροποποιήθηκε από τον stzog

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχοντας οδηγησει και το δυο 955ι και tdm

θα επελεγα το δευτερο(καθαρα υποκειμενικη αποψη)λογω του οτι ειναι πιο παιχνιδιαρικο,μανιτζαβελο και εχει πιο ασφαλτινο προσανατολισμο,επισης το βρισκω και πιο ομορφο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το tdm ειναι απο μονο του κατηγορια ... αρα συγκριση με διαφορετικες κατηγοριες δεν εχει νοημα ....

Παντως αγωραστικα μου κανει περισσοτερο και εμενα ο τιγρης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το TDM είναι ο πρώτος διδάξας της κατηγορίας στην οποία ακολούθησε το Multistrada το Versys και τελευταίο το Tiger 1050.True?!

To ΤDM είναι κάπως ξεπερασμένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Καταρχάς και μόνο τα κυβικά άμα συγκρίνουμε φτάνει.True?!

Το TDM είναι εξίσου καλό ίσως και καλύτερο σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς ΠΛΥΝ επιδόσεων και στησίματος.True?!

To Τiger 1050 είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα με δυνατότερο σημείο της τον all around χαρακτήρας της(που όμως είναι υποδεέστερος του TDM).Θέλω να πώ οτι κάνει πολλά πράγματα καλά αλλά με έμφαση στο...γρήγορα.

Το Tiger 1050 κατά της προσωπική μου γνώμη ΔΕΝ είναι street μοτοσυκλέτα άρα δεν είναι συγκρίσημο με άλλες street μοτοσυκλέτες

Το Tiger 1050 ΔΕΝ είναι on-off μοτοσυκλέτα(και πάλι κατ εμέ) και άρα δεν είναι συγκρίσιμο με άλλες on-off μοτοσυκλέτες.

Η σχολή του TDM όπως και να το δεί ο καθένας είναι μια ξεχωριστή κατηγορία μοτοσυκλετών.Δε ξέρω και δε με νοιάζει πως λέγεται.Και εξηγώ.

Εάν θέλω επιδόσεις,ΔΕΝ θα πάρω Tiger.

Εάν θέλω καλό στήσιμο,στροφιλίκια κτλ, ΔΕΝ θα πάρω TDM

Κάπως έτσι τα έχω εγώ στο μυαλό μου.

Το TDM είναι μια πολύ καλή Touring μοτοσυκλέτα

Το Tiger 1050 είναι μια πολύ καλή all arounder μοτοσυκλέτα.

Απλά πράματα. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπομονή να δείτε το νέο TDM και μετά να κάνουμε άνετα τις συγκρίσεις με οποιοδήποτε TIGER 1050 ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ Γιώργο αλλά απο την άλλη όταν θα βγεί το νέο TDM θα είναι ξεπερασμένο το Tiger και πάει λέγοντας.Ειναι βαθύ το ''λούκι''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το TDM, στην ουσια, δημιουργησε! αυτην την κατηγορια των "ΟΝ-off", εδω και 18 χρονια, και ακολουθησε η Ducati, Triumph, Kawasaki..

(Aρα, λογικο να συγκρινονται τα παραπλησια κυβικα μιας ιδιας κατηγοριας..)

..Απο την αλλη, λιγος "σεβασμος" στον "πατριαρχη" της κατηγοριας, δεν βλαπτει!.. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τα 12000 ευρω μου φαινονται πολλα παντως για το Tiger... B)

Ρε Σταύρο...για πες μας ένα μηχανάκι που δεν σου φαίνεται ακριβό! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Υπομονή να δείτε το νέο TDM και μετά να κάνουμε άνετα τις συγκρίσεις με οποιοδήποτε TIGER 1050 ;)

Μηπως ξερει κανεις ποτε περιπου θα αποφασισουν οι ιαπωνες να βγαλουν νεο TDM? Ελπιζω να τολμησουν και να ενσωματωσουν ενα πιο στιβαρο μπροστινο και τουλαχιστον 100 ιππους...

Τροποποιήθηκε από τον ZX1977

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το TDM είναι ο πρώτος διδάξας της κατηγορίας στην οποία ακολούθησε το Multistrada το Versys και τελευταίο το Tiger 1050.True?!

To ΤDM είναι κάπως ξεπερασμένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Καταρχάς και μόνο τα κυβικά άμα συγκρίνουμε φτάνει.True?!

Το TDM είναι εξίσου καλό ίσως και καλύτερο σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς ΠΛΥΝ επιδόσεων και στησίματος.True?!

To Τiger 1050 είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα με δυνατότερο σημείο της τον all around χαρακτήρας της(που όμως είναι υποδεέστερος του TDM).Θέλω να πώ οτι κάνει πολλά πράγματα καλά αλλά με έμφαση στο...γρήγορα.

Το Tiger 1050 κατά της προσωπική μου γνώμη ΔΕΝ είναι street μοτοσυκλέτα άρα δεν είναι συγκρίσημο με άλλες street μοτοσυκλέτες

Το Tiger 1050 ΔΕΝ είναι on-off μοτοσυκλέτα(και πάλι κατ εμέ) και άρα δεν είναι συγκρίσιμο με άλλες on-off μοτοσυκλέτες.

Η σχολή του TDM όπως και να το δεί ο καθένας είναι μια ξεχωριστή κατηγορία μοτοσυκλετών.Δε ξέρω και δε με νοιάζει πως λέγεται.Και εξηγώ.

Εάν θέλω επιδόσεις,ΔΕΝ θα πάρω Tiger.

Εάν θέλω καλό στήσιμο,στροφιλίκια κτλ, ΔΕΝ θα πάρω TDM

Κάπως έτσι τα έχω εγώ στο μυαλό μου.

Το TDM είναι μια πολύ καλή Touring μοτοσυκλέτα

Το Tiger 1050 είναι μια πολύ καλή all arounder μοτοσυκλέτα.Απλά πράματα. ;)

Tελικα τι παιζει ρε τζωνη, το Tiger εχει καλο all around χαρακτηρα ή οχι?

Γιατι μια λες οτι εχει υποδιαιστερο all around χαρακτηρα, μια λες οτι ειναι μια μηχανη all around.

To αστειο της υποθεσης ειναι οτι ολο το θρεντ δημιουργηθηκε επειδη εθιξα με μια γραμμη το Τι-Ντι-Εμ.

Αλλα αυτο που ειναι ακομα πιο αστειο ειναι οτι στατιστικα, κανεις σας δεν εχει οδηγησει το tiger 1050 πλην απο εμενα.

Εκει ομως που αρχιζουν να με πιανουν τα μεγαλα γελια, ειναι που συγκρινετε το TDM είτε με το Tiger 955 και παλαιοτερα μοντελα, είτε με το Τiger 1050.

Tην επομενη φορα που θα σας φερω αντιπαραθεση στα συν της μηχανης σας, καποια αλλα συν απο αλλη μηχανη, μην τυχον μου πειτε "καλα ρε μαν πλακα μας κανεις, αυτο ειναι αλλη κατηγορια."

Αλλη κατηγορια το καθε μηχανακι. Απο το 1967 που ξεκινησε η παραγωγη του tiger στα 100 κυβικα, μεχρι σημερα στα 1050, εχει αλλαξει 18 χαρακτηρες και αλλες 36 φιλοσοφιες. Παρολαυτα επιμενετε να συγκρινετε ανομοιομορφα μεγεθη.

Το ειπα και πριν το ξαναλεω τωρα. Αν δεν μπορει να συγκριθει το 1050 με το TDM ΜΙΑ ΦΟΡΑ, τοτε το 955 δεν μπορει να συγκριθει 10. Απο τις ακτινωτες ζαντες, μεχρι το υψος, απο την ποιοτητα κατασκευης μεχρι τον ρολο της μηχανης. Βαλτε λιγο στο Youtube να δειτε που πηγαινουν οι κατοχοι με το 955. Και σκεφτειτε αν μπορειτε να πατε τσουλωντας ΚΑΝ το TDM σας, ή το 1050. Επισης δεστε πως στριβει το TDM σε διαφορα βιντεακια σε στροφιλικια και πιστες, και προσπαθειστε να το κανετε αυτο με ενα 955. Θα γελαει ολη η κοινωνια μαζι σας.

Αν συνεχιζετε να θελετε να συγκρινετε το TDM με το 1050, ενω παρολαυτα ειναι αλλη κατηγορια, ετοιμαστειτε για γερη πιπα. Γιατι ουτε σε ενα σημειο, πλην ανεσης πισω αναβατη, δεν μπορει το γιαμαχα να συγκριθει με το τραιουμφ. Α και σας παρακαλω, αρκετα με το τροπαριο του ποτε, πως και που.

Το χει στην βιτρινα η γιαμαχα με 10.500 και το πλανσαρει σαν το καλυτερο ον/οφφ/στριτ της αγορας? Το χει. Ε τι να λεμε τωρα. Λουστειτε το λοιπον, και βαλτε το διπλα σε ενα Tiger 1050. Και μετα τα λεμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα