Jump to content
Sign in to follow this  
ALX™

Λοιπον...σκεφτομαι να κανω μια πλακα στην BMW

Recommended Posts

...σχετικα με τα βοηθητικα ανεμοθωρακακια.

Εψαξα και βρηκα το φορουμ του και θα ποσταρω την πατεντα μου που ηδη υπαρχει εδω και κανα τουλαχιστον χρονο στο φορουμ advrider.com (με print screen ωστε να φαινεται και η ημερομηνια δημοσιευσης) στο δικο τους φορουμ με την φωτο που φαινεται το σχετικα ιδιο ανεμοθωρακακι που εβαλαν αυτοι στην νεα GS Adventure.

To oτι εφτιαξαν κατι ιδιο με αυτο που ειχα κανει εγω στο δικο μου μηχανακι,μπορει να ειναι απλα μια εμπνευση καποιου σχεδιαστη τους,αλλα μπορει και οχι :rolleyes:

Και γιατι το λεω αυτο?

Το λεω επειδη το συγκεκριμενο φορουμ (advrider.com) ειναι απο τα μεγαλυτερα και ποιο διαδεδομενα φορουμ στον παγκοσμιο ιστο και εχει μεσα πολυυυυυ απο BMW και ειδικα GS,κατι το οποιο φανταζομαι το παρακολουθουν οι της BMW για πολλους και διαφορους λογους (γνωμες κατοχων,τυχον προβληματα κτλ)

Αρα δεν αποκλειεται η πατεντα μου να φανηκε καλη σε καποιον εκει στην BMW και να σκεφτηκε να την δοκιμασει.

Και αφου το βλεπουμε πλεον πανω στην νεα GSA,παει να πει πως οντως δουλευει!!!

Αν δεν δουλευε βεβαια,θα τα ειχα αφαιρεσει κι εγω απο την δικη μου :rolleyes:

Θα τους το ποσταρω λοιπον για να δω αντιδρασεις και απαντησεις.

Δεν θα το κανω,ελπιζοντας να κερδισω κατι (θα ημουν πολυ αφελης να περιμενα κατι τετοιο) αλλα ετσι για το χαβαλε.

Μαλλον επρεπε να την κατοχυρωσω την πατεντα και τωρα να τους ζηταω μια ολοκαινουρια GSA ως αποζημιωση για την clopyright τους :P :rolleyes:

alx1150-wings.jpg

alx1150-P0021379_Crop.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όντως υπάρχει ομοιότητα με της πατέντας-κατασκευής σου με αυτή της BMW στην καινούργια GS Adventure.

Γιατί δεν διεκδικείς δικαιώματα? Δεν έχεις να χάσεις τίποτα στο φινάλε.

Αλλά από την άλλη το print screen δεν λέει και τίποτα... :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όντως  υπάρχει ομοιότητα με της πατέντας-κατασκευής σου με αυτή της BMW στην καινούργια GS Adventure.

Γιατί δεν διεκδικείς δικαιώματα? Δεν έχεις να χάσεις τίποτα στο φινάλε.

Αλλά από την άλλη το print screen δεν λέει και τίποτα...  :yes:

<{POST_SNAPBACK}>

Για να διεκδικησεις δικαιωματα πρεπει να εχει κανει πρωτα κατοχυρωση της πατεντας.Κι αυτο εγω δεν σκεφτηκα ποτε να το κανω.

Ετσι αν παω να τα διεκδικησω τωρα,θα φανω ως Μετα Χριστο Προφητης.

Που να φανταστω οτι η ερευνα που ειχα κανει στο δικο μου μηχανακι και τελικα με οδηγησε στην κατασκευη αυτης της πατεντας,οτι θα εβλεπα το ιδιο πραγμα σε μοτοσυκλετα παραγωγης και μαλιστα απο μια εταιρια κολοσσο σαν την BMW :shock:

Aς αρκεστω λοιπον μονο στο χαβαλε που θα τους κανω (και ποιος ξερει....)

Απο κει και περα...το πριντ σκριν ειναι μια κοπια της αποδειξης για αυτα που λεω.Αυτο υπαρχει εκει και μπορει να το ελενξει οποιος θελει.

Μονο αν σβησουν το ποστ οι διαχειριστες του advrider θα χαθει.Αλλιως η ημερομηνια καταχωρησης δεν αλλαζει.

Εξαλλου ειπα...οτι δεν περιμενω να κερδισω τιποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως ALX σημασία για έχει η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου ικανοποίηση και αποδοχή που είχε η πατέντα.

Ακόμα κι συμβαίνει η περίπτωση της σύμπτωσης πρέπει να νιώθεις μεγαλοφυής που το σκέφτηκες και που το ΕΦΑΡΜΟΣΕΣ πρώτος στη δική σου μοτοσυκλέτα.

Άμα συμβαίνει η περίπτωση της ''σύμπτωσης'' τότε πρέπει να νιώθεις περίφανος που μια πατέντα-ιδέα-εφαρμογή βρήκε αποδοχή σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βιομηχανίες μοτοσυκλέτας του κόσμου, κι ας το ξέρουμε μονάχα εδώ εμείς...''οι του φόρουμ''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγραψα στο επισημο φορουμ για την πατεντα αυτη και επισυναψα και φωτο.

Εκει λοιπον καποιος μου απαντησε αυτο:

WELCOME ALX >>

Posted by jca53 on Oct 29, 2005 5:29:02 PM EST

That is a very good idea that you have. There are other here in USA that are working on the same type of problems only using a dark rubber material. They are using it around the windshield and also down near the engine to protect legs and feet from air and water. Your's is the first clear solution that I have seen thus far. Good luck. There would be a good market here for them! JC

Εστειλα και email κατευθειαν στους Γερμανους (στα Αγγλικα βεβαια) και πηρα την εξης (στα Γερμανικα απαντηση) και δεν βγαζω λεξη.Ξερει κανεις Γερμανικα?

Sehr geehrter Herr Fotakis,

vielen Dank fόr Ihre E-Mail an BMW Motorrad. Ihre Anfrage wurde

zustδndigkeitshalber an folgenden Ansprechpartner weitergeleitet:

BMW Motorrad Direct

eMail: motorrad@bmw.de

Telefon: +49 (089) 9500850

Ihr Ansprechpartner wird sich schnellstmφglich mit Ihnen in Verbindung

setzen. Ihren Anfragetext erhalten Sie zur Bestδtigung noch einmal

anbei.

Mit freundlichen Grόίen

Ihr BMW Motorrad Team

Το εκανα ενα translation στο Worldlingo και πηρα αυτη την μεταφραση που με μπερδεψε ακομα περισσοτερο :P

Αξιότιμε Κύριε Fotakis,

σας ευχαριστούμε f?r το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας στη

μοτοσικλέτα της Bmw. Η έρευνά τους έγινε

περισσότερο zust?ndigkeitshalber πέρασε προς τον ακόλουθο

συνεργάτη:

Μοτοσικλέτα της Bmw άμεση

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: motorrad@bmw.de

Τηλέφωνο: + 49 (089) 9500850

Ο συνεργάτης τους γίνεται schnellstm?glich με σας στη σύνδεση

σύνολο. Λαμβάνετε το κείμενο έρευνάς τους στο Best?tigung πάλι

εσωκλειόμενος.

Με φιλικό Gr??en

Η ομάδα μοτοσικλετών της Bmw του

Αν ξερει ρε παιδια κανεις Γερμανικα ας μου πει τι λενε οι Γερμανουχτεν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εστειλα το email σε καποιον φιλο που ειχε καποια χρονια στην Γερμανια και ξερει Γερμανικα και πριν απο λιγο μου απαντησε τι ελεγε το μειλ τους.

Ευχαριστουμε κυριε Φωτακη για την επικοινωνια σας με την BMW Motorrad.

Διαβασαμε το μειλ σας και το προωθησαμε στον υπευθυνο συνεργατης μας επειδη εμεις δεν ειμαστε υπευθυνοι για το συγκεκριμενο θεμα,ωστε να παρετε μια υπευθυνη απαντηση.

Ο συνεργατης μας θα σας απαντησει το συντομοτερο δυνατον!!!

Αυτα μου μετεφερε εν ολιγοις ο φιλος μου.

Αρα τωρα θα περιμενω την απαντηση τους υπευθυνου :P

Ερε πλακες!!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανυπονώ να δω τι θα σου απαντήσει ο υπεύθυνος...που φαντάζομαι ότι θα είναι ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων για κάτι τέτοια περιστατικά.

Μακάρι να αναγνωρίσουνε την πατέντα σου ρε ALX. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
και τα πλευρά...

άντε περιμένουμε νέα ΑΛΧ

<{POST_SNAPBACK}>

Τι νεα?

Μαλλον ο υπευθυνος με εγραψε εκει που δεν πιανει το μελανι!!!

Τι νομιζεις οτι περιμενα? :(

Εξαλλου το ειχα πει...θα ημουν αφελης αν πιστευα πως κατι εχω να κερδισω απο αυτη την ιστορια! :shock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΑΧΑΧΧΑ ο ladau κολλημένος κανονικά.Πουναι το adventure οεο....

ΧΑΧΑΧΧΑ ο ladau κολλημένος κανονικά.Πουναι το adventure οεο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oντως υπαρχει μεγαλη ομοιοτητα.

Στο χωρο της μοτοσυκλετας ειναι συνηθησμενο ο ενας να αντιγραφει τον αλλο γι' αυτο και εχουμε τοσο καλα μηχανακια.

Εαν ο καθε κατασκευαστης εκοβε "πατεντες" για οτιδηποτε σχεδιαζει, θα ειχαμε μεινει πολλα χρονια πισω.....

Πολυ καλη η εμνευση Alex......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή τύχη με τους Γερμαναράδες, αν και όπως λες και εσύ, δεν προβλέπονται και πολλά, δεδομένου ότι ο ανεμοθώρακας νομίζω ότι δεν είναι καν της BMW. (Θα μου πείς ίσως ότι το τμηματάκι αυτό δεν αποτελεί τμήμα του ανεμοθώρακα. OK. Από την άλλη πλευρά, έχεις τσεκάρει την K 1200 LT; Νομίζω ότι έχει το ίδιο ακριβώς εξαρτηματάκι, και κυκλοφορεί ήδη αρκετό καιρό.)

Εκτός αυτού, αν σας ενδιαφέρει το τί είδους πράγματα μπορεί να κάνει κανείς στη GS, κοιτάξτε αυτόν τον παλαβιάρη:

http://www.gunsmoke.com/scot/r1200gs/index.html

Δεν έχω υπόψη μου κάτι που να μην της έκανε, εκτός ίσως από την πολύ ωραία πατέντα του ALX...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εκτός αυτού, αν σας ενδιαφέρει το τί είδους πράγματα μπορεί να κάνει κανείς στη GS, κοιτάξτε αυτόν τον παλαβιάρη:

<{POST_SNAPBACK}>

Χαχαχαχαχαχαχα.. :_w00t:

παλαβιάρης μα τί παλαβιάρης...

Ζέβρα την έκανε την μπέμπα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικα ηρθε η πολυποθητη απαντηση απο το σχεδιαστικο τμημα της BMW.

Mε ευχαριστουν λεει που επικοινωνησα μαζι τους και παραδεχτηκαν πως ειδαν την πατεντα στο advrider.com και σκεφτηκαν να την δοκιμασουν στο νεο GS-A

Kι επειδη εμειναν πολυ ευχαριστημενοι απ τα αποτελεσματα των αεροδυναμικων τεστ το υιοθετησαν στην νεα ADV.

Mαλιστα μου απαντησαν πως εψαξαν να βρουν ποιος ημουνα μεσω του advrider αλλα δεν τα καταφεραν,γι αυτο τωρα μιας και επικοινωνισα εγω μαζι τους,σκεφτηκαν να μου στειλουν το δωρο που ειχαν αποφασισει τοτε.

Ενα BMW Navigator!!!!

Ζητησαν την διευθηνση μου για να μου το στειλουν κι ετσι τις επομενες ημερες θα φιγουραρει πανω στο GS μου το πανακριβο Navigator της BMW!!!

...και μετα .... ξυπνησα :baby: :P

Το μειλ ηρθε οντως αλλα μου ειπαν πως η πατεντα του αντβεντσουρ,προερχεται απο το BMW 1200 LT που ειχε λανσαριστει το '98.

Γι αυτο δεν υπαρχει λογος αντιγραφης απο αλλον αφου η ιδεα προυπηρχε της δικης μου αν και σε διαφορετικο σχημα και σε διαφορετικο μηχανακι.

Best regards Mr Fotakis :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθώς σε διάβαζα ρε ALX η αλήθεια είναι ότι τσίμπησα...και το πίστεψα.

Μακάρι να είχε συμβεί κάτι τέτοιο.

Αλλά ικανοποίηση για σένα και αυτό δεν είναι λίγο, είναι το γεγονός ότι το σκέφτηκες και ότι το πατένταρες πάνω στη R 1150 GS. :_thumbsup:

Και πάλι συγχαρητήρια!

PS: Έτσι για την ιστορία....πόσα ευρωπουλάκια έχει το BMW Navigator που τόσο πολύ θέλεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το BMW Navigator είναι στην ουσία ενα απο τη σειρα StreetPilot της Garmin.

Αυτο κάνει γυρω στα 1000?. Με το σημα "BMW Navigator" ανεβαινει ακομα λιγο λογω ονόματος..

post-11-1132005579.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα