Jump to content
ALX™

Για τους νέους φίλους που εισέρχονται στον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Recommended Posts

ΕΓΩ ΔΙΑΘΕΤΩ ΑΠΟ 400 ΕΩΣ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΙΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ?ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ?ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ?

Shoei XR-1000 σε αυτή την τιμή ή κάποιο ανάλογο Arai.

Τα καλά κράνη είναι από υλικά όπως carbon kevlar, ενώ τα πιο φτηνά είναι από πολυκαρμπονάτο (εξελιγμένο πλαστικό δηλαδή)

Ημερομηνία λήξης δεν υπάρχει αλλά καλό είναι το κράνος να αλλάζεται στην πενταετία. Ούτως ή άλλως αν το χρησιμοποιείς όπως πρέπει (δηλαδή πάντα και παντού), όσο και να το προσέχεις στην πενταετία θα χρήζει αλλαγής, είτε από φθορά στο εσωτερικό του είτε από γρατσουνιές στο εξωτερικό του. Άσε που θα το έχεις βαρεθεί κιόλας.

Επίσης αν το κράνος κάνει κάποια στιγμή την δουλειά που είναι προορισμένο να κάνει, δηλαδή σώσει το κεφάλι σου σε ένα ατύχημα, ακόμα κι αν δεν έχει εμφανή ζημιά, εννοείται πως το αντικαθιστάς. Απ έξω μπορεί να φαίνεται εντάξει, αλλά το μέσα προστατευτικό υλικό που δεν φαίνεται σίγουρα θα έχει παραμορφωθεί και σε ενδεχόμενο επόμενο χτύπημα στο ίδιο σημείο το κράνος δεν θα σε προφυλάξει πια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ.

ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

1)ΚΡΑΝΟΣ

2)ΓΑΝΤΙΑ

3)ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝ

4)ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

5)ΜΠΟΤΕΣ

6)ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ?ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ?

ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ?

ΣΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΛΙΚΩΝ.DAINESE ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ καλο το τοπικ σου φιλε ALX.. εκανες την καλυτερη δουλεια που εγραψες αυτο το κειμενο..και ας το διαβασει και εφαρμοση οποιος δεν ειναι ξεροκεφαλος και παντογνωστης και θελει την ζωη του.. φιλικα Δημητρης :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω πριν παρω το μιχανακι ειχα κανα 1000 ευρω στη μπαντα για ενα καλο κρανακι και ενα μπουφαν και λιγεσ μερεσ πριν μου ερθει το μιχανακι πηγα και τα πηρα ως τωρα ως προς το θεμα ασφαλεια ειμαι αρκετα ικανοποιημενος αλλα δεν παυω να πιστευω αν και ειμαι 16 χρονων οτι εκεινο που βρισκεται μεσα στο κεφαλι μας και ονομαζεται μυαλο πρεπει να το χρησιμοποιουμε συνεχεια πανω στην μηχανη γιατι απο τους λιγους μηνες που αδηγω εχω καταλαβει οτι η μηχανη δεν ειναι παιχνιδι (εστω και αν ειναι 50cc οπωσ το δικο μου) και πρεπει να τη σεβομαστε για να σεβεται. τωρα το καλοκαιρι που φοραω το μπουφαν μου η φιλοι μου μου λενε "καλα τι το φορασ με τετοια ζεστη θα σκασεις" και εγω σκεφτομαι απο μεσα οτι ειναι καλητερα να σκασω απο τη ζεστη παρα να σκασω κυριολεκτικα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όσοι έχουν παρακολουθήσει τέτοια μαθήματα, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. Έμαθαν πολλά πράγματα που τα αγνοούσαν. Πράγματα που μπορεί να οδηγείς μοτοσυκλέτα μια ζωή κι όμως ποτέ να μην τα μάθεις.

ειχα μεινη μ@λ@κ@ς παιδια .... ειναι απιστευτο και ομως μετα απο 200.000 χιλιομετρα και εικοσι χρονια πανω σε καθε λογης μοτοσυκλετα καθημερινα χειμωνα καλοκαιρι μετα τα ''μαθηματα'' απο γνωστες δεν πιστευα πως οδηγουσα ετσι τοσα χρονια, μου δειξαν οτι πραγματικα δεν ηξερα να οδηγω :surrender: και βελτιωθικα σε απιστευτο βαθμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια καλημερα... ειμαι πολυ νεος (και στην κοινοτητα και στην ηλικια) πραγματικα με συγκινησαν μερικα σημεια του τοπικ και μερικα πο αυτα που λετε ολοι σας.Σιγουρα ολοι θα διαβασουν με προσοχη το θεμα και η μονη επηροη που μπορει να υπαρξει ειναι θετικη.μπραβο και παλι μπραβο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστουμε ειλικρινα..................

ειστε απο τους ανθρωπους που αντι να μας πουν οτι αν παρουμε μηχανακι θα σκοτωθουμε προσπαθωντας να μας μεταπεισουν, τρομοκρστωντας μας βεβαια, φροντιζεται να μας μεταδωσετε μερικες απο τις πολυτιμες γνωσεις σας με στοχο την αφυπνηση και την προστασια μας.

και εγω προσωπικα λεφτα για το μηχανακι μπορει να μην εχω βγαλει αρκετα αλλα για κρανος εχω ηδη στην ακρη (πηγα σε μια δουλεια για λιγο μονο και μονο για να το βγαλω. ετσι ειχα πει και στην "συνεντευξη" οταν με ρωτησαν γιατι ηθελα την δουλεια!!)και δεν τα πειραζω με τιποτα.....

και για μπουφαν χρειαζονται βεβαια αλλα ενα χοντρο δερματινο το εχω προσωρινως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειλικρινα χαιρομαι οταν βλεπω παιδια να προσπαθουνε για κατι που αγαπανε τοσο πολυ.Μαζι σας και εγω.Και θελω να πιστευω οτι ολη αυτη η υπομονη,θεληση και ενημερωση μονο σωστους αναβατες θα βγαλουν που θα χαρουν ολο το ευρος του μοτοσυκλετισμου.

Τοπικ σαν αυτο του Αλεξ αλλα και σε αλλα φορυμ ειναι χρησιμοτατα.Ελπιζω και οι ιδιωτικες προτοβουλιες για το καλυτερο μελλον τπυ χωρου της μοτοσυκλετας να αυξηθουν (ειναι λιγες) γιατι αυξανετε ο αριθμος των διτροχων με ταχυτατους ρυθμους.Πλυθαινουμε πολυυυ γρηγορα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Super άρθρο και η εφαρμογή όσων λες, κυρίως για κράνος, πρέπει να είναι παντού σε οποιοδήποτε 2τροχο.

Προσωπική εμπειρία

Vespa με 35-40 (σίγουρα δεν πήγαινα παραπάνω), με την κοπέλα μου πάνω, σε επαρχιακό σχεδόν άδειο δρόμο, ξαφνικά ακούω ένα θόρυβο και φεύγει η πίσω ρόδα!!!! (κόπηκαν όλες οι βίδες) και οι 2 κράνος και οι 2 κοντομάνικα σορτς. αποτέλεσμα, κεφάλια άθικτα, παντού αίματα από πόδια χέρια κλπ κλπ Όταν όμως είδα την κατάσταση του κράνους μου από το σύρσιμο στην άσφαλτο άπλα σοκ... Από τότε ούτε στο περίπτερο χωρίς κράνος... Βέβαια τα σημάδια σε αγκώνες γόνατα υπάρχουν ακόμα με τα από 9 χρόνια... και αυτά με ελάχιστη ταχύτητα και από το πουθενά...

Που να ήμουν κ σε καμιά Κηφισίας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bravp alx gia to topic.Xairomai pou paidia 16 eton katalavainoune thn shmasia ths asfaleias.Distixos panta tha yparxoune ta magakia pou tha nomizoune oti pote den tha tous simvei tpt kako.Odigo apo 14 eton eimai 27 kai den exo oute mia ptosh giati sevomai thn zoh mou kai me agapao.Toso dyskolo einai na katalavoune orismenoi oti h souza kai ta pamtilikia se mh elegxomeno xoro mporei na einai moiraia?Kalos odigos den einai autos pou kserei souzes alla autos pou tha odigaei kai aurio....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω να πω πως κάνετε πολύ καλή δουλειά όσον αφορά το site και την ενημέρωση.

:_thumbsup:

Είναι πολύ σημαντικό για έναν οδηγό....(κυρίος για τους νέους)

;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ..... ΕΙΝΑΙ 5 ΕΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΝΗ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλό άρθρο.Προσωπικά απο τότε που ανέβηκα σε μηχανή φοράω και κράνος.Μετά με την απόκτηση της δικιάς μου πλέον μηχανής έσκασα λεφτά και σε εξοπλισμό(κράνος,μπουφάν,γάντια τα πάντα).Πιστέυω πως όποιος αγνοεί τον κατάλληλο εξοπλισμό διαπράττει έγκλημα προς τον εαυτό του.Εδω με λίγα χιλιόμετρα πέφτεις και παθαίνεις διάφορα φαντάσου τι έχει να γίνει με πολλά χιλιόμετρα και ξεκράνωτος π.χ.Προσοχή παίδες και κράνος ακόμη και μέχρι το περίπτερο γιατί υπάρχουν και κοντά στο σπίτι μας μ@λάκες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το κράνος, ένα είναι το τεστ.

Ποιος τολμάει να βαδίσει με ένα κανονικό ρυθμό βαδίσματος προς ένα τοίχο και φτάνοντας σε αυτόν να μην κόψει ταχύτητα και να κουτουλήσει σε αυτόν? Και μόνο σαν σκέψη, κανείς δεν θα το έκανε.

Τώρα αν σκεφτούμε ότι η ταχύτητα βαδίσματος ενός ανθρώπου είναι περίπου 5χαω, σκεφτείτε τι μπορεί να πάθει το κεφάλι σας με την τεράστια ταχύτητα των 20χαω!

Αυτός εν ολίγοις, που δεν θα τολμούσε ποτέ του να κουτουλήσει σε ένα τοίχο με την ταχύτητα του βαδίσματος, τολμάει να οδηγεί μοτοσυκλέτα ξεκράνωτος! Πόσο μυαλό δηλαδή χρειάζεται αυτός ο άνθρωπος για να καταλάβει τι κίνδυνο κρύβει η οδήγηση χωρίς κράνος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποιος τολμάει να βαδίσει με ένα κανονικό ρυθμό βαδίσματος προς ένα τοίχο και φτάνοντας σε αυτόν να μην κόψει ταχύτητα και να κουτουλήσει σε αυτόν? Και μόνο σαν σκέψη, κανείς δεν θα το έκανε.

Τώρα αν σκεφτούμε ότι η ταχύτητα βαδίσματος ενός ανθρώπου είναι περίπου 5χαω, σκεφτείτε τι μπορεί να πάθει το κεφάλι σας με την τεράστια ταχύτητα των 20χαω!

Αυτός εν ολίγοις, που δεν θα τολμούσε ποτέ του να κουτουλήσει σε ένα τοίχο με την ταχύτητα του βαδίσματος, τολμάει να οδηγεί μοτοσυκλέτα ξεκράνωτος! Πόσο μυαλό δηλαδή χρειάζεται αυτός ο άνθρωπος για να καταλάβει τι κίνδυνο κρύβει η οδήγηση χωρίς κράνος?

ειχα δει καποτε μια διαφημιση ξενου περιοδικου για το κρανος.εδειχνε λοιπον ενα κρανος κ απο κατω ελεγε τα εξεις.ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειχα δει καποτε μια διαφημιση ξενου περιοδικου για το κρανος.εδειχνε λοιπον ενα κρανος κ απο κατω ελεγε τα εξεις.ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ;

- ο μπάμπης ο σουγιάς, από την καφετέρια απέναντι. :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν 2 μήνες που είχα με το παπί 250 χλμ όλα κι όλα έφαγα τα μούτρα μου πέφτωντας με την ιλλιγγιώδη ταχύτητα των 35 χλμ/ώρα σε απίστευτη λακκούβα.Ευτυχώς είχα κράνος.Ομως σκίστηκε παντελόνι-πουκάμισο παρ'ολο που φορούσα δερμάτινο σακκάκι, και κάτι εγκαύματα στα χέρια απο το σύρσιμο.Φαντάζομαι τι θα γινόταν καλοκαίρι με 60 βαθμούς στην άσφαλτο και κοντομάνικο.Γάντια-μπουφάν κι ας σκάει ο τζίτζικας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε νομιζω οτι πιστευει κανεις οτι το κεφαλι του αντεχει..

Η... "λογικη" ειναι " δεν θα μου τυχει εμενα"! :/ )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διαβαζα το τοπικ και καθος το διαβασα περιπου μεχρι την μεση βαρεθηκα...μετα απο λιγακι σκευτηκα δεν βαρισαι αφου δεν εχω τι να κανω ας το διαβασω..καθως το διαβασα και εφτασα εκει που λεει οτι " Κράνος - ειδικό μπουφάν - ειδικό παντελόνι - ειδικά γάντια - ειδικές μπότες... Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την τέλεια εικόνα ενός σκεπτόμενου μοτοσυκλετιστή..." δακρισα καθως εγω τοσο καιρο το επαιζα easy rider και δεν φοραγα ουτε καν το κρανος μου γιατι στην ηλικια που ειμαι νιωθεις λες και εισαι αθανατος μπορεις να κανεις τα παντα χωρις να παθεις τιποτα....ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ !! Μακαρι να μπορουσες να το εδεινες καπου να το εβλεπαν ολα τα παιδια που εχουν παπακια με 50αρες μηχανες και τα εχουν κανει 125 - 150 κιβικα ... και να καταλαβουν οτι παιζουν με την τυχη τους .... το σιγουρο ειναι οτι εγω ευτηχος που μπηκα σε αυτο το φορουμ και σοβαρεψα πααααρα πολυ η επιθετικη μου οδηγηση πηγε απο εκει που ηρθε και την θεση της την εδωσε σε μια πιο αμυντικη θεση ( που πολλες φορες μου βγηκε σε καλο)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο ειναι πολυ καλο DeadShadow...Και εγω παρατηρω τον εαυτο μου οτι εχω σοβαρεψει και βλεπω τις μοτοσικλετες τελειως διαφορετικα απο τοτε που μπηκα στο φορουμ αυτο!!!Φοβερο αρθρο ALX με συγκινησε και πραγματικα τον τελευταιο καιρο σκεφτομαι τα οσα λευτα μαζευα για να παρω μια μικρη μοτοσυκλετα να τα χαλασω σχεδον ολα σε εξοπλισμο,και ας μοιαζω σαν ηλιθιος με παντελονι,μποτες,γαντια,κρανος,μπουφαν πανω στο Virago και ας μην μου χρειαστουν ποτε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα